Forum >> Utazások Alfával

Gábor8011-09-2007 20:03:57 // 1913
Szia! Nagyon jó képeket készítettél! Gratula hozzájuk! És ahogy leírtad az utat! Érezhető, hogy nagyon élvezted!
Poló11-09-2007 11:42:18 // 1912
Olaszországi nyaralásunkról

Odaút: hajnali 4-kor indultunk, este 5-től lehetett átvenni a szállást. A határon nem volt semmi gond, nem volt sor, a határőr pedig csak az útleveleket nézte meg és már engedett is. Az osztrák autópályamatrica asszem 7,80 Euro volt, a benzin 1,250-1,300 körül literje. Autópályáikon van pár útfelújítás, itt le van szűkítve a pálya, elég keskeny sávok vannak kijelölve (a belső csak 2 méter széles). Ezeken a helyeken sebességkorlátozásokat alkalmaznak, nem ritka a 60-as, 80-as, 100-as korlátozás. Az alagútak előtt jelzőlámpa jelzi, hogy szabad -e menni, nem volt olyan eset, hogy pirosat jelzett volna a lámpa. Az alagútaknál is sebességkorlátozás van érvényben, 100-as. Az osztrák-olasz határ gyakorlatilag megszűnt, ott is van egy 100 korlátozás. Olaszországban fizetőkapuk vannak, a benzin valamivel drágább, mint Ausztriában. Az autópályán nem ritka a torlódás. Kettő ilyet ki is fogtunk odafelé, az egyik egy baleset miatt volt, de ez nem tartott sokáig. A másik viszont Udine-től Velencéig, ezért előbb le is jöttem a pályáról, St. Giorgio-nál. Olaszországban kevesebb és igénytelenebb pihenőhelyet lehet találni, mint Ausztriában. Az olaszok vezetési stílusa nagyon bejött nekem, nem szüttyögnek hanem haladnak.

Rosolina Mare-ban volt a kempingünk, ahol egy bungalowban voltunk elszállásolva. Rendes téglaház, terasszal, zuhannyal, WC-vel, konyhasarokkal. A kemping is és a város is szép, hangulatos.

Kipróbáltuk a minigolfot, egyik nap pedig béreltünk négykerekű biciklit :)

Jártunk Padovában, gyönyörű város.

Úton a Garda tóhoz

A Garda tó is gyönyörű hely. A part mellett pálmafák, a víz gyönyörű tiszta, lelátni az aljára. A part kavicsos, vannak kialakítva strandok (nem fizetős) és fürdeni is lehet. Rengeteg hajó, jacht található a vízen. Mi azon a Pó-síkság felöli oldalán voltunk a tónak, a túloldalon láthatóak az Alpok magas hegyei.

Hazaút :( Hazafelé egy autópálya menti pihenőből megnéztük a Wörti tavat.

[img64]
Gábor8009-09-2007 21:59:23 // 1911
Hűűűű, de megbántam volna ha nem megyek el!!
A következőn már szórakoztatóbb leszek!
Remélem legalábbis! :)))
boyci09-09-2007 21:56:35 // 1910
Ezért vannak a jóóóó barátok........................:DDDDDDDD
Gábor8009-09-2007 21:50:17 // 1909
:))))))))
Igen! Ez a fotós sorsa, hogy lemarad a képekről. Nekem mindegy, mert úgysem mutatok jól rajtuk, de neked vigyáznod kellene! :))))))
boyci09-09-2007 21:48:35 // 1908
muszály volt betennem, mert nem hitték volna el h ott voltam!!! :))))))))))))))))))))))))))

És természetesen EXXXXXTRA köszönet értük!!! a párom fog neki a legjobban örülni!!!
Gábor8009-09-2007 21:46:47 // 1907
Szia! Akartam írni, hogy töltöttem fel, csak elmerültem az ftp-n. :)
Szép emlékek kötnek Kőszegre is, de most azért ki tudtam kapcsolni kicsit. Ez látszik a fotókon is.
Hogy te milyen sok képet készítettél tegnap. Megnéztem ám mind! Látom tetszettek a közös képek a kisfiaddal! Olyan életszerűek lettek, nem? :)
boyci09-09-2007 21:41:27 // 1906
Szépre sikeredett képek!!! Ügyi vagy nagyon!!!
Gábor8009-09-2007 19:47:20 // 1905
Sziasztok! Nemrég Kőszegen jártam, s gondoltam ezzeket megosztom veletek:

Edyboy07-09-2007 18:40:53 // 1904
És a vasparipa is gyönyörű.Én is meg akarom nézni.
Robert-jtd07-09-2007 18:07:32 // 1903
Hát igazán impozáns vidék és azok a skót kastélyok tényleg lenyűgözőek!
Mesébe illő tályak!!
Satti07-09-2007 12:44:37 // 1902
Ez a vidék, és ezek a régi kastélyok gyönyörűek, mindig is nagyon tetszettek.Sajnos még nem volt szerencsém élőben ahhoz a vidékhez, de ami késik, nem múlik.
Alfacus Maniacus07-09-2007 12:39:15 // 1901
...csak éppen ezt a topicot hanyagoltam eddig a nyári angol-skót út rövid beszámolóval.

Eredetileg 3 műszaki indíttatású cél volt::

a) Coniston nevű É-angol városka a hasonló nevű tó partján. Itt érte halálos baleset Donald Campbellt olyan 470 km/ó sebesség körül éppen, 40 éve, amikor saját vízi világrekordját akarta megjavítani. Mai napig emlékszem az akkori híradóképekre.
(Ifjabb generáció itt láthatja, hogy mi történt akkor - az alámondott szöveggel ellentétben később mindent megtaláltak és felhoztak.) Képek: emlékpark, márványtábla, múzeum (a függ. vezérsíkot Campbell lánya tavaly decemberben adta a múzeumnak), a tó - kevésbé tragikus vonatkozása Caniston Water-nek: ez a helyszíne Ransome: 'Fecskék és Fruskák' c. híres ifjúsági regényének.

b) A 'Mallard' (Vadkacsa) meglátogatása. Ez a madárka a Sir Gresley tervezte A4 sorozatú gőzmozdony, a gőzvontatás sebességi világcsúcstartója (1938 július 3.-án, 202,4 km/ó). Évek óta regélek róla vasúttörténeti órákon, egyszer élőben is látni illett(York, National Railway Museum - e műfajban a legnagyobb a világon). Képek: Vadkacsa kívülről (megnézendő a hajtott kerekek átmérője) és a vezetőállás (ülés), amint kissé zilált friruzával a kallantyúk között tájékozódnék, spirituálisan átitatott állapotban:))

c) Az idén 100 éves Brooklands versenypálya (maradéka). Ez az emelt kanyaros pálya volt a helyszíne a 20-as 30-as években a 'Bentley fiúk' eszelős versenyeinek a kompresszoros 4,5 lites Bentleyvel, meg 1-2 abszolút sebességi világcsúcs is született itt, mielőtt az amerikai sómedrekbe helyezték át a kísérleteket. Már csak nyomai vannak meg, de sajnos erre sem jutott idő,
Helyette néhány kép Angliából

és a jóval marconább Skóciából - az első kép a Dundonald Castle, szinte hallani lehetett a csúcsossisakos fülelő franciát a 'Hülye angolok!' szövegével (v.ö. Gyaloggalopp)

Poló01-09-2007 22:32:03 // 1900
Az osztrákoknál legalább lehet haladni. Olaszországban volt pár torlódás, az egyik Udine-től Velencéig tartott, úgyhogy inkább lejöttem a pályáról előbb. Ráadásul az olasz jóval drágább is.
Poló01-09-2007 22:11:37 // 1899
Sajna nincs nálam a fényképezőgépem, úgyhogy majd csak később nyomom ide a képeket :(
GEORGE01-09-2007 22:07:45 // 1898
Jó ez is nyomd ide amit akarsz :-))

