GT Ɨ|ѯ25-07-2017 18:34:45 //
82
Igazad van, de az alap Seg-t hagyjuk, onnantól kezdve minőséget ad:-)
pl:

GT Ɨ|ѯ25-07-2017 18:21:27 //
81
Ott a pont:-)
No akkor Te lehet értékeled ezt a QuickMill masinát:
Nagy reményeket fűztem hozzá, annyira dicsérik. A konyhából a mérete miatt ki lett űzve percek alatt. Ezzel el is dőlt a sorsa. Átvittem az irodámba, hogy majd ott használjuk néha. Csak ahhoz meg túl ipari, ezt nem lehet néha használni. Vagy lehet, csak több idő elmosni, és tisztán elrakni, mint hazaugorni és lefőzni egy bármit a Gaggia-n. :-)
Lehet eretnek dolog, de én most a Tsibo Barista-nál állapodtam meg egy ideje.
Sokáig Pelliniből főztük a kávét. Viszont a Pellini-nél az Espresso Bar maradt viszonylag jó minőség, erősen túlárazva.
Aki a Pellinire esküszik, annak tudom javasolni, hogy próbáljon ki egy Pacificcafé Pin Up Espresso-t. Már a kávé szemek is másképp mutatnak. :-)
Kócosw25-07-2017 10:39:36 //
78
probaltam en is, es ott finom volt.
csináltam a télen egy kis iroda dekorációt.

Milánóba meg csak ezért mentem be

Bati25-07-2017 09:00:20 //
76
sziasztok
én ILLY párti vagyok ha tehetem azt iszom de sok finom van azon kívül is lényeg hogy olasz legyen de ne segafreddo
Willy25-07-2017 07:25:42 //
75
Na a német, osztrák, francia kávénak csúfolt valamiket hagyjuk, főleg amik autópálya pihenőkben vannak. Katasztrófa.
Viszont olasz autópálya pihenőben még rossz kávét nem ittam, ráadásul árban is egész tűrhető.
GT Ɨ|ѯ25-07-2017 07:00:32 //
74
A Pelliniben nem fogsz csalódni intenzív, lórugás hatás lesz, finom cucc:-)
GT Ɨ|ѯ25-07-2017 06:57:13 //
73
A 'csínó' természetesen:-)
GT Ɨ|ѯ25-07-2017 06:56:20 //
72
Eget rengető nagy különbségek előfordulnak de ott már az ár / is / és a gép is felső kategória, de mivel otthon csináljuk ezért ha teheted próbáld ki a 250gr.-os kiszereléseket szemesben, eddig már elég sokat végigkóstoltam, nem biztos, hogy a 100% Arabica a nyerő Robusta különféle %-os vegyítésekkel krémesebb lágyabb nugátosabb ízeket tudnak kihozni, a lényeg:pl:/ de ezt biztos Te is tapasztaltad /
a sima alap Sega / Intermezzo / a tömény kesernyésebb fapados verzió kotyogóban és karosban is vs. pl a Sega Péru agyonveri azonnal itt azonnal érezni, hogy melyikben milyen kv van...ami még nagyon kellemes a Lavazza család, a kisebb nevűek is mind odateszik magukat mindegyik aki a piacon van minőséget ad / olasz / értik a dolgukat itt is:-)
Most ezeket fogom kipróbálni :
Musetti, Mokambo, Bialetti, Covim, Cagliari
Kócosw25-07-2017 06:54:34 //
71
Hat a nemet arakhoz kepest nemigen. ittam en mar utközben papirpoharbol 2,3 euroert olyan mocskot hogy leirni nem tudom...
Kócosw25-07-2017 06:53:40 //
70
akkor jol tudod :)
Willy25-07-2017 06:32:43 //
69
A gép vagy a kávé? :D
Viszont, hogy jól induljon a nap be is kapcsolom a masinát és jöhet egy hosszú kis tejjel. :)
Willy25-07-2017 06:30:14 //
68
Ez a szemes kávé kérdés nem egy egyszerű dolog. Én is nagyon sok fajtát kipróbáltam, de nem sikerült megállapodni egy fajtánál se, sajnos szeretek kísérletezgetni. :)
Viszont a beszerzési forrás se mindegy, észrevettem, hogy egy kínai piacos Segafredo Intermezzo és egy olaszországban boltban vásárolt között bizony van különbség.
Amúgy most én is épp Lavazza espresso crema e gusto forte-t használok, a kísérletezgetések közben gyakran visszatérek erre. De ha elfogy a Pellini lesz a következő, az valamiért eddig még kimaradt.
Tudom nagyon ízlés dolga, de ki melyik szemes kávéra esküszik? :)
Zselé24-07-2017 23:12:55 //
67
Nem vagyok nagy szaki, de érdekel a téma. Egy Saeco Incanto automata gépet használok, és szemesekkel töltöm meg. Általában Segafredo, Lavazza, vagy Kimbo kávékkal, de néha megpróbálunk egy-egy különlegesebbet is. Nagy kedvencem pl. a Café Frei nicaraguai dohánykávéja.
Gery8324-07-2017 20:24:09 //
66
Hát fetrengve röhögtünk... :D
GT Ɨ|ѯ24-07-2017 20:21:08 //
65
Ez kész, de a tejhabosítós panasz az mindent visz:-)
Gery8324-07-2017 20:17:13 //
64
De hogy valami jó is legyen, a napi 2-3x-i betevő. :D

