Forum >> Csevegés (Á la Alfa Romeo....szerelem)
GEORGE08-03-2005 15:17:54 // 7180
Lehet csak oda akarta adni neki, hogy huzza fel nem fájjon neki mit kapna:-DDDD
Bálint3308-03-2005 15:16:40 // 7179
Nagybátyámmal történt a sztori: BMW-s bunkó volt vele, pirosnál gondolta kiszáll odamegy és befenyíti. Ki is szállt el is indult, ekkor a bmw-s lehuzta az ablakot és kilógatott egy pár boxkesztyűt... :)
GEORGE08-03-2005 15:15:04 // 7178
Nem állok le hiszen a csúcsforgalomban úgy is állunk hanem nem teszem neki lehetővé, hogy bejöjön elém mert elötte vagy negyedórán keresztül figyeltem, hogy ő sem engedett sávot váltani senkit. Ha ő elvárja, hogy ne "pofátlankodjon" elé senki akkor ő miért pofátlankodna be elém???? De figyeld csak meg nagy általában a többiek is észreveszik ezt a fajta magatartást s ök sem segítik az ilyen embert.
Ékszij08-03-2005 15:13:25 // 7177
A bunkókat a pirosnál a legjobb befosatni-kiszállok odamegyek hozzá és rendszerint meglepődnek/volt olyan aki lenyomta a gombját ilyen esetben, pedig nem vagyok nagydarab/...
maxx08-03-2005 15:12:26 // 7176
Szivesen kipróbálnám, hogy jó-e még a cipzár! :)
Ékszij08-03-2005 15:06:07 // 7175
Az idősebbekre tényleg jobban oda kellene figyelni mind a felülvizsgáló szerveknek és nekünk is hiszen mi is megöregszünk egyszer és nem biztos hogy ugyanúgy toljuk neki mint most...
Bálint3308-03-2005 14:58:47 // 7174
Szerintem azzal, hogy az ember leáll egy bunkót megszivatni/bosszútállni rajta feleslegesen veszélyezteti a saját és mások épségét. Autóvezetés közben igyekezni kell felülemelkedni ezeken a reflexeken.
Szerintem.
GEORGE08-03-2005 14:51:19 // 7173
akkor ebben is 1et értünk az álltalánosság az az, hogy udvariatlanak vagyunk van azért akit én sem engsdek be föleg ha látom, hogy a jürgen nem enged maga elé senkit akkor ha az probál sávot váltani öneki keményen lezárom a lehetöséget. Úgyan is ha ő nem segit a másiknak sávot váltani amig ott van mellettem addig bizti nem fog sávot váltani ha rajtam múlik.
Észrevettem azt is, hogy a többiek is lesik az ilyen jürgent s azok se engedik be. ettöl eltekintve azért probálok elözékeny lenni.
Punisher08-03-2005 14:49:13 // 7172
És ne felejtsük el tehetetlen idős autós társainkat se!
Az biztos, hogy egy életkor felett már csak 1-2 évre adnék jogsit, és nem csak azt nézném, hogy lát-e a szemüvegével, meg jó-e a szíve, hanem refelexvizsgálatot vezetnék be, és valamilyen módon a szellemi frissességet is vizsgálnám. Egy másik korhatártól pedig egyszerűen bevonnám a vezetői engedélyt.
Punisher08-03-2005 14:44:38 // 7171
Hát igen. Ha nem muszáj ne szopassuk szerencsétleneket.
Bár itt az a gond, hogy mindenki rohan, és nem szeretné ha pont elötte tötyörögne valaki. Meg igazából a legtöbb ember bunkó a forgalomban. Mert ugye engem sem enged be maga elé, pedig az biztos, hogy én senkit nem szoktam feltartani.
GEORGE08-03-2005 14:41:05 // 7170
Végül is mondasz valamit...... De én álltalában a bizonytalanságot látom a kezdökben. Ezért ha utmba kerülnek mindig nagyon figyelek mikor közekébe érek s szoktam is engedni öket pl sávot váltani mert bizony rutinos kollégák nézzétek csak meg pesten ki segíti elő a tanulokat, hogy sávot váltsanak????????? Ritka mint a fehér holló.......
Bálint3308-03-2005 14:37:33 // 7169
Mikor én megkaptam a jogsit és először vezettem egyedül azt se tudtam ki-kivel van. Féltem mint állat és meg voltam győződve róla, hogy nekem nem kellett volna még jogsit adni.
