Forum >> 155
BMW forever!!!!!!!!24-10-2008 10:03:15 // 66688
ez most hosszú,a lényeg,hogy át tudtam volna ülni egy olyanba ami full-full fel lett ujítva,első csavartol az utolsóig.De mégsem sikerült:(......de ez csak azután derült ki,hogy eladtam.ugyhogy tömören ennyi:-D
Ádi_390024-10-2008 10:01:36 // 66687
Úgy tűnik, kipróbálja a 3 literes V6-ot egy "még valódi" alfában. ;-)
süsnye24-10-2008 09:33:03 // 66686
na, elment a 155? elég gyorsan sikerült elpasszolni...
de miért cserélted le?
de miért cserélted le?
BMW forever!!!!!!!!24-10-2008 08:24:50 // 66685
Srácok!
Átmenetileg kénytelen voltam típust váltani,ugyhogy most egy időre elhagyom az 55-ös tábort,de ez csak átmeneti.Hogy miért van ez?A részletektől most megkímélek mindenkit:-D
De azt tudom,hogy még egy uccsó 55V6-ot fogok venni,ami már megmarad egy életre.
Átmenetileg kénytelen voltam típust váltani,ugyhogy most egy időre elhagyom az 55-ös tábort,de ez csak átmeneti.Hogy miért van ez?A részletektől most megkímélek mindenkit:-D
De azt tudom,hogy még egy uccsó 55V6-ot fogok venni,ami már megmarad egy életre.
SD23-10-2008 22:14:55 // 66684
ON: go to miskolc 180-nál már nem ráz... van valami bax az első kerékkel mert 120 kicsi rázás van, lehet a heggesztett ment előrre??? mit barmoltak ezek a gumisok??? vagy kátyűtfogtam valamikor??? na mindegy nem vészes.
fogyirekordról annyit hogy az első 50km-t bírtam 110-el aztán egy gyorsításkor meghallottam a vezérlés módosításástt:D:D:D hát hirtelen 143 (130+10%) lett a tempomat, körülménytől függően +-
mindíg ilyenkor rájövük nem is rossza autó ez:)))
fogyirekordról annyit hogy az első 50km-t bírtam 110-el aztán egy gyorsításkor meghallottam a vezérlés módosításástt:D:D:D hát hirtelen 143 (130+10%) lett a tempomat, körülménytől függően +-
mindíg ilyenkor rájövük nem is rossza autó ez:)))
SD23-10-2008 22:10:52 // 66683
Erre egy kortárs idézet jut eszembe: "mit gondolsz az agyaddal?" :D:D:D
Fairlane23-10-2008 19:21:35 // 66682
Lassan novellástopikká alakulunk :))
Szúrjál be képet a hugodról Marklarnak meg Norbeenak, ki tudja, hátha rokonság lesz még a végén véletlenül... :P :D
Szúrjál be képet a hugodról Marklarnak meg Norbeenak, ki tudja, hátha rokonság lesz még a végén véletlenül... :P :D
Buksi23-10-2008 19:02:26 // 66681
Buksi23-10-2008 17:56:38 // 66680
Hogy is ne! :-D
Marklar15523-10-2008 15:11:41 // 66678
Buksi útalj még csak szépen 5k-t!
