Forum >> 145-146
GEORGE11-04-2007 21:43:07 // 34708
"szép" lista!
A camerás ötlet jóóóó, főleg ha tuti képet tudsz rögiteni!!!!
Tr3K11-04-2007 21:42:22 // 34707
Hm. Engem ekezettel meg nem nagyon latott irni senki, de elore is elnezest :)
Amugy erdekes dolog, hogy az ilyen korulmenyek kozott lehetne figyelni az auto kornyezetet, mondjuk en mar gondolkodtam megoldason, aztan vagy lesz belole valami, vagy igen. Enterprise urhajo lesz .Teddy kocsijabol ugyis nemsoka :P
Robi ( Sztanik )11-04-2007 21:41:57 // 34706
.Teddy ! Mi lesz a 146-os helyett ?
ystuc11-04-2007 21:38:51 // 34705
Hát, ez sem rossz... :-(
Szótárt mellékelj legközelebb, picit nehezen ment az olvasás... :-)
De lényeg, hogy szomorú tényleg, ami itt van...
Tr3K11-04-2007 21:35:01 // 34704
Persze, .Teddy okosabb es elevag a biciklisnek kerulo uton ;>
szasza(SW)11-04-2007 21:34:57 // 34703
Nálunk hála isten nincsenek biciglisek nekem elég a sok paraszt gyalogos mikor megvárja még 3métere vagyok a zebrától és lelép elém.Na én ilyenkor már nem szoktam gondolkodni satú és már ugrok is neki 56 kiló vagyok de ha lemegy a fügöny bárkinek nekimegyek már nem egyszer rángatott az asszony vissza a kocsiba.
GEORGE11-04-2007 21:34:22 // 34702
sajnos sehogy sem egyszerű....
BenGa11-04-2007 21:33:34 // 34701
Helló Ystuc!
megértelek, én is dühös lennék. Hasonló atrocitások sajnos engem is értek az utobbi időkben de nem biciglivel.
Alegkisebb az volt hogy rányitotta a melettem parkoló az ajtaját, de az megcsintam szépen. De az mi tavaj nagyon nagyon feltühített és tehetetlen voltam az ez a sorozat a házunknál:
2005 szeptember: a lépcsőház előtt első 2 kerekemet kiszúták késsel (kb: 3cm es vágás volt mind2n)
2006. január: házelettő egy rohat nagy Xet csináltak a csomagtartóajtóra, alapzoóig belenyomták akulcsot. szép votl a fehér X a kék kocsin...
szintén januárba lelpoták a hátsó emblémát (mondjuk ez már szeintem midnekinek megvolt)
2006 tavasz: a ház előtt kb este fél 10 kor még csak nem is éjszaka 4 dísztácsa off. De hogy kinek kelett 4db 8 éves kissé megtört Alfa dísztárcsa... nekem kelett volna mert nem volt még a mai napig se 200Km felinkre... majd már 1 hónap múlva:D
2007 január eleje: megvezsem a 2 alfa jelet, felteszem, a htásó meg is erősítettem belülről egy anyával, hogy ne lehessen simán kipattintani. 2 estét volt rajta! Akkor azt mondtam hogy ilyen nincs.
Valami köcsög görénynek nem tetszhetek a házba szeritnem, da ha ez van akkro f*szért nem tud szólni ha valmai kínja van. Miért akocsi tkell basztatni, ami nekem is a szememfénye meg amúyg is anyagilag se kis károakt tett...
És nem tudok mit csinálni. Beszéltem rendőrökkel, azt mondták ha gondlom menjekbe feljeletést eni, de csak anyni térhetek el, ha még lessz több akkor megsűrűsítik a járőrőket.
