Forum >> Együnk-igyunk, amíg tehetjük!
Tommaso 15925-04-2007 20:56:34 // 1158
	Bármelyiket megenném most:-)))
	
Bazsa7225-04-2007 20:47:55 // 1157
	Hát igen, ez sokkal szakmaibbnak tűnik:))))
Az enyém egy butított változat:)
	
Tommaso 15925-04-2007 20:46:36 // 1156
	Jó ez is,csak én a mogyorót nem szeretem:-(
	
Bazsa7225-04-2007 20:45:39 // 1155
	Mikor 12 éves voltam, anyám kiment külföldre dolgozni, öcsémmel maradtam kettesben, így kénytelen-kelletlen, de megtanultam egy s mást a konyhában:)
	
Tommaso 15925-04-2007 20:45:24 // 1154
	Lehet választani a Cassaták közül:-)))
	
Tommaso 15925-04-2007 20:44:09 // 1153
	Cassata:
Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű tortához:
-400 gr piskótalap
-4 evőkanál édes Marsala
-350 gr ricotta sajt
-110 gr kristálycukor
-fél teáskanál vaníliaesszencia
-150 gr vegyes kandírozott gyümölcs
-50 gr étcsoki darabokra vágva
-zöld ételszínezék:-)
-200 gr marcipán
-2 evőkanál sárgabaracklekvár
-310 gr porcukor
Egy 20 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk folpakkal. A piskótalapot felszeleteljük,és bebéleljük vele  a tortaformát körbe,tegyünk félre néhány szeletet a torta lefedéséhez.A piskótalapokat az aljára szorosan egymás mellé fektetjük,meglocspéjuk Marsalával.
A ricottát simára keverjük,majd hozzáadjuk a cukrot és az esszenciát,a gyümölcsöket és a csokidarabokat és jól dolgozzuk el.beleöntjük a piskótaformába,majd a félretett piskótadarabokkal lefedjük,tetejét folpakkal lefedjük,megnyomkodjuk és hűtőbe tesszük kb 2 óráig,dee a legjobb ha egy éjszakán át áll,majd utána tányérra borítjuk.
A marcipánt összegyúrjuk az ételszinezővel,hogy szép kivi zöld legyen,és akkorára nyújtjuk,h befedje a Cassatát. A lekvárt egy evőkanál vízzel olvasszuk fel egy edénybe,és megkenjük vele  atortát,majd ezután marcipánnal fedjük a remekművet.
Végül a porcukrot keverjük össze egy ksi forró vízzel,h cukormázat kapjunk,és rajzoljunk rá egy ALFA ROMEO  feliratot.-)))
Holnap: Minestrone alla genovese
	
Erhard 242 (Pure Energy)25-04-2007 20:35:41 // 1152
	egy beépített szakácskönyv lakik benned?
	
Marty25-04-2007 20:32:47 // 1151
	Már lecsúsztál!:)))))))))))
	
Marty25-04-2007 20:15:27 // 1149
	Na ezt meg megcsináltatom, mert nem szeretek palacsintát sütni!!:)
	
Bazsa7225-04-2007 20:13:17 // 1148
	Olasz parajos palacsinta 
Hozzávalók:
a palacsintatésztához: 15 dkg rétesliszt, 2 dl tej 1 dl szódavíz vagy szénsavas ásványvíz 2 tojás, só a sütéshez: olaj a töltelékhez: 25 dkg mélyhűtött paraj 25 dkg túró 10 dkg reszelt parmezán só, őrölt bors, 1 tojás 10 vékony szelet húsos szalonna (ún. sliced bacon) a tetejére: 1 dl húsleves 2 evőkanál reszelt parmezán 5 dkg Rama margarin 
      A palacsintatésztához valókat összekeverjük, 1 órán át állni hagyjuk, majd az olajon 8-10 vékony palacsintát sütünk belőle. A töltelékhez a felengedett parajpürét a túróval, a reszelt parmezánnal, a tojás-sal összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és a palacsintákat egyenként megkenjük vele. Mindegyiket felhengergetjük, és keresztben kettévágjuk. Az így kapott tekercsek felét szalonnaszeletekbe burkoljuk, és a "meztelen" palacsintahengerekkel felváltva kiolajozott tűzálló tálba sorakoztatjuk. A húslevest aláöntjük, a re-szelt parmezánnal megszór-juk, a margarint rámorzsoljuk, és sütőben közepes lánggal (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) kb. 30 percig sütjük. 
Elkészítési idő: 45 perc + palacsintasütés.
Egy adag: 823 kcal / 3441 kJ. 
Italajánlat: száraz fehérbor (Egri chardonnay barrique '99).
Jóétvágy:)
	
