Én is kiszedtem a tompítottból ma... :(((
Refi maradt, még is ha sötétben kell mennem valahova lássak is valamit. :D
Majd ha elkezd megint korán sötétedni szépen visszamegy a helyére. Remélem addig kicsit elcsitulnak.
Forum >> Nyugat-Dunántúl
Sanyi03-05-2010 18:15:20 // 95378
Dévid03-05-2010 16:40:54 // 95377
Fóliám nincs, xenonom nincs, a kipufogóm picit hangos már, meg nyikorog a fékbetétem. Talán nem büntetnek meg túlzottan. :)
Rolee03-05-2010 16:27:30 // 95376
Szevasztok!
Csatlakozom Kócos cartárs hozzászólásához.
Éberék (rendőrség, KPM) ezerrel ráállt az utólagos xenonos autókra. Hogy a fóliázást ne is említsem...Helyszíni elbírálás kérdése, hogy ki milyen büntetéssel távozik a helyszínről. Ez most egy komoly bevételi forrás a faszkalap brigádnak.
Van, aki megússza 5ezres büntetéssel, hallottam már !!100!!ezresről is, illetve a műszaki azonnali érvénytelenítése, ami automatikusan magával vonzza a forgalomból való kitiltást, ideiglenes kivonást...
Ha ilyen szituba keveredsz, akkor bármi lehet. Ha van rajtad sapka azért, ha nincs akkor meg azért büntetnek a majmok.
A legszebb, hogy egyértelmű jogszabállyal nem támasztják alá a szankciót, csak ez most a sláger...a KPM a saját állásfoglalásával takarózik, miszerint ez az átalakítás baleset-, életveszélyes, atomvillanással is járhat :))
íme az említett állásfoglalás
Idézet egy helyszíni határozatból:
" A határozat fellebbezésre tekintet nélküli végrehajtását a jármű rossz műszaki állapota indokolta. A járműnek a forgalomban való további részvétele balesetveszélyes, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyeget, ezért a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás szabályairól szóló 204.évi CLX. törvény 101.par. (2) bek. a) pontja alapján fellebbezésre való tekintet nélküli végrehajtást rendeltem el.
A jármű műszaki érvényességét a helyszínen töröltem, annak érdekében, hogy csak a hibák kijavítását követő ismételt műszaki vizsgálat után vehessen részt a közúti forgalomban."
Akinek csak tehetem, azt javaslom, hogy alakítsa vissza a kocsi ezen részét, mert szívás lehet belőle. Sajnos már messziről kiszúrják, és némelyik túlképzett ránézésre megmondja, hogy abból a vasból adtak-e ki gyári xenonnal.
Kicsi országunk erről szól, hogy követelnek, büntetnek, aláznak. Ekkora hatalmat adni egy-egy "társulat" kezébe...amikor a szar felkerül a polcra...
Csatlakozom Kócos cartárs hozzászólásához.
Éberék (rendőrség, KPM) ezerrel ráállt az utólagos xenonos autókra. Hogy a fóliázást ne is említsem...Helyszíni elbírálás kérdése, hogy ki milyen büntetéssel távozik a helyszínről. Ez most egy komoly bevételi forrás a faszkalap brigádnak.
Van, aki megússza 5ezres büntetéssel, hallottam már !!100!!ezresről is, illetve a műszaki azonnali érvénytelenítése, ami automatikusan magával vonzza a forgalomból való kitiltást, ideiglenes kivonást...
Ha ilyen szituba keveredsz, akkor bármi lehet. Ha van rajtad sapka azért, ha nincs akkor meg azért büntetnek a majmok.
A legszebb, hogy egyértelmű jogszabállyal nem támasztják alá a szankciót, csak ez most a sláger...a KPM a saját állásfoglalásával takarózik, miszerint ez az átalakítás baleset-, életveszélyes, atomvillanással is járhat :))
íme az említett állásfoglalás
Idézet egy helyszíni határozatból:
" A határozat fellebbezésre tekintet nélküli végrehajtását a jármű rossz műszaki állapota indokolta. A járműnek a forgalomban való további részvétele balesetveszélyes, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyeget, ezért a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás szabályairól szóló 204.évi CLX. törvény 101.par. (2) bek. a) pontja alapján fellebbezésre való tekintet nélküli végrehajtást rendeltem el.
