Forum >> Budapest
Anikó13-01-2009 14:44:28 // 33590
ELTÖRÖLTÉK A SZMOGRIADÓT!!!!!
RoliQ413-01-2009 14:43:16 // 33589
nos így már jobban hangzik:) én meg nem itt kezdeném a környezetvédelmet... meg ilyesmit! mondjuk támogatnám a megujjuló energiaforrásokat ! (napelemes alfa:D) mondjuk azt többen vennének toyota priust vagy bioethanollal müködő autót ha mondjuk olcsóbb lenne! meg aztán nekem nincs pénzem euro5ös autóra akkor meg nem mehetek sehova és dögöljek meg?! ezt már réges rég másképp kellett volna csinálni! de elkurtuk:D
Marek13-01-2009 14:41:44 // 33588
Húúhh, akkor én is meúsztam, mert az én Alfámat sem lehet lörnyezetvédelmi osztályba sorolni, max. környezetártalmiba! :)))
Halesz13-01-2009 14:37:41 // 33587
Természetesen az alfákra nem vonatkozna, úgy gondoltam :):):):):)
RoliQ413-01-2009 14:36:31 // 33586
őőő nem kell olyan ellenőrzés... ártani akarsz?:) viszont én keveset használom az Alfit tehát bocsánatos bűn hogy zöldkártyán a pirosat se kapnám meg! ez van... sajnálom!
Halesz13-01-2009 14:32:51 // 33585
Ja, hol a belváros levegője miatt sírnak, hol az ellen, hogy végre megépüljön az M0 :( szánalmasak :(
Én ezt amúgy úgy csináltam volna, hogy ezt a szmogriadót összekötöttem volna egy kemény műszaki ellenőrzéssel.
Ok, nem lehet bünteti, mert nincs rá rendelet, na de ha már félreálltál, akkor nézzük csak meg a co-adatokat! Elég sok füstölő autót meg lehetett volna így fogni, és lett volna bevétel is a büntikből :)
Csakhát ugye, ha jól tudom a rendőrségnek nincs ilyen mobil ellenőrző állomása, csak a közlekedés-felügyeletnek asszem, de azoknak is kb 2 db... :(
Én ezt amúgy úgy csináltam volna, hogy ezt a szmogriadót összekötöttem volna egy kemény műszaki ellenőrzéssel.
Ok, nem lehet bünteti, mert nincs rá rendelet, na de ha már félreálltál, akkor nézzük csak meg a co-adatokat! Elég sok füstölő autót meg lehetett volna így fogni, és lett volna bevétel is a büntikből :)
Csakhát ugye, ha jól tudom a rendőrségnek nincs ilyen mobil ellenőrző állomása, csak a közlekedés-felügyeletnek asszem, de azoknak is kb 2 db... :(
Tommi13-01-2009 13:37:00 // 33584
A Levegő Munkacsoportról inkább nem mondanék semmit :) Tipikusan olyanok, hogy mindenbe belekötnek, de amikor megkérdezik tőlük, hogy mi legyen helyette, vagy nem tudnak semmi értelmes alternatívát, vagy hülyeségeket mondanak.
Zsolt15513-01-2009 06:41:11 // 33582
"... Hallgattam ma a rádiót és elég érdekes dolgok hangzottak el.
Többek közt az is hogy ez nem más mint a szabad mozgásunkhoz való jogunk korlátozása... ..."
Valahol ez érthető, mert tényleg rossz volt a levegő. Nekem a gondom az, hogy ilyenkor csak honpolgártól várnak el mindent, míg a másik oldalon ...
- nem lett ingyenes a közösségi közlekedés. Mert nem azon volt a hangsúly, hogy páros, vagy páratlan, hanem, hogy lehetőség szerint minél kisebb legyen az egyéni közlekedés aránya
- a gépjármű, és egyéb adókat annak ellenére be kell fizetned, hogy nem tudtál dolgozni. Van olyan partner cégünk, ahol tegnap szabira küldték a dolgozókat
- amikor az Árpád-híd pesti hídfőjénél felépítették az irodaházakat, és ezzel természetes akadályt állítottak a Pilis felől érkező uralkodó széljárásnak, akkor nem volt fontos a "Tiszta levegő"
- a gáztartalékainkat inkább eladjuk, mint magunk használjuk fel. Nem azért, hogy az autósoknak - nekünk - ne legyen korlátozás, hanem azért, hogy tiszta maradjon a levegő
- vannak olyan erőművek, melynek a működése nem szennyiezi a levegőt, de az ellen ugye a levegő munkacsoport tiltakozik.
