Forum >> Csevegés (Á la Alfa Romeo....szerelem)
csocsi16-10-2008 08:22:19 // 357218
Tudnám értékelni, nekem is többet kell fizetnem:(
116-10-2008 08:21:16 // 357217
Ja! És az elbocsátottaknak sovány vigasz, hogy a hitelkonstrukcióban átalában 6 hónapos biztosítás van beépítve...mert mundjuk meg öszintén, aki munkanélküli lesz kevés eséllyel talál ennyi idő alatt újra melót, ha csak nincsen nagyon jó kapcsolatrendszere! :-(
Ferko16-10-2008 08:20:15 // 357216
Mérlegelni kell az embernek.
Remélem, hogy mihamarabb túljutunk ezen az időszakon.
Remélem, hogy mihamarabb túljutunk ezen az időszakon.
Ferko16-10-2008 08:19:05 // 357215
Így van Apa. Ha nem lesz mivel kiváltani, akkor nagy gebasz lesz. MAx átváltják forint alapúra, de az is olyan drága.
Ráadsul a cégek is megérzik ezt. Gondold el mi lesz azokkal, akiket elbocsátanak hitellel a nyakukban???
Ráadsul a cégek is megérzik ezt. Gondold el mi lesz azokkal, akiket elbocsátanak hitellel a nyakukban???
csocsi16-10-2008 08:18:27 // 357214
Igen, ilyen esetben megfontolandó a dolog. Habár ha egy van és kedvezőbbre lehet cserélni már akkor is megéri.
Csak a buli kedvéért :))))
Csak a buli kedvéért :))))
116-10-2008 08:16:00 // 357213
Na jó, de ez a folyamatos hitelkiváltás csak akkor műxik, ha a bankok egyáltalán folyósítanak devizaalapú hitelt. Mivel sorra fagyasztják be, így lassan egy sem marad aki adna, vagy úgy felemelik az önrészt, hogy megint nem tudja felvenni senki :-((
Ferko16-10-2008 08:13:05 // 357212
Így van. Én is épp most váltok ki hitelt jobbra. :-)) 3-ból lesz egy. Így olcsóbb. Bár ha megy az árfolyam, akkorm ez is megy. De egy átlag hitelnál lehet spórolni havonta 20-25 ezret is akár. HA annak is megy az árfolyama, akkor az még mindig nem annyira fájóbb.:-)
(a Minden ami OFF topicban mi értelme a csevi gombnak Csocsikám?:-DDDDDDD)
(a Minden ami OFF topicban mi értelme a csevi gombnak Csocsikám?:-DDDDDDD)
csocsi16-10-2008 08:06:11 // 357211
De mikor egyik hitel kedvezőbb, mint a másik nincs szíve kihagyni az embernek :)))
Ferko16-10-2008 08:03:37 // 357210
És az is lehet, hogy köcsög vagyok, de én kurvára nem tudom sajnálni azokat, akik pl plazmatévét, mobilt, nyaralást... vesznek hitelre. Mi a fasznak????
Ez egyáltalán nem erről szól, hogy valaki meddig tud nyujtózkodni. Aki felvesz egy áruhitelt az azért veszi fel, mert részletekben tudja törleszteni. Egy esetleges gazdasági válságot nem mindig lehet megjósolni.
Azzal viszont egyet értek, hogy hitelt hitelre halmozni nem szabad.
Ez egyáltalán nem erről szól, hogy valaki meddig tud nyujtózkodni. Aki felvesz egy áruhitelt az azért veszi fel, mert részletekben tudja törleszteni. Egy esetleges gazdasági válságot nem mindig lehet megjósolni.
Azzal viszont egyet értek, hogy hitelt hitelre halmozni nem szabad.
tipoatti16-10-2008 07:37:18 // 357209
Ez nem politizálás, meg faji kérdésekről történő eszmecsere. :)
tipoatti16-10-2008 07:34:51 // 357208
Jómagam is osztás-szorzás után tavasszal eladtam a jó helyen lévő szép házunkat a rajta lévő hitel miatt... most tehermentes ingatlanban lakunk, bár a méretből vissza kellett venni. Nem döntöttünk rosszul, nagyon úgy tűnik.
csocsi16-10-2008 06:06:08 // 357207
De gondolom azt nem irigylik amivel ezt elérted.
Irigy emberek meg mindig lesznek.
