Tanulságos volt, illetve volt néhány meglepő élmény is.
10 fős csoport volt, az autófelhozatal elég átlagos volt: wagon replusz, kér fasztra opel, egy tolyota kombi, egy legujabb laguna, egy citroeny xsára, nissan qaskáj, egy daihatsu applause, régi ford fókusz, meg persze az én vasam :D
Némi elmélet után különböző gyakorlatok voltak: vészfék aszfalton, csúszópályán, rántópados csúszópályás, szlalomozós csúszópályás, körbe-körözős stb...
Párszor nekiállt havazni, illetve du négyre felfagyott szinte az egész pálya, ami még mókásitotta a viszonyokat :)
Fele banda nyárigumis volt, ők párszor szoptak, de a több hárombetüs elektromossággal felszerelt gépek azért tudtak valamelyest kompenzálni a menetteljesítményen: pl szlalomozásnál a laguna meg a quashkai nyárigumával egész jó időt mentek.
Ami tanulságot levontam:
- Nekem ugye nincs ABSem. Ahogy láttam azért több előnye van mint hátránya, ergo jó lenne...
- A hárombetüsök sem oldanak meg mindent maguktól, ahogy láttam inkább kiélezett helyzetben jönnek jól.
- Az autók közt az alfa meg a daihatsu volt a legidősebb (a többi jócskán 2000 utáni gyártmány) mégsem voltak igazán hátrányban a pályán.
- Kanyarsebességre a körpályán a 155ös simán verte a mezőnyből a többieket, bár az is igaz, hogy ez volt az egyetlen, futóművileg "sportosabb" felépítésű autó, a többi lágyabb rugójú volt, magasabb, stb...
- A fasztrák meg a wagonr segge elég brutál módon elúszogatott a csúszópályán, komoly piruletteket nyomtak rántópad nélkül is :) Ezektől csak kicsit volt lemaradva a fóka meg a xsára, az ő seggük is soxor előre húzott (Persze a rántópad mindenkit megpörgetett párszor, elektronyikától függetlenül)
A körpályán a daihatsus srác szarul járt: kitört az ív külső hátsó kereke, és ráült az autó. Azon a szaron a hátsó csonkállvány U-szelvényekből van hegesztve, a hegesztés faszán el is rohadt, és pont itt lett elege....
Érdekesség, hogy ismét beigazolódott az a teória, hogy nincs sok féle ember a világon (mármint pofára :) )
A tréninget egy norbee-oid (csak kicsit magasabb) ember vezette, a résztvevők közt pedig volt egy Buksi-oid egy opellel, meg egy Ádi-oid a toyotával :D