A jármű műszaki érvényességét a helyszínen töröltem, annak érdekében, hogy csak a hibák kijavítását követő ismételt műszaki vizsgálat után vehessen részt a közúti forgalomban."
Akinek csak tehetem, azt javaslom, hogy alakítsa vissza a kocsi ezen részét, mert szívás lehet belőle. Sajnos már messziről kiszúrják, és némelyik túlképzett ránézésre megmondja, hogy abból a vasból adtak-e ki gyári xenonnal.
Kicsi országunk erről szól, hogy követelnek, büntetnek, aláznak. Ekkora hatalmat adni egy-egy "társulat" kezébe...amikor a szar felkerül a polcra...
zotya littlesoldier és Szabina03-05-2010 14:16:05 // 95375
Hahó Nyugat-Dunántúl Népe!
Konvoj Pápárol AlfaCitybe!
Várunk mindenkit a környékből vagy akinek útba esik Pápa, hogy minél többen konvojozhassunk együtt!
Kiegészítés Bilux kedvéért: és természetesen Győrben is megállunk hogy ott még többen csatlakozhassatok! :D
Várható indulás 7 óra a pápai Tesco parkolóból, majd 7.45-8.00 a győri Alfa Riegler elől
aki ott lesz:
1. Piritu
2. Zotya(littl soldier)
3. Bilux
4. Liquid egyelőre még ?-esen...
5. Rolee™ (amennyiben rendesen haladunk, és nem a várakozásról szól a nap)
6. Sanyi
7. Fox
8.Pezzy
Várunk mindenkit a környékből vagy akinek útba esik Pápa, hogy minél többen konvojozhassunk együtt!
Kiegészítés Bilux kedvéért: és természetesen Győrben is megállunk hogy ott még többen csatlakozhassatok! :D
Várható indulás 7 óra a pápai Tesco parkolóból, majd 7.45-8.00 a győri Alfa Riegler elől
aki ott lesz:
1. Piritu
2. Zotya(littl soldier)
3. Bilux
6. Sanyi
7. Fox
8.Pezzy
Liquid02-05-2010 23:36:56 // 95374
hogy volt ez a büntetős sztori?
Pezzy14502-05-2010 23:17:01 // 95373
Nem szándékozm kihagyni de ha nem lesz szabad nap akkor felejtös sajna:S
Kócosw02-05-2010 23:12:34 // 95372
aha okes :)
Piritu - 1.000.00002-05-2010 23:07:41 // 95371
Természetesen a győrihez .-))
Piritu - 1.000.00002-05-2010 23:05:33 // 95370
így már érthető :-)
Kócosw02-05-2010 23:02:32 // 95369
nekem meg beszelnem kell Devid tesommal hogy meliyk konvolyhoz csatlakozzunk...
tavaly räbacsanaknäl szälltunk be a szombathelyröl indulo csapatba... :)
tavaly räbacsanaknäl szälltunk be a szombathelyröl indulo csapatba... :)
Kócosw02-05-2010 23:01:19 // 95368
delutän 2 kor meg magyarorszägon voltam,jelenleg Sindelfingenben seggelek :))
Piritu - 1.000.00002-05-2010 22:57:16 // 95367
Ne hagyd ki, ekkora buli nincs még egy! :-)
..és itt nem csak a konvojra gondolok :-)
..és itt nem csak a konvojra gondolok :-)
Piritu - 1.000.00002-05-2010 22:56:16 // 95366
Te most hol vagy, hogy Ft-ra büntetnek, de ä-t használsz? :-DDDD
Pezzy14502-05-2010 22:55:30 // 95365
Üdv mindenki! elvileg melozok de megprobálom elkérni a szombatot!
mindenesetre felirratkoztam:D
mindenesetre felirratkoztam:D
Pezzy14502-05-2010 22:54:49 // 95364
aki ott lesz:
1. Piritu
2. Zotya(littl soldier)
3. Bilux
6. Sanyi
7. Fox
8.Pezzy
aki ott lesz:
1. Piritu
2. Zotya(littl soldier)
3. Bilux
6. Sanyi
7. Fox
8.Pezzy
Kócosw02-05-2010 22:47:31 // 95363
SZebb estet!
