Elkezdődött a meggyes rétes szezon. :))))))))
Forum >> Együnk-igyunk, amíg tehetjük!
Whiteskull08-06-2009 19:39:09 // 5039
Inter156 (il mascalzone)07-06-2009 21:56:13 // 5038
..hiszek neked!:-D
Inter156 (il mascalzone)07-06-2009 21:53:26 // 5037
Hát ez így nagyon jól néz ki:))))Nyam-nyam.....:)))))))
Marty07-06-2009 21:45:08 // 5036
Fini tuti...:)))
Angyal Rita07-06-2009 21:44:21 // 5035
(Nekem többször mondta Wiki, hogy nyuszipörköltet csinál belőlem, ha kések tőle. Úgy is hívott, hogy én kicsi nyuszipörköltnek valóm.)
Angyal Rita07-06-2009 21:42:42 // 5034
Inter156 (il mascalzone)07-06-2009 21:40:35 // 5033
Hát olyat szerintem nem ettem,de jó lehet,főleg ha a kedvenc kajáid egyike:)))))
Marty07-06-2009 21:38:25 // 5032
Hát rosszabbik esetben :))))
bilon07-06-2009 21:35:55 // 5031
amihez a párod szolgáltatja a nyulat? :DDDDDD
Marty07-06-2009 21:35:12 // 5030
Neeeeeeeem a sün sültre!:))) Én a nyúlzúza pörit szeretem a legeslegjobban:))
Inter156 (il mascalzone)07-06-2009 21:29:31 // 5029
Ha a zsiráf zsírban sültre gondolsz.....el árulom a teve here püre az jobb..... egy kis pók ór levessel:))))))
Inter156 (il mascalzone)07-06-2009 21:26:50 // 5028
Szóval a gyümölcs most nálatok is központi dolog lett!!!! A Charlotte az hogy is néz ki??A neve ismerős:)))
Angyal Rita07-06-2009 21:10:52 // 5027
Az nagyon fini!
(Pont ezen gondolkodtam ma, melyiket csináljam, piskótát, vagy gyümi tortát, vagy mákos kifliket Horváth Rozi módra (mert már tavasz óta nem csináltam, utoljára a fogorvosnak csináltam és az asszisztensnőjének, a műtét után, nagyon örültek neki, pont nagyon éhesek voltak akkor este), vagy Charlotte tortát, vagy az előbbieket. Szerencsére finom volt mind, amit csináltam a hétvégén.)
(Pont ezen gondolkodtam ma, melyiket csináljam, piskótát, vagy gyümi tortát, vagy mákos kifliket Horváth Rozi módra (mert már tavasz óta nem csináltam, utoljára a fogorvosnak csináltam és az asszisztensnőjének, a műtét után, nagyon örültek neki, pont nagyon éhesek voltak akkor este), vagy Charlotte tortát, vagy az előbbieket. Szerencsére finom volt mind, amit csináltam a hétvégén.)
Marty07-06-2009 21:01:59 // 5026
úúúúúúúúú... jó is ám az!:)))
Inter156 (il mascalzone)07-06-2009 21:00:11 // 5025
Húú ...de de jót főzöcskéztetek itt lányok!!!!Meg jött az étvágyam:))))) Most még a zsiráf zsírban sült,sün sültet is megenném... Be érett a cseresznye,úgy hogy a piskóta az kötelező program volt ma:)))
Marty07-06-2009 17:54:44 // 5024
Nagyon szívesen.... próbáld ki, szerintünk nagyon finom!!!:) Én karajból csináltam most... legközelebb megpróbálom pulykából is:)))
Angyal Rita07-06-2009 17:49:27 // 5023
Köszönöm szépen a receptet!
Krumplis tót vagyok, én is nagyon szeretem a krumplipürét, először azt fogok csinálni hozzá én is.
Krumplis tót vagyok, én is nagyon szeretem a krumplipürét, először azt fogok csinálni hozzá én is.
