Forum >> Futballgarázs
mesa26-07-2006 18:27:37 // 2458
Duna tv-m DVB-S az van, király :))
mesa26-07-2006 18:26:45 // 2457
Valószínűsíthetőleg mégis NB1 maradhat a Fradi, legfeljebb az első 2 forduló programját később kell lejátszanunk.
Sorozatos törvénytelenségeket követett el az MLSZ, ezekért valamint egyéb okok miatt megtettük a feljelentést. Valószínűleg borulni fog a Szövetség vezérkara Kistelekivel együtt, az UEFA, a Polgári bíróság és az EU sporttörvénye miatt.
Ezen felül az érintettség kapcsán meg kell említeni, hogy a héttagú bizottságból megjelent , és 3:2 arányban licenc visszavonók közül 3 ex Vasas játékos, ebből az egyik Mészöly Kálmán. Akinek a fia ráadásul a Vasas vezetőedzője.
A Fradinak átütemezett Tartozása van (ami nem kevés, ~480m), de mind a licenc, mind a Nevezési lap tartalmaz erre vonatkozólag bekezdést, ahol az érvényes tartozásokat kell feltüntetni az érintett felek alááírásával az átütemezésről.
Az EU sporttörvénye pedig kimondja, hogy gazdasági alapon nem lehet egy csapatot sem visszasorolni, ellenben a legfelső szinten csaka játékértéke alapján kiérdemelt csapatok (nem a kiesett Vasas, ugye) játszhatnak.
Az elsőfokú licenc Testület 6 klubnak nem adott indulási jogot, majd a kötelező pótlás után május 31-én, a végső határidő napján (amit az UEFA jelöl meg) a másodfokú licencadó Testület valamennyi klubnak, zöld utat adott. Az UEFA szabályzat szerint a másodfokú Testület szabályai megfellebezhetetlenek !
Később ezt minősítették érvénytelennek Kistelekiék.
A licencadó testületet az MLL adja, nem pedig az MLSZ. A feloszlatott Bizottságot helyettesítő újat az MLSZ jelölte ki. Kisteleki megrpóbálta megszűntetni az MLL-t ám a tagok a feloszlatás ellen voksoltak.
Ha az UEFA előírásait mindenkire érvényesítrve egyformán kezelnék, egyetlen csapat sem indulhatna az első osztályban.
Hiányoznak a stadionok, a színes kijelzők, a fedett 1000 fős ülések stb. stb.
Valamint első osztályú klubnak junior csapattal is rendelkezni kell - ez is hiányzik a VASAS és a KAPOSVÁR részéről is.
A fradit kellett elmeszelni - indok nélkül - hogy Mészöly fia karrierje az élvonalban folytatóüdhasson.
Nem kértünk semmit, nekünk az önkormányzat sem az állam nem fizet, ellenben 2 milliárdot kér azért az állam, amit a Vasasnak 1 Ft-ért átadott.
Nem kértünk semmit, ha a vezetőink alkalmatlanok, magunktól becsődölünk, ha addig nem írják alá a spanyolok (aminek a KVI által húzható 2x30 nap lejárta aug 9 !!!). Nyilvánvaló, hogy a spanyolok megmentik a klubot, tehát előtte kellett tenni valamit! 2 hét kellett volna.
Nem kértünk semmit, csak időt. Nem mi húztuk az időt, hanem a KVI, az állam. NEkünk nem dobtak mentőövet.
Mi csak ESÉLYT kértünk volna. Elvették.
Ma mi, holnap másik magyar csapat.
Ezentúl az lesz a magyar bajnok, aki a legtöbb értéket bemutatja bankigazoláson :(
zolee14526-07-2006 18:18:01 // 2456
van ilyen is, amúgy a Vasas is fontolgatja, majd összeülnek dönteni, hogy elindulnak-e, de nem lenne meglepő ha nem indulnának.
zolee14526-07-2006 18:16:20 // 2455
Duna tv, és felvétel közben azonnal konvertáld is át mpeg-be és tedd fel a netre, meg persze dobd a linket:)))
mesa26-07-2006 18:08:40 // 2454
Ez még a junior csapat nélküli Vasas (anélkül nem is lehet NB 1!!!) nevezése előtt történt, de jól mutatja, vannak még gerinces sportemberek a magyar fociban ...
Pápa, július 26., 13.50 Bíró Péter szerint a Fradin csattant az ostor.
Amennyiben a Vasas nem vállalja az NB I-ben való indulást, a Lombard FC következik a "sorban". Éppen ezért megkérdeztük Bíró Péter tulajdonos véleményét: ők vállalnák-e az indulást?