Többek közt az is hogy ez nem más mint a szabad mozgásunkhoz való jogunk korlátozása... ..."
Valahol ez érthető, mert tényleg rossz volt a levegő. Nekem a gondom az, hogy ilyenkor csak honpolgártól várnak el mindent, míg a másik oldalon ...
- nem lett ingyenes a közösségi közlekedés. Mert nem azon volt a hangsúly, hogy páros, vagy páratlan, hanem, hogy lehetőség szerint minél kisebb legyen az egyéni közlekedés aránya
- a gépjármű, és egyéb adókat annak ellenére be kell fizetned, hogy nem tudtál dolgozni. Van olyan partner cégünk, ahol tegnap szabira küldték a dolgozókat
- amikor az Árpád-híd pesti hídfőjénél felépítették az irodaházakat, és ezzel természetes akadályt állítottak a Pilis felől érkező uralkodó széljárásnak, akkor nem volt fontos a "Tiszta levegő"
- a gáztartalékainkat inkább eladjuk, mint magunk használjuk fel. Nem azért, hogy az autósoknak - nekünk - ne legyen korlátozás, hanem azért, hogy tiszta maradjon a levegő
- vannak olyan erőművek, melynek a működése nem szennyiezi a levegőt, de az ellen ugye a levegő munkacsoport tiltakozik.
Zsolt15513-01-2009 06:25:12 // 33581
A hétvégén mi is voltunk Dobogókőn, és tényleg nagy "szürkeséget" lehetett látni.
TeShow (Illesh156)12-01-2009 22:14:28 // 33580
Egyszerű kell venni egy Trabantot ellenkező rendszámmal és akkor azzal járni és nem fogod szennyezni a levegőt! :-)
GEORGE12-01-2009 22:04:46 // 33579
Lassan nem aktuális de bármikor elő keülhet a dolog...szóval a szomg riadó
Hallgattam ma a rádiót és elég érdekes dolgok hangzottak el.
Többek közt az is hogy ez nem más mint a szabad mozgásunkhoz való jogunk korlátozása...
Aztán ott van az hogy van piros sárga és zöld színű embléma a rendszámunkon.
Ezek különböző kategóriájú zöldkártya azonosítója.
Nos amely autókon piros van azokat kéne korlátozni, majd a sárgákat és csak utána a zöldeket.
Amikor megkérdeztem miért 1Xezer a zöldkártya erre a modern motoros autóra akkor az volt a válasz, hogy annyira modern a motoros, és kicsi a szennyezőanyag kibocsájtás és ahhoz, hogy ezt rendesen tudják mérni spec műszer kell.
Most akkor szennyezem a környezete annyira, hogy ne mehessek vagy csak megmagyarázták miért húznak le lóvéval........
Hallgattam ma a rádiót és elég érdekes dolgok hangzottak el.
Többek közt az is hogy ez nem más mint a szabad mozgásunkhoz való jogunk korlátozása...
Aztán ott van az hogy van piros sárga és zöld színű embléma a rendszámunkon.
Ezek különböző kategóriájú zöldkártya azonosítója.
Nos amely autókon piros van azokat kéne korlátozni, majd a sárgákat és csak utána a zöldeket.
Amikor megkérdeztem miért 1Xezer a zöldkártya erre a modern motoros autóra akkor az volt a válasz, hogy annyira modern a motoros, és kicsi a szennyezőanyag kibocsájtás és ahhoz, hogy ezt rendesen tudják mérni spec műszer kell.
Most akkor szennyezem a környezete annyira, hogy ne mehessek vagy csak megmagyarázták miért húznak le lóvéval........
Föckös12-01-2009 19:14:02 // 33578
hát még a Mecsekben:-)
Marek12-01-2009 19:10:16 // 33577
Mi vancsatlakoztál a pocakos klubjába Te is Föcimaci?? :))
Mennjünk fújjuk el a somgot! :)
Amúgy van ebben a riadós dologban valami, mert pár napja voltam Dobogókőn, és lennt a városban szürkeség van, nem látod az eget, stb., mint ha be lenne borulva!
Fennt meg egyszercsak süt a nap, kék az ég, mintha mi sem történne lennt!
