Forum >> Építkezés
Hunor16-12-2008 14:38:10 // 4215
És így mennyi havi szinten a villanyszámlád?
BMW forever!!!!!!!!16-12-2008 14:37:35 // 4214
ja.........azt is figyellni kell,hogy a kazánhoz legközelebb levő legyen legjobban zárt állapotban,és ahogy távolodsz a kazántól ugy nő a szelepek nyitása.Ezzel kerülheted el,hogy gyorsan forduljon meg a víz a rendszerben.Egyébként a radiátor minden része egyforma meleg?Konkrétan:ha szembe állsz a radiátorral akkor a jobb felső és a bal felső sarka!!!!Az alja hidegebb lesz de az normális.
Hunor16-12-2008 14:35:53 // 4213
Nanotechnológia!Egy két cikket olvastam már róla a Nasa által kifejlesztett dolog!Van már folyékony parafa is,állítólag nem rossz!
BMW forever!!!!!!!!16-12-2008 14:31:32 // 4212
Nekem pl tudod milyen fűtésem van?Na akkor elmondom:-)
80L-es villanybojler(2KW!!!!!!!!!!!)100légköbméter a légtér.Ez nem nagy kb 50 nm-es a házam.
Szóval:
Villanybojlerre vannak kötve a gerincvezeték,és erre meg a radiátorok+be van építve egy keringtető szivattyú,egy termosztát,és egy tágulási tartály.
Na ezzel a 2KW(!!!!!!!!!!)al fűtök,és kurva jó!!!Az áram olcsóbb mint a gáz,és mindíg is olcsóbb lesz!!!!! 2KW meg elenyésző ahhoz képest mintha ugyanezt gázzal akarnám felfűteni.A gáznak uccsó infóim szerint 100 egynéhány forint volt köbmétere 1 évvel ezelött,a villany meg 47ft/kw.
hát kb ennyi:)))
80L-es villanybojler(2KW!!!!!!!!!!!)100légköbméter a légtér.Ez nem nagy kb 50 nm-es a házam.
Szóval:
Villanybojlerre vannak kötve a gerincvezeték,és erre meg a radiátorok+be van építve egy keringtető szivattyú,egy termosztát,és egy tágulási tartály.
Na ezzel a 2KW(!!!!!!!!!!)al fűtök,és kurva jó!!!Az áram olcsóbb mint a gáz,és mindíg is olcsóbb lesz!!!!! 2KW meg elenyésző ahhoz képest mintha ugyanezt gázzal akarnám felfűteni.A gáznak uccsó infóim szerint 100 egynéhány forint volt köbmétere 1 évvel ezelött,a villany meg 47ft/kw.
hát kb ennyi:)))
alfarin(MAXIMUS SAPKAÁRUS)16-12-2008 14:30:31 // 4211
Nos ez cucc a nanotechnológiára épül,én vettem 5 lityit (30pénz),és nagyon tuti.Mindenképpen jobban megéri mint a külső hőszigetelő,a gombásodást is meg gátolja.
Wickey16-12-2008 14:28:13 // 4210
Köszi. :-)
Valóban, sztem túl gyorsan megpördül a víz a rendszerben: 4.5 szobás lakás szinte összes radiátora zárva, csak két szobát fűtök. Szétnézek, és majd skiccelek egy vázlatot.
Valóban, sztem túl gyorsan megpördül a víz a rendszerben: 4.5 szobás lakás szinte összes radiátora zárva, csak két szobát fűtök. Szétnézek, és majd skiccelek egy vázlatot.
Wickey16-12-2008 14:27:12 // 4209
azért ezt valaki magyarázza már el nekem, hogy is van?
Saját bevallásuk szerint ez a sitt 0.017 W/mK-t tud. Összehasonlításul: az Austrotherm kábé 0.04 W/mK-t. A levegő meg 0.024W/mK-t. Igenám, de ez a cucc csak tizedmilliméter vastag...
hogy is van ez a dolog a hővezetési és a hőátadási tényezőkkel?
Saját bevallásuk szerint ez a sitt 0.017 W/mK-t tud. Összehasonlításul: az Austrotherm kábé 0.04 W/mK-t. A levegő meg 0.024W/mK-t. Igenám, de ez a cucc csak tizedmilliméter vastag...
hogy is van ez a dolog a hővezetési és a hőátadási tényezőkkel?
