Forum >> Együnk-igyunk, amíg tehetjük!
Whiteskull23-03-2006 15:54:40 // 789
Ez tömör, pontos és lényegretörő megfogalmazás volt. Pláne egy jogásztól. :))))))))))
drPN23-03-2006 15:51:08 // 788
szeretem a sört...:)
csocsi22-03-2006 17:24:26 // 787
Így látatlanban hiszek neked :))
W.22-03-2006 17:22:54 // 786
Édes fehér bor, mondjuk: Mátrai Muscat Ottonel 2004 ala Bárdos és Datolya: hmmmm. fenséges! Próbáljátok ki!
Üvegtigris22-03-2006 16:05:50 // 785
Nem találtam másik fórumot ezzel kapcsolatban ezért ide írom:
Valaki fogyasztott-e, vagy valakinek van-e valami véleménye a nonival kapcsolatban?
Azon gondolkozom, hogy veszek, csak mivel 1 liter= 9000HUF ezért megfontolandónak tartom a vásárlást.
Ha valaki tud ezzel a termékkel kapcsolatban valamit, az kérem értesítsen.
Előre is köszi.
Ha valakit érdekel, akkor itt olvashat róla.
Mike.19-03-2006 11:52:56 // 784
Jó munkát és kajálást! :-)
csocsi19-03-2006 11:51:54 // 783
Jó étvágyat hozzá :))
mszabika19-03-2006 11:31:29 // 782
meg ám :))))
köszi ;)
na, neki is állok az elkészítésnek ;)
Mike.19-03-2006 11:30:05 // 781
Ahaaaa! Akkor te ezt megeszed? Húúú bátor gyerek vagy! :-DDDDD
Jól van csak hülyülök. Jó étvágyat hozzá. :-)
csocsi19-03-2006 11:27:57 // 780
Remélem nem ilyedtél meg :))
mszabika19-03-2006 11:25:21 // 779
ez kérlek szépen sertés tarja, mely grillezve lesz, csak még pácolódik a mustáros, flekkenes, sertéssült, bors, fokhagyma fűszerektől ;)
csocsi19-03-2006 11:19:28 // 777
Azért kented össze mert egyedül vagy???
Azt gondoltam azért mert éhes :)))))
mszabika19-03-2006 11:18:17 // 776
vazzzeee, egyedül vagyok :DDDDD
csocsi19-03-2006 11:15:55 // 775
Ennyiért kented össze azt a nagy edényt??? :))))))
mszabika19-03-2006 11:15:04 // 774
csocsi17-03-2006 08:01:17 // 773
Jó étvágyat, akarom mondani egészségetekre :))))))
tom16417-03-2006 04:07:30 // 772
Whiteskull19-02-2006 21:56:38 // 771
Balatoni menü:
Szombat:
Flekken sütve: Lazac és csirkemell
bográcsban: Marhapörkölt.
Vasárnap:
Flekken sütve: Hátszín. :))))))
bb1818-02-2006 20:00:37 // 770
csak hogy én is:
mai ebédünk:
tárkonyos tejszines pulykaragu leves
rántott sajt
köretnek :
sültkrumpli
párolt sárgarépa, zöldborso, kukorica
krokett
tartármártás
inni:
házi hecsedli / csipkebogyo / szörp ( abszolut igazi ! )
ásványvizzel
Gabi15917-02-2006 12:59:27 // 769
Basszus ,szinte érzem az illatát.
Whiteskull17-02-2006 12:54:46 // 768
Persze! Jó étvágyat! :)
Whiteskull17-02-2006 12:52:30 // 766
Hmm..... . :)))
Már én is nagyon éhes vagyok. :)
mszabika17-02-2006 12:38:40 // 765
Charlie 16609-02-2006 18:37:12 // 764
Egy kis adalék haspókoknak :):):)
Konyhamester
Willy08-02-2006 21:02:28 // 762
Majdnem azt tettem. Jól összenyomtam.
