Forum >> Együnk-igyunk, amíg tehetjük!
Robert-jtd31-12-2008 17:33:24 // 4118
Jólmegtermett eggy példány!-megérdemli a trónt:)))))
csocsi31-12-2008 17:30:02 // 4117
Ha már így rákérdeztél :))
Gyúrjunk :)))
Jó mulatást.
Gyúrjunk :)))
Jó mulatást.
imi15631-12-2008 17:25:21 // 4116
Gyúrjunk vazze:DD!
csocsi31-12-2008 17:24:08 // 4115
csocsi31-12-2008 17:11:41 // 4114
Megyek gyúrok is egyet :))
imi15631-12-2008 17:06:30 // 4113
GT Ɨ|ѯ31-12-2008 17:05:17 // 4112
ok:-)majd tolom mail-ben:-)
csocsi31-12-2008 16:38:23 // 4111
Tudod azért sárgabarack lekvárral jobban mutatna :DDDDDDDDDDDDDDDDDddd
boyci31-12-2008 13:01:14 // 4110
boyci31-12-2008 12:59:33 // 4109
boyci31-12-2008 10:21:55 // 4108
khmmm.....én is rögvest keverem a tésztáját csocsikám :)))
bocccsi :D
bocccsi :D
csocsi31-12-2008 10:20:23 // 4107
Legközelebb majd én is felidegesítelek hátha lesz nekem is palacsinta :))
GT Ɨ|ѯ30-12-2008 18:29:57 // 4106
csocsi30-12-2008 13:22:16 // 4105
Igen így már tökéletesen látszik :))
Edyboy28-12-2008 22:37:40 // 4103
Remélem nyersz :-))
csocsi28-12-2008 22:28:32 // 4102
Jövő héten veszek lottót :)))
Edyboy28-12-2008 22:26:54 // 4101
Így van :-)
Nekem is az egyik kedvencem,ezért is sütötték :-)
Nekem is az egyik kedvencem,ezért is sütötték :-)
Edyboy28-12-2008 22:26:02 // 4100
Én csak az evésben jeleskedtem :-)
Kedvesem sütötte :-)
Kedvesem sütötte :-)
Kazes☻28-12-2008 22:17:23 // 4099
A 3. kókuszos piskótakocka? Mert az az egyik kedvencem! :)))
Kazes☻28-12-2008 22:16:06 // 4098
Mert a belsejében van! :)))
csocsi28-12-2008 22:15:04 // 4097
Ezeket te csináltad? :))
Edyboy28-12-2008 22:13:16 // 4096
csocsi28-12-2008 20:05:21 // 4095
A szalonna meg volt, de a szilva nem tünt fel :))
Kazes☻27-12-2008 23:31:35 // 4094
Ok! :)
Az lemaradt, hogy baconba tekerve, aszalt szilvával. Mmmmmm, de fínom volt. :)))
Az lemaradt, hogy baconba tekerve, aszalt szilvával. Mmmmmm, de fínom volt. :)))
csocsi27-12-2008 23:06:54 // 4093
Engem rádumáltál :))
Kazes☻27-12-2008 23:05:46 // 4092
GT Ɨ|ѯ23-12-2008 19:36:42 // 4091
uhhh....:-))
ez MANNA!:-))
ez MANNA!:-))
csocsi23-12-2008 05:37:48 // 4090
Erre nem találok szavakat :)))
Xixo23-12-2008 03:51:16 // 4089
Tudom, tudom... :))
Azt is megengedtem, hogy csak két féle kaja legyen karácsonykor 5 féle desszerttel!! :)))))
Azt is megengedtem, hogy csak két féle kaja legyen karácsonykor 5 féle desszerttel!! :)))))
csocsi22-12-2008 19:41:15 // 4088
Közeleg a karácsony :))
Taxi33™22-12-2008 18:10:33 // 4087
csocsi21-12-2008 19:06:57 // 4085
Azt elhiszem, de én dolgoztam.
Edyboy21-12-2008 18:13:03 // 4084
Bon appetito .-)
Én má ezek után nem vagyok éhes.