BMW forever!!!!!!!!16-12-2008 14:21:37 // 4208
az 50 nekem eleve kevésnek tűnik.Az előremenőbe kb 60 fok a jó.A visszatérőben meg kb 13-15 fokkal kell hidegebbenek lennie a víznek.Az meg hogy nem érzed effektívnek,lehet attól pl,hogy túl gyorsan megfordul a rendszerben a víz,és nem tudja leadni a radiátorod a max hőt.ehhez tudnom kéne a légköbmétert,a radiátorok méretét,a cső átmérőt,és hogy mennyire vannak nyitva a torlószelepek.Persze ha a viszzatérőre van kötve a töltés.Ha az előremenőre,akkor annak kéne tudnom az állását.Ha gondolod emilben irok pár dolgot amit megnézhetsz rajta hogy jobb legyen.Na?:)))
alfarin(MAXIMUS SAPKAÁRUS)16-12-2008 14:13:38 // 4207
Na akkor erre nézz rá: ultravékony szigetelő
Wickey16-12-2008 14:11:27 // 4206
a radiátoros fűtést a kondenzációs kazánnal mennyire lehet összeházasítani? 50/30 fokos vízről lehet kergetni radiátort?
Nekem amik most vannak bődületesen nagy radiátoroknak tűnnek, de nem valami effektívek érzésem szerint...
Nekem amik most vannak bődületesen nagy radiátoroknak tűnnek, de nem valami effektívek érzésem szerint...
BMW forever!!!!!!!!16-12-2008 14:07:12 // 4205
én most csináltam itthon radiátoros fűtést,és mondom,nálam a gazdaságosság az első.Én csak olyat csinálnék,és csináltam is:-))))
csocsi16-12-2008 11:57:12 // 4204
Na látod, ilyesmi ötletekre, tapasztalatokra van szükségem.
Wickey16-12-2008 11:53:30 // 4203
hát... azért lehet mindenféle érdekes munkapontokat meg grafikonokat rajzolgatni. A szigetelés effektív ára eltörpül a vakolat, ragasztó, munkadíj és társai mellett. Tehát egy 10 centis szigetelés nem duplaannyiba kerül, mint egy 5centis. Az a 10 az egész jó vezérfonal. Az alatt sztem nem érdemes szórakozni vele mostanság. A tetőfödémre meg egész egyszerűen nem lehet elég vastagot tenni. :-)
csocsi16-12-2008 11:04:11 // 4202
Te milyen fűtést tennél ha most építkeznél?
csocsi16-12-2008 11:01:48 // 4201
Akkor te még tanácsot is tudsz adni a kérdéseimre, legalábbis remélem :))))
Most az öko-műsorokban is egyre többet hallani a"vastagabb" szigetelésekről amivel növelhető az energia takarékosság a házban. Csak kérdés, hogy hol a határ az ár/hasznosság esetében.
Most az öko-műsorokban is egyre többet hallani a"vastagabb" szigetelésekről amivel növelhető az energia takarékosság a házban. Csak kérdés, hogy hol a határ az ár/hasznosság esetében.
BMW forever!!!!!!!!16-12-2008 11:00:06 // 4200
persze,nem rossz az.de a gazdaságosság nálam fontosabb,főleg hogy recesszió van:-))))))))))
csocsi16-12-2008 10:58:35 // 4199
Na ezeket majd a szakival átszámoltatom.
Több emberkével beszéltem, többen a padló és falfűtés variációt ajánlják. Hallottam - tapasztalatokat is a padlófűtésrőlm de többségében + nyilatkozatok voltak.
Több emberkével beszéltem, többen a padló és falfűtés variációt ajánlják. Hallottam - tapasztalatokat is a padlófűtésrőlm de többségében + nyilatkozatok voltak.
BMW forever!!!!!!!!16-12-2008 10:57:04 // 4198
Oké,hogy működik,de egy rossz szigetelésnél az üzemeltetés többe kerülhet.Ha jó a szigetelés akkor nincs gond,de ugye ez nem mindenhol van így.Ebben az országban a szigetelésről elég furcsa képük van az embereknek.tőlünk 500 km-re csak röhögnek ezen,és igazuk van:-)....szigeteléssel foglalkozom meg épületgészettel,elhiheted hogy láttam már ezt-azt:-)))
BMW forever!!!!!!!!16-12-2008 10:54:30 // 4197
ez igy van.ez igy néz ki:
Van a cső,aminek megvan adva,hogy 1 m-ben hány liter víz van.Ennek van egy hőleadó képessége(KW)Aztán a nm függvényében,ezt ki lehet számolni.Ha radiátort is teszel hozzá,akkor meg meg fogsz gyulladni,olyan meleg lesz:-)Persze egy termofejes radiátorszeleppel tudod szabályozni a radiátor hőmérsékletét,+ a padlófűtésben áramló víz hőfokát is,de azt már nem a termofejjel,hanem a kazánon lehet beállítani.
