Forum >> Futballgarázs

mesa04-03-2011 19:40:07 // 9008
Ismét kikapott a DVSC a Kecskeméttől

A Kecskemét a Magyar Kupában elért győzelem után ismét nyerni tudott a mindkét sorozatban címvédő Debrecen ellen a labdarúgó Monicomp Liga 18. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

2 11-es és egy öngól. Megyek, jelentem az UEFA-nak, gyanúsak a körülmények 3:0

Vagy csak kell a biztos pontelőny a Vidinek?
zotya littlesoldier és Szabina04-03-2011 15:50:15 // 9007
krecsi04-03-2011 15:01:50 // 9006
Ezt kihagytam: meg aki megteheti. Mert a magyar-hollandra se apró pénz a belépő. Fele annyiért 2* annyian mennének. És az ugyan annyi bevétel. Ja, ahhoz olyan stadion kell, ami nem omlik össze.
krecsi04-03-2011 14:56:53 // 9005
Szurkoló kell ide nem néző. Bár, az utóbbiból már nincs sok, mert nincs olyan meccs. Már csak a szurkolók tartanak ki. Remélem, érthető a különbség:) Már csak a válogatott meccsen van néző. Oda is sokan csak azért mennek, hogy lássak a nevesebb ellenfelet. Vagy mert divat olyan meccsre kimenni, ahova már nehezen szerezhető jegy. Vagy a cége fizeti a jegyet, vagy nyerik a rádióban. Akik meg kijárnak mindig meccsre, azok meg kint rekednek. Erre a fradi bl szereplésénél többször volt példa. Nem lenne gondom az ilyen emberekkel, de legalább tapsolnának és felugranának gólnál. Egyébként sok ember ki van éhezve a focira, csak már lenne, mert ez nem az.
mesa04-03-2011 13:49:19 // 9004
Grat!
Hipp-hopp és meg lesz a tízezer is!
ui: bár lenen nézőből annyi, minden magyar csapat mérkőzésén, legalább!
Kau04-03-2011 07:56:39 // 9003
9K :)

Tommi04-03-2011 01:08:00 // 9002
Kau03-03-2011 22:10:07 // 9001
Az ETO-nak se. Nem is csodálkozok.
Ment a nagy porhintés, hogy minden meccs fontos és odatesszük magunkat. Erre kivert minket a libakupából a Hali. Kiestünk.
Utána kivert minket az MTK a Magyar Kupából. Kiestünk.
Most már 100%-ban tudunk figyelni a bajnokságra, de senki nem fog tudni megállítani minket, nem dőlünk be senkinek! Kiesünk mi innen is.
Van pénz, nincs foci. Szuper akciókkal kicsaltak 1500 nézőt a legutóbbi kupameccsre. Ez igen!
Amíg Pinyő itt lesz és antifutballt játszat 1 gólra törően, addig nem lesz közönség se.
2 éve 4-5 ezer fő volt kint. A Vasas ellen 10 ezer. Most vergődés van...
Normális játékost meg nem akarunk venni... Az új csodacsatár Niksic még az edzőmeccseken se talált be. Ilyenek kellenek. Vonzzák a nézőket. Nem egy Kink.
zolee14503-03-2011 21:45:59 // 9000
Vasutas, és Club, de amúgy stimmel.:))
mesa03-03-2011 21:05:50 // 8999
Egy Debreceni Vasas Sport Klub szurkolótól jó ezt vissza olvasni :)))
zolee14502-03-2011 20:39:52 // 8998
Kicsit összemosták a gittegylettel, de talán van is benne valami.:D
Whiteskull02-03-2011 18:46:37 // 8997
Lehet ők már tudnak valamit. :)))
mesa02-03-2011 18:36:51 // 8996
Sajnos nem jött össze a kupa tovább jutás, hiába nyert a Fradi, és hiába volt még két kapufája, ami nem akadt be...

Új honlapja van az MLSZ-nek!