Aztán vissza a "szürke ködbe"... :(
Mennjünk fújjuk el a somgot! :)
Amúgy van ebben a riadós dologban valami, mert pár napja voltam Dobogókőn, és lennt a városban szürkeség van, nem látod az eget, stb., mint ha be lenne borulva!
Fennt meg egyszercsak süt a nap, kék az ég, mintha mi sem történne lennt!
Aztán vissza a "szürke ködbe"... :(
Föckös12-01-2009 19:04:44 // 33576
Hát el...
mégis én hívtalak utoljára
igaz hónapok óta nem hívtál vissza...
mégis én hívtalak utoljára
igaz hónapok óta nem hívtál vissza...
TeShow (Illesh156)12-01-2009 19:04:09 // 33575
Tudom ,hogy a többiekre gondoltál! :-)
Alfás bulira fel!
Alfás bulira fel!
Tommi12-01-2009 18:57:04 // 33574
Nekem van párom, a többiekre értettem :)
Amúgy az ötlet nem rossz, lehetne alfás buli :)))
Amúgy az ötlet nem rossz, lehetne alfás buli :)))
TeShow (Illesh156)12-01-2009 18:52:46 // 33573
Zártkörű buli megoldható, ha összejövünk jópáran, de van kisebb diszko is amit tudok! Csajt meg mindenki hozzon magával :-)
Tommi12-01-2009 18:44:58 // 33572
Jó ötlet :)
Mindjárt jön a sok okos és majd mondja, hogy csak akkor mennek a B7-be, ha zártkörű Alfás buli lesz és minimum 2x annyi a nő, mint a pasi :)
Mindjárt jön a sok okos és majd mondja, hogy csak akkor mennek a B7-be, ha zártkörű Alfás buli lesz és minimum 2x annyi a nő, mint a pasi :)
TeShow (Illesh156)12-01-2009 18:40:28 // 33571
Úgy sajnálom, hogy pont akkor vannak péneki talik amikor megyek melózni! Egyszer lehetne nálunk is! :-)
Tommi12-01-2009 18:14:22 // 33570
Én is becsajoztam, de azért nem hanyagolom az alfás társaságot :) Sőt, most már ő is jön velem a péntek esti találkozókra :)
RoliQ412-01-2009 16:52:32 // 33569
Apa téged vitt el a szél de kurvamesszire.....
Marty12-01-2009 16:50:11 // 33568
25-100 ezerig egészen pontosan:P:)
Attiska12-01-2009 15:30:47 // 33567
Azt hallottátok, hogy a Levegő Munkacsoport szerint büntethetőek ma a páratlan autósok? Elvileg van valami levegőtisztasági rendelet, és ha a rendőr megfog, akkor elvileg jelebtenie kellene az aktuális kerület jegyzőjének, az meg 25 ezres bírságot kiszabhat...
Föckös12-01-2009 15:29:08 // 33566
Megszorítások vannnak.
Meg külömbenis én olyankor már repülök a lányhoz.
Szóval legtöbbször csak helyben és időben nem stimmel:-)
Meghíztam, no cigi, diákhitel törlesztés, meg meló ezerrel.
Kb ennyi
Meg külömbenis én olyankor már repülök a lányhoz.
Szóval legtöbbször csak helyben és időben nem stimmel:-)
Meghíztam, no cigi, diákhitel törlesztés, meg meló ezerrel.
Kb ennyi
Tommi12-01-2009 15:23:29 // 33565
Figyedmááááá, előkerült Mr. Znááááá :))))))))) Mi van Veled, régen jártál erre és mostanában a topicos talikra se tolod el a képedet :)
Föckös12-01-2009 14:07:02 // 33564
Páros a rendszámom, úgyhogy ma megyek kocsival.
Konkrétan mert Pécsről nem lett volna egyszerű másképp.
Éppen nagyot sóhajtok, hogy de jó mert éppen nem sztrájkolnak a
(szövegrész hiányzik)
vasutasok.
Mert mekkora királyság lenne, ha azt mondanám itt a vevőknek:
Bocsi de nem nyithatok ki, mert Pécsen vagyok, autóval nem mehetek, mert smogriadó van, vonat meg ugye nincsen, a sztrájk miatt...
Egyébként énrám aztán nem lehet mondani
kihasználom a Bkv minden előnyét és hátrányát, szerencsére nem kell hajnalban kezdenem, mint Marekúrnak.
Megértem az ő álláspontját is.
