SD02-01-2009 10:48:44 //
71331
Jóreggel:)
Kiszökött a Piroska este elment egy műanyagoshoz, azt így jött vissza... Nórmális? :D
BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK !!!!!!!!!!!!
SD02-01-2009 02:06:10 //
71329
tonképpen akkor retro léc:)
má vártam ki ugat be a szaxerüen hasitott lécbe, ami csak ugy megsugom, valsz idősebb, mint te meg én együtt :)) szal tiszteletet érdemel :D
@Norbee, valsz akkor tőlem ment hazafele, remélem villantottál neki :)
SD02-01-2009 01:31:43 //
71327
mellesleg mondtam már hogy jókat röhögök az olyanokon akik mutatják a közlekedésben mekkora farkuk van azt mindég lereszt?:D
szóval ment egy ilyen puhapöcs smart ródszter is minap, pont 31-én mikó vittem a hugocskám nagymuterékhoz mert kicsit megbetegítette magát így a bulizás ki maradt neki idén:( na mindegy mászok át a forgalom tempójában az egyik hídon, már látom fészkelődik a fostos kis cséphadaró... kicsit rámegyek az előttem lévőre ne elém másszon be különben is kb. ugyan azzal a tempóval megy a két sáv... erre csak bemászik... hát ilyenkor nem maradok le.. érezze ő szarul magát elvégre bevágott elém féktávolságon belül... még ha történne is valami... hát aztán persze ellógott... de megyek megyegetek megint utolérem 5 perc múlva... mondom is az uramnak tibi, ez akkó most siet vagy nem?:D erre megint kivág elkezd eltünedezni... na az már a ő tragédiája volt hogy pont arra kanyarodott még budafokon is mint én:) 2 autóval sikerült az összes cikázásával előrréb jutnia a 3. utólérésig, úgy hogy én 3000 alatt autózatam vágig kb. :D:D:D erre mondom ez mááá tényleg nevetséges hát kivágtam én is azt egy kettes kihuzatással utólértem... aztán én jobbra ő balra:D:D:D hát ennyi de azé mindíg elgondolkozok most akkor azt hitte hogy küzdök azt épp csak utól tudom érni vagy mi? vagy ilyenkor vágja a sügér hogy mennyire égő hogy teszi magát aztán ha nem vigyázok utólérem, meg is előzőm tán???:D:D:D
SD02-01-2009 01:12:59 //
71326
Fincsi szakszerű teleszkóp rásegítés:D Inkább a matrinyákat kapirgálnátok mint hogy huzatjátok olaj nékű:P Minden esetre felettébb gyanús nekem ez a haverod ahol minég ott vagy szerintem te megcsapoltad a családi kasszát:P:D
norbee02-01-2009 00:32:46 //
71325
Szerintem inkább szánj rá egy multimétert meg pár percet. Valamikor tavasszal. :)))
norbee02-01-2009 00:31:49 //
71324
Eztet én ma láttam a Fiumein szembejönni valamikor este nyóc tájban.
tkp nem.... vitaindítónak szántam :)))
Meg, má rágom a fülét, csináltunk fotókat is....
Pl igy bakoltuk fel délután, a minusz nyóc fokban, hogy alá tudjunk mászni visszadugni egy elszabadult tyúkbelet....
