Forum >> Csevegés (Á la Alfa Romeo....szerelem)
Tom1224-04-2005 00:25:39 // 9280
Megjöttek a betűtípusok. Köszönöm! Illetve én jöttem meg most, mert a gyerek - buli után haver - buli volt, így most tudtam csak megnézni a mailt.:))
Nekem van off Seat, VW, Skoda, Texaco /új/, meg ha jobban körülnézek, más is... "Összeszedem" és holnap elküldöm.
Bálint3323-04-2005 23:53:19 // 9279
Bocs lehet hogy téves volt az info. Nekem pesten mondta valaki a rakparti szlalompartyn, hogy arra fele van jó szerelő. Lehet, hogy ugyanaz akihez te jársz.
GEORGE23-04-2005 23:41:13 // 9278
Rosszul tudod!! Pakson én még nem találkoztam olyan szerelővel aki értene az Alfákhoz. De ha te tudsz olyant akkor lökd a címét.
Nekem a szerelőhöz pest fele kell autóznom 51km-et. Sajna de ha egyszer ő érti, és korrekt az árban akkor mit lehet csinálni? Marad a kocsikázás legalább van célja az autózásnak:-) Szakbarbárhoz meg nem viszem akkor már inkább autózok.
Hál istennek eddig nem volt még olyan baja, amiért állandóan szervizbe kellene cibálni.
A kilométerre esedékes javításokra hordom hál istennek.
A legutobbi szervócső lyukadásomat meg megjavítottam én. :-)
Bálint3323-04-2005 23:20:29 // 9277
Pakson tudom, hogy van egy jó szerelő, bár azt nem tudom milyen árakkal dolgozik, de az nekem messze van.
GEORGE23-04-2005 23:01:14 // 9276
Ment mail.
Milyen OFF-os betűtipusaid vannak?
Ha nem gond átküldhetnéd öket.
Hátha szükség lessz rá kitudja?
Köszi előre is.
GEORGE23-04-2005 22:56:23 // 9275
Ha csak drága szerelöt tudsz fordulj hozzám segítek, tudok hozzáértő, korrekt árban dolgozó szerelőt.
Nem akarok reklámozni senkit nyilvánosan, még inkább nem akarok ez végett összetüzésbe keveredni!!
Akit érdekel keressen meg magánban elküldöm neki a címet és telefonszámot!
Üdv:GEORGE146ti
perdix15523-04-2005 21:44:41 // 9274
Nálunk egyébként ezek a mezei szerelők mint germánimádók. Egyik ha olasz verdát lát(ez egy villamossági szerelő) már izzik a szeme. Úgy sziggya őket, mintha kötelező lenne. Sőt akkora marha, hogy azt mondja ha gyártanának régi off trabantot mint új autót ő lenne az első, aki sorban állna érte. Fél a mai technikától az új dolgoktól és amit nem ért és nem tud megcsinánli, mert lusta disznó volt magát képezni, most a gépekre fogja.
Persze titkon az ilyenfajta szívesen beülne egy ilyen olasz gépbe, de meg se érdemli.
perdix15523-04-2005 21:38:54 // 9273
Így van ez. Sőt ha pont szerelőnél vagy és "fizecc", tehát fos kedved van a legjobb gyógyszer ha ezután nyomsz egy-két padlógázt, hallod a remek moci hangot, vagy a boxer brummogását, vagy (és én ezt hallom) a TS-ok érces gyönyörű muzsikáját, lealázol sok marhát és már el is felejtetted azt a 30 kilót, amit a szerelőbácsinál hagytál.