Marty07-06-2009 17:39:06 // 5022
Tejszínes-gombás hús sajttal sütve
Hozzávalók: (elvileg 4 személyre)
• 1 kg szeletelt karaj, csirke- vagy pulykamell
• kb. 30 dkg gomba
• 2 dl tejszín
• 1 közepes fej vöröshagyma
• reszelt sajt
• só
• bors
• kevés liszt
• kevés olaj
Elkészítés: A hagymát apróra, a gombát kisebb cikkekre vágom. Olajon üvegesre sütöm a hagymát, rádobom a gombát. Sóval, borssal ízesítem, és ha elfőtte a levét, kevés liszttel megszórom. Pár másodpercig pirítom, majd felöntöm a tejszínnel. Összeforralom, majd félreteszem. A húst vékonyra veregetem, sózom-borsozom, lisztbe forgatom, és forró zsíradékon mindkét oldalát hirtelen megkapatom. Tűzálló edényt veszek elő, kicsit kikenem margarinnal, aztán jön a rétegezés. 1 réteg húst fektetek a tálba, amit alaposan bevonok a gombás mártással. Jöhet a következő adag hús, rá a gomba. Alufóliával befedem, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tolom. Kb. 1/2 óra múlva megszúrom hústűvel, és ha könnyedén átszalad, kiveszem, és megszórom bőven reszelt sajttal. Megvárom, míg kicsit megpirul rajta a sajt (ilyenkor lehet használni a grill fokozatot, csak figyelni kell, nehogy túl pirosra süljön), és kész is.
Én krumplipürét csináltam hozzá köretnek:)
Hozzávalók: (elvileg 4 személyre)
• 1 kg szeletelt karaj, csirke- vagy pulykamell
• kb. 30 dkg gomba
• 2 dl tejszín
• 1 közepes fej vöröshagyma
• reszelt sajt
• só
• bors
• kevés liszt
• kevés olaj
Elkészítés: A hagymát apróra, a gombát kisebb cikkekre vágom. Olajon üvegesre sütöm a hagymát, rádobom a gombát. Sóval, borssal ízesítem, és ha elfőtte a levét, kevés liszttel megszórom. Pár másodpercig pirítom, majd felöntöm a tejszínnel. Összeforralom, majd félreteszem. A húst vékonyra veregetem, sózom-borsozom, lisztbe forgatom, és forró zsíradékon mindkét oldalát hirtelen megkapatom. Tűzálló edényt veszek elő, kicsit kikenem margarinnal, aztán jön a rétegezés. 1 réteg húst fektetek a tálba, amit alaposan bevonok a gombás mártással. Jöhet a következő adag hús, rá a gomba. Alufóliával befedem, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tolom. Kb. 1/2 óra múlva megszúrom hústűvel, és ha könnyedén átszalad, kiveszem, és megszórom bőven reszelt sajttal. Megvárom, míg kicsit megpirul rajta a sajt (ilyenkor lehet használni a grill fokozatot, csak figyelni kell, nehogy túl pirosra süljön), és kész is.
Én krumplipürét csináltam hozzá köretnek:)
Angyal Rita07-06-2009 17:34:44 // 5021
Hm, ez nagyon jól néz ki! Majd felteszed ide a receptet?
Marty07-06-2009 17:20:56 // 5020
Angyal Rita07-06-2009 17:17:09 // 5019
Fiatal háziaszzonyok vagyunk, megügyesedünk mi is. Norbi szeret ott lenni nézni, ahogy főzök neki. Néha meg szokott kérni, hadd segítsen, meg akar tanulni főzni ő is. Annyira jók ezek a kezdeti sikerélmények, amikor megdícsérik a párjaink, rokonok, barátok a főztünket, ezek a dícséretek doppingolnak a legjobban.
Marty07-06-2009 17:11:10 // 5018
Hát nem egy bonyolult dolog megcsinálni.... :P:)))) ez még nekem is megy :P:)
Angyal Rita07-06-2009 17:10:24 // 5017
De jó, örülök nagyon, ügyi vagyol, szomszédasszonykám!
Marty07-06-2009 17:07:48 // 5016
Köszi Ritám, ezt a receptet ma gyorsan ki is próbáltam, valóban nagyon egyszerű, gyors és finom:))))
Angyal Rita07-06-2009 17:01:30 // 5015
Kapros süti, aki szereti:
finom, hamar megvan, nem drága, Norbival nagyon szeretjük.