Irigy emberek meg mindig lesznek.
csocsi16-10-2008 06:01:15 // 357206
Igen, mert a hitelt vissza kell fizetni hamár az ember ilyesmire szánta el magát.
CSak gondolom a könnyű hitelszerzés megszédíti az ügyfeleket.
CSak gondolom a könnyű hitelszerzés megszédíti az ügyfeleket.
HátvédRomeo16-10-2008 02:44:00 // 357205
Luxus amit emberek birnak kihagyni. Havi költségük kb. majd a felét pluszba megkapják a fizu mellé. Hihetetlen.
HátvédRomeo16-10-2008 02:38:24 // 357204
Sokminden egyszerűbb volt akkor. Elmentél 1-2 napot vagont rakni mingyá volt pénzed.
Meg nem volt gyár ahova nem fért el mindíg 1 Fő.
Meg nem volt gyár ahova nem fért el mindíg 1 Fő.
HátvédRomeo16-10-2008 02:36:36 // 357203
Hegesztő suliiii???? Most jelentkeztem rá, ÉS NEM VETTEK FEL, pedig jó volt a tesztem. Túl jelentkezés miatt iratták a munkügyi központon keresztül. Mivel több a végzettségem így ez bizonyos szempont volt, így kiestem. Full hülyéket irni se tudtak szinte felvették. Már kerstem is pedig fogadó céget 1-2-őt.
Nekem a horvát határ van közel. Rábafüzes kb 80 km. Ingába sok lenne.
DE most töröm fejem egy két dologba, csak hiába nincs melóm, dolgom meg mint a rosseb annyi.
Nekem a horvát határ van közel. Rábafüzes kb 80 km. Ingába sok lenne.
DE most töröm fejem egy két dologba, csak hiába nincs melóm, dolgom meg mint a rosseb annyi.
Xixo16-10-2008 02:30:59 // 357202
Itt meg nem találnak rá embert!!! Volt, hogy pincércsajok mentek szobát takarítani, mert nem volt más!!!!
Arról nem beszélve, hogy mivel szálloda, fizetik az utazást, tudsz ott kajálni, meló után le tudsz zuhanyozni.... Azért ha összeadod mennyi a bérlet vagy benzinpénz + 20nap x fürdés otthon (víz) + 20 x reggeli + ebéd vagy vacsi.... na azért az is számít. Lehet sokaknak most ez nevetséges tételnek számít, de nekem pl számít ez is......
Arról nem beszélve, hogy mivel szálloda, fizetik az utazást, tudsz ott kajálni, meló után le tudsz zuhanyozni.... Azért ha összeadod mennyi a bérlet vagy benzinpénz + 20nap x fürdés otthon (víz) + 20 x reggeli + ebéd vagy vacsi.... na azért az is számít. Lehet sokaknak most ez nevetséges tételnek számít, de nekem pl számít ez is......
HátvédRomeo16-10-2008 02:29:57 // 357201
Ebben igazad van.
Mit megéltem mostanság, azt nem kívánom senkinek. És Kaposon batár jól éreztem magam kikapcsolódtam, meg örülök, még annak is ha látok egy jó filmet, vagy találok egy régi akármit a szobámba azt eszembe jut róla valami. Vagy ha egy jót beszélgetek a szomszéddal.
És ha ezen a sok szaron is túl leszek fix, hogy feltalálom magamat.
ISTEN tartsa meg a Fater állását, én meg tudok húzódni a kevésből is. Feltalálom mgamat.
Ismrek én is többszörös milliómosokat akiknek én se lennék most a bőrében.
Ha fúj ha nem örökké sír a szájuk.
Mit megéltem mostanság, azt nem kívánom senkinek. És Kaposon batár jól éreztem magam kikapcsolódtam, meg örülök, még annak is ha látok egy jó filmet, vagy találok egy régi akármit a szobámba azt eszembe jut róla valami. Vagy ha egy jót beszélgetek a szomszéddal.
És ha ezen a sok szaron is túl leszek fix, hogy feltalálom magamat.
ISTEN tartsa meg a Fater állását, én meg tudok húzódni a kevésből is. Feltalálom mgamat.
Ismrek én is többszörös milliómosokat akiknek én se lennék most a bőrében.
Ha fúj ha nem örökké sír a szájuk.
