Forum >> 147
AlfaBoy01-07-2008 16:42:13 // 35882
Belül nyikorog a pedálnál, vagy kívül a motortérben??? :-)
Makita01-07-2008 16:41:51 // 35881
A totalcar-on olvastam nemrég egy hasonló történetet,de ott egy hgt punto volt a beteg!
Ott is addig jártak a szerelőre amíg meg nem csinálta rendesen,először verőemberek mentek oda egy finom tárgyalásra,majd akkor a szerelő ígért fűt-fát,majd feljelentéssel fenyegették meg a szerelőt,ha jól emlékszem,de végül kész lett az autó!
Ott is addig jártak a szerelőre amíg meg nem csinálta rendesen,először verőemberek mentek oda egy finom tárgyalásra,majd akkor a szerelő ígért fűt-fát,majd feljelentéssel fenyegették meg a szerelőt,ha jól emlékszem,de végül kész lett az autó!
modern01-07-2008 15:57:54 // 35880
Hali
tudd valaki valami okosat miért nyikorog a kuplung ha kinyomom, vagy hogy hogyan lehet orvosolni? kicsit idegesítő hosszú távon :)
tudd valaki valami okosat miért nyikorog a kuplung ha kinyomom, vagy hogy hogyan lehet orvosolni? kicsit idegesítő hosszú távon :)
AlfaBoy01-07-2008 14:45:01 // 35879
Hát igen, ez lenne a cél :-D
Gabriel01-07-2008 14:44:02 // 35878
de ha elmondja ezeket az érveket, amiket a fogyasztóvédelem mondott azért szerintem megindul a kéz és megcsinálja azt a kocsit...
AlfaBoy01-07-2008 14:39:00 // 35877
Azt azért ne veszítsük szem elől, hogy Szájmonnak autóra van szüksége minél hamarabb...
Gabriel01-07-2008 14:36:10 // 35876
a másik nagy erő a TotalCar, szerintem ott ha valaki beküld egy levelet és ők kiteszik eléggé lerontja a szerviz renoméját
AlfaBoy01-07-2008 14:33:55 // 35875
Igen, ez csak végső esetben jó, mert ez több hónapig is eltarthat, ami ugye azt is jelenti, hogy neked addig nincs autód... Első körben mindenképpen megegyezés kellene...
:Szájmon:QV:147:GT:01-07-2008 14:30:04 // 35874
Ebből szerencsére nagyon ki vagyok okítva mind Igazságügyi szakértőből mind Fogyasztó védelemből...
Ráadásúl kapcsolatom tényleg van a fogyasztóvédőkkel, beszéltem is velük a délelőtt vázoltam nekik a dolgot...mellettem vannak mint fogyasztó, azt mondták h ha megteszem a hivatalos bejelentést akkor 30napon belül helyszíni vizsgálatra kerül sor ez magával hordozza az Apeh és még nem tom milyen szerveknek az automatikus vizsgálódását mivel bontó is, ezért akár a Vám és Pénzügyőrséget is...igazságügyiszakértőt meg automatikusan hoznak..
Na de idáig nem akarok eljutni...és az ismerős szerint is törekedjünk előbb a közös megegyezésre mert mindenkinek az a legjobb!!!
Ráadásúl kapcsolatom tényleg van a fogyasztóvédőkkel, beszéltem is velük a délelőtt vázoltam nekik a dolgot...mellettem vannak mint fogyasztó, azt mondták h ha megteszem a hivatalos bejelentést akkor 30napon belül helyszíni vizsgálatra kerül sor ez magával hordozza az Apeh és még nem tom milyen szerveknek az automatikus vizsgálódását mivel bontó is, ezért akár a Vám és Pénzügyőrséget is...igazságügyiszakértőt meg automatikusan hoznak..
Na de idáig nem akarok eljutni...és az ismerős szerint is törekedjünk előbb a közös megegyezésre mert mindenkinek az a legjobb!!!
