Talma 3. lett a 2. időmérőn, és Faubel előtt van. Klikk
A nagyoknál japán motorok az elején, most a Ducatik 8., 9. helyen vannak. Klikk
Forum >> 2 keréken is szép az élet
Satti22-09-2007 08:31:32 // 2795
Mike.21-09-2007 21:30:34 // 2794
Rám is azt mondták itthon, hogy ebbe fogok meghalni. Itt ordítottam a képernyő előtt és bíztattam Talmát. :-))
Satti21-09-2007 21:24:46 // 2793
Soha nem szoktam olyan ideges lenni, mint a 125-ös futamok alatt, főleg amikor Talma elől van, a végén már topogok!:-)
Mike.21-09-2007 21:23:04 // 2792
Én rosszakaró vagyok! Csak essen ki és én nyugodtabb leszek a maradék futamra! Na és talán nem kapok szívinfarktust valamelyik verseny nézése közben. :-))
Satti21-09-2007 21:17:32 // 2791
Nővelné bizony, nem kicsit, de nem vagyok ilyen rosszakaró, érjen be Faubel nyugodtan, csak legalább 2-3 hellyel Talma mögött:-)
Mike.21-09-2007 21:14:13 // 2790
És ha Talma 3. és Faubel bukik? Így is növelné az előnyét! :-)))
Satti21-09-2007 21:12:02 // 2789
Olyasmivel kiegyeznék, hogy pl. Talma az első, az 25 pont, és Faubel, modjuk a 3. , akkor Gábor még jobban tudná az előnyét nővelni:-)
Mike.21-09-2007 21:09:19 // 2788
Én bízok Corsi, Gadea, Pesek hevességében és, hogy segítenek Faubelt terelgetni a sóderágyba. :-)
Mike.21-09-2007 21:02:04 // 2787
Szerintem Ő nagyon is jól tudja, hogy ezzel a hírnévvel hogyan kell viselkednie a sajtóval és jobb ha barátkozik mintha ellenségek.
gaBi21-09-2007 20:58:07 // 2786
Hehe, jól mondod!:)
Pasini nem érdekes, sőt igazából az egész mezőnyből csak Faubel.(meg pár kamikaze pilóta, akiktől a múltkor is majdnem megőrültem.)
Pasini nem érdekes, sőt igazából az egész mezőnyből csak Faubel.(meg pár kamikaze pilóta, akiktől a múltkor is majdnem megőrültem.)
Mike.21-09-2007 20:54:43 // 2785
Nekem mindegy, csak minimum 4-5 hely legyen Talma és Faubel között. Persze Talma legyen előbb! :-))
imi15621-09-2007 20:53:44 // 2784
Sajnos személyes tapasztalatom nekem sincs ez ügyben,de a kamerába mindíg mosolyog és az interjúkat is készségesen adja(vagy csak nagyon jó színész:)???)!
gaBi21-09-2007 20:52:51 // 2783
Mit gondoltok?Mi lesz a 125-ös futam végeredménye?(mondjuk az, hogy Gábor első lesz nem vitás, de utána?):)
pb_21-09-2007 20:52:32 // 2782
Asszem még + is büntették érte. Amúgy én is sportszerűtlennek tartottam a mozdulatot. Oké intsen oda, aztán a boxban +beszélik, hogy mi volt.
Mike.21-09-2007 20:50:22 // 2781
Én sem azt mondtam, hogy sportszerű, csak azt, hogy más is csinálta már ezt és nem kell ebből akkora ügyet csinálni.
De igazad van a mi véleményünk nem változtat a viselkedésükön. :-))
De igazad van a mi véleményünk nem változtat a viselkedésükön. :-))
Mike.21-09-2007 20:47:05 // 2780
Hát ebben a nagy arcban nem egyezik a véleményünk, de a többi okés! :-)
gaBi21-09-2007 20:42:57 // 2779
Ja, Barrosnak rúgott oda.
imi15621-09-2007 20:40:18 // 2778
Az olaszoknak egyébként is a vérében van a lazaság,a közvetlen,baráti hangnem:)!
gaBi21-09-2007 20:39:13 // 2777
Persze, igazad van.Azért írtam a Lagunában történteket is.De az én véleményem az, hogy akkor is sportszerűtlen.Az más kérdés ,hogy Stoner tesz magasról az én véleményemre!:)))
pb_21-09-2007 20:38:09 // 2776
Asszem talán Barrosnak.
