Forum >> Együnk-igyunk, amíg tehetjük!

ruszman27-04-2007 10:45:11 // 1239
szóval ennek a kajának ez az igazi neve? én csak paradicsomos kenyérnek hívom de tanusítom hogy isteni finom!!! nagyon szeretem!! :) jó ez a topic.. :)
Marty27-04-2007 10:25:38 // 1238
Értem, értem:))))
Tommaso 15927-04-2007 10:21:19 // 1237
Igen,amit a pék kisüt,te meg megpirítod:-D Lényegében minden kavarodástól mentes fohagymás,olajos pirítós a becsületes neve!:-)
Marty27-04-2007 10:14:32 // 1236
Tehát akkor kelttészta!!:))))
Tommaso 15927-04-2007 10:12:17 // 1235
Lényegében a bruschetta az bármilyen ruzstikus kenyér,ciabatta vagy akár toastkenyér lepirítva,majd fokhagymával megdörzsölve és olivaolajjal megcsöpögtetve4Ez egy ilyen átfogó név:-)
Marty27-04-2007 10:08:35 // 1234
Akkor most már csak azt mondd meg, hogy készül a bruschetta!!:)))
Marty27-04-2007 10:06:40 // 1233
na ezt nem tudtam!!:)))))))
Fater (Norbi)27-04-2007 07:09:14 // 1232
Jó csokijaik vannak az tény. Étcsoki candírozott naranccsal nyami! Egyetlen gond, hogy nálunk kissé brutális áron adják, ausztriában 20%-kal olcsóbb! Egyébként az olasz tejcsokoládék az igaziak (mivel mindegyik 100% tejből készül), nem pedig a 40% növényi zsírt tartalmazó milka! Sajnos a német lobbi erősebb volt az olasznál és tejcsoki maradhatott alila tehén (tudtátok, hogy magyar emberke találta ki a lila tehenet szinbólumként?)
Fater (Norbi)27-04-2007 07:03:40 // 1231
A bugaci marhapörkölt is hasonlóan készül, csak a hagymát előtte egy kissé megpárolják. A hagyma szagát el lehet venni, ha egy ideig vízben áztatod.
Tommaso 15927-04-2007 05:00:17 // 1230
Paradicsomos bazsalikomos bruschetta Hozzávalók 4 adagra: -4 érett paradicsom -1 evőkanál eltépkedett bazsalikom -4 alap bruschetta -fokhagyma -extra szűz olivaolaj Vágjuk össze a paradicsomot apróra,keverjük hozzá a bazsalikomot,fokhagymát törjük bele,sőzzuk,borsozzuk,olivaolajjal nyakonöntjük,majd végül ráhalmozzuk a pirítóskenyérre,vagy a bruschettara. Holnap: Carbonata spagetti
Tommaso 15926-04-2007 22:06:13 // 1229
Igen!De a tetején vannak gyümölcsök,az oldalán meg olyan,mint ha zsemlemorzsa lenne,de 100%,h nem gríz! Egyszer meg lehet enni,de nekem nem jött be! Inkább egy jó hagyományos túrós vagy meggyes rétes!!!!.-)
Marty26-04-2007 20:06:08 // 1228
Sajttorta? Mascarponéból??
Tommaso 15926-04-2007 20:01:28 // 1227
Látom felébredt a topic mély álmából:-))))
Tommaso 15926-04-2007 19:59:56 // 1226
Vagy sajttorta?.-) A csajosék szoktam csinálni,először pislogtam,de nem is ízlett!:-)
Reaper6926-04-2007 19:55:42 // 1225
Én "vidéken" élek!Egyébként míg Hamburgban laktam volt ez a nagy csoki kóstolgatás!
csocsi26-04-2007 19:54:09 // 1224
Akkor amivel találkoztam az számomra dúrva volt :))
Marty26-04-2007 19:53:16 // 1223
Van a városban valahol, egy kézzel mártott csoki áruda, állítólag ott mindenféle csokit lehet venni...
Reaper6926-04-2007 19:35:19 // 1222
Egyébként leteszteltem egy pár fajta csokit a Lindt-től,ők a csokivilág Alfái:-)) Tökéletes!
Reaper6926-04-2007 19:32:28 // 1221
Igen,a chili nem túl brutál benne,és kihangsúlyozza a csoki aromáját.
Reaper6926-04-2007 19:30:48 // 1220
Látom Te is szakértő vagy csokiban,gratula!
bb1826-04-2007 19:24:05 // 1219
szerintem a legjobb csokikat ma a lindt csinálja. a narancsos és kandirozott mogyoros valami csodás, de a 90%-os feletti is finom bár azt inkább csak szopogatni jo. :-))
csocsi26-04-2007 19:20:32 // 1218
A chili után még lehet érezni valamit??
