Ma ettünk is de legfőképpen ittunk :))))))))
Forum >> Együnk-igyunk, amíg tehetjük!
Edyboy30-10-2011 01:15:10 // 8991
Inter156 (il mascalzone)28-10-2011 21:14:00 // 8990
Na most melyik,melyik? :-D
csocsi26-10-2011 14:17:04 // 8989
A kacsa ehetőnek látszik :)))
A busát szerintem sütve jobb enni vagy olajoshalnak megcsinálni.
A busát szerintem sütve jobb enni vagy olajoshalnak megcsinálni.
csocsi26-10-2011 14:16:13 // 8988
GTPeti23-10-2011 22:11:46 // 8987
Zsifi23-10-2011 20:24:58 // 8986
Ennek az ízével nem volt gond(sós,borsos,fokhagymás joghurtban pácoltam)aztán citromos olajon sütöttem, de a szálkák miatt nem jött be.Maradunk a friss tengeri halaknál.:))
Persze a halászlé az marad a "mi" halunkból.:))G
Persze a halászlé az marad a "mi" halunkból.:))G
imi15623-10-2011 20:13:42 // 8985
A kacsa és a madártej jöhetne ipari mennyiségben:-))))!
Viszont a hallal voltak mostanában problémáim.Többször is próbáltunk ízletes halat készíteni itthon,de vhogy sosem sikerült:-((!
Vagy zsíros volt a hal,vagy szétesett az egész,vagy teli volt szálkával.........:S.
Úgyhogy marad a halrudacska,vagy a hekk a Balcsin és a karácsonyi halászlé:-O!
Viszont a hallal voltak mostanában problémáim.Többször is próbáltunk ízletes halat készíteni itthon,de vhogy sosem sikerült:-((!
Vagy zsíros volt a hal,vagy szétesett az egész,vagy teli volt szálkával.........:S.
Úgyhogy marad a halrudacska,vagy a hekk a Balcsin és a karácsonyi halászlé:-O!
Zsifi23-10-2011 20:12:20 // 8984
Örülök, hogy megmutathattam Györgyusznak és ízlett nektek is.:))G
Inter156 (il mascalzone)23-10-2011 20:06:33 // 8983
Ettem már hagyma levest valamikor,de ennek a közelében sem érhet.:-)))
Zsifi23-10-2011 20:00:47 // 8982
Ennek igazán örülök!Nálunk mindig az "ünnepi" menü része.:)))G
Inter156 (il mascalzone)23-10-2011 19:43:31 // 8980
Gizusom! ,Szombaton a te hagymalevesedet ettük Györgyuszéknál...nagyon jó volt. Nekem külön csinált ,habarás nélkül:))
Qtya7523-10-2011 19:28:16 // 8979
Ez a kacsasült mindent visz!!:-)))
Inter156 (il mascalzone)23-10-2011 19:27:08 // 8978
Miért? Pedig tényleg fantasztikusnak tűnik:)))
Zsifi23-10-2011 19:25:03 // 8977
Nem volt rossz, de nem lesz a kedvencek között.:)))G
Inter156 (il mascalzone)23-10-2011 17:19:05 // 8976
Ez igen!
Mintha étteremben lennénk:))))))
Az a busa fantasztikusnak tűnik:)
Mintha étteremben lennénk:))))))
Az a busa fantasztikusnak tűnik:)
Inter156 (il mascalzone)23-10-2011 17:17:01 // 8975
Jól lefojtottuk ....még a fahéj sem zavart:-)
Fantasztikus volt a kaja:)
Fantasztikus volt a kaja:)
Zsifi23-10-2011 16:21:06 // 8974
csocsi23-10-2011 15:57:00 // 8973
Zsifi22-10-2011 14:50:08 // 8972
aatis22-10-2011 13:09:49 // 8971
Föckös21-10-2011 09:04:36 // 8970
Zsíííír! Nekem még mindig van a töltött káposztából! ;-)
Whiteskull21-10-2011 09:01:22 // 8969
És ráadásul milyen finom volt! :))))
A sülthúsos zsírral egyetemben! :)))
A sülthúsos zsírral egyetemben! :)))
Kócosw20-10-2011 21:40:55 // 8968
ez kevesbe komplikält... :)
csirke räültet ,sütöbe vele es kesz... :)
csirke räültet ,sütöbe vele es kesz... :)
Zsifi20-10-2011 21:29:21 // 8967
Nekem van forgónyársam, de legközelebb kipróbálom így is.Én is szoktam sörrel locsolni husit(a hétvégi "traktában" a bőrös sült husi az én művem és azt is sörrel locsoltam):))G
Kócosw20-10-2011 21:15:04 // 8966
kollegäkkal csinaltuk... a sör felbont es miközben pärolog el beveszi a csirek az izet...magyrul sörben pärolt csirek :)
ez az egesz lenyege...
ez az egesz lenyege...
Zsifi20-10-2011 21:11:58 // 8965
Ez a forgónyársat helyettesíti?Te kreáltad?:))G
Kócosw20-10-2011 20:40:36 // 8964
aatis18-10-2011 23:43:14 // 8963
Van amikor egyből, van amikor nem. De ha kicsit átmelegíted, jobban tudod tekerni. Viszont mi is közben jöttünk rá, hogy nem kell belepakolni az egész hűtőt egybe. :D Inkább csinálni kell többet, hogy fel tudd normálisan tekerni.