Satti21-09-2007 20:35:12 // 2775
Más egyéniség, jobb a természete:-)
imi15621-09-2007 20:31:06 // 2774
Többek közt ezért is Rossi a kedvenc nálam!
Múltkor olvastam egy róla szóló könyvet,abban írták,hogy a mai napig szívesen válaszol az újságírók kérdéseire!
Pedig asszem,ha valaki,ő biztosan sokat letett az asztalra,mégsem nagy az orcája!
Múltkor olvastam egy róla szóló könyvet,abban írták,hogy a mai napig szívesen válaszol az újságírók kérdéseire!
Pedig asszem,ha valaki,ő biztosan sokat letett az asztalra,mégsem nagy az orcája!
Satti21-09-2007 20:30:14 // 2773
Mindenesetre van egy olyan érzésem, hogy jövőre a Brno-i futamra ki fog menni még több magyar, mint az idén, lesz sztem legalább 50 ezer magyar drukker, főleg ha idén meglesz a vb, és akkorra már a jövő évben is látszani fog, hogy áll Gábor, de valószínűleg hasonlóan az idei évhez, ott lesz a tabella tetején.
Mike.21-09-2007 20:17:39 // 2772
Ez az! Nem volt és szerintem már nem is lesz élvonalbeli. Versenyben nem tud hadakozni, így nem is foglalkozik vele senki. Most legalább írnak róla. :-))
Mike.21-09-2007 20:14:55 // 2771
Ezt mondhatod az egész mezőnynek. Biztos vagyok benne, hogy ilyen történet fűződik Checához is.
Satti21-09-2007 20:13:46 // 2770
Checa soha nem volt igazán élvonalbeli, de egy síma edzésen sztem feleslegesek az ilyen közjátékok, de nekem mindegy ebenguba:-)
gaBi21-09-2007 20:13:12 // 2769
De azért nem így kell elintézni valamit.
Mike.21-09-2007 20:13:06 // 2768
Erröl van szó! Mindegyik csinált már ilyet.
gaBi21-09-2007 20:11:51 // 2767
De egy ILYEN húzás...(kimaradt)
Mike.21-09-2007 20:11:40 // 2766
Jaaj, hagyd máá'! Mindegyik volt fiatal kezdő és pár siker után mind elszáll kicsit. Azért Checát az is zavarhatja, hogy jön egy fiatal aki lemossa a mályáról. Ha fordítva történt volna és egy fiatal tartja fel, akkor is arról nyekeregne most, hogy mit képzelnek a fiatalok.
gaBi21-09-2007 20:10:28 // 2765
Annyira a királykategóriát nem követem nyomom, nem igazán ismeren Stonert.De egy húzás - legyen szó akármilyen sportágról - elég gusztustalan.A tehetségét nem kérdőjelezem meg, mert az önmagáért beszél.Egyébként azt hiszem Laguna Seca-ban, meg Hopkins rúgott oda valakinek...
Satti21-09-2007 20:06:49 // 2764
Igen, az a baj, ezekkel a mai fiatal tehetséges kiscsávókkal, hogy amint kezedenek jönni a jobb eredmények, mindjárt nagyon elszállnak, és azt hiszik ők a legnagyobb királyok, pedig van még bőven mit letenni az asztalra, de ilyen módon akkor sem lehet viselkedni, ez ugyanúgy vonatkozik Stonerre, mint pl. az F1-ben Hamiltonra. Majd hab több éven keresztűl folyamatosan bizonyítanak, akkor lehet nagy az arc, de akkor sem törvényszerű.
Mike.21-09-2007 20:05:25 // 2763
Egyik 19 a másik egy hilyán 20.
gaBi21-09-2007 20:00:15 // 2762
Nem Talma, de ide illik.:)Biztos sokan olvastátok már, de bemásolom, hátha...
Stoner kikelt önmagából
2007. szeptember 21.
