Még egy előnye van a Blaunak, ez az egy márka, amit a mulfikormányhoz illeszteni lehet és műxik a távvezérlés (már akinek van).
Amúgy szerintem árarányos a márka.
Volt pár darab nálam, sose volt semmi panaszom működtek.
Forum >> Alfa-HiFi
Piritu - 1.000.00027-11-2007 19:07:50 // 2677
ystuc27-11-2007 14:34:01 // 2676
Ez az USB engem nem mozgat. nekem SD kártyahely van. :-)
Dekka27-11-2007 14:25:22 // 2675
sebaj, értjük akkor is ha becézed :P
Dekka27-11-2007 14:22:56 // 2674
az teny h gyenge volt a tunere, de en eleve ugyvettem radiot hmp3-mat tudjon,mert ugyis az fog szolni, amugy Seltronic volt, nem egy nagy marka, de az árát boven megerte, es nem is szolt nagyon szarul
Liquid27-11-2007 14:21:39 // 2673
kekeszbe=rekeszbe :))
Liquid27-11-2007 14:21:14 // 2672
ha USB-set választok, akkor az az elgondolás, hogy vagy a kormány mellett/alatt balra lévő kis kekeszbe építek egy USB aljzatot, vagy a kesztyűtartóba.
Nem fogom naponta kivenni a pendrive-ot.
Az tény hogy a nonamek között van olcsón olyan, ami még jól is néz ki, és a jövő hetet is tudja, csak félek, mert volt már noname rádióm, ami csak álló helyzetben vette jól az adást olyan sz@r volt a tunere.
Nem fogom naponta kivenni a pendrive-ot.
Az tény hogy a nonamek között van olcsón olyan, ami még jól is néz ki, és a jövő hetet is tudja, csak félek, mert volt már noname rádióm, ami csak álló helyzetben vette jól az adást olyan sz@r volt a tunere.
Dekka27-11-2007 14:15:17 // 2671
nekem a régi(ellopott) noname magnom tök fasza volt, elolapjan az usb meg a kartyanyilas, fedo nemvolt, minek logjon, es kb leszartam h kiall a pendrive a magnobol,mert mindenki csak nezett,mint rozi a moziban, h mirol szol a zene :D es raadasul nagyon elgedett voltam vele, meg nem kellett a muszerfal alá nyulkalni h kivegyem.
Liquid27-11-2007 14:12:35 // 2670
Igazából a nem noname kategóriában egyedül a Blaupunktnál találtam számomra értelmes áron olyat, aminél vagy hátul van USB, vagy nem fedett a kártyafoglalat.
Mert napi használatban hülyén néz ki ha az előlapból áll kifele a pendrive, vagy pedig állandóan lóg a kártyafoglalat fedele.
Mert napi használatban hülyén néz ki ha az előlapból áll kifele a pendrive, vagy pedig állandóan lóg a kártyafoglalat fedele.
Liquid27-11-2007 14:05:27 // 2669
nekem is JVC-m van most. nagyon szeretem, mert logikus és egyszerű a kezelése, csak a CD mechanika kezdi megadni magát.
ystuc27-11-2007 14:03:37 // 2668
Mindenkinek más az igénye. De ami nekem nagyon bejött, az a Kenwood. Nagyon szerettem. Most JVC-m van, és ezzel is tökéletesen megvagyok elégedve.
Aztán van, aki a Sony-ra esküszik, van, aki Pioneer-ra.
Aztán van, aki a Sony-ra esküszik, van, aki Pioneer-ra.
Liquid27-11-2007 13:37:09 // 2667
és melyik márkát ajánlanád?
ystuc27-11-2007 13:13:39 // 2666
Én Blaupunktot sosem vennék... Nekem volt, rossz a tapasztalat.
Liquid27-11-2007 13:02:05 // 2665
val valakinek tapasztalata ezekkel kapcs. ?
Ill. mit javasoltok?
Ill. mit javasoltok?
Liquid27-11-2007 13:01:12 // 2664
fejegységet szeretnék cserélni a nem túl távoli jövőben :)
nincs túl nagy igényem, max. 30-40e-t szánok a projektre.
E kettő szimpatikus:
- Blaupunkt Kingston MP47 (a hátsó USB miatt)
- Blaupunkt Canberra SD27 (az előlapi, nem fedett SD foglalat miatt)
nincs túl nagy igényem, max. 30-40e-t szánok a projektre.
