Forum >> Együnk-igyunk, amíg tehetjük!
ruszman26-04-2007 16:05:22 // 1216
akkor mindegy.. :)
ystuc26-04-2007 15:55:31 // 1215
Jaa... :-) De mint mondtam, nem szeretem a fokhagymát. :-D
ruszman26-04-2007 15:54:56 // 1214
hááát akkor nagyon egyezik az ízlésünk szerintemis a pörkölt kenyérrel jó!
de tudod mi veszi el a vörös/lila hagyma "kellemetlen szagát" ? ha elrágcsálsz pár gerezd fokhagymát rá! :))
csocsi26-04-2007 15:45:05 // 1213
Ezt még nem próbáltam, de nem hangzik rosszul. Legközelebb szerét ejtem, mert a hagyma nálam is menő :))
ystuc26-04-2007 15:26:18 // 1212
Ja, úgy a legjobb! :-))
Másik dolog, amiért érdekesen szoktak rám nézni:
Imádom a hagymát. A fokhagyma kivételével minden formáját. Tudom, büdi, meg minden, de ha egyszer annyira finom... :-))) Szóval van egy kis malac, vagy marha pörkölt. Azt mindenféle köret nélkül megmelegítem, és darabolok alá egy fej vörös, vagy lila hagymát. Csak úgy nyersen. Majd a meleg pörkölttel összekeverem, és kenyérrel a világ egyik legfinibb kajája. Imádom... :-)))
ruszman26-04-2007 15:20:22 // 1211
na ugye hogy így a legjobb.. engem a családba mindenki hülyének néz! :))
Fater (Norbi)26-04-2007 15:14:45 // 1210
Üdv,
én rámentem a keleti ízekre (orosz/ukrán) és kellemes étkeik is vannak.
Mielőtt leszólna valaki elmondom, hogy orosz hölgy lett a feleségem febr. 17-én kint Elektrostalban (Moszkva+50 km keletre)
Volt lehetőségem megkóstolni néhány salátát - addig nem is tudtam, hogy annyiféle előételük van legalább, mint a csigazabáló franciáknak!
Isteni a túrós-céklás-tonhal/szardínia saláta persze nem mixelve, hanem egymáson részletezve.
Jó zamata van a szoljankának is -érdemes megkóstolni!!!
További jó étvágyat mindenkinek!
ystuc26-04-2007 14:43:52 // 1209
Én is így eszem. Néha érdekesen néznek rám az emberek. :-) Szalonna, tejföl, túró, porcukor... :-)
GEORGE26-04-2007 14:24:02 // 1208
Pont most tűntettem el egy komoly adagot , és kizárólag csak így eszem meg, Porcukorral és tejfölel! :-)
Marty26-04-2007 13:45:59 // 1207
nem a kristálycukor, inkább a szalonna:)))))))
Mike.26-04-2007 13:36:31 // 1206
Pedig az a jó amikor a kristálycukor ropog a fog alatt! :-)))
ruszman26-04-2007 12:28:14 // 1205
végre valaki! :))
bizony csak porcukorral!
csocsi26-04-2007 12:14:03 // 1204
Furcsa elképzelése van a gasztronómiáról :))
csocsi26-04-2007 12:12:30 // 1203
A botránkozás részemről túlzás, de meghökkent :))))))))
Marty26-04-2007 12:08:23 // 1202
Akkor kezet foghatunk, mert én is így szeretem!!!:)))))
De a sima cukorral nem jó, csak és kizárólag porcukorral!!!!
Mike.26-04-2007 12:06:02 // 1201
A volt hülye sógorom az úgy kajált, hogy rántottszelet, sült.b a tányéron elötte, jobbra a savanyúság, balra a torta, sütemény és egyszerre ette mindet.
Végülis egy helyre ment minden. :-))
Mike.26-04-2007 12:03:23 // 1200
Én már láttam és háát .... elég furcsa. :-))
A másik ilyen a kapros túrós lepény édesen. :-)
ruszman26-04-2007 12:00:09 // 1199
az én érdekes kajám ami másokat "megbotránkoztat" az a túrós tészta szalonnával és porcukorral egybe..! :))
eddig még nem láttam senkit aki így enné de én így imádom! :))
csocsi26-04-2007 11:49:08 // 1198
Most licitáltok az "érdekes" kajákra? :)))))
csocsi26-04-2007 11:48:22 // 1197
Éreztem én ezt :))
Ezek után abból sem kérek :)
Marty26-04-2007 11:39:38 // 1196
Inkább répatorta!!!:)))))))))
ruszman26-04-2007 11:33:24 // 1195
lecsótorta? :)))
Marty26-04-2007 11:24:56 // 1194
úúúúúúúúúúú bruschetta a másik kedvencem!!! Mikor lesz már holnap???:))))))))))))
Marty26-04-2007 11:22:26 // 1193
A chilis kv jobb....:)))))))) Volt itt bent, az ízlett!!!:)))))))
Mike.26-04-2007 11:21:20 // 1192
Azt nem de chilis forró csokit már ittam. Nekem nem jött be, bár azt mondták kiemeli a csoki aromáját.