Meg az enyémet is, meg mindenkiét, de legjobban Beczának volt igaza, jön egy kis szellő, azt elviszi a port.
vagy a vadnyugati szél
:-)
Konkrétan mert Pécsről nem lett volna egyszerű másképp.
Éppen nagyot sóhajtok, hogy de jó mert éppen nem sztrájkolnak a
(szövegrész hiányzik)
vasutasok.
Mert mekkora királyság lenne, ha azt mondanám itt a vevőknek:
Bocsi de nem nyithatok ki, mert Pécsen vagyok, autóval nem mehetek, mert smogriadó van, vonat meg ugye nincsen, a sztrájk miatt...
Egyébként énrám aztán nem lehet mondani
kihasználom a Bkv minden előnyét és hátrányát, szerencsére nem kell hajnalban kezdenem, mint Marekúrnak.
Megértem az ő álláspontját is.
Meg az enyémet is, meg mindenkiét, de legjobban Beczának volt igaza, jön egy kis szellő, azt elviszi a port.
vagy a vadnyugati szél
:-)
Ferko12-01-2009 13:57:03 // 33563
Szmogrijadóóó!:-DD
Föckös12-01-2009 13:54:57 // 33562
hűmivanitt
Zsolt15512-01-2009 13:50:38 // 33561
Ebben teljesen igazad van! Az egészségünk a tét, de miért csak tőlünk várnak el mindent???????
Inkább eladjuk a gázunkat, és olajjal fűtünk! Gratulálok a vezetőknek.
- Ma otthon hagytam volna a páratlan rendszámú céges autót, de ugye attól még kell parkolási díjat fizetni. Mert Demszky szerint nem lenne korrekt, hogy azok az autók ne fizessenek. :-((( Pedig van bérletem, és fel tudok üllni a buszra, villamosra.
- Hol vannak a P+R parkolók???
- Most szívjuk meg, hogy leépítették a MÁV, a Volán, és a BKV járatait, így nagyrészt marad az egyéni közlekedés. :-(((
Inkább eladjuk a gázunkat, és olajjal fűtünk! Gratulálok a vezetőknek.
- Ma otthon hagytam volna a páratlan rendszámú céges autót, de ugye attól még kell parkolási díjat fizetni. Mert Demszky szerint nem lenne korrekt, hogy azok az autók ne fizessenek. :-((( Pedig van bérletem, és fel tudok üllni a buszra, villamosra.
- Hol vannak a P+R parkolók???
- Most szívjuk meg, hogy leépítették a MÁV, a Volán, és a BKV járatait, így nagyrészt marad az egyéni közlekedés. :-(((
Ferko12-01-2009 13:38:08 // 33560
Na akkor lenne csak káosz!:-)
BeczA12-01-2009 13:35:40 // 33559
Erre én csak egyet tudok... Amíg nem feleződik le a kötelezőm és a súlyadóm ,mert ugye fele annyit tudom csak használni a kocsimat ... addig mindenki bek....ja aki ezt kitalálta :P :D
2nap múlva jön egy nagyobb szellő és senki nem fog ezen agonizálni :P
2nap múlva jön egy nagyobb szellő és senki nem fog ezen agonizálni :P
Marek12-01-2009 13:29:12 // 33558
"Ma mehetsz a páros autóiddal mert 12-e van"
Nem mondoood, ma mehetek???
Szerinted mivel jöttem dolgozni 5.50-re gyalog?? Írtam lejebb, hogy ma okés, de mi lessz holnap, nem ma!!!
Ma az 4,30-kor kezdődött nálam, nem délbe kelek mint Te! :P
"Euro5-ös autók mehetnek, azokra nem vonatkozik, ill hibridekre meg elektromos hajtásuakra."
Igen, de az enyém Euro 4-es, és a tiszta gáz hajtásúak is mehetnek! :(
"Ez a bejegyzésed fordítva és érthető..."
Ezt hogyan lehet fordítva érteni, max. fordított aggyal! :)))
"Ha a sok pesti maradna a belvárosban és egész nap parkolna az autóval a ház elött (mert azért a belvárosban jó a tömegközlekedés, és nem költözne ki peremkerületekre, nem kellene autót választania, hogy beérjen a munkahelyére"
Ez a belvárosiaknak tökéletes persze, nekik tényleg nem kellene autóba ülniük, de nem mindenki olyan szerencsés / gazdag, hogy maga választhatja meg a lakóhelyét a városon belül, ha így lenne Én Óbudán laknék a hegyoldalba 5 percre a munkahelyemtől, de amikor a többi éttermet megyek ellenőrizni, akkor ígyis-úgyis autóba kéne üllnöm!!!
