Forum >> 2 keréken is szép az élet

Satti06-11-2007 13:44:01 // 3395
Nem tudom, végűl is kiment-e vki a reptérre, vagy elméletileg még ott van, mert azt mondták a gép, 12 és 14 között érkezik, mindenesetre ha volt ott vki, élménybeszámolót és fényképeket kérünk!!:-))
Mike.06-11-2007 13:42:25 // 3394
Szerintem szép kis teljesítmény ez tőle! :-)
Rumi06-11-2007 13:05:39 // 3393
nem tudom ez ide valo e vagy inkabb az F1be :D

A MotoGP szezon vasárnapi zárófutamát követően ma is Valenciában maradtak a királykategória szereplői, hogy megkezdjék a tesztelést a 2008-as szezonra. Ezúttal azonban nemcsak a motorosok gyakorolhattak, hanem néhány vendég is lehetőséget kapott - így Gerhard Berger és Michael Schumacher.

Utóbbi a világbajnok Casey Stoner Ducatijára ülhetett fel és meglepően jól ment: 58 köre közül a leggyorsabb 1:37.89 volt, amely csak alig több, mint 5 másodperccel maradt el Dani Pedrosa pályacsúcsától. Egy nem profi motorostól ez kiváló eredmény! Ráadásul Schumacher motorjába acélfékeket szereltek, amelyet normális esetben esőben használnak - s ez még inkább emeli a teljesítmény értékét.

Schumachert a teszt előtt a Ducati tesztpilótája, Vittoriano Guareschi, a 2006-os világbajnok, Nicky Hayden és az egykori nagy kedvenc, Randy Mamola látta el jó tanácsokkal, s úgy tűnik ezeket ő hasznosítani is tudta.

„Nehéz idejönni és jó időket futni. Emlékszem, hogy amikor legutóbb teszteltem, akkor 15 másodperccel voltam lassabb a lehetségesnél. Akkor azt gondoltam, hogy talán jó esetben eljuthatok olyan 10 másodperc környékére." - nyilatkozta a nap végén Schumacher és elmondta, hogy Mamola nagy segítség volt számára: „Randy jó barátom, jó tippeket adott és azt is elmondta, hogy mit csinálok rosszul. Nagyszerű volt, amikor a végén együtt mentünk: láthattam őt és elmondott néhány részletet. Nagy segítség, amikor van az emberrel egy ilyen tapasztalt fickó is."
Mike.06-11-2007 06:46:08 // 3392
Most hajnalban beszélgettek Talmával élőben a Sláger rádiósok. Feszegették a témát is Faubelel kapcsolatban és, hogy mondjon véleményt róla. Boros szó szerint le köcsögözte a spanyolt, de Talma azt mondta, egy igazi sportember nem nyilatkozik így.
A szememben megint csak nőtt ezzel ! :-)
Belga05-11-2007 22:47:08 // 3391
Ez valami istentelen király! :D:D

Főszereplők: Gabor ‘Tailgunner’ Talmasci, Hector ‘Flowery’ Faubel

....Talmasci then hit the front, and like Hoffman’s career, tried to disappear. And it started to work ....

És még a kommentek között is van értelmes hozzászólás:

"I'm delighted that Talma won the title. It's just reward for the moment of brilliance when he overtook Kallio. That's a real racer."
Belga05-11-2007 22:34:59 // 3390
Talma fórumról:

"akkor is én vagyok világbajnok"

:D:D
Charlie 16605-11-2007 21:30:44 // 3389
teddy,

igaz nem vagyok újságíró, de azért én sem menhírből tájékozódom.
"Telitüdőből pedig azért nem lehet örülni, mert az a hírműfajba nem tartozik bele."
- te így látod. Én meg láttam a Marca-t amikor megnyerték a kosárVB-t. - Láttam a The Times-t amikor megnyertek valamit rögbit vagy mittomén, láttam a Chicago Tribune-t, amikor 1 perc alatt 7 pontot szerezve nyert a Green Bay, sorolhatnám...
Nem az volt hogy "Bár csak hosszabbításban , de....", meg az hogy " Utolsó pilanantban szerzett ponttal, de mégiscsak mi..., hanem:
- GYŐZTÜNK
- VILÁGBAJNOKOK VAGYUNK
meg hasonlók.

".........mert az a hírműfajba nem tartozik bele."
Huhh, gyorsan szólj minimum a fenti lapoknak, hogy nem jól csinálják !!