Marty25-04-2007 20:05:15 // 1147
	ÓÓÓÓÓÓ köszönöm!!!!!
Na majd, ha hazajövök meg is csinálom!!:))))))))
	
Bazsa7225-04-2007 20:03:57 // 1146
	Parancsoljon hölgyem:
Cassata (kaszata)
Hozzávalók: 2, 5 dl tejszín, 1dkg cukor, 6dkg bármilyen cukrozott gyümölcs, 2dkg hámozott mo-gyoró, 3cl rum, 20dkg vaníliafagylalt, 15dkg csokoládéfagylalt, 1 piskótalap.
A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a finomra vágott cukrozott gyümölcsöt, a pi-rított, durvára vágott mogyorót, és a rumot. Lazán összekeverjük. Egy őzgerincformát ujjnyi vasta-gon bekenünk vaníliafagylalttal. Erre kenjük a csokoládéfagylaltot, közepét pedig megtöltjük a felvert, ízesített tejszínhabbal. Piskótalappal lezárjuk. A formát mélyhűtőben 3-4 órán keresztül fa-gyasztjuk. A hűtőből kivett formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk, így könnyen vágódeszkára bo-rítható a tartalma. Forró vízbe mártott késsel vágjuk fel. Előre lehűtött üvegtálon tejszínhabbal dí-szítve tálaljuk.
Majd kínálj meg:)))))))))))))
	
Marty25-04-2007 20:01:35 // 1145
	mmmmmm az is jó!!:)))))))))
	
W.25-04-2007 19:58:49 // 1144
	Én ma négysajtos pennét csináltam....:)
	
Marty25-04-2007 19:53:20 // 1143
	Hol a Cassata receptje???:)))))))
	
Tommaso 15925-04-2007 19:30:16 // 1142
	Jól hangzik:-))
Ezt ismerem,mint pizzafeltét,igaz ott minuszos a rizs,és a tejszín helyett tejföl van,no és persze fokhagyma!!!!!:-)
	
Babi14725-04-2007 05:30:11 // 1141
	Kapros-tejszines csirke:
1kg. csirkemellfilé
friss kaporlevél
1db. főzőtejszin
olaj
A csirkehúst vékony csikokra vágjuk,forró olajban megpiritjuk,majd rászórjuk az apróra vágott kaporlevelet és főzőtejszinnel besűritjük.
Párolt rizzsel v. főtt tésztával tálaljuk...nálunk akár napi szinten bejönne ez a 30-perc alatt elkészithető étel,ja... nagyon finom és könnyű.
	
Babi14725-04-2007 05:21:56 // 1140
	...nem is gondoltam volna,hogy ilyen ügyes kis séfünk van...kipróbálom a receptet:-)))))
	
Xixo25-04-2007 02:26:36 // 1139
	Tehát nem... :)))
	
Tommaso 15924-04-2007 22:35:59 // 1138
	Milánói borjú
Hozzávalók 4 személyre:
-8 borjúszelet
-2 tojás
-50 gr zsemlemorzsa
-3 evőkanál reszelt parmezán
-3 evőkanál vaj
-1 e.k olaj
-4 citromgerezd
A húsról vegyük le a zsírosabb részeket,majd klopfoljuk  az eredeti vastagság felére. Majd a panírnál a tojásba tegyünk borsot, a zsemlemorzsába meg  aparmezent és forgassuk meg a húst benne,majd 30 percig hagyjuk pihenni.
ezt követően a vajat és az olajat hevítsük,és amikor  avaj már nem habzik akkor süssük a szeleteket 4-4 percig,majd a citomszeletekkel tálaljuk!
Holnap a Cassatat (desszert) írom be!
	
