Forum >> A jövő Alfái
Somez10-12-2009 18:01:13 // 12392
Van abban valami amit mondasz. Nem is gondotlam még arra, hogy az Alfák formája azért időtálló, mert alig vesznek belőle az emberek :-)
Somez10-12-2009 17:59:58 // 12391
Jöhetnek a téglák, úgyis rá kéne húzni még egy emeletet a házra :D
Elhiszem, hogy sok embernek bejön a facelift előtti 166 orra, de nekem nem tetszik. Csúnyák azok a lámpák, nem tudok mit tenni :-)
Elhiszem, hogy sok embernek bejön a facelift előtti 166 orra, de nekem nem tetszik. Csúnyák azok a lámpák, nem tudok mit tenni :-)
mesa10-12-2009 15:43:00 // 12390
A hátteret csomagban lehet megvenni, ezt én is tudom. Nem is véletlen van annyi valenciai sajtófotó az újautókról :) Mindenki ugyanazt veszi, ráteszi egy layerre a stúdiófotózott kocsit (még a paparazzikkal sem kell foglalkozni, mert a gyárban marad minden). Gondoltam már, hogy egyszer megírom egy cikkben, mennyi szemfényvesztés, feljavítás, renderelés van a mai sajtóanyagokon... pont mint egy nőn a pléhbojban :D
Andy10-12-2009 13:48:49 // 12389
Elgondolkodott a tag az biztos! :) De nem volt ellenszere! :))
Grando10-12-2009 13:38:40 // 12388
Meg villogó jaguárokat faképnél hagyni. Az milyen volt? :DDD
Kacorka10-12-2009 13:38:18 // 12387
Nem tudom, én ezzel nem értek egyet. Hozz be valamilyen koreai vagy kínai, nálunk ismeretlen szart az országba. Senki nem fogja megbámulni, maximum azért, hogy megfejtsék micsoda is ez. Egy forma attól időtálló szerintem, hogy visszafogottan próbál hatást elérni és nem csap le minden magas labdát dizájnban, amit mások lecsapnak.
Puntóból is kurva sok szaladgál még sem érzem vele kapcsolatban ugyanazt mint a civic-kel.
Puntóból is kurva sok szaladgál még sem érzem vele kapcsolatban ugyanazt mint a civic-kel.
Andy10-12-2009 13:18:22 // 12386
Kéne ilyen matricából! :)
Andy10-12-2009 13:17:52 // 12385
Jujjjj-jujjj ezt ne mert nem bírok majd vele! :))
Grandoval szoktuk egymást leüldözni, ilyen találkozókról hazafelé! :))))
Grandoval szoktuk egymást leüldözni, ilyen találkozókról hazafelé! :))))
Grando10-12-2009 12:19:21 // 12384
WarbiRunner (Gyuri)10-12-2009 12:13:27 // 12383
Az űrhajóciviccel nincs is baj. Kicsit fércminka, loptak innen, onnan, de főleg olasz vonalról, nem lett rossz. Nem csúnyult az, csak nap mint nap látsz ilyet, megszokod. Az Alfa könnyebben őrzi meg a formai frissességét, mert nagyon kevés van belőle. Pont ezen gondolkoztam a minap. Ha minden ötödik autó pl 146-os lenne, a kopelasztrák meg csak elvétve fordulnának elő, na akkor mi lenne a szép és csúnya?
Akkor bizony megbámulnák az emberek az alufelnis asztrát, és semmit nem érne az Alfa dizájnja. Persze sarkított a példa, de egy autó akkor lesz igazán feltűnő és különleges ha szép is és ritka is.
Juteszembe láttam tegnap Debrecenben egy grafitmetál 146-ot (ami különösen ritka :-)) gyári alufelnikkel...hát az kész hogy mennyire jól néz ki abban a színben. Megyek átfényeztetni a kormost asszem. Iszonyatosan bejön, nekem olyan kell :-)
Akkor bizony megbámulnák az emberek az alufelnis asztrát, és semmit nem érne az Alfa dizájnja. Persze sarkított a példa, de egy autó akkor lesz igazán feltűnő és különleges ha szép is és ritka is.