Én nem találtam. :-)))
Marty26-04-2007 11:20:34 // 1191
Hát így egy falat után.... inkább nem mondom milyen... ne fogadjátok el senkitől nagyon....:((((((((((:PPP
Levendulás is van!!!!!
csocsi26-04-2007 11:19:45 // 1190
Még nem, de a neve engem nem vonz annyira :))
csocsi26-04-2007 11:18:38 // 1189
Én akkor valami tartalmasabbat szoktam magamhoz venni :)))
Marty26-04-2007 11:17:35 // 1188
Most ez nem viccc!!!!!!!!!!!!!
Tommaso 15926-04-2007 11:16:05 // 1187
Nem,de mentholos májrkémet se,sőt szalonnás fagyit se:-))))))
Marty26-04-2007 11:15:26 // 1186
Ettetek már bazsalikomos-paradicsomos csokoládét????:)))))))
Tommaso 15926-04-2007 11:05:45 // 1185
Azért egy erősebb iszogatás után rám jótékony hatással szokott lenni,pl egy jó erős csípős húsleves!:-)
count M26-04-2007 11:03:57 // 1184
Elég pusztulóban van ez a topic,ezért mától megpróbálok naponta valami jó,eredeti olasz receptel szolgálni!
Nagyon-nagyon jó ötlet volt! Most vettem csak észre, de így tovább! ;)
(Kicsit megéheztem... :D)
csocsi26-04-2007 11:03:09 // 1183
Pedig nem vagyok leveses, de a gyomromra hatással volt :))
csocsi26-04-2007 11:02:14 // 1182
Aha, kibújt a szög a zsákból :)))))
Azért ez nem volt szép tőled :))))
Tommaso 15926-04-2007 11:02:02 // 1181
:_)))
Bonyolultnak tűnik,de leves lévén csak minden bele kell dobálni a megfelelő sorrendbe,és nagyon fini leves a véferedmény!
Mike.26-04-2007 11:00:32 // 1180
Mondhattam volna úgy is, hogy ezt tudtam előre és azért nem mentem. :-D
csocsi26-04-2007 10:58:14 // 1179
Addig olvastam míg meg nem éheztem, valami kaja után kell néznem :))
Tommaso 15926-04-2007 10:54:52 // 1178
Minestrone alla genovese
Hozzávalók 6 adagra:
-220 gr száraz tarkabab
-50 gr zsír vagy olaj
-1 nagy fej hagyma apróra vágva
-15 gr petrezselyem apróra vágva
-2 zsályalevél
-100 gr pancetta kockára vágva
-2 zellerszár félbevágva,majd szeletelve
- 2 karikázott sárgarépa
- 3 hámozott burgonya
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
-400 gr darabolt konzervparadicsom
-8 bazsalikomlevél
- 3 l csirkehúsleves v. zöldségleves
-2 karikázott cukini
-220 gr fejtett borsó
-120 gr angol bab
-negyed káposzta csíkokra vágva
-150 gr apró tészta (levesbe való)
- reszelt parmezán
pancetta: füstölt szertésszalonna,de inkább a császárszalonnára hasonlít,göngyölt,szeletelt formában is kapható
Éjszakára áztassuk be a babot. A zsírt olvasszuk fel,bele megy a hagyma,petrezselyem,fokhagyma, zsálya, és a szalonnát. Lassú tűzön 10 percig pároljuk időnként megkeverve,amíg a hagyma színt kap.
Hozzáadjuk a zellert,sárgarépát,krumplit,majd főzzük 5 percig,ezután belekeverjük a sűrítettparadicsomot,tarka babot, a darabolt paradicsomot, bazsalikomot,jól megborsozzuk,és hozzáadjuk a leves alaplevest,felforraljuk,majd utána lassú tűzön 2 órán át időnkét megkeverve,lefedve főzzük.
Ízesítsük,majd adjuk hozzá az angolbabot,cukkinit,zöldborsót,tésztát,káposztát,így addig főzzük amig al dente nem lesz,és a végén egy kis pestoval,és parmezánnal tálaljuk!
Holnap:Paradicsomos,bazsalikomos Bruschetta
csocsi26-04-2007 10:15:17 // 1177
Akkor ezért nem mertél eljönni??? :))))
Mike.26-04-2007 09:51:36 // 1176
Az kizárt! Én csak azért vállalok felelőséget ahol én is ott vagyok. Erre vonatkozóan meg nem találsz írást ahol én ezt bevállalom. :-)
csocsi26-04-2007 09:31:03 // 1175
A felelősség akkor is a tiéd :)))
Mike.26-04-2007 09:22:44 // 1174
Az annak jár aki elrontotta. :-))
csocsi26-04-2007 09:17:27 // 1173
Írjál be magadnak egy fekete pontot :))))
Mike.26-04-2007 09:05:20 // 1171
A Tv-be azt mondták, hogy nagyon csípősre sikeredett. Ahh már megint kamu hír volt! :-DD
csocsi26-04-2007 08:51:03 // 1170
Ezen valamiért nem lepődtem meg :))
Whiteskull26-04-2007 08:41:39 // 1169
Szerintem nem volt fűszeres. Egyébként is pillanatok alatt elfogyott. :))))
Mike.26-04-2007 08:24:01 // 1168
Ahol én vezényeltem a főzést ott még eddig jó volt minden. Egyszer nem mentem el az Esztergomi elő bulira, és rögtön túl fűzeres kaja készült. :-DDD
Marty26-04-2007 08:20:30 // 1167
Srácok!!
Meg van beszélve!!!:))))))))
Majd az időpontról és a helyszínről a későbbiekben egyeztetünk!!:)))
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
1
Guests1
441
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?