Forum >> Alfás cuccok, kiegészítők

Cro16611-11-2009 20:16:19 // 6959
Szerintem nem kérdés, hogy ki a bunkó...kiállítottad magadról a bizonyítványt.

" Van, hogy 15 Ft-ért meg tudjuk venni a sárgarépa kilóját. Nem vagyok éhes fajta, Én csak 100 Ft-ért adom (amit 150-200 felett vesztek, az sem került sokkal többe). Ez 666%-os haszon! A kurva anyámat " Igen jól beszélsz, pont AZT! :)
Te vagy az a gyíkok egyike(a fent említett példából ki indulva), aki a dorozsmai piacon "xaré-hugyé" akartok megvenni mindig, mindent a termelőktől...tudjátok jól, hogy ennyiből az önköltsége se jön ki az igazi parasztoknak(mert ők azok, és ők nem is szégyenlik), de egy darabig kivár, majd oda adja, mert a zöldség nem ÓRA, az nem áll el, 2-3 nap után hazaviheti a disznóknak. Na ezt szépen ki is használjátok. Ezzel a példával kár volt előhozakodnod azt hiszem:(
Ráadásul, ha egy ládával adsz el egy héten, akkor rossz helyen van az üzleted (nem ott falun kell árulni nálatok, ahol megterem a kertekben, hanem városokban, ott, tudod, naponta eladnak egy ládával...Lehet Te a Dunába hordod a vizet?:)) ), vagy hazudsz.
Te a melót ne is emlegesd szerintem, mert az nem meló szerintem, hogy bepakolsz a kisteherautódba X ládát, befektetsz valamennyi pénzt, aztán elviszed pár km-ert, és eladod jóval többért. Ezt kupeckodásnak hívták régen, ma meg kereskedelem (talán).
Ebben van rizikó, de munkának nem nevezném.

Ha majd lejárt a büntid, gyere, ismét írj valami okosat :)
Bazsa7211-11-2009 20:05:56 // 6958
Szerintem...
Nem szeretnék beállni a sorba, így inkább az adminoknak mondanám, hogy szerintem egyértelműen meg kellene különböztetni két kategóriát az "értékesítők" között és ezt szigorúan betartatni, így elkerülendő az alant olvasható viszály és az abból fakadó gyomorforgató hsz-ek, kizárások, bűntik, egy ilyen amúgy egész jó kis közösségen belül.
Szóval a két kategória:
1. Az üzlet-, és vállalkozásszerű, garanciát és számlát adni tudó hirdetők, azt és annyiért, és akkora mennyiségben hirdethessenek, amennyiért azt a saját üzletpolitikájuk, vagy igényük megkíván. Mint azt ilyenkor szokás, igazolást kérni a hirdetőtől.
2. Aki e körből kiesik, akkor akarjon itt eladni valamit, ha pusztán a baráti/Alfás CARtársi jóindulat vezérli, hogy másoknak is segítsen megszerezni valamit, amit ő maga meg tud szerezni, esetleg vett valamit csomagba, de neki csak egy kellett belőle, stb. Nem üzletszerű hirdetés! Idétlenül hangzik, de "fogyasztási mennyiség" korlátozással.
Aki e körön is kívül esik, és pusztán pénzkereseti okokból értékesíteni szeretne valamit tétel mennyiségben, az megteheti ezernyi erre szakosodott portálon, vagy csináljon magának egy webshoppot/blogot, és ennek az elérhetőségét tegye fel az itteni oldalára.
Értékesítésből élek évek óta. Eladtam már mindent a géppuskától a Jézuskáig, de egyszer sem jutott eszembe, hogy itt kupeceskedjek, még ha épp néha nagyon nehéz is az élet.
Szerintem...
Betonl@b-AlfaShop11-11-2009 19:56:59 // 6957
most már ez is igaz:-))
Mike.11-11-2009 19:50:01 // 6956
És a válasz még nem is volt extra bántó. Főleg amire válaszolt.
Grando11-11-2009 19:45:44 // 6955
Ejj, de kár, hogy sikerült megvárni a Cápa válaszát Atesz keringőre invitálására... A fene. Ha gyorsabban reagáltok, talán elég lett volna csak egyet kitiltani. ;)))
ystuc11-11-2009 19:21:50 // 6954
Ami nem Kínában készül, az az igazi hamisítvány... :-D
Betonl@b-AlfaShop11-11-2009 19:15:05 // 6953
A gyári Alfa kabim is legbelűl"maade in china" :-))
Buksi11-11-2009 18:33:27 // 6952
Már megint a kínaiak! :-DDDDD
Halesz11-11-2009 18:29:27 // 6951
A termék angol,
a szerkezet német,
az elem japán,
és az egészet Kínában rakják össze :):):):)
Betonl@b-AlfaShop11-11-2009 18:21:21 // 6950
Eladó

