Ez mind így is lenne, ha nem sokkal előbb szólnak rá Vettelre. Ebben ez a furcsa, hogy miért?
Webber meg jobban járt volna, ha simán elengedi a németet és utána felhívja a csapatot, hogy wtf?. (Ha már akkora csapatjátékos és annyira vigyázott az autójára.) Így most az az érzése is lehet az embernek, hogy azért ez a nagy hiszti, mert nem sikerült megtartani a pozícióját.
Forum >> Forma-1
Xixo24-03-2013 12:53:59 // 102531
Selmak24-03-2013 12:51:36 // 102530
Kérdés hogy fordított helyzetben Hammilton betartja e a csapatutasítást, illetve van e csapatutasítás és az mit tartalmaz.
Selmak24-03-2013 12:50:04 // 102528
Eredményes, de nem tisztelhető, gumigerincű alak.
Sumi tanítványa.
Sumi tanítványa.
Cro16624-03-2013 12:49:55 // 102527
Lehet tanulni Nico-tól..ha mást nem, alázatot..és ettől most nem lett puhapöcs versenyző, hogy betartotta az utasítast...
egy módon lehetne egyébként vége, ha csak egy versenyző indulna csapatonként :)
Rosberg: Nincs szükség törlesztésre
egy módon lehetne egyébként vége, ha csak egy versenyző indulna csapatonként :)
Rosberg: Nincs szükség törlesztésre
Selmak24-03-2013 12:49:00 // 102526
Jó kérdés, lehet hogy az előző versenyért akarták kárpótlásul adni, abba bele se merek gondolni hogy Dietrich Mateschitz Webberből akar VB győztest csinálni. Vettel nem fog hozzá asszisztálni, Alonso meg lenyomja mint bélyeget. És Kimivel, Hamival még nem is számoltunk.
kesa24-03-2013 12:47:08 // 102525
Lehet kicsit letolják, főleg hogy a nyilvánosságot kicsit lenyugtassák, de az eredményen ez nem változtat. Seb nyerte a versenyt, övé a pontok és a dicsőség. Pár év távlatából a többség úgyis csak erre emlékszik majd.
Ráadásul még sunyin olyat is nyilatkozik, hogy nem volt szándékos, nem akarta ezt? Eredményes, de nem tisztelhető, gumigerincű alak.
Ráadásul még sunyin olyat is nyilatkozik, hogy nem volt szándékos, nem akarta ezt? Eredményes, de nem tisztelhető, gumigerincű alak.
Kazes☻24-03-2013 12:43:19 // 102524
Na, végre, hogy átlátod a helyzetet, mert eddig mindig csak Alokára szoktál ilyeneket 'mondani'... persze az is érdekes, hogy Massánk miért nem szólt bele a dolgokba, hisz abszolúte nem volt senkihez mérten sem visszafogva! :)
Cro16624-03-2013 12:43:09 // 102523
Nem akkor, hanem a futam előtt valószínűleg.. gondolom ez a megállapodásuk. utolsó kerékcsere utan ahogy állnak ugy futnak be, nem gyilkolhatjak egymast tovabb, mindkettö visszavesz..addig szabad a pálya. tök mind1 mennyivel jött mögé..mögé jött és kész. ott kellett volna maradnia .ha csak nincs technikai hiba az a befutó. ezt rugta fel..nem hiszem el hogy ezt nem érted meg :)
Xixo24-03-2013 12:40:33 // 102522
Ha meg nem előzte volna meg, akkor most azon lehetne fröcsögni, hogy mekkora béna, előzni se tud... ha már azonos autóval mennek ellenne, akkor semmit se tud... ha nincs csapatutasítás, akkor seholsincs... :)
Cro16624-03-2013 12:39:10 // 102521
Ne hozd már magad ilyen helyzetbe... kezd ciki lenni..minden tiszteletem mellett tanácsolom, hogy ennyire ne legyél már fafejű. Nyilvánvaló, hogy csapattársak között le vannak osztva a szerepek, minden futam előtt megbeszélik,(a csapat vezetői, főmérnökök mittudom én kik) ki hogy viselkedik adott szituációkban..most a 2 futamon, ilyen állás mellett, iylen gumikkal, ilyen körülmények közt az lett volna a feladat, ha már igy alakult, hogy az utolsó kerékcsere utáni sorrend lesz a befutó. Vettel kilépett ebből a szövetségből, és most kivételesen a csapat vezetése se áll mellé, nem mosták ki a szarból, amit ő öntött a saját nyakába.