E kettő szimpatikus:
- Blaupunkt Kingston MP47 (a hátsó USB miatt)
- Blaupunkt Canberra SD27 (az előlapi, nem fedett SD foglalat miatt)
Gonosztevő21-11-2007 21:11:17 // 2663
Szereztem új erősítőt.Házba való DENON elcseréltem az autósomra.Sztem jó bót volt.Akkorát szól h nem igaz :D hangváltókat holnap hozom a ládákhoz,mertr ez nem vágja meg teljesen.
GT Ɨ|ѯ20-11-2007 21:01:03 // 2662
Megvan a gyári szervízcíme!!
Nekem is kilett cserélve 4éve 4000 volt a 2 db mély:-))
elporladt a gumi:-)))
Pénteken nyomom a tel.számot!:-)
Nekem is kilett cserélve 4éve 4000 volt a 2 db mély:-))
elporladt a gumi:-)))
Pénteken nyomom a tel.számot!:-)
Kau19-11-2007 22:20:40 // 2661
Sziasztok hifi guruk! Kéne egy kis segítség.
Igaz nem autóhifi, de hátha tudtok olyat, aki hangfalakat javít. Van 2db 50cm-s Videoton hangfalam, amin az idő múlása miatt tönkre ment a membrán ill. annak a széle. (Szétmálott). Lehet, hogy rosszul fogalmaztam :)
Úgy hallottam, viszonylag olcsón lehet javíttatni. De ki foglalkozik ilyennel?
Elsősorban Bp. Pest és Nógrád megyében érdekelne. Előre is köszi a segítséget.
Igaz nem autóhifi, de hátha tudtok olyat, aki hangfalakat javít. Van 2db 50cm-s Videoton hangfalam, amin az idő múlása miatt tönkre ment a membrán ill. annak a széle. (Szétmálott). Lehet, hogy rosszul fogalmaztam :)
Úgy hallottam, viszonylag olcsón lehet javíttatni. De ki foglalkozik ilyennel?
Elsősorban Bp. Pest és Nógrád megyében érdekelne. Előre is köszi a segítséget.
147--R o s s O18-11-2007 20:47:15 // 2660
Köszi a fáradozást, de lehet hogy mégiscsak az a biztosítékkeresés lesz most aktuális, mert egyenlőre nem tudom sajna megengedni magamnak az új prüntyögtetőt..... :( de azért nagyon szépen köszönöm a fáradozást ;)
üdv: B.
üdv: B.
GTVili18-11-2007 20:02:50 // 2659
A biztosítékok azthiszem a kormányoszlop alatt vannak (legalábbis nálam)....a jövő héten megkérdezem neked...2-3 hetente van új akció...
147--R o s s O18-11-2007 18:47:50 // 2658
Hát igazából símán lehet... de mivel ahogy találóan mondtad "újonc" vagyok így egyenlőre azt se tudom hogy a biztosítékot hol keressem. :_:
Ő az első saját autó és még sokat kell tanulni ;) de lelkes vagyok
Amúgy ettől függetlenül is nagyon gondolkodom ezen az alpineon mert zenéim java mp3, oszt jó lenne ha tudnám prüntyögtetni.
Ha estelg meg tudnád kérdezni az ismerősödet (gondolom ő az)
hogy mennyit tud engedni a feléből.. :D az szuper lenne (mert nála 41 ért láttam, de máshol 35 körül meg lehet szerezni) oszt kicsit sovánka a pénztárca
köszi a segítséget
B.
Ő az első saját autó és még sokat kell tanulni ;) de lelkes vagyok
Amúgy ettől függetlenül is nagyon gondolkodom ezen az alpineon mert zenéim java mp3, oszt jó lenne ha tudnám prüntyögtetni.
Ha estelg meg tudnád kérdezni az ismerősödet (gondolom ő az)
hogy mennyit tud engedni a feléből.. :D az szuper lenne (mert nála 41 ért láttam, de máshol 35 körül meg lehet szerezni) oszt kicsit sovánka a pénztárca
köszi a segítséget
B.
GTVili18-11-2007 15:14:37 // 2657
Üdv idegen! Na jó nem....Üdv Minálunk Újonc! ;-) Azt a fejet csak ajánlani tudom,kiváló hangja van! Sőt....lehet hogy a beszerzésében is tudok segíteni.Ugyanis az egyik,nagyon jó barétom forgalmazó.....Alpine....Ground Zero...SAL....stb-stb.