Tresor16-10-2008 02:29:31 // 357200
Az biztos! De még a 70-80-as években is sokkal egyszerűbb volt. Akkoriban bementél a boltba, volt mindenből kb 1 féle és kész. Most meg mindenből 20 féle van. De szinte mindenhez hasonlíthatnánk ezt.
Tresor16-10-2008 02:27:49 // 357199
A határon túl nincsenek jobban fizető munkák? Úgy értem neked közel van, nem érné meg kijárni melózni?
Mert pl haverom németo-ban dolgozik, elvégzett egy heggesztő sulit, most igen jól kap kinnt és nem kell megszakadni.
Mert pl haverom németo-ban dolgozik, elvégzett egy heggesztő sulit, most igen jól kap kinnt és nem kell megszakadni.
Xixo16-10-2008 02:25:49 // 357198
(pedig mennyivel könnyebb életünk van, mint volt nagyszüleinknek anno a háború idején... én legalábbis ezzel szoktam vigasztalni magamat!! :)))) )
HátvédRomeo16-10-2008 02:25:07 // 357197
Persze vágom.
Hajajj, vótam én is már culáger, meg rakódó, meg nyakkendős, meg eladó, meg polcszervizes, Műszakveztő, gépkezelő, biztosítós, nem ezkben a sorrendben, stb.
Na azokat én se értem. Felénk 100ezret hujujjj, már nagyon májer emberek keresnek, és nem takrítással. Azok itt örülnek a minimál bérnek is.
Hajajj, vótam én is már culáger, meg rakódó, meg nyakkendős, meg eladó, meg polcszervizes, Műszakveztő, gépkezelő, biztosítós, nem ezkben a sorrendben, stb.
Na azokat én se értem. Felénk 100ezret hujujjj, már nagyon májer emberek keresnek, és nem takrítással. Azok itt örülnek a minimál bérnek is.
Tresor16-10-2008 02:24:51 // 357196
Na olyat én is ismerek egy párat, több is a félelem az életükben, mint nekem.
Xixo16-10-2008 02:21:33 // 357195
Talán, mert boldogabb vagy náluk!!!?!
Alapvetően egy f.szság, hogy a pénz nem boldogít, de azért még nem old meg mindent.
Van szerencsém ismerni nálamnál sokkal tehetősebbeket, akikkel egy az egyben nem cserélnék életet...
Alapvetően egy f.szság, hogy a pénz nem boldogít, de azért még nem old meg mindent.
Van szerencsém ismerni nálamnál sokkal tehetősebbeket, akikkel egy az egyben nem cserélnék életet...
HátvédRomeo16-10-2008 02:20:35 // 357194
Nekem se fér bele az értékrendembe, hogy szórjam a pénzt olyanra, ami vagy már van és minek, másikat csak mert piacra dobták. Meg ragaszkodok ahhoz amim már van, állítólag némi maradiság, bár ez nem érdekel. Az árát nekem szólgálja meg rendesen a mottóm erre. Amim van megbecsülöm, és használom az eszemet, már amennyi maradt ,mert utóbbi pár évben, mintha már nem fogna úgy mit kéne. Sok ideg gondolom.
Fura világot élnük az a helyzet.
Fura világot élnük az a helyzet.
Xixo16-10-2008 02:17:40 // 357193
Azért vannak olyanok is az ismeretségi körömbe, akiknek meg simán derogál a munka. Jöhetnének hozzánk is melózni. Persze nem egy szívderítő dolog a mosogatás, szobatakarítás, de lehet érte kapni havi majd 100ezret. Szerintem jobb, mint a semmireseelég segély. Ha annyira kellene nekik a pénz, mint mondják, akkor csak eljönnének, nem???
Én legalábbis elvállalnám ezeket, ha épp éhen akarnék halni.
(És itt se rád gondolok, hanem azokra, akiknek ismerem a körülményeit...)
Én legalábbis elvállalnám ezeket, ha épp éhen akarnék halni.
(És itt se rád gondolok, hanem azokra, akiknek ismerem a körülményeit...)
HátvédRomeo16-10-2008 02:14:30 // 357192
És tudod mi a fura?? Még igy is irigyelnek, olyanok akiknél jobb a helyzet. Tudnám mit!!
