Forum >> Csevegés (Á la Alfa Romeo....szerelem)
maxx25-11-2004 14:43:50 // 968
Aki szereti a hideget + a jó gabonaszeszeket annak Skócia a király! Szerintem van ott egy kilo jó arc! :)))))
kilo25-11-2004 14:32:28 // 967
Tudod, hogy úgyis veszekedni fogunk... de nem baj, majd eszünk a végén SZŐLŐT 8-))
Naszóval. Engem kiengedsz Skóciába?
Azmo25-11-2004 14:31:12 // 966
nem akar senki sem veszekedni bahátom:)
csak itt mindenki elmondhatja a véleményét!
kilo25-11-2004 14:25:40 // 965
Hejja, itt lehet veszekedni Azmóval?
Azmo25-11-2004 14:22:42 // 964
volt politikai fennhang is azért!
Azok az emberek a csatlakozás előtt is ugyanúgy sírtak, csak most valamivel talán könnyebb ezt megtenni az EU miatt (mondjuk szerintem előtte is könnyű volt). Valamint az sem elhanyagolható véleményem szerint, hogy az embereknek fogalmuk nincs mit akarnak, ebben a fene nagy demokráciában úgy hiszik, hogy ez olyan mint valami rendelés egy pizzériából, ha nem jönne be, akkor majd legközelebb mástól rendelek....ez nem így megy egy országban azt hiszem! Sajnos hiába vannak azok az emberek, akik tisztán látják, hogy mi az, ami segítene ezen az országon, ha sok más ember, szavaz ide, szavaz oda, ahogy éppen tartja a kedve, vagy eccerüen csak lusta gondolkodni és bevesz mindent amit mondanak neki! Ez bizonyos szintű elkeseredés, hogy itt semmi sem jó, semmi sem fog változni, ami persze nem igaz, de talán elegük van az embereknek. Igazából szerintem türelmetlenek! Azt hiszik, hogy ez a 14 év elég volt az előtte lévő évtizedek (!!!) lemaradását behozni, szemetét eltakarítani! Hát nem, most is itt az a sok szemét, a gazdaság, a társadalom minden területén és sajnos azok, akik ez ellen tehetnének, nagy %ban a saját zsebükkel vannak elfoglalva. És ez mindez azért, mert fiatal még a mi demokráciánk és mindenki ott fogja meg amit tud, ahol lehet!
Én hiszek abban, hogy ezek megváltozhatnak, hiszek abban, hogy igenis vannak politikusok ebben az országban, akik igenis törődnek az országgal, és igenis vannak olyanok, akik ezt mind alá akarják ásni azért, hogy takargassák saját gerinctelen harácsolásukat!
Én mindenkinek csak azt tudom mondani, hogy ne éljenek illúziókban, kell még 15-20 év, hogy rendbe jöjjön ez az ország. Aki ezt nem képes belátni és úgy érzi ezt nem bírja, sajnálom, de ez az igazság, én így gondolom!
Alfy25-11-2004 14:16:30 // 963
ingegnere25-11-2004 14:10:06 // 962
Nem kifejezetten a politikai, inkább a társadalmi oldal érdekelne, hogy miért lenne jobb külföldön élni?
ingegnere25-11-2004 14:08:28 // 961
Az indexen felvetődött, hogy "jobb külföldön dolgozni". Egyesek szerint. Csak egyesek azt elfelejtik, hogy külföldön élni is kell! Élni egy másik, számunkra idegen társadalomban.
Miért van az, hogy mostanság (és kiváltképp a csatlakozás után) egyre több olyan emberrel találkozom, aki elégedetlen? Elégedetlen a munkájával, anyagi helyzetével, a társadalom helyzetével. És ebből a helyzetből a kiutat a külföldi munkavállalásban keresi. Valóban megoldás ez?
Várnám az Indexes vitapartnereket, véleményüket, érveiket, mert komolyan érdekel a dolog.
Magamban nem pofázok.:-)
Azmo25-11-2004 14:05:38 // 960
Na írjad csak az értekezésed az Indexen elhangzott politikai adok-kapokról!!!:)
ingegnere25-11-2004 14:03:31 // 957
Spam, spam spam, spam.:-)
Azmo25-11-2004 14:00:24 // 955
Na cső!