És most jöhetnek a desszertek..... Csoki minden mennyiségben. :-)))))
kando.08-02-2006 20:45:53 // 761
Üjjé rá, akkor laposabb lesz és szélesebb is :))))
kando.08-02-2006 20:36:51 // 760
Akkor én felajánlok egy kompresszort a zsemlék, kenyerek felfúvásához ;-))))
Willy08-02-2006 20:36:37 // 759
Nem, csak épp ezt ettem és idegesített.
Mike.08-02-2006 20:36:05 // 758
Ez miért érdekel? Pékséget akarsz nyitni? :-)))
kando.08-02-2006 20:20:18 // 756
Mert ugyanannyi lisztből, vízbű és sóból több zsemlét lehet gyártani...
A levegő meg szinte ingyé van...
Telinyomják élesztővel, kelesztővel és felpuffad..
:((
Willy08-02-2006 20:19:00 // 755
Miért jó az a pékeknek, hogy a zsemlét felfújják és nincs benne semmi anyag, csak levegő? Ezt magyarázza meg valaki.
csocsi06-02-2006 20:24:07 // 754
Ez már durva volt .-))
csocsi06-02-2006 20:23:39 // 753
Igen, együtt tudok érezni veled :-))
csocsi06-02-2006 20:23:14 // 752
Az is finom .-))
Whiteskull06-02-2006 19:31:02 // 750
Akkor most jön a kegyelemdöfés!
Töltöm hozzá a jófajta tihanyi zwiegeltet. :))))))))
kando.06-02-2006 19:28:28 // 749
Mmmm, méér kellett most ez?? :))
Itt halok éhen/szpmjan a vezénylőben...
Csocsi sejti csak, milyen érzés az ilyen és itt még büfé sincs szottyadt primerköri zsemlékkel.. :P
Whiteskull06-02-2006 19:19:35 // 748
Képzeljetek el most egy tál bundás kenyeret, sonkába tekerve. Én az illatát is érzem. :)))))
SERPENTE27-01-2006 13:04:49 // 747
Zöld tészta:liszt + víz + spenot.....az olaszoknál színezik a tésztákat, természetes alapanyagokkal.....ez normális:)De ezek általában többe kerülnek mint mezei sárgás társaik:)
csocsi27-01-2006 12:57:21 // 746
Ha ilyenn vendégek járnak arra, akkor nem csoda :-)))
ystuc27-01-2006 12:51:42 // 745
Tegnap este voltunk Gianni éttermében az Arany János utcában. Egész hangulatos kis hely, de nem a legolcsóbb kategória. Nagyon gyorsak a pincérek, szimpatikusak is, jó a benyomásom a helyről.
Két dolog van viszont, ami nem tetszett.
Az egyik a szomszéd asztal terítőjén rohangáló fülbemászó...
A másik, hogy a zöld szín, mint tészta szín nekem negyon nem bejövős... Lasagne-t ettem, amiben zöld volt a tészta. Nem ettem még eredeti olasz lasagne-t, így meglepődtem rajta. Máshol is így csinálják?
Ketten voltunk a barátnőmmel. Előétel, főétel, két kóla, egy ásványvíz meg egy pohár bor, valamint egy adag parfé desszertnek 10 rugó. Hogy őszinte legyek, meglepődtem... :-) De végül is ünnepeltünk... De hogy nem ez lesz a törzshelyem, az biztos...
Miközben ott voltunk, berobogott Lagzi Lajcsi és maga Gianni is. :-)
Összegezve nem rossz hely, ajánlom mindenkinek, de nem mondom, hogy a legkirályabb étterem. Amúgy a falon lévő tábla szerint másodosztályú hely.