M0-son meghajtva egyszercsak elkezdett pislákolni a piros olajoskanna.... volt némi ijedtség :) Alacsony fordulaton villogott, magasabbon elaludt. Nem volt rendesen rádugva a kurva drót a kurva olajgombára, és mindez persze kurvára nem hozzáférhető :)
norbee02-01-2009 00:09:11 //
71320
"a kábel sem néz ki eltörtnek"
Ezt a mondatrészt, mint mérnökember ugye nem gondoltad komolyan? :P
norbee02-01-2009 00:08:17 //
71319
Kitt
Katt
Kitt
Katt
Kitt
Katt
Kitt
Katt
Kitt
Katt
Kitt
Katt
Kitt
Katt
:)
SD01-01-2009 23:39:48 //
71318
mi amikor a repülőn vagy a hegyrefel? :D
Szeríntem csak a füle kattanik:)))
SD01-01-2009 22:31:05 //
71315
a hátsó ködlámpa az kétállású kaccsoló, a füttés meg éintősös a relé mintha nekem is kattanikna, de még nem néztem:) de csak akkor kattanik ha úgy véli a berendezés hogy az időjárási viszonyok és vagy a kedv megengedé:) ezt még nem tudtam eldönteni:) de BTW van aki dobozos autóval jár, akkor nekem miért hiányozna a hátsó ablak?:) van tükör künn:)
de istenbiz megnyomom mosmá:)
hu bázz ma 5 filmet néztünk végig a DVD lehet kipurcant:D:D:D
SD01-01-2009 22:26:58 //
71314
Most akkor megvette haverod a V6-ot? melyiket? :) mikor regel?
SD01-01-2009 22:25:12 //
71313
Nekem úgy van hogy kinyitom a csomi ajtót és pár perc mulva felkapcsolódik a lámpa:D
szóval talján összefüggés:D
Megnéztem azt a két bajuszkapcsolót amít még anno Marklartól vettem, mert az enyém eredetileg nem világított. A hátsóablak-fűtésé nem kattant. :-((( :-)))
Buksi01-01-2009 21:45:53 //
71311
Jah, erre nem is gondoltam! :-DDDDD
Mer ennyi okos intelligens emberrel vagy körbevéve itt a topikba.... :DDD
Buksi01-01-2009 21:40:30 //
71309
Miért vagyok mázlista? :-DD
Az enyémen is kattanik mindkettő, de köszi az infót, majd megnézem a v6on ezt a relét...
Buksi01-01-2009 21:35:19 //
71306
Mindkettő! :-))
A hátsóablak-fütés kapcsolójáé, vagy a hátsó ködlámpáé??? Az utóbbi az enyémen is kattanik. :-)))
Buksi01-01-2009 21:27:22 //
71304
Az enyémen kattanik! :-)
A bajuszkapcsolókon a hátsóablak-fűtés időkapcsolója nem "kattanik". :-)))
Szerintem az "E" jelű kapcsoló adhatta meg magát, azért nem működik.

BTW a csomagtérvilágítás nemégésének milyen okai lehetnek?
Az izzó jó, illetve a kábel sem néz ki eltörtnek.
Van ennek valami biztosítéka vagy reléje?
Buksi01-01-2009 19:47:08 //
71301
Pfff... :-(
Buksi01-01-2009 19:45:45 //
71300
Köszi, ez nagyon érdekes volt! :-)
Bammeg ti gyorsan Gépeltek!!DDD
Pld SKF csapágy kék dobozban KB8000 SNR sárga dobozban 6000ft Kibontva egymásmellé téve tök egyforma még a számok is ja a sarga is belül SKF.Tehát dobozdijat FIZETÜNK!!!
Buksi01-01-2009 19:39:22 //
71297
Aha értem! Köszi! :-)
ezenkívül még ez is:
az SKF:
A világszerte piacvezetőként tisztelt svéd golyóscsapágy története századunk elején kezdődött. Sven Wingquist 1907-ben a beálló golyóscsapágy megtervezésével írta be nevét a híres feltalálók könyvébe, szabadalmaival útra indítva hazája csapágyiparát.
A Svenska Kullager Fabriken (SKF), azaz Svéd Golyóscsapágy Gyár 1907-ben alakult Göteborgban. Az alapítás évében veszteséges gyár ebben az évben mindössze 2200 csapágyat állított elő. A svéd gyár termelése hamarosan meghaladta a hazai igényeket, s számos országban létesített lerakatot. Így a Monarchia fővárosában, Bécsben is működött egy leányvállalat, Harald Hamberg vezetésével, aki termékei magyarországi forgalmazására barátját, Pirkner Konrádot kérte fel: az első SKF lerakat 1917-ben kezdte meg működését Pirkner Erkel utcai lakásában, ahol egy lakószoba töltötte be a raktár szerepét. 1922-ben alakult meg a Greinitz-Pirkner Vaskereskedelmi és Ipari Rt., ahol egy 5 főből álló csapágyosztály is volt, amelyet Pirkner Ferenc, Konrád fia vezetett.
