Tudom, tudom... :))
Azt is megengedtem, hogy csak két féle kaja legyen karácsonykor 5 féle desszerttel!! :)))))
Forum >> Együnk-igyunk, amíg tehetjük!
Xixo23-12-2008 03:51:16 // 4089
csocsi22-12-2008 19:41:15 // 4088
Közeleg a karácsony :))
Taxi33™22-12-2008 18:10:33 // 4087
csocsi21-12-2008 19:06:57 // 4085
Azt elhiszem, de én dolgoztam.
Edyboy21-12-2008 18:13:03 // 4084
Bon appetito .-)
Én má ezek után nem vagyok éhes.
Én má ezek után nem vagyok éhes.
csocsi21-12-2008 17:56:52 // 4083
Na megyek haza aztán harapok párszáz falatot úgy érzem, egészen megéheztem :)))
Edyboy21-12-2008 17:52:36 // 4082
Így van :-)
Csirkemell van belecsomagolva :-))
Csirkemell van belecsomagolva :-))
csocsi21-12-2008 17:38:40 // 4081
A 2. képen azok szalonnacsíkok a tetején?
Edyboy21-12-2008 17:35:25 // 4080
boyci20-12-2008 18:39:01 // 4079
Xixo20-12-2008 02:52:15 // 4077
Köszi, ezt is tolmácsolom az illetékesnek és majd ő választ! :))
Mindig mondom neki, hogy a konyhában 100%osan szabad kezet kap!!! :)))))
(szeret is érte)
Mindig mondom neki, hogy a konyhában 100%osan szabad kezet kap!!! :)))))
(szeret is érte)
csocsi19-12-2008 22:30:10 // 4076
Ha még érdekel :))
Mézes
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg méz, 25 dkg cukor, 3 egész tojás, 2 kávéskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál fahéj
A száraz anyagokat összekeverjük, majd egy mélyedést csinálunk, és ebbe ütjük bele a tojásokat és a mézet adjuk hozzá. Hűtőben pihentetjük egy éjszakát, és másnap sütjük. Ez a tészta nyersen akár 1 hónapig is eláll.
Fél cm-es vastagságúra sodorjuk, különböző formákkal kiszaggatjuk. 175 °C-on sütjük kb. 10 perc alatt kész. Még forrón azonnal megkenjük nyers tojással, tartósítja. Kihűlés után rögtön dobozba tesszük.
Mézes
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg méz, 25 dkg cukor, 3 egész tojás, 2 kávéskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál fahéj
A száraz anyagokat összekeverjük, majd egy mélyedést csinálunk, és ebbe ütjük bele a tojásokat és a mézet adjuk hozzá. Hűtőben pihentetjük egy éjszakát, és másnap sütjük. Ez a tészta nyersen akár 1 hónapig is eláll.
Fél cm-es vastagságúra sodorjuk, különböző formákkal kiszaggatjuk. 175 °C-on sütjük kb. 10 perc alatt kész. Még forrón azonnal megkenjük nyers tojással, tartósítja. Kihűlés után rögtön dobozba tesszük.
boyci19-12-2008 13:54:52 // 4075
nem, ezt csak és kizárólag neked....MÁSOLTAM ide :)))
(de lehet h idén újítok és gyermekemmel elbohóckodunk a dolgon, aztán meglátjuk mi "sül" ki belőle :)))
(de lehet h idén újítok és gyermekemmel elbohóckodunk a dolgon, aztán meglátjuk mi "sül" ki belőle :)))
csocsi19-12-2008 11:00:24 // 4074
Akkor mostanában lehet repetázni bőségesen :))
Xixo19-12-2008 04:30:10 // 4073
Köszi-köszi!!
Csak az egyes szám második személy helyett egyes szám harmadik személyt kellett volna használnod. Ugyanis én vagyok olyan rendes, hogy a konyhába max kávéért megyek be!! :)))))))))))))))
Te próbáltad már ezt a receptet?
Csak az egyes szám második személy helyett egyes szám harmadik személyt kellett volna használnod. Ugyanis én vagyok olyan rendes, hogy a konyhába max kávéért megyek be!! :)))))))))))))))
Te próbáltad már ezt a receptet?
boyci18-12-2008 08:27:29 // 4072
A plusz szépség benne h recept nélkül kapható..... :)))
Rumi18-12-2008 08:25:16 // 4071
Ferihegy egyen lehet ekkora korsobol csapolt hoegartent inni, minden repules elott elkortyolok egyet. ha kesik a gep neha kenytelen vagyok repetazni :)
boyci18-12-2008 08:21:26 // 4070
1 kg liszt
0, 3 kg porcukor
0, 25 - 0,3 kg méz (folyékony legyen! Ha ikrás, tedd pár percre mikróba vagy tedd fel egy fazékban a tűzehelyre néhány percig, amíg elolvad. Fontos, hogy a tésztába gyúráskor már hideg legyen!)
