Forum >> Alfás cuccok, kiegészítők
Kazes☻17-12-2010 21:18:40 // 7459
Jóság! :)
GT Ɨ|ѯ07-12-2010 16:18:12 // 7458
Ez ' csak ' Pordenone-ből van..:-))
Kn[.]xX07-12-2010 09:53:06 // 7457
ilyen nekem is van:) még Milánóból..
Föckös07-12-2010 09:22:48 // 7456
így van Gabcsi, nem vagy normális, de ezzel nem mondtál új információt:-)))
ALFI15607-12-2010 09:10:52 // 7455
Kavicsfelverődés ellen fólia.
A bőrt meg letakarni trikóval,huzattal?Minek?Itt senki nem megy annyit,hogy elkopjon!Gombócnak nem tudom mennyi van a kocsiba de a bőrön még semmi kopás.Tomsicsnak (Pirinek) a 166-ba több mint félmillió van és úgy néz ki a bűrke mint amibe 100ezer van.Szóval az alfa bőrbelsőt szétkoptatni nem lehet!
A bőrt meg letakarni trikóval,huzattal?Minek?Itt senki nem megy annyit,hogy elkopjon!Gombócnak nem tudom mennyi van a kocsiba de a bőrön még semmi kopás.Tomsicsnak (Pirinek) a 166-ba több mint félmillió van és úgy néz ki a bűrke mint amibe 100ezer van.Szóval az alfa bőrbelsőt szétkoptatni nem lehet!
Gabesz07-12-2010 08:56:18 // 7454
Nekünk is fehér bőr ülőgarnitúránk van, akkor nem vagyok normális ? :D :D De egyet értek veled, letakarni hülyeség. És könnyen tisztán tartható az erre való nedves törlőkendővel.
Amint már többen leirták, az ülés van mi értünk, és nem forditva. Semmilyen üléshuzat nem illik az alfákba, úgy szép, ahogy van, ez maradjon meg az offos "csúnyabelsős" autósoknak. Ha esetleg olyat teszel be, ami koszolhat, arra az esetre kell tartani a csomagtartóban egy plédet.
Amint tehetem, én is lecserélem az üléseket bőrre. Pl nagyon tetszene fekete bőr belső, piros varrással...
Amint már többen leirták, az ülés van mi értünk, és nem forditva. Semmilyen üléshuzat nem illik az alfákba, úgy szép, ahogy van, ez maradjon meg az offos "csúnyabelsős" autósoknak. Ha esetleg olyat teszel be, ami koszolhat, arra az esetre kell tartani a csomagtartóban egy plédet.
Amint tehetem, én is lecserélem az üléseket bőrre. Pl nagyon tetszene fekete bőr belső, piros varrással...
Föckös02-12-2010 14:19:43 // 7453
ha ez bőrből van akkor királyság!
a kavicsfelverődéstől megvéd ugyan, cserébe eléggé xarul néz ki.
arról nem is beszélve, hogy a valódi bőr beszívja a vizet, pont úgy mint a mi bőrünk.
persze vannak impregnáló szerek, de ezek nem tökéletesek.
ha a karosszéria és abőr közé kerül a víz, vagy akár pára is, akkor nem kell hozzá nagy sérülés, elég egy előző kavicsfelverődés, és szépen be fog rozsdásodni ott...
ez a hood protector dolog sztem egy nagy kamu...
trikó üléshuzat?
egy rövid történet róla, illetve nem is róla, csak hasonlóról.
egy barátom szüleinek gyönyörű FEHÉR bőr lögarnitúrájuk volt.
Fehér. normális ember nem vesz ilyet, mert nagyon nehéz tisztán tartani, főleg ha mindennapos használatban van.
már évekkel ezelőtt pont ezért letakarták plédekkel.
így meg tudták védeni a bőrt.
nagyon jó
jó hogy bőrt vettek, de akkor már vehettek volna szövetet is, ami negyed annyiba került volna, és még szebb is, mint egy bőr ülőgarnitúra pokrócokkal letakarva...
mondtam is, neki, hogy ez hülyeség, hát a bőr lényege, hogy lélegezzen, éljen, és hogy érezzük kényelmét, tapintsuk stb.