Mer tudok talán ezt azt venni a vasamhoz, meg magamnak??! Egyem a szívüket!! ://
Köszi lesz ez még jobb is! :-)
Mer tudok talán ezt azt venni a vasamhoz, meg magamnak??! Egyem a szívüket!! ://
Köszi lesz ez még jobb is! :-)
Xixo16-10-2008 02:10:51 // 357191
Na ja. Meleg dolog ez a meló kérdés... :((
Nekem hatalmas szerencsém van a mostanival (koppkopp), mert ha máshol dolgoznék, lehet fele ennyi se jönne össze. Sajnos azonban minden nap a fejem felett lebeg, hogy kirugnak. És ez sajnos szó szerint így van...
Viszont van olyan kollégám, aki koppra annyit keres, mint én, mégis több adósága van, mint nekem "vagyonom". Szal felfogás kérdése is a dolog. Ha én is olyan hülyén élnék, akkor most se tartanék seholse. De én nem kajálok minden nap kétszer a mekibe, nem cserélem hetente a telefonomat, félévente az autómat.... egyszóval nem szórom a pénzt. Nem mondom azt se, hogy nem bírnék jobb körülményeket elviselni, de abszolút örülök és hálát adok az Istennek azért, amim van...
Nekem hatalmas szerencsém van a mostanival (koppkopp), mert ha máshol dolgoznék, lehet fele ennyi se jönne össze. Sajnos azonban minden nap a fejem felett lebeg, hogy kirugnak. És ez sajnos szó szerint így van...
Viszont van olyan kollégám, aki koppra annyit keres, mint én, mégis több adósága van, mint nekem "vagyonom". Szal felfogás kérdése is a dolog. Ha én is olyan hülyén élnék, akkor most se tartanék seholse. De én nem kajálok minden nap kétszer a mekibe, nem cserélem hetente a telefonomat, félévente az autómat.... egyszóval nem szórom a pénzt. Nem mondom azt se, hogy nem bírnék jobb körülményeket elviselni, de abszolút örülök és hálát adok az Istennek azért, amim van...
Tresor16-10-2008 01:41:10 // 357190
Ne izgulj, majd összejön! Fognak még irigykedni rád! ;-)
HátvédRomeo16-10-2008 01:39:08 // 357189
Persze ne értsd félre, nem Rád gondoltam előbb se!!
Azokra akik vannak itt helyileg a környeztembe májer emberek, akik tudják hányas a kabát körülöttem azt pofátlanul mégis megkérdezik, hogy nem jött össze egy 10 Millás lakás meg egy 5 millás autó 30 évesen. Meg miért nem nősültem még meg mire várok, utobb egy idősebb hölgy volt (magamba anyádér, most is kisebb bajom is nagyobb annál, hogy nőzni járjak) Meg mikor megkérdezik hová voltam nyaralni, melyik országba, mert ők épp Faszomtudja-Landről jöttek épp meg.
Na olyankor sejtheted mekkorát robban az agyam, azt szolidan észbe kapatom őket. Azt többé nem állok szoba velük ha nem muszály.
Azokra akik vannak itt helyileg a környeztembe májer emberek, akik tudják hányas a kabát körülöttem azt pofátlanul mégis megkérdezik, hogy nem jött össze egy 10 Millás lakás meg egy 5 millás autó 30 évesen. Meg miért nem nősültem még meg mire várok, utobb egy idősebb hölgy volt (magamba anyádér, most is kisebb bajom is nagyobb annál, hogy nőzni járjak) Meg mikor megkérdezik hová voltam nyaralni, melyik országba, mert ők épp Faszomtudja-Landről jöttek épp meg.
Na olyankor sejtheted mekkorát robban az agyam, azt szolidan észbe kapatom őket. Azt többé nem állok szoba velük ha nem muszály.
HátvédRomeo16-10-2008 01:28:38 // 357188
Hát épp ezaz. Én a lakás vásárlás közelébe nem értem, mert mikor melóztam be kellett az itthoniba segélnem. Persze ez igy korrekt. Viszont olyan szarult kerestem olykor még vidéki viszonylatba is, hogy csoda. Meg hát a család megélhetése is állandóan pengén volt/van. Az országba vannak akiktől hallottam, hogy Ny-magyarország milyen, tutti hely. Kanizsa a határ mellett stb. Aha, jaa... mikor 10 éve nem engedtek ide egy multi gyárat, ami 2500 dolgozót hozott volna. Meg mé nem megyek külfödre?! Kérdezték. Sajna a család miatt nem mehettem, de még másik városba se. Ami most talán megváltozik, de most meg kezd elvérezni az ország az említett válság miatt.