Xixo24-03-2013 12:38:41 // 102520
Na ezt nem értem én se! Az első elkapkodott kerékcserének (amit Massa is bexopott) köszönhetően kerül elé az ausztrál, aztán utolérte, de nem előzhetett már akkor sem.
De mifaxért akarnák, hogy Webber nyerjen? Tényleg nem vágom. Az ő teljesíményéhez mértem Massa tavalyi éve maga volt a kiegyensúlyozottság. :)
De mifaxért akarnák, hogy Webber nyerjen? Tényleg nem vágom. Az ő teljesíményéhez mértem Massa tavalyi éve maga volt a kiegyensúlyozottság. :)
Selmak24-03-2013 12:37:29 // 102519
Aha, persze az utolsó kerékcserénél döntötték el. Vettel olyan kivezető kört ment hogy a 4 sec hátrányból a Webber nyakára eset közvetlenül. Őszintén melyik hülye az aki elkönyveli a győzelmet ilyenkor, kivéve ha már jó előre le volt zsírozva?
Cro16624-03-2013 12:32:56 // 102518
Mark Webber igazságtalannak tartja csapattársa, Sebastian Vettel Maláj Nagydíjon aratott győzelmét, hiszen elmondása szerint a megbeszéltek alapján a németnek már nem lett volna szabad támadást indítania ellene a 2. helyről.
Az ausztrál azt mondja, az utolsó kerékcserét követően a csapatnál már tényként kezelték a győzelmét, és spórolásra szólították fel mindkét versenyzőt, Vettel viszont ennek ellenére előzést kezdeményezett, ami így őt meglepetésként érte.
„Az utolsó bokszkiállást követően a csapat közölte velem, hogy a versenyünk véget ért, és tekerjük le a motor fordulatszámát a célig. Én is szeretnék versenyezni, de a csapat most hozott egy döntést, amit mindig átbeszélünk a rajt előtt. A végén már csak vigyázunk a gumikra, és célba visszük az autót” - mondta az ausztrál a leintést követően.
„Seb ma meghozta a saját döntését, és bizonyára most is meg fogja kapni a védelmet [a csapattól], mint mindig.”
„Én lejjebb tekertem a motort, óvtam a gumikat, és egyszer csak elkezdődött a csata. Csalódott vagyok a verseny végkimenetele miatt.”
Pillanatokkal a leintés után a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko is elismerte a SkySports-nak nyilatkozva, hogy kicsúszott az irányítás a csapat kezei közül.
Az istálló közleménye szerint Vettel utólag elnézést kért tőlük és Webbertől is, amiért megszegte a megállapodást.
Az ausztrál azt mondja, az utolsó kerékcserét követően a csapatnál már tényként kezelték a győzelmét, és spórolásra szólították fel mindkét versenyzőt, Vettel viszont ennek ellenére előzést kezdeményezett, ami így őt meglepetésként érte.
„Az utolsó bokszkiállást követően a csapat közölte velem, hogy a versenyünk véget ért, és tekerjük le a motor fordulatszámát a célig. Én is szeretnék versenyezni, de a csapat most hozott egy döntést, amit mindig átbeszélünk a rajt előtt. A végén már csak vigyázunk a gumikra, és célba visszük az autót” - mondta az ausztrál a leintést követően.
„Seb ma meghozta a saját döntését, és bizonyára most is meg fogja kapni a védelmet [a csapattól], mint mindig.”