Tegnap reggel megbüntettek 5000 Ft-ra xenon vegett...mondom franko,de akkor meg nem tudtam ma mi jön...
megyek movär fele,autopälya felhajoto utan sehol egy auto,egyszercsak egy roppanäs..
igen,mondom ez mivolt...
es igen.. a szelvedö szemmagassägban a jobb oldalon berepedt 5 cm
-tert..mondom okes ezmeg nem veszelyes,csaknem reped gyorsan toväbb..
felmentem megebedeltem bnömeknel, egy orät sem voltam fent 35 cm hosszura fejlödött a repedes..csodälatos hetvege volt :S
Tegnap reggel megbüntettek 5000 Ft-ra xenon vegett...mondom franko,de akkor meg nem tudtam ma mi jön...
megyek movär fele,autopälya felhajoto utan sehol egy auto,egyszercsak egy roppanäs..
igen,mondom ez mivolt...
es igen.. a szelvedö szemmagassägban a jobb oldalon berepedt 5 cm
-tert..mondom okes ezmeg nem veszelyes,csaknem reped gyorsan toväbb..
felmentem megebedeltem bnömeknel, egy orät sem voltam fent 35 cm hosszura fejlödött a repedes..csodälatos hetvege volt :S
Piritu - 1.000.00002-05-2010 22:21:01 // 95362
Most nézem, a képen mintha fázósan húzná össze magát egy fekete pólós úriember :-))
Piritu - 1.000.00002-05-2010 22:17:52 // 95361
Piritu - 1.000.00002-05-2010 22:16:16 // 95360
Pápa -Komárom durván másfél óra. Nyitásra nem biztos hogy érdemes odaérnin,mert messze bennt kell majd parkolni. Fél 10 lenne ideális érkezés, utána sokat kellene sorba állni - szerintem
zotya littlesoldier és Szabina02-05-2010 22:12:00 // 95359
alkudozunk? :DD
Piritu - 1.000.00002-05-2010 21:50:31 // 95358
7:15?
zotya littlesoldier és Szabina02-05-2010 21:49:20 // 95357
én azt mondom inkább pápárol induljunk korábban mert györbe nagyobb a forglom mindig meg egyre szarabba 83 és igy tududnk kényelmesen haladni győrig!
de én akkor megyek amikor ti!
de én akkor megyek amikor ti!
Piritu - 1.000.00002-05-2010 21:32:52 // 95356
Akkor ne tegyük fél órával későbbre a menetelt??
Pápa 7:30
Győr Riegler 8:15-8:30
Pápa 7:30
Győr Riegler 8:15-8:30
zotya littlesoldier és Szabina02-05-2010 20:43:26 // 95355
aki ott lesz:
1. Piritu
2. Zotya(littl soldier)
3. Bilux
6. Sanyi
7. Fox
aki ott lesz:
1. Piritu
2. Zotya(littl soldier)
3. Bilux
6. Sanyi
7. Fox
Liquid02-05-2010 14:09:43 // 95354
ja ezt hallottam :) pedig az kemény dolog ha Sparky reklamál hogy gyors a tempó :))
Poló02-05-2010 14:06:39 // 95353
Következő évben nem velünk jöttél, akkor pontos Volt Sparky.
Aztán Siófokon kibővült a csapat 3 autóra, Csöriék csatlakoztak hozzánk.
Na itt volt egy alkalom, amikor Sparky rámtelefonált, hogy hova sietünk ennyire... Mondom nem én megyek elöl vazze, én csak követem Csörit (már amennyire tudtam).
Aztán Siófokon kibővült a csapat 3 autóra, Csöriék csatlakoztak hozzánk.
Na itt volt egy alkalom, amikor Sparky rámtelefonált, hogy hova sietünk ennyire... Mondom nem én megyek elöl vazze, én csak követem Csörit (már amennyire tudtam).