Bálint3323-04-2005 21:33:00 // 9272
Persze ez így van, én azt mondtam, hogy én mint alfa tulaj, simán eltudom képzelni, hogy az emberek jelentős része nincs oda az alfákért (hál' istennek, különben kivel gyorsulnék a lámpáknál?). Ha nekem felteszik ezeket a kérdéseket az jönne ki, hogy én sem vagyok megelégedve az autómmal, az ugyanis a kérdések alapján nem derül ki hogy nekem az a fontos, hogy megy mint állat és ez kompenzálja a többit.
bb1823-04-2005 21:22:58 // 9271
hagy mondjam el az én esetem.: régen nem tartottam sokra az olasz autóipart, a fiatot még ma sem ( kivétel max a 80-as évekig ) majd kitaláltuk, hogy terepjároversenyre snassz terepjáróval menni ( pedig akkor épp kettő is volt versenykészen ) és összeraktunk egy sud-ot. 2000-ben bajnokok lettünk vele, és elkezdtem becsülni az alfát pedig addig csak a sportos autot láttam benne. akkor tudtam meg pl. hogy az alfának van 2000-es motorja 150 le-vel turbo nélkül, a nyomatékgörbe meg sima mint az asztallap 1500-tol 4000-ig. na ezt csinálják utána ! mellesleg nem vagyk un. márkabuzi még nem volt két egyforma tip. autóm. de mindenben ell kell ismerni azt ami jó, mese nincs.
Olasz23-04-2005 21:22:28 // 9270
Bálint3323-04-2005 20:57:00 // 9269
Bocs hogy csak most válaszolok, de elmentem kicsit autózni ebben a szép időben (jobb szeretem az autót belülről dícsérni)
Először is: az én autóm is csak 890 kg, akkor most erre is igaz a papírautós megjegyzésed?
Másodszor: azt persze mindenkinek tudnia kell aki Alfát vesz hogy a szervízköltség magasabb mint a többinél, de attól még ha megkérdezik nyilván nem lesz vele elégedett. Azt is tudjuk, hogy ezek kurv@ jó autók, nagyon mennek ezért az erre irányuló kérdéseknél nyilván mindenki rohadtul elégedett lesz.
Egy olyen közv. kutatásnál, ahol a kérdések jelentős része nem a tényleges menettulajdonságokra irányul, hanem a költségekre van kihegyezve, ott nyilván szarul szerepel az alfa, de ez nem baj, mert aki Alfát vesz azt úgysem ez érdekli.
Ez az én véleményem. Lehet persze azt mondani, hogy az én autómnak semmi baja, meg minden, ezt nyilván mindannyian így érezzük, különben nem lennénk itt, de azért ha reálisan végiggondoljuk, akkor megérthető, hogy nem mindenkinek olyan az értékrendje mint a mienk.
Tedi23-04-2005 20:33:01 // 9268
A 33-ból nézve a GTV is egy kisbusz! :))
M-GEGE23-04-2005 20:26:12 // 9267
altea meg toledo sportosnak van hírdetve? dehiszen az egy kisbusz!
Ha ülök az alfában akkor egy ilyen kisbusz kilincs van kb szemmagasságban! :-)
Ma elment mellettem egy új swift (csak mert álltam), szép magasa autó, legalább is a 33ból nézve :-D
Tedi23-04-2005 20:25:41 // 9266
Úgy általában az autósoknak, akiknek "hűdekomoly" autójuk van (vagy legalábbis azt hiszik magukról), nem tudják, hogy az Alfa mire képes. Aztán döbbenten néznek, meg kérdőre vonnak minket, amikor előadjuk, hogy 1.6 motor 120 paci és tsai. Még mi leszünk a hülyék :)))
perdix15523-04-2005 20:06:12 // 9265
És ha tovább viszem a gondolatmenetet erre vezethető vissza, hogy az utakon próbálkoznak, amit látnak azt hiszik el: Amíg az off sierra 2.0 v6 benzinessel mentem,és a v6 krómebléma hátul virított, a lámpánál mögöttem bírtak magukkal. Arra gondoltak, millen erős v6-os gép lehetett, pedig csak 90 ló!!! volt és 12 alatt volt százon. De a v6-tól megíjedtek. Most 1.8-at látnak, ez felbátorítja őket, pedig, 45 lóval több van benne, mégis többen próbálkoznak be, sz@r fostalicskákkal, asztmákkal, stb.
