GT Ɨ|ѯ20-01-2018 12:04:53 //
516
GT Ɨ|ѯ19-01-2018 21:00:55 //
515
7gramm - 25 mp- 66celsius lefolyva
azóta összejött még 1x:-)
Kis trükkök kellenek hozzá de rájöttem a Rancilio lelkére
GT Ɨ|ѯ19-01-2018 20:58:27 //
514
naponta 4-5x gyakorolom de most jött össze..
minden csillagnak együtt kell állnia és akkor sikerül:-)
Nem hinném hogy 1 csészés szűrővel készül eme remekmű....de majd megtudjuk... :)
Hű azta...nagyon király! Na de mennyi grammot igényelt eme cíííp látvány? Rancilio mintagép a Tiéd :)
Egyszemélyes szűrővel ezt kihozni már némi gyakorlatra utal :-) Nagyon szép!
Haddel18-01-2018 19:33:21 //
510
Hú de szép az ötödik kép!
Csabi18-01-2018 18:56:58 //
509
Ez igen szép lefolyás:)
Ilyenek láttán sajnálom, hogy az én gépemhez nem lehet venni naked szűrőt. Már ott tartok, hogy faragok egyet :)
GT Ɨ|ѯ18-01-2018 18:33:44 //
508
GT Ɨ|ѯ18-01-2018 18:31:11 //
507
Gratu!
Lássuk a felavatást majd!:-)
![](http://www.alfaamore.hu/files/forum/00385/00385652t.jpg)
Szuletesnapi ajandekom asszonykamtol. :)
GT Ɨ|ѯ14-01-2018 11:32:40 //
505
Csabi11-01-2018 21:35:39 //
503
Haddel11-01-2018 06:25:49 //
501
Azt mondják,szemesnek áll a világ!😃
GT Ɨ|ѯ10-01-2018 18:25:17 //
500
Nem vettem, kaptam:-)
Na ezért nem kell csámborogni...csak Olaszozni :-)
Hű, kérem szépen....jól néz ki...nem kicsit,nagyon :) grat
Próbálj más kávékat is, és hamar megérzed a hogy nem jó-jó, hanem hű b.....ez teljesen más :-)
Amennyi kávéd van már, az év minden napján más kávét tudsz inni :-)
GT Ɨ|ѯ09-01-2018 19:31:51 //
495
Jó döntés volt!:-)
/ a szemes kv-ra átállás /
Mi most váltottunk át a "párnás"-ról a "szemes" kávégépre. Jó-jó az előző, de az utóbbit a frissen daráltat tényleg nem közelíti meg.
Mi
"A legtöbb ami adható"-val nyitottunk. Ha lesz több, összehasonlítási alap osztályozni fogom, de nagyon jó ízű. :-))
GT Ɨ|ѯ09-01-2018 07:19:58 //
493
márciusig pipa:-)
Ezzel már el lehet lenni egy darabig:D!!
Én csak friss pörkölést iszok. Boltból vettem talán egy alkalommal, hát.... Amikor Olaszországban vagyunk, azért ott bevásárolok a boltból:) Ott érdekes módon ihatóak a multik és nagyobb üzletek polcairól levett kávék is.A Cagliari semmi extra, tipikus olasz, de nagyon ízlett:).
GT Ɨ|ѯ08-01-2018 20:28:08 //
490
1 kis utánpótlás érkezett ma:-)
![](http://www.alfaamore.hu/files/forum/00385/00385563t.jpg)
Csabi08-01-2018 18:42:52 //
489
Estére...:)
![](http://www.alfaamore.hu/files/forum/00385/00385561t.jpg)
Csabi08-01-2018 18:33:41 //
488
A Choco Madness csokis, karamellás, mogyorós ízjegyeire nyeltem egy nagyot. Ezt kipróbálom,bár eddig a friss pörköléssel mindig mellé nyúltam..:)
Kazes☻08-01-2018 15:39:44 //
487
![](http://www.alfaamore.hu/files/forum/00385/00385557t.jpg)
:)
Sokszor Pall & Yotz van otthon. Choco vagy Indian Choco.
Emellett szeretem meg a Bagira Brazilt, Casino Mocca ritkabban Lucky Cap. Ez utobbi kettonel valtogatom , hogy milyen.
Csabi07-01-2018 19:54:11 //
485
Azt gondoltam valamennyit hűl a beállított hőfok a szűrőig. A többi stimmel.
Szűrt víz megy a gépbe, plusz még a víztartályban is van egy ionszűrő.
Az esővizet "piszkosnak" érzem így elsőre... főleg fűtési időszakban. Vagy mondhatnám úgy is, hogy egyelőre a szűrt vízzel nincs bajom :)
kb kéthavonta átmosatom citromsavas oldattal, plusz a fejet, havonta Cafiza-val...és bízok az örök életben :)
GT Ɨ|ѯ07-01-2018 17:14:25 //
484
Abszolút:-)
Na igen, ez a vitatott témák közé tartozik.
Üresen 88-96 fokos víznek kell lennie. "92-re szoktam beállítani"
Főzéskor pedig a kifolyt kávénak: 65-70 fokosnak.( illetve a csésze amibe kifolyik 60 fokosra előmelegítve)
Átfolyási idő 20-25 mp...én "23-ra állítom"....
Fontos hogy tisztított, szűrt vizet használj, hogy a víz íze ne vigye a kávét más ízvilág írányába.
Ezt a kávégéped is megköszöni. Lehet megköveznek de a legolcsóbb jó minőségű vizet forralt esővizzel lehet előállítani.