- Semmiképpen nem indulunk az első osztályban - mondta határozottan Bíró. - Ugyanakkor hozzáteszem: ha minden az oly sokat hangoztatott törvényesség, rend és fegyelem betartásával történt volna az elmúlt időszakban, akkor több csapat is hasonló problémával küszködne. Ebben az esetben természetesen megfontoltuk volna az indulást, de most úgy érezzük, hogy egyedül a Fradin csattant az ostor, és már két napja eldöntöttem - ez most megerősödött bennem -, hogy erkölcsileg nem tehetjük meg, hogy elindulunk az NB I-ben. Tudom, hogy lesznek szurkolóink, akik nem értenek egyet ezzel a döntéssel, de remélem, hogy a többség megérti a helyzetet, és azt üzenem a drukkereinknek, hogy mindent elkövetünk azért, hogy a pályán, az NB II megnyerésével szerezzük vissza az NB I-es tagságunkat.
mesa26-07-2006 18:02:29 // 2453
Sziasztok! Nincs sok időm!
Csak egy kérdés : adja valamelyik TV a Láki meccset ? Felvenném (élőben nincs alkalmam megtekinteni érthető okok miatt)
zolee14526-07-2006 16:42:49 // 2452
én úgy tudom, hogy azért rakott is bele pénzt, persze nem a sajátját... :)
W.26-07-2006 15:46:54 // 2451
Ez tévedés!! Nem vitte, hanem a Fradit használta fel a nagyobb ingatlanügyletei fedőcégének!!!
zolee14526-07-2006 15:41:50 // 2450
azért lehet szidni Torgyánt, de az elmúlt években sztem ő volt az egyetlen aki vitte a pénzt a fradiba (az most más kérdés hogy honnan), a többiek csak tömték a zsebüket.
W.26-07-2006 15:33:33 // 2449
Hasonlóképpen zöld voltam én is...., de az utóbbi 3 évben egyetlen magyar meccset sem tudtam végignézni, kivéve a Loki kupameccseit. A Fradinál nem csak a "sültparaszt" vezetőség volt a baj, hanem, emit Nyilasi oly sokszor elmondott évekkel ezelőtt: NINCS UTÁNPÓTLÁSNEVELÉS!!! Nézd meg: az évente kikerülő 1-2 tehetséges fiatal egy 1-2 év után már el van adva gagyi külföldi csapatnak...azonkívül: idehoztak számos tehetségtelen szerbet meg románt, akik sehová nem kellettek. A Torgyán féle b@lf@szoskodásról már nem is beszélnék....A Fradi olyan mint a magyar egészségügy: mindenki meg akarja menteni, ugyanakkor kiszipolyozzák, kivonják a pénzt míg végül összeomlik..:(((
Hunor26-07-2006 15:09:49 // 2448
Az edzői kart se kénne kihagyni az elzavarásból szerintem.
zolee14526-07-2006 15:07:29 // 2447
persze a fradi vezetőivel együtt.
zolee14526-07-2006 15:07:08 // 2446
a komplett mlsz-t el kéne zavarni az országból is...
Kau26-07-2006 15:06:11 // 2445
Úgy értem nem hiszem, hogy egy emberrel beérné egy másik csapat kemény magja, azt, hogy őket egy másik csapat miatt kizárják.
Kau26-07-2006 15:02:17 // 2443
Az biztos. Meg mást is...
zolee14526-07-2006 15:00:53 // 2442
nem illik egy teljes levél részeit idézni, így mindent bemásoltam. Szerintem sincs vége ezzel a focinak, csak ha tényleg kizárja a magyarokat a kupából az uefa az mlsz töketlensége miatt akkor biztos megrugdossák kistelekit a Loki drukkerek...
Kau26-07-2006 14:55:40 // 2441
Mi ez egy utolsó segélykiáltás?
"néhány év múlva a gyerekek már csak videojátékon fogják játszani a focit."
Mi van már? Ha nincs a fradi az nb1-ben, vége a világnak?
Rendezni kéne az anyagi dolgokat és nem kellene ajánlott irodalommal jönni...
Egyre szánalmasabb az egész ügy.
Hunor26-07-2006 14:53:00 // 2440
Úgy is az UEFA-nál fog kikötni a kizárás.Majd az eldönti,hogy mi az igazság.
zolee14526-07-2006 14:49:02 // 2439
ez is érdekes, az nb1.hu-ról van:
"Honlapunk az alábbi emailt kapta, amelyet változtatás nélkül teszünk közzé (név és cím a szerkesztőségben).