A 20-as évek közepén évente már mintegy 13 millió svéd golyóscsapágy készült, s a termék Magyarországon is mind ismertebbé válik, nem utolsósorban Pécsváry-Herman Miksa mérnök jóvoltából, aki igen sokat tett azért, hogy a csapágyosztály eladásai oly mértékben megnőjenek, hogy szóba kerülhetett az önálló vállalkozássá válás gondolata.
Az 1928. október 26-án tartott alakuló közgyűlést követően az itt elfogadott alapszabályt december 27-én módosította az igazgatótanács, s 1929. január 14-én a cégbíróság bejegyezte az SKF Svéd Golyóscsapágy Részvénytársaságot. Az alaptőkét 1500 darab 100 pengő névértékű, bemutatóra szóló értékpapír képezte. E részvénytársaság elnöke Pirkner Konrád, igazgatója Pirkner Ferenc lett. A svéd partnert kezdetben Anander Halge, majd halála után, 1930-tól Gösta Forsberg képviselte, cégvezetőként.
A világválság idején, amikor a forgalom a munkabéreket sem volt képes fedezni, a göteborgi anyavállalat sietett az SKF magyarországi szervezet megsegítésére. A válság elmúlásával kezdődött meg a vidéki bizományosi hálózat kiépítése. A harmincas években - a magas vám miatt - először öntvények készültek Magyarországon, majd az egyedi megrendelések - svéd technológia segítségével történő - megvalósítása igényelte hazai termelőkapacitások létrehozását. A világháború éveiben a svéd csapágyakért a magyar fél élelmiszerekkel fizetett.
A forint bevezetésekor az alaptőkét 600 000 forintban állapították meg. 1948-ban a cég megvásárolta azt az Üllői úti székházat, ahol kezdettől fogva működött. 1949-ben kötötte meg a magyar állam a svéd céggel azt a megállapodást, amely a fennmaradást lehetővé tette, s mindmáig érvényben van.
Az egyedi igények kielégítését a hazai kisiparosok bevonásával oldották meg. A hazai gyártást a korlátozott import és valutahiány indokolta. Miután 1950-től nem adtak importengedélyt öntvényekre és csapágyalkatrészekre, ezek hazai gyártását is meg kellett szervezni; az itthon gyártott elemek forgalma 1950 és 1980 között százszorosára nőtt. A fő feladat természetesen mindvégig a göteborgi cég áruinak terjesztése volt.
Pirkner Ferenc halálát követően 1958-ban Stverteczky János lett az SKF Rt. elnökigazgatója. A következő évtizedekben a hazai gyártás dominált: volt időszak, amikor 350 kisiparos és igen sok szövetkezet és állami vállalat dolgozott az SKF-el együttműködve.
1968 és 1981 között Stverteczky Jánost dr. Serbelisz Károly követi az igazgatói székben, majd utódja, Hollerung Gábor (1981-1984). 1984-ben a részvénytársaság élére Kállay István nevezték ki, aki mérnök-üzletkötőként kezdte a cégnél pályafutását 1978-ban.
A 67 éven át központként is szolgáló Üllői út 55-ből az Ő igazgatása idején költözött ki a cég központja az új, budaörsi épületbe , amelyben - a cég sokévtizedes hagyományainak megfelelően - napjainkban is folyik az SKF termékekkel foglalkozó szakemberek képzése, oktatása.
Kállay István utódja Peter Breznik volt, aki 1998. október 1-től vette át a vállalat irányítását 2000. október 1-ig.
2000. október 1-i hatállyal az SKF Központi Vezetése dr. Konkoly Miklóst, a cég kereskedelmi és marketing vezetőjét nevezte ki ügyvezető igazgatónak.
