éééés a
csokifondüről még nem is beszéltünk hejj :))))))))
Hozzávalók
30 dkg csokoládé
2,5 dl tej
1 dl tejszín
5 dkg margarin
gyümölcsök darabolva
Elkészítés:
A fondühöz a csokoládét kis darabokra tördeljük. A tejet és a tejszínt felforraljuk, majd rögtön beletesszük a csokit és a darabokra vágott, hideg margarint. Kislángon, fakanállal kevergetve sima masszává főzzük. A gyümölcsöket (banán, eper, mandarin, őszibarack, málna, de bármilyen gyümölccsel finom) daraboljuk, és külön edényben középre készítjük. Most jön az igazán jó rész: a fondüt beöntjük a fondütálba (aminek a lényege, hogy alá van melegítve), a gyümölcsöket fondüvillára szurkáljuk (mármint egyesével), mártogatunk és eszünk. Lehet a tányérunkra előkészíteni pl mandula vagy dióforgácsot, és a mártott gyümölcsöt még ebbe is lehet forgatni.