Gabriel01-07-2008 14:29:56 // 35873
hatásosabb mint ha itt sajnáljuk szegény kartársat és nem teszünk semmit
Gegee01-07-2008 14:25:51 // 35872
Ahogy olvasom a sorokat, sajnos Te is nagy "kakiba" nyúltál, mint én az első 147-emmel. A lényeget a többiek már leírták. Ezt nem szabad ennyiben hagynod. Szervíz a hibás és úgy érzem az is sáros akitől vetted a kocsit. (Sőt... biztos) Ez tanulság lehet a többi tulajnak is, csak olyan helyre vigye a verdát szervízbe vagy javításra, ahol értenek hozzá. Sajnálom a dolgot. :-(
AlfaBoy01-07-2008 14:16:40 // 35871
Ez sem egy rossz ötlet... Elég bután néznének, ha odaállítanánk legalább 10-15 Alfával :-D
AlfaBoy01-07-2008 14:16:05 // 35870
Igazából az nem lenne hülyeség, hogy írjon egy mailt a szerviznek és CC-ben tegye rá a fogyasztóvédelmet... Szépen írjon le mindent részletesen, és kész...
Tuti reagálni fog rá mindkét fél!
:-)
Tuti reagálni fog rá mindkét fél!
:-)
Gabriel01-07-2008 14:12:23 // 35869
vagy menjünk oda a szervizhez sok Alfával? Azért pszichikailag jelentene valamit nem? :-))))))))
Gabriel01-07-2008 14:04:03 // 35868
valami felügyeleti szerv tuti létezik, akivel ilyenkor lehet fenyegetőzni...
A vevőszolgálatnál elég hatékony amikor azt mondják, hogy nem ismerik el a reklamációt. "Egy jó barátom aki a Fogysztóvédelemnél dolgozik, másképp gondolja" c. mondat csodákra képes. :-)
A vevőszolgálatnál elég hatékony amikor azt mondják, hogy nem ismerik el a reklamációt. "Egy jó barátom aki a Fogysztóvédelemnél dolgozik, másképp gondolja" c. mondat csodákra képes. :-)
AlfaBoy01-07-2008 13:48:02 // 35867
Teljesen egyértelmű, hogy a szerviz a hibás, ez egyáltalán nem kérdés...
Még, ha bármilyen hibája is lenne az olajpumpának, 5000 km-alatt nem csinálhat ilyen nagy kárt!
Az meg egy nagyon hülye duma, hogy anno a 4-es hengerrel volt baj, most meg az 1-el van... Könyörgöm, kicserélték a főtengelyt egy olyanra, ami pont az 1-est nyomta szét, ez mégis kinek a hibája?
Persze ők megpróbálnak kibújni a felelősség alól, ez tök természetes; de ne hagyd annyiban!!!
Még, ha bármilyen hibája is lenne az olajpumpának, 5000 km-alatt nem csinálhat ilyen nagy kárt!
Az meg egy nagyon hülye duma, hogy anno a 4-es hengerrel volt baj, most meg az 1-el van... Könyörgöm, kicserélték a főtengelyt egy olyanra, ami pont az 1-est nyomta szét, ez mégis kinek a hibája?
Persze ők megpróbálnak kibújni a felelősség alól, ez tök természetes; de ne hagyd annyiban!!!
Don.01-07-2008 13:33:12 // 35866
:(((
No comment!
Azért hajcsad csak őket és idővel eredméyes lessz,ha kell napi szinten állj ott,bár gondolom erre van a legkevesebb időd,egyébként ez a jelenég az előző gazdánál nem volt???
Na csak mert felettéb érdekes a dolog,vagy a vásárlásnál tájékoztatott erről,hogy volt szervízben és,hogy miket csináltak az autón?Na és,hogyha a régi tulajal együtt intéznétek a dolgokat?Az nem megoldás?
No comment!
Azért hajcsad csak őket és idővel eredméyes lessz,ha kell napi szinten állj ott,bár gondolom erre van a legkevesebb időd,egyébként ez a jelenég az előző gazdánál nem volt???
