Forum >> Motorsport
zolee14519-01-2009 20:16:05 // 4622
Teljesen megértem Szalayt. Marha szar érzés lehet, hogy egy média ember rendszeresen elpicsázza a Dakaron, őt, az autóversenyzőt. Mondjuk így a plusz 12 órával mögötte végezni sem lehet jó. Én is sértődöznék állandóan.:D
mesa19-01-2009 20:04:04 // 4621
Palik "170mérföldes" László a saját hazugságának áldozata lett.
És most egy jóízű kacagás: MUHAHAHAHA :DDDD
És most egy jóízű kacagás: MUHAHAHAHA :DDDD
Mike.19-01-2009 19:56:56 // 4620
Ezt már belinkelted egyszer ma. Gondolod ha még párszor megteszed javul a helyzet? :-))
Ez csak az ő nyilatkozata ami nem teljesen egyezik az előző napon tett nyilatkozatával.
A lényeg, még most is az, hogy Szalay siránkozott, panaszt, óvást, nyújtott be, sokan még csatlakoztak hozzá ennek eredményeképpen plusz 10 órát kiosztottak a többieknek.
És mintha itt már tartottunk volna ma. :-))
Ez csak az ő nyilatkozata ami nem teljesen egyezik az előző napon tett nyilatkozatával.
A lényeg, még most is az, hogy Szalay siránkozott, panaszt, óvást, nyújtott be, sokan még csatlakoztak hozzá ennek eredményeképpen plusz 10 órát kiosztottak a többieknek.
És mintha itt már tartottunk volna ma. :-))
Zsolt15519-01-2009 19:10:05 // 4618
Szerintem ezt az idióta ReTek Klub-nak lehet köszönni az egész sz@rkeverést.
Az RTL Klub a Szalay Dakar Team ellen irányuló hadjáratba kezdett?
"... Több versenyzőt, aki nagyon lemaradt, illetve a 170. km-nél lévő GPS pontot nem tudta megcsinálni, a szervezők kiintették a pályáról. Akiket a 170. km után kitereltek a pályáról - merthogy több órája ott ástak és egyeseket a kamionjuk húzott ki -, azok a szervezők megítélése alapján nem tudták volna teljesíteni a távot.
Aznap este a táborban Palik László a beszélgetésünk során elmondta, hogy a 170. km-nél lévő GPS pontot egyszerűen több óra után sem tudták megközelíteni. A Palik csapat internetes honlapján is az volt olvasható, hogy Palik Lászlót a T4 versenykamionja húzta ki a dűnék közül. Többször előfordult Afrikában, hogy kizárással sújtottak ilyen eseteket.
A meglepetés másnap érte a célba érkezetteket a 13. szakasz rajtja előtt, amikor kiderült, hogy a versenybírók mindössze 1 óra büntetést adtak azoknak a versenyzőknek, akik nem jutottak túl a CP2 ellenőrző ponton. A szabályok szerint egy GPS pont kihagyása a dűnék között 6 óra, míg egy gyorshajtás 2,5 óra időbüntetést von maga után. Amennyiben egy versenyző több mint négy GPS pontot kihagy, kizárással büntethető (lásd Nasser Al-Attiyah). A 170. km után több mint 15 GPS pontot hagytak ki a versenyzők. A reggeli rajtnál így mindenki fel volt háborodva a versenybíróság által hozott döntésen, mivel a kb. 60 versenyző - aki nem teljesítette a szakaszt - közül a legtöbb a kapott idők miatt azon versenyzők elé kerültek, akik teljesítették a szakaszt. ..."
"... A VW csapat szerint a versenybírók döntése a minimális 1 óra időbüntetésről a Mitsubishi lobbijának volt köszönhető, hiszen Joan Nani Roma is azon versenyzők közé tartozott, akik technikai probléma miatt nem tudták teljesíteni az adott távot. ..."
