Forum >> Együnk-igyunk, amíg tehetjük!
Xixo25-04-2007 02:26:36 // 1139
Tehát nem... :)))
Tommaso 15924-04-2007 22:35:59 // 1138
Milánói borjú
Hozzávalók 4 személyre:
-8 borjúszelet
-2 tojás
-50 gr zsemlemorzsa
-3 evőkanál reszelt parmezán
-3 evőkanál vaj
-1 e.k olaj
-4 citromgerezd
A húsról vegyük le a zsírosabb részeket,majd klopfoljuk az eredeti vastagság felére. Majd a panírnál a tojásba tegyünk borsot, a zsemlemorzsába meg aparmezent és forgassuk meg a húst benne,majd 30 percig hagyjuk pihenni.
ezt követően a vajat és az olajat hevítsük,és amikor avaj már nem habzik akkor süssük a szeleteket 4-4 percig,majd a citomszeletekkel tálaljuk!
Holnap a Cassatat (desszert) írom be!
Xixo24-04-2007 01:49:56 // 1137
Csak azokra nem gondolsz, akik ezt éccaka olvassák és korog a gyomruk!! :)))
Tommaso 15923-04-2007 22:28:48 // 1136
:-))
Szívesen!
Majd nézz be időnként,a tervem az,hogy sok tipik olasz kaját ismertessek nektek:-))
Marty23-04-2007 22:25:56 // 1135
Igen, köszönöm, nagyon kedves vagy!!!:)))))))))))
Tommaso 15923-04-2007 22:25:14 // 1134
Akkor ha eddig csak étteremben ettél Panna Cottát akkor most már otthon is megcsinálhatod:-)
Marty23-04-2007 22:19:48 // 1133
úúúúú ez a kedvencem:))))))))
Tommaso 15923-04-2007 22:16:15 // 1132
Gombás rizotto:
Hozzávalók 4 személyre:
-20 gr szárított porcini
- 1 liter zöldség v csirkehúsleves
-2 evőkanál olivaolaj
-1 evőkanál vaj
-1 kis fej hagyma
-2 gerezd fokhagyma
-357 gr:-) rizottó rizs
-250 gr gomba
-csipet őrölt szerecsendió
-50 gr reszelt parmezán
-3 evőkanál finomra vágott petrezselyem
A porcinit áztassuk be fél liter forró vízbe fél órára.szürjük le és alevét tegyük félre.A gombát felvágjuk, a levest egy lábasba öntjük,majd lassú tűzön rotyogtatjuk
Az olajat és vajat felhevítjük egy serpenyőben,a hagymát,fokhagymát dínszteljük,de ne pirítsuk,hozzáadjuk a rizst,sózzuk,borsozzuk,majd hozzáadjuk a friss gombát,szerecsendiót,ismét só,bors,majd folyamatosan kavargatva 1-2 percig főzzük. Hozzáadjuk a porcinit és alevét,majd addig főzzük nagyobb lángon amíg a levét fel nem szívja!
Öntsünk rá egy merőkanál levest,majd foly.kevergetve főzzük.Amikor a rizs felvette alevest,újabb kanállal adunk hozzá. ezt ismételgetjük addig amíg a rizs al dente (foghoz keménységű) nem lesz,lehet ,h marad leves,de az nem baj.Majd adjuk hozzá a parmezánt ha már felvette a levest,és apetrezselymet is,ismét só,bors és azonnal tálaljuk!
Porcini: A tinorú gomba olasz neve,általában szárított formában vehető meg,amit forró vizes áztatás után használunk fel
Holnap: Milánói borjú.
Tommaso 15922-04-2007 21:53:27 // 1131
Most nézem,hogy a képen is olyan gyümi van amit írtam:-)))
Én olaszos vendőglőkben mindig így kaptam!
Tommaso 15922-04-2007 21:52:14 // 1130
Panna Cotta:
4 adagra:
Hozzávalók:
-500 ml tejszín
-4 ecőkanál finom kristálycukor
-3 lap vagy 1 és egy 1/4 teáskanál zselatin
-250 gr friss vegyesgyümölcs
Elkészítés:
A tejszínt egy lábasban a cukorral addig melegítjük kis tűzön,amíg az elolvad,majd felfőzzük és kis lángon 3 percig rotyogtatjuk,ekkor néhány csepp vaníliaesszenciával ízesítsük.
Ha zselatinlapot használunk,akkor áztassuk be,majd csavarjuk ki a maradék víz miatt,majd ezeket a zselatin lapokat adjuk a meleg tejszínhez,és keverjük el.
Az így kapott masszát öntsük pudingforrmákba,folpakkal takarjuk le és hűtsük,majd ha lehült akkor a formákat forró vizes konyharuába tekerjük be,így a panna cotta könnyen ki fog csúszni az edényből,és friss vegyes gyümölcsökkel tálaljuk!
Szerintem a legjobb a szeder,málna eper párosítás!
Holnap a gombás rizottót írom le!
