Forum >> Felvidéki Alfások

csocsi29-07-2007 20:25:48 // 14698
Szeva Robert :))
BadBoy29-07-2007 15:19:24 // 14697
Szerintem fel fogja Fero keresni ezt a srácot, ha azt mondod, hogy ekkora szaki.

Bocs, hogy el kellett mennem, de autókat mostunk.

Hát remélem most már újra beindul a topic! :)
Robert-jtd29-07-2007 13:50:24 // 14696
A lentebb említett srác ott lakik tőletek nem messze gondolom és a faterja is annak idején nagy szaki volt.Anno még eén is voltam ott mikor még élt az apja a giuliettámmal mert csak ő tudta összehangolni a négy karburátort!De nagyon nagy szaki volt és a fia már akkor minden idejét ott töltötte a műhelyben és mazóta én nem jártam náluk:(
De mondom sokan dicsérik a srácot sőt még itteni zselizi szerelőtől is hallottam aki járt nála,hogy nagyon nagy szaki a srác! Te is biztos már hallottál róla gondolom.
Na de lassan elköszönök mert kiruccan a család:)
Kösz ,hogy jól elcsevelyésztünk!-remélem ezentúl sűrűbben fognak irogatni ide a többiek is!:) További szép napot!
BadBoy29-07-2007 13:43:25 // 14695
Na ezt a tippet köszi, nála még tuti nem volt a Feri :). De msot úgy van hogy a gyorsuláson Csöri meghallgatja, és remélhetőleg mond diagnózikst, és terminust is, hogy mikor tudja megcsinálni, mert akkor hozzá fogja elvinni az autót a Feri. Lehet az autóval járni, csak az a baj, hogy 3000 fordulat felett elkezd kattogni valami, de ha nincs terhelés alatt a motor akkor is lemarad ez a hang. És mondtak már mindent de csak tippek voltak. És jó lenne már pontosan tudni, hogy mi a baj, és mit kell cserélni.
Robert-jtd29-07-2007 13:35:26 // 14694
Na ezt szomorúan olvasom,hogy Fero kocsijával gondok vannak:(
remélem mihamarább rájönnek a hibára.
Esetleg Egyházgellén(Holice)-ha jól emlékszem ott is van egy szaki Bugár Laci itt a környékünkön nagyon sokan dicsérik akik rendszeresen járnak hozzá.
BadBoy29-07-2007 13:21:57 // 14693
De akkor rendes volt a tulaj, hogy elnézést kér. Hát ha valaki elkezdené szidni az autót, azonnal elkérném a kulcsot, és elvinném a francba.

Nagy baj az nálunk, hogy nincs olyan szerelő, aki hozzá merne nyúlni úgy, hogy tudja is mit csinál. Nem mernek a szerelők hozzányúlni az autóhoz. Ezt Fero esetéből tudom és látom. Nagyon jóban vagyunk, és együtt hajtjuk a szerelőt, mert valami kattog az autóján. Már ezer féle tipp volt, de egyik sem tudja biztosan mi lehet. Egy másik jelenleg futó eset, hogy a srác vett Selespeed 147-et, és már két hete áll az autója a szervizben, a szerelő meg elment nyaralni, de a szerelő nem tudja mi a gond. A srác meg az autójával ment 150KM-et, és azóta nincs nála :(. Nagyon extrém a szerelők munkamorálja nálunk! (egyik sem márkaszerviz, de azok sem a legjobbak)
Robert-jtd29-07-2007 12:48:06 // 14692
Ok!-megértettem:)
Pedig van ilyen is!-tisztelet a kivételnek.Hidd el a legtöbb szerelő aki még nem is javitott alfát!-lekezelően beszél a márkáról.Tavaly személyesen is megtapasztaltam Párkányban mikor új nyári gumikat vettem és megnézettem a geometriát is.
Kicsit kellett álltani az elöl az összefutáson és a srác ott szerencsétlenkedett valahogy nem tudta meglazitani a csavart az alsó összekötőn.Erre elkezdte szapulni az alfát no meg az összes olasz. márkát.Erre jött a tulaj aki a srácot elküldte egy másik autóhoz és ő megtudta engedni a csavart és beállitotta az összefutást!-ja és elnézést kért amiért a srác szerencsétlenkedett és leszólásért is!! na ez akkor kicsit jólesett:)
BadBoy29-07-2007 12:33:42 // 14691
Hát ő magyarnak vallja magát.