Juteszembe láttam tegnap Debrecenben egy grafitmetál 146-ot (ami különösen ritka :-)) gyári alufelnikkel...hát az kész hogy mennyire jól néz ki abban a színben. Megyek átfényeztetni a kormost asszem. Iszonyatosan bejön, nekem olyan kell :-)
BeeGee10-12-2009 12:06:19 // 12382
Erről ordít hogy 3d :)
A mai sajtófotók legalább a fele már 3d alapú, sőt van egy olyan gyanúm, hogy a 8C Spider sajtófotói is rendelrelt tájon készültek.
A mai sajtófotók legalább a fele már 3d alapú, sőt van egy olyan gyanúm, hogy a 8C Spider sajtófotói is rendelrelt tájon készültek.
Halesz10-12-2009 11:51:01 // 12381
Ezt elhiheted mert tapasztalatból tudom.
Ez akkor van, amikor Totti kerget az autópályán, és gyorsabb? :)
Ez akkor van, amikor Totti kerget az autópályán, és gyorsabb? :)
Andy10-12-2009 11:47:49 // 12380
Már gyűlnek a téglák a részedre! :)))
Van szemész ismerősöm elismert jó szakember, szívesen segítek ha gondolod! :-DD
Egyébként az első lámpa megosztja a népeket, de ne a lámpát nézd hanem az egységet egyben. Hatalmas formai bravúr. Ravasz rovartekintet ami a tükörben fölöttébb idegesítő látvány. Ezt elhiheted mert tapasztalatból tudom. Kellemetlen mikor beleáll az ember seggébe, és menekülésre késztet. :)
A facelift változat szerintem kevésbé egységes az autó egészével.
A képen lévő pedig a Zenderrel egyszerűen tökéletes.
Van szemész ismerősöm elismert jó szakember, szívesen segítek ha gondolod! :-DD
Egyébként az első lámpa megosztja a népeket, de ne a lámpát nézd hanem az egységet egyben. Hatalmas formai bravúr. Ravasz rovartekintet ami a tükörben fölöttébb idegesítő látvány. Ezt elhiheted mert tapasztalatból tudom. Kellemetlen mikor beleáll az ember seggébe, és menekülésre késztet. :)
A facelift változat szerintem kevésbé egységes az autó egészével.
A képen lévő pedig a Zenderrel egyszerűen tökéletes.
ÁdidiGaga (il hempescattore)10-12-2009 11:24:29 // 12379
Rohadt jó ez a tesztpálya, építészetileg se semmi, főleg a döntött kanyarok a végén! ;-)
Anno '91-92 környékén, az Autó Magazin egyik első számában volt róla egy kisebb cikk, egy nagyon jó színes képpel:
a döntött kanyarban épp egy Alfa, egy Lancia és egy Fiat halad, és mindnek a sofőrje kiteszi a kezeit az ablakon :-)
("elengedett kézzel vezet :-)
7végén meg is keresem, hátha még megvan öcsémnek! ;-)
Anno '91-92 környékén, az Autó Magazin egyik első számában volt róla egy kisebb cikk, egy nagyon jó színes képpel:
a döntött kanyarban épp egy Alfa, egy Lancia és egy Fiat halad, és mindnek a sofőrje kiteszi a kezeit az ablakon :-)
("elengedett kézzel vezet :-)
7végén meg is keresem, hátha még megvan öcsémnek! ;-)
kando.10-12-2009 11:17:51 // 12378
A korral jár :P :)
Halesz10-12-2009 10:55:57 // 12375
Szerintem akkor nem a kerék helyén lesz a tégla, hanem a szélvédő helyén... :D
Satti10-12-2009 10:52:34 // 12374
Okés, gondoltam, hogy ennyire szőke nem vagy. :-))
mesa10-12-2009 10:50:46 // 12373
Montreal, bocs :)))
Tommi10-12-2009 10:47:39 // 12372
Szerintem ha már szép orr, akkor a faceliftes 156, nálam az mindent visz... :)
kando.10-12-2009 10:46:34 // 12371
Nnnna azért a 33 vagy a 164 orra sem csúnya! :)))
Persze a hátsó a markánsabb, elvégre a többség azt látja csak, de azért ha vki mögött jön egy ilyen gép, nem mindegy, mit lát maga mögött :D
Persze a hátsó a markánsabb, elvégre a többség azt látja csak, de azért ha vki mögött jön egy ilyen gép, nem mindegy, mit lát maga mögött :D
Tommi10-12-2009 10:45:49 // 12370
Jövőre nem tudom mi lesz, mert ha nem ők nyernek, szerintem nemhogy kerék nem lesz az autónkon, de autónk se lesz :)))
Tommi10-12-2009 10:45:01 // 12369
De-de, tudtam róla, csak reggel olvastam ezt a cikket az Indexen és gondoltam felteszem ide :)
Satti10-12-2009 10:43:34 // 12368
Nem mondod, hogy ezt még nem tudtad? :-))
Még az eredeti Olasz meló c. filmben is, ami '69-ben készűlt, száguldoznak a Minikkel azon a pályán, mikor menekűlnek a rendőrök elől.