Egyébként nem lehet hogy csak a bizti ment ki.....?
Egyébként nem lehet hogy csak a bizti ment ki.....?
147--R o s s O18-11-2007 14:10:12 // 2656
Sziasztok!
A segítségeteket szertném kérni. A problémám a következő: A kicsi piros tocsimban egy pillanat alatt elnémult a rádió (gyári kazettás:)) és azóta se nagyon lehet bekapcsolni. Szerintetek érdemes ezzel szerelőhöz menni, vagy inkább ruházzak be egy új fejegységre? Gondolom ha valami szakihoz megyek az minimum 5 rongyért áll szóba velem + alkatrész. Akkor már lehet értelmesebb lenne befektetni egy ilyenbe:
Alpine CDE-9871RR (piros) link
Azért is gondoltam erre, mert színben talán nem üt el a beltértől és van egy iPOD-om amit tök jó lenne ha tudnék használni a kocsiban. Esetleg valakinek valamilyen tapasztalata van az "ipodakocsiban" témában (hogyan töltödik, dokkolás, bármi??
Előre is köszi a segítséget!!
üdv: Balázs
A segítségeteket szertném kérni. A problémám a következő: A kicsi piros tocsimban egy pillanat alatt elnémult a rádió (gyári kazettás:)) és azóta se nagyon lehet bekapcsolni. Szerintetek érdemes ezzel szerelőhöz menni, vagy inkább ruházzak be egy új fejegységre? Gondolom ha valami szakihoz megyek az minimum 5 rongyért áll szóba velem + alkatrész. Akkor már lehet értelmesebb lenne befektetni egy ilyenbe:
Alpine CDE-9871RR (piros) link
Azért is gondoltam erre, mert színben talán nem üt el a beltértől és van egy iPOD-om amit tök jó lenne ha tudnék használni a kocsiban. Esetleg valakinek valamilyen tapasztalata van az "ipodakocsiban" témában (hogyan töltödik, dokkolás, bármi??
Előre is köszi a segítséget!!
üdv: Balázs
Arno16608-11-2007 11:35:12 // 2655
Sziasztok!
Keresnék pár önként vállalkozót egy alfa specifikus mp3 lejátszó teszteléshez.
Erről lenne szó: www.loudlink.eu - praktikus megoldás ha az ember nem akarja lecserélni a gyári fejegységet...
Amit nagyvonalakban tudni kell róla:
CD tár helyére dugható, ugyan úgy működik mint az eredeti CD tár (minden 147
képes CD tárat kezelni, max a kábel hiányzik gyárilag, de van készleten az
is), csak SD kártyáról veszi a zenét annak minden előnyével.
(Rázkódás gondok nincsenek, másolás egyszerűbb, kompaktabb a cucc stb.)
Egy kicsit gagyi, de beszédes video hogy érthetőbb legyen a dolog:
http://www.loudlink.eu/images/loudlink_install_alfa147_156.wmv
Légyszi írjon aki benne van a dologban , cserébe kedvezményesen, 41e forint helyett 25e-ért oda tudjuk adni az első 10 jelentkezőnek.
ConnectNAV-os nemcsak standard CD-s (ami a videon is latszik) 147 / 156 / GT -k is jöhetnek, sőt!!!
Oldalamra vagy az info@loudlink.eu címre írjatok pls!
Kösz,
Arnold
Keresnék pár önként vállalkozót egy alfa specifikus mp3 lejátszó teszteléshez.
Erről lenne szó: www.loudlink.eu - praktikus megoldás ha az ember nem akarja lecserélni a gyári fejegységet...
Amit nagyvonalakban tudni kell róla:
CD tár helyére dugható, ugyan úgy működik mint az eredeti CD tár (minden 147
képes CD tárat kezelni, max a kábel hiányzik gyárilag, de van készleten az
is), csak SD kártyáról veszi a zenét annak minden előnyével.
(Rázkódás gondok nincsenek, másolás egyszerűbb, kompaktabb a cucc stb.)
Egy kicsit gagyi, de beszédes video hogy érthetőbb legyen a dolog:
http://www.loudlink.eu/images/loudlink_install_alfa147_156.wmv
Légyszi írjon aki benne van a dologban , cserébe kedvezményesen, 41e forint helyett 25e-ért oda tudjuk adni az első 10 jelentkezőnek.