Hozzávalók:
egy nagy csokor zsenge kaporlevél
205 g tejföl, túró
csipet só, cukor
3 tojás
1 cs. két lapos mirellit leveles tészta
Megmossuk, apróra vágjuk a kaprot. Egy nagy tálban összekeverjük a sóval, túróval, tejföllel, 2 tojás sárgájával.
2 tojás fehérjét pici cukorral habbá verjük, finoman a többi töltelékbe keverjük.
Egy tepsit kivajazunk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Az egyik tésztalapot lisztezett deszkán kinyújtjuk. Beletesszük a tepsibe, rákenjük a tölteléket.
A másik lapot is kinyújtjuk, befedjük vele a tölteléket.
Tojással megkenjük, kb. 15 perc alatt szép arany színűre sütjük.
finom, hamar megvan, nem drága, Norbival nagyon szeretjük.
Hozzávalók:
egy nagy csokor zsenge kaporlevél
205 g tejföl, túró
csipet só, cukor
3 tojás
1 cs. két lapos mirellit leveles tészta
Megmossuk, apróra vágjuk a kaprot. Egy nagy tálban összekeverjük a sóval, túróval, tejföllel, 2 tojás sárgájával.
2 tojás fehérjét pici cukorral habbá verjük, finoman a többi töltelékbe keverjük.
Egy tepsit kivajazunk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Az egyik tésztalapot lisztezett deszkán kinyújtjuk. Beletesszük a tepsibe, rákenjük a tölteléket.
A másik lapot is kinyújtjuk, befedjük vele a tölteléket.
Tojással megkenjük, kb. 15 perc alatt szép arany színűre sütjük.
Angyal Rita06-06-2009 18:00:24 // 5014
Vacsora mellé: tejfölös süti
Nagyon hamar, könnyen elkészíthető, elrontani nem lehet, nem drága. Szeretjük, mert hamar készen van, finom, puha, laza a tésztája.
Hozzávalók:
1 nagy tejföl
400 g liszt
200 g Ráma kocka
300 g cukor
2 tojás
1 cs. vaníliás cukor (én egy vanília rudat bele szoktam tenni egy külön cukortartóba, úgy lesz belőle a vaníliás cukrom későbbre)
1 cs. sütőpor
citromhéj reszelve
100 g dió/ mandula öszetörve
Előmelegítjük a sütőt 225 fokra.
Felolvasztjuk a Rámát, a tojásokkal, cukorral habosra keverjük géppel.
A lisztet a sütőporral elkeverjük.A citromhéjat, a vaníliás cukrot, a tejfölt a liszttel együtt lazán összekeverjük a rámás masszával.
A tésztát öntsük egy Rámával kikent teflon tepsibe, szórjuk meg a dióval.
Kb. 18 perc alatt megsül arany színűre.
Hagyjuk kicsit kihűlni.
Falapáttal felkockázzuk, kakaós porcukrot szitálunk rá. .
Nagyon hamar, könnyen elkészíthető, elrontani nem lehet, nem drága. Szeretjük, mert hamar készen van, finom, puha, laza a tésztája.
Hozzávalók:
1 nagy tejföl
400 g liszt
200 g Ráma kocka
300 g cukor
2 tojás
1 cs. vaníliás cukor (én egy vanília rudat bele szoktam tenni egy külön cukortartóba, úgy lesz belőle a vaníliás cukrom későbbre)
1 cs. sütőpor
citromhéj reszelve
100 g dió/ mandula öszetörve
Előmelegítjük a sütőt 225 fokra.
Felolvasztjuk a Rámát, a tojásokkal, cukorral habosra keverjük géppel.
A lisztet a sütőporral elkeverjük.A citromhéjat, a vaníliás cukrot, a tejfölt a liszttel együtt lazán összekeverjük a rámás masszával.
A tésztát öntsük egy Rámával kikent teflon tepsibe, szórjuk meg a dióval.
Kb. 18 perc alatt megsül arany színűre.
Hagyjuk kicsit kihűlni.
Falapáttal felkockázzuk, kakaós porcukrot szitálunk rá. .
Xixo05-06-2009 23:21:43 // 5013
Húzd fel egyharmad viszkivel!!