Na csak mert felettéb érdekes a dolog,vagy a vásárlásnál tájékoztatott erről,hogy volt szervízben és,hogy miket csináltak az autón?Na és,hogyha a régi tulajal együtt intéznétek a dolgokat?Az nem megoldás?
admirális01-07-2008 13:01:58 // 35865
Biztos lehetsz benne hogy a szervizben rontották el az autót, és most mindenféle béna mesét találnak ki annak érdekében, hogy ne kelljen az újbóli felújítást elvégezniük. Szerintem ha szétszedték a kocsidat, akkor te is szétszedheted a műhelyüket:). Bár ettől még nem lesz jó az autód:(. Próbáld bedobni az olajpumpás dolgot. Mi másért világítana az olajnyomás lámpa?
Gabriel01-07-2008 12:56:05 // 35864
én megértelek, az én kocsimban motorcsere volt, és folyik az olaj, sőt eszi is mint az előző motor... ráment jó sok pénz és most oldjam meg a dolgokat. Próbálok pozitív lenni, elég nehéz...
:Szájmon:QV:147:GT:01-07-2008 12:53:37 // 35863
A "bűnös" szerviz közölte hogy ha kifizetném akkor sem csinálná meg a kocsit mert nem vállalja a felelősséget stb stb... azt hiszem ez mindent elárul a szervizről!! :(((
Szerintük jól csinálták meg a kocsit mert annó a 4-es hengerrel volt a gond most az 1-essel azaz nem azzal amit akkor csináltak! Na igen de mindegyikben cseréltek csapágyat azaz új csapágysor van benne, ami 5000km-et bírt!
Miért?
Mert valszeg egy kopott főtengelyt raktak bele ami szétverte!!!!!!!!!
Miért valszeg?? Mert nem mérték meg az ovalitását!!!
Persze lehet h az olajnyomás probléma miatt ment szét a csapágy, de az valszeg nem azóta jött elő és azt akkor megint észre kellett volna venniük...
Ha már olaj...az Alfa szervizben azt mondják h nem jól van vissza rakva a nívópálca hüvelye és csal a pálca azaz túl sok az olaj a mociban...a "bűnös" szerviz szerint a helyén van...
Most kinek higgyek???
1hete vettem egy autót amiről azt hittem, hogy jó...erre kiderült 4nap után hogy...."no comment"
Szerintük jól csinálták meg a kocsit mert annó a 4-es hengerrel volt a gond most az 1-essel azaz nem azzal amit akkor csináltak! Na igen de mindegyikben cseréltek csapágyat azaz új csapágysor van benne, ami 5000km-et bírt!
Miért?
Mert valszeg egy kopott főtengelyt raktak bele ami szétverte!!!!!!!!!
Miért valszeg?? Mert nem mérték meg az ovalitását!!!
Persze lehet h az olajnyomás probléma miatt ment szét a csapágy, de az valszeg nem azóta jött elő és azt akkor megint észre kellett volna venniük...
Ha már olaj...az Alfa szervizben azt mondják h nem jól van vissza rakva a nívópálca hüvelye és csal a pálca azaz túl sok az olaj a mociban...a "bűnös" szerviz szerint a helyén van...
Most kinek higgyek???
1hete vettem egy autót amiről azt hittem, hogy jó...erre kiderült 4nap után hogy...."no comment"
Gabriel01-07-2008 12:52:29 // 35862
részvét... :-(
Gabriel01-07-2008 12:50:03 // 35861
elvileg 10-15% kéne, de én nem tapasztaltam ennyit. Pályán mentem végig és 1 tankkal szerintem sokat bírt... kell idő míg az ember észreveszi... de szerintem nem észrevehető :-)
AlfaBoy01-07-2008 12:37:36 // 35860
Rosszul fogalmaztam: csak azután hozd el az autót tőlük, hogy megegyezés született az ügyben! :-)
AlfaBoy01-07-2008 12:35:57 // 35859
Ha elhozod tőlük az autót, akkor tuti, hogy nem kapsz egy vasat sem...