"Felhívás!
Valamennyi profi labdarúgó szervezet vezetőjéhez, tulajdonosához.
Döbbenetes dolog történt tegnap. Az MLSZ elnöke, elnöksége törvénytelen működésének csúcspontjához érkezett.
Egy pillanatra vonatkoztassunk el attól, hogy a Ferencvárost (akinek már a neve is szélsőséges érzelmeket gerjeszt) zárta ki egy jogilag nem létezhető bizottság az első osztályból. Ugyanis jogilag lényegtelen a név, a lényeg a törvénytelenség.
Nevezzük ezt a csapatot X-nek, s így talán az észérvek és a manipulálatlan jogi háttér előtérbe tudnak kerülni.
A Magyar Labdarúgó Szövetség felülbírálta nemzetközi szervezetét, az UEFA-t, sőt, nemcsak felülbírálta, az általa jóváhagyott szabályzatot meg is sértette.
S miközben tette ezt hetekig, egyetlen egy licencben érintett klub (gazdasági társaság) nem emelte fel szavát, hogy "Uraim, ne tegyék, mert ez az egész magyar labdarúgás nemzetközi színtérről való kizárásához vezethet".
Törvénytelenségük sújthatja a most jó eséllyel BL-be kerülő Debrecent, aki lehet, hogy ott fog állni álmai kapujában, s az MLSZ jogsértése miatt adminisztratív okok miatt nem léphet be.
Ha valakik, hát Önök tudják, hogy mi az MLSZ törvénysértésének lényege, hiszen a klublicencet be kellett adniuk, az UEFA Klublicenc Szabályzatát jól meg kellett tanulniuk. Tudniuk kell, hogy a május 31-én meghozott másodfokú döntés ellen semmilyen megsemmisítési lehetőség nincs. Az MLSZ teheti, ha nincs megelégedve ennek a bizottságnak a munkájával, hogy visszahívja őket, de egyet nem tehet: ennek a bizottságnak a már meghozott döntését nem változtathatja meg.
Az MLSZ törvénytelenségének tegnap X csapat lett az áldozata, de lehet, hogy egyéb okok miatt holnapután Önök lesznek. (Sőt, bizonyos értelemben már most is veszteséget szenvednek.)
Úgy gondolom, nagy a profi labdarúgó szervezetek felelőssége, hogy meddig engedik, a magyar labdarúgást még tovább gurítani a lejtőn, hiszen az elmúlt néhány hónap alatt, több mint egymilliárd forintot dobott ki az MLSZ elnök az ablakon, s ez a szám tovább is növekedhet, olyan apróságokról nem is beszélve, hogy olyan alapszabály szerint kíván dolgozni, amely teljes mértékben nem felel meg a vonatkozó magyar törvényeknek sem.
Uraim!
Én a figyelmüket hívnám fel, de a "labda Önöknél van", és döntsenek lelkiismeretük szerint, hogy jó-e az, hogy néhány év múlva a gyerekek már csak videojátékon fogják játszani a focit.
Ajánlott irodalom:
Klublicenc Szabályzat, UEFA által jóváhagyva 2003-ban
MLSZ Alapszabály 2006. május 26-ai közgyűlési határozattal elfogadva (bírósági végzéssel való hatályba helyezése bizonytalan)"
Hunor26-07-2006 14:43:48 // 2438
Meg merték tenni,hogy kizárják a Fradit az NB 1.-ből.Fradinak szúrkolok mióta az eszemet tudom.Sok összetevője van,hogy kizárás lett a vége.
Én nem szídom Kistelekiéket ezért a cselekedetükért,mert bízom benne,hogy így eltakararodik a Fradi vezetősége.Ezzel egy új korszak kezdőthetne.
A BL szereplés óta csúszik az FTC lefelé,egy rakás tehetségtelen vezetői garnitúra miatt.Ott lett elcseszve,amikor nem vehette meg az ING befektetői csoport a Fradit.
Fater (Norbi)26-07-2006 14:19:31 // 2437
Hajrá Magyarország, hajrá LOKI! Jussatok be a főtáblára!
Remélem nem lesz olyan leégés, mint amit az Újpest művelt az UEFA selejtezőben.Ha továbbra is így teljesít a 2. számú kupában induló csapat, akkor már a selejtező joga is elvész és jöhet az intertotó kupa, ahol a győztes jut fel az UEFA kupa sorozatba.