Le is írták ügyesen a klubismertetőknél, hogy Ferencvárosi Torna Egylet

Mr. Csányi, ez a profizmus szele???
Kau28-02-2011 16:18:06 // 8995
főleg... :)
kando.28-02-2011 14:50:57 // 8994
Lehet, akkor én nem látom a fától az erdőt.. :)
mesa28-02-2011 14:47:08 // 8993
meg a transfermarkt.de-ről ...
mesa28-02-2011 14:46:25 // 8992
Azt, hogy értesz-e a focihoz nem én állítom, hanem bárkinek lejön, aki régebb óta írogat ebbe a topikba.

Ezt a közellenség dolgot meg gyorsan verd ki a fejedből, mert egy idő után betegessé is minősülhet!

Eddig előtted senkinek nem volt problémája a más szemszögből megközelítéssel. Eddig mindenki a saját szemszögéből látta, és azt mondta el :D
Vikking 31128-02-2011 14:38:48 // 8991
Ez most komoly? Football managerből nézik hogy kit érdemes? Nabzmg... :D
EngineCoffeeTables28-02-2011 14:38:39 // 8990
Látom a pesti parasztoknál(tisztelet a kivételeknek!) megint kiverte a kultúra a biztosítékot! Azért nem haragszol ha ezt a beszólásod belinkelem pár dunaújvárosi klubtársunk és Haleszék oldalára;-)))
kando.28-02-2011 14:36:04 // 8989
Így van, akkor maradjon meg nektek ez a homokozó.. én próbáltam ésszerű érveket felhozni, a véleményem továbbra is tartom. Azt meg te sem tudhatod, értek-e a labdarúgáshoz vagy sem.
Azért az furcsa, ha valaki más szemszögből próbál megközelíteni egy dolgot, az egyből ,,közellenséggé'' válik.
mesa28-02-2011 14:35:46 // 8988
Lehet volt egy olyan generáció, akikre rá akarták erőltetni Magic Johnson-t, meg az amerikai kosárlabdát - ebben ludas volt megboldogult Knézy Jenő-, de ez csak egy elfecsérelt évtized volt: mi magyarok soha nem voltunk a világ élvonalában kosárlabdában, és egy jó darabig nem is leszünk.
Ellenben fociban kétszer is döntőt játszottunk a világbajnokságon, és a legtöbbször lettünk olimpiai bajnokok.

Épp ma tartott előadást Hierro, aki egy remek spanyol játékos. Most ők a legjobbak. Van valami közös a focijuk és a mienk közt, egyik sem a rakkolós, fej nélkül rohangálós.
Rá kellett ébrednünk, hogy nekünk azt kell játszani, amiben jók (voltunk) vagyunk, nem azt, ami a világban épp a divat. Ugyanígy voltak a spanyolok is: amikor elfogadták, meg is lett az eredménye (Portugálok detto)
Szabi(kispalinagyobbikfia)28-02-2011 14:35:20 // 8987
megint az NFL-t hozod példának... vedd már észre, h itt a kutyát nem érdekli, h mi van ott...
azt pedig még mindig nem bírod megérteni, h egy bajnokságban nem az alapján kell rangsorolni az első osztály, h milyen település ad otthont a csapatnak...
mesa28-02-2011 14:32:04 // 8986
Gondolom Dunaújvárosra gondolsz! ;)
De minek behinteni sóval? Akkor a vidékieknek nem lenne mit megművelni... :))
mesa28-02-2011 14:26:15 // 8985
Figyi, kicsit vegyél vissza az iramból!

Ezt a topikot én hoztam létre. Nem azért, hogy leugassák a fejemet, főként akik nem értenek a focihoz

Az, hogy mit írtam az 5 fővárosi csapatról, és miért, jól jellemzi a :P
De te nem vágod mi a zrika

Attól, hogy mi itt üzengetünk Vidi, Loki, Honvéd vagy Fradi szurkolók, egyáltalán nem paraszt stílusban tesszük, hanem egymás csapatainak elért eredményeinek alapszintű elismerése mellett
kando.28-02-2011 14:09:09 // 8984
Te mesa, emlékezz vissza, mit is írtál egy régebbi hsz-edben?
,,(...) csak mert mostanában felmerült az az ötlet, hogy sok az 5 fővárosi. Szerintem egyértelmű, hogy kettő elég is lenne, a Fradi, és a többiek az alsóházból :P ''

most akkor ki is kezdte ezt a dolgot?
kando.28-02-2011 14:04:44 // 8983
Előbb olvass vissza, miről volt szó, aztán jártasd a szád/kezed.