Liquid02-05-2010 13:57:19 // 95352
az pedig egész jó kis joyride volt az :) Na jó valóban késtünk (nem is tudtam, hogy Sparky rámfogta :) ), de végeredményben talán ha 10 perccel később értünk Pécsre, viszont Mo. teljes GDP-jét ellőttük volna, ha találkozunk pár trafival:) ott szembesültem azzal, hogy Sparky még nálam is sokkal "vadabbul" vezet :)
Egyébként alapvetően én se szeretek másokhoz alkalmazkodni, de egy Alfacitys, vagy esztergomi konvoj 1 évben eccer megéri
Egyébként alapvetően én se szeretek másokhoz alkalmazkodni, de egy Alfacitys, vagy esztergomi konvoj 1 évben eccer megéri
zotya littlesoldier és Szabina02-05-2010 09:40:18 // 95351
aki ott lesz:
1. Piritu
2. Zotya(littl soldier)
3. Bilux
6. Sanyi
7. Fox
aki ott lesz:
1. Piritu
2. Zotya(littl soldier)
3. Bilux
6. Sanyi
7. Fox
Andyka01-05-2010 07:58:09 // 95350
Szép jó reggelt Nyugatosok!
Kicsit eltűntem mostanában, zajlik az élet, sok a dolog (szerencsére).
Mi a helyzet veletek fiúkák? :*
Kicsit eltűntem mostanában, zajlik az élet, sok a dolog (szerencsére).
Mi a helyzet veletek fiúkák? :*
Lali7530-04-2010 21:27:07 // 95349
Üdv!Festőt keresek Győrben,aki nem fikázza az öreg autókat,és nem aranyáron dolgozik!Valaki tud?
Piritu - 1.000.00030-04-2010 19:02:03 // 95348
Tényleg az első 10-ben voltam, már rég a parkolóban voltunk, amikor a balesetről hallottam. Viszont az se volt normális, ahogy egyesek a városban tolakodtak és szorították le a többi OFF-ot, hogy még beférjenek a lámpánál :-(
Piritu - 1.000.00030-04-2010 18:58:29 // 95347
Szeretek aludni, napi 8 órát le is gyűrök legalább :-)
...viszont sokkal jobban szeretek az Alfásokkal lenni és dumálni, ha ehhez az kell hogy éjjel ne is aludjak, akkor nem fexem le :-)
Ha tíz percet késünk mert jó a hangulat legyen. Számomra az nem várakozás, társasági lét.
Egy találkozó az Alfásokkal Ünnep akárhol is van, így nagybetűvel :-)))
...viszont sokkal jobban szeretek az Alfásokkal lenni és dumálni, ha ehhez az kell hogy éjjel ne is aludjak, akkor nem fexem le :-)
Ha tíz percet késünk mert jó a hangulat legyen. Számomra az nem várakozás, társasági lét.
Egy találkozó az Alfásokkal Ünnep akárhol is van, így nagybetűvel :-)))
Poló30-04-2010 18:57:45 // 95346
Igen, együtt mentünk, te ott voltál valahol a felvezető autó mögött. Gyülekeztünk itt Pápán, aztán Borsosgyőrön, aztán Sárváron, meg még egy helyen valami kavicsos parkolóban, na meg aztán Sopronban tekertünk egy jó nagy kerülőt a városban, mert aki elöl ment, nem tudta hol van a pláza, de nem engedett előre olyat, akinek volt GPS, inkább telefonon tartották a kapcsolatot, hogy merre kell menni.
És akkor a balesetet meg sem említem...
És akkor a balesetet meg sem említem...
Piritu - 1.000.00030-04-2010 18:51:05 // 95345
Sopronba egyfelé mentünk? :-D
Emlékeim szerint Sárváron volt a gyülekező és egy helyen álltunk meg összesen fényképezkedni. Az igaz hogy a felvezető bement a városba és ott egy kicsit necces volt a helyzet, mert bedugultunk rendesen :-)
Emlékeim szerint Sárváron volt a gyülekező és egy helyen álltunk meg összesen fényképezkedni. Az igaz hogy a felvezető bement a városba és ott egy kicsit necces volt a helyzet, mert bedugultunk rendesen :-)
Sanyi30-04-2010 18:39:46 // 95344
Sziasztok!