A fradi azóta van bajban, amióta a BL csoportkörből kiesett. Eltapsolták az ott szerzett pénzt elég szépen hasznos (sportcsarnok) és kevésbé hasznos dolgokra (feneketlen egyesületi bendő, szakosztályoknak szétosztották ill egyes "neves" emberek is kaptak lóvét).
Nagyon átgondolatlan szerződéseket kötöttek a játékosokkal pézügyi vonatkozásban. A "neves" külföldi sztárok 25-40 milliós éves nettó(!) jövedelme mellé még az egyesület biztosított nem egy esetben medencés(!) családi házat a játékosoknak a szolgálati autó mellé.
Magyar játékosok már nem kerestek ilyen jól - Lipcsei 1,5 M nettó/hó -, de a teljesítménnyel a legtöbb esetben aránytalan javadalmazás volt.
Az UEFA előírja, hogy a legfelsőbb osztályban induló csapatoknak NEM lehet köztartozásuk. A fradi már kb. 8 éve csak görgeti maga előtti az adósságokat. Hogyan lehet az, hogy 850M HUF-os adósságnak semmiféle következménye nincsen? Bezzeg, ha bármelyikünk tartozik pl. banknak 2 hónapon belül már jönnek foglalni...
Ha a fradi az ominózus debreceni meccs következményeként (ahol elvesztették a bajnoki címet ~2003-ban) a 2. vonalba száműzött lett vonla, akkor már rendeződött volna a klub helyzete (ld. MTK, Vasas)
Nem utálom a fradit, csak nem szeretem ha kivételeznek bizonyos egyesülettel és elnéznek nekik mindent.
Kau26-07-2006 14:04:53 // 2436
Most olvasom csak. Kizárták a fradit? Én azt hittem nem merik megtenni.
Vagy kellett hozzá, hogy Olaszországban lejjebb merjék tenni a Juvét?
Whiteskull26-07-2006 13:51:08 // 2435
Természetesen nem gondoltam komolyan. Végre van egy csapat, amelyiknek lehet szurkolni. :))
zolee14526-07-2006 13:49:32 // 2434
nana, azért nem bánnám ha a Loki nem bukná a suttyó mlsz miatt a BL-t...
Whiteskull26-07-2006 13:46:29 // 2433
Remélem csinálnak akkora balhét, hogy kizár minket az UEFA a tagjai közül. :)))
zolee14526-07-2006 13:40:08 // 2432
Alakul... mostmár egyre biztosabb, hogy csúszik egy hetet a bajnokság rajtja. Nevetséges. Döntésképtelen idióták gyülekezete az egész mlsz...
zolee14526-07-2006 11:14:08 // 2431
nem erre írtam, hanem általában véve a szavazásokról, bármilyen témában:)
Whiteskull26-07-2006 11:00:36 // 2430
"Ha dönt akkor gondolom átgondoltan dönt.."
:DDDD
Whiteskull26-07-2006 10:57:57 // 2429
A reggeli tv híradóból úgy tünt ki, hogy a lincselés nem marad el. :)))
zolee14526-07-2006 10:35:17 // 2428
a fenét, a számonkéréstől... Nincs kivel interjút készíteni hogy miért úgy szavazott ahogy. Ezeket a titkos szavazásokat soha nem értettem, miért nem lehet vállalni az embernek a véleményét? Ha dönt akkor gondolom átgondoltan dönt, akkor meg miért kell elbújni?
zolee14526-07-2006 10:29:57 // 2427
még valami: Kisteleki arra hivatkozott, hogy ugye az nb2 jobb a fradinak, mert összeszedheti magát anyagilag. Az a kérdés, hogy ha ugyanezek maradnak a vezetők akkor a kisebb pénzből hogy fognak kijönni, mikor a nagyobb lét is eltapsolták? Ez így semmit nem ér ha a vezetőséget nem zavarják el. Remélem a szurkolók meglincselik azokat akik ide juttatták a fradit, meg talán egy-két füles kistelekinek is jut majd:)
Whiteskull26-07-2006 10:28:19 // 2426
Reggel azt mondták, hogy a népharagtól akarják megkímélni őket. :))))
zolee14526-07-2006 10:26:21 // 2425
amúgy azért jó a titkos testület titkos szavazása mert nem lehet őket számonkérni. Lehet hogy nincs is semmilyen testület. Kisteleki így döntött, és "ráfogta a nyuszira"...