Gery8324-07-2017 20:16:09 //
63
GT Ɨ|ѯ24-07-2017 20:07:48 //
62
Nagyon jól néz ki, így ránézésre 10s:-)
Willy24-07-2017 19:32:20 //
61
Nem rossz, csak kicsit túlárazott.
De természetesen mi se hagytuk ki, bűn lett volna. :)
Willy24-07-2017 19:29:56 //
60
Micsoda új topic. :)
Én egy ilyen masinával gyártom a kávét már kb 10 éve.
És a kedvencem pedig:

GT Ɨ|ѯ24-07-2017 18:05:33 //
59
Mai friss:-)


GT Ɨ|ѯ24-07-2017 18:04:29 //
58
ÖÖÖÖ....igen valószínűleg tudjuk:-DD
GT Ɨ|ѯ24-07-2017 18:03:42 //
57
Nem de az akkor legyártott 5ezer db-ból bontatlan már nem hiszem, hogy sok jön szembe:-)
GT Ɨ|ѯ24-07-2017 18:02:54 //
56
nem mondod...:-)
Az Alfás:

Az ünnepi:

És a retro a mindennapokra :-D

Kócosw24-07-2017 10:13:50 //
54
Eddígi legjobb Latte Macchiato amit ittam.Vajon hol lehetett ? 😀

biztos innen oroztad :-)

Akkor leveheted😊,tudok neked adni😉.
GT Ɨ|ѯ24-07-2017 07:10:26 //
51
Igen, szóval......ebből is 2db még körözés alatt..:-)
Szep csesze😉
Ehez mit szolsz?

Köszi :-) Még van mit fejleszteni a felszerelésen, hogy tényleg jó legyen az a kávé. Viszont bármikor nagyon szívesen látunk Benneteket, és persze Bella is beállhat a régi helyére :-)
Haddel23-07-2017 19:28:29 //
48
Nekem ma ő főzte a kv-t. Barátnőmé a kis pingvin ,és nem müködött ,én meg jól megcsináltam😃 Jövő héten vissza kapja😃

GT Ɨ|ѯ23-07-2017 15:57:43 //
47

Hófehér kávétorta
2 bögre liszt
2 bögre kristálycukor
háromnegyed bögrényi kakaópor
szódabikarbóna
sütőpor
1 dl olaj
2 tojás
vaníliaaroma
1 espresso
1 bögre kefir
kókuszreszelék
fél tábla csoki
Nagyon látványos desszert, és meglepően könnyű elkészíteni. Két tálra lesz szükségünk. Az egyikben összekeverjük a száraz hozzávalókat, a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport és egy csipet sót. Egy másik tálba jöhetnek a nedves hozzávalók, az olaj, a két tojás, egy teáskanálnyi vanília aroma, az espresso és kefir. Miután alaposan elkevertük ezt is, hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz, addig keverjük, amíg csomómentes masszát kapunk. Sütőpapírral kibélelünk egy kapcsos tortaformát és elsimítjuk benne a tésztát, negyven percig közepes fokozaton sütjük, kivesszük és a formában hagyjuk kihűlni. Félbevágjuk, töltelékként használhatjuk a torta bevonásához is használt vajas cukormázat vagy Nutellát. Az elkészült tortát megszórjuk kókusszal. Akinek van hozzá türelme, díszítheti saját maga által készített csoki formákkal is: olvasztott csokoládéból habzsák segítségével sütőpapíron különböző formákat rajzolunk, lehűtjük és már fel is díszíthetjük vele a tortát!
GT Ɨ|ѯ23-07-2017 15:39:34 //
46
GT Ɨ|ѯ23-07-2017 10:18:06 //
45
GT Ɨ|ѯ23-07-2017 09:51:29 //
43
Ez igen:-)
gyűjtöm én is majd képet teszek fel
GT Ɨ|ѯ23-07-2017 09:48:12 //
42
Bati23-07-2017 09:47:44 //
41
mi gyűjtjük a csészéket ez a kis kolkcionk

GT Ɨ|ѯ23-07-2017 09:09:20 //
40
1 erőset így reggelről?:-)))

GT Ɨ|ѯ23-07-2017 09:08:25 //
39

Szép jó reggelt mindenkinek
Nekem ő főzi a finom kv-t reggelente
GT Ɨ|ѯ23-07-2017 08:51:44 //
37
Szia!
Venni lehet,
innen van nekem is:-)
Bati23-07-2017 08:44:14 //
36
Szia
a képen látható csészét hol szerezted vagy esetleg tudod hol lehet venni ?kapni ,lopni
:)
Kazes☻23-07-2017 00:00:14 //
35
Kéne...?! :D
Jorjie22-07-2017 22:54:27 //
34
Én nem kávézok. Sörös topic nem lesz? :-DD
Kazes☻22-07-2017 22:19:23 //
33
Jó kis topic, grat! :)
Én meg a jó öreg Szarvasit használom, már vagy 30 éves a kicsike... ;)
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.