Tessék itt kiélni az OFF topic hajlamokat, ide lehet mindent írni! Nincs OFF, vagy ON, vagy STAND BY, vagy mittomén mi:)
Wickey25-11-2004 09:14:19 // 954
Ja igen. Az éves költségvetésem autóra, benzinnel, olajjal, alkatrészekkel, biztosítással, gumival, szóval allesz cuzammen: nem haladja meg a 300-350 ezer forintot. Nincs több rá.
Szerinted? Le fogom cserélni az évi 40ezres kötelezőm évi 80-90ezresre? :-DD Nem fogok azért 6éves 1.0 mutyukit venni részletre, hogy fullextrás kötelezőt köthessek :-PPP
Wickey25-11-2004 09:11:21 // 953
Ennél összetettebb a dolog.
Írtad: "mit vársz TE a többi embertől", nos: Én nem várom el, hogy aki engem összetör, fullextrás kötelezővel rendelkezzen a Hungáriánál (tényleg ők g@ciznek a legkevesebbet, egyből fizetnek kötelezőre), mivel nem kötelessége a legjobbat kiválasztani. Sőt, ésszerű, racionális indokokból vezérelve valószínűleg a legolcsóbb kötelezője van, ami neki jár.
Ellenben azt elvárom,
1. tőle, hogy legyen érvényes kötelező felelősség biztosítása,
2. a biztosítójától, hogy korrektül intézze az ügyet, gyorsan, pontosan, és rendesen kifizesse a kárt.
Miután a kgfb mint a nevében is benne van, kötelező, ezért csak a meglétét várom el. Miután én is ennyit teszek csak meg, hogy ami kötelező, azt bevállalom. Viszont számomra semmilyen előnnyel nem jár a drága biztosítás, másokat összetörni ritkán szoktam (eddig egyszer sem, pedig voltam baromállat, elég sokszor, de az ojjektumokat eddig ki sikerült kerülni, najó, egy fa kivételével, annak nem adtam betétlapot :-PPP). Akkor kötnék a Hungáriánál praktikus okokból, ha évente egyszer kétszer tervszerűen telibevernék egy-két másik kocsit (értsd: "kő betétlap occsóér'?"). Akkor szempont lenne, hogy minél többet, és minél gyorsabban fizessen. Mivel érdekelt lennék benne :-DDDD
Ja, és sértődésről szó sincs. :-)
Cho Simba (TomQ4)25-11-2004 07:44:13 // 952
Most jutott tudomásomra, hogy az Allianz a trélerezés költségét is magára vállalja 15k HuF erejéig. Tehát évi 1 trélerezés beszámolásával annyira már nem is drága :) Bár ez asszem csak akkor van ha Casco is van. További infóért hívd az ügyfélszolgálatot :)))
Btw, nekem nem az Allianznál van a gfb-m :)
Kazes☻24-11-2004 22:45:05 // 951
Semmi rosszat nem tudok róluk elmondani,most is náluk vagyok(Argosz),régen más autóval is voltam náluk.Én 1.8-as vagyok és Bpest,B3 lesz jövőre és 60-egy-kétezer lesz.Hál' Istennek károm még nem volt amióta itt vagyok,úgyhogy nem tudom hogy' intézik.Nekem csak a területi képviselővel kell kapcsolatban lennem,ő pedig mindent meg tesz,hogy maradjak náluk.A díj nekem jó,a képviselő szimpi,hát maradok.
szutyok24-11-2004 17:38:44 // 950
Nekem kb: 70e az éves biztosítási díjam! Vidék, és fekete -1500! Ja és Argosz!
Van valakinek tapasztalata velük kapcsolatban? Nekem szerencsére még nincs, de jó volna tudni, hogy kinek fizetek!
Különben tényleg undorító, amit ezek művelnek! Az árak az egekbe szöknek, arról meg elég kevés szó esik, hogy VALÓJÁBAN mit is nyújtanak! Mert ugye igérni bárki tud?
Cselentano24-11-2004 17:02:12 // 949
azért mielőtt megköveztek
mindenki oda és annyit fizet amennyit akar, tud és esetleg megengedhet magának
csak a cégek és emberek hozzáállása bosszant fel
Cselentano24-11-2004 16:57:36 // 948
Valahogy úgy, tudom, hogy ez volt régen is
de itt ebben az esetben nem a Cascra történik a javítás, megkérdeztem
az tény, ha töröd a kocsid lesz elég bajod, de viseld már a következményeket ha te voltál a ludas, és ne a válladat húzd meg, mert az ilyentől kinyilik a bicska a zsebemben
elég szomorú, hogy nem érdekel
persze, hogy nem vagy adományozó cég, én sem
bár jópárszor igen
én sem szeretek kidobni pénzt feleslegesen az ablakon
"ha az olcsó húsnak híg levét más szopja be, és nem én, ellenben én fizetem, akkor az engem vajmi kevéssé érdekel mi merre hány méter, szigorúan az árat nézem."
ted azt, de innentől kezdve mit vársz el TE a többi embertől
csak úgy megjegyzem a másik fél is fizet, nemcsak te....