perdix15523-04-2005 20:02:08 // 9264
Asszem az a 1.8 T= 150 paci vót a gépében, de úgy beszélt róla, mint az istenről. Én halkan szóltam neki, hogy az Alfákban már 20 éve tud a 2 littyós is ennyi lovat. Erre csak nézett, hogy biztos nem igaz. Szvsz alig van fogalmuk az Alfákban rejlő lóerőkről.
perdix15523-04-2005 19:59:08 // 9263
Hát kéremszépen: detto ua a helyzet. Példa: Mentem gumishoz még Egom előtt, vmi 16-os papucsokat kerestem, mert kinéztem hozzá a felnit. Erre bejön egy Seat tol el dodo ez a mostani (nem a legeslegújabb) kiszáll a fehér gyerek, rövid haj, sportcipő, meg sportkabát, meg sportszemöveg, szvsz mindene sportos, és előadja adumát, hogy hát ez a verda millen sportos meg minden. Erre 17 felni kell, meg márkás gumik, mert ez egy sportgép. Eree mutatom a vasamat neki: Erre mondja: Hát igen az Alfa is az. De érződőtt a hangján, hogy at csak a 2. a sorban. Szvsz megfordítják a dolgot. Ezt műveli a reklám.
Tedi23-04-2005 19:53:59 // 9262
Valamilyen szinten sajnálom őket, mert olyan mátrixban élnek, ami ollyan szinten átb@ssza az agyukat, hogy az már fáj :)
Amikor sétálok Fehérváron és meglátok egy Alteát vagy egyéb újabb Seatot mindig megnézem a tulaj arcát. Hát no comment :)) "Ki vagy Te vazzeg?! Te akarsz kikezdeni velem?! Ez egy vadiúj Seat, ami a legsportosabb ótó, mer hát Auto emocion meg minden ám!" Na ez is szánalmas :))))
perdix15523-04-2005 19:52:56 // 9261
Múltkor egy régi toledo nem törődött bele, hogxy a 2 literes "sportgépét" nyomtam le. Mindenki tudott viselkedni, erősebb gépek is belátták, hogy akkor és ott én mentem rendesen, csak a sejatarc nem értette.
perdix15523-04-2005 19:50:24 // 9260
Szvsz ez a reklámszöveg felelős érte. Sok üres zsebű csóka van, a szar germán talicskák közül ez a legócsóbb, ráadásul beoltják a jónépet hogy sportos, a tag meg el is hiszi
perdix15523-04-2005 19:48:49 // 9259
Én írtam hasonlókat erre a mocsadékra. Erre meg úgy reklámozzák, hogy formabontó seját, hát bontja is a formát, mer arról nem beszélhetünk.
Egyébként meg már au utca áldozataiba is beírtam a sejatos arcokat: Ahogy az előttem szólok is mondták: csak lesnek, mikor elsúhanunk mellettük
Tedi23-04-2005 19:46:00 // 9258
Igen, emlékszem :) Na azóta én is folyamatosan húzkodom a strigulákat, amikor egy seatot megelőzök. :)
Szegény tulajokkal meg elhitetik, hogy mekkora sportos egy autójuk van, aztán nem több, mint egy szakadt, ótvar fókszvágen :)) Akkor meg lesnek, mint a szomjas borz, amikor valaki lealázza őket és értetlen arcot vágnak hozzá: "de hát miért, én egy sportautóban ülök?!"
Tom1223-04-2005 18:22:26 // 9257
Pénteken láttam egészen testközelből, hát igazán "szexisen otrombára" sikerült...
Tom1223-04-2005 18:19:14 // 9256
A különbség az, hogy a Spanyolok rájöttek, hogy lemaradt a csomagtartó az Altejából és nem nagyon viszik a csomagtér-imádók, erre tapasztottak hozzá és valami nevet kellett neki adni... :-))
M-GEGE23-04-2005 18:08:33 // 9255
Én egyébként nem tudom mi a különbség az új toledo és az altea között...
lac14623-04-2005 18:03:49 // 9254
Itt olvastam vki hozzászólását. Hát igaza volt! Az új Toledó úgy néz ki mint egy sérvgörcsös bálna... Eleve nem az a sportos formájú karosszéria.