Van a cső,aminek megvan adva,hogy 1 m-ben hány liter víz van.Ennek van egy hőleadó képessége(KW)Aztán a nm függvényében,ezt ki lehet számolni.Ha radiátort is teszel hozzá,akkor meg meg fogsz gyulladni,olyan meleg lesz:-)Persze egy termofejes radiátorszeleppel tudod szabályozni a radiátor hőmérsékletét,+ a padlófűtésben áramló víz hőfokát is,de azt már nem a termofejjel,hanem a kazánon lehet beállítani.
csocsi16-12-2008 10:52:20 // 4196
A radiátorokat én szeretném elkerülni.
Néztem nagypaneles házakat falfűtéssel és tökéletesen működik a dolog ahol jártam. Egyenlőre a tapasztalatok begyűjtésénél tartunk.
Néztem nagypaneles házakat falfűtéssel és tökéletesen működik a dolog ahol jártam. Egyenlőre a tapasztalatok begyűjtésénél tartunk.
csocsi16-12-2008 10:49:45 // 4195
Ilyesmit mondtak nekem is. Azt mondták a tervek tán számolják ki pontosan a szükséges mennyiséget. Anélkül csak tippelgetni tudnak.
BMW forever!!!!!!!!16-12-2008 10:46:20 // 4194
egyébként szerintem a leghatékonyabb a hagyományos radiátoros fűtés,mivel az közvetlenül a légteret fűti.A falfűtés viszont nem.A falfűtéshez + nem árt ha kurva jó a ház szigetelése is,mert nem kevés meleg mehet kárba.Ahhoz meg hogy 700m csövet használj vhova igen nagy ház kell.Akkor is ha osztóra van kötve.Nem tudom a valós nm-t,de a 700m-t kicsit sokallom.Illetve lehet hogy ez csak 350 (+visszatérő ugyanennyi),de ennyi cső jó nagy házba megy:-))
BMW forever!!!!!!!!16-12-2008 10:39:43 // 4193
lehet az sokkal több is.........nm függő.nem mind1 hogy adott nm-hez hány kört tekersz le a padlófűtéshez,mert ha keveset,akkor ba......hatod az egészet,nem lesz meleg.-)
csocsi16-12-2008 10:24:37 // 4192
Igen, vannak tervek és mivel a hőszigetelések már nagyon jók a házaknál valami megoldást kell találni. A rekuperátor amit először néztünk elég húzós. Ez jóval barátságosabb megoldásnak tűnik.
de még van időm egy kevés addig újra átrágom mindkét megoldást, meg számolgatok.
de még van időm egy kevés addig újra átrágom mindkét megoldást, meg számolgatok.
csocsi16-12-2008 10:22:46 // 4191
OKés, igen valszeg ezen átsiklottam.
700 m az nem kevés. Gondolom ha padló és falfűtésben gondolkozik valaki akkor ez jóval több lesz egy kb 100-110 nm háznál.
700 m az nem kevés. Gondolom ha padló és falfűtésben gondolkozik valaki akkor ez jóval több lesz egy kb 100-110 nm háznál.
Xixo16-12-2008 00:11:12 // 4190
Jaja!!
Ha meg lusta vagyok, rásegítek a klímával. Megy kb fél órát és a levegő is meleg lesz! :)
Ha meg lusta vagyok, rásegítek a klímával. Megy kb fél órát és a levegő is meleg lesz! :)
Xixo16-12-2008 00:09:48 // 4189
Aha, erre nem is gondoltam!! :))
Akkor viszont lehet. Én is először küldtem egy alaprajzot, de aztán ki is jött és úgy mondta, hogy mi merre mennyiért.
Ezek szerint építkezel??
Akkor viszont lehet. Én is először küldtem egy alaprajzot, de aztán ki is jött és úgy mondta, hogy mi merre mennyiért.
Ezek szerint építkezel??