"Különben is kapd be, a rám is érthető túrista jelzőt! "
Kapd be Te, egoista fa@z, ki beszélt itt rólad???
Én a külföldi túristákról beszélek, Te meg nem vagy az, ha jól tudom, ahhoz pár km-rrel odébb kellett volna születned! :DDD
"De ami végleg lecsapta nálam a biztosítékot: "( Igen én egy környezettudatos vásárló vagyok)" A 75ösödön a katalizátor meg véletlenül nincs fent, csak egy dizel dob a v6on, igaz?:)"
Íggy van, nem kell a folytás!!
De, a 75-ös éves futása 600-900 km, a Puntóé 35 000 km, súlyozva számolva igencsak környezetkímélő vagyok nem gondolod???
Jobban szennyezmém a környezetem, ha abszolult nem lenne a 75-ösöm és a puntóm nem dízel, hanem 1.4 benzin lenne!
DujúhevenikvéTSön???
:)))
Nem mondoood, ma mehetek???
Szerinted mivel jöttem dolgozni 5.50-re gyalog?? Írtam lejebb, hogy ma okés, de mi lessz holnap, nem ma!!!
Ma az 4,30-kor kezdődött nálam, nem délbe kelek mint Te! :P
"Euro5-ös autók mehetnek, azokra nem vonatkozik, ill hibridekre meg elektromos hajtásuakra."
Igen, de az enyém Euro 4-es, és a tiszta gáz hajtásúak is mehetnek! :(
"Ez a bejegyzésed fordítva és érthető..."
Ezt hogyan lehet fordítva érteni, max. fordított aggyal! :)))
"Ha a sok pesti maradna a belvárosban és egész nap parkolna az autóval a ház elött (mert azért a belvárosban jó a tömegközlekedés, és nem költözne ki peremkerületekre, nem kellene autót választania, hogy beérjen a munkahelyére"
Ez a belvárosiaknak tökéletes persze, nekik tényleg nem kellene autóba ülniük, de nem mindenki olyan szerencsés / gazdag, hogy maga választhatja meg a lakóhelyét a városon belül, ha így lenne Én Óbudán laknék a hegyoldalba 5 percre a munkahelyemtől, de amikor a többi éttermet megyek ellenőrizni, akkor ígyis-úgyis autóba kéne üllnöm!!!
"Különben is kapd be, a rám is érthető túrista jelzőt! "
Kapd be Te, egoista fa@z, ki beszélt itt rólad???
Én a külföldi túristákról beszélek, Te meg nem vagy az, ha jól tudom, ahhoz pár km-rrel odébb kellett volna születned! :DDD
"De ami végleg lecsapta nálam a biztosítékot: "( Igen én egy környezettudatos vásárló vagyok)" A 75ösödön a katalizátor meg véletlenül nincs fent, csak egy dizel dob a v6on, igaz?:)"
Íggy van, nem kell a folytás!!
De, a 75-ös éves futása 600-900 km, a Puntóé 35 000 km, súlyozva számolva igencsak környezetkímélő vagyok nem gondolod???
Jobban szennyezmém a környezetem, ha abszolult nem lenne a 75-ösöm és a puntóm nem dízel, hanem 1.4 benzin lenne!
DujúhevenikvéTSön???
:)))
Rumi12-01-2009 13:28:19 // 33557
pont erre gondoltam, ha itthon lenne mehetnek mondjuk a paros rsz-u hatsokerekes karbis. nyari gumis csodammal... enyhen balesetveszelyes es kornyezetszennyezo.