Tom1223-04-2005 17:57:08 // 9253
Igyekszik szegény reklám cég, mi mást tehet, azért fizetik.:-)) Szerintem az új Toledo is egy nagy melléfogás...??
lac14623-04-2005 17:47:20 // 9252
Egyetértek!:) Emlékszel a nagy felháborodást keltő Toledó reklámjukra, amikor az ajtón több más (sokkal sportosabb és nagyobb presztízzsel bíró márkák) márka lógói voltak feltüntetve mint legyőzött prédák. Szánalmas!
Ne a reklámokban nyomják a spotos dumát, hanem mondjuk a túraautók bajnokságában brillírozzanak ha tudnak. De nem tudnak... A két uralkodó márka, az Alfa és B?W közt folyó párharcba még csak bele sem tudnak szólni a Sejatok. Itt kellene elgondolkodniuk a reklámszlogenek felelőseinek a sejatnál és vmi, a realitást tükröző reklámkampánnyal előállni.
Tom1223-04-2005 17:35:12 // 9251
Ez volt a másik autó, amelyiket nagyon "nyomták", hogy ilyet vegyek, mikor "válogattam". Kívülről - belülről nagyon hasonlít, de nem az igazi. Én úgy vagyok vele, ha nincs arra pénzem, amiben jól érzem magam, akkor inkább semmi, ha meg van akkor nincs több kérdés...
Tedi23-04-2005 17:34:12 // 9250
Annyi az óriási különbség, hogy az Alfa esetében volt miből kiindulni (Giulia), volt és jelenleg is van tradíció, amit a Seat nem mondhat el magáról. Ezért is olyanok a Seatok, amilyenek.
A reklámjaik meg no comment :))) A Tv2-n volt az Ibiza Xenon Sport, amibe ajiba adták a xenon fényszórókat meg egy 1.4 mocit hozzá. Hát muhaha :DDD
Az új dízeles reklámjuk meg aztán főőőőleg ROTFL :))
Szánalom a köbön :)
wwwSentinelwww23-04-2005 17:30:53 // 9249
Háááát igen, mondjuk ha arra gondolok hogy az autógyártás is egyre inkább a fogyasztói szemléletet ölti magára, mármint összedobunk egyet, tulaj megy vele 2 évet, kidobja vesz egy másikat, akkor nem reménykedek. Szerintem egy 5 ös Golf pl, sohasem fog annyi ideg az utakon maradni mint egy 1 es golf :-)) Alfából is szerintem hasonló a helyzet.
Tom1223-04-2005 17:28:01 // 9248
Olyan kíváncsi vagyok már, mi lesz a helyzet az új generációval /159, Brera.../, de van egy olyan érzésem, hogy ebből a szempontból is sokat javítottak. ...ha tényleg el akarnak adni 300e darabot legalább!
Tedi23-04-2005 17:27:46 // 9247
Igen, ez így igaz :)) Szegény Cordobák olyan bugyután néznek ki, hogy nemigaz :) Tényleg olyan kisegér kinézetű, ahogy mondod és hát nem tud sokkal többet, mint ahogy kinéz, sőt :))
lac14623-04-2005 17:24:43 // 9246
Még szerencse, hogy anno, amikor még az Alfánál dolgozott, akkor voltak felette olyanok, akiknek megszabták a folytatni való irányvonalat és rábólintottak mondjuk a 147 terveire.
A Seatról meg annyit, hogy mindig jót mosolygok az erőtlen, sportosságot annyira, de annyira előtérbe helyező reklámszlogeneken.:))) Az volt a legmulatságosabb, amikor még a régi Ibizákban az 1.4 75LE-re ráfogták a sportos jelzőt...