Én má ezek után nem vagyok éhes.
csocsi21-12-2008 17:56:52 // 4083
Na megyek haza aztán harapok párszáz falatot úgy érzem, egészen megéheztem :)))
Edyboy21-12-2008 17:52:36 // 4082
Így van :-)
Csirkemell van belecsomagolva :-))
Csirkemell van belecsomagolva :-))
csocsi21-12-2008 17:38:40 // 4081
A 2. képen azok szalonnacsíkok a tetején?
Edyboy21-12-2008 17:35:25 // 4080
boyci20-12-2008 18:39:01 // 4079
Xixo20-12-2008 02:52:15 // 4077
Köszi, ezt is tolmácsolom az illetékesnek és majd ő választ! :))
Mindig mondom neki, hogy a konyhában 100%osan szabad kezet kap!!! :)))))
(szeret is érte)
Mindig mondom neki, hogy a konyhában 100%osan szabad kezet kap!!! :)))))
(szeret is érte)
csocsi19-12-2008 22:30:10 // 4076
Ha még érdekel :))
Mézes
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg méz, 25 dkg cukor, 3 egész tojás, 2 kávéskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál fahéj
A száraz anyagokat összekeverjük, majd egy mélyedést csinálunk, és ebbe ütjük bele a tojásokat és a mézet adjuk hozzá. Hűtőben pihentetjük egy éjszakát, és másnap sütjük. Ez a tészta nyersen akár 1 hónapig is eláll.
Fél cm-es vastagságúra sodorjuk, különböző formákkal kiszaggatjuk. 175 °C-on sütjük kb. 10 perc alatt kész. Még forrón azonnal megkenjük nyers tojással, tartósítja. Kihűlés után rögtön dobozba tesszük.
Mézes
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg méz, 25 dkg cukor, 3 egész tojás, 2 kávéskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál fahéj
A száraz anyagokat összekeverjük, majd egy mélyedést csinálunk, és ebbe ütjük bele a tojásokat és a mézet adjuk hozzá. Hűtőben pihentetjük egy éjszakát, és másnap sütjük. Ez a tészta nyersen akár 1 hónapig is eláll.
Fél cm-es vastagságúra sodorjuk, különböző formákkal kiszaggatjuk. 175 °C-on sütjük kb. 10 perc alatt kész. Még forrón azonnal megkenjük nyers tojással, tartósítja. Kihűlés után rögtön dobozba tesszük.
boyci19-12-2008 13:54:52 // 4075
nem, ezt csak és kizárólag neked....MÁSOLTAM ide :)))
(de lehet h idén újítok és gyermekemmel elbohóckodunk a dolgon, aztán meglátjuk mi "sül" ki belőle :)))
(de lehet h idén újítok és gyermekemmel elbohóckodunk a dolgon, aztán meglátjuk mi "sül" ki belőle :)))
csocsi19-12-2008 11:00:24 // 4074
Akkor mostanában lehet repetázni bőségesen :))
Xixo19-12-2008 04:30:10 // 4073
Köszi-köszi!!
Csak az egyes szám második személy helyett egyes szám harmadik személyt kellett volna használnod. Ugyanis én vagyok olyan rendes, hogy a konyhába max kávéért megyek be!! :)))))))))))))))
Te próbáltad már ezt a receptet?
Csak az egyes szám második személy helyett egyes szám harmadik személyt kellett volna használnod. Ugyanis én vagyok olyan rendes, hogy a konyhába max kávéért megyek be!! :)))))))))))))))
Te próbáltad már ezt a receptet?
boyci18-12-2008 08:27:29 // 4072
A plusz szépség benne h recept nélkül kapható..... :)))
Rumi18-12-2008 08:25:16 // 4071
Ferihegy egyen lehet ekkora korsobol csapolt hoegartent inni, minden repules elott elkortyolok egyet. ha kesik a gep neha kenytelen vagyok repetazni :)
boyci18-12-2008 08:21:26 // 4070
1 kg liszt
0, 3 kg porcukor
0, 25 - 0,3 kg méz (folyékony legyen! Ha ikrás, tedd pár percre mikróba vagy tedd fel egy fazékban a tűzehelyre néhány percig, amíg elolvad. Fontos, hogy a tésztába gyúráskor már hideg legyen!)