"... Aznap (13. szakasz) nekünk technikai problémánk volt és későn (19 óra után) értünk a táborba. Emiatt ezt az észrevételt 19:40-kor adtuk le a versenybíróságon. Este 20 órakor a versenybírók kifüggesztettek egy döntést, mely alapján minden versenyző, aki nem ért célba a 12. szakaszon, 12 óra büntetés kap. Ezt a dokumentumot utólag Bunkoczi Laci leszedte a tábláról, melyet amint tudunk, közzéteszünk az interneten. ..."
"... Tóth Anita, a Nemzeti Sport újságírója, riportot készített az egyik portugál zsűritaggal, aki minden döntésüknél jelen volt. Ő elmondta, hogy a mi észrevételünknek semmi köze nem volt az ő döntéshozatalukhoz. Az RTL Klub teljesen hamis alapokon vádolja csapatunkat, akik szerint Palik László miattunk kapott büntetést. Palik László kizárólag maga miatt kapta a büntetést, mivel nem tudta teljesíteni a verseny teljes távját. ..."
Szalay Balázs
Az RTL Klub a Szalay Dakar Team ellen irányuló hadjáratba kezdett?
"... Több versenyzőt, aki nagyon lemaradt, illetve a 170. km-nél lévő GPS pontot nem tudta megcsinálni, a szervezők kiintették a pályáról. Akiket a 170. km után kitereltek a pályáról - merthogy több órája ott ástak és egyeseket a kamionjuk húzott ki -, azok a szervezők megítélése alapján nem tudták volna teljesíteni a távot.
Aznap este a táborban Palik László a beszélgetésünk során elmondta, hogy a 170. km-nél lévő GPS pontot egyszerűen több óra után sem tudták megközelíteni. A Palik csapat internetes honlapján is az volt olvasható, hogy Palik Lászlót a T4 versenykamionja húzta ki a dűnék közül. Többször előfordult Afrikában, hogy kizárással sújtottak ilyen eseteket.
A meglepetés másnap érte a célba érkezetteket a 13. szakasz rajtja előtt, amikor kiderült, hogy a versenybírók mindössze 1 óra büntetést adtak azoknak a versenyzőknek, akik nem jutottak túl a CP2 ellenőrző ponton. A szabályok szerint egy GPS pont kihagyása a dűnék között 6 óra, míg egy gyorshajtás 2,5 óra időbüntetést von maga után. Amennyiben egy versenyző több mint négy GPS pontot kihagy, kizárással büntethető (lásd Nasser Al-Attiyah). A 170. km után több mint 15 GPS pontot hagytak ki a versenyzők. A reggeli rajtnál így mindenki fel volt háborodva a versenybíróság által hozott döntésen, mivel a kb. 60 versenyző - aki nem teljesítette a szakaszt - közül a legtöbb a kapott idők miatt azon versenyzők elé kerültek, akik teljesítették a szakaszt. ..."
"... A VW csapat szerint a versenybírók döntése a minimális 1 óra időbüntetésről a Mitsubishi lobbijának volt köszönhető, hiszen Joan Nani Roma is azon versenyzők közé tartozott, akik technikai probléma miatt nem tudták teljesíteni az adott távot. ..."
"... Aznap (13. szakasz) nekünk technikai problémánk volt és későn (19 óra után) értünk a táborba. Emiatt ezt az észrevételt 19:40-kor adtuk le a versenybíróságon. Este 20 órakor a versenybírók kifüggesztettek egy döntést, mely alapján minden versenyző, aki nem ért célba a 12. szakaszon, 12 óra büntetés kap. Ezt a dokumentumot utólag Bunkoczi Laci leszedte a tábláról, melyet amint tudunk, közzéteszünk az interneten. ..."
"... Tóth Anita, a Nemzeti Sport újságírója, riportot készített az egyik portugál zsűritaggal, aki minden döntésüknél jelen volt. Ő elmondta, hogy a mi észrevételünknek semmi köze nem volt az ő döntéshozatalukhoz. Az RTL Klub teljesen hamis alapokon vádolja csapatunkat, akik szerint Palik László miattunk kapott büntetést. Palik László kizárólag maga miatt kapta a büntetést, mivel nem tudta teljesíteni a verseny teljes távját. ..."