Megvan a telszáma, de nem adhatom ki senkinek, a lelkemre kötötte. :)

A héten valamikor én is fogok vele találkozni, és ő mindenképp ki szeretné próbálni az autót, és csak után afogja meghozni a döntését, valamikor augusztus végén szeptember elején. Mert a toyotát már megnézte, és kipróbálta komáramban, de még az Alfát nem volt szerencséje, de ha jön DS-re akkor bemegy Krisztiánhoz.

Nekem mondjuk az volt a meglepő, hogy van olyan szerelő, aki dicséri az Alfákat. Hát én olyanról még ne is hallottam, nekem ez volt a meglepetés.
Robert-jtd29-07-2007 12:02:54 // 14690
Sajna nem ismerem a srácot:( De a nevéből itélve gondolom Magyar nemzetiségű,ha Léván járok szivesen megálnék nála lehet kicsit meggyőzném hogy alfát válasszon!:)
Sőt holnap reggel be kell ugranom Lévára mert ki kell jelentenem a vezetékes telefont és az analóg netet is aug.1-től már nem szeretném fizetni.
Lehet megálnék nála egy kis csevelyre:(esetleg kontaktod nincs rá?).
Jóétvágyat az ebédhez!-lassan én is megyek.
Lehet dé. után még én is benézek ide.
BadBoy29-07-2007 11:55:48 // 14689
Nagy gondot az jelenti, ha huzamosabb ideig nagyon rossz az idő, de azért ez nem jellemző, de nem vennék mérget a nálatok uralkodó időjárási viszonyokra. :)

Hát azért itt SKban is van 159-es eladva, azért a Krisztián is eladott már egypár darabot. És ez jó, mert az emberek a Passat megvétele előtt azért megnézik az Alfát is. Nem tudom, lehet ismered Léváról Szilva Zolit, a Slovchemicals üzletkötője, a vasútállomás mellett a DeMiclén raktárában van a lerakatja. Ő is autót akar most venni. Megnézte az Avensis combit. Nagyon jóban vagyunk vele, és mentek apummal ebédelni a mi autónkal. Hát az Zoli nagyon el volt ragadtatva. Valahol Léván egy szerelő, akihez hordja az autóját, az is azt mondta neki, hogy miért akar japán autót venni, miért nem akar olaszt, és speciel 159 SWt. Hát most nagyon filózik a Zoli, hogy mit vegyen. Jön valamikor Krisztiánhoz kipróbálni az SWt, és ha meg tudnak egyezni ő is Alfát vesz :))).

Olaszországban havi szinten több mint 6 ezer 159-et adnak el. Többet mint Passatból. Ezért ott nagyobb a lehetőség rá, hogy bontásra itélt autó létrejöjjön. És azért a gyárban is keletkezik selejt.

Mentem ebédelni. Nemsokára jövök vissza! Jó étvágyat!
Robert-jtd29-07-2007 11:44:49 // 14688
Na igen ettől tartok én is,hogy ha majd ősszel jön rosszabb időjárási hullám akkor lehet itt ott kifog esni a vétel:(Ezt már másoktól is hallottam.
de remélem nem lessz általános napi szinten,mert akkor falra mászok dühömben:)
Igen én is szokom nézni az újonnan érkező tagokat és engem is meglepett,hogy egyre többen regelnek 159es tipussal! Remélem egyszer én is átlépek a 159esek táborába!:)
A haverom aki kinn van olaszban most épp itthon tartózkodnak 2hetet,azt mondta hogy ott márn rengeteg 159es van az utakon.Sőt már bontóban is látott pár db.-ot:(
Hiába asztmondta ez olaszoknál nem meglepő,nemigen vigyáznak a verdáikra szerinte.
BadBoy29-07-2007 11:37:18 // 14687
Nagyon interaktiv lett az oldal, sok lett az újdonság, de nagy nehézségeket okozott sok embernek. Jelenleg nálam nincs gond, szerencsére! :)

De ha legalább az el tudtad érni, hogy gond nélkül tudj itt lanni, az már jó. Mondjuk azért még a tél előtted ál, amikor a mikrohullámú net a haveroknak nem szokott működni a ködben, nagy havazásban, vagy nagyon hidegben, de az is csak pár órát tart. De legalább itt tudsz lenni!