Fairlane15-12-2008 23:44:52 // 4188
Lehet félreérthető voltam :)
Van egy osztógyüjtője a radiátoroknak, azaz minden radiátorhoz külön-külön megy egy cső az osztótól, és jön vissza egy cső a gyüjtőhöz. Ebben a körben jelenleg 60 fokos vízzel fűtünk.
Van egy másik független osztógyüjtője a falfűtésnek, ami 40 fok körüli vízzel megy. persze mindkét előremenő hőmérséklet változtatható...
A két kört külön termosztát kapcsolja.
A falba tudtommal max 45 fokos vizet szabad beengedni, minimum pedig asszem 15 fokost.
Összesen 700 méter cső van csak a háznak ennek a felében :)
Van egy osztógyüjtője a radiátoroknak, azaz minden radiátorhoz külön-külön megy egy cső az osztótól, és jön vissza egy cső a gyüjtőhöz. Ebben a körben jelenleg 60 fokos vízzel fűtünk.
Van egy másik független osztógyüjtője a falfűtésnek, ami 40 fok körüli vízzel megy. persze mindkét előremenő hőmérséklet változtatható...
A két kört külön termosztát kapcsolja.
A falba tudtommal max 45 fokos vizet szabad beengedni, minimum pedig asszem 15 fokost.
Összesen 700 méter cső van csak a háznak ennek a felében :)
csocsi15-12-2008 23:20:05 // 4187
Mi már jó fél éve nézelődünk.
Most már túl vagyunk több hőszívattyús megoldás (működők) megnézésén.
Lassan a döntést is meghozzuk :))
Most már túl vagyunk több hőszívattyús megoldás (működők) megnézésén.
Lassan a döntést is meghozzuk :))
csocsi15-12-2008 23:18:38 // 4186
A falfűtés simán mehet a radiátorral??
Úgy tudtam, hogy a falban kisebb a hőméréklet, mint ami a radiátorban van.
Szóval akkor már készülsz a jövőre azért raktad a falfűtést :))
Látom több lábon szeretnél megállni a fűtés területén, de gondolom ez azért hosszabb távú terv neked is ezek után.
Több emberkével beszéltem már, új háznál (ami minket érdekel) a padló és falfűtést ajánlják. A hőszivattyús megoldást nagyon reklámozzák. A hűtés-fűtés miatt nekem is tetszik a dolog, bár kérdés az ára.
Úgy tudtam, hogy a falban kisebb a hőméréklet, mint ami a radiátorban van.
Szóval akkor már készülsz a jövőre azért raktad a falfűtést :))
Látom több lábon szeretnél megállni a fűtés területén, de gondolom ez azért hosszabb távú terv neked is ezek után.
Több emberkével beszéltem már, új háznál (ami minket érdekel) a padló és falfűtést ajánlják. A hőszivattyús megoldást nagyon reklámozzák. A hűtés-fűtés miatt nekem is tetszik a dolog, bár kérdés az ára.
Fairlane15-12-2008 23:12:24 // 4185
Ja, a témakörbejáráshoz: nekem negyed évem ment rá, míg sikerült eldönteni, hogy milyen rendszer legyen, szal ez itt is megvolt :))
Fairlane15-12-2008 23:10:54 // 4184
Semmi gond.
60-as évek környéki ház, nagyrészt 38as tömör tégla fallal, itt-ott régi fajta lyukacsos tégla is akad benne.
Idén kapott új ablakokat, meg 10 centi szigetelést.
Igazából két lakrészes ház, az egyik felében falfűtés + radiátorok ez a rész még erősen szétbombázott állapotban, pl a fűtéscsövek árkai még nincsenek visszatemetve :) Itt a radiátok és a fal is egy-egy osztó gyüjtőről mennek -> nincs toldás a falban, betonban...
A másik részben csak radiátorok vannak. A csővezetékek mindenhol ötrétegűre cserélve.
Épületgépész haver méretezte a hőigényt csővastagságokat stb...
Illetve a radiátorok már adottak voltak, úgyhogy maradtak, nem túl régiek, de a mostani hőigényhez durván túl vannak méretezve (2 - 2,5 szörös teljesítmény szobánként)
Jelenleg gázcirkó viszi az egészet, de igazából azért lett a falfűtés, hogy majd később megteremtse a lehetőségét valami alacsonyabb vízhőfokú, alternatív fűtésrendszernek. Majd kiderül pár év mulva mit éri meg mellérakni, napkollektort, hőszivattyút, vagy esetleg egy vízteres kandallót puffertárolóval... vagy lehet kettészedem a rendszert, és pl a nap táplálja a falat, gáz vagy fa meg a radiátorokat, meglássuk...