0, 2 kg olvasztott margarin
2 tojás
1 evőkanál szódabikarbóna
fűszerek (fahéj, szegfűszeg, de lehet vásárolni mézeskalács-fűszerkeveréket is)
És némi eszköz: nyújtofa, kiszúró, zsírpapír vagy nejlonzacskó
Mindezt (az eszközök kivételével:-)) gyúrd össze, és jól dolgozd el, majd hagyd pihenni pár órát (akár egy egész éjszakát), hogy a tészta szerkezete szépen kialakulhasson. Nyútsd ki 3-5 mm vastagra, majd különféle formájú kiszúrókkal szúrjál ki alakzatokat. Ezeket helyezd egy zsírozott, lisztezett tepsibe, aztán irány vele a sütő. 180-200 fokon süsd addig, amíg szép aranyabarnák lesznek. Még melegen csúsztasd le a mézeskalácsokat az asztalra, és ott hagyd kihűlni. A maradék tésztákat mindig gyúrd össze, amíg el nem fogy az egész. Ha az összes tészta kisült, már csak fel kell díszíteni. Ha azt szeretnéd, hogy szép fényes legyen, kend le tojássárgával, és hagyd rajta megszáradni.
A díszítéshez egy tojásfehérjéhez 15-20 dekagramm porcukor szükséges. Fontos, hogy a porcukrot minél apróbb lyukú szitán szitáld át. Neked egyszerre egy tojásfehérje elég is lesz. Ezt verd föl habbá, majd apránként adagolva add hozzá a porcukrot. Ha a fele cukrot már beletetted, kezd el figyelni az állagát, mert a tojásfehérje nagyságától függően hol több, hol kevesebb porcukor kell bele. Akkor jó, ha szép lassan folyik le a habverőről. Most jön az a rész, amiért szerintem az egész eddigit végigcsináltad:
Az ábrán látható módon tekerj egy zacskót zsírpapírból (régen ilyenbe adtaák a sültgesztenényét :-)). Ha van vékony, kb. 1mm-es lyukú idomcsöved, akkor vágd ki a papírzacskó végét egy centire a csúcsától, majd helyzd bele az idomcsövet. Ennek hiányában pedig ne ess kétségbe, mert szegény ember vízzel főz (és az is lehet ugyanolyan finom). Az elkészült zacskóba tedd bele a mázat, és a csücskére vágj egy kb. 1 mm-es lyukat. Ha nem sikerült szép hegyes zacskót tekerned, és nincs kedved kísérletezni, a mázat tedd egy nejlonzacskóba, és az egyik sarkára vágj egy lyukat.
A mázzal teli zacskót kezd el vezetni a mézeskalácsfigurák felett 1-2 cm magasan, enyhe nyomást kifejtve a zacskóra így a máz szép egyenletesen, folyamatosan folyik majd a mézeskalácsra. Az első darabok között lesz olyan ami nem sikerül annyira szépre, de nem kell kétségbeesni, azokat meg lehet enni. De ha semmiképpen nem szeretnéd, hogy sokat kelljen enned, mielőtt a mézeskalácsokat kezdenéd díszíteni, gyakorolj egy kicsit. Fogj egy zsírpapírt, helyezd rá akiszúrókat, és rajzold körbe őket ceruzával. Ezután képzeld azt, hogy azok a mézeskalácsok. Így kedvedre kísérletezhetsz, és amíg a kinyomott máz még nem kezd el száradni, addig egy késsel összekaparva vissza tudod helyzni a többihez, ez sem megy pocsékba. Fontos, hogy ha már elkezdett száradni, ne szedd össze, mert a kis száraz darabok eltömik a lyukat. Végül itt egy kép néhány idomcsőről, egy pedig néhány díszítőmintáról. Te ne ilyen bonyolulttal kezdj! Jó szórakozást!
0, 3 kg porcukor
0, 25 - 0,3 kg méz (folyékony legyen! Ha ikrás, tedd pár percre mikróba vagy tedd fel egy fazékban a tűzehelyre néhány percig, amíg elolvad. Fontos, hogy a tésztába gyúráskor már hideg legyen!)