De már többen írták össze vonták :-)))
Csöri01-09-2007 22:07:02 // 1897
Összevonva.
Mike.01-09-2007 22:06:11 // 1896
Összevonták ....pedig a nyaralásos jól pörgött.
Poló01-09-2007 22:05:03 // 1895
Össze lett vonva ezzel? Vagy törölve lett?
Robert-jtd01-09-2007 22:04:38 // 1894
Azt én is kerestem!-de aztán Mike útbaigazított.
☻SKULL☻01-09-2007 22:02:49 // 1893
eszt már én is kerestem de nemtaláltam
Poló01-09-2007 22:01:30 // 1892
Neeeem, nem ezt :)
A "hurrá! nyaralunk!" topicot.
Mike.01-09-2007 22:01:26 // 1891
Gondolod elfelejtette kezelni az AA-t!?!? :-))))
GEORGE01-09-2007 22:00:10 // 1890
Ezt keresed Poló? :-)
bandi7530-08-2007 17:21:44 // 1889
ok, köszi
Ádi_390030-08-2007 14:57:29 // 1888
Ha maseratiról van szó, keresd nikigt-t.
bandi7529-08-2007 10:47:23 // 1887
sziasztok! párommal kisebb olaszországi városnézést tervezünk... Maranello (gondolom mindenki tudja, mi van ott), Bologna (Ducati), Modena (Maserati), Sant Agatha Bolognese (Lamborghini). a Ferrari-nál és a Ducatinál ismerem már a járást, viszont nem tudom hogyan lehet látogatni a Maserati és a Lambo gyárat-múzeumot. (pl. a Ducati-nál mail-en lehet jelentkezni, és szépen körbevezetnek). A kérdésem az lenne, hogy valaki tud-e valamit , hogy mit lehet a maseratinál és a Lamborghini-nél látogatni, és hogyan. Biztos megfordultak már páran azon a környéken :-)))
Természetesen én már voltam Milánóban is, de az most kimarad a túrából, mert kicsit kiesik az útvonalból. Várom a javaslatokat, tanácsokat!
köszönöm előre is!
csocsi27-08-2007 14:11:05 // 1886
Nagyon rosszul éreztétek magatokat?: ))))))))))))
Wickey27-08-2007 14:09:27 // 1885
ja hát aki Szegeden lakik... Onnan én se mennék fel az M5 - M1 - A4 - A2 halálkanyart megjárni :)
Mike.27-08-2007 10:33:01 // 1884
Na az aztán a ritka arra.
Beszélgettünk most is az apartman tulajdonossal és Ő is azt mondta amit mi tapasztaltunk. Szóval ha esik is csak pár óra és utána mintha nem is lett volna, újra nyár van! :-)
ystuc27-08-2007 10:14:22 // 1883
Makarskában tavaly nem volt jó időnk. Majdnem egész héten esett az eső...
Mike.27-08-2007 09:52:52 // 1882
Én voltam észak Hr. ben és ott bármikor tud xar idő lenni, mint itt a Balatonon. Hasonló idő délebre csak ritkán fordul elő. Az idei volt a 6. Hr. nyaralásom és tapasztaltam pár dolgot már.
pl. Amikor kinnt voltunk most az idén és itthon volt viharos idő, annak a széle egészen Zadarig húzodott. Trogír, Makarska részen esőt csak hébe-hóba látnak nyáron.
Na meg ha két alkalomból egyszer esett az Istrián, az már 50 %-os! :-)))

A fagyis dolgot nem kitalálom. Ezek megtörténtek. Tudom, látom mekkora egy adag, csak nem az enyém. :-) Az én adagom mindig kisebb volt. mint a többieké.
A vadkertit fagyist meg ismerem. Sűrűn megfordulok ott. :-)
Ádi_390027-08-2007 09:47:48 // 1881
Köszi a beszsámolót!
Pár éve jártunk mi is az Alfával Horvátországban, a Losinj szigeten (Krk-ről kellett kompolni). Nos, ott van egy pici falu, Osor, ott voltunk 1 hetet. Nekem kiváló hely, ugyanis kb. 100 helyi lakos mellett van ott még főszezonban kb. 200 csendes turista. :)
És ami itt most a lényeg: Osorban is van egy kis híd, amit szintén naponta kétszer nyitnak, de azt nem felfelé, hanem egyszerűn elfordítják. Kép sajna nincs róla...
Fater (Norbi)27-08-2007 08:39:30 // 1880
Hát szerintem nem szeszélyes az időjárás feljebb sem (Isztria). Mi eddig csak júniusban jártunk horvátban (2006.06.12-26. Rovinj és 2006.06.23-30. Opatija) az idő mindig kiváló volt csak 1 alkalommal esett az eső -de akkor komoly volt...