Mégis azt mondom, hogy rá kell bízni a vizsgáztatókra az ítélkezést. Nekik már tapasztalatból tudni kell, hogy kiből lesz majdan jó sofőr. A tanórák olyan drágák, hogyha még többet kellett volna vezetnem , akkor már valszeg nem engedhettem volna meg magamnak. Sajnos a vezetés már így is a pénzesebbek szórakozása (benzin, adók + még a jogsi ára).
Amúgy a statisztika szerint nem akkor okozza a balestetet az ember amikor kezdő vezető, hanem amikor azt hiszi, hogy már tud vezetni kb. 1 év után. (Én is egy éves jogsival törtem össze a kocsit) Ezért van az, hogy 2 évig gyakorló a jogsi (addigra higgad le az ember és jön rá a saját és a fizika korláttyaira).
GEORGE08-03-2005 14:35:29 // 7168
Jóhet pulcsisostól vagy akár anélkül! Most azért nagy a pofám mert a párom nincs itthon:-DDDD ... bár ha itthon van hanem akkor is szép a csajszi a pulcsi meg még jobban megszépíti...:-))ö
GEORGE08-03-2005 14:33:10 // 7167
Mi nem bántjuk a kezdöket hanem pont azt magyarázzuk, hogy nincs kellő gyakorlatuk mert nem vezettetnek velük megfelelö óraszámot!!
Te is mondod nem érzi az autót a tesod úgy mint a vizsgán ahol ült mellette valaki és közbe szólhatott. Szerintem egy dologról beszélünk csak más irányból meséljük.
Üdv::GEORGE146ti
Ollah08-03-2005 14:30:22 // 7166
Agree.
Ettől függetlenül holnaptól muszáj napi 120 km-t vezetnie Pesten és környékén, nincs más választása. Félti is az egész család, de máskülönben nincs meló... :(
Punisher08-03-2005 14:23:20 // 7165
Punisher08-03-2005 14:21:15 // 7164
Pont erről van szó. Ha bizonytalan, és kell mellé valaki, akkor ne vezessen egyedül, amig nem válik magabiztossá. A jogosítvánnyal nem mindig tartozik a tudás, a rutin pedig egyáltalán nem. Akár a te testvéred, akár az enyém, akár másé.
Ezért probléma, hogy ilyen kevés vezetéssel lehet jogsit szerezni, mert ennyi idő alatt, csak az igazán tehetségesek szereznek egy alap tudást.
Az megint egy más kategória aki antivezető.
..08-03-2005 14:10:40 // 7163
Nekem apum oktató is volt.És miután meglett a jogsim, onnantól minden nap vezettem mellette.Nem szólt,csak ha vmi nagy faszságot készültem csinálni.Így vezettem le életem első 10ezer km-ét.És azt mondom volt értelme.Csak ugye nem mindenkinél kivitelezhető ez így.
Ékszij08-03-2005 14:10:37 // 7162
Az eggyik kolléganőm egy pár hónapja vett autót, kb. 10 éve van jogsija!!! Rosszabul vezet mint akit most engednek városba.Viszont az is igaz hogy nem vezet minden nap.Amire sikerült levizsgázni kb./nem túlzás!!!/ 3 árát fizette ki!!! És az a baj nem ő az egyedüli aki így rohangál az utakon...
Tom08-03-2005 14:01:51 // 7161
Szerintem, nem tulzás, márt csak azét sem, mert Mo.-n csak 4 városban van villamos (volt még egy villamos Várpalotán, de az büféként üzemelt így sok vizet nem zavart a közlekedésben).
A vizes tesztbálya szerintem is nagyon fontos lenne gyakorlat szerzés céljából.
kod08-03-2005 14:00:34 // 7160
en telen tanultam kispolakon.. aztan apam mondta ez volt valami menjunk gyakorolni.. a szitu nalam is azonos volt mint nalad.. nagy sertodes szeru... de utolag en is tudom nagyon igaza volt es en is igy szeretnem majd csinalni... neki volt meg egy trukkje.. mar egyedul vezettem es egyszer csak elvitette magát valahova.. en mar azt gondoltam nagyon kiraly vagyok... akkor jol letolt hogy ilyenkor van a baj.. azt gondolod jol vezetsz es tolod neki ahhoz meg ido kell.. ezen akkor elmerengtem.. igaza volt!