4 adagra:
Hozzávalók:
-500 ml tejszín
-4 ecőkanál finom kristálycukor
-3 lap vagy 1 és egy 1/4 teáskanál zselatin
-250 gr friss vegyesgyümölcs
Elkészítés:
A tejszínt egy lábasban a cukorral addig melegítjük kis tűzön,amíg az elolvad,majd felfőzzük és kis lángon 3 percig rotyogtatjuk,ekkor néhány csepp vaníliaesszenciával ízesítsük.
Ha zselatinlapot használunk,akkor áztassuk be,majd csavarjuk ki a maradék víz miatt,majd ezeket a zselatin lapokat adjuk a meleg tejszínhez,és keverjük el.
Az így kapott masszát öntsük pudingforrmákba,folpakkal takarjuk le és hűtsük,majd ha lehült akkor a formákat forró vizes konyharuába tekerjük be,így a panna cotta könnyen ki fog csúszni az edényből,és friss vegyes gyümölcsökkel tálaljuk!
Szerintem a legjobb a szeder,málna eper párosítás!
Holnap a gombás rizottót írom le!
Tommaso 15921-04-2007 14:11:08 // 1129
Holnaptól megpróbálok valami fotót is mellékelni az épp aktuális kajáról!
Tommaso 15921-04-2007 14:04:55 // 1128
Grillezett spárga:
Hozzávalók 4 adagra:
-24 db spárga
-1 evőkanál extra szűz oliva olaj
-2 evőkanál balzsamecet
parmezánsajt reszelék
A spárga mosás után vágjuk le a fás részeket!
A spárgát egy tálba téve az olivaolajjal jól keverjük össze,közben melegítsük a grillező serpenyőt vagy lapot, és kb 10 perci süssük a spárgát, amíg al dente állagú lesz.
Tálalás előtt a balzsamecettel permetezzük meg,és szórjuk rá a sajtot.
Al dente az olaszok ilyenre főzik a tésztát és a rizottó rizst,melynek lényege,hogy ne főzzük teljesen szét,hanem a fogunk alatt roppanjon egy picit.
Holnapi menü: panna cotta
Tommaso 15921-04-2007 13:59:10 // 1127
Valamelyik héten 2 tepsivel sütöttem:-)
Az egyik magyaros volt, a másik meg tejfölös,fokhagymás kapros alappal,roston sütött csirke kockákkal!
Fini volt mindekettő:-))
joe15620-04-2007 21:25:55 // 1126
Ahhh . Most fejeztünk be egy szolíd kis szalonnasütést :)))) Húúú de jól esett . Csak azt nem tudom milyen lesz az éjszakám :(
ystuc20-04-2007 20:20:48 // 1125
Igen, igen! Nagy ötlet! Szóval mikor is készül el a pizza? :-)
Xixo20-04-2007 20:18:34 // 1124
Ne csak receptel, hanem kóstolóval is kéne készülni...... :)))
Tommaso 15920-04-2007 16:05:50 // 1123
Azt nem írtam oda,hogy mi kenyérsütőben gyúrjuk össze,mert a lényege az,h alaposan össze legyen dolgozva,és ez kézzel elég hosszadalmas,fárasztó!
Tommaso 15920-04-2007 16:02:57 // 1122
Elég pusztulóban van ez a topic,ezért mától megpróbálok naponta valami jó,eredeti olasz receptel szolgálni!
Pizza:
2db d=30 cm
Hozzávalók:
-1 evőkanál finom kristálycukor
-2 teáskanál szárított élesztő vagy 15 gr friss élesztő
-215 ml langyos víz
-450 gr finomliszt
-fél teáskanál só
-3 evőkanál olivaolaj
-kukoricaliszt
Elkészítési javaslat:
Tegyük a cukrot és az élesztőt egy kis tálba, és keverjünk hozzá 90 ml langyos vizet. huzattól védett helyen hagyjuk kelni. Ha az élesztő nem kezd el habosodni 5 percen belül akkor dubjuk ki a masszát és kezdjük előröl az egészet!
Keverjük össze a lisztet és a sót egy tálba vagy konyhai robotgéppel. Adjuk hozzá az olivaolajat, és a maradék vizet és élesztős masszát.Addig keverjük, amíg a tészta lazán összeáll. Helyezzük át egy belisztezett munkalapra és 8 percig- a tészta száraz tapintásáig-gyúrjuk.
Egy nagy tál belsejét olivaolajjal kikenjük,a bucit bevágjuk,majd konyharuhával lefedve 1-1,5 órán át lelesztjük.
Ezután a tésztát átgyúrjuk,amíg vissza nem nyeri eredeti méretét,majd olivaolajjal kikent, kukoricaliszttelt meghintett tepsibe vagy kör alakúra nyújtjuk!
Figyeljünk arra,hogy a tészta minnél előbb sütőbe kerüljön,a feltétet pedig ízlés szerint válogassuk össze!
Holnapi menü grillezett spárga:-)
ystuc22-02-2007 19:30:38 // 1121
Ma van a torkos csütörtök. 50% kedvezménnyle lehet enni éjfélig... :-)
Itt a lista a résztvevő éttermekről!
bb1821-02-2007 17:18:55 // 1120
csak ovatosan mert a hideg sör erösen rákkeltö !!!!!
probáld egyszer ki hogy ráöntöd egy alvó homárra !