Szalay Balázs
Mulder19-01-2009 18:49:06 // 4617
Te csak ne tévedj el, mert nem akrunk egész nap téged keresni:))))
Szerintem még mindig a szervezők a balf@szok. Lett volna több megoldás is, de a legrosszabbat választották.
Szerintem még mindig a szervezők a balf@szok. Lett volna több megoldás is, de a legrosszabbat választották.
GT Ɨ|ѯ19-01-2009 18:37:33 // 4616
szégyelltem magam,mikor először olvastam a hírt...
( helyette is )
' jó hírünk a világban...:-(
( helyette is )
' jó hírünk a világban...:-(
Mike.19-01-2009 17:59:49 // 4615
Ezt mondom én is. :-)
Esetleg amit nyert a jobb helyezéssel a szponzoroknak annyit bukott is ezzel a "balhéval".
Esetleg amit nyert a jobb helyezéssel a szponzoroknak annyit bukott is ezzel a "balhéval".
GT Ɨ|ѯ19-01-2009 17:55:25 // 4614
erkölcsileg lenullázta magát teljesen..
Mike.19-01-2009 17:52:27 // 4613
"ha" + "volna"
Éppen így be is érhettek volna.
Na mindegy, te így véled én meg hogy ha kussolt volna Szalay akkor nem lenne unszimpatikus ennyi embernek. Jóformán semmit nem nyert ezzel csak bukott.
Éppen így be is érhettek volna.
Na mindegy, te így véled én meg hogy ha kussolt volna Szalay akkor nem lenne unszimpatikus ennyi embernek. Jóformán semmit nem nyert ezzel csak bukott.
Zsolt15519-01-2009 17:32:12 // 4612
Ha nappali fénynél nem találtak be a célba, akkor sötétben sem ment volna annyira.
Mike.19-01-2009 15:57:06 // 4611
Azt azért ne felejtsd el, hogy az a 60 versenyző nem önszántából nem teljesítette, hanem a szervező bagázs nem engedte őket a szakaszt teljesíteni! Ha ott 12 órás büntit megemlítik akkor gondolom, hogy sokan mentek volna tovább. Csak sajnos még választási lehetőséget sem adtak nekik.
A példád meg nem igazán jó erre a szitura.
A példád meg nem igazán jó erre a szitura.
Zsolt15519-01-2009 15:32:36 // 4610
Ha az idei Selenia Rally-n nem érek be a célba, hanem eltévedek valahol, és Ti leintitek a futamot, akkor a szintidőhöz hozzá adtok, még mondjuk 15 perc büntetést, és úgy soroltok be engem, és úgy leszek a 12., akkor szerinted mi lesz az általános vélemény???
Szerintem mindenki óvna.
A Szalayék, és a többi versenyző is így gondolkodott. Szerintem.
Szerintem mindenki óvna.
A Szalayék, és a többi versenyző is így gondolkodott. Szerintem.
Zsolt15519-01-2009 15:26:38 // 4609
Az biztos, hogy nagy sz@r kavarás lett az ügyből. :-(((
Nem Szalayékat szeretném védeni, de az Ő álláspontjuk szerint a futamot - most mindegy milyen okból - leintették. Aki beért az beért, aki meg nem az így járt. Ha így közelítem meg, akkor Palikék nem tudták teljesíteni az aznapi távot, ergo ezért ki is zárhatták volna őket. Először csak egy óra büntetést kaptak.
Sainz meg nem azért nem tudta befejezni mert eltévedt, hanem felborult. Reggelre neki is összerakták volna az autóját, és egy óra büntetéssel visszaállt volna az elejére az pont ugyan ilyen lett volna.
Nem Szalayékat szeretném védeni, de az Ő álláspontjuk szerint a futamot - most mindegy milyen okból - leintették. Aki beért az beért, aki meg nem az így járt. Ha így közelítem meg, akkor Palikék nem tudták teljesíteni az aznapi távot, ergo ezért ki is zárhatták volna őket. Először csak egy óra büntetést kaptak.