0, 2 kg olvasztott margarin
2 tojás
1 evőkanál szódabikarbóna
fűszerek (fahéj, szegfűszeg, de lehet vásárolni mézeskalács-fűszerkeveréket is)
És némi eszköz: nyújtofa, kiszúró, zsírpapír vagy nejlonzacskó
Mindezt (az eszközök kivételével:-)) gyúrd össze, és jól dolgozd el, majd hagyd pihenni pár órát (akár egy egész éjszakát), hogy a tészta szerkezete szépen kialakulhasson. Nyútsd ki 3-5 mm vastagra, majd különféle formájú kiszúrókkal szúrjál ki alakzatokat. Ezeket helyezd egy zsírozott, lisztezett tepsibe, aztán irány vele a sütő. 180-200 fokon süsd addig, amíg szép aranyabarnák lesznek. Még melegen csúsztasd le a mézeskalácsokat az asztalra, és ott hagyd kihűlni. A maradék tésztákat mindig gyúrd össze, amíg el nem fogy az egész. Ha az összes tészta kisült, már csak fel kell díszíteni. Ha azt szeretnéd, hogy szép fényes legyen, kend le tojássárgával, és hagyd rajta megszáradni.
A díszítéshez egy tojásfehérjéhez 15-20 dekagramm porcukor szükséges. Fontos, hogy a porcukrot minél apróbb lyukú szitán szitáld át. Neked egyszerre egy tojásfehérje elég is lesz. Ezt verd föl habbá, majd apránként adagolva add hozzá a porcukrot. Ha a fele cukrot már beletetted, kezd el figyelni az állagát, mert a tojásfehérje nagyságától függően hol több, hol kevesebb porcukor kell bele. Akkor jó, ha szép lassan folyik le a habverőről. Most jön az a rész, amiért szerintem az egész eddigit végigcsináltad:
Az ábrán látható módon tekerj egy zacskót zsírpapírból (régen ilyenbe adtaák a sültgesztenényét :-)). Ha van vékony, kb. 1mm-es lyukú idomcsöved, akkor vágd ki a papírzacskó végét egy centire a csúcsától, majd helyzd bele az idomcsövet. Ennek hiányában pedig ne ess kétségbe, mert szegény ember vízzel főz (és az is lehet ugyanolyan finom). Az elkészült zacskóba tedd bele a mázat, és a csücskére vágj egy kb. 1 mm-es lyukat. Ha nem sikerült szép hegyes zacskót tekerned, és nincs kedved kísérletezni, a mázat tedd egy nejlonzacskóba, és az egyik sarkára vágj egy lyukat.
A mázzal teli zacskót kezd el vezetni a mézeskalácsfigurák felett 1-2 cm magasan, enyhe nyomást kifejtve a zacskóra így a máz szép egyenletesen, folyamatosan folyik majd a mézeskalácsra. Az első darabok között lesz olyan ami nem sikerül annyira szépre, de nem kell kétségbeesni, azokat meg lehet enni. De ha semmiképpen nem szeretnéd, hogy sokat kelljen enned, mielőtt a mézeskalácsokat kezdenéd díszíteni, gyakorolj egy kicsit. Fogj egy zsírpapírt, helyezd rá akiszúrókat, és rajzold körbe őket ceruzával. Ezután képzeld azt, hogy azok a mézeskalácsok. Így kedvedre kísérletezhetsz, és amíg a kinyomott máz még nem kezd el száradni, addig egy késsel összekaparva vissza tudod helyzni a többihez, ez sem megy pocsékba. Fontos, hogy ha már elkezdett száradni, ne szedd össze, mert a kis száraz darabok eltömik a lyukat. Végül itt egy kép néhány idomcsőről, egy pedig néhány díszítőmintáról. Te ne ilyen bonyolulttal kezdj! Jó szórakozást!
0, 3 kg porcukor
0, 25 - 0,3 kg méz (folyékony legyen! Ha ikrás, tedd pár percre mikróba vagy tedd fel egy fazékban a tűzehelyre néhány percig, amíg elolvad. Fontos, hogy a tésztába gyúráskor már hideg legyen!)