Szilárd08-03-2005 14:00:17 // 7159
Miért???
Most sem vagy te suhamér:)))))
Ollah08-03-2005 13:56:38 // 7158
Nos, srácok, első kézből tudok infókkal szolgálni a tanuló vezetőkről, ugyanis a nővérem friss jogsis.
Csont nélkül ment át a vizsgán, tényleg ügyes volt, szerette is. Most kikerült forgalomba a kis játékautójával, és saját elmondása szerint is sokkal bizonytalanabb, mint a gyakorlásokkor vagy akár a vizsgán volt. Mégis csak ott ül az ember mellett egy oktató, aki bármikor bele tud nyúlni a dolgok alakulásába, azért ez tudat alatt is ad némi biztonságérzetet a kezdőknek.
Szóval: nem mindenki kretén, aki lassan és/vagy kicsit össze-vissza megy, jóllehet mostanáig én (is) így gondoltam. Másrészt próbálom felidézni magamban, én mekkora fitticsávó lehettem kezdőként. Hááát... Nem hiszem, hogy én voltam már akkor is a suhamér. Tehát szerintem senkinek nem szabad elfelejteni, honnan jött, hogyan kezdte, stb. Hmmm? ;)
Punisher08-03-2005 13:54:06 // 7157
Engem fater beültetett az autóba, és felmentünk a Mecsekre hóban való vezetést gyakorolni.
Meg voltam sértődve azon, hogy a jogsi megszerzése után egy ideig nem engedett egyedül vezetni, pedig tehetségesnek számítottam. Utólag már tudom, hogy igaza volt.
kod08-03-2005 13:48:44 // 7156
igen illetve lehet hogy egy olyan gyakorlas - legalabb 1 alkalom - is jo lenne ahol vizes jeges havas uton kell vezetni... mar vannak olyan palyak ahol az ilyenkor bekovetkezo szitukat gyakorolni lehet akar nyaron is...
Szilárd08-03-2005 13:48:04 // 7155
Azért ez már erős túlzás nem???
Tom08-03-2005 13:34:41 // 7154
És ezért lenne szükséges, hogy több időt töltsenek a tanúlóvezetők, mind a tanpályán, mind forgalomban.
Ezenkívül én még azt is elrendelnén, hogy a vidéki tanulók kötelező jelleggel a fővárosban is tanuljanak vezetni jó pár órát. Valamint a fővárosiakat is le küldetném vidékre. Így alakalom nyílna a váltózatos vezetésre.
A rendőri írányítást vizsgafeltételnek tenném.
bubble08-03-2005 13:28:45 // 7153
Kedves GEORGE!
A női tagok nevében köszönöm a megemlékezést!
Üdvözlettel:
bubble33
:)
Wikicica.08-03-2005 13:15:14 // 7152
a maffiás-szopránós labdát direkt nem ütöttem le (baseballütővel akartam), de sietnem kellett az írással, mert nőnapoztunk amunkahelyen, de jót röhögtem rajta:DD
Halesz nekem is küldött Emilt, hogy töltsek fel több képet a kocsileírás alá...
kod08-03-2005 13:12:49 // 7151
igen azt szerettem volna megerositeni!
GEORGE08-03-2005 13:05:44 // 7150
erre ugyan az amit az elöbb irtam.......
GEORGE08-03-2005 13:05:10 // 7149
Mert ha nem engedi át akkor elterjed a híre, hogy milyen köcsög az illető és nem jelentkeznek nála a tanulok, és ha nincs jelentekező nincs munka, ha nincs munka nincs lové......
Ez ma Magyarország 2005-ben mint EU tag.....
Röhely kedves ország vezetöink........köszönjük szépen hozzáértéseteket........