Tíz évvel ezelőtt szerintem a fél életét odaadta volna Stoner azért, hogy egy Checa szintű versenyzővel válthasson két szót, most azonban már akár többet is megenged magának, és nem akármilyen hangnemben. Igencsak szigorú jeleneteknek lehettek tanúi azok, akik élőben láthatták az esetet, az biztos.
Az idei világbajnoki cím legfőbb várományosa nehezményezte ugyanis, hogy a spanyol veterán a mai második szabadedzés kezdete után mintegy három perccel lassú tempót motorozott a pálya egyik részén, és ezzel feltartotta őt. Demonstrálva nemtetszését, az ausztrál motoros Checa mellé érve jobb lábával megirányzott egy rúgást versenyzőtársa felé, majd kicsivel később, mikor már elhaladóban volt, az öklét is megrázta, hogy megmutassa, ki az úr a pályán. Checa viszonozta az ökölrázást Stoner felé, de ettől még jobban feldühödött az ausztrál, aki már szemtelen módon a középső ujjának Checa irányába történő felmutatásával egyértelműsítette a helyzetről kialakított véleményét.
„Elég forró helyzet volt. Nem tudtam, hogy akkor jobbra menjek, vagy esetleg balra. Igen csalódott voltam, mivel ez volt az első eset, hogy ilyet tett.” –tette közzé Stoner ezt a semmire sem jó nyilatkozatot. Az én véleményem az, hogy bizony szégyellheti magát az ausztrál srác, mert ez nagyon ronda dolog volt. Önfejűségét, és néminemű nagyképűségét mi sem bizonyítja jobban mint a tette, és az erre adott magyarázata. Most őszintén: hányszor volt már ilyen eset a pályákon? Minden nagydíjhétvégén előfordul, szinte teljesen általános szituáció. És Stoner-nek pont az az elrontott köre fogja okozni egyben a rontott hétvégéjét? Kötve hiszem… Ha az edzés utolsó percében lett volna, és ha időmérőn történik, akkor a felháborodás jogos, de nem ilyen mértékben. Ami pedig a mozdulatait illeti, kiállít róla egyfajta bizonyítványt.
Abban biztos vagyok, hogy kettejük között személyesen tisztázásra került ez a dolog, de hogy mennyire volt őszinte, már más kérdés. Soha nem fogjuk megtudni. Mindenesetre egy leendő világbajnoknak messze nem így kellene viselkednie, és én a bajnoki címe mellé mellékelnék neki egy illemtan-kurzus befizetett tandíjáról szóló csekket.
Stoner kikelt önmagából
2007. szeptember 21.
Tíz évvel ezelőtt szerintem a fél életét odaadta volna Stoner azért, hogy egy Checa szintű versenyzővel válthasson két szót, most azonban már akár többet is megenged magának, és nem akármilyen hangnemben. Igencsak szigorú jeleneteknek lehettek tanúi azok, akik élőben láthatták az esetet, az biztos.
Az idei világbajnoki cím legfőbb várományosa nehezményezte ugyanis, hogy a spanyol veterán a mai második szabadedzés kezdete után mintegy három perccel lassú tempót motorozott a pálya egyik részén, és ezzel feltartotta őt. Demonstrálva nemtetszését, az ausztrál motoros Checa mellé érve jobb lábával megirányzott egy rúgást versenyzőtársa felé, majd kicsivel később, mikor már elhaladóban volt, az öklét is megrázta, hogy megmutassa, ki az úr a pályán. Checa viszonozta az ökölrázást Stoner felé, de ettől még jobban feldühödött az ausztrál, aki már szemtelen módon a középső ujjának Checa irányába történő felmutatásával egyértelműsítette a helyzetről kialakított véleményét.