"Te nem ismered az övét. "
- Honnan tudod ?

"De, mint tudjuk az újságíráshoz mindenki nagyon jól ért..."
- Nem értek egyet , nem mindenki !

"Olyan szalagcímet ad a cikkének, amilyet akar, nem olyat, amilyet a többság látni szeretne."
- ha tényleg így van , akkor az marketingből és sales ismeretekből csillagos ötös :):):)

Amúgy abban egyetértek veled, hogy lapozzunk, neked tetszik, nekem meg nem.
De én azt soha nem fogom elfogadni hogy "kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk" .
Satti05-11-2007 20:43:14 // 3388
A TV2-ön a híradóban meg mutatták, mikor 4 évesen egy pici motorral ment mint a villám, már akkor is húzta a gázt szépen!:-)
Kazes☻05-11-2007 20:39:43 // 3387
Most volt Talma a Fókuszban. Akárhányszor elmondják a sikerét, hogy VILÁGBAJNOK, mindig kénytelen vagyok megtapsolni. :-)
Kazes☻05-11-2007 20:20:45 // 3386
A képekkel nem is lenne különösebb gond, csak hát a jogok!
Tommi05-11-2007 17:06:14 // 3385
Satti05-11-2007 15:13:46 // 3384
Rendicsek, köszi!
Kovi05-11-2007 15:08:48 // 3383
"Mindent megpróbáltam, fékezni akartam a tempót, de nem tudtak utolérni minket. A tizedik körtől kezdve abban reménykedtem, kialakul egy csoport az élen, de ez nem jött össze" - ismerte el a stratégiát Faubel a leintés után.

Nyolc éve, az idényzáró Argentin Nagydíjon Melandri Emilio Alzamorától akarta hasonlóképp elvenni a vb-t, de ő is kudarcot vallott.

A sok oda-vissza előzéssel lassult ugyan a tempó, de nem eléggé, Talmácsi szoros csatában ugyan, de valójában biztosan jött be másodiknak.

Faubel igyekezett sikerként beállítani az évet, de végül elismerte vereségét. "Mindenkinél többször álltam dobogón, ötször nyertem, Gábor csak háromszor, de a körülmények és a balszerencsém miatt végül verhetetlen ellenféllel találkoztam" - nyilatkozta a Marca című spanyol lapnak.

Talmácsi a befutó után sokat nem foglalkozott a körülményekkel, azt mondta, "Faubel kemény volt, de amit csinált, még belefért
Nos egy kicsit szimpatikusabb nyilatkozat a kis bu....i-tól:-))))))))))
Péter14505-11-2007 14:29:00 // 3382
Elviekben úgy tűnik off-programra csoportosan megyek Szegedre most szombaton ótóval.
Bp. cca 7 körül indulás, 9-re kell a Nagyállomásra érnem.
Ha addig megkapom és te kijössz érte, akkor hamarosan eljuthat hozzád.
Azért még utánakérdezek, hogy biztos-e a buli.
Tommi05-11-2007 14:12:28 // 3381
Én sem, csak elmondtam a véleményemet, ahogyan azt Charlie is tette :)
Tedi05-11-2007 14:10:27 // 3380
No, akkor tanuljunk meg olvasni a sorok között és hangsúlyozni. :)

"Faubel nyert, de a parádésan szereplő Talmácsi Gábor a világbajnok!"

Ez lenne az a cím, amin megy ugye a beszélgetés. Namost nekem ebből az tűnik ki, hogy Faubel hiába nyert futamot, Talma a király. Nem az a fontosabb tény egy mondatban, ami előlrébb szerepel, hanem amin a hangsúly van. A hangsúly pedig itt a parádésan és a világbajnok szavakon van érzésem szerint. Másképp nem tudta volna az arc megírni, mert hogy néz az ki, hogy Talmácsi a világbajnok, hiába nyert Faubel futamot. Azt hiszem érezhető a különbség. Ha nem, akkor ez van :) Én érzem.
Részemről nemkívánok erről töbet nyilatkozni, mert nem ér ennyit.
Satti05-11-2007 13:55:48 // 3379
Pontosabban, Who the fuck is Faubel??:-))
Satti05-11-2007 13:46:23 // 3378
Nem is tudom, lehet, hogy a posta volna a legegyszerűbb, mert mostanában nem tervezek felmenni, bár még lehet. Mindenesetre ha fel tudod adni, akkor a címem:
6720 Szeged, Kiss Menyhért u. 1.
Előre is ezer köszönet, ha hamarabb nem ,majd iszunk vmit Egomban!:-))
Tommi05-11-2007 13:40:44 // 3377
Alonso után szabadon:

"Who is Faubel?" :)))
Mike.05-11-2007 13:30:33 // 3376
Igaz kit érdekel! Amúgy ki az a faubel? ........... Ja tudom! Az a kis síró gyökér akit Talma elpicsázott az idén !? :-)))
Satti05-11-2007 13:29:09 // 3375
Ügyesek legyetek holnap, lélekben ott leszek!!:-))
Mike.05-11-2007 13:29:04 // 3374
Ha nem akarsz vitázni hát ne vitázz! :-)))
Amúgy meg egyetértek veled. Az álltalad beírt címnek ugyan az a mondandója mégis szebben hangzik egy Magyar számára! :-)
Tommi05-11-2007 13:27:44 // 3373
Ja, Satti, a DVD-t hogy kapod meg? Én tuti nem járok mostanában feléd, esetleg ha Te vagy valaki jön Pestre, akkor úgy, ha meg nem, akkor feldobom postán, ha adsz egy címet :)
Tommi05-11-2007 13:26:41 // 3372
Ilyen van nekem is :)))

Csináltatok belőle papírképet és a holnapi mission impossible: megpróbálom dedikáltatni :)
Satti05-11-2007 13:19:04 // 3371
Sztem meg itthon főleg, ki a f@szt érdekli ez a Faubel, a legjobb cím a legegyszerűbb, ami tmár írtam is: TALMA világbajnok!!!!!!!!!!!!!
Tommi05-11-2007 13:14:13 // 3370
Teddy!

Nem akarok vitatkozni, de az érződik ki ebből a címből, hogy mintha emberünk Faubelnek szorított volna. Kicsit sarkítva kb mintha azt akarta volna mondani, hogy "Faubel jobb volt, meg is nyerte a futamot, de sajnos ennek ellenére Talma lett a világbajnok" - óriási dolog, amit Talmácsi összehozott idén, miért nem lehet neki őszintén örülni és miért kell ilyen "lesajnáló" címet adni??? Írhatta volna mondjuk inkább azt, hogy "izgalmas futamban Faubel nyert, de a végső győzelem Talmácsié lett" - vagy valami hasonló...
Mike.05-11-2007 13:11:57 // 3369
Az nekem is tetszik, hogy bevállalta kinek is szorított egész évben. Bár letagadni is kár lett volna mert nyílvánvaló volt. :-)
Satti05-11-2007 13:02:45 // 3368
Ja, a szponzorokról már nem is beszélve, mert most nagyon megnőtt Talma ázsiója!!
Satti05-11-2007 13:01:48 // 3367
Biztos az kell maradjon, ő profi, nem engedhet magának mást, meg az Aprilia az Talma mögött áll, pláne mostmár, szerencsére!:-)
Belga05-11-2007 12:59:54 // 3366
Nekem ez annyira hasonlít Alonsó idióta hisztizéséhez... azt is mindenki csak megmosolyogta.

Viszont Martinez full korrekt volt egész évben, és remélem ez marad jövőre is változatlan.
Belga05-11-2007 12:58:33 // 3365
Nem igen lesz ez a kis faszszopó addigra már seholsem. Azért is nyúlt ilyen szemét módszerekhez a futamon, mert benne van a szerződésében, hogy csak akkor kapott volna jövőre legfrissebb fejlesztésű motort, ha idén világbajnok. Szóval ezzel a második hellyel gyakorlatilag mindent bukott, akárhogyik takarózik ez már kurvára nem érdekel senkit.
Satti05-11-2007 12:58:06 // 3364
Nem kicsit lehet savanyú a szőlő a spanyolkámnak, mert nem hiszem, hogy gondolta volna, hogy odamegy kis magyar srác, a tavalyi motorral és elkeni a száját, és az első évében a csapatnál, megérdemelten lesz VB!!!!! Ez most nagyon bemarhat neki, de jó is ez így, hadd vagdalkozzon, nem veszi senki komolyan!!!!!!!!!!!!!!!!
TALMA RULEZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Satti05-11-2007 12:53:21 // 3363
Saját magát járatja le a kis köcsög, ha annyival jobb lett volna, akkor most ő lenne a VB, ráadásul a jobb, új fejlesztésű motorral sem sikerűlt nyernie, úgyhogy elmehet a kis majom az anyjába, majd akkor hogy meg fog nyúlni az arca, mikor Talma majd 2 szeres VB-ként fog érkezni a 250-be, és ott is elpicsázza!!!
Belga05-11-2007 12:47:47 // 3362
ez mekkora tróger...
Belga05-11-2007 12:47:26 // 3361
A gyorsaságimotoros-világbajnokság 125-kcm-es kategóriájának összetett második helyezettje, a spanyol Hector Faubel úgy véli: jobban teljesített az idény során a világbajnok Talmácsi Gábornál.