A fagyiból mi is ekkora adagokat kaptunk (viszont ha nem tölcsérben kéred, akkor normál magyaros gombócot fogsz kapni); Rovinjban meg vadásszák a fagyizni vágyó turistákat :))
Soltvadkerten van még a körforgalomnál hasonló méretű gombócokat adó fagyis kerek 100Ft-os gombócokkal, de vagy 30 féle fagyiból tudsz ott válogatni :)))

Hajókiránduláson mi csak Rovinjban vettünk részt (városnézés, nudista telep nézés, kaja -a kikötőben hal és húspogácsa káposztasalátával és kenyérrel + grappával ; de az egész étek csalódás és drága is volt. Az út folytatódott a Limnskij -fjord érintésével Vrasarba. Hangulat nem volt az út során hiába volta egy csoport német fiatal és a zene is a hajósok izlését tükrözte, görögök jobbak ebben a műfajban! -igaz jót tett a román és a bolgár lánycsoport is a hangulatunknak :)))
ystuc27-08-2007 08:27:44 // 1879
És ahogy tapasztaltam, más a mentalitás is.
Mike.27-08-2007 08:19:16 // 1878
Azt meg már én /mi is megfogadtuk, ha Horvátország akkor minimum Zadarig menni, de inkább még délebre. Ott már más a klíma és nem olyan szeszélyes az időjárás.
Mike.27-08-2007 07:59:50 // 1877
Igen, majdnem mindenhol ekkora a fagyi, de nem mindenkinek! :-) Tényleg, nekem fele akkorákat adtak mint a többieknek. És ezt történt a másik fagyisnál is. Aztán a többiek kértek nekem is, hátha... de ez sem jött ösze.

Hát ez tényleg kellemetlen eset. Ezt olvasva, majd figyelni kell ilyenre is.
És ha nem is sokat, de legalább adtak vissza némi kártérítést.
ystuc27-08-2007 07:52:51 // 1876
Természetesen a másik hajó az előre ígért helyeken járt, azzal a programmal. De mint írtam, nekünk nem szóltak, hogy a mi hajónk másfelé megy. Ezt azért illett volna szerintem.
ystuc27-08-2007 07:51:14 // 1875
Horvátországban majdnem mindenhol ekkora a fagyi, legalábbis nekem ez a tapasztalatom. :-)

Sibenik és Trogir csak kirándulás volt, mint írtam, Tisnoban volt a szállás. Tavaly Brelán aludtunk (Makarska Riviera), onnan elmentünk Dubrovnikig is. :-)

Kornatiról néhány szóban:
Murteren, a strandon jött oda hozzánk 2 lány, akik a foglalásokat intézték. Az ígéret úgy szólt, hogy hajóval elmegyünk Kornatira, van ott egy hely, ahol gyönyörű a part, a víz tiszta, és van lehetőség még fejeseket ugrani is, mindez 3 órás pancsi során. Ezután a hajón ebéd (sült makréla, aki nem szereti a halat, az husit kap), majd utána haza, mindez fejenként 210 kunáért, amiben benne van a belépő is a nemzeti parkba. Szerintünk ez így elég jól hangzott, főleg, hogy a lányok fotókat is mutogattak.