(az ugye nem kérdés, hogy mennyire vagyok bőr függő, és mennyire imádom minden egyes bőr érintését illatát. azok élnek az állat halála után is, a mi kényelmünket biztosítva)
na ne mondja nekem senki, hogy nem jobb érzés beleülni egy szép ülőgarnitúrába, ami valódi bőr (nem műbőr, nem "lélegző bőr", nem "textilbőr", ezek bárhogy is nevezzük kőolajszármazékok...), mint egy pokrócokkal letakart bőr garnitúrába!
na mindegy, nem tudtam őket meggyőzni, ők vigyázni akartak rá, nem élvezni azt amit a bőr ad nekünk...
eredmény:
a széép nagy áruházláncban gyártott ismeretlen eredetű pokrócok speciális lila festőanyaga szépen beleívódott a bőrbe.
most van egy szép fehér ülőgarnitúrájuk szép lila foltokkal...
több módszert megpróbáltak rá, sajnos csak egy újrafestés, vagy egy újrabőrözés segíthet. (az újrafestés fehér téren elég rizikós...)
de inkább a gondolatiságára akartam utalni ezzel.
ronda trikó üléshuzat, azért hogy megvédjük a szép kárpitot?
mindennap abba a xarba ülni be?
hát...
én soha nem tennék semmilyen autómba...
a kavicsfelverődéstől megvéd ugyan, cserébe eléggé xarul néz ki.
arról nem is beszélve, hogy a valódi bőr beszívja a vizet, pont úgy mint a mi bőrünk.
persze vannak impregnáló szerek, de ezek nem tökéletesek.
ha a karosszéria és abőr közé kerül a víz, vagy akár pára is, akkor nem kell hozzá nagy sérülés, elég egy előző kavicsfelverődés, és szépen be fog rozsdásodni ott...
ez a hood protector dolog sztem egy nagy kamu...
trikó üléshuzat?
egy rövid történet róla, illetve nem is róla, csak hasonlóról.
egy barátom szüleinek gyönyörű FEHÉR bőr lögarnitúrájuk volt.
Fehér. normális ember nem vesz ilyet, mert nagyon nehéz tisztán tartani, főleg ha mindennapos használatban van.
már évekkel ezelőtt pont ezért letakarták plédekkel.
így meg tudták védeni a bőrt.
nagyon jó
jó hogy bőrt vettek, de akkor már vehettek volna szövetet is, ami negyed annyiba került volna, és még szebb is, mint egy bőr ülőgarnitúra pokrócokkal letakarva...
mondtam is, neki, hogy ez hülyeség, hát a bőr lényege, hogy lélegezzen, éljen, és hogy érezzük kényelmét, tapintsuk stb.
(az ugye nem kérdés, hogy mennyire vagyok bőr függő, és mennyire imádom minden egyes bőr érintését illatát. azok élnek az állat halála után is, a mi kényelmünket biztosítva)
na ne mondja nekem senki, hogy nem jobb érzés beleülni egy szép ülőgarnitúrába, ami valódi bőr (nem műbőr, nem "lélegző bőr", nem "textilbőr", ezek bárhogy is nevezzük kőolajszármazékok...), mint egy pokrócokkal letakart bőr garnitúrába!
na mindegy, nem tudtam őket meggyőzni, ők vigyázni akartak rá, nem élvezni azt amit a bőr ad nekünk...
eredmény:
a széép nagy áruházláncban gyártott ismeretlen eredetű pokrócok speciális lila festőanyaga szépen beleívódott a bőrbe.
most van egy szép fehér ülőgarnitúrájuk szép lila foltokkal...
több módszert megpróbáltak rá, sajnos csak egy újrafestés, vagy egy újrabőrözés segíthet. (az újrafestés fehér téren elég rizikós...)
de inkább a gondolatiságára akartam utalni ezzel.
ronda trikó üléshuzat, azért hogy megvédjük a szép kárpitot?
mindennap abba a xarba ülni be?
hát...
én soha nem tennék semmilyen autómba...
szasza(SW)27-11-2010 15:27:44 // 7452
Na jó, nem szó szerint kaki volt,csak valami zsír az ablakemelőről vagy mi.A tény,hogy a huzat megvédte volna az ülést:)
Ági27-11-2010 10:17:35 // 7451
Hehehehehe :) ilyen balesetek hogy történhetnek :) :D Íme az élő példa. Bármikor bármi lehet, és lesz védelem... ennyi! :D
szasza(SW)26-11-2010 20:08:56 // 7450
Te ne dumálj,ha lett volna trikó ülés húzatod akkor nem lett volna ülésed kakis:)Ki jött belőle?