vagy a paratlan euro 4 nem tom mivel. mivel igy is ugyis kocsival megyek. a varos nem nyer semmit. illetve veszithet egy atlagos karosanyagkibocsatasu kocsit egy extrem nagyra :)
vagy a paratlan euro 4 nem tom mivel. mivel igy is ugyis kocsival megyek. a varos nem nyer semmit. illetve veszithet egy atlagos karosanyagkibocsatasu kocsit egy extrem nagyra :)
RoliQ412-01-2009 13:25:19 // 33556
vagy arra gondoltam még hogy jó lenne ha a bkv is sztrájkolna! 1 senki nem menne semerre! 2 tisztaság lenne
Ferko12-01-2009 13:19:36 // 33555
Nem rossz ötlet. Hozzál már nekem is. Igaz itt még nincs szmogrijadó, de hát jobb előre felkészülni az ilyenre.:-DD
Ferke12-01-2009 13:19:14 // 33554
Ha meg véletlenül páros rendszámmal kapod, hát veszel gyorsan egy lambo-t is mellé, mi?:)
RoliQ412-01-2009 13:17:54 // 33553
nah mind1 most hogy ez a dolog bejött vennem kell egy páratlan rendszámú ferrarit! :D
Ferko12-01-2009 13:15:05 // 33552
Így igaz. De hát mit lehessen tenni, ha az olajcégek meg a tönk szélé állnak, mert ugye lement a dollár világpiaci ára? Valamit tenni kellett, hogy úja emelkedjen. Egy kis háború, egy kis gázvita, és máris garantálva van a + 10-15 dollár/hordó!:-DDDD
Jó kis összeesküvés elmélet nemde? NA persze csak poén, mert már újra 50 dollér alatt van az olaj hordónkénti ára.:-)
Jó kis összeesküvés elmélet nemde? NA persze csak poén, mert már újra 50 dollér alatt van az olaj hordónkénti ára.:-)
Fészi12-01-2009 12:47:33 // 33551
Ma mehetsz a páros autóiddal mert 12-e van.
Euro5-ös autók mehetnek, azokra nem vonatkozik, ill hibridekre meg elektromos hajtásuakra.
"- Érdekes máshol is van ennyi autó és nincs riadó!! Talán nem kéne mindenhova plázákat, meg lakóparkokat építeni a sok beérkező "túristának" akik véletlenül letelepednek aztán, és akkor lenne elég park, meg füves, fás terület, ami elegendő szennyező anyagot dolgozna át oxigénre!!"
Ez a bejegyzésed fordítva és érthető...
Ha a sok pesti maradna a belvárosban és egész nap parkolna az autóval a ház elött (mert azért a belvárosban jó a tömegközlekedés, és nem költözne ki peremkerületekre, nem kellene autót választania, hogy beérjen a munkahelyére.
Különben is kapd be, a rám is érthető túrista jelzőt!
De ami végleg lecsapta nálam a biztosítékot: "( Igen én egy környezettudatos vásárló vagyok)" A 75ösödön a katalizátor meg véletlenül nincs fent, csak egy dizel dob a v6on, igaz?:)
Euro5-ös autók mehetnek, azokra nem vonatkozik, ill hibridekre meg elektromos hajtásuakra.
"- Érdekes máshol is van ennyi autó és nincs riadó!! Talán nem kéne mindenhova plázákat, meg lakóparkokat építeni a sok beérkező "túristának" akik véletlenül letelepednek aztán, és akkor lenne elég park, meg füves, fás terület, ami elegendő szennyező anyagot dolgozna át oxigénre!!"
Ez a bejegyzésed fordítva és érthető...
Ha a sok pesti maradna a belvárosban és egész nap parkolna az autóval a ház elött (mert azért a belvárosban jó a tömegközlekedés, és nem költözne ki peremkerületekre, nem kellene autót választania, hogy beérjen a munkahelyére.
Különben is kapd be, a rám is érthető túrista jelzőt!
De ami végleg lecsapta nálam a biztosítékot: "( Igen én egy környezettudatos vásárló vagyok)" A 75ösödön a katalizátor meg véletlenül nincs fent, csak egy dizel dob a v6on, igaz?:)
Ferke12-01-2009 12:16:57 // 33550
Mondjuk ez igaz. Lehetett volna a körny.védelmi besorolás alapján is csinálni. Tegnap a 156-ossal tudtam menni, mert az páratlan. Ma a sprinttel, mert az páros, viszont felemás karbikkal kb 20 litert fogyaszt most, ami nem annyira környezetkímélő, viszont a rendszám legalább stimmel:)
Marek12-01-2009 12:12:38 // 33549
Vidd a 75-öst! a 6 végú.a 145, az 2-es végű, a puntó meg 4-es!
Erős a gyanúm, hogy a 75-ön változik ( megint ) rendszám páratlanra, azt kapják be!
Nem majd minden másneap 3 óra 50-kor kiállok a mínusz 15-fokba és vároma jószerencsét egy 5 fokos busz szeméylben, amivel 2 órát utazok, hogy 6-ra beérjek....