Xixo24-04-2007 01:49:56 // 1137
	Csak azokra nem gondolsz, akik ezt éccaka olvassák és korog a gyomruk!! :)))
	
Tommaso 15923-04-2007 22:28:48 // 1136
	:-))
Szívesen!
Majd nézz be időnként,a  tervem az,hogy sok tipik olasz kaját ismertessek nektek:-))
	
Marty23-04-2007 22:25:56 // 1135
	Igen, köszönöm, nagyon kedves vagy!!!:)))))))))))
	
Tommaso 15923-04-2007 22:25:14 // 1134
	Akkor ha eddig csak étteremben ettél Panna Cottát akkor most már otthon is megcsinálhatod:-)
	
Marty23-04-2007 22:19:48 // 1133
	úúúúú ez a kedvencem:))))))))
	
Tommaso 15923-04-2007 22:16:15 // 1132
	Gombás rizotto:
Hozzávalók 4 személyre:
-20 gr szárított porcini
- 1 liter zöldség v csirkehúsleves
-2 evőkanál olivaolaj
-1 evőkanál vaj
-1 kis fej hagyma
-2 gerezd fokhagyma
-357 gr:-) rizottó rizs
-250 gr gomba
-csipet őrölt szerecsendió
-50 gr reszelt parmezán
-3 evőkanál finomra vágott petrezselyem
A porcinit áztassuk be fél liter forró vízbe fél órára.szürjük le és  alevét tegyük félre.A gombát felvágjuk, a levest egy lábasba öntjük,majd lassú tűzön rotyogtatjuk
Az olajat és vajat felhevítjük egy serpenyőben,a hagymát,fokhagymát dínszteljük,de ne pirítsuk,hozzáadjuk a rizst,sózzuk,borsozzuk,majd hozzáadjuk a friss gombát,szerecsendiót,ismét só,bors,majd folyamatosan kavargatva 1-2 percig főzzük. Hozzáadjuk a porcinit és  alevét,majd addig főzzük nagyobb lángon amíg a levét fel nem szívja!
Öntsünk rá egy merőkanál levest,majd foly.kevergetve főzzük.Amikor a rizs felvette  alevest,újabb kanállal adunk hozzá. ezt ismételgetjük addig amíg a rizs al dente (foghoz keménységű) nem lesz,lehet ,h marad leves,de az nem baj.Majd adjuk hozzá a parmezánt ha már felvette a levest,és  apetrezselymet is,ismét só,bors és azonnal tálaljuk!
Porcini: A tinorú gomba olasz neve,általában szárított formában vehető meg,amit forró vizes áztatás után használunk fel
Holnap: Milánói borjú.
	
Tommaso 15922-04-2007 21:53:27 // 1131
	Most nézem,hogy a képen is olyan gyümi van amit írtam:-)))
Én olaszos vendőglőkben mindig így kaptam!
	
Tommaso 15922-04-2007 21:52:14 // 1130
	Panna Cotta:
4 adagra:
Hozzávalók:
-500 ml tejszín
-4 ecőkanál finom kristálycukor
-3 lap vagy 1 és egy 1/4 teáskanál zselatin
-250 gr friss vegyesgyümölcs
Elkészítés:
A tejszínt egy lábasban a cukorral addig melegítjük kis tűzön,amíg az elolvad,majd felfőzzük és kis lángon 3 percig rotyogtatjuk,ekkor néhány csepp vaníliaesszenciával ízesítsük.
Ha zselatinlapot használunk,akkor áztassuk be,majd csavarjuk ki a maradék víz miatt,majd ezeket a zselatin lapokat adjuk a meleg tejszínhez,és keverjük el.
Az így kapott masszát öntsük pudingforrmákba,folpakkal takarjuk le és hűtsük,majd ha lehült akkor a formákat forró vizes konyharuába tekerjük be,így a panna cotta könnyen ki fog csúszni az edényből,és friss vegyes gyümölcsökkel tálaljuk!
Szerintem a legjobb a szeder,málna eper párosítás!
Holnap a gombás rizottót írom le!
	