Visoztn ha lezs egy kis időb csapdát csinálok a baromarcúnak. az ablakomból rálátni a kocsira. feltezsek egy új hátsó logót. seggel az ablaknak állok. a dolgozó szobába beállítok egy retek PC-t, rá webcam+rögzítő progi. A webcam elejére teleszkópos távcső. oszt azzalfel tudo mvenni a fofáját a köcsögnek. ha meg ismerem akkor biztos megtudja milyen vérmérsékletűek az Alfások:D
A biciklisekről meg anynit mit álltalában magyaroszágról, hogy ez még mindig BALKÁN! Se autó kultúra, se bicigli, d emég gyalogos se. Anyugat anynira semmibenéz még midket, hogy a microsoft autoroutejában 3 évig európában egyedil magaroszaág votl szürke folt. A 2007-es be már beltettek pár utat...
ystuc11-04-2007 21:32:22 // 34700
Levezettem... Hidd el, abban nem volt probléma. Tankolnom is kellett... :-)
Tedi11-04-2007 21:29:16 // 34699
Ebben az esetben szép szóval semmit, mert meg se hallgat a baromja :)
Ezek után sehogy nem lehet intézni a dolgot.
Ahogy Stuc írta, ez hozzáállás kérdése. Az ő részéről is és az én részemről is. Nem hiszem, hogy ha a csávó úgy jön oda, hogy hááát...bocsi, akkor egyből sallerral kell indítani, attól még 1) nem fogom semmissé tenni az esetet 2) nem fog az autómban keletkezett kár megtérülni.
Ha van olyan faszkalap és elfut, akkor meg hiába túráztatod magad, max a gázpedálon levezeted a feszkót. :)
GEORGE11-04-2007 21:25:42 // 34698
Szeva Teddy!
Szép szóval mit érsz el??
Eleve ha neki megy az autónak miért megy tovább??
Ha utána kiálltanak miért nem jön vissza?
Szerinted e két dolog után, hogy lehet ezt "finoman" intézni????
Nem vagyok erős gyerek, sajnos de annyit "szívtam" ilyen köcösg emberek miatt, hogy lehet elcsodálkozna az illető ha bevernék neki :-(
Tedi11-04-2007 21:24:10 // 34697
Persze, hogy tudom, nyugi :) És részvétem.
ystuc11-04-2007 21:22:51 // 34696
Ez azért erős, nem akarok egy köcsögöt megbosszulni a többin. Fú, de ha mégegyszer látom azt a szemetet, akkor kitépem a gerincét, és azzal korbácsolom meg!
szasza(SW)11-04-2007 21:20:44 // 34695
Részvétem:((((
Legközelebb biciglist látsz a tükörben csapd ki az ajtót úgy legalább elmeni nem tud:(
ystuc11-04-2007 21:18:37 // 34694
Jól van, na... Vágom, csak tudod bennem még dolgoznak az érzések. Szóval asszem meglehet érteni a hozzáállásomat...
Tedi11-04-2007 21:17:41 // 34693
Ne sarkíts Stuc, tudod jól, hogy hogyan értettem.
Nekem inkább a pofám jár, mint a kezem, abban erősebb vagyok :)
ystuc11-04-2007 21:15:15 // 34692
Ez egy kölcsönös dolog... Ha az "ellenfél" is úgy áll a dologhoz, csak akkor lehet észszerűen kezelni. Ha nem gerinctelen, és vállalja a felelősségét... Közel 20rongyos kárt sikerült alkotni a kis szemét köcsögnek. Dögöljön meg!
Robi ( Sztanik )11-04-2007 21:09:25 // 34691
Kiváncsian hallgatunk, ésszel hogy tudnál egy ilyen szitut lekezelni.
ystuc11-04-2007 21:04:50 // 34690
Hmm... Gondolod, hogy ha sikerült volna elkapnom, akkor egy találóskérdés segített volna a dolgon...?
Tedi11-04-2007 21:02:03 // 34689
És azzal mit érsz el, ha laposra vered? Mostanában kicsit nagy az agresszió hányadosod :)))
Én a többet ésszel, mint erővel híve vagyok, adódik ez talán a nem túl mackós testalkatomból :)
ystuc11-04-2007 20:58:51 // 34688
Hidd el, szerettem volna... De tudod milyen a budapesti dugó... :-/
GEORGE11-04-2007 20:57:28 // 34687
Részvétem!!!!!
átérzem dühödet!