Máskülömben:
- Minek fizettem 1 millával többet az euro 4-es autómért, ha nem a környezetvédelem miattt! ( Igen én egy környezettudatos vásárló vagyok) és most nem ülhetek bele, mert páros a rendszáma!
Ha mondjuk egyik nap a Fiattal, másiknap az Alfával mennék az utmra ( ideális eset páros és páratlan rendszámokkal ), akkor egy hónapban pont 2.5 x annyira szennyezzem a környezetem, mintha a páros rendszámú Fiattal megyek minden nap! Ez fasza???
- Érdekes máshol is van ennyi autó és nincs riadó!! Talán nem kéne mindenhova plázákat, meg lakóparkokat építeni a sok beérkező "túristának" akik véletlenül letelepednek aztán, és akkor lenne elég park, meg füves, fás terület, ami elegendő szennyező anyagot dolgozna át oxigénre!!
- Más országokban külömböző sugarú körökben építenek "M0-okat", hog y elkerülje a várost az átmenő forgalom, itt egyet sem tudnak 5 éve befejezni, pedig az árát már párszor kifizettük!!! Miért van ez is??
- Kamion teherautó, ha nem Bp-en van a célja ( fuvarlevél szerint ) a város környékére sem szabadna engedni!!
- Igen, aki teheti az meg többedmagával utazzon egy autóba, ne négyen 4 autóval, az is segítene picit!
- Tegnap én sem ültem autóba, nem kell most a basztatás is még...
- Környezetszennyezési osztályba vannak az autók sorolva, fokozatossan riadó esetén a szennyezőbbeket kéne leállítani pár napra, így többen közlekedhetnének, kisebb szennyezéssel, mint most szerintem!!
Hát kb. ennyi!!
Erős a gyanúm, hogy a 75-ön változik ( megint ) rendszám páratlanra, azt kapják be!
Nem majd minden másneap 3 óra 50-kor kiállok a mínusz 15-fokba és vároma jószerencsét egy 5 fokos busz szeméylben, amivel 2 órát utazok, hogy 6-ra beérjek....
Máskülömben:
- Minek fizettem 1 millával többet az euro 4-es autómért, ha nem a környezetvédelem miattt! ( Igen én egy környezettudatos vásárló vagyok) és most nem ülhetek bele, mert páros a rendszáma!
Ha mondjuk egyik nap a Fiattal, másiknap az Alfával mennék az utmra ( ideális eset páros és páratlan rendszámokkal ), akkor egy hónapban pont 2.5 x annyira szennyezzem a környezetem, mintha a páros rendszámú Fiattal megyek minden nap! Ez fasza???
- Érdekes máshol is van ennyi autó és nincs riadó!! Talán nem kéne mindenhova plázákat, meg lakóparkokat építeni a sok beérkező "túristának" akik véletlenül letelepednek aztán, és akkor lenne elég park, meg füves, fás terület, ami elegendő szennyező anyagot dolgozna át oxigénre!!
- Más országokban külömböző sugarú körökben építenek "M0-okat", hog y elkerülje a várost az átmenő forgalom, itt egyet sem tudnak 5 éve befejezni, pedig az árát már párszor kifizettük!!! Miért van ez is??
- Kamion teherautó, ha nem Bp-en van a célja ( fuvarlevél szerint ) a város környékére sem szabadna engedni!!
- Igen, aki teheti az meg többedmagával utazzon egy autóba, ne négyen 4 autóval, az is segítene picit!
- Tegnap én sem ültem autóba, nem kell most a basztatás is még...
- Környezetszennyezési osztályba vannak az autók sorolva, fokozatossan riadó esetén a szennyezőbbeket kéne leállítani pár napra, így többen közlekedhetnének, kisebb szennyezéssel, mint most szerintem!!
Hát kb. ennyi!!
Attiska12-01-2009 12:04:16 // 33548
Halesz,
"A szabályozás kiforratlan, mert mi lesz azokkal, akiknek ez a pénzkeresti forrásuk?"
Egyelőre semmi. reggel 6 óta lenyomtam 250 km-t a városban. Elég sok páratlan személyautót intettek ki a városban előttem, de engem csak egyetlen egyszer a Szentendrein. Elmondtam a rendőrcsajnak, hogy munakeszköz, és nem mondhatom azt az ügyfélnek, hogy nem mehetek, mert szmogriadó van. Együttérzően bólogatott, és ő maga szerint is barom módon lett bevezetve ez a rendelet, csak azért, hogy Európában mi legyünk az elsők.
