Forum >> Együnk-igyunk, amíg tehetjük!

csocsi26-04-2007 11:18:38 // 1189
Én akkor valami tartalmasabbat szoktam magamhoz venni :)))
Marty26-04-2007 11:17:35 // 1188
Most ez nem viccc!!!!!!!!!!!!!
Tommaso 15926-04-2007 11:16:05 // 1187
Nem,de mentholos májrkémet se,sőt szalonnás fagyit se:-))))))
Marty26-04-2007 11:15:26 // 1186
Ettetek már bazsalikomos-paradicsomos csokoládét????:)))))))
Tommaso 15926-04-2007 11:05:45 // 1185
Azért egy erősebb iszogatás után rám jótékony hatással szokott lenni,pl egy jó erős csípős húsleves!:-)
count M26-04-2007 11:03:57 // 1184
Elég pusztulóban van ez a topic,ezért mától megpróbálok naponta valami jó,eredeti olasz receptel szolgálni! Nagyon-nagyon jó ötlet volt! Most vettem csak észre, de így tovább! ;) (Kicsit megéheztem... :D)
csocsi26-04-2007 11:03:09 // 1183
Pedig nem vagyok leveses, de a gyomromra hatással volt :))
csocsi26-04-2007 11:02:14 // 1182
Aha, kibújt a szög a zsákból :))))) Azért ez nem volt szép tőled :))))
Tommaso 15926-04-2007 11:02:02 // 1181
:_))) Bonyolultnak tűnik,de leves lévén csak minden bele kell dobálni a megfelelő sorrendbe,és nagyon fini leves a véferedmény!
Mike.26-04-2007 11:00:32 // 1180
Mondhattam volna úgy is, hogy ezt tudtam előre és azért nem mentem. :-D
csocsi26-04-2007 10:58:14 // 1179
Addig olvastam míg meg nem éheztem, valami kaja után kell néznem :))
Tommaso 15926-04-2007 10:54:52 // 1178
Minestrone alla genovese Hozzávalók 6 adagra: -220 gr száraz tarkabab -50 gr zsír vagy olaj -1 nagy fej hagyma apróra vágva -15 gr petrezselyem apróra vágva -2 zsályalevél -100 gr pancetta kockára vágva -2 zellerszár félbevágva,majd szeletelve - 2 karikázott sárgarépa - 3 hámozott burgonya - 1 evőkanál sűrített paradicsom -400 gr darabolt konzervparadicsom -8 bazsalikomlevél - 3 l csirkehúsleves v. zöldségleves -2 karikázott cukini -220 gr fejtett borsó -120 gr angol bab -negyed káposzta csíkokra vágva -150 gr apró tészta (levesbe való) - reszelt parmezán pancetta: füstölt szertésszalonna,de inkább a császárszalonnára hasonlít,göngyölt,szeletelt formában is kapható Éjszakára áztassuk be a babot. A zsírt olvasszuk fel,bele megy a hagyma,petrezselyem,fokhagyma, zsálya, és a szalonnát. Lassú tűzön 10 percig pároljuk időnként megkeverve,amíg a hagyma színt kap. Hozzáadjuk a zellert,sárgarépát,krumplit,majd főzzük 5 percig,ezután belekeverjük a sűrítettparadicsomot,tarka babot, a darabolt paradicsomot, bazsalikomot,jól megborsozzuk,és hozzáadjuk a leves alaplevest,felforraljuk,majd utána lassú tűzön 2 órán át időnkét megkeverve,lefedve főzzük. Ízesítsük,majd adjuk hozzá az angolbabot,cukkinit,zöldborsót,tésztát,káposztát,így addig főzzük amig al dente nem lesz,és a végén egy kis pestoval,és parmezánnal tálaljuk! Holnap:Paradicsomos,bazsalikomos Bruschetta
csocsi26-04-2007 10:15:17 // 1177
Akkor ezért nem mertél eljönni??? :))))
Mike.26-04-2007 09:51:36 // 1176
Az kizárt! Én csak azért vállalok felelőséget ahol én is ott vagyok. Erre vonatkozóan meg nem találsz írást ahol én ezt bevállalom. :-)
csocsi26-04-2007 09:31:03 // 1175
A felelősség akkor is a tiéd :)))
Mike.26-04-2007 09:22:44 // 1174
Az annak jár aki elrontotta. :-))
csocsi26-04-2007 09:17:27 // 1173
Írjál be magadnak egy fekete pontot :))))
Marty26-04-2007 09:11:36 // 1172
RTL-en?:DDD
Mike.26-04-2007 09:05:20 // 1171