"Magam számára én vagyok a világbajnok. Végig sokkal jobb voltam Talmácsinál. A saját küldetésemet most is teljesítettem, de hiába próbáltam lassítani Talmácsit, az üldözőboly így sem ért utol minket. Viszont hiába csaptunk össze sokszor, egyszer sem próbáltam meg kilökni" - mondta a spanyol motoros.

Hector Faubel szerint elsősorban Barcelonában és Misanóban bukta el a világbajnoki címet, de önhibáján kívül: a katalán városban szerinte Lukas Pesek, míg Misanóban Talmácsi Gábor lökte ki őt a pályáról.

A jövőre egy kategóriával feljebb, a negyedliteresek közé lépő spanyol úgy véli, a csapata sem segített eleget neki, ugyanis "reklamálnia kellett volna, amikor Talmácsi piszkosan versenyzett" ellene, de ezt azért nem tette meg az istálló, mert csapattársak.

Jorge Martinez Aspar, a csapat főnöke nem akart a két versenyző vitájába beleszólni, mert mint mondta, ez az ünneplés napja. Annyit elárult, szerinte Hector Faubel minden támogatást megkapott és ennek megfelelően megpróbálta megállítani Talmácsi Gábort.

A csapatfőnök hozzátette: "talán az is kijelenthető, hogy nem volt tiszta küzdelem, de most inkább köszöntsük mindkét pilótát. Mindenki tudja, hogy azt szerettem volna, ha Faubel lesz a világbajnok, hiszen én is spanyol vagyok. Az Aspar csapat viszont nemzetközi, így személyes érzelmeim nem jelenthetik azt, hogy egy másik motort megállítsunk a cél elérése érdekében. Épp ezért nyugodtan alhatok" - zárta szavait Aspar.

Talmácsi Gábor Hector Faubel mögött második lett a valenciai zárófutamon, így öt pontot megőrzött tízpontos előnyéből, azaz jövőre címvédőként vághat neki a nyolcadliteresek között a világbajnokságnak."
Tedi05-11-2007 12:42:10 // 3360
Bocsi Charlie, de meg kell védenem a kollegát. Olyan szalagcímet ad a cikkének, amilyet akar, nem olyat, amilyet a többság látni szeretne. Mellesleg a cím szerintem teljesen jó én is hasonlót adtam volna. Ő tudja a szakmáját, Te nem ismered az övét. De, mint tudjuk az újságíráshoz mindenki nagyon jól ért...
Telitüdőből pedig azért nem lehet örülni, mert az a hírműfajba nem tartozik bele.
Belga05-11-2007 12:35:17 // 3359
papíros NS-ből:

-Őrült futam volt.
A legveszélyesebb egész évben. Szerintem ha visszanézem a versenyt, néhányszor biztos felszökik a vérnyomásom.

-Azért Ön sem maradt adósa.
Igen, egyszer énis rátoltam a rázókőre, mert szórakozott velem, és nem akartam, hogy érezze, ő van nyeregben. Jött mögöttem, nyomtam egy kis hátsóféket, és már ment is kifelé. Lehettem volna még agresszívabb, de nem akartam pazarolni az energiáimat. Inkább arra koncentráltam, hogy akkor előzzem vissza, amikor egy kicsit el is tudok lépni tőle.

Laza.. :o)
Satti05-11-2007 10:56:46 // 3358
A normális főcím az csak olyan lehet, hogy: TALMÁCSI VILÁGBAJNOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Charlie 16605-11-2007 10:45:13 // 3357
Olvasom az NSO.hu-t..
két dolog.
- Van aki védi a nyaubelt, mondván Talma fordított hylzetben ugyanígy versenyzett volna. Na nem !!! Talma sportszerű, és nem gerinctelen.
- Igazat adok annak, aki szidja a főszerkesztőt? Hogy lehet íglyen főcímet adni, hogy "faubel nyert, de talma...."