Még az eredeti Olasz meló c. filmben is, ami '69-ben készűlt, száguldoznak a Minikkel azon a pályán, mikor menekűlnek a rendőrök elől.
Tommi10-12-2009 10:37:34 // 12366
Mi ezt már megtanultuk, igaz? :PPP
Halesz10-12-2009 10:28:24 // 12365
Vigyázz miket mondasz Andyéknak, mert téglákon fog állni az autód :D
mesa10-12-2009 09:54:19 // 12364
egy kisautónak sokkal jobban áll mint a keménykedés
Mennyire igazad van ! :) Nézzétek meg a Mitsu Coltot, tiszta röhejes, mióta odavarrták az elejére a Lancer orrát :D
Ellenben a 145-öst tudnám felhozni, ami álló helyzetben is felszedi az aszfaltot
Mennyire igazad van ! :) Nézzétek meg a Mitsu Coltot, tiszta röhejes, mióta odavarrták az elejére a Lancer orrát :D
Ellenben a 145-öst tudnám felhozni, ami álló helyzetben is felszedi az aszfaltot
Tommi10-12-2009 09:48:24 // 12363
Kicsit OFF, de szerintem elfér itt...
Hogy kerül az autó a gyártetőre?
Ilyet is csak az olaszok képesek kitalálni :)))
Hogy kerül az autó a gyártetőre?
Ilyet is csak az olaszok képesek kitalálni :)))
mesa10-12-2009 09:47:33 // 12362
Teljesen mindegy milyen kocsit hoz ki az Alfa, mert ezektől a németbuzi "szakemberektől" így is, úgy is megkapja a magáét ...
dfg (Tanárúr)10-12-2009 08:45:35 // 12361
persze a Giulietta-ra gondoltam.
dfg (Tanárúr)10-12-2009 08:42:34 // 12360
a lámpákat én sem értem. a 159 3 lámpásánál szebbet 20 évre visszamenőleg nem láttam, erre pont ezt a részletet kikukázzák.
Maga a kocsi nekem borzasztó bmw-s....
Maga a kocsi nekem borzasztó bmw-s....
Somez10-12-2009 07:56:03 // 12359
Basszus mennyire igazad van! Az űrhajó Civicet én is szépnek találtam az elején és pont pár hete elmélkedtem egy pirosnál, hogy mennyire unalmasan néz ki pár év után. Az Alfákban eddig mindig megtaláltam a szépséget, évjárattól függetlenül. Például előbb lefikkantottam a facelift előtti 166-os orrát, de a hátulja és a többi része odabasz az én ízlésem szerint is.
Van abban valami, hogy az Alfák formája időtállóbb. A MiTo és a Giulietta nekem elsőre is tetszik, bár a MiTo beltere csalódás volt abból a szempontból, hogy a belseje nem hozta azt a változatosságot és stílusosságot, amit egyes 147-esekben látni lehet. Nem a full feketékre gondolok, hanem azokra, amikben eltérő színű a kárpit és a műszerfal. A színét meg nem mondom, mert színtévesztő vagyok :-)
Van abban valami, hogy az Alfák formája időtállóbb. A MiTo és a Giulietta nekem elsőre is tetszik, bár a MiTo beltere csalódás volt abból a szempontból, hogy a belseje nem hozta azt a változatosságot és stílusosságot, amit egyes 147-esekben látni lehet. Nem a full feketékre gondolok, hanem azokra, amikben eltérő színű a kárpit és a műszerfal. A színét meg nem mondom, mert színtévesztő vagyok :-)
Somez10-12-2009 07:49:51 // 12358
Hát ne haragudj, de ennél rondább látvány nem sok van. Ezek a béna lámpák méltatlanok egy Alfához. Ebből is látszik, hogy mennyire nincs értelmez ízlésről vitatkozni :-)
pityke10-12-2009 01:19:11 // 12357
egyetértek jo ez a vonal : )
Kacorka10-12-2009 00:32:28 // 12356
Szerintem meg nem baj, ha egy forma elsőre megosztja a közvéleményt. Én nem örülnék ha mondjuk egy alfa olyan lenne mint pl. a honda civic. Elsőre, hogy bejött a legtöbb embernek, ufó meg minden, és most látszik, hogy menniyre elfáradt az a forma már ost.... bazári műanyag karácsonfya leginkább.