„Én lejjebb tekertem a motort, óvtam a gumikat, és egyszer csak elkezdődött a csata. Csalódott vagyok a verseny végkimenetele miatt.”
Pillanatokkal a leintés után a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko is elismerte a SkySports-nak nyilatkozva, hogy kicsúszott az irányítás a csapat kezei közül.
Az istálló közleménye szerint Vettel utólag elnézést kért tőlük és Webbertől is, amiért megszegte a megállapodást.
Selmak24-03-2013 12:31:10 // 102517
Kivel volt megdumálva? Dietrich Mateschitz-el? Mikor a második kerékcsere után utolérte Webbert Vettel már akkor arra utasították hogy nem támadjon, akkor még jó messze volt az utolsó pár kör. Véletlen hogy úgy hozzák ki Vettel a 3. kerékcserére hogy a Csoki mögé érkezzen vissza? SZVSZ már elején eldöntötték hogy Webber fogja megnyerni, nehéz a véletlen számlájára fogni hogy mindig ő jött ki jobban a kerékcserékből.
Cro16624-03-2013 12:30:19 // 102516
csak neked (ismét) :
"A csapatfőnök, Christian Horner a versenyt követően úgy nyilatkozott, az volt a céljuk, hogy első két helyen célba érjenek, és versenyzőik spóroljanak a futam végéig – azonban Vettel kezébe vette az irányítást.
„Kontroll alatt akartuk tartani a versenyt, és azt akartuk, hogy kibírják a gumik a verseny végéig. De Seb [Vettel] kezébe vette a dolgokat. A versenyzők érdeke fontosabbá vált, mint a csapaté, Sebastian meg akarta nyerni a futamot.”
"A csapatfőnök, Christian Horner a versenyt követően úgy nyilatkozott, az volt a céljuk, hogy első két helyen célba érjenek, és versenyzőik spóroljanak a futam végéig – azonban Vettel kezébe vette az irányítást.
„Kontroll alatt akartuk tartani a versenyt, és azt akartuk, hogy kibírják a gumik a verseny végéig. De Seb [Vettel] kezébe vette a dolgokat. A versenyzők érdeke fontosabbá vált, mint a csapaté, Sebastian meg akarta nyerni a futamot.”
Cro16624-03-2013 12:27:57 // 102515
jah, ha te ezt is jobban tudod, mint Horner akkor hagyjuk. Legalább azt fogadd el hivatalos magyarázatnak, amit a csapatfőnök mond.meg maga az érintett..sőt most már mind a két érintett..
Cro16624-03-2013 12:24:48 // 102514
nagy dicsőség levadászni a csapattársát, aki abban a hiszemben megy előtte, h meg van dumálva az utolsó pár körre, h spórolnak, és így befutnak...
Selmak24-03-2013 12:22:38 // 102513
Ez spórolós szöveg nagyon gagyi. Egyszerűen Webbert akarták győztesnek, csak ezt senki nem meri bevállalni. Ha tényleg spórolni kellett akkor Webber ha feltekeri simán kiesik, mert vagy gumi vagy benya fogy el, vagy mindkettő. Vettel nem spórol semmivel, mert jobban tud az autóra vigyázni, mint Webber, de ez már sokszor bebizonyosodott.
Kazes☻24-03-2013 12:22:05 // 102512
Ez utóbbi még mindig nem megy, ahogy anno a török pályán sem... és a többi és a többi.. :)
Selmak24-03-2013 12:16:47 // 102511
Ha szarok a gumik akkor minden egyéni győzelem fontos, főleg egy VB címvédőnek. Dietrich Mateschitz meg elég naív ha azt hiszi hogy Webberből az utolsó szezonjában VBt tud csinálni és ehhez majd Vettel asszisztálni fog.
Cro16624-03-2013 12:15:43 // 102510
„Elég nagy rizikót vállaltam azzal, hogy megelőztem őt, jobban kellett volna viselkednem. Ez persze nem segít az érzésein most. Elnézést kérek Marktól, és habár az eredmény már megszületett, nem volt szándékos – ez minden, amit mondhatok.”