Mulder26-11-2010 19:55:42 // 7449
Persze..............bundás kormány, sas matrica, bólogatós kutya, rózsafüzér, kívül fehér belül fekete tele dinnyével......és Koppány a végére:D
GT Ɨ|ѯ26-11-2010 19:45:56 // 7448
100 éves az AR:-))))
Kazes☻26-11-2010 19:36:38 // 7447
nice! :)
Szinte minden napra esik valami jóság nálad, há' hogy van ez?! :)))
Szinte minden napra esik valami jóság nálad, há' hogy van ez?! :)))
GT Ɨ|ѯ26-11-2010 17:50:34 // 7446
Ági26-11-2010 16:41:57 // 7445
Az a kavicsfelverődésgátlógumicumó meg tényleg borzasztóan néz ki.
Dobókocka nállam kiesős, mert szerintem ilyen kocsiba nem illik.
Viszont a bólogató kutya... Nem konkrétan kutya, hanem régen láttam Bólogató fekete bárányt. Hát az valami haláli volt, én olyat vadászok már egy jó ideje, és akárki akármit mond, az nekem nagyon bejön!! (nem kutya hanem birka :))
Dobókocka nállam kiesős, mert szerintem ilyen kocsiba nem illik.
Viszont a bólogató kutya... Nem konkrétan kutya, hanem régen láttam Bólogató fekete bárányt. Hát az valami haláli volt, én olyat vadászok már egy jó ideje, és akárki akármit mond, az nekem nagyon bejön!! (nem kutya hanem birka :))
Ági26-11-2010 16:39:31 // 7444
Köszönöm szépen! Valóban szép szine van, amit oly sokan megjegyeztek már :)
Az üléshuzat meg... á mindegy majd lesz valami.
De szeretek amugy ide járni, jókat szoktam kacarászni egyes beszólásokon :) Nem sértés félre ne értsétek. Legalább tanulok a "nagyobbaktól" :)
Az üléshuzat meg... á mindegy majd lesz valami.
De szeretek amugy ide járni, jókat szoktam kacarászni egyes beszólásokon :) Nem sértés félre ne értsétek. Legalább tanulok a "nagyobbaktól" :)
vm25-11-2010 18:58:24 // 7443
És minek álcá...Nem akarom tudni...
Andy25-11-2010 13:37:55 // 7442
Az ülés alatt őrizgetem
Tehát benne van a kocsiban! Helyes. Én sem a visszapillantón hordom, hanem álcázva, de mikor ránézek akkor mindig eszembe jutsz! ;))
Tehát benne van a kocsiban! Helyes. Én sem a visszapillantón hordom, hanem álcázva, de mikor ránézek akkor mindig eszembe jutsz! ;))
Grando25-11-2010 13:29:49 // 7441
Én Charlietól kaptam, ja. De attól még gagyi! Az ülés alatt őrizgetem. :DDD
Ákos meg halálfejes szelepsapkát kapott. Na az milyen? ;)))
Ákos meg halálfejes szelepsapkát kapott. Na az milyen? ;)))
Andy25-11-2010 13:16:00 // 7440
Ezt kikérem magamnak! A dobókocka igen is kell az autóba! Főleg ha az ember a cimborájától kapja!! ;))
És ha jól tudom (pedig jól tudom) akkor neked is van. Méghozzá körömlakk színű! :)))
Az üléshuzattal egyetértek az nem széria felszereltség. De a kocka az igen!!!!! :))
És ha jól tudom (pedig jól tudom) akkor neked is van. Méghozzá körömlakk színű! :)))
Az üléshuzattal egyetértek az nem széria felszereltség. De a kocka az igen!!!!! :))
KGBMAN25-11-2010 12:10:20 // 7439
Ugyanez már létezik fóliából is és ugyanilyen jó, de nem rondítja el a kocsit, mert észre sem veszed a motorházon. :))
Grando25-11-2010 11:00:36 // 7437
Én is ismerlek, szeretsz széllel szemben... :DD
szasza(SW)25-11-2010 10:49:19 // 7436
Még keresem a bólogató kutyust,csak nem találom a megfelelőt!:)
Befejeztem!Én már ismerlek(F1topic) ,nem állok le veled vitatkozni.Esélytelen,hogy elfogad azt amit más tesz,vagy esetleg másként lát:)
Befejeztem!Én már ismerlek(F1topic) ,nem állok le veled vitatkozni.Esélytelen,hogy elfogad azt amit más tesz,vagy esetleg másként lát:)
Grando25-11-2010 10:42:53 // 7434
Dobókockád van? Esetleg kétzónás wunderbaum? :DD ;)))
Hédi25-11-2010 10:37:59 // 7433
Ó, már értem....hát ez télleg rémes :)))
Köszike :)
Köszike :)
szasza(SW)25-11-2010 10:29:05 // 7431
Szia!