-4 hónapos Alfa automata karóra
-fekete bőr szíj ,biztonsági csattal ,a csattzárón Alfa gravirozott logó
-óra toknak 40mm az átmérője,anyaga matt fém
-számlap fehér alapon 12h-nál Alfa címer alatta hütőmaszk és benne 3 segédmutató
-az összes segédmutató ami fehér és ezüst alapon funkciónál baloldali a napok neve,jobboldal napok számmal,alúl az aktuállis óra 6-18-ig a de-du követhető ,és felette nap-hold fázis kijelző
-főmutatók óra,perc világit és mp mutató
-a hátlap üveg és betekintést enged a szerkezetbe ahol gravirozott Alfa címer van.

részletekért írj az oldalamra!
Betonl@b-AlfaShop11-11-2009 18:02:43 // 6949
A fórum eredeti témályáhot kapcsolódóan van egy új Alfa rosso faliórám.
A termék Angol a szerkezet Német az elem Japán :-)
Az átmérő 246mm a tok rosso a mutatók feketék a mp zöld.a hátlap fehér.
A számlapon Alfa Romeo címer illetve performance cars felírat látható.

érdeklődni az oldalamon lehet
Mike.11-11-2009 17:16:31 // 6947
Bexarás, hogy mi megy itt már megint! :-O
Nem értem miért nem lehet a bunkó stílus nélkülözésével leírni a saját véleményt? Azzal lehet egyetérteni vagy nem, de ezt így felesleges .... szerintem.
Buksi11-11-2009 17:12:20 // 6946
Rendben! :-)
Kazes☻11-11-2009 17:10:19 // 6945
Hagyjuk.Lapozzunk. :)
W.11-11-2009 17:09:13 // 6944
...ja, én nem emlékszem ilyen "büntetésre" korábbról. Viszont azt már korábban is kifejtettem, hogy megnevelhetnétek az "ölebeteket" !
Buksi11-11-2009 17:07:54 // 6943
Upsz...
W.11-11-2009 17:07:11 // 6942
Nem is vártam Tőletek mást......
Buksi11-11-2009 17:06:39 // 6941
Hát ez az! Állítólag ide kultúrált emberek járnak! :-/
Alfa Amore11-11-2009 17:05:54 // 6940
Szolgálati közlemény

A fórumozás szabályainak megszegése miatt, Atesz1987-et és Whiteshark-ot egy-egy hétre kitiltjuk az Amoréról. Tekintettel arra, hogy mindketten kaptak már korábban is ilyen büntetést, a következő esetben (legyen az bármilyen enyhe szabályszegés) azonnali és végleges kitiltás jár mindkettejüknek.

Amore admin
W.11-11-2009 17:05:02 // 6939
Én kérek elnézést, de kénytelen voltam hasonló stílusban válaszolni, még akkor is ha azt hiszem nem vagyunk egy szinten semmilyen formában...
Kazes☻11-11-2009 17:00:21 // 6938
Mi lenne? Anyázás! Érthetetlenül. :(
Andy11-11-2009 16:51:33 // 6937
Ha az általad írtak tartalmával egyet is értek, azért felhívnám a figyelmedet arra, hogy ez a stílus egyesekben visszatetszést fog kiváltani! Fogalmazhattál volna kicsit cizelláltabban is!
Bár van aki ebből sem ért...
Buksi11-11-2009 16:49:55 // 6936
Bakker, itt meg mi van???? :-(((
W.11-11-2009 16:43:31 // 6935
Te egy kis f@szkalap vagy Öcsike! Hogy jössz Te ehez a stílushoz?? Az ilyen neveletlen kispöcsöknek előbb egy két tapasztalatot kellene gyűjteni, hogyan is kell viselkedni emberek társaságában! A szövegedet meg otthon a falu bikája vetélkedőn add elő kisfiam!
Tom1211-11-2009 14:49:00 // 6934
Érdekes, én is...;-DD
Betonl@b-AlfaShop11-11-2009 14:37:28 // 6933
a jó kereskedő igyekszik eladni a portékát :-))
Xixo11-11-2009 14:24:31 // 6932
Ezzel elvágtad magad! :))
Betonl@b-AlfaShop11-11-2009 14:21:35 // 6931
szívesen csak neked :-) (azért vagyok ilyen bátor mert az már nincs)..:-)
Xixo11-11-2009 14:15:08 // 6930
Szerintem hogy lássák milyen rendes vagy, adj nekem ajándékba egy téli sapkát! De ne a címerest, hanem a feliratost!! :))))
Xixo11-11-2009 14:12:20 // 6929
És ez így is van jól! :))
Betonl@b-AlfaShop11-11-2009 14:09:36 // 6928
Az tuti jövöre szeretném mégjobban élvezni :-)
Tom1211-11-2009 13:43:49 // 6927
...ha mindenki elégedett lenne, megállna a fejlődés.:-)