Nem hiszem, hogy gyengülne a mezőny, a bajnokság csak mert 5 fővárosi helyett 2 lenne és helyettük 1-2 plusz vidéki.

Nem értem, honnan veszed/veszitek azt, hogy a vidéki nem eshet ki, az NB2-es nem juthat fel? De azért sem helytálló ez az érvelés, mert van olyan bajnokság, ahol fix 32 csapat van, senki nem jut fel és nem esik ki, franchise-t lehet esetleg adni-venni, de a keretszám fix. Mégis működik, mégis profik és a világ legdrágább klubjaik vannak benne.

Kiforgatni meg nem kell a szavaimat. Leírtam, ez az én véleményem, és e mellett tartok ki, ennyi. Ha nem tetszik, ne olvasd.

satöbbi.. szerintem fölösleges ide írkálnom, mert megérteni _sem_ akarjátok, amit írok, csak dafke ellenzitek, mer' nemjó...
zolee14528-02-2011 14:04:16 // 8982
Az nem baj. De bontsák le amit eddig állami pénzből építettek, majd a telket tessék felszántani és behinteni sóval.:)
mesa28-02-2011 13:55:20 // 8981
Rendben, ne kapjanak állami támogatást!
De akkor nem lesz soha stadionotok! Ja, és soha nem lesz bajnok a Vidi! Bár, így is kétséges :))
mesa28-02-2011 13:53:38 // 8980
kando: indultál 4-5-6 fővárosi csapatról, majd hirtelen "huszontíz" :)) Ha többet írsz, nem lesz igazad.

ha maximalizálnák a fővárosi és vidéki csapatok számát azzal a következőt érnék el:

- gyengülne a bajnokság, minek hajtson a mezőny végén a vidéki csapat, ha úgyis bennt marad, minek hajtson az NB2-es fővárosi, ha úgysem juthat fel?

- erősödne a vidék VS főváros ellentét és ezzel pont visszájára sülne el a dolog

BP + agglomeráció 3,5 millió
Az agglomerációt azért számoljuk oda, mert nagy többségük valamelyik budapesti csapatnak a szurkolója - ha épp nem kosárlabdára vagy amerikai focira izgul :P

De a legnagyobb poén, hogy a "nagy múltat" te alapítási év alapján határozod meg :D Szerintem azt sem tudod száz év alatt hány bajnoki címet szerzett az FTC+UTE+MTK. Ennek azért nézz utána!!!

Szeged elég nagy város, focija meg miért nincs sehol? Ja, biztos a pesti csapatok miatt eleve hátrányból indul :D

Mi történik, ha a Budaörs NB1-es lesz (ami akár elképzelhető is)?
Azt fővárosi csapatnak vennéd, vagy vidékinek? :)
Kau28-02-2011 13:40:29 // 8979
Elindult a bajnokság :)
mesa28-02-2011 13:30:29 // 8978
Vazze, ennyit még sosem kellett görgetni ebben a topikban! :D
Megyek, és vissza olvasom a termést...
zolee14528-02-2011 11:33:46 // 8977
Az, hogy sok vagy kevés ennyi nb1-es pesti csapat nem döntés kérdése, az élet már eldöntötte. Sok. Meg kell nézni, hogy FTC vagy UTE meccsen mennyien vannak és a többin. Az, hogy szerintem egyik fent említett csapat sem hiányzik a hazai labdarúgásnak most pont nem számít. Felőlem meg is szűnhetne mindkét klub, viszont ezeknek a meccseire mennek ki az emberek.