Nagyon érdekes szitu, amiben vagy és nehéz ilyenkor tanácsot adni, de az tuti, hogy ha elhozod a "bűnöstől" az autót, akkor arról akár le is tehetsz, hogy ők bármit is fizessenek... :-(
Nagyon érdekes szitu, amiben vagy és nehéz ilyenkor tanácsot adni, de az tuti, hogy ha elhozod a "bűnöstől" az autót, akkor arról akár le is tehetsz, hogy ők bármit is fizessenek... :-(
:Szájmon:QV:147:GT:01-07-2008 12:33:31 // 35858
jaja láttam h sorban írtál mindenkinek....:)))
Én tiszta ideg vagyok...egész délelőtt a szervizeket hívogatom meg az ügyvédemet...
1hete van nálam a kocsi és jelen pillanatban a hiba feltárása miatt szétszedték! Ezt ugye az a szerviz amelyik 3hónapja is csinálta...erre közölték h ők nem fogják még 1x megcsinálni sőt miután szétszedték így nem is üzemképes a kocsi szal valahogy át kéne juttatni egy másik szervizbe...jelen esetben a Watz-hoz...
De kérdem ki fizeti a számlát???
Én tiszta ideg vagyok...egész délelőtt a szervizeket hívogatom meg az ügyvédemet...
1hete van nálam a kocsi és jelen pillanatban a hiba feltárása miatt szétszedték! Ezt ugye az a szerviz amelyik 3hónapja is csinálta...erre közölték h ők nem fogják még 1x megcsinálni sőt miután szétszedték így nem is üzemképes a kocsi szal valahogy át kéne juttatni egy másik szervizbe...jelen esetben a Watz-hoz...
De kérdem ki fizeti a számlát???
Gabriel01-07-2008 12:16:37 // 35857
csak akkor mitől márkaszerviz. Elvileg a legnagyobb tudásbázisnak náluk kéne lenni.
Gabriel01-07-2008 12:11:56 // 35856
ilyen fordulatszámtartományban természetes, hogy eszi :-)
Gabriel01-07-2008 12:10:35 // 35855
bocsi, de amikor gratuláltam még nem tartottam ott ahol leírod a problémát :-(
:Szájmon:QV:147:GT:01-07-2008 12:00:32 // 35854
Ne is mond...de pár hónapja a Csiki Begével már volt egy harcom az előző kocsival...az hengerfejes lett egy korábbi hibára visszavezethetően, majd többszöri próbálkozásra sem voltak képesek normálisan megcsinálni..
De nagyon korrektek voltak és elismerték h hibáztak és addig csinálták amíg jó nem lett...természetesen ingyen és sok sok bocsánat kérés mellett...
Most ez nem Csiki Bege de hajlandó vagyok az igazamért a végsőkig elmenni szal ha egy multival szemben sikerült célt érnem akkor csak idő kérdése h most is fogok...
Csak sajnos időm nincs...nekem holnap Angliában kéne lennem...:(((
De nagyon korrektek voltak és elismerték h hibáztak és addig csinálták amíg jó nem lett...természetesen ingyen és sok sok bocsánat kérés mellett...
Most ez nem Csiki Bege de hajlandó vagyok az igazamért a végsőkig elmenni szal ha egy multival szemben sikerült célt érnem akkor csak idő kérdése h most is fogok...
Csak sajnos időm nincs...nekem holnap Angliában kéne lennem...:(((
:Szájmon:QV:147:GT:01-07-2008 11:38:27 // 35853
Lehet h az a bűnös de egyenlőre a főtengelyre gyanakszunk....