Nekem is vannak még ötleteim - terveim...:-)
Tom1211-11-2009 13:40:25 // 6926
Így jobban lehet élvezni a jót...;-))
Xixo11-11-2009 13:38:03 // 6925
Na igen, ez meg a másik dolog, hogy sokaknak meg se fordul a fejében. Beleszületnek valamibe és úgy élik le az életüket. De szerintem erről se ők tehetnek.
Meg ugye mit jelent kitörni? Sokan már azzal is boldogok lennének, ahol pl én tartok... (Megjegyzem én is az vagyok. Ha tudnám, hogy ennyim mindig meglesz, nem is stresszelném magam semmin.) De vannak akik innen indulnak, nekik meg ugye megint több kéne. Persze ezzel nincs baj, ez viszi előre a dolgokat. Lentről elindulni és eljutni idáig a semmiből viszont kurva nehéz, ha nem lehetetlen. :(

(A viccelődésnél nem rád gondoltam)
Tom1211-11-2009 13:37:08 // 6924
Ugyanez volt a seregben, kicsiben. Mikor fiatal voltam, kaptam rendesen "nevelést", még akkor eldöntöttem, hogy én soha nem fogok poklot csinálni a fiataloknak, ha megjönnek, elég lesz bajuk anélkül is. Mikor bevonultak, sokan az "öregek" közül már dörzsölték a tenyerüket, hogy majd hogy "megkínozzák" őket, sokan így is tettek...:-/
Én még csak ebédért sem küldtem őket egyszer sem, mert amíg van lábam és el tudok menni, örülök, hogy nem kell másra szorulnom, csak úgy szórakozásból meg minek...?
Betonl@b-AlfaShop11-11-2009 13:34:25 // 6923
Nem hittem ,hogy ez az óra dolog ekkora indulatokat szit,pedig már két éve árulgatom a kiegészitőket és erre nem volt példa.
Az óra amúgy a cuccaim kevesebb mint 5%-a tehát szinte elhanyagolható tétel azaz jól írod nem száz számra adom el :-)A fő profil a ruházatra épül és fog is a jövőben !
Értékelem a nézeteid, látod nem vagyunk egyformák (szerencsére) :-)))
Betonl@b-AlfaShop11-11-2009 13:24:24 // 6922
Szívemből beszélsz, én is megjártam a "poklot" is + persze utána jöttek a jobb dolgok sorban.Én sem néztem le soha és most sem senkit a publikumból :-)
Tom1211-11-2009 13:22:32 // 6921
"Pont azt tudom becsülni, aki még akkor is meg tud maradni embernek, ha picit jobban mennek a dolgai."
Ja, köszi, ezt kifelejtettem a h.sz.-omból, én is így vagyok vele.:-)

Hát igen, kitörni nehéz, főleg, ha nincsenek meg hozzá az "alapok", de én úgy tapasztaltam, hogy sokuknak meg sem fordul a fejében, hogy "kitörjön", úgy "fogyasszák" az életet, ahogy van. Aki meg igazán akar, annak sikerül - az esetek többségében, természetesen, ha időben "észbe kap". /még gyerekkorban, az a maradék 10%/
Persze, nem Hollywood-i sikersztorikra gondolok...
Én nem viccelődtem /lehet, hogy nem rám céloztál/, ezek tapasztalatok...
...de ez a téma egy nagyon hosszú történet...
Xixo11-11-2009 13:09:59 // 6920
Egy picit félreértettél. Én nem sajnálom tőled, csak az zavar, hogy ezt így adod elő.
Vannak itt szerintem sokkal gazdagabb emberek is, akik picit szerényebbek. Meg persze vannak akik nem. :)

Amúgy is, valakit az anyagi helyzete alapján megítélni...
Xixo11-11-2009 13:04:32 // 6919
Persze, büszke lehetsz rá, miért is ne lennél, nem is erről van szó, csak így hangoztatni egy nyilvános fórumon nem olyan szerencsés...