és most ne sértődj meg, pl. sem akarok pedig lenne erre mit írom
de nem akarlak megbántani
te elmondtad a véleményedet, én is a sajátomat
sajnálom, hogy sokan így gondolkoznak
elbeszélgethetünk még erről
bár érvelni jobban szeretek személyesen, márcsak a arc miatt is
talán nem gondolod olyan komolyan amit írsz, mert így csalódok egy kicsit
szóval ettől függetlenül örültem, hogy reagáltatok az írásomra, mégha nem is vagyunk egy véleményen
Cselentano24-11-2004 16:48:45 // 947
"amit irsz az mind szép, jó és megbecsülendö, de:"
na , akkor szépen becsüld is meg! :-)
és ne gyere nekem :-)
kötelezőre az tényleg sok, én eddig az Európánál 8.900.- ft-ot fizettem negyedévre
most a Hungáriánál 11.180.- ft-ot fogok
kicsit jobb, mint a te árad, de ez egy kis ügyeskedésnek volt köszönhető, még anno
miért csak a hungáriánl köthetsz cascot?
nekem eddig nem volt, csak mostantól lesz
negyedéves díj: 84.990.- ft 10% 50.000.- ft-os önrésszel
és belerakva az összes extra ami a kocsiban van
szóval én sem szívesen fizetem ki a cascot, de sajnos kénytelen vagyok....
és tény, hogy a jó k........... stb. a biztosítóknak, és az egész országnak, mert ne felejtsük el, hogy itt "keleten" kicsit másképpen műkszik minden
ezért vannak ezek a horror árak, de ez nem magyarázat semmire sem
főleg amíg az egyéneknek ilyen lesz a hozzáállásuk
itt mire lesz valami változás poz. írányban, azt min. az unokáim fogják megélni, mert a mai társadalom még a régi norma szerint nevelkedet, és talán elkezd nyitni, és talán a mi gyermekeink kicsit jobban fognak állni a dolgokhoz, és talán a gyerekeiket a szerint nevelik majd
na ez megint értelemes lett, de talán értitek, hogy mire gondolok
de ez egy ilyen időszakom...
Wickey24-11-2004 16:37:58 // 946
Aha, ezeket akartam épp most mondani, hogy ittvannak egy köpésre tőlünk a Karinthyban a 3M-esek. :-)
Wickey24-11-2004 16:34:17 // 945
Mit jelent az a "mindkét biztosításuk nála van" szöveg? Kötelező és a Casco?
Akkor még szép hogy megcsináltathatod a HBRT kontójára. Cascora, utána a másik kötelezőjének terhére a két biztosító elmolyol egymással. Ez már 1993ban így volt, amikor megtörték a 4 hetes Opelunkat. Cascora megcsinálódott (HBRT), utána a manusz biztosítójával a hungi kifizettette, és nemváltozott a cascobonuszunk sem a baleset elöttihez képest.
Viszont ha töröm az autóm, lesz nekem elég bajom, nem fogom azt nézni, hogy jajj szegényke, most mit fog neki a biztosítóm kifizetni. Kicsit nyersen fogalmaztam meg, de ez a lényege: ha az olcsó húsnak híg levét más szopja be, és nem én, ellenben én fizetem, akkor az engem vajmi kevéssé érdekel mi merre hány méter, szigorúan az árat nézem. Nem vagyok karitatív szervezet.
Halesz24-11-2004 16:04:03 // 944
Ebben az egészben tényleg az a szomorú, hogy iszonyatosan elpofátlanodtak a biztosítók...egyre jobban szigórítják a biztosító-váltás szabályait is. Állítólag jövőre még nehezebb lesz majd váltani...
Pont arról kéne szólnia a dolognak, hogy ár és szolgáltatás verseny legyen, de én a kötelező biztosításnál nem nagyon látom azt az előnyt, hogy + 25-30 ezer forint miatt maradjak például az Uniqa-nál!!!