„Elég forró helyzet volt. Nem tudtam, hogy akkor jobbra menjek, vagy esetleg balra. Igen csalódott voltam, mivel ez volt az első eset, hogy ilyet tett.” –tette közzé Stoner ezt a semmire sem jó nyilatkozatot. Az én véleményem az, hogy bizony szégyellheti magát az ausztrál srác, mert ez nagyon ronda dolog volt. Önfejűségét, és néminemű nagyképűségét mi sem bizonyítja jobban mint a tette, és az erre adott magyarázata. Most őszintén: hányszor volt már ilyen eset a pályákon? Minden nagydíjhétvégén előfordul, szinte teljesen általános szituáció. És Stoner-nek pont az az elrontott köre fogja okozni egyben a rontott hétvégéjét? Kötve hiszem… Ha az edzés utolsó percében lett volna, és ha időmérőn történik, akkor a felháborodás jogos, de nem ilyen mértékben. Ami pedig a mozdulatait illeti, kiállít róla egyfajta bizonyítványt.
Abban biztos vagyok, hogy kettejük között személyesen tisztázásra került ez a dolog, de hogy mennyire volt őszinte, már más kérdés. Soha nem fogjuk megtudni. Mindenesetre egy leendő világbajnoknak messze nem így kellene viselkednie, és én a bajnoki címe mellé mellékelnék neki egy illemtan-kurzus befizetett tandíjáról szóló csekket.
Belga21-09-2007 18:45:33 // 2761
Folytatom a helyzetjelentést. :o) Az előszerződés aláírásra került, ennek értelmében Talma jövőre is az Aspar csapatot erősíti a 125ccm-es kategóriában, ée 2db fullos RSA motorkerékpár fog rendelkezésére állni. :o) A 2008-as eredménytől függetlenül, 2009-ben kategóriát vált, és felmegy a 250-be, ahol egy legfrissebb fejlesztésű teljes gyári támogatású RSA-t fog kapni.
Az idei év gyakori kérdése volt, hogy Talma miért megy a tavaji motor tovaábbfejleszett változatával, és miért nem ül már végre át a jóval gyorsabb (de év elején teljesen megbízhatatlan) RSA-ra?
Itt a válasz Gábor managerétől, Stafano-tól:
Tavaly ha mikor alajrtunk a szerzodes az Aspar nal senki nem tudott meg menny RSA lessz tobb dolog miatt de a leg fontosabb hogy Aprilia nem tudtad menny motor tudjak gyartani es lessz e eleg alkatresz hozza!!!!
November vege kiderult az aprilia tol ho mivel csak 4 motor tudjak egyelore gyartani az kapja Pasini, Faubel es Gadea (2 harom motor) azert O voltak a legg eredmenyesebb az elozo ev ez az Aprilia politica amit nagyon jo es tisztanak tartom, mi Honda tol jottunk es erre jutott esely hogy kapjunk egy RSW full gyari tamogatassal!!!
es ha mikor lessz kesz es ha Gabor eredmenyek jo lesznek tudjunk atvaltani!!!! mentunk tesztelni es e mellet hogy gabor rogton palya csucson futottt az RSA sehol nem voltak, isszonyatosan sok problema voltak vele es TI nem tudjatok de folyamatosan ragadtak a gepek ugy hogy az aprilia mernok nem tudtak mitol van!!!
Januar vege mentuk ujra tesztelni es szinten a Gabor volt a leggyorsabb es az RSA sehol es tovabb nagyon de nagyon sok problema val!!!
Igy Gabor, En a mi mernok es a Jorge es Borsoi egyutt dontottunk hogy maradunk az RSW mert akkor az volt a leg biztonsagos!!! igy is lett utana is!!!! a 4ik verseny utan mivel hogy pasini es gadea nagyon nagy porblemmakkal kuzkodte (de Faubel is nem kicsi vel) Gigi Dall'Igna kerdeszte hogy akarunk atvaltani de mi tovabbra mondtunk hogy nem!!!!!
Most nem nagyon valtozok a helyzet csak ti kivulrol mas kep lattyatok az egesz!!! az Rsa sokkal jobb mint ev eleje de a mi rsw is sokkal jobb lett!!! nem veletlenul mi vezettunk a vilag de most is ezen a heten felajanlotta szinten a Dall'Igna hogy Gabor uljon ra az uj RSA ra de mi azt mondtunk hogy nem segitenek mas kep es igy kaptunk ma a karbon kerekek azaz 1,5 kilo kevesebb mint a magnezium de sokkal merevebb igy nagyon direkcio kap a motor a fektavon es a kigyorsitas. nem tudom mi lessz avege de ugy erzem hogy csak jo valasztottunk mert csak is vezettunk a vilag es ne szabad felejteni hogy Fau nagyon de nagyon szerencses volt!!!
tok mindegy mi itt vagyunk es megteszunk minden azert megnyerunkazt a VB de ha megis nem fog torteni akkor nem fogunk elkeseredni mert tudjunk hogy szivel es lelkel, tudattal elszantsaggal es nagy akarattal Gabor minden meg tett!!!!