ConnectNAV-os nemcsak standard CD-s (ami a videon is latszik) 147 / 156 / GT -k is jöhetnek, sőt!!!
Oldalamra vagy az info@loudlink.eu címre írjatok pls!
Kösz,
Arnold
GTVili04-11-2007 19:57:46 // 2654
Nagyon szívesen megfülelek bármit.;-))) Addigis nézz körül a haverom oldalán........:gulacsigalery.tvn.hu..........Ha kint voltál Kiskunlacházán akkor láthattad a munkáját...ő csinálta azt a sárga NSX-et.
TSiga ( I am the TSIG)04-11-2007 18:58:14 // 2653
Igazából csak egypár kép kellene, hogy mit hova helyeztek el a kocsiban. Hogy lett megoldva a hangszórók beépítése.
Nézd, így is vérzett a szívem, amikor a Recaro belsőhöz való ajtókárpitot kellett szétszabni. Ha van valami esztétikus megoldás, előbb megnézném képen és atán csinálnám csak meg. Kiváncsi lettem volna, hogy hogyan lett a csomagtartó is kialakítva.
Amúgy köszönöm az eddigi segítségedet az elméleti munkához. Remélem, ha kész lesz a zene (egyszer valamikor), megszakérted.
Nézd, így is vérzett a szívem, amikor a Recaro belsőhöz való ajtókárpitot kellett szétszabni. Ha van valami esztétikus megoldás, előbb megnézném képen és atán csinálnám csak meg. Kiváncsi lettem volna, hogy hogyan lett a csomagtartó is kialakítva.
Amúgy köszönöm az eddigi segítségedet az elméleti munkához. Remélem, ha kész lesz a zene (egyszer valamikor), megszakérted.
GTVili03-11-2007 21:11:14 // 2652
Sajnos nem...kérdeztem a havert,de nem tud róla semmit.Miért olyan fontos?Valami részletmegoldás érdekel?
TSiga ( I am the TSIG)03-11-2007 20:59:34 // 2651
Jó jó! Csak már annyit hallottam ezt-azt a "profi" hifistáktól és kellett egy etalon válasz is. Elöl a 13-as komponens Hertz. Bár elfért volna egy 16-os is, csak fostam, hogy nem lehet beszabni.
Tényleg! Megtudtál valamit arról az épített 155-ös demoautóról? Macaudio volt benne.
Most megyek aludni, meg mákos nudlit falni.
Tényleg! Megtudtál valamit arról az épített 155-ös demoautóról? Macaudio volt benne.
Most megyek aludni, meg mákos nudlit falni.
GTVili03-11-2007 20:49:40 // 2650
Nagyon-Nagyon sokat számít!!!!!!!!!!Az összes hangszóró valamennyire irányítottan szól....és ez a magasabb frekvenciák felé egyre inkább igaz. Tudod a fütty és a hajókürt esete.....
A fáziskésések miatt gyakran szétesik a hangkép.A legjobb az lenne ha minden hang egy pontból jönne.Ez vagy egy szélessávú hangszóróval (ami párszáz Hz-től 20-22kHz-ig szól) vagy egy igazán jó koax-al megvalósítható.Az igazán jó alatt pl. a Helix vagy a Monacor valamelyik jobb tipusára gondolok.A Magnat,M.N.C,SAL,Fusion...stb nem a jó koax kategória.....a jobbaknak pl. selyem dóm a magasa,és külső keresztváltó van hozzá....
A fáziskésések miatt gyakran szétesik a hangkép.A legjobb az lenne ha minden hang egy pontból jönne.Ez vagy egy szélessávú hangszóróval (ami párszáz Hz-től 20-22kHz-ig szól) vagy egy igazán jó koax-al megvalósítható.Az igazán jó alatt pl. a Helix vagy a Monacor valamelyik jobb tipusára gondolok.A Magnat,M.N.C,SAL,Fusion...stb nem a jó koax kategória.....a jobbaknak pl. selyem dóm a magasa,és külső keresztváltó van hozzá....
TSiga ( I am the TSIG)03-11-2007 20:35:29 // 2649
Tényleg olyan sokat számít ha az ajtóban a mélyközép felém van fordítva és nem a bokámnak zenél?
Vannak hülye kérdéseim...
Vannak hülye kérdéseim...