A következőt bár isten ments, hogy még1szer ilyen legyen, de ha még is verd meg jól!
Ne nézd ki az mi az üssed!
És kész!!!!!!
Hát hova qrva életbe lyukadunk ki, hogy egyesek ennyire leszarják mások értékeit!!!!
Az is megoldás, ha utoléred, hogy eldöntöd a bringát és kicsit ráálssz a gépeddel!
Majd tanul belőle!
ystuc11-04-2007 20:51:57 // 34686
Az a baj, hogy egyedül voltam. Nem akartam csak úgy otthagyni az autót. Dugó volt, stb... Amúgy tuti elkapom... Na, azt nem köszönte volna meg, mert lerúgom a veséjét, az tuti. Köcsög beszari senki! Ááááááááááááááááááá!!!
Willy11-04-2007 20:48:57 // 34685
Az utolsó mondatban van az igazság. És sajnos nem csak a biciklisekre vonatkozik ez, hanem minden közlekedőre. Már parkolni sem mer az ember nyugodtan, mert 90%, hogy mire visszatérek az autómhoz lesz rajta egy apró festéknyom vagy horpadás. :((
Robi ( Sztanik )11-04-2007 20:46:39 // 34684
Szia !
Pedig ez egy általános eset.
Én utána mentem volna...
ystuc11-04-2007 20:43:53 // 34683
Előre leszögezem, nem szoktam általánosítani...
De elegem van a biciklisekből! Elegem van, hogy vonyítanak a bicikliútért, és ahol van ott sem használják. Elegem van, hogy nagyképűen szlalomoznak a kocsisorok között, és ha valamelyiknek baja lesz, az érzi magát megsértve. Én mindig elengedem a motorosokat, bicikliseket, ha állok a kocsimmal a sorban. Látom a tükörben, ha van hely félrehúzódok. Nagyja ezt meg is köszöni... De ma:
Állok a Váci úton a Nyugatinál, kanyarodnék jobra, a körútra. Szokásos dugó... Jobb oldalon mellettem parkoló autó, elöttem, mögöttem kocsi. Egyszer csak azt vettem észre, hogy jobbomon feltünt egy bringás. Úgy gondolta, neki mindent szabad, megpróbált köztem és a parkoló kocsi közt elmenni. Természetesen nem fért el, kicsit bukdácsolt, így mindkét kocsi kaphatott a jóból. Egyből kiszálltam, gondoltam lesz benne annyi, hogy megáll. Nem volt... Utánakiabáltam, de ő csak visszaintegetett. Hát elmegy a büdös ...ba az ilyen paraszt. Lökhárítóm jobb elöl sérült, úgy 15 cm hosszan 2 cm vastag dörzsölés, nem szép. Felnim is kapott a poén kedvéért. Lehet, hogy ez sokaknak semmi, de mivel az autóm építése a hobbim, nem örülök túlzottan.
Ezután vonja le mindenki találja ki, hogy mi a véleményem... És biztos van a biciklisek között is szabályt betartó, kultúráltan közlekedő, a felelősségét vállaló. Biztos... De olyanokkal ritkán találkozok, és ez elég szomorú. 2007, Magyarország... :-/
Stee14611-04-2007 17:57:55 // 34682
Köszi elég lesz a link, amit mingyá megkeresek! :)
BenGa11-04-2007 16:37:33 // 34681
helló
én voltam már európa legnagyobb "adalék gyárába" ......
Bálesz11-04-2007 16:37:20 // 34680
őőő az ott amiről akart lenni és nem amirő.... boccs sziasztok!
Bálesz11-04-2007 16:35:48 // 34679
Jó írás! Tovább folytatódik, amirő már írtunk: kicsit végére érhetetlen értekezésbe fogtunk. Talán akkor érünk a végére, ha valaki gyártana hasonló vagy ilyen cuccot és megmondhatná a frankót ezekről a szerekről.