Hogy kicsit más hasonlattal élek jelen pillanatban arról van szó h egy szívátültetésre váró beteg megkapja az új szívet de elötte nem vizsgálja meg az orvos rendesen h azonos e a vércsoport..működik a szív de egy idő után kilökődik...az orvos meg azzal védekezik h neki a beteg azt mondta h mindegy csak dobogjon...:(((
Hogy kicsit más hasonlattal élek jelen pillanatban arról van szó h egy szívátültetésre váró beteg megkapja az új szívet de elötte nem vizsgálja meg az orvos rendesen h azonos e a vércsoport..működik a szív de egy idő után kilökődik...az orvos meg azzal védekezik h neki a beteg azt mondta h mindegy csak dobogjon...:(((
admirális01-07-2008 11:23:01 // 35852
minden rosszat, amit el tudsz képzelni. ahol két alkatrész összeér, ott erős kopásra kell számítani.
admirális01-07-2008 11:22:09 // 35851
Remélem, érthetően szőtem a szavakat egymásba. Azt akartam mondani, hogy a pumpa még akkor is lehet rossz, ha nem utal rá a műszerfalon semmi, de ha már bevillan és van olaj a kocsiban, akkor már több mint valószínű hogy azzal (is) gond van. De persze akkor az előző csapágyat is az tette tönkré, és szerintem a szerelő dolga lett volna az okok felderítése, ergo még akkor is te vagy a jó.
:Szájmon:QV:147:GT:01-07-2008 11:21:08 // 35850
Időnként felvillan olaj az fullra van benne...
Mit okozhat h nem megfelelő mindig az olajnyomás?
Mit okozhat h nem megfelelő mindig az olajnyomás?
admirális01-07-2008 11:19:45 // 35849
Az is egy jelzés lehet, de az nem törvényszerű, hogy világít a lámpa amikor már kritikus a pumpa állapota sajnos. De ha neked felvillan időnként, és bőven van benne olajmennyiség, akkor az is a pumpára tereli a gyanút, bár én csak laikus vagyok, úgyhogy erről kérdezz meg valakit, aki nálam képzettebb:).
:Szájmon:QV:147:GT:01-07-2008 11:16:19 // 35848
azaz??
Felvillan időnként az olajnyomás hiba jelző lámpa ha arra gondolsz...
Felvillan időnként az olajnyomás hiba jelző lámpa ha arra gondolsz...
admirális01-07-2008 11:14:37 // 35847
Bocs a beleszólásért, de az olajpumpára is érdemes ránézni jelen esetben (bár ennek az említése lehet hogy kibúvót jelent a szerelőnek... úgyhogy okosan kell).
AlfaBoy01-07-2008 11:09:40 // 35846
Marhajó...
Nem akarlak elkeseríteni, de nem lesz egy egyszerű menet :-(((
Nem akarlak elkeseríteni, de nem lesz egy egyszerű menet :-(((
:Szájmon:QV:147:GT:01-07-2008 11:08:29 // 35845
persze...
1-es henger csapágyas
hajtókar csapágyas....
ok okozat: 3hónapja full szerviz bontott főtengely került a motorba ami !!!nem lett!! megvizsgálva és valszeg kopottabb volt a megengedettnél, és ez veri szét az új csapágysort....:(((
1-es henger csapágyas
hajtókar csapágyas....
ok okozat: 3hónapja full szerviz bontott főtengely került a motorba ami !!!nem lett!! megvizsgálva és valszeg kopottabb volt a megengedettnél, és ez veri szét az új csapágysort....:(((
AlfaBoy01-07-2008 10:38:06 // 35844
Fú bakker, ez azért tényleg komoly...
Beszéltél már a szervízzel???
Beszéltél már a szervízzel???
:Szájmon:QV:147:GT:01-07-2008 10:35:44 // 35843
Én a szervizt tartom hibásnak! Egy olyan hibáról van szó amit 3hónapja látni kellett volna nekik vagy gondolniuk kellett volna rá!
Valszeg egy ovális főtengelyt raktak bele és az veri szét a csapágyat...:((
Valszeg egy ovális főtengelyt raktak bele és az veri szét a csapágyat...:((
AlfaBoy01-07-2008 09:58:42 // 35842
Most akkor az előző tulaj a hunyó, vagy a szervíz aki a javítást csinálta???
:Szájmon:QV:147:GT:01-07-2008 09:57:13 // 35841
Voltam igen...:((
Kiderült, hogy az előző tulaj pár dologról elfelejtett tájékoztatni, olyanokról amit ha tudok biztos, hogy nem veszem meg ezt a kocsit...