Az idei év gyakori kérdése volt, hogy Talma miért megy a tavaji motor tovaábbfejleszett változatával, és miért nem ül már végre át a jóval gyorsabb (de év elején teljesen megbízhatatlan) RSA-ra?
Itt a válasz Gábor managerétől, Stafano-tól:
Tavaly ha mikor alajrtunk a szerzodes az Aspar nal senki nem tudott meg menny RSA lessz tobb dolog miatt de a leg fontosabb hogy Aprilia nem tudtad menny motor tudjak gyartani es lessz e eleg alkatresz hozza!!!!
November vege kiderult az aprilia tol ho mivel csak 4 motor tudjak egyelore gyartani az kapja Pasini, Faubel es Gadea (2 harom motor) azert O voltak a legg eredmenyesebb az elozo ev ez az Aprilia politica amit nagyon jo es tisztanak tartom, mi Honda tol jottunk es erre jutott esely hogy kapjunk egy RSW full gyari tamogatassal!!!
es ha mikor lessz kesz es ha Gabor eredmenyek jo lesznek tudjunk atvaltani!!!! mentunk tesztelni es e mellet hogy gabor rogton palya csucson futottt az RSA sehol nem voltak, isszonyatosan sok problema voltak vele es TI nem tudjatok de folyamatosan ragadtak a gepek ugy hogy az aprilia mernok nem tudtak mitol van!!!
Januar vege mentuk ujra tesztelni es szinten a Gabor volt a leggyorsabb es az RSA sehol es tovabb nagyon de nagyon sok problema val!!!
Igy Gabor, En a mi mernok es a Jorge es Borsoi egyutt dontottunk hogy maradunk az RSW mert akkor az volt a leg biztonsagos!!! igy is lett utana is!!!! a 4ik verseny utan mivel hogy pasini es gadea nagyon nagy porblemmakkal kuzkodte (de Faubel is nem kicsi vel) Gigi Dall'Igna kerdeszte hogy akarunk atvaltani de mi tovabbra mondtunk hogy nem!!!!!
Most nem nagyon valtozok a helyzet csak ti kivulrol mas kep lattyatok az egesz!!! az Rsa sokkal jobb mint ev eleje de a mi rsw is sokkal jobb lett!!! nem veletlenul mi vezettunk a vilag de most is ezen a heten felajanlotta szinten a Dall'Igna hogy Gabor uljon ra az uj RSA ra de mi azt mondtunk hogy nem segitenek mas kep es igy kaptunk ma a karbon kerekek azaz 1,5 kilo kevesebb mint a magnezium de sokkal merevebb igy nagyon direkcio kap a motor a fektavon es a kigyorsitas. nem tudom mi lessz avege de ugy erzem hogy csak jo valasztottunk mert csak is vezettunk a vilag es ne szabad felejteni hogy Fau nagyon de nagyon szerencses volt!!!
tok mindegy mi itt vagyunk es megteszunk minden azert megnyerunkazt a VB de ha megis nem fog torteni akkor nem fogunk elkeseredni mert tudjunk hogy szivel es lelkel, tudattal elszantsaggal es nagy akarattal Gabor minden meg tett!!!!
Satti21-09-2007 17:25:41 // 2760
A 125 az hajnali 4-től van élőben, a nagyok az ha jól tudom 7-től.
déév21-09-2007 17:21:48 // 2759
sziasztok! hánytól lesz a verseny vasárnap tudja valaki?
Satti21-09-2007 10:50:20 // 2758
Jó a kezdés, ilyen legyen a folytatás is:-)
Igazán az lenne a lényeg, hogy mindenféleképpen Faubel előtt kellene célba érni, most ez a legfontosabb!