BenGa11-04-2007 16:30:24 // 34678
ja és nem műanyag réteget húz a falra hanem max. teflont. Az volt régen. arra esködött midneki, csak egy baj van vele, hogy meg tud égni. Amúgy azóta sincs kenési határa jobb cucc, mint azok amik teflonos bevonatot képeztek a hengeren. mostában ilyen szintetikus nem tudommi van bennük. ileltve van még teflonos is de.....
BenGa11-04-2007 16:26:34 // 34677
Sziasztok!
Ebből az adalék témábol ki akartam maradni de nem tudok:D
Én 5 éve foglalkozok velük.
Erről a tabléttás dolgoról csak halottam neten, ahhoz nem tudok hozzászólni.
De általánosagban duok rólunk mesélni egy kicsit:
Az összes adalég ami a piaconkapható nagyábol néhány tulajdonsággal bír, egyik márk aaz egyikat, másik a másikat helyezi előtérbe.
Kb ennxi tudnak:
- Oktán szám növelés
- Diesel esetén nem oktán szám hanem cetán szám növelés (amelyik jó gázoljahoz meg benzinhez az máreleve sz*rt se ér)
- TISZTÍTÓ hatás: lényegében a teljes üzemanyag és befecskendezési rendszerben kifejtik tisztító hatásukat. Legköztudottabb olyan hatásuk hogy tisztítják a polasztócsúcsokat, valamint ahol még van ott a karburátort. Közvetett módon a kifújó szelpeket is a jobb égésnek köszönhetően.
- Fertőtlenítés: Igen az biztos furcsa lehet nektek, de a diesel üzemanyagba vannak úgynevezett diesel baktériumok. azok meg szintén porlasztás romált tudnak okozni. egy jófajta adalék kiöli a rendszerből ezeket.
- megnövelt kenés: ez a legtöbb esetben csak ideiglenes ileltve addig hat amíg van a még az üzemanyaghoz keveredve a cuccból. gyakorlatilag a henger belső felére meg a dugattyúra rakódik rá. olyan speciális kenőanyag, ami nem ég el. (ki lehet próbálni: meggyújtani egy keveset az adalékból egy üveglencsén, és ha jó az anyag akkor marad hátra iylen olajszerű kenőanyag). Ha nagyon jóminőségű az adalék akkor a enőanyag azután is megmarah, ha már nincs utánpótlás. persze egy idő után midnképpp leég.
- víz eltávolítás: majden midneki tankában van valamenyni víz. még ha nem is rossz az özemanyag, akkor is főleg télen kicsapódik. Ez nagyjábol úgy működik, hogy a vízmolekilákat külön-külön körbefogja az anyag és így már be tud kerülni az üzemanyag áramlásba és el tud égni apránéknt.
- egyéb extrák: korrozió védelem, tankba és a benzin csövekbe védőfilmet képez alerakódások ellen
Összeségeében pedig tud okozni fogyasztás csökkenést és teéerjseítés növekedést. De ezt csak addig amíg álalndóan benen van. Meg pesze akkor is érzehető utólag a "hatás", ha el votl szenyneződve a rendszer.
Amik az lcsobbak és szinte midnig a benyához kellene adagolni az az oktámszámnövelésére van kihegyezve illetve van benne eg yki petróleumos szar, ami jobb kenést ad. Ezzel tökéletesíti az égést és jobban fog menni meg kevesebbet enni. De ezekből hiáynzikszinte az összes tisztító és védő jellemző vagy csak minimális szintű.
Ha gondljátok modk konkrét márkákat is:D
Bálesz11-04-2007 16:26:01 // 34676
Ha vissza olvasol a tegnapi hozzászólások közt valaki még az elején beszúrt egy címet. De ha gondolod tudok küldeni róla papírt is postán...
Stee14611-04-2007 16:12:46 // 34675
Nekem elég lenne egy web cím vagy valami hasonló is.
Amit a srác adott a talin cetlit azt elhagytam.