Reaper6926-04-2007 19:19:22 // 1217
Szia!Én is ettem csokit,ami chilivel volt ízesítve(Lindt-ez itt areklám helye), szerintem kihozta az étcsoki aromáját.
ruszman26-04-2007 16:05:22 // 1216
akkor mindegy.. :)
ystuc26-04-2007 15:55:31 // 1215
Jaa... :-) De mint mondtam, nem szeretem a fokhagymát. :-D
ruszman26-04-2007 15:54:56 // 1214
hááát akkor nagyon egyezik az ízlésünk szerintemis a pörkölt kenyérrel jó! de tudod mi veszi el a vörös/lila hagyma "kellemetlen szagát" ? ha elrágcsálsz pár gerezd fokhagymát rá! :))
csocsi26-04-2007 15:45:05 // 1213
Ezt még nem próbáltam, de nem hangzik rosszul. Legközelebb szerét ejtem, mert a hagyma nálam is menő :))
ystuc26-04-2007 15:26:18 // 1212
Ja, úgy a legjobb! :-)) Másik dolog, amiért érdekesen szoktak rám nézni: Imádom a hagymát. A fokhagyma kivételével minden formáját. Tudom, büdi, meg minden, de ha egyszer annyira finom... :-))) Szóval van egy kis malac, vagy marha pörkölt. Azt mindenféle köret nélkül megmelegítem, és darabolok alá egy fej vörös, vagy lila hagymát. Csak úgy nyersen. Majd a meleg pörkölttel összekeverem, és kenyérrel a világ egyik legfinibb kajája. Imádom... :-)))
ruszman26-04-2007 15:20:22 // 1211
na ugye hogy így a legjobb.. engem a családba mindenki hülyének néz! :))
Fater (Norbi)26-04-2007 15:14:45 // 1210
Üdv, én rámentem a keleti ízekre (orosz/ukrán) és kellemes étkeik is vannak. Mielőtt leszólna valaki elmondom, hogy orosz hölgy lett a feleségem febr. 17-én kint Elektrostalban (Moszkva+50 km keletre) Volt lehetőségem megkóstolni néhány salátát - addig nem is tudtam, hogy annyiféle előételük van legalább, mint a csigazabáló franciáknak! Isteni a túrós-céklás-tonhal/szardínia saláta persze nem mixelve, hanem egymáson részletezve. Jó zamata van a szoljankának is -érdemes megkóstolni!!! További jó étvágyat mindenkinek!
ystuc26-04-2007 14:43:52 // 1209
Én is így eszem. Néha érdekesen néznek rám az emberek. :-) Szalonna, tejföl, túró, porcukor... :-)
GEORGE26-04-2007 14:24:02 // 1208
Pont most tűntettem el egy komoly adagot , és kizárólag csak így eszem meg, Porcukorral és tejfölel! :-)
Marty26-04-2007 13:45:59 // 1207
nem a kristálycukor, inkább a szalonna:)))))))
Mike.26-04-2007 13:36:31 // 1206
Pedig az a jó amikor a kristálycukor ropog a fog alatt! :-)))
ruszman26-04-2007 12:28:14 // 1205
végre valaki! :)) bizony csak porcukorral!
csocsi26-04-2007 12:14:03 // 1204
Furcsa elképzelése van a gasztronómiáról :))
csocsi26-04-2007 12:12:30 // 1203
A botránkozás részemről túlzás, de meghökkent :))))))))
Marty26-04-2007 12:08:23 // 1202
Akkor kezet foghatunk, mert én is így szeretem!!!:))))) De a sima cukorral nem jó, csak és kizárólag porcukorral!!!!
Mike.26-04-2007 12:06:02 // 1201
A volt hülye sógorom az úgy kajált, hogy rántottszelet, sült.b a tányéron elötte, jobbra a savanyúság, balra a torta, sütemény és egyszerre ette mindet. Végülis egy helyre ment minden. :-))
Mike.26-04-2007 12:03:23 // 1200
Én már láttam és háát .... elég furcsa. :-)) A másik ilyen a kapros túrós lepény édesen. :-)
ruszman26-04-2007 12:00:09 // 1199
az én érdekes kajám ami másokat "megbotránkoztat" az a túrós tészta szalonnával és porcukorral egybe..! :)) eddig még nem láttam senkit aki így enné de én így imádom! :))
csocsi26-04-2007 11:49:08 // 1198
Most licitáltok az "érdekes" kajákra? :)))))
csocsi26-04-2007 11:48:22 // 1197
Éreztem én ezt :)) Ezek után abból sem kérek :)
Marty26-04-2007 11:39:38 // 1196
Inkább répatorta!!!:)))))))))
ruszman26-04-2007 11:33:24 // 1195
lecsótorta? :)))
Marty26-04-2007 11:24:56 // 1194
úúúúúúúúúúú bruschetta a másik kedvencem!!! Mikor lesz már holnap???:))))))))))))
Marty26-04-2007 11:22:26 // 1193
A chilis kv jobb....:)))))))) Volt itt bent, az ízlett!!!:)))))))
Mike.26-04-2007 11:21:20 // 1192
Azt nem de chilis forró csokit már ittam. Nekem nem jött be, bár azt mondták kiemeli a csoki aromáját. Én nem találtam. :-)))
Marty26-04-2007 11:20:34 // 1191
Hát így egy falat után.... inkább nem mondom milyen... ne fogadjátok el senkitől nagyon....:((((((((((:PPP Levendulás is van!!!!!
csocsi26-04-2007 11:19:45 // 1190
Még nem, de a neve engem nem vonz annyira :))
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.