Eme elméletet Gt cartárs is használja :)
Csabi07-01-2018 15:55:49 //
482
"Mindenképpen mérj kifólyó hőfokot üresen, és kávéval is."
Mi számít jónak, mi az elvárt?
GT Ɨ|ѯ07-01-2018 15:04:33 //
481
Caffé Gioia, Goppion, Veronesi, August, Lamigi, így kapásból.
GT Ɨ|ѯ07-01-2018 15:02:23 //
480
Csabi07-01-2018 13:22:48 //
479
Igen olvastam, hogy lecserélted egy újra. Én csak a beépítettel kísérletezek, amiben még nem találom a hibát. Előtte soha nem gondoltam volna, hogy mondjuk a 16fokozatú skálán egy osztás állítás már mennyit számít...Vagy éppen mennyire nem mindegy , hogy 90 vagy 92fokon jön le a kávé...mindenesetre szórakoztató játék ez :)
Áá ez igen :-) Szép alkotások :-)
Én is most tapogatózok, őrlő csere után kicsit más világ van, hirtelen könnyű lett kísérletezni.
Csabi07-01-2018 12:01:35 //
477
köszi! :)
Köszi a választ! Igen, ezért próbáltam ki, mert jókat olvastam róla.
A 9 Bar nálam inkább 9.5, de elvileg, ha valami el nem toszódott azóta, akkor ez rendben van. Sufni módszerrel van beállítva, a biztonsági szelepből flexeltem egy hangyányit és azt állítottam be. De a nyomás az nyomás :-)
A hőfok szokott sok lenni ezeknél a Gaggia-knál úgy tudom, de ennél a kávénál csak még savanyúbb, ha hűtési céllal vizet csapolok.
A hőfok mérése lesz a következő, úgyis tervezem, hogy hőfok szabályzósra alakítom. Ehhez jó tudni, hogy most hol állunk.
Ezen kívül szerintem hagyom ezt a Pin Up-ot, keresek olyat amivel megbírkózok. Kaptam nemrég egy Caffé Perla Rosso-t, kíváncsi leszek. Ez is keverék, ha ezzel sem birok, akkor én vagyok béna :-)
hűűű, a Latte Macchiato nagyon jól néz ki :) na persze a többi is :)
grat, és üdv :)
Csabi07-01-2018 11:46:00 //
474
Üdv mindenkinek!
A sok autós topic között igazi gyöngyszem ez, köszi érte! :)
Egy éve főzök karos kávéfőzővel(Catler 8013), 20-25 fajta kávét kipróbáltam, és rájöttem, hogy a 100% arabica , single origin kávék nem az én világom...Valószínűleg tartom, hogy nem találtam meg az én elképzeléseimnek a megfelelőt. Gondolom a robusta hiánya miatt :)
Adódik a kérdés, ki mire esküszik eszpresszó vonalon?
Az eddig kipróbált kávék közül a
-Pellini N°9
-Lavazza Espresso Cremoso(lila) , nagyon jó csokis utóízzel,(nekem erős)
-Inpunto Italiana
vált be.
Szóval kinek mi? :)
Pár kép:
![](http://www.alfaamore.hu/files/forum/00385/00385518t.jpg)
![](http://www.alfaamore.hu/files/forum/00385/00385519t.jpg)
![](http://www.alfaamore.hu/files/forum/00385/00385520t.jpg)
![](http://www.alfaamore.hu/files/forum/00385/00385521t.jpg)
2012-ben 2. helyen végzett az év kávéja megmérettetésen.
80% arabica és 20 % robusta arányú keverék kávé...
'88-92 fokos vizet produkáló vízhőfokkal jön ki az íze....
Sajnos az is ide tartozik, hogy 9 bar nyomást is igényelne...
Főzés elött azért is érdemes csapolni hogy, ne a hőcserélőben "álló" vízzel készüljön a kávéd.
Mindenképpen mérj kifólyó hőfokot üresen, és kávéval is.
Na ja, de a Gaggia az gyárilag túl tudja tolni a hőfokot. Más kávéknál ez jött be, hogy csapolok egy kicsit amivel hűtök a vizen. A keserű ízre hajlamosak így jók. Ez meg sehogy. Nagyobb hőfokon elviselhető de nem jó :-) Szóval lehet GT-nek lesz igaza, ez a kávé kuka. Megy a komposztba :-S
Sztem nem kell csapolni elotte.nagy hofokkal mehet neki.ha 100% arabika az birja a hot. En a daraloval nem jatszok.25 sec 2-2.5 cl megvan akkor ok. A hofok a gond, de nem vagyok barista csak alfas orakeszito😉.
GT Ɨ|ѯ06-01-2018 19:52:58 //
470
Küld vissza és olasz / pörkölésű / kv-t fogyassz akkor nm szaladsz bele ilyenbe...
Kérdésem volna, hátha valaki tudja, hogy hol a problem. A Pacificcaffé-tól rendeltem Pin Up Espresso - t, amit dicsérnek többen. Egyszerűen nem bírok vele, mindenhogy savanyú. Van amikor egész durván, mintha citromlé lenne benne, van hogy tompább. Talán magasabb hőfokon (értsd: nem csapolok vizet főzés előtt) valamivel jobb. Őrlés finomsággal semmi nem változik csak a crema színe. De az sem közelíti meg a rendelésem mellé ajándékba küldött dark roast kávét. Én rontok el valamit, vagy a kávé nem tuti?
GT Ɨ|ѯ03-01-2018 17:34:35 //
468
BUEK kedves Alfas kaves tarsaim😀!
![](http://www.alfaamore.hu/files/forum/00385/00385450t.jpg)
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.