pb_16-06-2009 08:35:28 //
96224
Tessék képekben is:

Igaz, ez 1 33as váltó, de az ne zavarjon.)
köszi szépen. nagyban megkönnyítetted az életemet :-)
pb_16-06-2009 08:22:22 //
96222
A váltó alján, a deknin van 1 imbusz csavar(12es) ott tudod leReszteni az olajat. A váltó oldalán, menetirány szerinti jobb oldalon, a kmóra jeladótól lefelé pedig a betöltö nyílás, és 1ben szintjelző nyílás van csavarral ledugózva.
Sziasztok!
Elérkezett az idő, hogy a váltóban lecseréljem az olajat. Ilyet még nem csináltam. Tudna valaki segíteni, hogy pontosan hogyan is csináljam? 146-os Boxer-ről van szó. Köszi a segítséget
Dolgozni dolgozik, előre jön a vasszer... Szóval izé... Nem tudom..
De igen. Lehet, hogy máshol szállt el. Mindenesetre hallgasd meg, hogy dolgozik-e a motor ha nyomod a kart.
De akkor nem kéne orrba- szájba fosnia a vizet oda a hátsó ajtó környékére?
Szerintem a fűtésgondot megoldod télig... :D A víznek jönnie kéne, mert ha előre megy, hátra is kéne, mert úgy tudom csak egy motor van. El lehet törve a vezeték, leginkább a 3. ajtónál, balra fönt, a kivezetésnél szeret eltörni.
Gondolom ha egyszerű a futómű, akkor az sem fossa el magát hamar...
Igazából én mindent néztem már autóvásárlás előtt, kínomban, de amint megláttam a belsőket, visszajöttem az Alfához... Egy Honda, vagy egy Mazda, vagy egy akármi belseje sehol nincs ebben a kategóriában, ebben az árban egy Alfáéhoz képest főleg...
Okádék. De még a Bravo- Brava párosé is... (sztem...)
nem annyira, mint a v-tech, de mégsem tökéletes. a VTI vezérlésével komoly hibá vannak, de az nem abban jelentkezik, mint nálunk, hogy csörög, hanem egyszerűen nem működik....
viszont nincsmás tipushibája.
/Csak hogy legyen téma, hiszen mindenkinek problémamentes a 45-46-osa, így alszik a topic ... :P /
Ja juteszembe: Most gyüttem rá, hogy nincs fűtésem :D Ja meg a hátsóablakra víznek kéne mennie- jönnie? :DDDDDD
Minden jel arra mutat, hogy akkor valami felém nem koscher... :D
Ja... Valamikor szét kéne szednem a bal első ajtómat, mert valszleg az egyik patent eltörött, és zörög benne. Lehúzott ablaknál nem hallom, de ha a boxerhangot hallgatnám (felhúzva huhúúú:D) , akkor már kicsit zavar. Szóval. Lyukadjunk ki :D ---> Milyen méretű az a fehér patent ami a kárpitokat tartja? Azt tudom, hogy a www.patentdepo.hu -n mindent lehet venni, de jó lenne tudni, hogy mégis mi kell, mert akkor az összeset cserélném szerintem újra...
Ja és még valami: Vennék egy de inkább két hangszórórácsot olcsón előre, mert az egyik 'visszaigazgatás" közben teljesen elengedte magát, és csúnya.
Utsó kérdés: a jobb első ablakba ugye most vettem motort bontottat, DE nehézkes néhanapján, mintha nem ugyanabban a síkban jönne fel az ablak, mint ahol kéne neki. Ezzel mit lehet csinálni? Vagy majd vegyem bele szorgosan a bontott mocikat? :DDD
Amúgy a VTi az mennyire megbízható motor?
pb_15-06-2009 08:13:43 //
96212
Akkor jó.) Nem vagyok otthon a rhondában, bár utána nézhetnék, de most valahogy nem foglalkoztat annyira a téma.))
erről beszélünk. :)
a v-tech volt 125, a VTI 160.
pb_14-06-2009 23:20:10 //
96210
A 160 lovas változatokat, nemigen nyomja le a 33.) A 125 lovasok Llen jó Séllyel indul.
amugy 5-ten voltunk az alfába,csak ez a genya beelőzőtt
Sevasztok,megint én 146 ts,rájöttem,megoldás 3000 motor,hozzászolás?