norbee08-03-2005 12:59:12 // 7148
Én azt hiszem, hogy ezt a Suzuki reklámot Halesz oldaláról nyúlták. Jövök-megyek... ;)))
kod08-03-2005 12:58:29 // 7147
És ennek ékes bizonyítéka ami a társam 2 hetes 156osavával történt. Elutazott külföldre az autó meg állt az Alkotás úton. Pénteken későn éjszaka megérkezett. Látta messziről hogy a gép a helyén. Szépen megnyugodva elment csicsikálni. Szombaton reggel megy le a család a kocsi rommá törve. A szélvédőn egy kézzel írt cetli XY rendőrtől. Kiderült hogy amíg nem volt addig egy lányka aznap átvett jogsival apuci suzukijával az egyik este 3 parkoló autót tört rommá… előzött egy teherautót és rosszul számolta ki hogy mikor megy vissza a jobbos sávba.. neki a teherautónak az meg szépen rápörgette a többi autóra… képzelhetitek mit érzett a társam amikor a vacsi új autót meglátta összetörve.. :-((((
Punisher08-03-2005 12:54:42 // 7146
Néha komolyan elgondolkozom azon, hogy az a tanulóvezető aki 30-40 km/h-val képes haladni, de még ott is bizonytalan, az mit keres a forglomban. Miért nem tréningezik tovább a rutinpályán, vagy ha az sem segít, miért nincs olyan lehetőség, hogy eltanácsolják az autóvezetéstől, és mondjuk 5 év múlva próbálkozhat újra?
Miért kell áterőltetni a vizsgán azokat, akiknek semmi tehetségük az autóvezetéshez?
norbee08-03-2005 12:50:45 // 7145
Á, pedig azt hittem leütöd a maffiás-szopránós labdát... :)))
Valamit fel kellett dobjak, Halesz már nagyon izgatott volt ki nem töltött reglapok miatt... :DDDDD
Tom08-03-2005 12:47:40 // 7144
Igazad van.
És ebben kellene majmolni a Németeket nem a sok hülyeségben.
Én sem veztem le a 20onX órát ;)
Wikicica.08-03-2005 12:46:24 // 7143
norbee
ja, kész életművész vagyok....olvastam az oldaladon a bemutatkozó írást.korrekt.de, tényleg.
GEORGE08-03-2005 12:38:57 // 7142
Ez nagyon igaz!! Szerény személyem is 10óra vezetés után kapott jogsít! Anno 88-ban.
Tényleg siralmas a helyzet, hogy a friss igazolással miszerint egyedül is beülhetsz a kormány mögé anélkül, hogy megbüntetne a rendőr a forgalomban kell tapasztalatot gyüjteni.
Pl Tolna megyéből ki vezetett már autópályán az oktató kocsit??? Egyáltalán létezik olyan Tolna megyében lakó és vizsgázó aki pályán is ment???
itt kezdödnek a bajok meg ott, hogy 4-en furikáznak az oktató kocsival s 30 percenként cserélgetik a vezető ülést.....
Változtatni kéne ezen de már miota......
GEORGE08-03-2005 12:33:30 // 7141
ENGEDLYÉTEK meg, hogy ez úton is kívánjak minden női tagunknak illetve minden tagunk NŐI hozzátartozójának BOLDOG NŐNAPOT!!!
Tisztelettel:GEORGE146ti
Tom08-03-2005 12:31:55 // 7140
Jó múltkoriban volt egy müsór a Discoveryn, arrol volt szó, hogy Németországban a jógsit milyen körülményes megszerezni, kishazánkhoz képest. Náluk pl. az elmélet után nem 5óra rutin és 20óra forgalmi vezetés van. Náluk a vezetés 3 hónapot azaz 9 hetet vesz igénybe napi vezetés mellet. Ezalatt az idő alatt vezetnek városban, városon kívül és kötelező jeleggel vezetniük kell autópályán is, főleg a pályára hajtáson van a lényeg.
Ezt azért lehet, hogy nálunk is be lehetne vezetni.
Nem egyszer hallotam már, hogy valaki a 20 órából csak 10-et vezetett le majd meg kapta a jógsit. egy 25 órás vezettési tapasztalattal rendelkező friss jógsis inkább veszély forrás mint más (Főleg ha apuci vesz neki egy erőgépet), szerintem.
Tisztelet a kivételnek.
GEORGE08-03-2005 12:24:08 // 7139
Ahogy irod NINCS ÚJRATÖLTÉS...........
Tom08-03-2005 12:23:56 // 7138
Néha én is ki szoktam menni ide füzfői uszoda parkolojába föleg ha délutános vagyok este 10 után, egy kicsit csúszkálni, ilyenkor már nincsenek autók így nagy baj nem lehet. Hát már velem is elő fordult, hogy az autó egyszercsak öntudatra ébredt és azt monta, hogy én most mást csinálok és meg fordult 180-200 fokot, ilyenkor volt egy kis meglepi, de hazafele nem szorakozok soha. A 8-ason elég sok ahhoz a hóátfúvás.