Az egy másik kérdés, hogy lehet-e ezt törvényileg szabályozni? Szerintem nem. Ha találnak szponzort és fenn tudják tartani a csapatot úgy is, hogy a játékosok rokonai vannak kinn a meccsen akkor nem lehet senkinek sem megtiltani, hogy nb1-es csapatot csináljon.
Persze államilag nem kéne támogatni, egyiket sem. Egyiket sem alatt nemcsak a nézetlen pestieket értem, hanem a komplett nb1-et, meg minden osztályt. Éljen meg mind ahogy tud, és akkor pár év alatt önmagától letisztázódik, hogy melyik város hány csapatot bír el.
kando.28-02-2011 11:02:12 // 8976
Az, hogy én szerintem sok az 5 v több első osztályba beengedett fővárosi csapat. Ezt a véleményemet tartom most is, ennyi.
De egész eddig erről írtam, de úgy látszik, senki nem tud olvasni...
Szabi(kispalinagyobbikfia)28-02-2011 10:30:20 // 8975
Akkor most mire is volt jó ez az okos eszmefuttatásod? azon kívül, h pár embert idegesítettél vele?
Kau28-02-2011 10:22:02 // 8974
Most is 1:3 a főváros-vidék aránya.
kando.28-02-2011 10:17:05 // 8973
Jó ezt nem figyeltem, de tény, hogy az agglom miatt van ennyi lakos. Ráadásul ugye ez közigazgatásilag és közműügyileg is gond, mert többen laknak Budapesten, mint papíron be van jelentve, mert sok kollégista, albérlő papíron nem itt lakik, de itt pisil, itt utazik stb. :)

Persze, a koncentrálódás itt van, ezt mondom, hogy elsőként még széchenyi idejében volt az első fővároscentrikusság (Párizs mintájára) később pedig a Forradalmi Munkás-paraszt kormány idején. Ez van, amikor jó, van amikor kevésbé (a közutak és vasutak szempontjából nem túl szerencsés..)

Jó jó, végül is, ha olyan lesz az NB1 vagy első osztály, hogy a főváros-vidék aránya 1:3 vagy 1:4, akkor nem tűnik soknak 4-5-6 bp-i csapat :)
Kau28-02-2011 10:09:02 // 8972
Én nem értem? Mit? Nem tudsz válaszolni! Hülyeségeket minek írsz, ha utána nem tudsz rá válaszolni? Csak azért, hogy beírjál ebbe a topikba is? Sok értelme volt.
Andy28-02-2011 09:29:57 // 8971
Nem olvasol elég figyelmesen. Budapest városkörnyezetének és Bp-nek a lakossága 2010 január elsején 3,5 M. Nem Én számoltam meg. Wikipedia adatok.

Az ország többi egésze kb 6.0 M fő. Talán érthető így, és elfogadható a koncentrálódás erre a környékre. Sportban is, és nemcsak sportban.

Az elsinkófálás, meg országos gond. :)))

Ha most azon lovagolnál, hogy REAC, III Ker TTVE, Budafok, vagy a Lőrinci fonó csapata ne legyen elsőosztályú azt érteném. Bár ha kivívják a jogot...

De ez az öt csapat aki most van szvsz kell. Persze ha kiesnek az más tészta. :)))
padocska28-02-2011 09:01:27 // 8970
az utánpótlást ne feszegessük, mert bármilyen hihetetlen, az van vidéken és pesten is.
az akadémiák más tészta, oda sokszor befizetik a kölköt, és nem a tehetség dönt, persze a nagyon tehetségest tuti elviszik.
szóval van itt utánpótlás, csak nincs benne pénz.
jóval többet tud kaszálni egy ügynök a légiósból. ezért vagyunk tele mindenféle kuntakintével, meg lóvéidesiccsel...

szintén nem urban legend:
van egy football manager nevű játék, amiben elég jó és valóságos adatbázis van. nah, van olyan szakvezető aki onnan csekkolja, hogy pl ez a foxi milyen játékos. és leigazolja...diósgyőr...

17-18 éves korig olyan sok tehetséges gyereket látok, és egyikből sem lesz semmi....számomra érthetetlen, vagy nem :)
kando.28-02-2011 08:59:44 // 8969
Te valamit nagyon nem értesz, amit leírtam már...
kando.28-02-2011 08:58:41 // 8968
Én ezt a 3,5 milliót nem értem, honnan hoztad. Te írtad, hogy Budapesten kb 1,7 millió fő a lakosság, erre írtam hogy akkor a vidék kb 8,2 (elvileg a két számot, amit írtál és írtam, ha összeadod, akkor 999998 fő kell kijönni, csak, hogy ne 10 millióval számoljak).