Monnyonnle !!!

Ki a bánatot érdekel hogy ki nyerte a futamot ? Mi a bánatért nem lehet telitüdőből örülni ??????????????
Kovi05-11-2007 10:42:23 // 3356
Azért ez a kép mindent vissssssz!!!!!!!!!!!!:-))))))
Satti05-11-2007 09:16:00 // 3355
Most rengeteg kötelezettsége lesz az biztos, mindenhová hívni fogják, TV-ék, rádiók, rendezvények, szponzori találkozók, kemény legalább 1 hónap áll előtte, de ez sztem kellemes dolog lehet, és nagyon nagyon megérdemli!
Kovi05-11-2007 09:13:24 // 3354
Én már találkoztam mostanában vele töbször is!!!De szerintem ezek után hozzá férhetetlen lesz az biztos és ez nem miatta lesz.Mert egyébként nagyon közvetlen jó fej ember!!!!!!:-)))))
Satti05-11-2007 09:07:10 // 3353
Akkor még azt nem is mondtad, hogy az IRC-ben ha jól tudom, a Grande Punto is nagyon jó!
Satti05-11-2007 09:04:58 // 3352
Egy olyan vágatlan DVD rendel máris!:-))
Tommi05-11-2007 00:32:56 // 3351
Kicsit belegondoltam az idei évbe...

- F1 világbajnok egyéniben és csapatban: Ferrari
- FIA GT világbajnok csapatban és márkában: Maserati (ahogy tavaly is), asszem még egy futam lesz (volt?) és egyéniben és odaér(het)nek a végén, a GT2 kategóriában pedig taroltak idén az F430-asok, alázva a Porschékat meg mindenkit
- motorosok: 125-ben és 250-ben az Aprilia, MotoGP-ben pedig a Ducati
- WTCC-ben még a makaói futam van és Thompson "csak" 12 ponttal van lemaradva, tehát egyéniben még világbajnok lehet, bár ahhoz elég nagy szerencse kellene... de a motorsportban bármi megtörténhet, erre épp a Brazil Nagydíj jó példa :)

Szóval röviden: az olaszok taroltak idén minden jelentősebb autó/motorsport világbajnokságban, úgyhogy el lehet hallgattatni az ellenhangokat :)
Tommi05-11-2007 00:21:57 // 3350
Olvastam a cikket a stop.hu-n, alatta az egyik komment:

"Szép volt Talma!
Sajnos a magyar média szinvonalát jellemzi, hogy több hír fog arrol szólni, hogy az FTC akárhányat rugott Kutyabügözdnek. Hogy Talma világbajnok lett, hát akkor meg mi van? Pedig a futam cca 60 perce alatt többet izgultam, mint az NBI összes mérkőzéseinek 15 éve alatt."

:)))
Tommi05-11-2007 00:20:52 // 3349
Sziasztok!

Most értem vissza otthonról Pestre, úgyhogy most jutottam gép elé :)

Természetesen én is körmöket tövig rágva néztem végig a futamot és a végén elmorzsoltam jónéhány könnycseppet, nagyon nagy dolgot csinált ma ez a szőke :) srác :)))

Amikor két éve kint voltunk Ákival a reptéren, miután sikeres évet zárt a KTM-mel, már akkor majd' szétszedte az a pár ember, aki akkor kint volt, bele sem merek gondolni mi lesz ott kedden :))) És csak halkan jegyzem meg, hogy ugye OLASZ motorral nyerte meg a vb-t :)))

Felvettem a futamot az Eurosportról, kivagdostam a reklámokat, csak üres DVD-m nem volt otthon, úgyhogy nem tudtam kiírni és magammal hozni Pestre, de akinek majd kell, szívesen gyártok másolatot. Hallod Satti? :) Ja, és átírhatod a nevedet "Elvakult Kimi és Talma drukker"-re :)))

Kedden csak mi négyen megyünk a reptérre???
TSiga ( I am the TSIG)04-11-2007 19:27:15 // 3348
Biztos, ami biztos: beszerzek egy bézbólsapit a talma.hu-ról, hátha spanyolban járok :)
GT Ɨ|ѯ04-11-2007 19:23:56 // 3347
Nekem is:-)
Áki04-11-2007 19:15:29 // 3346
Jön ő is!:-)) Viszem a nagy fehér hittérítőt!:DD
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.