Ja, az egész saját kivitelezés a betonfeltöréstől a radiátorbekötésig, egyedül a kazánt meg a gázt szerelte szerelő ;)
A falfűtés teljesítménye hűtésre van számolva, de eddig úgy néz ki, hogy nyáron is kellemes klímájú marad a ház, és nincs szükség rá...
60-as évek környéki ház, nagyrészt 38as tömör tégla fallal, itt-ott régi fajta lyukacsos tégla is akad benne.
Idén kapott új ablakokat, meg 10 centi szigetelést.
Igazából két lakrészes ház, az egyik felében falfűtés + radiátorok ez a rész még erősen szétbombázott állapotban, pl a fűtéscsövek árkai még nincsenek visszatemetve :) Itt a radiátok és a fal is egy-egy osztó gyüjtőről mennek -> nincs toldás a falban, betonban...
A másik részben csak radiátorok vannak. A csővezetékek mindenhol ötrétegűre cserélve.
Épületgépész haver méretezte a hőigényt csővastagságokat stb...
Illetve a radiátorok már adottak voltak, úgyhogy maradtak, nem túl régiek, de a mostani hőigényhez durván túl vannak méretezve (2 - 2,5 szörös teljesítmény szobánként)
Jelenleg gázcirkó viszi az egészet, de igazából azért lett a falfűtés, hogy majd később megteremtse a lehetőségét valami alacsonyabb vízhőfokú, alternatív fűtésrendszernek. Majd kiderül pár év mulva mit éri meg mellérakni, napkollektort, hőszivattyút, vagy esetleg egy vízteres kandallót puffertárolóval... vagy lehet kettészedem a rendszert, és pl a nap táplálja a falat, gáz vagy fa meg a radiátorokat, meglássuk...
Ja, az egész saját kivitelezés a betonfeltöréstől a radiátorbekötésig, egyedül a kazánt meg a gázt szerelte szerelő ;)
A falfűtés teljesítménye hűtésre van számolva, de eddig úgy néz ki, hogy nyáron is kellemes klímájú marad a ház, és nincs szükség rá...
csocsi15-12-2008 22:52:45 // 4183
Csak kíváncsi voltam, mert mostanában néztem egy házat ahol könnyűszerkezetes a fal (gipszkarton), és kíváncsi lennék mi a különbség a kettő között.
Neked újépítésű a házad vagy felújítás során csináltad?
Hűtésre aarod használni?
Milyen fűtésed van?
Bocsi, hogy ennyit kérdezgetek, de most járom körbe ezeket a dolgokat.
Neked újépítésű a házad vagy felújítás során csináltad?
Hűtésre aarod használni?
Milyen fűtésed van?
Bocsi, hogy ennyit kérdezgetek, de most járom körbe ezeket a dolgokat.
csocsi15-12-2008 22:34:38 // 4181
Tégla falad van?
Fairlane15-12-2008 22:12:53 // 4180
"Valahogy más meleget ad a kályha"
Igen sugárzó hőt ad. Mi nemrég csináltunk falfűtést, és ugyan még félkész állapotban van, meg csak tesztelgetve lett, de az is ilyen elven adja le a hőt, és az is hasonló érzés ;)
Ha sugárzó hőforrásod van, akkor komfortérzetre mondjuk 2-3 fokkal hidegebb hőmérsékletű szobában is úgy érzed magad, mint egy ennyivel melegebb, hagyományos fűtésűben...
Igen sugárzó hőt ad. Mi nemrég csináltunk falfűtést, és ugyan még félkész állapotban van, meg csak tesztelgetve lett, de az is ilyen elven adja le a hőt, és az is hasonló érzés ;)
Ha sugárzó hőforrásod van, akkor komfortérzetre mondjuk 2-3 fokkal hidegebb hőmérsékletű szobában is úgy érzed magad, mint egy ennyivel melegebb, hagyományos fűtésűben...
csocsi15-12-2008 21:29:30 // 4179
Azért gondoltam, hogy már az építkezés során beépíteni és nem utólag.
Xixo15-12-2008 21:21:27 // 4178
Azt nem tudom, majd rákérdezek. De szerintem inkább helyszíni felmérés után tud bármit is mondani.
csocsi15-12-2008 19:29:54 // 4177
Valahogy így vélekedtem én is. Aztán a végén majd kiderül :)))
Aki neked csinálta a "szellőzést" ő tervrajz alapján tud segítséget nyújtani, árajánlatot tenni?