Mulder14-06-2009 19:00:15 //
96207
Ciaó Srácok!
Végre van netem.:) Már hiányott az Amore....... Nincs valakinek véletlenül elfekvőben 1 pár ablaktörlőlapát, vagy egy utasoldali? Elkopott a bordázás, és elforog a tengelyen:(
Köszi
És még egy kérdés merül fel.
miért mindig a civic-et hasonlítgatjuk?
az accord és a 155 összehasonlítást simán megnyeri a 155(156-159).
a 166-nak a legend lenne a párja, mondjuk van is az országban vagy 10 legend összesen.
a crx nem állja meg az összehasonlítást a sprinttel.
a prelude szép, kényelmes (és olyan igazi széttéplek kiállása van :)), de inkább túraautó. a gtv jobb, és komolyabb motorjai vannak.
az integra qrvajó gép, de nekem inkább kellene egy 147 GTA.
a hondának jók a kicsi motorjai, pörgősek, és tartósak, ez vitathatatlan. én az enyémet nem tudtam lefektetni, pedig kapott rendesen. sőt, még most is ketyeg. ellenben a legnagyobb motor amit csinálnak aszem a 2,2 literes.... ble.
Ja igen. ülj bele egy hondába, (85-99-ig) és nézz körül. annyira unalmas, hogy én simán elalszom benne....
az 1,6 alfa, és az 1,6 v-tec honda párharca számunkra vesztes.
a 146 1280 kg körüli felszereltségtől függően, a honda meg 960kg. az 300 kg...
Viszont a hondákban nincs klíma, abs, légzsák, elektromos ablak, bla-bla-bla. ráadásul a honda gyári futóműve olyan, mintha egy megzabolázatlan lovon ülnél. nem éppen az a bolondbiztos cucc.
arról nem is beszélve, hogy a v-tech hondákat 91-96 között szerelték a közkedvelt kasztniban, tehát nem a 146-al kellene összehasonlítani, hanem a 33-asokkal. és ott mondjuk már egy 1,7 16V lenyomja a v-tech hondát, de erről már nem nekem kellene nyilatkoznom. A 146-ot a későbbi békalámpás sedannal kellene hasonlítani, ami már szintén nehéz, és a motorja is "csak" 113 ló. Persze ezekben is van 125, és 160 lovas verzió, de kevés, és megfizethetetlen magasságokban.
Egy dologban biztos vagyok. Az én sprintem minden tekintetben lenyomta a vele közel azonos korú CRX hondát, pedig papíron gyengébb is volt, és nehezebb is az alfa. egyedül pirosnál volt a honda kicsit jobb, de csak kb 70-ig. az alfa viszont kanyarban is jobb volt, és meg is lehetett vele állni. és le lehetett engedni a hátsó ablakokat! :)
pb_13-06-2009 23:45:21 //
96202
Szólj, ha felébredtél.DDD
Jó, 170 ló... :D Melyik 145 - 146 tud annyit megbízhatóan? :DDD
(Punisher gépét kivéve :) )
Nem biztos,hogy nem az lesz, a KW-ot elég le tolták,ha jól rémlik 170 LE től akarják:)
Na, itt csak fantáziáltunk, Science- Fictionről nem volt szó :DDDDD
Aztán majd fizetheted a luxus adót:)))
Egyszer ha lesz pénzem, láthatod majd :DDD Bár az 16V lenne és 33 kasztniban összkerékhajtással, de azért... Nna... :P
Ami szép álom az szép álom :D
Vagy hát akkó tudod mit? biturbó... :D
pb_13-06-2009 23:32:07 //
96196
Turbós boxer...DDDD
1x látnám már, és nem 5 helyen csapágyazott fötengelyes motorban.D
Futóműben sztem gyengébb, de igazából nem tudom...