Szerintem (remélem) a giulietta is hasonló lesz mint a mito abban az értelemeben, hogy érnie kell a formának. Elsőre én sem nagyon tudtam, hogy mit gondoljak a mito pofájáról. most meg már az esetlenségével együtt is egy karakteres, élőlényszerű vminek gondolom, ami egy kisautónak sokkal jobban áll mint a keménykedés. Én nem változtatnék ezen a vonalon a külsőben.
Szerintem (remélem) a giulietta is hasonló lesz mint a mito abban az értelemeben, hogy érnie kell a formának. Elsőre én sem nagyon tudtam, hogy mit gondoljak a mito pofájáról. most meg már az esetlenségével együtt is egy karakteres, élőlényszerű vminek gondolom, ami egy kisautónak sokkal jobban áll mint a keménykedés. Én nem változtatnék ezen a vonalon a külsőben.
Tom1209-12-2009 23:08:03 // 12355
Kazes☻09-12-2009 23:02:26 // 12354
Nem vagy egyedül. Én sem. :)
Tom1209-12-2009 22:55:35 // 12353
Szerintem valami olyasmi lehet benne, hogy, ha már legyőzni nem tudják a konkurrenciát, akkor megveszik...
...még a 70-es években, valami autós magazinban olvastam egy "jövőképpel" foglalkozó cikket, amiben azt fejtegették, hogy melyik gyárat melyik fogja bekebelezni az "ezredfordulóig" és utána. Tök hülyeségnek tartottam az egészet /gyerek fejjel :-)/, de azért a "tudatalattimban" /milyen szép ritmusos olasz szó ;-))/ elraktároztam és tessék, végül nekik lesz igazuk. Ott azt hiszem, hogy az volt a "vége", hogy marad talán 3 gyár, amelyek majd "mindent visznek" , egy kínai /vagy indiai, már nem emlékszem pontosan/, egy európai,meg egy amerikai...
Én nem örülnék neki... :-I
...még a 70-es években, valami autós magazinban olvastam egy "jövőképpel" foglalkozó cikket, amiben azt fejtegették, hogy melyik gyárat melyik fogja bekebelezni az "ezredfordulóig" és utána. Tök hülyeségnek tartottam az egészet /gyerek fejjel :-)/, de azért a "tudatalattimban" /milyen szép ritmusos olasz szó ;-))/ elraktároztam és tessék, végül nekik lesz igazuk. Ott azt hiszem, hogy az volt a "vége", hogy marad talán 3 gyár, amelyek majd "mindent visznek" , egy kínai /vagy indiai, már nem emlékszem pontosan/, egy európai,meg egy amerikai...
Én nem örülnék neki... :-I
Tom1209-12-2009 22:42:39 // 12352
Az például nagyon nagy hátrány, hogy a 156 óta nem tudjuk normálisan felpakolni a rendszámtáblát az autó elejére.
...már akinek... Nekem pl. kimondottan tetszik, hogy ezzel is "kilóg a sorból" /156/ , egyébként nem egyszer jegyezték már meg, hogy ezt a formát nem koptatja az idő, ha nem tudnád, mikor gyártották, biztos nem találnád el még az évtizedet sem.:-)
Lehet, hogy nekem van ízlésficamom, de nekem még elölől is tetszik, a "meghatározhatatlan" alakú lámpáktól a "méhsejt" mintás hűtőrácsig, az egész...:-)
Egyre inkább erősödik bennem az elhatározás, hogy rajzoljak pár Alfa "frontot" és felrakjam ide, kíváncsi lennék, kinek mi, milyen irány jönne be...