A Tv-be azt mondták, hogy nagyon csípősre sikeredett. Ahh már megint kamu hír volt! :-DD
csocsi26-04-2007 08:51:03 // 1170
Ezen valamiért nem lepődtem meg :))
Whiteskull26-04-2007 08:41:39 // 1169
Szerintem nem volt fűszeres. Egyébként is pillanatok alatt elfogyott. :))))
Mike.26-04-2007 08:24:01 // 1168
Ahol én vezényeltem a főzést ott még eddig jó volt minden. Egyszer nem mentem el az Esztergomi elő bulira, és rögtön túl fűzeres kaja készült. :-DDD
Marty26-04-2007 08:20:30 // 1167
Srácok!! Meg van beszélve!!!:)))))))) Majd az időpontról és a helyszínről a későbbiekben egyeztetünk!!:)))
Whiteskull26-04-2007 08:19:33 // 1166
Ahhoz tényleg értesz. :)))
Whiteskull26-04-2007 08:19:10 // 1165
Nagyon kellemesen hangzik. :))))
Mike.26-04-2007 08:18:58 // 1164
És én elmegyek irányítani benneteket, meg fő kóstolónak! :-D
Marty26-04-2007 08:17:18 // 1163
Te főzöd a bográcsban a kaját, én szolgáltatom a sütit!! hm?:))))))))
Whiteskull26-04-2007 08:13:09 // 1162
Most bólogatok ezerrel. :)))
Marty26-04-2007 08:11:56 // 1161
Na akkor csinálunk egy mini talit egyszer, ahol jó sok kóstoló lesz ezekből!!:)))))))))
Whiteskull26-04-2007 08:10:57 // 1160
Én nagyon-nagyon precízen tudok kóstolni. :)))))) És sokat! :))))
Marty26-04-2007 08:09:21 // 1159
Akkor megcsinálom mind a kettőt és majd eldöntjük közösen melyik a jobb!!:)))))))))
Tommaso 15925-04-2007 20:56:34 // 1158
Bármelyiket megenném most:-)))
Bazsa7225-04-2007 20:47:55 // 1157
Hát igen, ez sokkal szakmaibbnak tűnik:)))) Az enyém egy butított változat:)
Tommaso 15925-04-2007 20:46:36 // 1156
Jó ez is,csak én a mogyorót nem szeretem:-(
Bazsa7225-04-2007 20:45:39 // 1155
Mikor 12 éves voltam, anyám kiment külföldre dolgozni, öcsémmel maradtam kettesben, így kénytelen-kelletlen, de megtanultam egy s mást a konyhában:)
Tommaso 15925-04-2007 20:45:24 // 1154
Lehet választani a Cassaták közül:-)))
Tommaso 15925-04-2007 20:44:09 // 1153
Cassata: Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű tortához: -400 gr piskótalap -4 evőkanál édes Marsala -350 gr ricotta sajt -110 gr kristálycukor -fél teáskanál vaníliaesszencia -150 gr vegyes kandírozott gyümölcs -50 gr étcsoki darabokra vágva -zöld ételszínezék:-) -200 gr marcipán -2 evőkanál sárgabaracklekvár -310 gr porcukor Egy 20 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk folpakkal. A piskótalapot felszeleteljük,és bebéleljük vele a tortaformát körbe,tegyünk félre néhány szeletet a torta lefedéséhez.A piskótalapokat az aljára szorosan egymás mellé fektetjük,meglocspéjuk Marsalával. A ricottát simára keverjük,majd hozzáadjuk a cukrot és az esszenciát,a gyümölcsöket és a csokidarabokat és jól dolgozzuk el.beleöntjük a piskótaformába,majd a félretett piskótadarabokkal lefedjük,tetejét folpakkal lefedjük,megnyomkodjuk és hűtőbe tesszük kb 2 óráig,dee a legjobb ha egy éjszakán át áll,majd utána tányérra borítjuk. A marcipánt összegyúrjuk az ételszinezővel,hogy szép kivi zöld legyen,és akkorára nyújtjuk,h befedje a Cassatát. A lekvárt egy evőkanál vízzel olvasszuk fel egy edénybe,és megkenjük vele atortát,majd ezután marcipánnal fedjük a remekművet. Végül a porcukrot keverjük össze egy ksi forró vízzel,h cukormázat kapjunk,és rajzoljunk rá egy ALFA ROMEO feliratot.-))) Holnap: Minestrone alla genovese
Erhard 242 (Pure Energy)25-04-2007 20:35:41 // 1152
egy beépített szakácskönyv lakik benned?