Sainz meg nem azért nem tudta befejezni mert eltévedt, hanem felborult. Reggelre neki is összerakták volna az autóját, és egy óra büntetéssel visszaállt volna az elejére az pont ugyan ilyen lett volna.
Trombozis19-01-2009 12:27:32 // 4608
Tegnap meghallgattam Szalayt a DunyhaTéVén. :-(
Trombozis19-01-2009 12:23:11 // 4607
Ezeket ne mondd, mert kb 3-4 éve hiányzik az élet nagy dolgain való gondolkodás....:-))))
GT Ɨ|ѯ19-01-2009 12:14:51 // 4606
Reszelgetheti a fingot..Setleg..:-(
Buksi19-01-2009 11:03:37 // 4604
Így jártunk! :-(
Az a baj, hogy nálunk mindent megszűntetnek! :-((
Az a baj, hogy nálunk mindent megszűntetnek! :-((
Kazes☻19-01-2009 11:03:35 // 4603
Egy K....G! Egyszerűen szvsz.
Kazes☻19-01-2009 11:02:30 // 4602
Mert nálunk meg megszüntették a "testvérek". :)
Buksi19-01-2009 10:59:58 // 4601
Érzi ő is, hogy bűnös és fújnak rá! Különben miért mondta volna, hogy majd tisztázza Palikkal a dolgot? :-)
Buksi19-01-2009 10:59:11 // 4600
Az egy dolog, de ők meg is valósították! :-)
Mike.19-01-2009 10:57:15 // 4599
Na ez a magyarázkodás még gusztustalanabb.Eddig megpróbáltam megérteni a helyzetét érzéseit, de ez számomra csak ellenszenvesebbé tette.
A riportban amit elmondott meg nem ez hangzott el.
Megpróbálom megkeresni.
Amúgy meg nem mindegy, hogy óvás vagy írásbeli észrevétel? A lényeg, hogy ő kezdeményezett egy vizsgálatot amihez még csatlakoztak páran és ennek a vizsgáltanak, óvásnak, panasznak, észrevételezésnek 12 órás bünti lett a vége.
A riportban amit elmondott meg nem ez hangzott el.
Megpróbálom megkeresni.
Amúgy meg nem mindegy, hogy óvás vagy írásbeli észrevétel? A lényeg, hogy ő kezdeményezett egy vizsgálatot amihez még csatlakoztak páran és ennek a vizsgáltanak, óvásnak, panasznak, észrevételezésnek 12 órás bünti lett a vége.
Kazes☻19-01-2009 10:56:21 // 4598
Persze, miután ellopták tőlünk annó, úgy könnyű. :)
Buksi19-01-2009 10:53:24 // 4597
A ruszkik mindig is tudtak teherautókat építeni! :-))
Zsolt15519-01-2009 10:52:01 // 4596
A kamionok között az első, a második, és a negyedik helyen Kamaz végzett. :-)))
Zsolt15519-01-2009 10:50:59 // 4595
Buksi19-01-2009 10:50:54 // 4594
Bunyó lesz!! Király! :-DDDDDDDDDDDDDDD
Zsolt15519-01-2009 10:49:06 // 4593
Szalay ezt nyilatkozta:
"... az idehaza nagy port felvert büntetési ügyben ő maga és további harminc autós egyáltalán nem óvott, még csak nem is fellebbezett, pusztán írásbeli észrevétellel élt, és Palikkal még hazatérésük elôtt szeretné tisztázni a dolgot. ..."
"... az idehaza nagy port felvert büntetési ügyben ő maga és további harminc autós egyáltalán nem óvott, még csak nem is fellebbezett, pusztán írásbeli észrevétellel élt, és Palikkal még hazatérésük elôtt szeretné tisztázni a dolgot. ..."