...csak lenne több szabadidőm...
...már akinek... Nekem pl. kimondottan tetszik, hogy ezzel is "kilóg a sorból" /156/ , egyébként nem egyszer jegyezték már meg, hogy ezt a formát nem koptatja az idő, ha nem tudnád, mikor gyártották, biztos nem találnád el még az évtizedet sem.:-)
Lehet, hogy nekem van ízlésficamom, de nekem még elölől is tetszik, a "meghatározhatatlan" alakú lámpáktól a "méhsejt" mintás hűtőrácsig, az egész...:-)
Egyre inkább erősödik bennem az elhatározás, hogy rajzoljak pár Alfa "frontot" és felrakjam ide, kíváncsi lennék, kinek mi, milyen irány jönne be...
...csak lenne több szabadidőm...
mesa09-12-2009 22:25:16 // 12351
Szerintem nagyon jó fogalmaztad meg!
Sajnos a német prémiumok idén óriásit léptek!!!
A4, C klasse, Scirocco de még egy lesajnált Polo is nagyon szép formát kapott
Nem felejteném ki a Megane kupét sem, mert attól tartok, nekünk már lassan az a konkurencia és nem az előbbi préiumok :(
Sajnos a német prémiumok idén óriásit léptek!!!
A4, C klasse, Scirocco de még egy lesajnált Polo is nagyon szép formát kapott
Nem felejteném ki a Megane kupét sem, mert attól tartok, nekünk már lassan az a konkurencia és nem az előbbi préiumok :(
mesa09-12-2009 22:22:30 // 12350
Szerintem meg nem. :) Ez egy igazi kocsi, amit studioban Milo-val vettek fel. Egyedül a forgó kerekeket animálják hozzá, meg értelemszerűen a hátteret. Aki nem hiszi járjon utána ;-)
13709-12-2009 22:09:01 // 12349
Jelentős tényezőnek tartom, hogy az 1997-es Audi/BMW/Merc mezőny totál dögunalom volt formaterv szempontjából, akkor a különbség a 156-hoz képest óriási volt. Ma ezt nem mondanám. Az A4, A5, a C merci, az E kupé, vagy akár az új S60-as Volvo mind sokkal érdekesebbek, mint az korábban ezektől a márkáktól várható volt. Az Alfa meg közben nem lett érdekesebb, vagy szebb mint volt, sőt.
Van ahol a versenytársak be is előztek. Pl. a kis bánatos mosómedvénknek nem sikerült megütnie a Mini szintjét. Designban leginkább nem.
Márpedig, ha kicsi a különbség design téren, akkor számomra pl. erősen csökken az Alfa mellett szóló érvek száma.
Ez a Giulietta pl. nem ronda, nem igénytelen, még kellemesnek is mondanám. De érdekesnek azért nem.
Van ahol a versenytársak be is előztek. Pl. a kis bánatos mosómedvénknek nem sikerült megütnie a Mini szintjét. Designban leginkább nem.
Márpedig, ha kicsi a különbség design téren, akkor számomra pl. erősen csökken az Alfa mellett szóló érvek száma.
Ez a Giulietta pl. nem ronda, nem igénytelen, még kellemesnek is mondanám. De érdekesnek azért nem.
Buksi09-12-2009 21:24:06 // 12348
Már csak a fotó minősége miatt is! :-DD
Ferko09-12-2009 21:23:32 // 12347
Szerintem meg a bajusz dobja fel azt a pofit nagyon.:-D
Ferko09-12-2009 21:22:46 // 12346
Hmmmmm, nem toom. Nekem semmi bajom vele. Így is gyönyörködöm benne.:-D
Ferko09-12-2009 21:21:32 // 12344
Igen igen; ezt is jól tudod.:-DD
De aztán jött egy rizikómentes alkalmi vétel.:-DDD
A jövő meg ki tudja mit hoz......?:-))
De aztán jött egy rizikómentes alkalmi vétel.:-DDD
A jövő meg ki tudja mit hoz......?:-))
Vikking 31109-12-2009 21:17:03 // 12343
Sztem sokkal gonoszabb a rácsozásos... :)
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
2
Guests2
471
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?