Amore! Remélem ez még nem szabályellenes, hirekbe hallottam.
Ha igen akkor bocsesz!!!
Amore! Remélem ez még nem szabályellenes, hirekbe hallottam.
Ha igen akkor bocsesz!!!
Xixo16-10-2008 00:54:33 // 357187
Ha valakinek nagyobb rálátása van a dologra és logikai bukfencet vél felfedezni, az szóljon, mert én laikus vagyok a témában....
Xixo16-10-2008 00:53:36 // 357186
Most számoltattam egyet gyorsan a cibes kalkulátorral.
Az eredmény:
240 hóra 10mill:
chf hitel--69ezres törlesztő (388chf, 1chf=178huf)
forint hitel--110ezres törlesztő
Ez azt jelenti, hogy amíg a chf nem éri el a 283forintos árfolyamot, addig a devizás a jobb. Azt pedig nem valószínű, hogy eléri. Ha meg igen, akkor amúgy is akkora szarban leszünk, hogy ez már nem számít....
Az eredmény:
240 hóra 10mill:
chf hitel--69ezres törlesztő (388chf, 1chf=178huf)
forint hitel--110ezres törlesztő
Ez azt jelenti, hogy amíg a chf nem éri el a 283forintos árfolyamot, addig a devizás a jobb. Azt pedig nem valószínű, hogy eléri. Ha meg igen, akkor amúgy is akkora szarban leszünk, hogy ez már nem számít....
Tresor16-10-2008 00:07:18 // 357185
Ezzel én is így vagyok. Ha netán majd nem tudjuk fizetni, akkor inkább eladom az autót, lerakom a cigit stb. Inkább járok busszal, de fedél legyen a fejem felett.
Xixo16-10-2008 00:01:20 // 357184
Én elég jól keresek az átlaghoz képes (hála isten, koppkopp...), de így is nehezen szántam rá magam. És ezért is lett kompromisszumos megoldás, hogy 60-65e.-nél ne legyen sokkal több a törlesztőm. Inkább vettem külterületit, víz-gáz nélkül, de ne kelljen sokat fizetni. Remélem, hogy annyit meg mindig fogok keresni, hogy ezt kifizessem. Előbb dobom el az autót, cigit, tvt, mint a kecót.
Nem jó érzés ám így sem, hogy a bank házában lakok, de ez van...
Aki meg nem akarja bevállalni, azt is meg tudom érteni. Ettől aztán nem kevesebb senki!!
Legalábbis nem hiszem, hogy ezért pl én különb lennék, mint Te...
(főleg, hogy nem is az enyém)
Nem jó érzés ám így sem, hogy a bank házában lakok, de ez van...
Aki meg nem akarja bevállalni, azt is meg tudom érteni. Ettől aztán nem kevesebb senki!!
Legalábbis nem hiszem, hogy ezért pl én különb lennék, mint Te...
(főleg, hogy nem is az enyém)
Xixo15-10-2008 23:52:27 // 357183
És ha nem tudok olvasni, akkor mi van?? :))
De ez még 100e-nél se kevés, pont 28%.... :(((
De ez még 100e-nél se kevés, pont 28%.... :(((
HátvédRomeo15-10-2008 23:35:51 // 357182
Hát a kacat hitelt én se értem. A lakással meg úgy vagyok, hogy az élet úgy hozta, hogy ennyi évesen a vasamon meg a kapott földemen kivül meg a kacatokon kívül nem tudok mást felmutatni. Most meg engem lehet köcsögözni vagy balfaszozni, azoknak mint aki betört dundun nevében azt elküldött melózni, hogy ezt meg hogy nem bírtam összehozni, de NEM az én hibám, hogy csoró vagyok. De remélem a bűnösökön revansot tudok venni az életbe legalább egy jó képükbe röhögéssel, de min pofán vágással.
Hitelt én is vehettem volna fel pár éve de én sejtettem ez lesz inkább kihagytam. Akkori Cuncimókuskám arcára kivi lennék most, hogy a kanapét, meg szekrényt, házimozit kifizette e már.