:))))
:))))
Marklar15523-10-2008 15:11:01 // 66677
Azé ölég drága. Főleg a mai árfolyamon:)
Majdnem fele ennyiért adtam Buksinak az angolét:)
Majdnem fele ennyiért adtam Buksinak az angolét:)
Marklar15523-10-2008 11:32:43 // 66675
Marklar15523-10-2008 11:29:49 // 66674
Az egyik 155 piroska. Asszem megkéne venned előre az elemeit:)))
Meg féket futóművet:)
Meg féket futóművet:)
Marklar15523-10-2008 11:25:58 // 66673
B+. Itt írogatsz hajnalban? Azt nem jöttél ezért a qrwa nagy klímaboxért? :)
Amúgy az a 2db 155 ös manuális fűtésü. Ha megveszem, akkor kompletten átveheted SK kiszerelve:) Ferlén meg hozhatja a 2l CC-t :)))
Amúgy az a 2db 155 ös manuális fűtésü. Ha megveszem, akkor kompletten átveheted SK kiszerelve:) Ferlén meg hozhatja a 2l CC-t :)))
süsnye23-10-2008 09:28:52 // 66672
megpróbálhatod a Tipo-Temprát is, ha érdekel.. azt az oldalt még mindig én karbantartom... igaz egyre kevesebb aktivítással.. :)
SD23-10-2008 08:00:59 // 66671
Fig2: Tegnap úgy törpént hogy igen sietős lett a közlekedés mert két óra alatt kellett megjárnom délben, békás-nyugati-békás-állatkert útvonalat, iziben (ennek oka hogy el kellett menni bankba zs-ért, utánna húgomat felvenni haza, felügyelni a szagemberek jómunkáját, aztán asszonnyal szemészetre megbeszélt időpontra)
történt hogy miután a motóre már meleg volt, az út meg minden buzernyák pirosnál üres mert valami miatt mindig elsőnek értem oda, szóltam húgomnak na nézd ilyen a 0-100:))) vigyorgott:)))) (bazze hogy miért nem megy 2-esban 100-at??? váltottam időben csak úgy végig futott az agyamon, ha elforogna 8k-ig legalább 1másodpercet javulna a 0-100-csak ettől na mind1) szóval padló-fék padló-fék haladtunk lámpáról lámpára:) meg kell jegyezzem Piroska megy mint az álllllat:))) kicst féltem mert csak öreg már, de ez hogy én mostanában ezt egyáltalán nem próbálgattam hát mint a rakéta bazzeg, kicsit féltem attól is hogy majd találok valami okos csákót aki majd megmutatja:))) de megint beigazolódott ha sietek akkor ne akarjon kötözködni senki:)))
még visszafele a hegedüsgyulán aztán eszterhomin kikészítettem egy Clio idegeit:D zokon vette hogy miért fékezgetek a főúton kereszteződésnél, meg a fekvőrendőrök előtt, és mégis nem ér utól:D:D:D még a muterék háza előtt kicsit kihuzattam aztán satu parkolás, a clio mint az barom, ment tovább valaki kijött elé azt nyomta a dudát.. biztos szétbaxta az ideg:)))
oztán kifele hazairányban, sorban lámpák stb. kapott az összes "modern dizel" hát már az utolsó lámpa mikor hazaérek érkezek a pirosba látom hát nem egy ignis sport? úúú bázzz hát na mindegy én nyomom azt meglátjuk:))) jó volt egy kis csel, szépen rendesen indultamm, de aztán kihuzattam egy-kettő, kapott egy autó hosszt, aztán néztem a tükröt még nem maradt le, nanesze neked akkor a 3-ast is végig:))) hogy pusztuljon az önértékelése na akkor már maradozott:))) jött is utánnam, lehet itt lakik valahol?:D:D minden esetre megpróbálta beszopta:))) Szóval vivala Piroska!!!