Bár őszintén szólva ha már kocsi fogyicsökkentőteljesítményövelő cuccoknál tartunk akkor én inkább metabond-ot vennék bele. Illetve már volt hogy tettem bele, csak legutóbb arra már épp nem futotta. :)
Bálesz11-04-2007 16:00:39 // 34674
De erről szinte "csak" mi hárman értekeztünk ;) Akkor tudjátok mit! Küldök nektek belőle ha kell ha nem aztán kész ... ;))) és nincs vita :))
Stee14611-04-2007 14:56:49 // 34673
A végén kiderül, hogy már mindenki ezt teszteli csak Pumuklee meg én nem. :)
Bálesz11-04-2007 14:16:36 // 34672
Én is tesztelem sógorom is teszteli és árulja is szóval ha kell tabletta tudunk segíteni!
Laurent11-04-2007 14:06:39 // 34671
ÍÍíígy van! :) Én amondó vagyok még várok vele, ha kell 1-2 évet is akár. A szomszédom is teszter, majd nyomonkövetem a kocsiját.
Bálesz11-04-2007 13:03:18 // 34670
Látod ezzel a gondolattal most újabb kérdés merült fel bennem is és rá is fogok kérdezni.
Egyébként volt aki "autó extaziként" nevezte meg. Kamionosok is használják ugyanúgy, mint személyautósók és ha ők nem küldik el a cuccot a sunyába akkor valamennyire csak jó?... A bevonat amit képez a felületeken az meg állítólag olyan vékony, hogy még elképzzelni is nehéz. ;) tehát amit olvastam róla pár oldalt azt tényleg okossak írták.
Amikor végig olvastam nekem is feltünt, hogy csak jót írnak róla ... Végül is ahhoz, hogy eladj valamit azt kell.
Az autók "megaröszakolása" mellett ott van az is, hogy mennyien tesznek sport légszűrőt és egyéb tuning dolgokat a gépeikbe, hogy jobban menjen ennyivel nekik is lehetne mondani, hogy vegyenek nagyobb motort...Hm? Igaziból egy végtelennek tűnő dologba fogtunk úgy érzem. Te is írsz én is, elolvasod elolvasom. De már mennyit írtunk róla! Na ezzel itt most megakadtam.
Laurent11-04-2007 12:20:53 // 34669
Magyarul Autó Drog? : )) Egyszer elkezded nem szabad abbahagyni! :)
A leírás engem annyira nem érdekel mert azt nálam sokkal okosabb emberek írták, tudták mit kell leírni. Az van előttem, hogy csoda szer nincs hátulütő nélkül. Ez olyan mint a 95-98-100-as üzemanyag. Ha az autót 95-re találják ki, minden paraméter arra van beállítva akkor ne akarjam megerőszakolni nagyobb oktánszámú üzemanyaggal. De ebbe nem mennék bele mert ehhez azért nem érzem magam eléggé tájékozottnak.
Igazából mindegy mit ken fel a csodaszer, felkeni, ideig óráig jó ez eddig rendben is van és szerintem ezt elég kevesek vitatják de az a kérdés mi van utánna 100 km alatt beleteszek 1000 km-es kopást? Akkor ez azt is jelenti, hogy ilyen anyaggal mondjuk a 10-15ezres olajam jó lesz 20-25ezerig?
Bálesz11-04-2007 12:03:27 // 34668
Így van igazad van bevonja a felületeket egy vékony réteggel amit én nem feltétlen neveznék teflonnak, de a kopása terén azt hozzá tenném, ha rendszeresen haszonálod a tablettát, akkor mindig egyenletes vastagságú marad a bevonat a felületen.
Ha gondoljátok van "részletes" leírásom róla. Ha nem is ma, akkor holnap begépelem és elérhetővé teszem így el lehet olvasni amit az eladók írnak róla. A saját tapasztalataim meg természetesen írom (még mindig).
Laurent11-04-2007 10:32:41 // 34667
Hallottam azt is, hogy az ilyen csoda adalékok lényege, hogy egy vékony teflon (műanyag) réteget húz a henger belsejébe ami miatt csökken a súrlódás. De ha a műszaki ismereteimre hagyatkozok és egy kicsit elrugaszkodok, akkor arra jutok, ha a henger belső falára kenődik valami és az nagyon "odaragad" akkor az csökkenti a henger belső átmérőjét, tehát a gyűrűket kicsit összébb nyomja, aminek ugye nagyon pontos a hézaga. Tehát valamivel jobban "tömít".