Hitelt én is vehettem volna fel pár éve de én sejtettem ez lesz inkább kihagytam. Akkori Cuncimókuskám arcára kivi lennék most, hogy a kanapét, meg szekrényt, házimozit kifizette e már.
Tresor15-10-2008 23:27:07 // 357181
Múlt héten Te! :-) Akkor volt 10-e. 100 ezer körül szokott lenni, most 128 ezer lett. Építési hitel.
Xixo15-10-2008 23:25:32 // 357180
Múlt hónapban??? Akkor volt erős a forint!!
+28ezret?? Mennyi szokott lenni, ha nem vagyok indiszkrét? Mert ez így nagyon soknak tűnik... :((
+28ezret?? Mennyi szokott lenni, ha nem vagyok indiszkrét? Mert ez így nagyon soknak tűnik... :((
Tresor15-10-2008 23:18:11 // 357179
Hitel témához: nekünk minden hónap 10-én vonják a hitelt, a múlt héten már + 28 ezret vontak (Budapest Bank). :-(
A Dunai Finomítóban dolgozom, itt is érezni a dolgokat. Már a finomító üzemeinek a fele leállt, mi is egyre jobban vesszük vissza a bedolgozást. A heti 10-15 kamionunkból a múlt hétre csak 5 db jutott, erre a hétre 3.
A Dunai Finomítóban dolgozom, itt is érezni a dolgokat. Már a finomító üzemeinek a fele leállt, mi is egyre jobban vesszük vissza a bedolgozást. A heti 10-15 kamionunkból a múlt hétre csak 5 db jutott, erre a hétre 3.
Xixo15-10-2008 23:08:14 // 357178
Arról nem beszélve, hogy amikor én tavaly felvettem a hitelt, kiszámoltam, hogy majd kétszeresére kéne nőnie a chf árfolyamának ahhoz, hogy rosszabbul járjak, mint a forinttal. Ez meg szerintem nem fog megtörténni. (remélem :) )
(nem emlékszem már pontosan, lehet nem kétszeresére, de durván emelkednie kellett volna...)
(nem emlékszem már pontosan, lehet nem kétszeresére, de durván emelkednie kellett volna...)
Xixo15-10-2008 23:05:08 // 357177
És az is lehet, hogy köcsög vagyok, de én kurvára nem tudom sajnálni azokat, akik pl plazmatévét, mobilt, nyaralást... vesznek hitelre. Mi a fasznak????
Annyira nem tudják az emberek, hogy meddig nyújtózkodhatnak.....
Idegesítenek azok, akik minden felesleges szart megvesznek hitelre, aztán meg panaszkodnak, hogy nem tudnak megélni.
Az egyetlen értelmes dolog a lakáshitel. Legalábbis én csak ezt tudom megérteni.
Nekem is kellett volna még vagy 10 év, mire összeszedem a 8 millt a kecóra, de nem akartam addig szüleimen élősködni. Meg ugye addigra ami most 8 mill az lesz 20 legalább...
A kecón kívül az első autós cd lejátszómat vettem még hitelre vagy tizenx éve, de azt is hamar megbántam. Azóta semmit és ettől is féltem, mint a tűztől, de nem nagyon volt más lehetőségem....
Annyira nem tudják az emberek, hogy meddig nyújtózkodhatnak.....
Idegesítenek azok, akik minden felesleges szart megvesznek hitelre, aztán meg panaszkodnak, hogy nem tudnak megélni.
Az egyetlen értelmes dolog a lakáshitel. Legalábbis én csak ezt tudom megérteni.
Nekem is kellett volna még vagy 10 év, mire összeszedem a 8 millt a kecóra, de nem akartam addig szüleimen élősködni. Meg ugye addigra ami most 8 mill az lesz 20 legalább...
A kecón kívül az első autós cd lejátszómat vettem még hitelre vagy tizenx éve, de azt is hamar megbántam. Azóta semmit és ettől is féltem, mint a tűztől, de nem nagyon volt más lehetőségem....
HátvédRomeo15-10-2008 22:59:24 // 357176
Hoppá, hoppá-- mondasz valamit.
Xixo15-10-2008 22:55:41 // 357175
Lehet rosszul látom a dolgokat,de:
Nem hiszem, hogy a drága jó bankok minket féltenének a devizahitel esetében. Sokkal inkább magukat féltik. Ha most felveszek 10.000 eurót 266-os árfolyamon, akkor kapok 26.600.000 forintot, de amint normalizálódik a helyzet, és ismét 240 körül lesz az árfolyam, már csak 24millt (vagy erős forint esetében még kevesebbet) kell visszafizetnem. Szerintem ettől szartak ők be!!!