És ahogy történt:
Mikor kimentünk a kikötőbe, jött egy srác, és mondta, hogy van 2 lehetőség, válasszunk. Vagy az előre megbeszélt hajót válasszuk, de az már majdnem tele van, vagy van egy másik, amin még van bőven hely. Az utóbbit választottuk. De a srác azt nem mondta, hogy a 2 program nem egyezik. Tulajdonképpen emiatt háborodtunk fel, de ez akkor még nem derült ki. Szóval a hajó elindult. Tényleg kikötöttünk egy helyen, és kapásból elkezdtük keresni a másik hajót. De az nem volt sehol. Majd közölték, hogy 1 óra fürdésre van lehetőség. És a part... Hát inkább nem mondanék róla semmit... Kihelyezett WC nem lévén, mindenki mögöttünk intézett mindent. Nem éreztük jól magunk itt, bár a víz tényleg tiszta volt... Miután az 1 óra letelt, hajóra szálltunk, ahol közölték, hogy nem ott lesz a kaja, hanem átvisznek egy éterembe. Ki is kötöttünk az étteremnél. Leültünk a teraszon, majd vártunk. Hozták a kaját, de meg sem kérdezték, hogy ki akar halat, és ki husit? Külön kellett szólni mindenért, ami megint csak rossz hozzáállás szerintem. Bár én szeretem a halat, de 6-an voltunk, és 3-an nem. Adtak egy üveg bort is, amiből én nem ittam, de a többiek elmondása alapján elég rossz volt. Végül kaja után irány vissza.
Na, itt megkerestük az út szervezőjének irodáját. Itt beindult az egymásra mutogatás. Nem igazán akartak minket megérteni, gondolták, elöbb-utóbb feladjuk, és otthagyjuk őket. Tulajdonképpen kompenzációt akartunk, mert ugyebár az ígéret nem ugyanaz volt, mint ami történt. Végül 50 kunát visszaadtak fejenként. Lényegében ennyi, még így is nyertek rajtunk bőven.
Mike.27-08-2007 07:34:16 // 1874
Szép kis beszámoló!
És csoda, hogy a kezed nem tört le attól a fagyitól. :-)) Én nekem sosem sikerült ekkorát kapni. A többiek mindig nagyobbat kaptak mint én. Na de legalább ezen is jót szórakoztak/unk. :-)

Írod, hogy az északi részen maradtatok. Hát Sibenik és Trogir már annyira nem az északi rész. Vagy ezek csak kirándulások voltak? Mert akkor jó kis utat bejártatok. :-)

Na meg érdekelne a Kornatis incidens. Talán mások elkerülhetnék ezt a csapdát.
ystuc26-08-2007 20:34:32 // 1873
Megjártuk idén ismét Horvátország egy részét. Tavaly délebbre voltunk, idén maradtunk az északi részen, részben ez hiba volt...
Na, de nézzük.
Tisno-ban szálltunk meg. Ez a hely félig a Murter szigeten van, egy felnyitható kis híd köti össze a parttal. A hidat naponta kétszer, délelött 9-kor és délután 5-kor nyitják fel fél órára, akkor mehetnek át a hajók, amik a lecsukott híd alatt nem tudnak.

Amúgy aranyos kisváros, bár túl sok látnivaló nincs.

Nincs nagy strand, csak pici, annyira nem jött be nekünk, kicsit szemetes is volt a víz, így inkább Murter szigetre, Murter városba jártunk át pancsizni. Itt van egy fantasztikus strand, egy része homokos, nem mindenhol köves. Tetszett, jó hely, 8 km-re volt a szállásunktól. 3 napot töltöttünk a strandon, király volt! :-)

Murter mellett van Betina, szintén aranyos kis hely, ezt is megnéztük.

Ugyanezen a szigeten van még Jezera is. Egy kis halászfalu. Útba esett, megnéztük azt is. :-)

Elmentünk Sibenikbe is körülnézni. Tetszett, szép hely. Különösen az erőd fantasztikus hely.

Sibenikről még annyit, hogy az IGO itt megbolondult, szinte használhatatlan volt. Elég rossz a térkép.
Sibenikből hazafelé beugrottunk Tribunj-ba. Nem nagy halászfalu, de hangulatos hely.

A víz szép tiszta, pancsiztunk egy nagyot itt is.

Tavaly is voltunk nemzeti parkban (Plitvicén), idén a Krka és a Kornati nemzeti park volt betervezve. Krka nekem kicsit csalódás volt. Hangulatos, de többet vártam tőle. Ami viszont jó dolog, hogy itt az egyik vízesés mellett lehetett pancsizni. Ki is használtuk az alkalmat. De Plitvicével össze sem lehet hasonlítani, persze azért kár lett volna kihagyni.

A tervezetthez képest Krka-t gyorsabban megnéztük, így még volt bőven időnk, hogy elmenjünk Trogirba is. Hát igen. Ez a hely már hasonlít arra a Horvátországra, amit én megszerettem. És itt is ettem egy kis adag fagyit. :-)

A másik nemzeti park, amit megnéztünk, Kornati volt. Itt sajnos ért minket egy kis kellemetlenség, ugyani a befizetett útért nem teljesen azt kaptuk, amit ígértek. Részletekbe most nem megyek bele, mindenesetre a reklamációnkhoz való hozzáállás érdekes volt egy olyan ország állampolgáraitól, akik főként turizmusból élnek... :-/ Kornati amúgy szép (kb 150 szigetből áll és voltunk a nyílt tengeren is), nem is ezzel volt baj, hanem a beígért szolgáltatásokkal, de ez hosszú történet.

