OFF
Mindegyik HDi.
2.0 HDi 8v-16v illetve a 2.2 HDI, sőt a régebbiekben 1.9 TD volt, mint ami a BX-ben is szolgált. Amúgy Giulietta-ig nem is volt 2.0 JTD-je a Fiatnak csak 1.9-es.
Aztán ahogy Peti írta, utolsó faceliftől van 170 lovas 2.0-es diesel, de ezt már nem tudom, hogy milyen. Akár már lelet valódi JTD is, mert a 159-ben is van 2.0 JTD 170 lovacskával.
Nekem volt egy akkor 3 éves Mareás elejű 2.0 HDI 16V ( 110 HP) a Scudo buszom.
Nem olyan rossz motor, jól mozgatta a méretes kasznit.
Alfás utazókat is jól bírta, órákon keresztül :-) ( 150-170 )
A lendületes autózásért vegyesben 8-10 közt kért 100km-re.
Szépen indult ( mikor olyanja volt ) és hasonló halkan járt mint a JTD-k.
90ekm-el vettem 198e-al adtam el. A kopó dolgokon és a kötelezőkön kívül nem volt gondom vele, egyet kivéve.
Ha eljött a 0°C-os éjszakák ideje, és ha több mint 7 órát állt, nem indult el.
Olyankor lehúztam a szívócsövet és porlasztottam bele két három nyomásnyit egy viráglocsolóba töltött gázolajból, majd 2mp indítózást követően elindult.
Ha egyszer elindult és megmelegedett, akkor ha -20°C is volt kint pöcre indult ha 7 órán belül indítottam. Vagy ha nem volt nálam gázolaj, vagy hidegindító, akkor akár egy 50kg-os leányzó is megtudta annyira tolni, hogy ha ráengedtem 2.-ba a kuplungot akkor elkapta és járt. Egy minimális lejtővel is elindult.
Ezt az indítási gondot, soha nem tudták megoldani nekem. Vittem mindenhova, mérték nézegették, de nem javult. Cseréltem a nagynyomású előtti 2 mikronos szűrőt.
Akkor javult a helyzet, jó félévig nem volt gond az indulással, utána újból jelentkezett.
Nyár végén adtam el, decemberben hívott a tulaj, hogy indítási gondok vannak, és cseréltek neki porlasztócsúcsokat, nagynyomásút, de nem változott.
Ilyen gondról egyébként nem hallottam mástól, ez valami egyedi dolog lehetett.
Volt kollégám 1 évvel korábban vett ugyan ilyet mint amit én, és neki mai napig meg van. bőven 300e felett jár már és nincs az indítással gondja, jól szolgál neki az autó.
ja még egy eszembe jutott. Cserélni kellett az 1-es és kettes fokozatnál a szinkron gyűrűket. Na ez viszont típus hiba. A Ducatóknál is...
Szóval ha úgy alakulna én mernék megint venni ilyen motorral szerelt eurovant :-)
ON