4 adagra:
Hozzávalók:
-500 ml tejszín
-4 ecőkanál finom kristálycukor
-3 lap vagy 1 és egy 1/4 teáskanál zselatin
-250 gr friss vegyesgyümölcs
Elkészítés:
A tejszínt egy lábasban a cukorral addig melegítjük kis tűzön,amíg az elolvad,majd felfőzzük és kis lángon 3 percig rotyogtatjuk,ekkor néhány csepp vaníliaesszenciával ízesítsük.
Ha zselatinlapot használunk,akkor áztassuk be,majd csavarjuk ki a maradék víz miatt,majd ezeket a zselatin lapokat adjuk a meleg tejszínhez,és keverjük el.
Az így kapott masszát öntsük pudingforrmákba,folpakkal takarjuk le és hűtsük,majd ha lehült akkor a formákat forró vizes konyharuába tekerjük be,így a panna cotta könnyen ki fog csúszni az edényből,és friss vegyes gyümölcsökkel tálaljuk!
Szerintem a legjobb a szeder,málna eper párosítás!
Holnap a gombás rizottót írom le!
Tommaso 15921-04-2007 14:11:08 // 1129
	Holnaptól  megpróbálok valami fotót is mellékelni az épp aktuális kajáról!
	
Tommaso 15921-04-2007 14:04:55 // 1128
	Grillezett spárga:
Hozzávalók 4 adagra:
-24 db spárga
-1 evőkanál extra szűz oliva olaj
-2 evőkanál balzsamecet
parmezánsajt reszelék
A spárga mosás után vágjuk le a fás részeket!
A spárgát egy tálba téve az olivaolajjal jól keverjük össze,közben melegítsük  a grillező serpenyőt vagy lapot, és kb 10 perci süssük a spárgát, amíg al dente állagú lesz.
Tálalás előtt a balzsamecettel permetezzük meg,és szórjuk rá a sajtot.
Al dente az olaszok ilyenre főzik a tésztát és a rizottó rizst,melynek lényege,hogy ne főzzük teljesen szét,hanem a fogunk alatt roppanjon egy picit.
Holnapi menü:  panna cotta
	
Tommaso 15921-04-2007 13:59:10 // 1127
	Valamelyik héten 2 tepsivel sütöttem:-)
Az egyik magyaros volt, a másik meg tejfölös,fokhagymás kapros alappal,roston sütött csirke kockákkal!
Fini volt mindekettő:-))
	
joe15620-04-2007 21:25:55 // 1126
	Ahhh . Most fejeztünk be egy szolíd kis szalonnasütést :)))) Húúú de jól esett . Csak azt nem tudom milyen lesz az éjszakám :(
	
ystuc20-04-2007 20:20:48 // 1125
	Igen, igen! Nagy ötlet! Szóval mikor is készül el a pizza? :-)
	
Xixo20-04-2007 20:18:34 // 1124
	Ne csak receptel, hanem kóstolóval is kéne készülni...... :)))
	
Tommaso 15920-04-2007 16:05:50 // 1123
	Azt nem írtam oda,hogy mi kenyérsütőben gyúrjuk össze,mert a lényege az,h alaposan össze legyen dolgozva,és ez kézzel elég hosszadalmas,fárasztó!
	