0, 2 kg olvasztott margarin
2 tojás
1 evőkanál szódabikarbóna
fűszerek (fahéj, szegfűszeg, de lehet vásárolni mézeskalács-fűszerkeveréket is)
És némi eszköz: nyújtofa, kiszúró, zsírpapír vagy nejlonzacskó
Mindezt (az eszközök kivételével:-)) gyúrd össze, és jól dolgozd el, majd hagyd pihenni pár órát (akár egy egész éjszakát), hogy a tészta szerkezete szépen kialakulhasson. Nyútsd ki 3-5 mm vastagra, majd különféle formájú kiszúrókkal szúrjál ki alakzatokat. Ezeket helyezd egy zsírozott, lisztezett tepsibe, aztán irány vele a sütő. 180-200 fokon süsd addig, amíg szép aranyabarnák lesznek. Még melegen csúsztasd le a mézeskalácsokat az asztalra, és ott hagyd kihűlni. A maradék tésztákat mindig gyúrd össze, amíg el nem fogy az egész. Ha az összes tészta kisült, már csak fel kell díszíteni. Ha azt szeretnéd, hogy szép fényes legyen, kend le tojássárgával, és hagyd rajta megszáradni.
A díszítéshez egy tojásfehérjéhez 15-20 dekagramm porcukor szükséges. Fontos, hogy a porcukrot minél apróbb lyukú szitán szitáld át. Neked egyszerre egy tojásfehérje elég is lesz. Ezt verd föl habbá, majd apránként adagolva add hozzá a porcukrot. Ha a fele cukrot már beletetted, kezd el figyelni az állagát, mert a tojásfehérje nagyságától függően hol több, hol kevesebb porcukor kell bele. Akkor jó, ha szép lassan folyik le a habverőről. Most jön az a rész, amiért szerintem az egész eddigit végigcsináltad:
Az ábrán látható módon tekerj egy zacskót zsírpapírból (régen ilyenbe adtaák a sültgesztenényét :-)). Ha van vékony, kb. 1mm-es lyukú idomcsöved, akkor vágd ki a papírzacskó végét egy centire a csúcsától, majd helyzd bele az idomcsövet. Ennek hiányában pedig ne ess kétségbe, mert szegény ember vízzel főz (és az is lehet ugyanolyan finom). Az elkészült zacskóba tedd bele a mázat, és a csücskére vágj egy kb. 1 mm-es lyukat. Ha nem sikerült szép hegyes zacskót tekerned, és nincs kedved kísérletezni, a mázat tedd egy nejlonzacskóba, és az egyik sarkára vágj egy lyukat.
A mázzal teli zacskót kezd el vezetni a mézeskalácsfigurák felett 1-2 cm magasan, enyhe nyomást kifejtve a zacskóra így a máz szép egyenletesen, folyamatosan folyik majd a mézeskalácsra. Az első darabok között lesz olyan ami nem sikerül annyira szépre, de nem kell kétségbeesni, azokat meg lehet enni. De ha semmiképpen nem szeretnéd, hogy sokat kelljen enned, mielőtt a mézeskalácsokat kezdenéd díszíteni, gyakorolj egy kicsit. Fogj egy zsírpapírt, helyezd rá akiszúrókat, és rajzold körbe őket ceruzával. Ezután képzeld azt, hogy azok a mézeskalácsok. Így kedvedre kísérletezhetsz, és amíg a kinyomott máz még nem kezd el száradni, addig egy késsel összekaparva vissza tudod helyzni a többihez, ez sem megy pocsékba. Fontos, hogy ha már elkezdett száradni, ne szedd össze, mert a kis száraz darabok eltömik a lyukat. Végül itt egy kép néhány idomcsőről, egy pedig néhány díszítőmintáról. Te ne ilyen bonyolulttal kezdj! Jó szórakozást!
boyci18-12-2008 08:17:46 // 4069
GT Ɨ|ѯ18-12-2008 05:47:54 // 4068
vazee,mekkora:-)))
Xixo18-12-2008 03:55:36 // 4067
Sziasztok!
Nincs valakinek véletlenül nagymamis mézeskalács receptje???
Karira mézeskalácsot akarok!!! :))
Nincs valakinek véletlenül nagymamis mézeskalács receptje???