még megjegyezte húg hogy hát ebben az autóban nem is olyan veszélyes a tempó:))) há' mondom sokmindentől függ az egyrészt nem csináltam necces helyzeteket, mert ha sok autó van körülöttem nem száguldozok, meg ugye hát lehet azt érezni ha futómű van az ember alatt:))) meg moptor hajcsa:)
höhöhö na ennyi, megyek megnézem már az IS fórumot ott van-e hogy tegnap egy piros 15éves alfának csak a seggét látta:)))
történt hogy miután a motóre már meleg volt, az út meg minden buzernyák pirosnál üres mert valami miatt mindig elsőnek értem oda, szóltam húgomnak na nézd ilyen a 0-100:))) vigyorgott:)))) (bazze hogy miért nem megy 2-esban 100-at??? váltottam időben csak úgy végig futott az agyamon, ha elforogna 8k-ig legalább 1másodpercet javulna a 0-100-csak ettől na mind1) szóval padló-fék padló-fék haladtunk lámpáról lámpára:) meg kell jegyezzem Piroska megy mint az álllllat:))) kicst féltem mert csak öreg már, de ez hogy én mostanában ezt egyáltalán nem próbálgattam hát mint a rakéta bazzeg, kicsit féltem attól is hogy majd találok valami okos csákót aki majd megmutatja:))) de megint beigazolódott ha sietek akkor ne akarjon kötözködni senki:)))
még visszafele a hegedüsgyulán aztán eszterhomin kikészítettem egy Clio idegeit:D zokon vette hogy miért fékezgetek a főúton kereszteződésnél, meg a fekvőrendőrök előtt, és mégis nem ér utól:D:D:D még a muterék háza előtt kicsit kihuzattam aztán satu parkolás, a clio mint az barom, ment tovább valaki kijött elé azt nyomta a dudát.. biztos szétbaxta az ideg:)))
oztán kifele hazairányban, sorban lámpák stb. kapott az összes "modern dizel" hát már az utolsó lámpa mikor hazaérek érkezek a pirosba látom hát nem egy ignis sport? úúú bázzz hát na mindegy én nyomom azt meglátjuk:))) jó volt egy kis csel, szépen rendesen indultamm, de aztán kihuzattam egy-kettő, kapott egy autó hosszt, aztán néztem a tükröt még nem maradt le, nanesze neked akkor a 3-ast is végig:))) hogy pusztuljon az önértékelése na akkor már maradozott:))) jött is utánnam, lehet itt lakik valahol?:D:D minden esetre megpróbálta beszopta:))) Szóval vivala Piroska!!!
még megjegyezte húg hogy hát ebben az autóban nem is olyan veszélyes a tempó:))) há' mondom sokmindentől függ az egyrészt nem csináltam necces helyzeteket, mert ha sok autó van körülöttem nem száguldozok, meg ugye hát lehet azt érezni ha futómű van az ember alatt:))) meg moptor hajcsa:)
höhöhö na ennyi, megyek megnézem már az IS fórumot ott van-e hogy tegnap egy piros 15éves alfának csak a seggét látta:)))
SD23-10-2008 07:39:02 // 66670
Bázzzz akkor ez ilyen egyik szemed sír a másik üveg:(? áááááááá
én egyszerűen megmagyaráznám az esetet, a véletlenül szerencsétlen módon való csillagzatokkal történő összejátszása.
Naracevét1, van néha ilyen azért mégsem egy új mutyuki:) de ezé lehet szeretni viszont:))) mint a nők ha egy kicsit úgy érzed minden rendben és már már kezded azt hinni megfogtad a zisten lábát tuti kiborul a bili:D
Na racevét2 jobbulást a gépnek. Tegnap én is meghajtottam remélem nem hullik szét a hétvégén... Mert mi is vagy 600km-t akarun lekutyagolni, kizátólag fogyasztási rekordra összpontosítva:)
Tekintva hogy ablak csere okán kilóg a seggünkből a gatya...
Szép írás:) Jobbulást a vasnak:)
én egyszerűen megmagyaráznám az esetet, a véletlenül szerencsétlen módon való csillagzatokkal történő összejátszása.
Naracevét1, van néha ilyen azért mégsem egy új mutyuki:) de ezé lehet szeretni viszont:))) mint a nők ha egy kicsit úgy érzed minden rendben és már már kezded azt hinni megfogtad a zisten lábát tuti kiborul a bili:D
Na racevét2 jobbulást a gépnek. Tegnap én is meghajtottam remélem nem hullik szét a hétvégén... Mert mi is vagy 600km-t akarun lekutyagolni, kizátólag fogyasztási rekordra összpontosítva:)
Tekintva hogy ablak csere okán kilóg a seggünkből a gatya...
Szép írás:) Jobbulást a vasnak:)
Buksi23-10-2008 01:31:12 // 66669
Állandóan ez az átalakítósdi! :-DDD
Marklar15523-10-2008 01:18:11 // 66668
Amúgy, ha kő akkor szólj. Mármint szállítmányozni a temprával. Csak tankolnod kell bele. Az sem baj, ha úgy töröd össze hogy adnak betétlapot. Legalább nem kell alkatrészekell bajlódnóm. :) Csak ne TK legyen:))) Párat hozzászóltam az indexen a Temprás topicban, de levegőnek néztek:/
Marklar15523-10-2008 01:15:48 // 66667
Van CDm tőlük:)
Jól szól az autóban:)))
Jól szól az autóban:)))
Fairlane23-10-2008 01:14:27 // 66666
Na, gyorsan hallgass meg egy hozzá passzoló zenét :D
Marklar15523-10-2008 01:03:04 // 66665
ááá
Már tegnap kifigyeltem ezt a számot.