Buksi19-01-2009 10:47:19 // 4592
Dehogy nem! Ez is rendkívüli teljesítmény! :-)
Zsolt15519-01-2009 10:44:52 // 4591
Csak érdekességként Szaller - Pocsik - Csitári 10. lett a kamionok között. Az jóbb mint a Palikék 12. helye lett volna. Ez nem sport történelem?!? :-)))
Buksi19-01-2009 10:42:27 // 4590
Azért az nem semmi, hogy az első két helyen a VW ért célba! És ha Sainz nem esik ki, akkor "vitték" volna az egész dobogót! :-)
Mike.19-01-2009 10:06:04 // 4589
A dakar ilyen veszélyes verseny. Aki itt elindul az gondolom, hogy tisztában van ezzel és számol is vele. Szóval veszélyesség miatt , vagy mert nehéz szakasz, szerintem nem kellett volna eltörölni.
Mike.19-01-2009 10:00:22 // 4588
Láttam Szalay nyilatkozatot ahol azt mondta, ő nyújtott be óvást és a többiek csatlakoztak hozzá.
Apró eltérés ez, de azért nem mindegy. Jobb lett volna ha nem ő a fő okoskodó.
Apró eltérés ez, de azért nem mindegy. Jobb lett volna ha nem ő a fő okoskodó.
Zsolt15519-01-2009 09:16:27 // 4587
szervíz kamion = szervizkamion
Zsolt15519-01-2009 09:14:49 // 4586
Az lett volna valóban legigazságosabb, ha kint hagyják őket a dűnék között, aztán beérnek amikor beérnek.
Szalayék is végig sz@vták a versenyt - ráadásul szervíz kamion nélkül -, és amikor nekik állt volna zászló, akkor beavatkoztak a bírák. Igaz azok meg nem akartak még egy halálesetet megkockáztatni.
A közvetítők is megérik a pénzüket, amiért azonnal ilyen negatív hangulatot gerjesztenek a másik ellen.
Szalayék is végig sz@vták a versenyt - ráadásul szervíz kamion nélkül -, és amikor nekik állt volna zászló, akkor beavatkoztak a bírák. Igaz azok meg nem akartak még egy halálesetet megkockáztatni.
A közvetítők is megérik a pénzüket, amiért azonnal ilyen negatív hangulatot gerjesztenek a másik ellen.
Kau19-01-2009 09:05:28 // 4585
Mind a két felet meg lehet érteni. Szalayék is miért kéne, hogy rosszabbul járjanak, ha teljesítették azt a nehéz szakaszt, aki nem, az pedig jobban járt úgy, ha be sem ért.
A versenyszervezők baszták el, mert nem kellett volna bele avatkozni. Aki kint marad, az kiesik, a többi meg beért volna amikor beér! Ebben viszont Palikéknak volt igazuk. Ez a Dakar! Nem hiába a legnehezebb verseny! Így ők esélyt se kaptak, hogy beérjenek, pedig nem 12 órát lettek volna kint.
A versenyszervezők baszták el, mert nem kellett volna bele avatkozni. Aki kint marad, az kiesik, a többi meg beért volna amikor beér! Ebben viszont Palikéknak volt igazuk. Ez a Dakar! Nem hiába a legnehezebb verseny! Így ők esélyt se kaptak, hogy beérjenek, pedig nem 12 órát lettek volna kint.
Zsolt15519-01-2009 09:03:41 // 4584
Azt én is nagyon durvának tartottam.
Zsolt15519-01-2009 09:00:39 // 4583
DuEn.
"... A csütörtöki szakaszon ugyanis sok versenyző benn ragadt a dűnék között, ezért a versenyigazgatóság leterelte őket a pályáról, a hátralevő utat a táborig az etapon kellett megtenniük. Az eredményhirdetésnél a versenyzők a teljes szakasz hosszára kapták meg a mért idejüket, akik viszont könnyítéssel tették meg a távot, azok az addig elért idejükhöz hozzáadott átlagidőt kaptak, és ehhez jött még egy óra büntetés. A döntés ellen többen fellebbeztek, így a Szalay csapat is, ezért a versenybíróság úgy döntött, hogy azok a versenyzők, akik nem teljesítették a szelektívet, 12 óra büntetést kapnak. Ezzel a döntéssel az addig összetettben 12. helyet elfoglaló Palik László visszacsúszott a 21. helyre. ..."