Látom elvagytok! :D
Látom elvagytok! :D
zotya littlesoldier és Szabina30-04-2010 18:32:04 // 95343
amugy meg gyerekek felesleges ezn itt veszekedni aki akar jön aki nem nem jön!
ugy hogy veszekedést abba hagyni:DD
ugy hogy veszekedést abba hagyni:DD
Rolee30-04-2010 18:21:13 // 95342
Köszönöm az épületes, kritikus hozzászólásokat.
Aki mindezt szarozásnak látja, az bölcs marad, ha nem kommentál...persze ez egy szabad fórum, úgyhogy akár mindent lehet...
Még egyszer és utoljára megkövetem azt, akit esetleg megbántottam :)
Annak viszont örülök, hogy nem vagyok egyedüli, akinek vannak bizony keserű tapasztalatai is.
Aki mindezt szarozásnak látja, az bölcs marad, ha nem kommentál...persze ez egy szabad fórum, úgyhogy akár mindent lehet...
Még egyszer és utoljára megkövetem azt, akit esetleg megbántottam :)
Annak viszont örülök, hogy nem vagyok egyedüli, akinek vannak bizony keserű tapasztalatai is.
zotya littlesoldier és Szabina30-04-2010 18:01:56 // 95341
aki ott lesz:
1. Piritu
2. Zotya(littl soldier)
3. Bilux
6. Sanyi
7. Fox
aki ott lesz:
1. Piritu
2. Zotya(littl soldier)
3. Bilux
6. Sanyi
7. Fox
zotya littlesoldier és Szabina30-04-2010 18:01:11 // 95340
Tljesen egyet értek veled! ez nem kötelező aki nem jön nem jön!
de ne vegye el mások kedvét is tőle mint ahogy Piritu is irta pláne azét aki még nem konvojozott de szeretne mert biztos van ilyen is!
egyszóval ne foglalkozzatok semmivel aki akar jöjjön!
de ne vegye el mások kedvét is tőle mint ahogy Piritu is irta pláne azét aki még nem konvojozott de szeretne mert biztos van ilyen is!
egyszóval ne foglalkozzatok semmivel aki akar jöjjön!
Poló30-04-2010 17:53:43 // 95339
Nem szarozok, amint láthatod, nem is iratkoztam fel a listára.
Csak ahhoz szóltam hozzá, amit Piritu írt, hogy neki még nem volt ilyen problémája. Lehet hogy ő időmilliomos, vagy nem szeret hajnalnál tovább aludni vagy nem tudom... Vagy lehet ő élvezi azt, hogy 10 km autózás, fél óra várakozás.
Csak ahhoz szóltam hozzá, amit Piritu írt, hogy neki még nem volt ilyen problémája. Lehet hogy ő időmilliomos, vagy nem szeret hajnalnál tovább aludni vagy nem tudom... Vagy lehet ő élvezi azt, hogy 10 km autózás, fél óra várakozás.
Bilux30-04-2010 17:49:10 // 95338
NEM KÖTELEZŐ A KONVOJOZÁS!!! Senki fejéhez nem tartunk pisztolyt. Aki nem híve ennek az megy egyedül. Mit kell ezen ennyit szarozni.
Poló30-04-2010 17:34:49 // 95337
Egyetértek veled. Konvojnál alkalmazkodni kell másokhoz.
Amit Piritu írt, hogy 2005 óta csinálja ezt és még nem volt ilyen gondja, azt nem hiszem el. Pl. 2006-ban amikor mentünk Sopronba, akkor eszméletlen sok helyen megálltunk és kb. 2x annyi időt vett igénybe az út, mintha egyedül mentem volna. 2006 Esztergom, elindultunk Pápáról, Győrben csatlakoztunk a Perdix szervezte konvojhoz, ott elég sokat vártunk.