0, 2 kg olvasztott margarin
2 tojás
1 evőkanál szódabikarbóna
fűszerek (fahéj, szegfűszeg, de lehet vásárolni mézeskalács-fűszerkeveréket is)
És némi eszköz: nyújtofa, kiszúró, zsírpapír vagy nejlonzacskó
Mindezt (az eszközök kivételével:-)) gyúrd össze, és jól dolgozd el, majd hagyd pihenni pár órát (akár egy egész éjszakát), hogy a tészta szerkezete szépen kialakulhasson. Nyútsd ki 3-5 mm vastagra, majd különféle formájú kiszúrókkal szúrjál ki alakzatokat. Ezeket helyezd egy zsírozott, lisztezett tepsibe, aztán irány vele a sütő. 180-200 fokon süsd addig, amíg szép aranyabarnák lesznek. Még melegen csúsztasd le a mézeskalácsokat az asztalra, és ott hagyd kihűlni. A maradék tésztákat mindig gyúrd össze, amíg el nem fogy az egész. Ha az összes tészta kisült, már csak fel kell díszíteni. Ha azt szeretnéd, hogy szép fényes legyen, kend le tojássárgával, és hagyd rajta megszáradni.
A díszítéshez egy tojásfehérjéhez 15-20 dekagramm porcukor szükséges. Fontos, hogy a porcukrot minél apróbb lyukú szitán szitáld át. Neked egyszerre egy tojásfehérje elég is lesz. Ezt verd föl habbá, majd apránként adagolva add hozzá a porcukrot. Ha a fele cukrot már beletetted, kezd el figyelni az állagát, mert a tojásfehérje nagyságától függően hol több, hol kevesebb porcukor kell bele. Akkor jó, ha szép lassan folyik le a habverőről. Most jön az a rész, amiért szerintem az egész eddigit végigcsináltad:
Az ábrán látható módon tekerj egy zacskót zsírpapírból (régen ilyenbe adtaák a sültgesztenényét :-)). Ha van vékony, kb. 1mm-es lyukú idomcsöved, akkor vágd ki a papírzacskó végét egy centire a csúcsától, majd helyzd bele az idomcsövet. Ennek hiányában pedig ne ess kétségbe, mert szegény ember vízzel főz (és az is lehet ugyanolyan finom). Az elkészült zacskóba tedd bele a mázat, és a csücskére vágj egy kb. 1 mm-es lyukat. Ha nem sikerült szép hegyes zacskót tekerned, és nincs kedved kísérletezni, a mázat tedd egy nejlonzacskóba, és az egyik sarkára vágj egy lyukat.
A mázzal teli zacskót kezd el vezetni a mézeskalácsfigurák felett 1-2 cm magasan, enyhe nyomást kifejtve a zacskóra így a máz szép egyenletesen, folyamatosan folyik majd a mézeskalácsra. Az első darabok között lesz olyan ami nem sikerül annyira szépre, de nem kell kétségbeesni, azokat meg lehet enni. De ha semmiképpen nem szeretnéd, hogy sokat kelljen enned, mielőtt a mézeskalácsokat kezdenéd díszíteni, gyakorolj egy kicsit. Fogj egy zsírpapírt, helyezd rá akiszúrókat, és rajzold körbe őket ceruzával. Ezután képzeld azt, hogy azok a mézeskalácsok. Így kedvedre kísérletezhetsz, és amíg a kinyomott máz még nem kezd el száradni, addig egy késsel összekaparva vissza tudod helyzni a többihez, ez sem megy pocsékba. Fontos, hogy ha már elkezdett száradni, ne szedd össze, mert a kis száraz darabok eltömik a lyukat. Végül itt egy kép néhány idomcsőről, egy pedig néhány díszítőmintáról. Te ne ilyen bonyolulttal kezdj! Jó szórakozást!
boyci18-12-2008 08:17:46 // 4069
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
2
Guests2
412
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?
Members
New members
- UTPcableman
- rajkailaszlo
- Tamas.F.Lamas
- Filip05
- Milán147
- copernico
- PolgárViki
- Bimbi10
- grimedth
- Frankie145QV