Nagyon kíváncsi leszek a végleges szabályozásra. Bízom abban, hogy akinek melóeszköz az autó, az valamilyen formában használhatja az autóját ilyen esetekben. Ha nem, és több autóla van az embernek, akkor az egyikről elveszíti a rendszámot és másikat kér (most ez kb. 30 ezer Ft körül lehet, de ez nálam fémegoldás, mert személyautóval nagy cuccokat nem tudok vinni). Vagy esetleg valami adókompenzáció, hiszen bevételtől esek el (de ez már csak álomkategória).
"A szabályozás kiforratlan, mert mi lesz azokkal, akiknek ez a pénzkeresti forrásuk?"
Egyelőre semmi. reggel 6 óta lenyomtam 250 km-t a városban. Elég sok páratlan személyautót intettek ki a városban előttem, de engem csak egyetlen egyszer a Szentendrein. Elmondtam a rendőrcsajnak, hogy munakeszköz, és nem mondhatom azt az ügyfélnek, hogy nem mehetek, mert szmogriadó van. Együttérzően bólogatott, és ő maga szerint is barom módon lett bevezetve ez a rendelet, csak azért, hogy Európában mi legyünk az elsők.
Nagyon kíváncsi leszek a végleges szabályozásra. Bízom abban, hogy akinek melóeszköz az autó, az valamilyen formában használhatja az autóját ilyen esetekben. Ha nem, és több autóla van az embernek, akkor az egyikről elveszíti a rendszámot és másikat kér (most ez kb. 30 ezer Ft körül lehet, de ez nálam fémegoldás, mert személyautóval nagy cuccokat nem tudok vinni). Vagy esetleg valami adókompenzáció, hiszen bevételtől esek el (de ez már csak álomkategória).
Ferke12-01-2009 12:00:10 // 33547
Azért az egészre rádob most egy pár lapáttal az, hogy a gyárak - amelyik műxik - nagyjából mind olajat használnak most.
RoliQ412-01-2009 11:27:47 // 33546
Nekem sajnos páratlan van... de el kell mennem itthonról... nem tom mi lesz....
Halesz12-01-2009 11:25:57 // 33545
El kell, hogy keserítselek, nincs jolly joker :)
A páratlan napokon csak a páratlan, a naptár szerinti páros napokon pedig a páros és a 0-ra végződő rendszámú autók közlekedhetnek.
A páratlan napokon csak a páratlan, a naptár szerinti páros napokon pedig a páros és a 0-ra végződő rendszámú autók közlekedhetnek.
Makita12-01-2009 11:22:07 // 33544
Igen,de a 0-át a párosokhoz veszik!
Marek12-01-2009 11:17:50 // 33543
Szerintem csereberéljünk, nekem minhármon páros van! :((
Ma zsíír, de m ilesz holnap??
Annyit teszek, az ügy érdekében, hogy nem az euor 0-ás katalizátor nélküli, alapjáraton 4,5-ös Co-t kibocsjtó 3000 V6-ot használom, hanem a részecskeszűrős, Euro 4-es 1. 3 MJET 1,04 Co kibocsájtású Puntómmal közlekedem! :))
Amúgy a 0-ás végű rendszám a JollyJoker szerintem!
Miért?
Mert az utolsó számot veszik csak figyelembe - a közlemény szerint - és ügyebár a nulla, az nem is páros, nem is páratlan, az 0 és kész!!!!
Ma zsíír, de m ilesz holnap??
Annyit teszek, az ügy érdekében, hogy nem az euor 0-ás katalizátor nélküli, alapjáraton 4,5-ös Co-t kibocsjtó 3000 V6-ot használom, hanem a részecskeszűrős, Euro 4-es 1. 3 MJET 1,04 Co kibocsájtású Puntómmal közlekedem! :))
Amúgy a 0-ás végű rendszám a JollyJoker szerintem!
Miért?
Mert az utolsó számot veszik csak figyelembe - a közlemény szerint - és ügyebár a nulla, az nem is páros, nem is páratlan, az 0 és kész!!!!
Ferko12-01-2009 10:48:32 // 33542
Persze, hogy kikerüljük, hiszen ehhez vagyunk hozzászokva.
iAntenna12-01-2009 10:45:14 // 33541
szerintem a jogszabályok és adórendszer nem megfelelősége csak kibúvó... Lehet az bármennyire jó, vagy rossz... attól még megkerüljük.
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
0
Guests0
436
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?