A másik probléma az, hogy ez a teflon téma a henger természetes kopását küszöböli ki, mert ugye a gyűrűk koptatják a henger belső falát. Helyére megy a teflon ami x ideig nagyon jól elvan ott, de idővel egyenetlenül el kezd kopni, megégni és ez egyenetlenül kezdi rendellenesen koptatni a gyűrűket. Az égett teflon elméletileg egy eléggé kemény anyag. Tehát véleményem szerint az eladásra szánt autónak kiváló dolog mert az autó kis ideig megaszuper lesz tőle, de mi van utánna. Na én ezt akarom kivárni! Habár azt nem tudom ez a tabi mit csinál, de ha "csodaszer" akkor valószínűsítem, hogy ezt csinálja. Hozzáteszem ez csak az én eszmefuttatásom! Ha valakinek van kedve erről beszélni akkor cáfoljon meg! Engem kicsit érdekel a dolog.
Seriff11-04-2007 10:00:09 // 34666
Pont ezért írtam, hogy tévedtem vazze. Olvasd el, amit írtam:)
Bálesz11-04-2007 09:17:26 // 34665
Szívesen ;) én tesztelem, és azt írtam róla. Sógor régebb óta. Neki dízel transporter a tesztalany és eddig jó tapasztalatai vannak. Könnyebben indul, csendesebben és szebben jár, a fogyasztása csökkent elmondása szerint. A motorhangos dolgot meg én is észrevettem már. De még írok róla, ha lesz mit.
Stee14611-04-2007 08:59:33 // 34664
Köszi srácok az üzemanyag tablettás hozzászólásokat.
Valószinűleg egyenlőre hanyagolom, aztán ha több lesz a tapasztalat akkor kipróbálom.
Bálesz11-04-2007 08:41:39 // 34663
Sziasztok!
Te Willy, olvastam a szerelőkről folytatott értekezéseiteket. Annyit fűznék hozzá, hogy szerelőt találni olyan, mint fogorvost vagy egyéb ilyen irányú dolgot. Én is keresgéltem szerelőt, aki közel is van jó is. És egy kicsit rácáfolnék a mondatodra.
A járgány volt Piriéknél is, Yamaha szervíznél is - autókkal is foglalkoznak, csak elhangzott: "hát Alfa" mondat ezért megszakadt a dolog -, havernél is és sőt egy olyan szerelőnél is volt javítva aki csak két v-és és 4 karikás autót javít (és még így is öszinte volt).
És most Kaposvár környékén Kaposújlakon a Lönciéknél szervizeltetem. A srácok amióta csak szerelnek olasz autókat szerelnek. Annyi mondandójuk volt, hogy csak mechanikus problémát tudnak javítani számítógépere kötni nem tudják. A futóművét a gépnek gatyábarázták így most áll az autó az úton, mint Katiban a gyerek ;) Pénztért dolgoznak ők is az igaz, de szerintem jól csinálják én nem csalódtam. (a váltómból nem csöpög az olaj se, helyretették...)
Őőő ne tekintsétek szemrehányásnak inkább segítségként írtam ide. Bizalommal lehet hozzájuk is fordulni.
GEORGE10-04-2007 22:44:19 // 34662
Pedig azt írtad, hogy mikor kivetted és sávot váltottál nem hitted volna, hogy ennyit számit, hogy nincs benne!
Most másképen van? :-O
GEORGE10-04-2007 22:40:47 // 34661
Észre se fogod venni mikor elhúzúnk melletted :-)
Annyi ideig fog csak tartani míg az indexégőd kialszik a két villanás közt :-DD
GEORGE10-04-2007 22:38:53 // 34660
LOL :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
GEORGE10-04-2007 22:34:05 // 34659
Lánycsók közelebb lenne neked??
Ott is van egy tuti szerelő!!!
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
2
Guests2
501
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?