zolee14526-07-2006 09:53:32 // 2424
ha jól tudom akkor azon ment a vita, hogy a szabályok szerint indulhat-e. Ha a szabályok szerint nem indulhat zárják ki. Ha megfelel a szabályoknak maradjon bent. Az egészben ami nagyon furcsa az az, hogy egy elvileg jogi kérdésben hogyan dönthet egy titkos "testület" titkos szavazáson? Ez nem szavazás kérdése... ez egy qrva egyszerű jogi kérdés amit elvileg konkrétan el lehet dönteni. Előveszik a kis szabálykönyvet, lapozgatják, olvasgatják a másik oldalról a fradi odaadja a "bizonyítékait" és kész. Holnaptól feloszlatják majd a bíróságokat is? Összeül egy titkos testület és minden kérdésben titkos szavazás fog dönteni? Vicc az egész...
Attiska26-07-2006 08:37:48 // 2423
Ja, most olvasom. Nem baj, ott lesz helyette Mészöly Gézuka tavaly csont nélkül kiesett Vasasa. :( Mondjuk van annaktalán 6 éve is, hogy utoljára Fradi meccsen voltam, no meg már rég leszarom a magyar focit, de ez a döntés nekem így igazségtalannak tűnik.
farki26-07-2006 00:57:30 // 2422
Csak kizárták a Fradit...
:-((
zolee14525-07-2006 23:18:37 // 2421
szerintem... a fradi helyzete az elmúlt 1-2 hétben nem változott, a szabályok sem változtak. Ebből nekem az következik, hogy valaki ki akarja zárni, valaki meg benn akarja tartani. A szabályok alapján már régen lehetett volna dönteni. Volt egy testület amelyik döntött, azt feloszlatták. Ezért mondom, hogy itt már nem a fradi a lényeg... abban meg csak ismételni tudom magamat, hogy bárhogy döntenek maga a döntési folyamat komolytalanná teszi a döntést, és még hónapokon keresztül megy majd a csata, először a nemzeti sport oldalain utána meg a blikkben. :(
RB25-07-2006 21:30:36 // 2420
Gondolod hogy ez belső hatalmi harc?:-))
Így vagy úgy,de sztem nem zárják ki a fradit!
Monjuk nekem mindegy mert a magyar foci így is úgy is nagyon silány!:-((
zolee14525-07-2006 21:27:43 // 2419
ma meghozzák a döntést. Vagy a fradival kapcsolatban döntenek, vagy ha arról nem akkor a bajnokságról döntenek:)
Azt azért jó lenne megnézni, hogy ki akarja kizáratni, és ki akarja benntartani, vagyis kik állnak most szemben egymással, mert az számomra egyre világosabb, hogy ez már rég nem - csak - a fradiról szól.
zolee14525-07-2006 21:14:09 // 2417
NB1.hu
"Hivatalosan meg nem erősített információink szerint "beszélgetés szintjén felmerült", hogy esetleg csúszik a bajnokság rajtja. Egyik MLSZ-bennfentes informátorunk azt jelezte honlapunk felé, hogy ma rendkívüli elnökségi ülést tartottak, és ezen merült fel a halasztás lehetősége, ami a kialakult helyzetre való tekintettel nem meglepő.
Az elnökség mindenesetre "utasította" a licencbizottságot, hogy még ma estig hozza meg a döntését. "
RB25-07-2006 21:08:10 // 2416
Magyarország...:-((
zolee14525-07-2006 21:06:56 // 2415
oké, de a halasztás nem vicc, tényleg fontolgatják!:)))
RB25-07-2006 21:01:47 // 2414
Ja ténleg!:-))
Vagy rendeznek külön a Fradinak meg a Vácnak egy bajnokságot, és ha valaki visszalép vagy becsődöl az első osztályban máris ott az utánpótlás!:-))
Vagy még az is lehet hogy ez a két csapat az F-1 mintájára megfenyegeti a ligát hogy akkor ők indítanak egy külön bajnokit!:-)
zolee14525-07-2006 20:58:21 // 2413
vagy elhalasztják a bajnoki rajtot:)))))
RB25-07-2006 20:43:26 // 2412
Azért jó lenne ha eldöntenék végre így három nappal a bajnokság kezdete előtt!
RB25-07-2006 20:41:52 // 2411
Hát reméljük hogy legalább ők helytállnak!:-))
Kár hogy az MTK nem indul nemzetk. kupában!
zolee14525-07-2006 14:09:10 // 2410
ja, mint a Loki a Bordeaux ellen:)))
mesa25-07-2006 13:08:38 // 2409
ők csak megpróbálták izgalmassá tenni a visszavágót :)))
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
0
Guests0
631
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?