Szivesen segitek, ha tudok, ha nem találsz valamit az oldalon.

Mit szólsz hogy bővül a 159-es csapat? Már 22 autó van! :)
Robert-jtd29-07-2007 11:30:50 // 14686
Megnéztem igen sikerült:) köszi az útbaigazitást! -látom már 26 sk. tag van majd benézek mindenki oldalára.
Mikor megújult az amóre(A-3) akkor a lassú inet-mmel már nemigen tudtam itt semmit sem megnézni mert annyira lassan nyitott meg bármit is:(
Akkor egy kis ideig (pár hét) nem is voltam itt fenn.
Aztán sikerült sok utánjárásra kihajtanom,hohy legyen itt is a falunkba erősitő a mikrohullámú netre és elsőnek szerelték fel nékem a szat tányért és azóta sűrűbben lógok itt!:)
Sajna a nygysebességű netet a t.com nem igérte a közeljövőben ezért muszály volt lépni és habár ez nem olyan gyrs mint a kábelos adatátvitel de legalább gyorsabb a régi-től.
BadBoy29-07-2007 11:21:24 // 14685
Láttam, és hallottam, hogy isti árulja az autóját.

Hát már egyre alacsonyabb áron lehet 159-et venni németeknél, és olaszoknál, igy szerintem sem biztos, leváltani a jelenlegit egy faceliftesre, és utána meg egy 159-re.

Itt is meg lehet nézni, az SKi tagokat, csak picit bonyolultabb. :) A következőt csináld. Rámész a menüpontra, hogy tagok, a jobb oszlopban, és utána a legfelső sorban megjelenik, egy szines kördiagramm, arra rálépve meg tudod nézni az országok szerinte eloszlást. Szólj, ha nem megy, de akkor is ha sikerült.

Nem tudom, hogy merre tűntek el Skullék, de lehet ők most vannak nyaralni.
Robert-jtd29-07-2007 11:11:24 // 14684
Ez igaz,de majd letesztelem ha az enyémet fogom árulni:)
Az isti20v is árulja a kocsiját de asszem már nem váltok facelif-tes 156osra inkább megvárom mikor kedvező áron tudok venni 159est !-addig is gyűjtögetem a zsetont rá:)
Remélem nincsenek Krisznek családi gondjai!
Az elején még skull156 is irogatott ide de mostanában ő is ritkábban néz be az oldalra:(
Ja és ezen az új amórén azt sem tudom megnézni hány szlovákiai tag van,a régi a2-őn ott volt olyan oldal ahol ezt meglehetett nézni.
Esetleg nem tudsz valami tippet adni.
BadBoy29-07-2007 11:03:30 // 14683
Hát mondjuk az igaz, hogy a te esetedben sem kifizetődő a benzin autó.

Hát nem biztos, hogy olyan sokat kell árulni egy Alfát. Srácoktól hallottam, akik Alfákat hoznak be, hogy már nem egyszer fordult elő velük, hogy megjött az autó, és amint lerakták a trélerről, már meg is vették. Nagyon sok múlik a pillanaton, hogy ki jár arra véletlenül.

Hát kiváncsi vagyok a Rábaringre, és ez az egyik nagy motivációm, mert már annyisszor lehetett látni a tv-ben, de még élőben soha sem láttam. Meg a másik az, hogy ugyebár Alfás tali!!! :)

Krisztián. Hát ő nagyon el van havazva. Sok a munkája, és nagyon sokat bulizik. Most is a Balatonnál van. Meg vannak olyan dolgok is, amik itt nem publikusak.
Robert-jtd29-07-2007 10:58:31 // 14682
Ezt eladom mert sajna benzines és az nékem nem kifiztődő napi használatra,mert ez azért bekajálja a 8lityi benzint:(-ezt leteszteltem mert ugyanis ezzel jöttem haza 730km-t.
A nejemnek meg túl nagy lenne néki kinéztem egy 1-es puntot nagyon jó állapotban van és jó áron talán azért vissza megyek,mert azé van megindulva:)
Volt egy 156 os 2.4jtd 2000é.járat 4200eu.ért nagyon kafa állapotban de nem mertem elhozni mert sajna az alfit kicsit tovább kell árulni:(
A gyorsulási meg amúgy jó buli én tavaly is meg tavaly előtt is voltam lacházán.
Krisztiánnal mi a hejzet ő is ritkán van itt jelen mostanában:(
BadBoy29-07-2007 10:50:35 // 14681
Az autót el is akarod adni, vagy ezt megtartos, és ezzel fogsz munkába járni? Ezt azért kérdezem, mert jobban letudnám képzelni emberek munkába hordásásra, és szerszámhordásra, mint az Alfát, de tudom, hogy mondtad, hogy akarsz behozni autót eladásra.