Ne foglalkozz velük!Soha ki se próbálták,fogalmuk sincs menyi koszt megfog és mennyivel egyszerűbb takargatni ,mosni mint az ülést.Még mindig szebb látvány mit egy retkes ,kopót ülésben ülni.Meggyőzni nem fogod őket ,ők ilyenek fogad el!:)
Rakd csak be!
A te autód, akinek nem tetszik nem néz rá!:)
Ne foglalkozz velük!Soha ki se próbálták,fogalmuk sincs menyi koszt megfog és mennyivel egyszerűbb takargatni ,mosni mint az ülést.Még mindig szebb látvány mit egy retkes ,kopót ülésben ülni.Meggyőzni nem fogod őket ,ők ilyenek fogad el!:)
Rakd csak be!
A te autód, akinek nem tetszik nem néz rá!:)
Hédi25-11-2010 10:26:37 // 7430
Ezzel a bőrkotonnal most megfogtál....miaz,miaz?:-o
Hédi25-11-2010 10:26:01 // 7429
Dehogy, dehogy....:)
Ahogy Grando is írta, valszeg nem piszkos ruhával ülsz be, akkor mitől koszolódna, annyira, h egy 5 perces porszívózással (már ha rongybelsőd van), v egy gyors bőrápolószeres áttörléssel (ha bőr belsőd van) ne tudnád tisztán tartani?
Sztem is inkább élvezd és ne takargasd!!:))
Ez a trikóizé olyan kis igénytelen, na :)))
Ahogy Grando is írta, valszeg nem piszkos ruhával ülsz be, akkor mitől koszolódna, annyira, h egy 5 perces porszívózással (már ha rongybelsőd van), v egy gyors bőrápolószeres áttörléssel (ha bőr belsőd van) ne tudnád tisztán tartani?
Sztem is inkább élvezd és ne takargasd!!:))
Ez a trikóizé olyan kis igénytelen, na :)))
Grando25-11-2010 09:50:15 // 7428
Nem kötekszünk, hanem neked akarunk jót. ;)))
Új vagy még, ezért nem tudod, hogy Alfás körökben a trikóhuzat egy kategóriába esik a bólogató kutyával, a szőrös dobókockával, a neonnal, a motorháztetőre pászított "bőrkotonnal"... (és majd a többiek sorolják tovább). Ezekkel legfeljebb egymást szoktuk ugratni alkalom adtán. ;)))
A leggázabb persze a "betapasztott", lemaszkolt pajzs és az emblémátlanítás. Ezeket meghagyjuk az offosoknak. Nekik általában nem árt. Sőt, általában még javít is egy-egy esetlen doboz formatervén. :DD
Az Alfák ülései "műalkotások", ezért nem takargatjuk (max. ha szakadt), hanem élvezzük. Mert szép! Az autóink egyik éke. Ahogy a te gépedben is. ;)))
Aminek a színét például személy szerint külön kultiválom! :)))
Új vagy még, ezért nem tudod, hogy Alfás körökben a trikóhuzat egy kategóriába esik a bólogató kutyával, a szőrös dobókockával, a neonnal, a motorháztetőre pászított "bőrkotonnal"... (és majd a többiek sorolják tovább). Ezekkel legfeljebb egymást szoktuk ugratni alkalom adtán. ;)))
A leggázabb persze a "betapasztott", lemaszkolt pajzs és az emblémátlanítás. Ezeket meghagyjuk az offosoknak. Nekik általában nem árt. Sőt, általában még javít is egy-egy esetlen doboz formatervén. :DD
Az Alfák ülései "műalkotások", ezért nem takargatjuk (max. ha szakadt), hanem élvezzük. Mert szép! Az autóink egyik éke. Ahogy a te gépedben is. ;)))
Aminek a színét például személy szerint külön kultiválom! :)))
Ági25-11-2010 09:38:42 // 7427
Bele kell kötni mindenáron... :) Úgy gondoltam, hogy hétköznapokra rajta van, és persze különleges eseményekkor veszem le. (például találkozásokkor)
És igenis vigyázok rá, de szerény véleményem szerint jobb ha van még valami ami megvédi...