Full ördögi szám:)
Erre nem lelőttem! :)))
Már tegnap kifigyeltem ezt a számot.
Full ördögi szám:)
Erre nem lelőttem! :)))
Marklar15523-10-2008 00:58:18 // 66664
Megnéztem ma 2db 155 öst.
Egyben kéne megvennem.
Az egyik holland, a másik németpapíros.
Mínd2 1,7 es. A Temprába viszont lehet átkerűlne az a motor inkább. Ügye a Dedra 1,8 az szíjjas és "csak" 105 paci. Ez meg 116le. Lenne tarcsi motor is:)
Az egyik váltóra tudnék is már valakit, + a másik akár M1 be is mehetne.
Jobb gyorsulás:)))
Meg az sem mellékes, hogy (sötétben patentnek látszottak) komplett egyszínű elemeim. Az átrakásnál megspórolnék egy halom fényezési pénzt. E/H lökös, Tető, csomifedél, hátsó sárvédőket kéne fújni. Szóval Vagy fekete, vagy piros lehetne az SW 155 :)
Egyben kéne megvennem.
Az egyik holland, a másik németpapíros.
Mínd2 1,7 es. A Temprába viszont lehet átkerűlne az a motor inkább. Ügye a Dedra 1,8 az szíjjas és "csak" 105 paci. Ez meg 116le. Lenne tarcsi motor is:)
Az egyik váltóra tudnék is már valakit, + a másik akár M1 be is mehetne.
Jobb gyorsulás:)))
Meg az sem mellékes, hogy (sötétben patentnek látszottak) komplett egyszínű elemeim. Az átrakásnál megspórolnék egy halom fényezési pénzt. E/H lökös, Tető, csomifedél, hátsó sárvédőket kéne fújni. Szóval Vagy fekete, vagy piros lehetne az SW 155 :)
Marklar15523-10-2008 00:53:01 // 66663
Inkább ez, mint a Sorstalanság:)
Címnek jó lehet:
Autótalanság:)
Címnek jó lehet:
Autótalanság:)
Fairlane23-10-2008 00:42:40 // 66662
Ádi, Marklar, kösz a felajánlásokat, de nem jó szájízzel vezetném más autóját... ha netán akkor történik vele valami akkor csak a bonyodalom van
Lehet pályázok az alábbi írásommal az irodalmi lóbél díjra :D
Lehet pályázok az alábbi írásommal az irodalmi lóbél díjra :D
Marklar15523-10-2008 00:27:39 // 66661
Szíp:(
Aggyak kölcsön Temprát? :)
Amúgy Marek még míndíg árúlja a Tipoját.
1,9TD 150 pénz...:)
Aggyak kölcsön Temprát? :)
Amúgy Marek még míndíg árúlja a Tipoját.
1,9TD 150 pénz...:)
süsnye22-10-2008 22:37:24 // 66660
ejjhh, racevét... :(
de jó a körítés :))
de jó a körítés :))
Buksi22-10-2008 21:43:38 // 66659
Azt mondod? :-)
Köszi! :-))
Köszi! :-))
Ádi_390022-10-2008 21:02:33 // 66658
Csakis új gázosan szereltesd össze. Te most abban a helyzetben vagy, hogy tökéletesen mindegy, melyikkel állíttatod össze a rendszert.
A régi illegális, nehéz beszerezni és emiatt drágább is.
A régi illegális, nehéz beszerezni és emiatt drágább is.
Ádi_390022-10-2008 21:00:35 // 66657
Ez egy gyönyörű sztori volt. Kár, hogy szomorú. Nagyon sajnálom.