Érdekes módon kb egy hónapja, amikor 220 volt a juró baromira nem szüntették be a hitelezést, pedig azt mindenki tudta, hogy nem lesz tartós!! Akkor kurvára örültek még, hogy sorban állnak az emberek hitelért.....
Nem hiszem, hogy a drága jó bankok minket féltenének a devizahitel esetében. Sokkal inkább magukat féltik. Ha most felveszek 10.000 eurót 266-os árfolyamon, akkor kapok 26.600.000 forintot, de amint normalizálódik a helyzet, és ismét 240 körül lesz az árfolyam, már csak 24millt (vagy erős forint esetében még kevesebbet) kell visszafizetnem. Szerintem ettől szartak ők be!!!
Érdekes módon kb egy hónapja, amikor 220 volt a juró baromira nem szüntették be a hitelezést, pedig azt mindenki tudta, hogy nem lesz tartós!! Akkor kurvára örültek még, hogy sorban állnak az emberek hitelért.....
HátvédRomeo15-10-2008 22:14:32 // 357174
Na meg a Jézuska se fog csoda dolgokat a fa alá tenni hitelből. Tavaj November végére 1,6 Mrd volt a hitelfelvétel a karácsonyi ajándékozás mitt. Idén lehet pár üveg, bor sör és egy meleg kéz fogás lesz az ajándék azoknál családoknál, akik hitelből élték meg ezt is.
tipoatti15-10-2008 22:08:11 // 357173
Az egész autóágazat is xarban van. A kereskedőket most nagyon nem irigylem. Kérdés, hogyan fognak tudni eladni autót finanszírozással mostanában?! A készpénzes biznyic az nem az igazi... Asszem nagy rolólehúzások lesznek mostanság, hiszen a nem-vásárlással nem tudnak még ügyeskedni sem, á'la APEH...
Drasztikusan visszaestek a nyaralások/wellness hetek, repjegy-eladások... a magyar jelentős része nyaralni( pihenni )/gizdáskodni is hitelből megy/ment.
Drasztikusan visszaestek a nyaralások/wellness hetek, repjegy-eladások... a magyar jelentős része nyaralni( pihenni )/gizdáskodni is hitelből megy/ment.
HátvédRomeo15-10-2008 22:06:27 // 357172
Épp ezért is irtam a témára, hogy nekem nem tart be a hitel válság.
Amit meg elbuktam egzisztenciát pár éve, az már nem érdekel. Viszont a családunk Fater meg én most már csak 2-en maradva. Muter meg betegen korházba.
Meg az említett rokon. 2 gyerek, egyik 1,5 éves. Nővérem Gyerekkel otthon. Ott is sogor építőiparba, hitel naná.
Szóval nagyon sajnálok minenkit akit ez érint.!!! Főleg a lakások miatt!
Amit meg elbuktam egzisztenciát pár éve, az már nem érdekel. Viszont a családunk Fater meg én most már csak 2-en maradva. Muter meg betegen korházba.
Meg az említett rokon. 2 gyerek, egyik 1,5 éves. Nővérem Gyerekkel otthon. Ott is sogor építőiparba, hitel naná.
Szóval nagyon sajnálok minenkit akit ez érint.!!! Főleg a lakások miatt!
Poló15-10-2008 21:58:30 // 357171
Nálunk, az autóiparban is észre lehet venni, hogy nem veszik annyira. Le nem állunk, mint sok másik gyár, de lesznek olyan hetek, mikor 1-2 napot nem kell mennünk. A nagy motorú autókat viszik továbbra is, mint R8, Gallardo, RS6, de a "kisebbeket" már nem annyira, amikbe sima V8-as mocik mennek.
tipoatti15-10-2008 21:56:24 // 357170
no vezérlés csere, no olajcsere
A nagy költség-realizálásod vége nehogy "no működő autó" legyen! :)
A nagy költség-realizálásod vége nehogy "no működő autó" legyen! :)
Poló15-10-2008 21:50:47 // 357169
Esetleg az üzlet-vállalkozás-tőzsde, de szerintem jó ez is.
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
1
Guests1
486
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?