10 éves kocsi. Nincs szándékomban az elkövetkező 5-10 évben tovább adni senkinek, mert imádom, nagyon vigyázok rá, takarítgatom kívül belül, bár most ez a törés miatt sajnos nem nagyon látszik :( :'-(
És igenis vigyázok rá, de szerény véleményem szerint jobb ha van még valami ami megvédi...
10 éves kocsi. Nincs szándékomban az elkövetkező 5-10 évben tovább adni senkinek, mert imádom, nagyon vigyázok rá, takarítgatom kívül belül, bár most ez a törés miatt sajnos nem nagyon látszik :( :'-(
Mike.25-11-2010 07:49:17 // 7426
Éppen ezért nem teszek rá ilyen ülésvédőt. :-))
Ezt a kinyúlós pamut trikóhuzatot meg csúnyának tartom.
Ezt a kinyúlós pamut trikóhuzatot meg csúnyának tartom.
vm24-11-2010 19:26:05 // 7424
Bőr.
Szép is, Nemkoszolódós is ;-)
Szép is, Nemkoszolódós is ;-)
ystuc24-11-2010 19:12:56 // 7423
Na, pont így gondolom én is! :-)
Grando24-11-2010 19:11:34 // 7422
...és így a szép, gyári hímzett és igényes sportüléseidet sosem látod, csak a csúnya kinyúlós trikóhuzatokat. Ellenben ha már nem élvezed az autód szépségét, legalább a következő tulajnak megőrizgeted. Aki ezt a vásárláskor persze semennyire sem fogja értékelni, hanem majd az irányárat fogja minél lejjebb cigánykodni. :DD
Gondold meg! Neked legyen szép és jó. Azért van, nem igaz? Ha vigyázol rá (úgy értem, hogy nem olajos-sárosan ülsz bele, és nem dörzsölgeted drótkefével - nyilván nem), akkor sokáig szép lesz. Neked, a gazdájának. ;)))
Gondold meg! Neked legyen szép és jó. Azért van, nem igaz? Ha vigyázol rá (úgy értem, hogy nem olajos-sárosan ülsz bele, és nem dörzsölgeted drótkefével - nyilván nem), akkor sokáig szép lesz. Neked, a gazdájának. ;)))
Ági24-11-2010 19:03:18 // 7421
A cél az, hogy ne a szép, gyári hímzett (Alfa Romeo) sportüléseket koszoljam össze. Egyszerűbb a trikót kimosni, mint az ülést takarítgatni... :)
ystuc24-11-2010 17:30:41 // 7420
Célnak megfelel? Attól függ, hogy mi a cél! :-D
Ági24-11-2010 16:00:03 // 7419
Hellóóóó!
Végre találtam Alfás üléshuzatot, igaz trikó, de a célnak megfelel :)
Akit érdekel:
http://www.vatera.hu/listings/index.php?p=3&pt=3&us=otolik
Végre találtam Alfás üléshuzatot, igaz trikó, de a célnak megfelel :)
Akit érdekel:
http://www.vatera.hu/listings/index.php?p=3&pt=3&us=otolik
Kazes☻24-11-2010 14:17:16 // 7418
Ezek is szépek. Hány fajta van vajon? :)
GT Ɨ|ѯ23-11-2010 19:12:59 // 7417
GT Ɨ|ѯ15-11-2010 05:55:59 // 7416
Megrendelve olaszban a postán, alakul..:-)
saanyii15614-11-2010 15:43:41 // 7415
ezt a sport táskát kérem karira mert ebben a KONDIs motyó is elfér nem csak az uszis!
GT Ɨ|ѯ10-11-2010 08:11:47 // 7414
Gyűjteményembe kellene mint ős ARCMO tag:-)
( 073 )
( 073 )
Mike.09-11-2010 06:48:32 // 7413
Nem valószínű, hogy fog belőle készülni. Ezeket is Ákos kérésére, rendelésére csináltattam. A club tagok kaptak belőle.
GT Ɨ|ѯ09-11-2010 05:45:41 // 7412
Na majd ha klónozod 1 érdekelne!:-)
THX
THX
Mike.08-11-2010 09:38:59 // 7411
Az most nem készült. A múltkoriból csak egy db maradt .... az pedig az enyém! :-)
GT Ɨ|ѯ08-11-2010 08:46:11 // 7410
Club M-os is van?
ami alatta van:-)
ami alatta van:-)
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
3
Guests3
407
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?