(Igazából persze semmi közöm hozzá, csak mint már mondtam, eddig nem ilyennek ismertelek meg.)
RoliQ411-11-2009 12:57:20 // 6918
Teljesen 1et értek! És ha nem lennének ezek az "alja munkát" végző emberek ... igencsak szarabb lenne az életünk!
Atesz198711-11-2009 12:54:20 // 6917
Hogy Te mekkora egy bunkó paraszt vagy, már ne haragudj... Főleg amit ezután beírtál... Azt a kurva... El sem hiszem, hogy vannak ekkora tuskók baszki... Hihetetlen... Le vagyok döbbenve.

Hogy jön bárki ahhoz, hogy másnak az áraiba beleszóljon?
1. Önköltségről hallottál már? Posta, benzin/gázolaj, kidobás, cseregarancia, stb...

2. Másnak a zsebében nem turkálok, ezért a magam példáján próbálom elmagyarázni,. Van, hogy 15 Ft-ért meg tudjuk venni a sárgarépa kilóját. Nem vagyok éhes fajta, Én csak 100 Ft-ért adom (amit 150-200 felett vesztek, az sem került sokkal többe). Ez 666%-os haszon! A kurva anyámat. Ha egy héten el tudok adni egy ládával, az jónak számít, és marad rajta 2000 Ft-om. Ha 30-ért adnám, akkor sem kellene több, nem zabálna mindenki az Én kedvemért sárgarépát, de azért több fogyna, szal maradna vagy 500 Ft-om, és sokkal több melóval. Nem tudom érthető-e a lényeg??? Gondolom nem 100 szám adja el ezeket az órákat...

3. a) Honnan tudod, hogy hol vette? Ha elmész a gyártóhoz az megen csak fele ennyiért adja. Dögöljön meg Betonláb, mert 4-szeresen áron árulja! Az meg sem fordult a fejedben, hogy Ő mondjuk 18000 ezerért vette?
b) Azon miért nem sértődik meg senki, hogy ugyanaz az ÚJ Opel Astra Classic, ami most 2.5 millió, 5 évvel ezelőtt még 3.5 misi volt? Akkor most 5 évvel ezelőtt átbaszták az embereket? NEM! Mikor mi Szegeden vásárolunk van hogy a piac elején drágább valami, van hogy a végén drágább. Ilyenkor van az, hogy verjük a fejünket a falba, hogy miért nem vártunk ki, vagy miért nem vettük meg amikor volt/olcsóbb volt. Ő úgy gondolta, hogy érdemes 18-ért megvenni, mert marad rajta pár ezer forintja. Arról nem Ő tehet, hogy közben valahonnan előkerült egy mégolcsóbb. Lehet, hogy amit Te találtál az pont egy végkiárusítás, minden mindegy alapon. Vagy lopott, vagy akármiért is kerülhet ennyibe.

De Te mindjárt teszed itt az agyad, hogy hogy képzeli, meg ez pofátlanság, meg ilyenek. Ahelyett, hogy gondolkodtál volna, mielőtt beírsz valamit. Komolyan nem térek magamhoz... Hogy lehet valaki ennyire rossz indulatú? Meg a többiek akik verik itt a tamtamot. Attól függetlenül ki hova szavaz, a kommunista eszmék kurva mély nyomokat hagytak az emberekben.......

Ui.: (((Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy mikor megnéztem ki írt be ekkora faszságot, olvastam a beszélgetéseid között, hogy szívesen beszállnál a modellesdibe. Én nem vagyok olyan rossz indulatú, mint Te, de ennyiből mondhatnánk, hogy szándékosan rontod másnak az üzletét, hogy Te előnybe kerülj. Ezt meg tisztességtelen piaci magatartásnak hívjákk. De még ha létezik is ilyen ember, Én nem feltételezek ilyet senkiről.)))
Xixo11-11-2009 12:44:24 // 6916
Már én is körbenézek mindig. Áldom is a netet érte, mert sok pénzt takarítok meg vele! Akkor is csak egy rákattanás volt, amit azóta megbántam, de nem egy nagy összegről volt szó.

Család. Persze, összetartóbb közösség ez, mint ha vadidegenek lennénk, de ettől még itt is megvannak ugyanazon link alakok, akik a nagyvilágban. Gondolok itt az autókkal foglalkozó "szakemberekre", akiket a kartársak reklámoznak és csak a saját esetemből jöttem rá, hogy nem kellett volna megbízni bennük vagy akár az itt üzletelgetőkre...

