Forum >> Együnk-igyunk, amíg tehetjük!

Angyal Rita25-10-2009 22:37:01 // 6022
Sajnos, Baranyában is nehéz beszerezni a tengeri herkentyűket.

Ebben az étteremben voltam: Takebayashi

Egy kép a hajóról, ilyen volt annak az asztaltársaságnak is az asztalán: hajó
KGBMAN25-10-2009 22:28:27 // 6021
Nekem azért nem jó a szaké, mert meleg. Piát meg hidegen csípem :)
Én a wasabiba járok, nem ismerem a helyet amit mondasz, de majd megnézem:)
Én a running sushit szeretem, ott azt eszel és annyit ami szimpatikus. :)
Nekem az őshaza az a mátra felé van, arra meg hal és vad van inkább :)
Tengeri herkentyűkhöz arrafelé nehéz volt akkoriban hozzájutni. Ma talán már valamivel könnyebb.
Angyal Rita25-10-2009 22:22:52 // 6020
Őshazám Bp- XII. ker., majd Tárnok, Érd.

Sushi- én is szeretem! Voltam japán étteremben az Erzsi híd pesti hídfőjénél, jaj, ott annyira finomak a kaják. Ittam szakét is, ott, először. Inni azt kell, és ez nagyon finom! Volt ott egy asztaltársaság, akiknek egy nagy hajó alakú tálban szolgálták fel a vacsorát, istenem, az a hajó a kajákkal megrakva, az annyira gyönyörűen meg volt csinálva!
KGBMAN25-10-2009 22:17:08 // 6019
Ráadásul az izületeknek is jót tesz a cápaporc. Ettem már azt is, fontos a jó elkészítés, másképpen jellegtelen lesz az íze. Ahogy írtad az is jó lehet. majd kipróbálom.
Mi az őshaza neked?

OFF: Imádom a sushit is
Angyal Rita25-10-2009 20:23:49 // 6018
Én is imádom a vízi vadakat!


Legfőbb kedvencem a cápa husi. Corában vettem, amikor még az őshazámban laktam.

Kép nélkül: serpenyőben sütögettem, vajon, finoman befűszerezve, istenem, olyan finom. Nem tudom, ettetetk- e már? Halszag, szálka nincs benne, csak a cápapocrc, amely egy kp. nagy, fehér kerek porcocska.
Aki még nem evett cápát, nyugodtan próbálja ki, csak ajánlani tudom.
Amikor legközelebb Corában járok, veszek megint, és készítek, le is fotózom. teszek fel róla képet ide.
csocsi25-10-2009 17:53:16 // 6017
De, mivel élvezettel majszoltuk :)))
KGBMAN25-10-2009 17:10:40 // 6016
Nem rossz.. Már csak tintahalkarika és rákolló kéne hozzá, hogy egy csodás tengeri vegyes tál legyen tengeri herkentyűkből :)
De imádom én ezeket.. :)
Mike.25-10-2009 16:51:34 // 6015
A nyári kulináris emlékek felidézése! :-)

Hobotnica potpekom
nyersen:


"abálva":


tisztítva, darabolva:


sütés után, tálalás előtt:
GT Ɨ|ѯ25-10-2009 16:09:37 // 6014
semmi gond ezzel,nem tartott ki 2 órát,gondolom:-DDD
ALFI15625-10-2009 09:51:12 // 6013
Éppen tegnap a Camponánál vettem.300-ért 5 szemet:)
csocsi25-10-2009 09:43:50 // 6012
Hát hirtelen csak ez volt kéznél :)))
GT Ɨ|ѯ25-10-2009 07:50:58 // 6011
grat a barackos K-hoz!:-)
csocsi24-10-2009 21:23:12 // 6010
Enyhe levezetés :))
csocsi24-10-2009 21:23:00 // 6009
Vaze enni a gugliról? :)
KGBMAN24-10-2009 21:12:15 // 6008
Guszta.. Nyamm.. Desszertnek passzol :)
imi15624-10-2009 21:07:31 // 6007
Grat:))!
Ferko24-10-2009 21:07:06 // 6006
Áhh, neeeem.:-DD
A guggliban találtam.:-)
csocsi24-10-2009 21:06:08 // 6005
Lassan nézted :))
csocsi24-10-2009 21:05:33 // 6004
Gratula :))

Saját termés? :))
Ferko24-10-2009 21:05:24 // 6003
Gratula.:-D
Ferko24-10-2009 21:05:13 // 6002
NA ez érdekes volt. Mikor néztem a hsz számot, akkor a Csocié az 5999 volt.:-O
Ferko24-10-2009 21:04:25 // 6001
Happy 6 k!:-DDDD

csocsi24-10-2009 21:03:37 // 6000


Szilva-barack lekváros és kakaós.