Épp írni akartam az előző kérdésedre, melyik szervizbe menj... de ha odamész, ezt valszeg ott sem veszik észre, bár ki tudja... Elég furcsa, hogy átnézték, de nem vették észre, hogy egy ilyen feszítő be van állva.
Egyébként pénteken talán meg tudod javíttatni. Legalábbis az alkatrészeket nem reménytelen beszerezni. Nem tudom.
SD meg kicseréli hamar. :))
Viccen kívül: nem tudom. Kölcsönadjam az én autómat? :)
Épp írni akartam az előző kérdésedre, melyik szervizbe menj... de ha odamész, ezt valszeg ott sem veszik észre, bár ki tudja... Elég furcsa, hogy átnézték, de nem vették észre, hogy egy ilyen feszítő be van állva.
Egyébként pénteken talán meg tudod javíttatni. Legalábbis az alkatrészeket nem reménytelen beszerezni. Nem tudom.
SD meg kicseréli hamar. :))
Viccen kívül: nem tudom. Kölcsönadjam az én autómat? :)
Buksi22-10-2008 20:55:13 // 66656
Na bakker, hogy téged még az ág is húz! :-(
Fairlane22-10-2008 20:31:40 // 66655
I. Bevezetés
A napokban ugye megszületett az elhatározás az üzemi fékezőberendezés, a kirepedt féltengely-gumiharang, illetve a búgócsigává avanzsált BH kerékcsapágy cseréjéről.
Tegnap be is szereztem a szükséges hozzávalókat, és némi gondolkodás után arra jutottam, hogy nem magam állok neki, hanem megcsináltatom valami sok alfát látott emberrel, és egyben átnézetem az autót is. Bejelentkeztem a Ber-do féle szervizbe ahol ma reggel fogadni is tudtak.
II. Cselekmény
Még sosem jártam a Ber-do környéken, de némi googlemaps tanulmányozás után relative könnyen odataláltam reggel. A megbeszélt kilenc órás időpont előtt már egy félórával sikerült odaérni.
Pár perc várakozás után egy kollega ki is nyitotta a céget, megbeszéltem vele a kívánságaimat: fék, csapágycsere, autóátnézés, ésatöbbi...
Ezután elindultam buszmegállót keresni, hogy bevergődjek a céghez kenyérre és benzinre valót keresni. Köszönhetően annak, hogy a buszmegállóból valami faszarcu eltüntette a menetrendet, a még faszarcubb BKV átszámozta a járatát 82-ről 184re, illetve hogy a legeslegfaszarcubb buszsofőr fordított irányba tette ki a menetirányt jelző táblát, sikerült belátogatni pestszentimre kies vidékére, és mintegy háromnegyed órával megnövelni az amúgy is másfél órára becsült berdótóltömeggelsapbaérési menetidőt.
A cégnél sokminden nem történt, szokás szerint egy csomó meló várt, egy valag mailt irtam, oltottam némi tüzet, illetve ma is kispórolták a húst a tárkonyos ragulevesemből...
Egy telefonos érdeklődés után négy körül indultam a vasért, és már rutinos tizennyóckerjáróként, röpke egy és háromnegyed óra alatt el is értem célpontomat.
III. Tetőpont
Már hallottam párszor az András nevü szerelőbácsiról, de gyerekek, ez télleg teljesen jó fej, vagy egy órát eldumáltunk a kocsi mellett, mesélte a sztorikat tonnaszám :) ....
Átnézte a vasat, szerinte motorilag rendben van, rozsda niccse, de a két első lengőkar ánblokk cserés.
Miután elváltunk óvatosan próbálgattam a vasat, és bakker, az utóbbi hetekben fokozatosan erősödő csapágymorgás után már nem is emlékeztem, hogy ez ilyen halk is tud lenni... Aminek nem kell, az enm búg, a fék nem visít finom lassításkor. Az új ferodo-brembo kombónak még ugye össze kell kopnia, de remélem beválik...
Szal ha lehet ilyent mondani, ember és ló eggyé vált szerdai péntek esti városon át araszolásban. Éreztük egymás forró testének mozdulatait; én talpamon az út hupáit, Ő a gázpedálján a negyvenötös lábam simítását, Ketten együtt a forgalom zaját, a szarulbeállitottlámpás autóstársak fényjátékát...