Tommaso 15920-04-2007 16:02:57 // 1122
	Elég pusztulóban van ez a topic,ezért mától megpróbálok naponta valami jó,eredeti olasz receptel szolgálni!
Pizza:
2db d=30 cm
Hozzávalók:
-1 evőkanál finom kristálycukor
-2 teáskanál szárított élesztő vagy 15 gr friss élesztő
-215 ml langyos víz
-450 gr finomliszt
-fél teáskanál só
-3 evőkanál olivaolaj
-kukoricaliszt
Elkészítési javaslat:
Tegyük a cukrot és az élesztőt egy kis tálba, és keverjünk hozzá 90 ml langyos vizet. huzattól védett helyen hagyjuk kelni. Ha az élesztő nem kezd el habosodni 5 percen belül akkor dubjuk ki a masszát és kezdjük előröl az egészet!
Keverjük össze a lisztet és a sót egy tálba vagy konyhai robotgéppel. Adjuk hozzá az olivaolajat, és a maradék vizet és élesztős masszát.Addig keverjük, amíg a tészta lazán összeáll. Helyezzük át egy belisztezett munkalapra és 8 percig- a tészta száraz tapintásáig-gyúrjuk.
Egy nagy tál belsejét olivaolajjal kikenjük,a bucit bevágjuk,majd konyharuhával lefedve 1-1,5 órán át lelesztjük.
Ezután a tésztát átgyúrjuk,amíg vissza nem nyeri eredeti méretét,majd olivaolajjal kikent, kukoricaliszttelt meghintett tepsibe vagy kör alakúra nyújtjuk!
Figyeljünk arra,hogy a tészta minnél előbb sütőbe kerüljön,a feltétet pedig ízlés szerint válogassuk össze!
Holnapi menü grillezett spárga:-)
	
ystuc22-02-2007 19:30:38 // 1121
	Ma van a torkos csütörtök. 50% kedvezménnyle lehet enni éjfélig... :-)
Itt a lista a résztvevő éttermekről!
	
bb1821-02-2007 17:18:55 // 1120
	csak ovatosan mert a hideg sör erösen rákkeltö !!!!!
probáld egyszer ki hogy ráöntöd egy alvó homárra !
	
Kilo166 (Droid#1)08-02-2007 08:52:47 // 1119
	Nem létezik olyan állapot, amit ne lehetne egy pohár jéghideg sörrel, vagy borral gyógyítani.
	
Whiteskull07-02-2007 22:44:45 // 1118
	Nem olyan vészes. :)))))
	
Tommaso 15907-02-2007 22:44:17 // 1117
	Húúú,akkor szép jövő vár rám:-)))
	
csocsi07-02-2007 22:38:31 // 1116
	A mai világban már ez is valami :))))
	
Whiteskull07-02-2007 22:37:25 // 1115
	Lehet,, de így olcsóbb is. :)))
	
csocsi07-02-2007 22:34:47 // 1114
	Lehet, hogy már kevesebb is elég, és azt rövidebb idő alatt lehet kipihenni :))
	
Whiteskull07-02-2007 22:31:35 // 1113
	Azt nem tudom. :))))
Így alakult egyszerűen. A főiskolán még én is három napig beteg voltam egy-egy akció után. :)))
	
csocsi07-02-2007 22:29:56 // 1112
	Miért, gyakorlat teszi a mestert? :))
	
Whiteskull07-02-2007 22:28:49 // 1111
	Idővel ez másképp lesz, hidd el! :DDDD
	
Tommaso 15907-02-2007 22:27:52 // 1110
	Na ez az ami nekem nem megy!másnap du azt a hibát követtem el,h nekiálltam mosogatni,és a volt olyan galád társunk is,aki kihasználva állapotunkat poháremeléskor csak félig ürített!És ezeket a még félig cefrével telt poharakkal gyomorforgató volt mosogatni:-(((
Ha valaki azt mondta volna ,hogy igyak meg egy pohár hideg sört,szerintem a taccs után elsírtam volna magam!
	
Whiteskull07-02-2007 22:23:11 // 1109
	Az utcán még nekem se volt sok bajom azon kívül, hogy nehezen tudtam kikerülni a villanyoszlopokat. :))
De ennek ellenére nekem már tgnap este csetlett a belem, és muszály volt egy-két gyógyfröccsöt leküldeni. :)))
	
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
		
					  Online members
2
		Guests2
380
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
 - 156
 - AlfaCity
 - International Alfa Rome...
 - 159
 - Chat
 - Boxer fanatics
 - 147
 - Polish Alfisti
 - Českí Alfisti
 
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
 - When will Alfa return in your opinion to the US?
 - How did you find AlfaAmore.com?
 
Members
New members
- ramirez001
 - “ Kevin “
 - Rókus
 - benebp
 - Gyuszkó 159
 - Olxander
 - UTPcableman
 - rajkailaszlo
 - Tamas.F.Lamas
 - Filip05