Gabriel25-01-2006 12:39:35 // 744
Hasznos vegyületet azonosítottak a csokoládéban
Részben az újonnan azonosított kémiai vegyület a felelős az egyes csokoládé- és kakaófajták szív- és érrendszerre gyakorolt pozitív hatásaiért - derül ki egy új tanulmányból
A kaliforniai, a harvardi és a düsszeldorfi egyetemek kutatóinak együttműködésével készített tanulmány szerint a flavonoidok közé tartozó epikatechin nevű vegyület képes közvetlen módon is pozitívan befolyásolni a keringést, valamint a szív- és érrendszer egészséges működését szabályozó más tényezőket. A kutatás eredményei a Proceedings of the National Academy of Sciences c. folyóirat online kiadásában olvashatók.
Korábbi tanulmányokból már eddig is ismert volt, hogy a flavonoidokban gazdag italok, mint például a bor, a tea és a kakaó jótékony hatással vannak a keringési rendszerre. A kutatóknak azonban első alkalommal sikerült közvetlen kapcsolatot kimutatniuk a kakaóban jelenlévő egyes flavonoidok bevitele, a keringési rendszerbe történő beáramlásuk és a szív- és érrendszeri funkciókra gyakorolt hatásaik között. "A tanulmány eredményei egyértelmű bizonyítékot jelentenek amellett, hogy az epikatechin nevű vegyület részben biztosan felelős a flavonoidokban gazdag kakaófajták fogyasztásának keringésre gyakorolt pozitív hatásaiért" – mondta Hagen Schroeter (Kaliforniai Egyetem), a cikk társszerzője.
A kutatók most is a Panama közelében fekvő San Blas szigeteken élő kuna indiánokat vizsgálták, akiknél rendkívül ritkák a szív- és érrendszeri megbetegedéseket jelző különféle tünetek, mint például a magas vérnyomás. A szigetlakókról ismert, hogy nagy mennyiségben fogyasztják a termesztett kakaócserjékből származó, flavonoidokban gazdag kakaót, akár három vagy négy csészével is naponta. Norman Hollenberg (Harvardi Orvosi Egyetem) korábbi kutatásának adatai azt mutatták, hogy a városba bevándorolt indiánoknak, akik sokkal kevesebb, és kisebb flavonoidtartalmú kakaót fogyasztanak, korántsem olyan kifogástalan a keringésük, mint szigetlakó társaiknak.
Az indiánok vizsgálata csak az egyik részét alkotta kutatásnak, amely öt fő részből állt. Ennek során a kutatók célja annak meghatározása volt, hogy az epikatechin megfelel-e annak a korábban meghatározott öt fő követelménynek, amely általánosan jellemző a keringést serkentő vegyületekre. A kutatás további négy fő része kimutatta, hogy a nitrogén-oxidok vérben mérhető szintje magasabb volt azoknál az egyedeknél, akik a flavonoidokban gazdag kakaófajtákból többet fogyasztottak, mint azoknál, akik alacsony flavonoid tartalmú kakaóitalokat fogyasztottak. Ebből arra lehetett következtetni, hogy a kakaóban található flavonoidok felszívódtak és ezt követően végig jelen voltak a véráramban. Sikerült továbbá bizonyítani, hogy az epikatechin vérben mérhető magasabb szintje a kapcsolatban áll a keringés javulásával. Laboratóriumi körülmények között az érszövet-mintákba kívülről bejuttatott flavonoidok hatására a szövetek rugalmasabbá váltak. Arra is fény derült, hogy az epikatechin önmagában történő fogyasztása nagyon hasonló hatást eredményez, mint a flavonoidokban gazdag kakaó fogyasztása. A tanulmánynak tehát sikerült igazolnia, hogy a kakaóban előforduló epikatechin valóban olyan vegyület, amely jótékony hatású a keringési rendszer működését tekintve.
csocsi08-01-2006 16:47:26 // 743
:-))))
Nem mert ellentmondani neked :-)
Buksi07-01-2006 19:58:45 // 742
Nem láttuk, de jó, hogy Te láttad, így mi is megláthattuk! :-)))))))))
Mike.07-01-2006 19:49:48 // 741
Na látjátok, láttam én, hogy meggy szörp. :-))))
csocsi07-01-2006 19:39:06 // 740
Legalább bort ittatok volna :-)))))
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
0
Guests0
636
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?