Kilo166 (Droid#1)08-02-2007 08:52:47 // 1119
Nem létezik olyan állapot, amit ne lehetne egy pohár jéghideg sörrel, vagy borral gyógyítani.
Whiteskull07-02-2007 22:44:45 // 1118
Nem olyan vészes. :)))))
Tommaso 15907-02-2007 22:44:17 // 1117
Húúú,akkor szép jövő vár rám:-)))
csocsi07-02-2007 22:38:31 // 1116
A mai világban már ez is valami :))))
Whiteskull07-02-2007 22:37:25 // 1115
Lehet,, de így olcsóbb is. :)))
csocsi07-02-2007 22:34:47 // 1114
Lehet, hogy már kevesebb is elég, és azt rövidebb idő alatt lehet kipihenni :))
Whiteskull07-02-2007 22:31:35 // 1113
Azt nem tudom. :))))
Így alakult egyszerűen. A főiskolán még én is három napig beteg voltam egy-egy akció után. :)))
csocsi07-02-2007 22:29:56 // 1112
Miért, gyakorlat teszi a mestert? :))
Whiteskull07-02-2007 22:28:49 // 1111
Idővel ez másképp lesz, hidd el! :DDDD
Tommaso 15907-02-2007 22:27:52 // 1110
Na ez az ami nekem nem megy!másnap du azt a hibát követtem el,h nekiálltam mosogatni,és a volt olyan galád társunk is,aki kihasználva állapotunkat poháremeléskor csak félig ürített!És ezeket a még félig cefrével telt poharakkal gyomorforgató volt mosogatni:-(((
Ha valaki azt mondta volna ,hogy igyak meg egy pohár hideg sört,szerintem a taccs után elsírtam volna magam!
Whiteskull07-02-2007 22:23:11 // 1109
Az utcán még nekem se volt sok bajom azon kívül, hogy nehezen tudtam kikerülni a villanyoszlopokat. :))
De ennek ellenére nekem már tgnap este csetlett a belem, és muszály volt egy-két gyógyfröccsöt leküldeni. :)))
Tommaso 15907-02-2007 22:21:29 // 1108
Én már rájöttem arra,hogy akárhogy vigyázok,mindig akkor vagyok a legjobban becefrézve amikor hazaérek!nem tudom,h miért de ez van:-))
Whiteskull07-02-2007 22:19:44 // 1107
Nem volt baj addig, amíg a kollégámmal el nem búcsúztattunk mindenkit, és le nem ültünk meginni a maradék Jagert. :)))
Tackry07-02-2007 22:19:38 // 1106
Végülis...:)))
Whiteskull07-02-2007 22:18:44 // 1105
Értem én ezt, de ez még nem jelenti autómatikusan azt, hogy a puszik le vannak tiltva. :)))
Tommaso 15907-02-2007 22:17:53 // 1104
:-)))))))))))))))))))))
Tackry07-02-2007 22:16:35 // 1103
A puszikkal nincs. Ergo még több puszival sincs.:P
Tackry07-02-2007 22:16:08 // 1102
Az mondjuk megbocsájtható... Ha pozitív irányban teszed ezt.:))
Whiteskull07-02-2007 22:16:00 // 1101
Egyébként is nem azt mondtad, hogy elég, csak azt, hogy ezzel még nincs rendezve a dolog. :))))
Whiteskull07-02-2007 22:15:26 // 1100
Na jó, de néha elfelejtkezem magamról. :))))
Tackry07-02-2007 22:14:50 // 1099
Mondtam, hogy a pusziból már elég...:DD
Whiteskull07-02-2007 22:12:48 // 1098
Akkor hétfő este szesztesók voltunk. Hazaértem, és Jutka nem mert a kanapénál beljebb engedni a lakásba, nehogy összetörjek valamit. :)))
Tommaso 15907-02-2007 22:12:36 // 1097
Azt hittem ,hogy somlóival:-)
Kilo166 (Droid#1)07-02-2007 22:12:08 // 1096
ilyenkor látom, hogy társasági ember vagyok, mert mindenkivel tudnék inni :-DDDD
Tommaso 15907-02-2007 22:11:46 // 1095
Van okom rá hidd el.-)))
Hétfő este én is úgy fejreálltam,h halálfélelmem volt,nem mertem elaludni.-)))))
csocsi07-02-2007 22:10:48 // 1094
Én a borra szavaznék mindenképpen :)))
Whiteskull07-02-2007 22:09:58 // 1093
Na jó, akkor Unicumot iszom hozzá. :)))
csocsi07-02-2007 22:09:50 // 1092
Az lehet, pedig Satti nem is dunántúli :))
Whiteskull07-02-2007 22:09:08 // 1091
Meglátták Satti fényképét, és egyszerűen megijedtek. :)))
Kilo166 (Droid#1)07-02-2007 22:08:51 // 1090
persze hogy megy. miért te tisztán iszod a rumot? próbáld meg felhigítani egy kis keserűvel.
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
2
Guests2
612
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?