TSiga ( I am the TSIG)03-11-2007 20:28:21 // 2648
Miért Audiovox? Mert nem túl bonyolult a kütyü - VME9112- és rendes kijelzője van ami még DVD-hez is elég lenne, ha erérmozit akarnák kézni a kocsiban. Nekem arra kell, hogy tisztán szóljon, lejátsza a vajaskenyeret is, le lehessen olvasni a kijelzőjét gyorsan. Igaz, hogy még csak hezitálok. A Sony felé is kascintgatok - MEX-R1- és a Clarion sem jönne rosszul. Ha esetlej nagyobb kijelzőset vennék -2DIN, vagy motoros előlap- csak azért, mert betennék egy DVB-T modult is. A DVB-T modul még elég drága, de egy asztalit már én 10 ezerért tudok venni. Csak átrakod egy kicsi dobozba és kap 12 voltot. a scartot kiszeded és csak RCA-t használsz. Antennára szintén van kedvezményem a Hirschmannban. Az sem lenne gond.
Melyik lenne az az Alpine fej?
Melyik lenne az az Alpine fej?
GTVili03-11-2007 20:04:37 // 2647
Az Audiovox-ot nem ismerem,kérdezd GEORGE-ot neki van egy.Miért esett rá a választás?
Tudok egy kiváló hangú Alpine fejegységet,és az ára sem vészes.
Tudok egy kiváló hangú Alpine fejegységet,és az ára sem vészes.
TSiga ( I am the TSIG)03-11-2007 19:32:18 // 2646
Na nálam pont fordítva van. Az első szett szól a fej erősítőjéről, mert viszonylag kis teljesítményű és magas az eérékenysége. A hátsó fertájban az ovál szól az erősítőről. Ugyanúgy 2x50 Wattot kap a hátulja, csak nem volt midegy, hogy a fej vicik-vacak végfokáról, meg egy cingár drótról kapja a mannát, vagy egy rendes akksitól jövő normális kábelből táplálkozó erősítőről. A fej a műszerfalba nem igazán tud szellőzni, az erősítő meg a csomagtartó levegőjét élvezi. Egyébként a következő cél egy olyan fej beszerzése, aminek 4 db kisszintű kimenete van. Így nem fog úgysem melegedni, mint most.
Tényleg: ezekről az Audiovox fejekről van valami véleményed? Kinéztem egy 1 DIN-est, ami 70 pénz. Ugyanaz JVC-ben kb. 120.
Az a fura, hogy minden értelmes zenét szeretek. Kraftwerktől kezdve Scooteren át egészen Bach d-moll tokáta és fugájáig. Az utóbbitől már most is lobog a fülem a kocsiban, pedig nincs ládám. :P
Tényleg: ezekről az Audiovox fejekről van valami véleményed? Kinéztem egy 1 DIN-est, ami 70 pénz. Ugyanaz JVC-ben kb. 120.
Az a fura, hogy minden értelmes zenét szeretek. Kraftwerktől kezdve Scooteren át egészen Bach d-moll tokáta és fugájáig. Az utóbbitől már most is lobog a fülem a kocsiban, pedig nincs ládám. :P
GTVili01-11-2007 20:05:35 // 2645
Egyszerű az egész....az első szettet és a ládát bekötöd az erősítőröl...úgy hogy a fejegység front kimenetéről hajtod....a két ovált meg meghajtod a fej beépített vicik-vacak végfokáról...a hátsóról.
Ha zenét hallgatsz akkor a faderrel előrehúzod...ilyenkor szól a szett meg a láda.Ha meg beül a fater,akkor picit hátrahúzod...és akkor szól az ovál is...
Ha zenét hallgatsz akkor a faderrel előrehúzod...ilyenkor szól a szett meg a láda.Ha meg beül a fater,akkor picit hátrahúzod...és akkor szól az ovál is...
TSiga ( I am the TSIG)01-11-2007 18:04:14 // 2644
Amúgy mint távközléstechnikus, tanultam a hangvisszaadó berendezésekről, és akusztikai alapokat, csak nem akarom megbántani fateromat, ha már gondolt rám és vett hangszórókat, meg erősítőt.
Az már más krdés, hogy nem tűröm el senkitől, hogy valamit is vegyen az autómhoz. (hacsak nem nitrorendszer vagy benzin)...
Az már más krdés, hogy nem tűröm el senkitől, hogy valamit is vegyen az autómhoz. (hacsak nem nitrorendszer vagy benzin)...