Az alja munkákról meg csak annyit, hogy akik ilyet végeznek, azoknak 90%ban esélyük sincs kitörni belőle. Olyan helyre születtek. És egy nagy faszság a mindenki a maga szerencséjének kovácsa duma. Ha tizenegynéhány évesen el kell kezdened dolgozni, akkor már esélyed sincs nemhogy felsőfokú, de még csak középiskolai tanulmányokat sem végezni. Azért mert valakinek van egy koszlott diplomája még nem lesz különb ember. Pont azt tudom becsülni, aki még akkor is meg tud maradni embernek, ha picit jobban mennek a dolgai. (most persze nem Tommira gondolok!, de ezzel kár viccelődni, mert kurvára nem az. :(( )
Tom1211-11-2009 12:33:22 // 6915
Annyi baj legyen, azért elég kerek ez is. :-))
Tommi11-11-2009 12:29:26 // 6914
Ez csak 6900 volt :)))
Tommi11-11-2009 12:29:07 // 6913
Ennyi erővel mondhatnánk azt is, hogy aki 10-12 millióért új Alfát vesz, az rohadjon meg, mert nekem csak egy x éves használtra futotta. Ne hülyéskedjünk már...

Egyébként az egész vitát gyerekesnek tartom, aki akar Betonlábtól vásárolni az tegye, aki meg máshol akar, az tegye máshol és oldja meg, ahogy akarja.
Tom1211-11-2009 12:26:53 // 6912
Happy 69K! ;-))
Tommi11-11-2009 12:20:51 // 6911
Nem azt mondtam, hogy mindegy és nem veszek meg mindent ész nélkül. Hidd el, hogy nekem sem ingyen jön a pénz, sokszor 13-14 órákat melózok csak az ügyvédi irodában + a saját cégemet is vinnem kell mellette, ami általában többórás esti-éjjeli melózást jelent. Viszont ez az eredmény. Van, aki állandóan az autójára költ, van, aki állandóan a legújabb technikai kütyüket veszi meg, nekem meg ez a dilim.
Tom1211-11-2009 11:32:07 // 6910
Lehet, hogy ez nálam már "betegség", vagy foglalkozási ártalom, de én mielőtt megveszek valamit /nem tej - kenyérre gondolok/, jó alapos "piackutatást végzek" és ott veszem meg a nekem megfelelő "cuccot", ahol megfelelő minőséget kapok reális áron, a többivel nem is foglalkozom.
Ami meg a "családot" illeti, ez a "család" még nagyon is "szolid" ahhoz képest, amilyen konkrét esetekről tudok, a "nagy életben", pl.: családon belüli feljelentgetés, "koszos pénz" miatt, stb...
Ami engem illet, tiszta szívemből utálom a pénzt, mert csak az ellenségeskedést szítja minden szinten, de sajnos, olyan világba születtünk, ahol csak ez az "érték" /sajnos/, ezért annál jobb, minél több van belőle...
Szerintem Tommi azokkal a bizonyos "alja" munkahelyekkel nem akart lenézni senkit, csak példa volt. Tény, hogy nem "divatszakma" egyik sem és ha megkérdeznél olyanokat, akik pont ezeket /és más hasonló/ szakmákat űznek, saját maguk sem mondanák, hogy gyermekkori álmuk volt, hogy ezt csinálják. Csak azért "mondom", mert volt szerencsém ezekhez a dolgokhoz, a katonaság után a "szociban" kötelező volt azonnal elhelyezkedni, de csak traktoristra állás volt éppen szabad, így el kellett fogadnom. Nem igazán "bánkódtam", pedig tudtam, hogy sokan "lenéznek", mert szerintem, aki komplett, reális képet akar az életében alkotni a világról, annak a rosszat is és a jót is ki kell próbálni. Minden esetre nem is volt olyan vészes, a szippantókocsi segédekkel is ki lehetett jönni, csak meg kellett találni velük a "közös hangot".:-) Aztán voltam "patkányirtó" /deratizátor/ is, mert még mindig nem akadt a végzettségemnek megfelelő munka, ott is kb. 9 hónapot töltöttem, természetesen, aztán az első adódó alkalommal "leléptem", "normális munkahelyre" és így tovább, végül a "magam ura lettem"...:-)
A végeredmény? Az élet egy nagy színjáték, ahol egy személyben vagy a "nagy nulla" /szándékosan nem írtam foglalkozást/ és a színházigazgató is, csak tudni kell időben változtatni, ha nem tetszik a "szerep"...:-)

...még folyik a "kísérlet"...;-)))
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.