A csapatfőnök, Christian Horner a versenyt követően úgy nyilatkozott, az volt a céljuk, hogy első két helyen célba érjenek, és versenyzőik spóroljanak a futam végéig – azonban Vettel kezébe vette az irányítást.
A csapatfőnök, Christian Horner a versenyt követően úgy nyilatkozott, az volt a céljuk, hogy első két helyen célba érjenek, és versenyzőik spóroljanak a futam végéig – azonban Vettel kezébe vette az irányítást.
Cro16624-03-2013 12:13:44 // 102509
Hagyd mar a hülyeséget.. utol se érte volna, ha Webber nem tekeri le, és nem sporol (mivel a csapat erre utasította).. miről beszélsz? oké hogy látványos, meg minden, meg tök jó nézni, de CSAPAT érted? nem egyéni érdekek..főleg nem a szezon elején. Tessék már mérlegelni, és nem csak önzően magára gondolni..
pb_24-03-2013 12:02:43 // 102508
"Egy nulla emberileg a kis mutogatós"
Az ilyet inkább autóversenyzőnek nevezik. Én pl ezért ülök le 1 futamot +nézni.)
Az ilyet inkább autóversenyzőnek nevezik. Én pl ezért ülök le 1 futamot +nézni.)
Selmak24-03-2013 12:01:19 // 102507
Ez így van. Sumi se lett volna 7x VB ha demokrácia van a Ferrarinál vagy Benettonnál, Sumi is egy diktátor volt, Vettel meg padavanja. Alonso is egy diktátor csak hát spanyol módra, az meg nem olyan hatékony mint német.
Kazes☻24-03-2013 12:00:32 // 102506
Ez is egy nézőpont, de fel tehetjük a kérdést ezek után úgy is, hogy hol van Senna?
És ezzel nem az emlékét óhajtom sérteni, avagy kisebbíteni.
És ezzel nem az emlékét óhajtom sérteni, avagy kisebbíteni.
Kazes☻24-03-2013 11:57:36 // 102505
""Én vagyok a fekete bárány a csapatnál, és ezt magamnak köszönhetem. Nagyot hibáztam, bocsánatot kérek Marktól" - mondta a második sajtótájékoztatón a győztes.
Csak leesik a fickónak, hogy mi van... gondolom addigra már mosták a fejét rendesen!
Csak leesik a fickónak, hogy mi van... gondolom addigra már mosták a fejét rendesen!
EngineCoffeeTables24-03-2013 11:54:57 // 102502
Az a velemenyem a futamon tortentekrol hogy Vettel gyozni akart, mindenaron. Ahogy elment 10 centire a faltol az igazi bajnoki gyozni akarasra utal nem "csapatjatekos" tipusu pilotara. Valoszinuleg ezert 3x vb es lesz meg parszor. Webber, Rosberg mind betartottak amit mondtak nekik de hol vannak? Anno Senna volt ilyen zsarnok tipusu mindenaron gyozni akaro pilota. Ora emlekszunk...
Selmak24-03-2013 11:53:33 // 102501
Nem igazán láttam még olyat hogy a VB címvédőt a szezon elején utasítják hogy ne előzze meg a 2. számú pilótát, mondhatni furcsa hozzáállás egy 3x VB csapattól. Az is furcsa hogy az egész futam folyamán a taktika "véletlenül" a VB címvédő hozza hátrányba, akár pozíció vesztést is elszenvedve. Vettel nem lenne 3X VB ha mindig betartotta volna a csapatutasítást.
Kazes☻24-03-2013 11:45:43 // 102500
Mert mást nem is akartál... :)
Xixo24-03-2013 11:42:03 // 102499
Én csak Webber fusztrációját láttam. :)
mesa24-03-2013 11:39:35 // 102498
Le a kalappal Lewis Hamilton előtt!