Persze a Te érvelésed is érthető és le is írtam már, hogy én azt gondolom, amit, de nem biztos, hogy ez a létező világok legjobbika, és a te általad felvázoltakhoz is lehet érveket gyűjteni.
Én a nézőszámokat pár évvel ezelőtt tapasztaltak alapján írtam, amikor egy MTK meccsre kiment 500 néző, vidéken (nem DVTK) pedig volt kint 800-1500 néző. Mert vidéken általában csak az a csapat van, nyílván arra többen mennek ki.
Vidékre gondolom meg azért nyomják a pénzt, emrt ott van ráció a csapatokban. Hidd el, én is örülnék annak, ha egy Fradi, újpest stb mecscen legalább 10-12ezer ember lenne kint, nem lenne ,,gyilok'' és nyugodtan lehetne családdal is kimenni. Most meg csak azt látom, hogy valami tulajdonosok elsinkófálják a pénzeket és elkótyavetyélik a patinás csapatokat (is).
Persze azt is megjegyzem, a dózsa meccsekre ha nem volt elég néző, akkor mentek ki a rendőrök ,,önként'' szurkolni, szóval ott nem volt nehéz teltházat csinálni.. :)
padocska28-02-2011 08:43:02 // 8967
Ez hülyeség, hogy maximalizálni a pesti csapatokat, meg direkte bevonni vidéki csapatokat...
pénz beszél, a többi smafu. ahol akarnak ott csinálnak profi focit, ahol nem ott nem. Ahol akarnak ott szereznek rá lóvét (önkormányzat, maffiózok, nagyvállalatok), ahol nem akarnak ott nem. ahol pénzmosónak használják, ott lesz foci is...
(győr-audi, debrecen-szimamaffiózó, vidi-fidesz, kaposvár-nabi(?), paks-atomerőmű, majd lesz kecskemét a mercedes miatt, a többiek pénzmosók...szerintem)

(mondom ezt úgy, hogy volt belelátásom, mikor a dunaferr bajnok volt, és tudtam hogy mennek a dolgok...ugye akkor itt a vasműből tolták át a pénzt, amit a dferren keresztül szedtek vissza a vasműsök, úgy hogy azért a csapat is működjön...)

sima 16 csapatos nb1 kell, meg 16 csapatos nb2. 32 profi klubot talán el lehet tartani ebben az országban. hogy melyik városban/faluban és mennyit, az döntse el a piac.
(megjegyzem a budapesti vízfejűség miatt lehet ott 5 csapat, a többi meg vidék...nincs ezzel gond)

bilon voltam
Kau28-02-2011 08:01:54 // 8966
Látom kerülöd a választ. Hogy fogalmazzam meg, hogy értsed?
Ha nem szűnik meg, nem zárják ki, nem lesz NB2-es, akkor mi lenne a többi fővárosi klubbal, hogy korlátozzák???????????????????????????????????????????????????????????
Andy28-02-2011 06:53:35 // 8965
Figyelj apa! Én nem bántottalak téged, egyszerűen tényeket közöltem. De 3 500 000 + 8 000 000 az nem 10 000 000. Az hogy nem megy be a fejedbe nem, az én problémám.