A szervizben kiderült h NAGY SZAR a kocsi...:(((
Csapágyas lett az 1es henger és elkopott emiatt pár dolog...
Na de 5000km-el ez előtt lett állítólag teljes full csapágy csere stb..
5000km alatt NEM kopik el a csapágy!!!
Kiderült, hogy az előző tulaj pár dologról elfelejtett tájékoztatni, olyanokról amit ha tudok biztos, hogy nem veszem meg ezt a kocsit...
A szervizben kiderült h NAGY SZAR a kocsi...:(((
Csapágyas lett az 1es henger és elkopott emiatt pár dolog...
Na de 5000km-el ez előtt lett állítólag teljes full csapágy csere stb..
5000km alatt NEM kopik el a csapágy!!!
Xixo01-07-2008 01:17:07 // 35840
Voltál a szervízben? Van valami fejlemény?
Xixo01-07-2008 01:16:19 // 35839
És mennyivel fogyaszt többet??
:Szájmon:QV:147:GT:30-06-2008 23:09:14 // 35838
legszívesebben egybe! :D
:Szájmon:QV:147:GT:30-06-2008 23:08:30 // 35837
Köszi de Én már nem örülök neki..:(
Sőt leg szívesebben visszaadnám...:((
Sőt leg szívesebben visszaadnám...:((
Gegee30-06-2008 20:21:11 // 35836
Az ottani szervízek jobban értenek hozzá. :-))
1. ott készítik őket
2. ha baj van tudják, hogy hova kell nyúlni..
Csak egy kis példa.... az első 147-emnek elszállt a féltengelye. (Ezt akkor még nem tudtuk). Kanizsai "márkaszervízben" szét akarták kapni a motort. Mert azt hitték motor probléma... és kb 500 ezer HUF a javítása... ezt mondták.
Elvittem egy másik szervízbe és ott megoldották 23 ezer HUF-ból.. Ezek után a bizalmam kicsit khm...
1. ott készítik őket
2. ha baj van tudják, hogy hova kell nyúlni..
Csak egy kis példa.... az első 147-emnek elszállt a féltengelye. (Ezt akkor még nem tudtuk). Kanizsai "márkaszervízben" szét akarták kapni a motort. Mert azt hitték motor probléma... és kb 500 ezer HUF a javítása... ezt mondták.
Elvittem egy másik szervízbe és ott megoldották 23 ezer HUF-ból.. Ezek után a bizalmam kicsit khm...
gergo14730-06-2008 19:29:59 // 35835
de szerintem van ahol sok alfa van olaszországban, lehet hogy régió függő:
lighuriában én májusban nagyon sokat láttam, 147-est is, meg más alfákat is.
és jobb állapotúaknak tűntek mint az itthoniak, igazából nem lennék meglepve, ha az ottani szervízek jobban értenének hozzájuk...
lighuriában én májusban nagyon sokat láttam, 147-est is, meg más alfákat is.
és jobb állapotúaknak tűntek mint az itthoniak, igazából nem lennék meglepve, ha az ottani szervízek jobban értenének hozzájuk...
Makita30-06-2008 15:16:13 // 35834
Hát,kevés km-t megyek vele havi max 1000km-t,de mivel nekem még új az érzés alias alfavírus,tehát nem bírom ki,hogy ne gyorsulgassak vele,persze csak üzemmeleg motorral:) néha néha,amikor belejövök akkor forog 6500-7000-et!
de nem lessz ez mindig így amint hozzászokok akkor már nem fogom neki nyomni,bár az is igaz,hogy mire megszokok egy autót,addigra mindig a cserén töröm a fejem,úgyhogy remélhetőleg1-2éven belül már alfa gt-m lessz:)
de nem lessz ez mindig így amint hozzászokok akkor már nem fogom neki nyomni,bár az is igaz,hogy mire megszokok egy autót,addigra mindig a cserén töröm a fejem,úgyhogy remélhetőleg1-2éven belül már alfa gt-m lessz:)
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
0
Guests0
507
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?