Happy 6k :))
csocsi24-10-2009 21:01:53 // 5999
Hát, most megyek gyúrok is rá :)))
KGBMAN24-10-2009 21:00:23 // 5998
Csülök cseréptálban sütve, kockára vágott krumpliágyon, kolbásszal és császárszalonnával. Jó ropogósra sült bőrrel. Most is összefut a nyál a számban, ha rágondolok :)
csocsi24-10-2009 20:42:04 // 5997
A középső kép elnyerte a tetszésem :))
imi15624-10-2009 20:40:49 // 5996
Ma esti "nasi":))!
KGBMAN24-10-2009 17:57:43 // 5995
Az hát.. :) Hétközben úgy sincs ilyenre lehetőségem, mert meló van. Olyankor mindenféle light kaja kerül belém. Legalább ilyenkor kiélhetem főzőszenvedélyem és ehetek valami férfiembernek való kosztot. :)
GT Ɨ|ѯ24-10-2009 16:26:05 // 5994
tiszta fogyókúrás kaja:-DDD
KGBMAN24-10-2009 14:51:13 // 5993
Ez a mai menü (meg a tegnap esti).
Sütés előtt:


Sütés után, átszedve tepsibe (cserépedényt mégsem teszek hűtőbe):


Tálalva (savanyú uborkával és persze SÖRREL):

És étkezés közben mi is lenne jobb, mint egy jó film :)
KGBMAN24-10-2009 14:46:54 // 5992
Na igen, én is így vagyok vele :DDD
GT Ɨ|ѯ24-10-2009 14:44:58 // 5991
le is kell,hogy csússzon:-DD
KGBMAN24-10-2009 14:34:56 // 5990
Tudsz élni.. Örömmel látom, hogy te sem sajnálod a salátáról az öntetet.. Dícséretes :)
GT Ɨ|ѯ24-10-2009 13:55:21 // 5989
mai betevő:-)

Ferko23-10-2009 15:19:12 // 5988
Gondoltam erre is.:-)
csocsi23-10-2009 10:06:26 // 5987
Állj a sarkadra és lepd meg vele :))))
Ferko23-10-2009 08:29:41 // 5986
jah, már látom.:-)
Ferko23-10-2009 08:29:10 // 5985
NA áruld csak el, hogy ez micsoda.:-DDDDDD

Ha Moni leszakvizsgázik lesz mit főznie.:-DDDDDDDDDDDDDDDD
Kócosw22-10-2009 21:47:35 // 5984
hűű a mindenit :)))
nem rossz :))
Szabeee22-10-2009 21:35:59 // 5983
jóféle :)
Whiteskull22-10-2009 21:19:56 // 5982
Megjött a desszert is. :)))))

Whiteskull22-10-2009 20:58:12 // 5981
Hát rosszul nem jársz vele. :))))))))))

Isteni volt. :DDDDD
Kazes☻22-10-2009 20:54:52 // 5980
Köszi! Asszonynak is megmutattam, szerinte is faja, nem sokára el is fogja készíteni. Mármint nem ma, a közeljövőben. :)))
csocsi22-10-2009 20:53:23 // 5979
Efelől semmi kétségem, eggs :))))
Whiteskull22-10-2009 20:50:54 // 5978
Jutka nem is akarta felrakatni, mivel ez volt az első próbálkozása. :))))))

Viszont az íze az jobb volt, mint a mintának a fényképe. :DDD
csocsi22-10-2009 20:50:02 // 5977
Ez a fotó másabb, mint amit te raktál fel :))
Whiteskull22-10-2009 20:47:24 // 5976
Zsemlében sült sonkás tojás

Hozzávalók: zsemle, tojás, sonka, sajt, lilahagyma

Elkészítés:
A zsemlék tetejét levágtam, kiszedtem belőle a belsejét, és beleraktam egy kivajazott tepsibe. A zsemlékbe belefektettem a sonkát, rászórtam az apróra vágott lila hagymát, a kis darabba vágott sajtot és ráütöttem a tojást. Most egy kevés erős paprikával is ízesítettem.
A sütőben addig sütjük amíg fehérje ki nem fehéredik.

A legjobb, ha mini grill sütőben készítjük ( ami fűtőszálas ), mert csak a pirítás a cél és nem a sütés.

Ha nem szeretnétek, hogy egy kicsit is lágy maradjon a sárgája, akkor miután kivettétek a zsemléket a sütőből tegyétek őket pár másodpercre a mikróba ( kb. 20 másodpercre )

csocsi22-10-2009 20:46:43 // 5975
Pedig most nem akartam kérdezősködni :DDDDDDDDDDDDD
Kazes☻22-10-2009 20:45:05 // 5974
Guszta! Pontos leírása? Vagy a Lada 1500 hozta a futár? :)))
Whiteskull22-10-2009 20:44:31 // 5973
Meg akartam előzni a kérdésed. :))))))
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.