Hát jó lenne, ha össze tudnánk futni a gyorsuláson, mert mi is megyünk, és végre tudnánk személyesen is beszélgetni. Jelenleg úgy néz ki, hogy én tutira otthol leszek, és 99%-ra megyünk a találkozóra. És ha összejön, akkor többen fogunk megint menni innét a környékről.

Igen, láttam hogy a környékedről van az új tag. Nagyon szép az autója!
Robert-jtd29-07-2007 10:43:39 // 14680
Akkor termelitek a km-et rendesen ti is:) -a fogyi nekem is hasonlóan szok alakulni.
Egy renó scénik-et 98é járat 1ső tulajtól van szer.könyvel és 1.6 benzines de nagyon jó árban volt és kár lett volna nem elhozni! A papirozás csak most fogom intézni mert most hétfőn hoztam a kocsit és tegnapelőtt jött meg hozzá a coc-é papír.De nagyjából olyan bő 1hét a procedúra.
Úgynéz ki,hogy aug.második felében megyünk nyaralni.
A gyorsulási tali hát az még kérdéses,de ha itthon lesszünk akkor lehet elmegyek.
Mert ugyanis készül innen zselizről Árpi 156 új tag, és lehet eggyütt mennénk ha rá fogok érni.
BadBoy29-07-2007 10:33:19 // 14679
Hát már nekünk is megvan a 41 ezredik kilaméter, de mi már öntöttünk hozzá 38 ezer kilaméter alatt, az olajcsere előtt 3DCL olajat. Ja megvolt az első olajcsere. Nyitra felé az autópályán reggel 5 órakor bejelzett, és kiirta az autó, hogy olajcsere :). És csipogott mint az őrült, elősször azt hittem, hogy baj van :))). Nagyon jól megy az autó, és tegnap előtt számoltuk a fogyasztásást klimával, nem lassú tempóban 6.75L-es átlag jött ki.

Milyen autót hoztál be? Én is gondolkodom, hogy behoznék egy autót. Macera volt lepapirozni?

Sajna én este nem tudok net elé kerülni, mert unokahúgommal kell megháborúznom a netért, és ezért nem vagyok itt, no meg a Csillához is megyek minden nap, és este mindig együtt vagyunk.

Mikor mentek kirándulni? Nagyon jól hangzik a terv. Mi is megyünk valamikor valahová, de még mindig nem végleges, mert változott a program, és szüleim barátaival, és azok gyerekeivel megyünk, de még semmi sem biztos, csak az hogy együtt megyünk.

Rábaringre jönni fogtok, vagy pont akkor lesztek Itália földjén?
Robert-jtd29-07-2007 10:24:59 // 14678
Szép napot néked is Sanyi!
A kocsi egyellőre jól műxik most volt oil csere és már 230e/km is megvolt!
Ja és soha nem kell utántöltenem 1dc oilt sem a 15e/km alatt.
Sajna sokat melózom és ezért a talikra is nehezen tudok tervezni:(
Most aug.ban készülünk olaszba nyaralni+velencébe is.
Ja és voltam kinn né.o-ban és hoztam kocsit.
De mostanában itt is elég pangás van:( -pedig esténként mindig benézek ide most már,hogy van nékem is gyorsabb netem.
És veled mizujs?-mesélj egy kicsit.
BadBoy29-07-2007 10:12:40 // 14677
Helló Róbert!

Mizujs veled? Hogy telnek a napjaid? Autó hogy működik?
csocsi27-07-2007 18:33:28 // 14676
Nem, itthon vagyok. Reggel végeztem az éjszakákkal. Pakolászom holnapra a szegedi talira.