Másik opció, hogy nagyobb serpenyőben sütöd. :)
Másik opció, hogy nagyobb serpenyőben sütöd. :)
Zsifi18-10-2011 21:40:40 // 8962
Már csináltam kétszer, ugyanez a recept is, de elég kicsi lett(palacsinta méretű) és nem nagyon lehetett "feltekerni".Sütés után Ti azonnal tekeritek?G
aatis18-10-2011 21:28:54 // 8961
Persze. :)
Sokkal olcsóbb mint a bolt, és legalább nincs tele tartósítószerrel. Ha jól számolgattunk, kb. 50 Ft-ba van az a mennyiség (6-8 db), ami a boltban 600-800 Ft. Szóval szerintem megéri azt a kb. 20-30 percet, míg megcsinálod.
A recept:
Hozzávalók:
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg kukoricaliszt
- kb. 1,5 dl langyos víz
Elkészítés:
A kétféle lisztet összeszitálom, majd a vizet apránként hozzáadva, kemény tésztát állítok össze belőle. 3-4 percig gyúrom, míg szép sima, fényes felületű lesz.
Rudat sodrok belőle, majd annyi darabba vágom, ahány tortillát szeretnék.
Gombócot készítek belőlük, majd egyesével nagyon vékonyra nyújtom. Annyira, hogy az alatt lévő nyújtódeszka mintája átlátszódjon!
Felforrósítok egy teflon serpenyőt és a tésztát egyenként kisütöm. Pár pillanat elég neki oldalanként, amint a széle kissé felpöndörödik, máris megfordítom.
Ennyi. Nem bonyolult. A legjobb persze, hogy mindenféle cuccost bele lehet tenni, ami esetleg kimaradva áll a hűtőben. :D
Jó sütögetést! ;)
ui.: Majd dobjál fel pár képet, hogy hogy sikerült.
Sokkal olcsóbb mint a bolt, és legalább nincs tele tartósítószerrel. Ha jól számolgattunk, kb. 50 Ft-ba van az a mennyiség (6-8 db), ami a boltban 600-800 Ft. Szóval szerintem megéri azt a kb. 20-30 percet, míg megcsinálod.
A recept:
Hozzávalók:
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg kukoricaliszt
- kb. 1,5 dl langyos víz
Elkészítés:
A kétféle lisztet összeszitálom, majd a vizet apránként hozzáadva, kemény tésztát állítok össze belőle. 3-4 percig gyúrom, míg szép sima, fényes felületű lesz.
Rudat sodrok belőle, majd annyi darabba vágom, ahány tortillát szeretnék.
Gombócot készítek belőlük, majd egyesével nagyon vékonyra nyújtom. Annyira, hogy az alatt lévő nyújtódeszka mintája átlátszódjon!
Felforrósítok egy teflon serpenyőt és a tésztát egyenként kisütöm. Pár pillanat elég neki oldalanként, amint a széle kissé felpöndörödik, máris megfordítom.
Ennyi. Nem bonyolult. A legjobb persze, hogy mindenféle cuccost bele lehet tenni, ami esetleg kimaradva áll a hűtőben. :D
Jó sütögetést! ;)
ui.: Majd dobjál fel pár képet, hogy hogy sikerült.
Zsifi17-10-2011 20:04:29 // 8960
Felezzük!:)))G
Inter156 (il mascalzone)17-10-2011 19:28:28 // 8959
Jááj..kár lett volna elrontani:)))))
...és mi lesz a többi 51 héttel?? :-DDD
...és mi lesz a többi 51 héttel?? :-DDD
Zsifi17-10-2011 19:01:49 // 8958
A tortillát is Ti sütöttétek?
aatis17-10-2011 18:56:26 // 8957
Zsifi17-10-2011 18:49:59 // 8956
Köszi!!:))Hátha még tejföllel etted volna!:)))
A "hetit" megbeszéljük!:)))G
A "hetit" megbeszéljük!:)))G
Inter156 (il mascalzone)17-10-2011 18:31:25 // 8955
Gizus! Nagyon finom volt a káposzta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Minden héten tudnék enni belőle! Lenne erre megoldás? :-D
Minden héten tudnék enni belőle! Lenne erre megoldás? :-D
Zsifi17-10-2011 18:22:31 // 8953
Amit Edy felrakott az kb a negyede annak amit összedobtunk a hétvégére, hogy ne éhezzen a csapat!:))))G
Kócosw17-10-2011 17:15:24 // 8952
jah szoval szövetkeztetek ... igy nem fair :DDD
Zsifi17-10-2011 17:11:22 // 8951
Kócosw17-10-2011 16:30:30 // 8950
igen tudom..megvärjätok mig vmit aprosägot prezentälok..utäna porig aläztok :DDD
Edyboy16-10-2011 22:25:17 // 8949
Bocs,de ezt nem hagyhattam ki :))
Kócosw16-10-2011 22:09:59 // 8948
noh märcsak Zsifi hianyzik a hetvegi menüvel es mehetek inni egyket liter vizet hogy potoljam az elcsorgatott nyälat :))
Edyboy16-10-2011 21:33:30 // 8947
Kócosw16-10-2011 17:59:05 // 8946
Inter156 (il mascalzone)06-10-2011 19:35:20 // 8945
Mai ebéd: Tonhalsaláta juhtúrós pogácsával. Én sem értem de így sikerült! :))))) Egyébként nem rossz.
Inter156 (il mascalzone)05-10-2011 21:12:12 // 8944
Remek boraim vannak!
Csak mond milyet szeretnél:-)))
Édeset,félig édeset ,vagy nem édeset......... :-D
Csak mond milyet szeretnél:-)))
Édeset,félig édeset ,vagy nem édeset......... :-D
csocsi05-10-2011 14:57:57 // 8943
Inkább bort :))
Inter156 (il mascalzone)03-10-2011 20:46:17 // 8942
Azt is szeressssük! :-)
Vigyek hozzá savanyúságot? :-D
Vigyek hozzá savanyúságot? :-D
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
0
Guests0
430
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?