147lala24-11-2004 15:56:40 // 943
Cselentano,
amit irsz az mind szép, jó és megbecsülendö, de:
- nem vagyok hajlandó Kötelezö biztosításra 115.000,- / év -ot kifizetni a 75.000,- / év helyett!!!
- föleg akkor nem ha már csak a Hungáriánál köthetem meg a Cascomat és évente már csak ez 250.000,- HUF-ba kerül!!!!
A jó k***** édesanyjukat a biztosítóknak!!!
SKrisz24-11-2004 15:18:05 // 942
Sőt! Ez egy elég korrekt helynek tűnik, ugyanis amikor az off-os autómat kérdeztem először és arra 60-at mondott a csaj. Majd amikor mondtam az Alfát nem lett *2 vagy *3 az ár!
SKrisz24-11-2004 15:15:53 // 941
Nem. asszem 30-40 centi közötti szakaszon "csak". Allítólag nagyon komoly vizsgálódás szükséges ahhoz, hogy észrevedd hol kezdődik a csupasz fém (nálam ugye műanyag) és a fóliázott rész. Majd meglássuk mi lesz, de megadtam a számom és még eldiskurálunk a számok varázslatos világáról!
Magyarul akuszunk még 1et!:)))
Halesz24-11-2004 15:10:13 // 940
Hát 50 ezer forint tényleg nem sok érte!!!! A motorházat teljes egészében lefedik?
Tresor24-11-2004 15:07:14 // 939
H1-es. Már rájöttem.
SKrisz24-11-2004 15:04:40 // 938
Halesz!
Most beszéltem velük (Hátha a hölgy legalább olyan jól néz ki, mint ahogy azt a hangja sejteti, szívesen megyek fóliáztatni oda!:))))) és a GTV-re 50K mondtak. Ebben benne van a lökös, motorház, A oszlop és tükör. Nem kevés pénz, de lehet, hogy megéri... még nem tudom. Hátha lesz még más megoldás is! Mindensetre thx az ötletet!
Tresor24-11-2004 14:46:30 // 937
Valaki meg tudja mondani, hogy 97-es 145-be mien izzó kell (tompított) ?
Mert leszakítja a szél a motorháztetőt, ha kinyitom....
Halesz24-11-2004 14:38:11 // 936
SKrisz!!! Én Budapesten őket ismerem! Nézd csak ezt a linket:
Persecutor
De szerintem marha drágák... Én egyszer régen voltam náluk, hogy lefóliáztassam a két lámpa közötti maszkot. Valami 40+ ezret akartak érte kérni. Inkább újrafényeztettem 5 ezer forintért... :)
SKrisz24-11-2004 14:31:57 // 935
Ennyit tudok én is csak sajnos. Azt tudom, hogy 3M-nek van ilyen cucca, csak azt nem tudom ki foglalkozik ilyenekkel itthon:(
Cselentano24-11-2004 13:57:28 // 934
Ebben teljes mértékben egyetértünk.
Jó pár cégnek nem szabadna ezzel foglalkoznia, és csak a nyereség miatt teszik....
Tény, hogy itthon sokan ebből/abból élnek, hogy tőrik a kocsikat, de én pl. nem, és sajnos én szívom meg a levét
és a többi károsult
Nem féltem őket, inkább magamat, lehet, hogxy ők milliárdos haszonnal zárnak, de nekem sajna nem lesz jobb, ha kapok pár fillért amikor összetörnek
a kocsim meg onnantól nem olyan mint volt, és még megmagyarázza a köcsög kárfelvevő, hogy az jav.-va gyári lesz
na ezt inkább hagyjuk mert csak megint felhergelem magam
és csak nekem lesz rosszabb....
téma részemről lezárva
BFMSE24-11-2004 13:48:19 // 933
En abban latom a problemat, hogy sok olyan biztosito van akinek nem szabadna engedni, hogy kotelezo felelosseg biztositassal foglalkozzanak... Regebben nem volt ennyi ceg es nem volt ilyen szoras az arban sem.
Ha egy biztosito minden evben joval tobbet emel annal amit az aktualis gazdasagi helyzet megkovetel (inflacio, tobbletkoltsegek...), akkor meg jo hogy otthagyom. Egyebkent nem kell felteni a biztositokat, minden evben milliardos haszonnal zarnak. Es nem azert nem fizetnek mert nem tudnak, hanem hogy meglegyen a pofatlanul magas beveteluk...