GEORGE08-03-2005 12:23:24 // 7137
Ezért mondom nem vagyunk egyformák mindenkinek kéne, hogy legyen ütközéses emléke, különben azt hiszi magáról, hogy bármikor bármilyen helyzetet meg tud oldani azt a fenét! Mikor odakerül akkor csak néz mint a vett malac asztán bármit csinál csak tovább ront a helyzeten egyszóval olyankor csak utas.
Még mielött megkiabálna valaki, hogy azt kívánom mindenki törje össze magát, a nagy fenét én csak azt mondtam szinte kivétel nélül mindenki felül értékeli magát ha beismeri magának ha nem ezért probáljunk meg kicsit okosabban. Jómagam is már e fene tudja mikor mentem utoljára a kresz szerinti sebességekkel de a saját elkébzelésem szerint probálok mindig annyival menni, amit ott jónak találok. A télen meg különösen igyekszem....
De én sem vagyok tökéletes.....
Vigyázzatok magatokra s ha már arra nem akkor a többi úton lévőre!
Üdv.:GEORGE146ti
..08-03-2005 12:15:15 // 7136
Igazad van Tom.Én most indulgattam ilyen kis amatör rallykon ahol betonon megy ugyan a verseny,de hát most az utolsó 2 versenyen hó és jég volt.Itt rájön az ember,hogy nem is akkora penge sofőr mint amilyennek sejti magát.És még nagy tempó se kell.Én pörögtem meg 3 héttel ezelötti versenyen 50-nel egy sima visszafordítóból kifele....Szóval ésszel, mert mindenkinek csak 1 lehetősége van, és itt nincs újratöltés mint a Colin Mcrae 4ben..
Tom08-03-2005 12:06:18 // 7135
Érdekes, hogy mindenki csak akkor fogja vissza magát mikor történik vele valami, olyankor mindig elhatározza az ember, hogy innetől ésszel vezet, de aztán az idő múlásával erről meg feledkezünk.
Ha tavasz lenne akkor rá lehetne fogni az emberekre, hogy a tavassz miatt hülyültek meg, most akkor a hosszúra nyult télre kell fogni az emberek eszetlenségét?
A másik amiért mostanság nem kellene este 130-al száguldozni mivel nappal olvad, este meg le is fagy, 100-nál ha meg csuszik egy 1 tonnás autó, akkor azt nem fogja meg senki és semmi, onnantól már önálló életet él a VAS!
Ezt mért felejtik el az emberek???
GEORGE08-03-2005 11:43:18 // 7134
Bizunk benne, hogy a közeli emlék tart csak vissza ahogy múlik az emlék úgy leszel újból bátrabb legalább is nekem így szokott mükődni... de a körültekintöség továbbiakban se lankadjon.
NCi08-03-2005 11:39:18 // 7133
Igen oszinten mondom, hogy ha a sajt geppel vagyok, akkor megfogom 2kiloval a roncsot es nem hiszem, hogy kiszalltam volna belole 1 darbban.
Egyebkent nem autopalyan soha nem megyek gyorsan, mert egyszer mar utaskent kaptam az olembe egy reszeg hullat. Asszem sotetben mar autopalyan SEM fogok szaguldozni tobbet.
Nappal azert igen :P
GEORGE08-03-2005 11:36:09 // 7132
Igen ilyenkor mikor "test közelböl" látja az ember mi történik a vassal mikor ütközik akkor átértékelödnek a dolgok...és mindenkinek megfordul a fejében " a fene gondolta volna hogy ezek igy törnek " tényleg probáljunk meg " okosan" repeszteni.......
NCi08-03-2005 11:27:25 // 7131
Nemcsak azt nem ertem, hogy hogyan usztam meg en, hanem hogy a tobbiek... Aki peldaul felborult ugy 130-nal (Clio), az siman kiszallt belole, harom karccal. Na, akkor most OFF: YARIS-t vegyetek a nejeknek, meg mindenkinek. Miutan kirepult belole a motor, majd meg heten beleszalltak, hianyzott mindene, DE: az utascella nem deformalodott. Nem akartam elhinni.
egyebkent volt nalam kamera (telefon), dehat, hogy oszinte legyek, nem jutott eszembe fotozni. Ultem ott a zasszonykammal aztan neztunk ki a fejunkbol, amig a szerv el nem engedett, aztan goto haza kilencvennel, majd Jack Daniels.
Durva volt, na.
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
2
Guests2
599
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?