És akkor elmondom a leggyengébb konvojt, tavalyelőtt mentünk Pécsre, szóltam Sparkynak és Liquidnek, hogy Veszpérmben találkozhatunk. Én ott voltam a megbeszélt időben Veszprémben. Felhívom Sparkyt, hogy hol vannak, mondja hogy mindjárt ott lesznek, csak a Liquidék elaludtak. Vártunk... Eltelt negyed óra, sehol nincsenek. Felhívom megint, mondja hogy nem régen hagyták el ZIrcet, mondom akkor mi most indulunk, onnan még fél óra, mire ideértek. A végén még az is kiderült, hogy nem a Liquidék aludtak el, hanem a Sparkynak volt valami dolga, amit intézett útközben. Aztán Edyboyékkal is meg volt beszélve egy tali, felhívom őket, hogy hol vannak, mondja, hogy késésben, úgyhogy menjek csak nyugodtan, majd Pécsen találkozunk.
Amit Piritu írt, hogy 2005 óta csinálja ezt és még nem volt ilyen gondja, azt nem hiszem el. Pl. 2006-ban amikor mentünk Sopronba, akkor eszméletlen sok helyen megálltunk és kb. 2x annyi időt vett igénybe az út, mintha egyedül mentem volna. 2006 Esztergom, elindultunk Pápáról, Győrben csatlakoztunk a Perdix szervezte konvojhoz, ott elég sokat vártunk.
És akkor elmondom a leggyengébb konvojt, tavalyelőtt mentünk Pécsre, szóltam Sparkynak és Liquidnek, hogy Veszpérmben találkozhatunk. Én ott voltam a megbeszélt időben Veszprémben. Felhívom Sparkyt, hogy hol vannak, mondja hogy mindjárt ott lesznek, csak a Liquidék elaludtak. Vártunk... Eltelt negyed óra, sehol nincsenek. Felhívom megint, mondja hogy nem régen hagyták el ZIrcet, mondom akkor mi most indulunk, onnan még fél óra, mire ideértek. A végén még az is kiderült, hogy nem a Liquidék aludtak el, hanem a Sparkynak volt valami dolga, amit intézett útközben. Aztán Edyboyékkal is meg volt beszélve egy tali, felhívom őket, hogy hol vannak, mondja, hogy késésben, úgyhogy menjek csak nyugodtan, majd Pécsen találkozunk.
zotya littlesoldier és Szabina30-04-2010 17:25:17 // 95336
az jó de mondjuk az sem baj ha rendes időben indulunk és mondjuk györben várunk kicsit többet vagy kényelmesebben haladunk!
de nekem mind 1 én akkor indulok amikor ti! :DD
de nekem mind 1 én akkor indulok amikor ti! :DD
zotya littlesoldier és Szabina30-04-2010 17:24:08 // 95335
a vaezér cserben hagyott minket!
katonai puccsal át jön az uj kormány:DD
katonai puccsal át jön az uj kormány:DD
Sanyi30-04-2010 13:16:53 // 95334
Támogatom! :D
Piritu - 1.000.00030-04-2010 13:14:44 // 95333
Most nézem Pápa-Komárom 1,5 óras menetidő, ha 7-kor indulunk nyitás előtt érünk oda.
Szerintem fél órával később is indulhatnánk, tehát Pápa 7:30 Győr Riegler 8:15-8:30
Szerintetek?
Szerintem fél órával később is indulhatnánk, tehát Pápa 7:30 Győr Riegler 8:15-8:30
Szerintetek?
Grabó30-04-2010 12:59:42 // 95332
tsá Zotya nálunk meg nem tudom még mi lesz mert a Vezért már nem láttuk hónapok óta:) és a segédjeit sem legalábbis én csak marzupilamit vagy kit:DDD ha nem lesz semmi akkor én is pápára megyek:DDD
Dévid30-04-2010 12:58:33 // 95331
Az úton nem.
Grabó30-04-2010 12:57:15 // 95330
pénzt én is rakok félre az autó remélem nem hagy cserben szombaton nem dolgozunk ha addig nem jön össze a külföldi állás de remélem nem kell ott majd szombaton dolgozni :))
zotya littlesoldier és Szabina30-04-2010 12:55:12 // 95329
ja még annyi hogy sterintem elég kényelmes tempoban haladtunk Egomba nem volt gond semmivel!
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
0
Guests0
407
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?