TSiga ( I am the TSIG)01-11-2007 17:59:06 // 2643
Most mit csináljak Cartárs? A Plye-t még faterom hozta németből. Ugyan úgy voltam azzal a Sony 4x50-es erősítővel, ami a hátsó szettet hajtja. Csak nem modhatom, hogy nem kell. Különben is: beletenni az első ajtóba nem lehet a nagyobált, bár meglehetne csinálni, csak ronda lenne sztem. Legideálisabb az lenne, ha betennék egy 16 komp. szettet előre, hátra meg egy ládát. Az egész meg egy rendes erősítőtől menne. Fejnek tennék Sony Mex R-1-et vagy egy dupla DIN-es Clariont. A DVB-T modult meg csak a szakmai érdeklődésem képpen.
Jata01-11-2007 17:42:20 // 2642
Egyetértek Cartárs! Igy van! :)
GTVili01-11-2007 14:41:33 // 2641
Én személy szerint nem szeretem az ovált...de inkább úgy mondom hogy nem szeretem a hátsó hangszórókat.....a moziban sem háttal ülök a vászonnak!Zavaró lehet a hátulról szóló magas-közép.A mélyet is csak azért lehet hátra rakni,mert 80Hz alatt nagyon rossz az irány érzékelés...vagyis:nem lehet megállapítani hogy honnan jön a hang.
Egy egyszerű példa: a füttyöt bekötött szemmel is megmondod hogy honnan jön....de a hajókürtöt a ködben?
Amúgy nem rossz az alap...
Egy egyszerű példa: a füttyöt bekötött szemmel is megmondod hogy honnan jön....de a hajókürtöt a ködben?
Amúgy nem rossz az alap...
TSiga ( I am the TSIG)01-11-2007 13:47:54 // 2640
Üdvöz! Nekem a 155 -ben egy 13-as kétutas szett van elöl. A magasakat feltettem a 10 cm-es helyére a műszerfalba, a mélyközepeket meg beletettem az ajtóba. Hátul a kalaptartóban van egy Pyle PD69-S3-nak nevezett szerkezet: egy 6x9-es nagyovál a mélyeknek, egy 10 cm-es a közepeknek és egy csipogó a C-oszlop tetején. Gondolkodtam, hogy még teszek be egy kis ládikát a csomagtartóba, ami nem rázza le a rendszámomat. Haveroim szerint elég a két nagyovál a mélyeknek. Vélemény?
Viktor188531-10-2007 22:10:14 // 2639
Valami JBL-t de most nem találom a linket. De lehet egyik círtársunk jóvóltából lesz egy sony xplod komponens elérhető áron, csak még nem írta hogy elfogadja e az ajánlatom, de ha igen akkor azt veszem mindenképpen.
GTVili31-10-2007 21:21:03 // 2638
Elég tájékozottak vagytok cartársak!:-)))) Mindig öröm ilyet olvasni.Én a magam részéről szinte soha nem javaslom a koaxokat.Egy-két esettől eltekintve nem jó választás......a különálló komponensek magasabb minőségi szintet képviselnek.Amennyiben lehetséges a két,vagy három hsz-t a lehető legközelebb kell elhelyezni egymáshoz.Ez persze nem mindíg lehetséges.Pláne egy 16-os esetében...azt elég nehéz befaragni a műszerfalba...;-)
A nem megfelelő elhelyezés sok bosszúságot okozhat...nincs sztereo térhatás,dinamikátlan, "lapos" hangzás...
Olyan autóban aminek a műszerfal tetején van gyári hely,egy 10cm-esnek...pl.155-ös....na ott beválhat egy jó kis koax.....
A nem megfelelő elhelyezés sok bosszúságot okozhat...nincs sztereo térhatás,dinamikátlan, "lapos" hangzás...
Olyan autóban aminek a műszerfal tetején van gyári hely,egy 10cm-esnek...pl.155-ös....na ott beválhat egy jó kis koax.....
-----------31-10-2007 19:20:14 // 2637
mit néztél ki?
Viktor188531-10-2007 19:06:26 // 2636
Köszönöm! akkor marad a komponens! Azért amit én néztem ott 7000ft a különbség az egyik 8000 a másik 15000Ft, azért nekem ott nagy a különbség most:)
Poló31-10-2007 18:50:17 // 2635
Szia!