Ha adódott némi hely az úton, picit megtapostam a pedált, erre ötezres fordulat környékén kellemes dorombolás volt a reakció... Talán ez hozta meg a kedvem a továbbiakhoz...
Szal jött az ötlet, hogy meg kéne hajtani a vasat rendesen, úgyis száz körül volt a leghangosabb a kerékcsapágy.
Nosza, M0ásra fel. A péceli úton kiaraszolás, majd M0.
Kamionok maradnak el a tükörben, élvezem a motorhangot, a suhanást, ugyanakkor próbálom magam rábírni, hogy azé mégse kéne bejáratós fékkel emberkedni ugye.
Visszaveszek száz körülre, ügyelek a követési távolságra.
Átgondolom az autó közeljövőjét: akkor most ez megvan, még jön a lengőkarcsere, aztán némi optikai helyrepofozás krisznél, aztán le kéne cserélni a nyári felnit mer mér ne, Esetleg hideg téli estéken legózhatnék a beltéren, jöhetne némi bőrözés, karbonozás mittoMén....
Közeledik a lehajtóm, amúgyis a külső sávban vagyok, index, finoman húzódok ki a lekanyarodóba, gázpedál fel, hagyom, hogy a motorfék tegye a dolgát....
IV. Finálé
Ekkor jött a "csatt"... Nem is "csatt" volt igazából, hanem inkább a "patt", vagy "pakk" hangutánzókkal tudnám leírni a hangot amit hallottam... Nem volt hangos, de kellően feltűnő. Talán mint amikor az ember a fogával tépi le egy rugalmas nyálonzacskó sarkát.
A "pakk", és az abban a pillanatban a műszerfalon felvillanó akkumlátor piktogram azonnal beindította az idegpályáimat: Motorhang nem változik ez oké, egyenesen megy, defektet nem kaptam, óvatos fékrelépés, mert közeledik a körforgalom, ez is fog. Vazze akku pilácsa az a töltés. Nincs töltés. Mérnincs? Mert elszakadt az ékszíj. Mérszakadt el? Mermittomén. De várjunk csak! Agyamban is pilács fel, és hangosan is kimondom, innen jött a pár nappal ezelőtti füst bazeg, tuti, mágse az útszéli unóból ami mellett megálltam... Valami toszta a szíjat, az füstölt... De azóta mér nem füstölt? Vagy vinnyogott? A fszom az ilyen szíjakba.
De hogy jutok haza? Még kb öt km van hátra, a 74es akku biztos kibírja. Közben sok om mani padme hum-ot mormolok, hogy kibírja, és hogy ne ugorjak ki az ülésből... Felesleges fogyasztókat lekapcsolom, venti, rádió nem kell...
Sikeresen hazaérek, beállok az udvarba, zseblámpa elő, feltépem a géptetőt, és egy kifényesedett fekete kígyó kacsint rám a generátor mellől.
Végiggondolom, hogy mitől szakadhat el egy szíj... Hát persze, nyilván megszorult!
Generátor: ez forog könnyen.
Klímakompresszor: ez is forog, különben sem volt bekapcsolva...
Főtengely feletti szíjfeszítő: bazeg ezaz, ez ezze meg a gumit, meg se mozdul...
V. Epilógus
A faszér van az, hogy ha sürgősbe megcsináltatom a gépet, hogy tudjak vele rohangálni a hétvégén, akkor kiderül, hogy még egy ötvenest bele kell ölni a futóműbe, aztán meg hazafele eltépi a faszom szíjat....
Ráadásul honnan szedjek a napokban szíjat, görgőt, meg embert aki kicseréli?