Marty25-04-2007 20:32:47 // 1151
Már lecsúsztál!:)))))))))))
Tommaso 15925-04-2007 20:31:39 // 1150
Most írom:-)
Marty25-04-2007 20:15:27 // 1149
Na ezt meg megcsináltatom, mert nem szeretek palacsintát sütni!!:)
Bazsa7225-04-2007 20:13:17 // 1148
Olasz parajos palacsinta Hozzávalók: a palacsintatésztához: 15 dkg rétesliszt, 2 dl tej 1 dl szódavíz vagy szénsavas ásványvíz 2 tojás, só a sütéshez: olaj a töltelékhez: 25 dkg mélyhűtött paraj 25 dkg túró 10 dkg reszelt parmezán só, őrölt bors, 1 tojás 10 vékony szelet húsos szalonna (ún. sliced bacon) a tetejére: 1 dl húsleves 2 evőkanál reszelt parmezán 5 dkg Rama margarin A palacsintatésztához valókat összekeverjük, 1 órán át állni hagyjuk, majd az olajon 8-10 vékony palacsintát sütünk belőle. A töltelékhez a felengedett parajpürét a túróval, a reszelt parmezánnal, a tojás-sal összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és a palacsintákat egyenként megkenjük vele. Mindegyiket felhengergetjük, és keresztben kettévágjuk. Az így kapott tekercsek felét szalonnaszeletekbe burkoljuk, és a "meztelen" palacsintahengerekkel felváltva kiolajozott tűzálló tálba sorakoztatjuk. A húslevest aláöntjük, a re-szelt parmezánnal megszór-juk, a margarint rámorzsoljuk, és sütőben közepes lánggal (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) kb. 30 percig sütjük. Elkészítési idő: 45 perc + palacsintasütés. Egy adag: 823 kcal / 3441 kJ. Italajánlat: száraz fehérbor (Egri chardonnay barrique '99). Jóétvágy:)
Marty25-04-2007 20:05:15 // 1147
ÓÓÓÓÓÓ köszönöm!!!!! Na majd, ha hazajövök meg is csinálom!!:))))))))
Bazsa7225-04-2007 20:03:57 // 1146
Parancsoljon hölgyem: Cassata (kaszata) Hozzávalók: 2, 5 dl tejszín, 1dkg cukor, 6dkg bármilyen cukrozott gyümölcs, 2dkg hámozott mo-gyoró, 3cl rum, 20dkg vaníliafagylalt, 15dkg csokoládéfagylalt, 1 piskótalap. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a finomra vágott cukrozott gyümölcsöt, a pi-rított, durvára vágott mogyorót, és a rumot. Lazán összekeverjük. Egy őzgerincformát ujjnyi vasta-gon bekenünk vaníliafagylalttal. Erre kenjük a csokoládéfagylaltot, közepét pedig megtöltjük a felvert, ízesített tejszínhabbal. Piskótalappal lezárjuk. A formát mélyhűtőben 3-4 órán keresztül fa-gyasztjuk. A hűtőből kivett formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk, így könnyen vágódeszkára bo-rítható a tartalma. Forró vízbe mártott késsel vágjuk fel. Előre lehűtött üvegtálon tejszínhabbal dí-szítve tálaljuk. Majd kínálj meg:)))))))))))))
Marty25-04-2007 20:01:35 // 1145
mmmmmm az is jó!!:)))))))))
W.25-04-2007 19:58:49 // 1144
Én ma négysajtos pennét csináltam....:)
Marty25-04-2007 19:53:20 // 1143
Hol a Cassata receptje???:)))))))
Tommaso 15925-04-2007 19:30:16 // 1142
Jól hangzik:-)) Ezt ismerem,mint pizzafeltét,igaz ott minuszos a rizs,és a tejszín helyett tejföl van,no és persze fokhagyma!!!!!:-)
Babi14725-04-2007 05:30:11 // 1141
Kapros-tejszines csirke: 1kg. csirkemellfilé friss kaporlevél 1db. főzőtejszin olaj A csirkehúst vékony csikokra vágjuk,forró olajban megpiritjuk,majd rászórjuk az apróra vágott kaporlevelet és főzőtejszinnel besűritjük. Párolt rizzsel v. főtt tésztával tálaljuk...nálunk akár napi szinten bejönne ez a 30-perc alatt elkészithető étel,ja... nagyon finom és könnyű.
Babi14725-04-2007 05:21:56 // 1140
...nem is gondoltam volna,hogy ilyen ügyes kis séfünk van...kipróbálom a receptet:-)))))
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.