Karira mézeskalácsot akarok!!! :))
Robert-jtd17-12-2008 18:44:06 // 4066
Akkor elvagy látva rendesen barátom!:)))
Robert-jtd17-12-2008 18:42:50 // 4065
Na ja!:)-Ő igen mert ért hozzá!:)
De mikor én próbálkoztam úgy kellett az alapanyagot kivakarni a tepsiből(majdnem kikellet dobni tepsistől) !:))))))
De mikor én próbálkoztam úgy kellett az alapanyagot kivakarni a tepsiből(majdnem kikellet dobni tepsistől) !:))))))
Whiteskull17-12-2008 18:41:57 // 4064
nem. igen. :)))))))
Hiába a gyógyszerrel nem szabad viccelni. :))))
Hiába a gyógyszerrel nem szabad viccelni. :))))
Robert-jtd17-12-2008 18:40:44 // 4063
Vaze ezt egész este elég lessz néki legyúrnia!:)))
Whiteskull17-12-2008 18:40:31 // 4062
Azt inhaláltam. :)))
Most meg a mamitól kaptam 4 pohárnyit ebből a fajtából. :))))
Most meg a mamitól kaptam 4 pohárnyit ebből a fajtából. :))))
boyci17-12-2008 18:39:43 // 4061
jaj...kicsit tú máccs az az izééé..nem??....örülsz neki h azt kell innod?? nagyon fegyelmezett vagy közben ....brádör :)))
boyci17-12-2008 18:38:43 // 4060
ha már töltöd..előtted a párod eredméyne...neem, ?? szal jól kellet h csinálja :)))
csocsi17-12-2008 18:38:04 // 4059
A szinéből ítélve még az is lehet :))
Robert-jtd17-12-2008 18:37:23 // 4058
Ehh!:)-te most éppen nem kamillás teával gyakorolsz?:)))))
Robert-jtd17-12-2008 18:36:20 // 4057
Pedig az a könnyebbik része a dolognak!:))
A pali kisütése na az a rázósabb része,meghogy neragadjon le!:))
Na meg a nejem szerint nemmindeggy az sem,hogy az alapanyag milyen arányban van bekeverve:))
A pali kisütése na az a rázósabb része,meghogy neragadjon le!:))
Na meg a nejem szerint nemmindeggy az sem,hogy az alapanyag milyen arányban van bekeverve:))
Whiteskull17-12-2008 18:35:27 // 4056
boyci17-12-2008 18:24:09 // 4055
hát még a tanítvány aki gyorsan tanul.... :)))
csocsi17-12-2008 18:22:32 // 4054
Páratlan tanítómester :))
boyci17-12-2008 18:16:09 // 4053
hát mellettetek muszáj :))))
White megtanított, ha ez nem így lenne, akkor se áruljam el magam.... :DDDDD
White megtanított, ha ez nem így lenne, akkor se áruljam el magam.... :DDDDD
csocsi17-12-2008 18:11:11 // 4052
Ezt szeretem benned, hogy mindig képben vagy :))
boyci17-12-2008 18:09:06 // 4051
az is fontos...nekem sokszor pölö ahhoz nincs kedvem a legjobban :((( :)
boyci17-12-2008 18:08:17 // 4050
ezt sem érteném félre...sőt !!4 bele sem gondolok :DDD
Robert-jtd17-12-2008 17:39:58 // 4049
Olyasmit még én is tudok!:))))))
persze csak megtölteni miután a nejem kisütötte:)))))))
persze csak megtölteni miután a nejem kisütötte:)))))))
GT Ɨ|ѯ17-12-2008 17:31:29 // 4048
ok-hagyjuk a kezei:D-et:-)
csocsi17-12-2008 16:50:31 // 4047
Még rá sem álltam :))
boyci17-12-2008 08:55:35 // 4045
Gt! csocsi!!
tessék leszállni a kezeimről :DDD
tessék leszállni a kezeimről :DDD
GT Ɨ|ѯ17-12-2008 08:12:16 // 4044
tűzhely mellett?:-))))))
csocsi15-12-2008 22:39:32 // 4043
Legalább nem fázna :))
GT Ɨ|ѯ15-12-2008 19:40:26 // 4042
de nem forróba!:-DD
boyci15-12-2008 18:07:34 // 4041
Lekközelebb vmi rutinosabbat vállalok!!! mondjuk PALACSINTÁÁÁT :DDD
Pussz Györgyim :)
Pussz Györgyim :)
csocsi15-12-2008 18:05:05 // 4040
Isteni volt, aranyba kell önteni a kezed, gratula, így tovább! Köszi! :)))G
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
0
Guests0
468
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?