Cégünk 2003-ban ünnepelte alapításának 75. évfordulóját.
Az SKF Rt. vezérigazgatója 2005 január elsejétől régiószintű megbízást kapott a minőségügy területén, így a cég korábbi kereskedelmi igazgatója, Szabó Tamás vette át a cég vezetését.
Az SKF 2007. február 16-án ünnepelte alapításának 100. évfordulóját. A centenárium alkalmából került megrendezésre júniusban az SKF Road Show-ja. 3 kamion járja körbe Európát bemutatva az SKF múltját, jelenét és jövőjét egy kiállítás keretében.
a Ruville:
RUVILLE
A Ruville céget 1922-ben Egon Ruville – a tehergépjármű és alkatrész piac úttörője - alapította.
Azóta a cég számos szakember munkájának köszönhetően meghódította a világpiacot is.
Cégük sikertörténetét éppúgy köszönhetik a velük dolgozó kiváló szakembergárdának, mint partnereiknek, a világ összes tájáról érkező vásárlóiknak és autóipari beszállítóiknak.
Sikerük kulcsa a minőségben és a hozzáértésben rejlik, ezért nem meglepő, hogy jelszavuk a precizitás.
Jelentős hangsúlyt fektetnek arra, hogy minden termékük maximálisan megfeleljen vásárlóik mindenirányú igényeinek.
Legyen szó teher- vagy személygépjárműről, minden vásárlójukat kiváló minőségű alkatrészekkel látják el. Rendelkeznek minden európai és ázsiai márkával, melyeket a világ szinte minden országában forgalmaznak.
Feszítőgörgőkből és kerékcsapágyakból több gyárnak is eredeti alkatrész beszállítója.
Termékválasztékunk: féltengelycsukló, feszítőgörgő, futóműalkatrész, gumiharang, porvédő, hardytárcsa, hengerfejcsavar, kardáncsapágy, kerékcsapágy, motor- és sebváltótartó bak, motoralkatrész, szilent, toronycsapágy, vezérlés, vízpumpa
www.ruville.de
Akkor teljesen mindegy!!Amelyik szimpatikus!Ugyis a mai világban szinte mindegyik egy nagy szar!!Csak a nevet fizeted meg!!
Buksi01-01-2009 19:30:51 //
71294
Kb. egy árban van a kettő! ;-))
Buksi01-01-2009 19:29:30 //
71292
Ezen kívül?? :-D
az egyik hárombetüs, a másik hét... .:)))
Buksi01-01-2009 19:18:52 //
71290
Mi a különbség az SKF és a Ruville csapágyak között? :-)
Buksi01-01-2009 19:07:33 //
71289
Inkább ne! :-DDDDD
Bekábelezzük Norbeeval az autód? :-DDDD
Jahh. Az csak a relét működteti. Érdekes ez a Tempra. Ha ott bekapcsolom és mondjuk leállítom a mnotort. Akkor újraindításnál nem kell újból bekapcsolni.De annak a kapcsolójának sincs határozott kapcsolási pontja:)
Buksi01-01-2009 19:01:33 //
71286
Nálam is kattan, de úgy látszik ezekben az új kapcsolókban már nem! :-))
Buksi01-01-2009 19:01:23 //
71285
Nálam is kattan, de úgy látszik ezekben az új kapcsolókban már nem! :-)
Ha esetleg rájössz, írd már meg légyszi mi volt a megoldás... Haver V6-ja is ugyanilyen...
Esetleg vmelyik relé lehet megfáradva?
Nálam kattan ha benyomom....
Buksi01-01-2009 18:52:58 //
71283
Hát éppen ez az, hogy sztem ez nincs bekábelezve nekem! :-(
Longman01-01-2009 18:51:20 //
71282
Na akkor jó, tehát mérhetem végig!
De nem kell led, mert ha a kábelezésed is megvan, akkor biztos az is időzítős!
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.