Ő legalább elmondta a pódiumon, "Nem vagyok boldog." (...) "Niconak kellene itt állni"
Ellenben Mr Finger talán csak akkor értette meg,. mit tett, amikor Webber elmondta, már lebeszélték Hornerrel a befutást, és letekertették az autót - ugyanúgy, ahogy Brawn-ék esetében, totál hasonló a helyzet.
A különbség a kis csíra, aki nem volt képes betartani többszöri felkérésre sem a csapat utasítást!
De ez sem lett volna probléma, ha magába száll, és elnézést kér Webbertől.
Egy nulla emberileg a kis mutogatós.
Ő legalább elmondta a pódiumon, "Nem vagyok boldog." (...) "Niconak kellene itt állni"
Ellenben Mr Finger talán csak akkor értette meg,. mit tett, amikor Webber elmondta, már lebeszélték Hornerrel a befutást, és letekertették az autót - ugyanúgy, ahogy Brawn-ék esetében, totál hasonló a helyzet.
A különbség a kis csíra, aki nem volt képes betartani többszöri felkérésre sem a csapat utasítást!
De ez sem lett volna probléma, ha magába száll, és elnézést kér Webbertől.
Egy nulla emberileg a kis mutogatós.
Selmak24-03-2013 11:36:58 // 102497
Webber is jó párszor nem tartotta be, tavalyi utolsó futam rajtjánál is milyen remekül "segítette" Vettel, akit ennek hatására mindkét ferrari lenyomott. Itt szó sem volt "Sebastian faster then you"-ról (pedig igaz volt) hanem Vettel tartották folyamatosan távol Webbertől, hol csapat utasítással hol ép hogy csak elbaszott gumistratégiával. Végül Vettel kard ki kard lenyomta.
Kazes☻24-03-2013 11:34:23 // 102496
Csakhogy itt most visszafelé sült el az a puska, ha minden igaz -márpedig az arcok, szemek nem hazudnak, jól mutatták- , kíváncsi vagyok a visszhangjára...
Xixo24-03-2013 11:30:08 // 102495
Hát akkor? :)
Annyi a különbség, hogy Massa már megtört, Webber meg még nem.
Annyi a különbség, hogy Massa már megtört, Webber meg még nem.
GTPeti24-03-2013 11:27:50 // 102494
Xixo24-03-2013 11:27:21 // 102493
Webber az elvesztett 2010es évad óta frusztrált. Ezért kezelem fenntartással a szavait.
Az igazságot meg valószínűleg sose tudjuk meg, az már le lesz píárolva...
Az igazságot meg valószínűleg sose tudjuk meg, az már le lesz píárolva...
Kazes☻24-03-2013 11:26:42 // 102492
A Force Indiákat viszont kifejezetten sajnáltam!
Kazes☻24-03-2013 11:23:20 // 102491
De sajna láttam... ám, ha már van csapat utasítás, akkor azt illene mindenkinek betartani akárhányszoros VB. És ez az egész csapaton jól látható volt! Mondjuk Hami is megoldhatta volna talán, ha annyira zavarta, de ezzel együtt is nőtt a szememben, mert nem rejtette véka alá. Webbert meg eddig is csíptem valamennyire. Viszont hátrébb azért láthattunk egy-két kisebb csatát, de inkább felejthetnénk ezt a versenyt...
Cro16624-03-2013 11:23:06 // 102490
nyilván nem akarta hagyni már, hogy megelőzze, akkor már Webb sem spórolt. Gondolod, hogy véletlenül mondta Horner Vettelnek futam közben azt, amit be is játszottak? Fenéket. Vettel lexarta a spórolós utasítast..rá az nem vonatkozik, szerinte:D
pb_24-03-2013 11:21:30 // 102489
Érdekes, mert az üdítősöknél nem adtak be olyat, mint a csillagosoknál.
pb_24-03-2013 11:13:10 // 102483
A befékezést alfonzó TSinálta + kúlthárdal.
Xixo24-03-2013 11:13:09 // 102482
Miért? Még ha igaz is,amit Webber mond, máshol nem láttál még ilyet? :)
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
0
Guests0
456
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?