Tom1223-04-2005 17:22:19 // 9245
Tegnap egy ismerősömmel voltam valamit elintézni, ő a felesége Cordobájával jött, mert a Xaraja már megint mozgás képtelen /Na tessék, megint egy ellenpélda.:)/ volt, egymás mögött parkoltunk, hasonlítanak, de az Alfa a "vadállat", a Cord. meg a vadnak álcázott kisegér...
wwwSentinelwww23-04-2005 17:18:41 // 9244
Tökéletesen egyetértek veled, szép jó, de csak fanatikusoknak és olyanoknak akiknek van türelme. Ha már itt a presztizsről beszélünk, na igen nem olyan gyakori mint autós társai, de kevésbé megbízható, legalábbis nálam, off-os régi verdámat rendberakta a szerelőm, 1 évig hozzá sem kellett nyúlni ( lehet szidni az opeleket ;))) ) namost szegény mostani paripán, hetente jönnek ki az idegesítő villamossági hibák, és megőrül mindenki amikoris végre megtalálják a triviális hibát. Idő, türelem kérdése a dolog. Ha megbízható autót akarnék venni, a büdös életbe nem vennék alfát. Szerintem valahol mindenki tudja hogy miről beszélek, nekem sem azért van V6 om, mert nem kell soha szerelni :-)))
Tedi23-04-2005 17:11:55 // 9242
Legújabban pedig a Seat, de hát ott van egy olyan tényező is, akit úgy hívnak, hogy Walter da Silva. Vagy nem tud, vagy nem engedik meg neki, hogy más irányvonalat kezdjen el, az összes Seatban ott van a 156-os ilyen-olyan megoldása.
lac14623-04-2005 17:00:24 // 9241
Na igen! A sok Alfa utánzat, egy másik téma lehetne az, hogy mennyi mindent koppintanak más gyártók az Alfától. Itt a stílusra, a designmegoldásokra gondolok. Fő koppintóknak tartom a Mazdát...
Tom1223-04-2005 16:54:24 // 9240
Nekem elég "gyógyír" az apróságokra, hogy ha megunom a poroszkálást a sok fapados Alfa - utánzat között és rosszul vagyok a sikertelen előzési manővereiktől, nyomok egy 3-ast, aztán Forza Alfa! ...és megint mehetek a saját tempómban, hogy élvezni is lehessen az utazást .:-))
Tom1223-04-2005 16:46:39 // 9239
Engem apróságok nem nagyon szoktak zavarni. Egyszer olvastam egy olyan véleményt is, hogy "a benzin mennyiség mutatója össze-vissza mutat". Nem össze -vissza /egyébként ez a "kistestvérnél" - Fiat - is így van/ mutat, csak nem mindegy, hogy parkolsz le. Dombra felfelé, vagy lefelé... Nekem pl. most 2 napig világított, utána tankolás után megint jó. Tankoláskor kinullázom a km számlálót, tudom, kb. mennyire elég a benzin, amit tankoltam és "mutogathat", ahogy neki tetszik:)
Én meg olyan autóktól irtózom, amik teljesen "zizzentnek" néznek, hogy leáll, ha nem cserélsz időben olajat /ha nem áll le, akkor sem felejtem el:)/, meg a legújabbak a követési távolság, meg az út széle "lesők"... Brrrr, még a hideg is kiráz... ...ha az új autó árakat hasonlítod össze, az Alfával egy kategóriában "tanyázókat", azoknál se olcsóbb az alkatrész, meg a szerelés se, sőt!
lac14623-04-2005 16:39:43 // 9238
Nekem most fog ötödik évbe lépni a 146-os. Nem megyek évente többet 15-16ezernél, de csak annyi baja volt a 70.000km alatt, hogy mostanában ki szokott villanni néha-néha a fékbetétkopásjelző led. Valszeg vmi érintkezési hiba lehet, mert nemrég lett lecserélve minden pofa. Szóval nekem eddig hibátlan a kocsi. Én pld nem egy történetet hallottam a megbízhatófasza német kocsikkal kapcsolatban, melyek elég elszomorítóak lehetnek a fosvágenyfan-ok számára. Hallottam két srácról, akik vettek Miskolcon az egyik márkakereskedésben egy-egy Paszta PDTDI-t. 60.000km után beadta az unalmast a moci. Kocsi vissza a márkakereskedőnek (még garanciaidőn belül voltak), most egyikik egy benzines, másik meg egy dízel Picasso-ban ül és valahogy nem vágynak vissza a fapad feelinghez.