Ezér kell a véhat basszus :P Vagy a turbós boxer... Ha már lúd...
pb_13-06-2009 23:08:31 //
96194
Dehogy nem, a rhonda, simán Lpicsázná az ARt.
A kollegának 1,6-os alfája van akit lenyomtak.Nem TI-je.A Vti könnyebb a Ti-nél 10 lóval erősebb, kisebb a nyomatéka és a végsebessége is,ha jól olvastam a neten:)Egy 1,6 alfa és egy v-tec hasonlítása a kérdéses most.Szerinted?
én tudom miről beszélek, hosz eddig hondám volt.
egy sima v-tech nem ér fel a ti-vel. a VTI jobban megy, de fapados, és messze nincs olyan jó futóműve, mint nekünk.
bármelyik v-tech hondát letolom, ha nincs agyonfaragva. ha meg emelkedőről van szó, akkor esélye sincs.
Egy 1,6 ról beszélünk és Orfűtől pécsig emelkedő.Ott azért a súly is játszik:)
na nem mindegy melyik. egy VTI az elég, de egy sima v-tech mehet nyaralni a tonna alatti súlyával együtt...
Egyébként ja. Bár egy QV - VTi párharc nem egészen egyértelmű... Persze nem 0-100 meg ilyenek, hanem hosszabb országúti racingolás esetén :)
S2000, meg valami tüsszögött :)))
Vagy Skyline :D
Tanulság,mindig van gyorsabb autó:))
Egyébként mi volt a japán?
Sziasztok,kérdés, kicsit lassult a vas,az a gáz hogy mostanában sokat voltam szervizbe,de ennek ellenére sem a tökéletes,ma voltam orfün,hát haza felé legyalázott egy japcsi és most esz az ideg,gyertya,lambda,benzinszürö,olaj,légtömegmérö,új van benne,csip tuning,sport légszürö,sport,kipuf.és nem ugy ugrik,mondjatok valamit,mi lehet a baj.Kösz.
Tegnap szereltem kicsit.Úgy néz ki megszűnt a ciripelésem.A klíma kompresszoron kellett állítani, mert kicsit ferdén volt és csavarta a szíjat.
Kicseréltem az ablakspríc biz-basz szelepét most egyből jön a lé és nem kaparja szét az ablaktörlő a szélvédőt szárazon.

GT Ɨ|ѯ12-06-2009 13:39:31 //
96183
Ha valakit érdekel ,jelezze 4K a pár.

Ferko12-06-2009 10:35:57 //
96182
Akkor fordulj GT Cartárshoz. Most beugrott, hogy szerinem Ő is tud ebben Neked segíteni.:-D
Szunyi12-06-2009 10:33:28 //
96181
Az a gáz hogy a shopban csak az Amore oldalcímes matrica kapható!
De megkérdezem!
Ferko12-06-2009 10:30:22 //
96180
Szia!:-D
Keresd meg Alfaamore "tagot", vagy érdeklődj z Alfás cuccok topicban.:-)
Szunyi12-06-2009 10:30:06 //
96179
Mondjuk: Cuore Sportivo jó lenne
Szunyi12-06-2009 10:28:55 //
96178
Sziasztok!
Kitől, vagy honnan tudnék az első szélvédőre nagy matricát szerezni???
Menet közben esőbe is kap vizet attól se lesz baja.A gyertyáknál kell vigyázni.Egyébként reggel mostam kb 9kor én is és 16órig a napon állt nyitott motorházzal.Ki is száradt teljesen.:)
Csak 2x fordult elő, adagoló feújítás és hengerfej felújítás után.
Bagee11-06-2009 20:05:45 //
96175
hát én nem mostan ezért féltem ......
de viszont jól záródnak az ajtók mert nem jött be a víz... Kintről haver látott aszondta simán a küszöb fölött volt....
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.