Igazán az lenne a lényeg, hogy mindenféleképpen Faubel előtt kellene célba érni, most ez a legfontosabb!
Kovi21-09-2007 08:03:04 // 2757
Jó korán keltek!!!!!!!:-)))))))))
Mike.21-09-2007 08:00:46 // 2756
Tetszene ez vasárnapi befutónak is! :-))
Belga21-09-2007 07:53:50 // 2755
Mike.20-09-2007 22:13:47 // 2754
És lehet itt még pár alkalom Rossi elverésére,..... remélem. :-))
Satti20-09-2007 21:55:56 // 2753
Ez a jövő, mint ahogyan az F1-ben is elverték MS-t kétszer egymás utáni évben, ezért is akasztotta szögre a sisakot, ilyen az élet:-)
Azért nem mindig sikerűl az ifjú titánoknak a dolog, mint legutóbb sem, és lesz még ilyen, főleg, ha majd végre jó lesz a motor is.
Azért nem mindig sikerűl az ifjú titánoknak a dolog, mint legutóbb sem, és lesz még ilyen, főleg, ha majd végre jó lesz a motor is.
Mike.20-09-2007 21:54:30 // 2752
Na Haydent inkább hagyjuk. Nagy mázlista.
Nem is ér el többet itt sikert, olyan mázlija már nem lehet. :-)
Nem is ér el többet itt sikert, olyan mázlija már nem lehet. :-)
Mike.20-09-2007 21:52:29 // 2751
Minden kategória más. Ilyen alapon az F1-be beleszámíthat a gokart és a GP2es kategoria. Na de nem számít bele. Mint a 125-ös is külön van meg a GP is. :-)
Igaz, a kor legnagyobbja!! Na de azért is tetszik, hogy elverik a fiatalok! :-)))
Igaz, a kor legnagyobbja!! Na de azért is tetszik, hogy elverik a fiatalok! :-)))
Satti20-09-2007 21:45:48 // 2750
Az kicsit más, a motogp az áll a 125-ből, 250-ból, és mostmár 800-ból:-)
Nincs jelentősége, az vitán felűli, hogy az elmúlt 10 év legnagyobb versenyzője Rossi, ez ugyanolyan tény, mint hogy ezt szoktátok mondani MS-ről.
Nincs jelentősége, az vitán felűli, hogy az elmúlt 10 év legnagyobb versenyzője Rossi, ez ugyanolyan tény, mint hogy ezt szoktátok mondani MS-ről.
Satti20-09-2007 21:41:47 // 2749
Néha találhat más is egy-egy vb címet, mint tavaly pl. Hayden, aki most sehol nincs, vagy idén Stoner, akinél nem lehet tudni, mit tud majd hosszú távon nyújtani, de folyamatosan úgy szerepelni, mint Rossi, azt nem nagyon fogja tudni senki megcsinálni még egy darabig valószínűleg, mint ahogyan ezt MS eredményeire is szokták a rajongói mondani, ez ugyanaz.
Mike.20-09-2007 21:40:25 // 2748
Jaa, MS nek is vannak gokartból címei. :-)))
Na de az nem számít az F1-be. :-)
Na de az nem számít az F1-be. :-)
Satti20-09-2007 21:37:47 // 2747
Mire is gondolsz?:-)
Van már 7 vb címe, és már szinte minden rekordot megdöntött amit lehetett, és van még egy kis ideje, mert 28 éves:-)
Ja, és neki is egymás után volt meg az utóbbi 5 vb cím.
Van már 7 vb címe, és már szinte minden rekordot megdöntött amit lehetett, és van még egy kis ideje, mert 28 éves:-)
Ja, és neki is egymás után volt meg az utóbbi 5 vb cím.
Mike.20-09-2007 21:37:34 // 2746
Sokszor ott vannak a jó versenyek. :-))
Én is Talma miatt kezdtem jobban figyelemmel követni és ott igazi verseny zajlik.
Én is Talma miatt kezdtem jobban figyelemmel követni és ott igazi verseny zajlik.
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
3
Guests3
468
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?