Inter156 (il mascalzone)05-06-2009 17:55:01 // 5012
Hát ezzel kb.én is így vagyok,de attól is függ mit iszok elötte...:))))
Whiteskull02-06-2009 22:07:34 // 5011
Egyébként, ha elég éhes vagy, akkor minden kaja finom. :))))))))
Inter156 (il mascalzone)02-06-2009 22:06:10 // 5010
Húú...de jól hangzik:))) A szalámis kenyeremmel elbújhatok:))) A konyhánkat se tudjuk használni,úgy hogy nálunk komoly vacsik vannak:((((((
boyci02-06-2009 21:15:15 // 5009
nálam ma paradicsomos-bazsalikomos-mozzarellás rakott penne, hideg olaszrizlinggel....hmmm :)))
Inter156 (il mascalzone)02-06-2009 21:14:36 // 5008
Egyébként ez a ragasztó sem olyan rossz:)))
Inter156 (il mascalzone)02-06-2009 21:13:38 // 5007
Hát a Rock"n"Roll fíling az nálad van,a vacsid alapján:))))
Whiteskull02-06-2009 20:42:38 // 5006
Ilyen női löttyöt? :-O
Én összesütöttem egy fél kiló lecsókolbászt néhány fej hagymával, egy kis sonkával, és főtt tojással, aztán a végén leborítottam egy kis tihanyi kékfrankossal. :DDDD
Én összesütöttem egy fél kiló lecsókolbászt néhány fej hagymával, egy kis sonkával, és főtt tojással, aztán a végén leborítottam egy kis tihanyi kékfrankossal. :DDDD
Inter156 (il mascalzone)02-06-2009 20:40:57 // 5005
Kócosw31-05-2009 23:39:50 // 5004
nemis volt rossz :)
jo 8 nektek
csao
jo 8 nektek
csao
Marty31-05-2009 23:39:10 // 5003
Nektek is!!:) pussszi:)
Marty31-05-2009 23:38:46 // 5002
Majd ha a Jutkával beszélgettem, majd eldöntöm, hogy megérdemled e... addig mi megkóstoljuk:DDDD
Whiteskull31-05-2009 23:38:17 // 5001
Szép álmokat! :)))
Whiteskull31-05-2009 23:37:56 // 5000
Köszi! :)))))
Ezek szerint megérdemlem. :)))))))))))))
Vagy ne feszítsem tovább a húrt? :DDDD
Ezek szerint megérdemlem. :)))))))))))))
Vagy ne feszítsem tovább a húrt? :DDDD
Marty31-05-2009 23:37:51 // 4999
No, lépek aludni!:) jó éjt!:))
Marty31-05-2009 23:35:01 // 4998
Jó, egy üveggel neked is viszek:DDDDDDD
Whiteskull31-05-2009 23:34:25 // 4997
Egy üveg bor nekem. :DDDD
Marty31-05-2009 23:33:38 // 4996
Ok, rendicsek!:)))) Buksza, sátor, hálózsák, GEORGE.... kell még valami???:))))))))
Whiteskull31-05-2009 23:33:01 // 4995
Ez csak a kajára érvényes. :))))
A többiről mindenki maga gondoskodik. :))))
Legalábbis eddig így volt. :)))
A többiről mindenki maga gondoskodik. :))))
Legalábbis eddig így volt. :)))
Whiteskull31-05-2009 23:31:49 // 4994
Nem kell hozni semmit. Lauszék beszereznek mindent, mi meg majd fizetünk. :)))))))))
Ja. Pénztárcát vinnünk kell. :DDDDDDD
Ja. Pénztárcát vinnünk kell. :DDDDDDD
Marty31-05-2009 23:29:38 // 4993
Vinni kell valami alapanyagot??? vagy ki hoz????:))
Whiteskull31-05-2009 23:28:05 // 4992
Nem tudom. Majd ami lesz alapanyag, azt egybe borítjuk, és jól összefőzzük. :))))
Valószínűleg disznóhúsból. :))))
Valószínűleg disznóhúsból. :))))
Marty31-05-2009 23:25:54 // 4991
Te Vájti, milyen pöri lesz a horgászós bulin???:)
Whiteskull31-05-2009 23:22:17 // 4990
Tökéletes a recept. :DDDDDD
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
0
Guests0
479
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?