Sajnos ReTek Klub kicsit torzítva adja vissza a híreket. :-(((
"... A csütörtöki szakaszon ugyanis sok versenyző benn ragadt a dűnék között, ezért a versenyigazgatóság leterelte őket a pályáról, a hátralevő utat a táborig az etapon kellett megtenniük. Az eredményhirdetésnél a versenyzők a teljes szakasz hosszára kapták meg a mért idejüket, akik viszont könnyítéssel tették meg a távot, azok az addig elért idejükhöz hozzáadott átlagidőt kaptak, és ehhez jött még egy óra büntetés. A döntés ellen többen fellebbeztek, így a Szalay csapat is, ezért a versenybíróság úgy döntött, hogy azok a versenyzők, akik nem teljesítették a szelektívet, 12 óra büntetést kapnak. Ezzel a döntéssel az addig összetettben 12. helyet elfoglaló Palik László visszacsúszott a 21. helyre. ..."
Sajnos ReTek Klub kicsit torzítva adja vissza a híreket. :-(((
Kau19-01-2009 09:00:37 // 4582
Én a Dési esetében is durvának tartom a büntetést. Kihagyott egy ellenőrzési pontot és adtak neki ezért 8 óra büntetést. Visszaesett kb. 30-35 helyet. Kíváncsi lettem volna, ha Coma és Despres hagyták volna ki, mikor 23 km-t kerültek, akkor őket is visszanyomták volna-e a 20. hely környékére?
Zsolt15519-01-2009 08:52:39 // 4581
"... Sajna az RTL klub kicsit egyoldalúan közvetít, de ezen sem kell csodálkozni ha saját versenyzőjük mellett állnak ki. Egy a baj, így mi nem kapunk korrekt infókat. ..."
Sajnos ez az igazság.
Sajnos ez az igazság.
GT Ɨ|ѯ19-01-2009 08:42:11 // 4580
jobban fog aludni,lehet...:-(
Ferko19-01-2009 08:11:01 // 4579
Oké. Te így gondolod. Nincs ezzel semmi gond.
Palik évek óta veri Szalayt a Dakaron egyébként.
Palik évek óta veri Szalayt a Dakaron egyébként.
Ferko19-01-2009 08:10:17 // 4578
Akkor jó, mert szerencsére nem az RTles közvetítéseket néztem!:-)
Mike.19-01-2009 07:55:02 // 4577
Ez verseny volt. Vannak szabályok, amiket itt felrúgtak, ez sokaknak xarul jött, megóvták, ennyi. Fordított esetben lehet, hogy a most büntetést kapottak is óvtak volna.
Sajna az RTL klub kicsit egyoldalúan közvetít, de ezen sem kell csodálkozni ha saját versenyzőjük mellett állnak ki. Egy a baj, így mi nem kapunk korrekt infókat.
Sajna az RTL klub kicsit egyoldalúan közvetít, de ezen sem kell csodálkozni ha saját versenyzőjük mellett állnak ki. Egy a baj, így mi nem kapunk korrekt infókat.
Zsolt15519-01-2009 07:19:36 // 4576
Nem hinném, hogy Szalay azért ment volna a sportbírókhoz, hogy a Palikkal "kitoljon".
Zsolt15519-01-2009 07:13:35 // 4575
Valahol igazuk van. Amikor a motoros nem tudtam megközelíteni a jeladót, akkor azért 2 óra plusz büntetést kapott, pedig elment mellette.
Zsolt15519-01-2009 07:09:33 // 4574
Ha nem terelik le őket, akkor lehet, hogy még mindig a dűnén üllnének.
Zsolt15519-01-2009 07:09:33 // 4573
Ha nem terelik le őket, akkor lehet, hogy még mindig a dűnén üllnének.
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
0
Guests0
468
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?