Megoldható az is, hogy veszel egy koaxot és marad a gyári csipogó. Kell eléjük tenni egy hangváltót, a magas az menne a gyári csipogóra, a mély pedig a koaxra. De ez hangminőségben nem lesz valami jó. A komponensek sokkal szebben szólnak, jobb a színpadkép is. Árban szerintem nincs nagy eltérés köztük.
Megoldható az is, hogy veszel egy koaxot és marad a gyári csipogó. Kell eléjük tenni egy hangváltót, a magas az menne a gyári csipogóra, a mély pedig a koaxra. De ez hangminőségben nem lesz valami jó. A komponensek sokkal szebben szólnak, jobb a színpadkép is. Árban szerintem nincs nagy eltérés köztük.
-----------31-10-2007 18:49:47 // 2634
Előre leszögezem, nem vagyok szakember. De a koax-os gyakorlatilag 2, vagy 3 hangszóró egybeépítve (2utas, vagy 3utas), ahol az egyik a mélyebb, másik a magasabb (3utasnál harmaidk a középfrekvenciás) hangokat adja. Ha emellett még bent hagyod a gyári csipogót, kb csak annyi történik, hogy több magas fog szólni, de valóban mivel a lábtérből inkább csak a mélyek jutnak el a füledig, nem hiszem h zavaró lenne. (Minél messzebb távolodsz egy hangforrástól, legelőbb a magas hangok halnak el a levegőben, mivel a kisebb hanghullámok könnyebben kioltják egymást a füledig vezető úton. A mély hangok (távolabb van a hullám két csúcspontja) messzebbre hallatszódnak. Tehát a lentről jövő (többlet) magas hangok kevésbé érnek el a füledig, mint a csipogóból szólók.)
Viktor188531-10-2007 18:41:56 // 2633
Hali! Kérlek benneteket valaki világosítson fel, mert akárkit hívok mindenki mást mond! Szóval hangszórók: koax és komponens, amit nekem sikerült kideríteni az az hogy a koaxosban belevan építve a magas, ami akkor nem jó ha ajtóba szereljük, mert akkor a lábunkkal eltakarjuk a magasat. Mivel nekem ajtóba lenne ez a megoldás nem jó, marad a komponens amihez van külön csipogó amiből jön a magas. Remélem eddig igazat írtam:) Nekem eddig komponens volt a gyári, de sajna kikell cserélnem. A kérdésem az lenne hogy ha nem veszem ki a gyári csipogót és koaxálisat veszek az úgy megoldható e, vagy tényleg marad a komponens ami drágább. Választ előre is köszönöm, remélem itt már kapok végre választ:) Üdv: Hercy
-----------31-10-2007 18:36:45 // 2632
én se fogok a gépből koncerttermet csinálni, még erőlködőt se akarok bele tenni. viszont a media marktban a múltkor elég jó kis akciót fogtam ki, onnan származtak az előző vas hangadói...remélem most is szerencsével járok.... egyébként meg néha így is inkább kikapcsolom a hifit, elég nekem ahogy a v6-os zenél
131-10-2007 18:28:32 // 2631
Sajnos nincs:-(((
Jelenleg csak a gyári négy hangszóró zizeg bent, amit egy Sony Minidisc fejegység cincogtat. Igaz hangnyomásos technikát nem is szerelnék be a verdába, viszont a "minőséget" jó lenne megvalósítani, valami kompromisszumok árán :-))))
Jelenleg csak a gyári négy hangszóró zizeg bent, amit egy Sony Minidisc fejegység cincogtat. Igaz hangnyomásos technikát nem is szerelnék be a verdába, viszont a "minőséget" jó lenne megvalósítani, valami kompromisszumok árán :-))))
-----------31-10-2007 18:14:24 // 2630
gondolom neked már van bent valami komolyabb hangadó, azért ment tönkre a hallásod:) am nekem is úgy rémlik, h egy a méret
131-10-2007 18:05:53 // 2629
Ha jól emléxem a 145/146 topicban már volt szó a hagadók méretéről és aztat írták, hogy 16,5 cm, de lehet hogy rosszul emléxek, mert mán öreg vagyok, és nem túl jó a hallásom :-DDDDDDD
Ákimáki31-10-2007 18:01:26 // 2628
Na akkor én is megvizsgálom, hogy mi a gyári méret, aztán visszatérünk a Tmára.
De köszönöm a felajánlást, így előre is.
De köszönöm a felajánlást, így előre is.
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
0
Guests0
485
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?