Végül tegnap, hazafelé jövet megnéztük Zágrábot. Hát... Nem sok látnivaló van...

Nos, röviden ennyi. Jól éreztük magunkat, bár a szállásadónkkal sem voltunk túlzottan megelégedve. Na meg a Kornatis incidens ami beárnyékolta a nyaralást. Ezeket leszámítva jót pihiztünk. :-)
Gábor8024-08-2007 21:05:53 // 1872
Üdv Neked!
Gratula, szép helyre mentetek! Szépek a képek is! Na és az Alfák ....
Én is nagyon szeretem a homokos tengerpartot! Bár az idén ezt kihagytam, de jövőre pótolom! :)))
(Legalábbis reményeim szerint!)
Robert-jtd24-08-2007 18:35:30 // 1871
Mi is Olasz-ban voltunk nyaralni idén.(Rimini)-és környéke.A tenger nagyon kellemes volt inkább meleg min hideg.
elég sok volt a tengerpartján a kadló meg a kis rákocskák.
-ez pedig homokvár épitő versenyen készült a tengerparton.
-ez meg rimini-ben a delfinárium.
-azért akadtak ott is szép alfák.
Liquid24-08-2007 12:20:21 // 1870
Hát igen, az osztrák autópálya sem egy leányálom. Néhol kimondottan sz@r a burkolat és nagyon ritka a 100-as feletti megengedett sebesség.
Satti24-08-2007 12:02:02 // 1869
Az osztrákokat azt hagyjuk, meg a pálya is hagy ott néhány helyen kívánnivalót maga után, a sógorokat amúgy én csak selejtnémeteknek hívom:-)
Satti24-08-2007 11:59:16 // 1868
Sztem semmi baj Szlovéniával, az elmúlt 3 évben arra mentem, sőt tul.képpen 2004, 2005-ben ott nyaraltunk Portorozban, nagyon jó hely, tavaly arra mentünk le Olaszba, és semmi gondunk nem volt, az autópálya végig jó, a benzin kevesebbe kerűl mint nálunk, arról nem is beszélve, hogy arra a legegyszerűbb menni.
Az sem kérdés, hogy jóval előbbre vannak tőlünk, de a Horvátoktól is, nem véletelen, hogy ott már most be tudták vezetni az eurót!
Betonl@b-AlfaShop24-08-2007 11:53:09 // 1867
Király én tavaly márciusban jártam erre imádtam,nagyon romantikus szállás volt egy hegyi út végén:

Alfát itt nem gyilkoltam,jó volt ide az off:

Éjjel még egy kicsi hó esett:
Edyboy23-08-2007 21:31:19 // 1866
Nekem olyannyira tetszett,hogy hamarosan vissza fogok térni.
Peti bá'23-08-2007 11:31:38 // 1865
"POLÓ" kérdéseire:

A Garda -tónál közvetlenül nem jártam még, tengerimádó lévén, de egyszer én is megnézném, azt mondják, gyönyörű...Legismertebb helyei:Riva,Gardone,Salo.
A Pónál viszont jártam, átutazóban . A partján terül el Torino (Kossuth-ház, Kossuth-szobor) ,Cremona(Stradivari és Monteverdi szülőhelye)Piacenza nevű városok.
A Pó Gorino és Ferrarese településeknél ömlik a tengerbe.
Közelebbi helyek még:Verona(Júlia-erkély), Padova( Janus Pannonius).
A benzin Ausztriában 1,20 euró,Olaszországban drágább(1,385 euró). A "FAI DA TE" feliratú kútfejnél -önkiszolgálást jelent- valamivel olcsóbb, mert magad tankolsz.
Jó utat , jó nyaralást!
Ádi_390022-08-2007 09:44:51 // 1864
Ó, de szép!
Én is jártam ugyanezen az úton az enyémmel, de az télen volt, tiszta hóban fagyban. Úgy is szép volt.
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.