Megpróbálom elmagyarázni még begyszer, utoljára hátha sikerül fognod.
Nem csak attól lesz valami hagyományos, vagy patinás hogy régi. Hanem attól is amit fennállása alatt elért. Tetszik neked vagy sem, a magyar foci múltbéli eredményei leginkább fővárosi csaptoknak köszönhetőek. Nem sorolnám fel, hiszen Te úgyis naprakész vagy.
Amúgy csak a szemed felnyitása okán: Éveken át azon röhögtünk, hogy vidéki meccseken az átlag nézőszám 1500 fő volt. Ebből kiemelkedett a mindenkori Diósgyőr ahol színvonaltól függetlenül mindig sokan voltak. Ám itt folyamatosan liftezik a csapat.
Debrecen, Videoton, Győr, csak hogy az általad felsoroltakat említsem. Itt most van pénz, tömik a csapatokba. Naná, hogy van eredmény és vannak nézők.(bár ez is csak Debrecenben és a Vidinél igaz, és csak a hazai meccsekre) De szerinted hányan lesznek ha nem jön majd a lové és vele a siker? Én láttam már ezt ezért segítek 1000-1500 fő. Akkor majd mi legyen? Ezzel csak arra akarok rávilágítani, hogy ha Pesten is ennyi pénzt tömnének a csapatokba akkor az Üllőin telt ház, a többieknél 10-12 ezer ember tuti lenne. Mert volt is ennyi!! Kivéve MTK, de az más tészta... :))
Voltál Te kettős rangadón a Népstadionba? Szvsz nem! Pedig akkor tudnád, hogy milyen érzés mikor 50 000 ember együtt szurkol. Az hagyomány volt, és vidékről is jöttek drukkerek, mert hiszed vagy sem vidéki emberek is a nagymúltú "pesti" csapatoknak szorítanak. Ja az csak hab a tortán hogy a Fradi, vagy az UTE a ma napig bevonzza vidéken az embereket.
kando.27-02-2011 23:33:39 // 8964
Ha összeadod a számok, kijön, hogy nem 10 millióval számoltam. Te kezdtél számokkal dobálódzni.

Hagyomány, igen. S miből gondolod, hogy vidéken nincs régebb óta csapat? Miből gondolod, hogy Diosgyőrött vagy NYíregyházán, bárhol nincs olyan csapat ami legalább olyan régi vagy régebbi, mint a Kispest, UTE stb.?

És valóban, vidéken sokkal többen mennek ki meccsre, másképp nem épült volna új stadion Győrben, nem fejlesztenék a Debrecent, a Videotont. De látszik nálad is a fővárosi gőg, ogy a vidék az kussoljon, patinás csapatok csak a fővárosban lehetnek..
pb_27-02-2011 22:30:22 // 8963
Pont, pont vesszőcske?))
Andy27-02-2011 22:08:48 // 8962
Mo lakossága meg sem közelíti a 10 000 000-t. Szóval nem értem a számtani manővered. :))

De mondom ezek csak számok. A többi a hagyomány és az évek. Ezek mind nagy múltú csapatok. FTC, MTK, UTE, Vasas, Kispest.

Ugye nem gondolod komolyan, hogy ezekre nincs szükség??? Kevés a néző??? Az. És hol van sok???? Gondolod, hogy teszem azt Nagykanizsán, Sopronban, vagy Nyíregyházán többen lennének?
Ugyan már. Majd ha lesz színvonal, és nemzetközi eredmények akkor talán. De ehhez kell a múlt is. Akár érted, akár nem. :)))
kando.27-02-2011 22:06:28 // 8961
(...)
kando.27-02-2011 22:05:53 // 8960
Hidd el, hogy van utánpótlás kosárból, kéziből, hégkorongból csak éppen ezeket nem reklámozzák sajnos annyira, pedig itt látszik, hogy a fiúk-lányok dolgoznak, itt tényleg csinálják a sportot és látványosan küzdenek. Ellentétben a labdarúgókkal, ahol U21-ig megy a dolog, világverők szinte, aztán ahogy a nagyokhoz kerülnek, azok ,,lekurvítják'' őket.
Igen, én pont ezért nem igazán nézek hazai labdarúgást, inkább más sportág meccseit nézem, ott van is mit.

De még ezek mellett is a baj az, hogy kevés néző megy ki bármiféle meccsekre és nem csak a nívó miatt, hanem mert otthon ül a tévé előtt és bambán bámulja a kertévék hülye adásait.. Egyre kevesebben mennek a TF-re, kevesebb a sportolók száma.. Ezzel is fontos lenne valakinek foglalkoznia.
pb_27-02-2011 22:03:29 // 8959
Bőven Lég volt amennyit láttam belőle itt, ott.) Ne aggódj nem is nézem.))) Szólj neki, hogy igazoljon az NFLbe, vagy mibe.D
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.