Punisher24-11-2004 13:32:49 // 932
3M-es autófóliás cégeket keress. Azoknak van a Scotchshield fóliájuk, ami erre való.
SKrisz24-11-2004 12:57:46 // 931
Felteszem itt is a kérdést, hátha valaki itt reagál:
Tudtok olyan helyet, ahol az autó elejét előre készített sablonokból lefóliázzák kőfelverődés és egyéb mechanikus behatások ellen?
Azmo24-11-2004 12:00:30 // 930
hát bazira megértelek, csak meglepő manapság az hogy nem szarik másokra az ember....ez becsülendő benned mindenképpen!
Cselentano24-11-2004 11:53:34 // 929
visszatérve én is utálom a rendszert, de perpillanat nem egy cég van aki nem fizet, és ha igen akkor harcolnod kell érte.
képzeld el összetörsz egy kocsit a köbés, unionos betétlapoddal stb., az illető meg leszopja magát, hogy visszaálljon az eredeti állapotba az autója és még a pénze sem lesz egálban, kocsi értéke csökken, stb.
(na megint értelemes vagyok, de most keltem fel, 4-ig dolgoztam)
Köbe harcok árán 57e. ft-ot akar fizetni a hátsó kárra
amit a Hungária 281e. kp.-s egyezségre vett fel
normálisak?
a lőkős többe kerül..........
a hungáriás pénzből már javítható az autó, de hol van az amortizáció?
na ezért kötök egy drágább biztosítást, hogy az illető ne szopja le magát, hamár esetleg én voltam a fasz
ráadásul a hungária tett egy olyan ajánlatott az ügyfelek felé, hogyha mindkét biztosítása náluk van, akkor ha károd keletkezik hozzájuk kell menni, az ő kárszakértőjük veszi fel a kárt, és ők fizetnek, majd utána behajtják a másik biztosítón
és még1x kiemelném a hungáriát is rühellem, de perpillanat ő oldja meg egyedül a próblémámat
cascot sem kötnék, csak nincs más választásom
Alfy24-11-2004 11:49:40 // 928
Az infocentere rá kattintasz,és a legalján van a tel szám. Postán minden hová kihozzák, csak magyarba nem. Egy német tudásuval fel kell hivatni a céget.
KG24-11-2004 10:44:04 // 927
Tényleg van mindenhez minden, de mivel a német nyelv nem erősségem, a Video Theresa Orlowskikból összecsippentgetett tudás pedig ehhez kevés: hogy lehet beszerezni ami teccik a szemnek????
Alfy24-11-2004 08:51:51 // 926
www.tuning.alfisti.net/ Minden Alfához van kiegészitő,még Sud-hoz is!!
explosive24-11-2004 08:27:25 // 925
Hát ez egy elég drága honlap!
SKrisz24-11-2004 08:19:46 // 924
B9, Vidék, stb... stb... Posta Bizt.
Paco24-11-2004 08:15:04 // 923
Nyugi az kb korrekt. Nekem Groupama, B8, Miskolci cím, 2500ccm, 34 éves, 47240Ft/2005 lesz. Ha egyben kifizetném akkor csak 43K körül lenne, 5% felár a negyedéves fizetés.
Alfy24-11-2004 08:09:25 // 922
Ollah24-11-2004 07:58:06 // 921
Tecc a cím!
Krisz! Te meg ne gerjessz itt indulatokat Wickey kartáccsal, mert lincs lesz belőle! :)))))))) Ez itt a "bazisokatfizetünkkötelezőre" társaság zártkörű bulija. :))))))))
Ollah24-11-2004 07:54:33 // 920
Höhö! Ha Cselentano cartárs valóban tud segédkezni, akkor 47k lesz nekem, ha nem, akkor 91k. Union. Khm... Ua kategória, mint az 1.6 TS. És A0 vagyok, és büdipesti, és most leszek 26, és Alfám van, és még ki tudja, mennyi súlyosbító tényezőt vesznek még figyelembe. :)
Cho Simba (TomQ4)24-11-2004 07:53:51 // 919
Nekem az Union vagy Uniquanál (mettoménmelyikmostmentemoda), 66e/év, 3000ccm, 30 éven felüli üzembentartó, Budapest, B8. Kezdem úgy érezni, hogy rosszul jártam :)
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
2
Guests2
420
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?