Más! Közvetlen ismerősöm egy Forf Fiesta-t vett. 8ezer km után megrepedt a motorblokk és cserélni kellett. Vele egyidőben a barátja is vett egy ugyanolyan Ford-ot, aminek meg a sebváltóját kellett cserélni a garanciaidőn belül. Szóval ennyit az én ismerettségi körömben lévő űberfasza és egeki magasztalt német autókról. De az olaszt, farnciát és japánt divat leszólni, mert ezek "szarul vannak összerakva". Valahogy nem értem ezen emberek észjárását! Erre csak azt tudom mondani, hogy régi, évtizedes beidegződésről van szó. de talán így jobb nekünk. Hiszen így csak az vesz másodjára és harmadjára is Alfát, akit megfogott a kocsi adta feeling. Akinek meg nem jön be, azt mit bánom feszítsen ezerrel a fasza, megbízható presztizsmárkájú német vasában.
someq-14723-04-2005 16:36:08 // 9237
a szervizköltség olyan mint a fogyasztás!!!
Mert sokan jönnek azzal a kérdéssel hogy, "tényleg sokat eszik az alfa"!!!! Mihez képest?????
Egy 900 kilós muzukihoz képest, ami szinte papirból van ahoz képest igen de ott van az a majdnem 400 kg különbség ami a paszzív bíztonságot növeli vagy csökkenti!!!
Amúgy meg benne van a kezelésibe az átlagfogyasztás meg lehet nézni, ami reális, a gyári adatokhoz képest nem fogyaszt többet, csak annyít ami ott le van írva!!!!
Ilyen a szervíz is aki alfát vesz legyen tisztába hogy a szervizelése többe kerül kb 20%-kal mint a többi kocsinak!!! ezt be kell vállalni, tudni kell előre!!!!
Bálint3323-04-2005 16:21:30 // 9236
Nagy hibái nem szoktak lenni, de azért sok apró nyűg van vele, amihez nem mindenkinek van türelme.
Bálint3323-04-2005 16:19:42 // 9235
Szerintem itt mindenki így van vele. De azért azt én is elismerem, hogy fenntartási költségek magasabbak mint más autóknál és a szervizelés is mindíg egy külön tortúra (kevesen értenek hozzá, azok meg drágán dolgoznak) Én nem is nagyon szoktam senkinek ajánlani, hogy Alfát vegyen, csak a legjobb barátaimnak :)
(nekik is elmondom azért, hogy mire számíthatnak)
Tom1223-04-2005 16:16:44 // 9234
Pl. ez egy IGAZI ALFÁS vélemény. Csatlakozom. Én is közel egy éve használom naponta és semmi olyan gond nem volt vele, ami más autónál ne fordulna elő. Innen kérhettek volna véleményeket...:-)))
someq-14723-04-2005 16:11:43 // 9233
elolvasva:-)
A lényeg benne van!!!
SzvSZ az előző alfámat 150.000 km-rel adtam el, mindent megkapott amit igényelt, és semmi extra baja nem volt. Az hogy a szilentek tönkrementek 100.000 km alatt a magyar utakon nem róható fel hibának!!!!
Én IMÁDOM SZERETEM A KICSIKÉM, és akárki akármit mond ha megtehetem mindig Alfa Romeo fog a gárázsomban állni:--)
Tom1223-04-2005 16:03:05 // 9232
Ezteket már olvasta valaki? /Link, amit előbb küldtem/ Én egyik autóra se adnák 1 pontot a 10-ből, nem még egy Alfára, akár mennyi gond is volt vele. Na, ezért nem kell, hogy bele tudjanak szólni "idegenek" pl a topicokba. > Site fejlesztés téma...
Arról nem is beszélek, hogy a GTA-ról olyanok is véleményt mondanak, akik még csak képen /se/ látták...
Tom1223-04-2005 15:56:49 // 9231
...de szerintem sem igazi alfásokat kérdeztek.http://www.tesztkiraly.hu/new_note.php?sid=13&brand_id=1&tid=155
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
4
Guests4
483
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?