Már régen voltál.
Robert-jtd27-07-2007 18:23:41 // 14675
Szeva Csocsi!:))
Mi az ábra ,csak nem bentről?
csocsi27-07-2007 18:21:18 // 14674
Szeva Robert :))
☻SKULL☻24-07-2007 16:40:20 // 14673
Szevasz FATER !
Téged is bekergetett az eső ?
BadBoy23-07-2007 15:49:30 // 14672
Nagyon jót mutat az autón ez a kerék!
♣FATER-156♣22-07-2007 18:45:31 // 14671
Már fent vannak a fotók, meg lehet nézni őket.
Szerintem nagyon jók ezek a felnik.
csocsi21-07-2007 19:59:36 // 14670
Hát itt is még mindig 30 °C van.
De legalább a grill melegét nem érzed ilyen időben :)))
Robert-jtd21-07-2007 19:58:15 // 14669
Köszi:)-de ez a meleg már elviselhetetlen,már éjelente aludni sem lehet rendesen:(
csocsi21-07-2007 19:55:43 // 14668
Tényleg, jó bulizást nektek :)))))
Robert-jtd21-07-2007 19:54:36 // 14667
Mi meg mindjárt nekiállunk kinti grillezésnek mert a nejem egyhéttel ezelőtti szülinapját most fogjuk megülni:)-ami akkor a festés miatt elmaradt.
csocsi21-07-2007 19:51:39 // 14666
Igen, végeztünk és nagyjából minden kész. De menet közben pár dolog változott így még némi variálás vissza van :)))
Robert-jtd21-07-2007 19:49:57 // 14665
Üdv Csocsi!:)-na mi a hejzet?
Tapétázás elkészült,lakás kitakaritva?:)
csocsi21-07-2007 19:42:01 // 14664
Szeva Robert :))
BadBoy21-07-2007 13:34:06 // 14663
Kiváncsian várom!
♣FATER-156♣21-07-2007 13:25:03 // 14662
Szia BadBoy!
A felnik már fent vannak az Alfán és nagyon jól néznek ki rajta. Később majd készítek pár fotót, és feltöltöm őket az oldalamra.
Üdv Fater.
Tom1221-07-2007 12:43:40 // 14661
Szia, tegnap már sajnos nem tudtam megállni, így is éjfélre értem haza... DE, ami késik, nem múlik.;-)
Tom1221-07-2007 12:41:48 // 14660
Pedig írogatunk...:-)
Bckk20-07-2007 17:20:03 // 14659
flashprezentacio tomoritett fotok itt
Bckk20-07-2007 17:15:21 // 14658
vannak fotok fent az itt nem publikus weblapon. ha kivancsiak vagytok nézzétek meg, vagy kértek egy linket a prezentaciora??? az megoldhato :)))))))))))))))))
☻SKULL☻20-07-2007 15:49:24 // 14657
Ezek szerint ha ilyen mozgalmas napja volt, sok Alfát adhatott el. Ezúttal meg van bocsátva neki, de nincs elfelejtve!
BadBoy20-07-2007 15:21:58 // 14656
Az hogy online, nem azt jelenti, hogy a épnél is van! 2-kor pont én ültem nála a szalonban, utána meg 5-en jöttek. 4 órakor már beszélni sem tudtam vele! A képek, meg nincsenek a munkahelyi gépen fennt!
csocsi19-07-2007 21:54:58 // 14655
Most azért megnyugodtam :)))))
☻SKULL☻19-07-2007 20:36:31 // 14654
Ez elég érdekes mivel tegnap Bckk kb. 14:00 óra körül online volt, és képeket mégsem töltött fel !
GT Ɨ|ѯ19-07-2007 19:36:36 // 14653
Köszi!:-)))))
Tom1219-07-2007 19:35:37 // 14652
Rendben.
GT Ɨ|ѯ19-07-2007 19:34:33 // 14651
KAU barátom fog menni,majd vele küldöm a pénzt ok?:-)
Tom1219-07-2007 19:33:14 // 14650
...ha akkor már itthon leszek, akkor megyek.:-)
GT Ɨ|ѯ19-07-2007 19:30:26 // 14649
augusztus 18:-)
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.