Aki neked csinálta a "szellőzést" ő tervrajz alapján tud segítséget nyújtani, árajánlatot tenni?
Xixo15-12-2008 18:57:40 // 4176
Ha építkezel és a nulláról kell valamit felépíteni, akkor az se olyan drága. Cserélni viszont igen.
csocsi15-12-2008 14:15:45 // 4175
Nem tűnik rossz megoldásnak, csak a villanyórát ez mennyire pörgeti meg?
Én is a hőszivattyús megoldást mérlegelem, csak nagyon drága egyenlőre.
Én is a hőszivattyús megoldást mérlegelem, csak nagyon drága egyenlőre.
Xixo15-12-2008 02:29:15 // 4173
Infrapanelről bővebben itt olvashatsz.
Tényleg jó cucc. 21fokon szokott kapcsolni a termosztát, de már akkor is túl meleget csinál.
Nem tom, hogy pont ennél a lakásnál mennyi lenne pontosan egy hagyományos radiátoros gázfűtés havi költsége, de ha azt nézem, hogy mennyi lett volna a bekerülése...
Akkor már inkább valamilyen hőszivattyú vagy napelemes cucc.
Tényleg jó cucc. 21fokon szokott kapcsolni a termosztát, de már akkor is túl meleget csinál.
Nem tom, hogy pont ennél a lakásnál mennyi lenne pontosan egy hagyományos radiátoros gázfűtés havi költsége, de ha azt nézem, hogy mennyi lett volna a bekerülése...
Akkor már inkább valamilyen hőszivattyú vagy napelemes cucc.
csocsi13-12-2008 10:39:49 // 4172
Igen, nagyon komoly. Egyik ismerős 1 hónapja költözött, neki a csövezést megcsinálták az építkezéskor és mostanában vette meg magát a gépet.
Ha beüzemelte akkor elmegyek és megnézem majd működés közben is.
Maga a rendszer tetszik, csak ki kell termelni az árát.
Ha beüzemelte akkor elmegyek és megnézem majd működés közben is.
Maga a rendszer tetszik, csak ki kell termelni az árát.
csocsi13-12-2008 10:38:17 // 4171
Az infrapaneles dolgot nem ismerem.
Megmondom őszintén, nem gondoltam volna, hogy azzal olcsóbban kijön.
Megmondom őszintén, nem gondoltam volna, hogy azzal olcsóbban kijön.
Xixo13-12-2008 02:01:02 // 4170
Ha már villanyszerelés:
Ha földkábellel viszem el az áramot egy villanykapcsolóhoz a kertben, akkor azzal lehet valami para? Álítólag hosszú távon nem egészséges. (?)
Ha földkábellel viszem el az áramot egy villanykapcsolóhoz a kertben, akkor azzal lehet valami para? Álítólag hosszú távon nem egészséges. (?)
Xixo13-12-2008 01:57:28 // 4168
Azért ez egy komolyabb rendszer. Főleg ha kombinálva van a hőszivattyúval vagy a meleg vizes cuccal. Csak én egy picit túlzásnak érzem. Ha csak a szellőztetés a lényeg, akkor arra ez az aerecos cucc is simán elég. Főleg hogy valszeg olcsóbb is és nem kell szétbombázni a kecót.
Xixo13-12-2008 01:54:17 // 4167
Jaja, a hálóban nem szokott olyan meleg lenni. Igaz ott van az infrapanel is, ha fáznánk. Az is nagyon kellemes meleget tud csinálni. Ehhez van termosztát is, szal klassz dolog.
A klímás fűtés pedig nem olyan vészes. Szerintem a gáznál még az is olcsóbb. A legnagyobb villanyszámlám 40párezer volt, de így télen amúgyis 20 körül szokott lenni. És akkor csak a klímával fűtöttünk, mindig ment.
A klímás fűtés pedig nem olyan vészes. Szerintem a gáznál még az is olcsóbb. A legnagyobb villanyszámlám 40párezer volt, de így télen amúgyis 20 körül szokott lenni. És akkor csak a klímával fűtöttünk, mindig ment.
csocsi12-12-2008 16:07:48 // 4166
Nem zajos, meg a padlásra szerelik. Legalábbis amit én néztem.
Hát fél millától + a vezetékezés.
Hát fél millától + a vezetékezés.
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
5
Guests5
490
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?