Buksi22-10-2008 18:42:18 // 66654
Jut eszembe, a "régi" gázzal lehet még töltetni a klíma rendszert? :-)
Buksi22-10-2008 16:04:29 // 66653
Ez bizony eladó! :-)))
süsnye22-10-2008 15:24:36 // 66652
igen, az övét. :))
Fairlane22-10-2008 14:19:38 // 66651
Másik V6-t nézett ki helyette a kollega :)
Longman22-10-2008 13:22:04 // 66650
Buksi22-10-2008 10:23:06 // 66649
Aha, értem! De ezt az olajos dolgot gondolom a klímás szaki jobban vágja, mint én! ;-)) Szóval majd azt is elintézi! :-)
Buksi22-10-2008 10:20:30 // 66648
Én is pont most akarok egyet beépíteni az enyémbe! :-)))))
Ádi_390022-10-2008 09:50:20 // 66647
Tudod, ilyenkor a klímások jobban ráérnek. Jobb is ilyenkor intézni, mint az április-májusi zsufiban. ;-)
Ádi_390022-10-2008 09:43:51 // 66646
Hello,
Pontosan nem tudom, hogy a régi gázra gyártott klíma mely részét kell cserélni, ha új gázra állsz át. De a fődarabokat biztosan nem. A klímás tényleg tudja, és az ár tényleg 60 körül van, de ebben már benne van a gáz ára is és a munkadíj.
Ami még kell a rendszerbe, Buksi, a gázon túl, az az olaj. Úgy emlékszem, ez is gáz-függő. Tehát amikor gázt váltanak, ki kell mosni a rendszert, és új másik féle olajat kell beletölteni.
Ez az olaj nem étolaj, és nem is Selenia. :) De a rendszerben ilyen olajos gázkeverék kering, így a gáz mellett ez ugyanolyan lényeges.
Beszerelés előtt a kompresszort érdemes átvizsgálni, mert nagy szopó, ha hamar kiderül, hogy nem jó, és emiatt újra szét kell kapni az egész rendszert. Én egyszer cseréltem kompresszort, bontottat vettem 15-ért, láthatóan semmi különösen baja nem volt, de a klímás szaki mégis javasolt a csapágycserét. Csak a csapágy hozzá 14 volt... Viszont így lett egy újszerű kompresszorom, ami megnyugtató.
Pontosan nem tudom, hogy a régi gázra gyártott klíma mely részét kell cserélni, ha új gázra állsz át. De a fődarabokat biztosan nem. A klímás tényleg tudja, és az ár tényleg 60 körül van, de ebben már benne van a gáz ára is és a munkadíj.
Ami még kell a rendszerbe, Buksi, a gázon túl, az az olaj. Úgy emlékszem, ez is gáz-függő. Tehát amikor gázt váltanak, ki kell mosni a rendszert, és új másik féle olajat kell beletölteni.
Ez az olaj nem étolaj, és nem is Selenia. :) De a rendszerben ilyen olajos gázkeverék kering, így a gáz mellett ez ugyanolyan lényeges.
Beszerelés előtt a kompresszort érdemes átvizsgálni, mert nagy szopó, ha hamar kiderül, hogy nem jó, és emiatt újra szét kell kapni az egész rendszert. Én egyszer cseréltem kompresszort, bontottat vettem 15-ért, láthatóan semmi különösen baja nem volt, de a klímás szaki mégis javasolt a csapágycserét. Csak a csapágy hozzá 14 volt... Viszont így lett egy újszerű kompresszorom, ami megnyugtató.
süsnye22-10-2008 09:37:25 // 66645
mivan, front van? mindenki télre akar klímát?? :)) olvass vissza 1-2 napot...
kormi15522-10-2008 08:24:37 // 66644
Üdv,
Faragott már be itt valaki klímát utólag 155-be?
Mekkora sz*pás?
Faragott már be itt valaki klímát utólag 155-be?
Mekkora sz*pás?
Marklar15521-10-2008 22:50:26 // 66643
Csak hifit raktam bele:)))
twin21-10-2008 22:40:11 // 66642
A második képen a bal eleje eléggé negatívban van! Máris futóművet cseréáltél benne mi? :-)))
Marklar15521-10-2008 21:23:18 // 66641
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
2
Guests2
793
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?
Members
New members
- boxerzsolti
- JanSzaZsu99
- Beni159
- PateszBoiii
- UrbanSanyi
- Karina24
- benassy
- Roberto81
- frksferi_GT