Forum >> 155
Thomika22-09-2010 22:55:18 // 105079
kéket nem is szabad, nekem xenon szerű ledek vannak. És a 6 ledeseim is jók, megnéztük máshol, csak a kocsimban nem égnek....
Thomika22-09-2010 22:53:27 // 105078
Hátsó fék....Ami kézifék kis "tengelyét" fogja....
TSiga ( I am the TSIG)22-09-2010 22:51:46 // 105077
Melyik gyűrűvel szenvedsz?
Krisz15522-09-2010 22:48:17 // 105076
a leddel én is szívok, ugye vettem a kéket, beleraktam, kétszer elkapott vele a rendőr, aztán kiégett a jobb, majd a bal rövid idővel később, de amíg még működtek, kb hetente mozgattam meg őket h érintkezzenek rendesen.. de mostmár arra se reagálnak. szóval nem tartós darabok. de azóta legalább nem fizetek bírságot
Thomika22-09-2010 22:44:26 // 105075
Ha sikerül összeraknod, megoszthatnád velem a titkot! :) Itt van szatyorban 2 éve a felújított hátsó fékem, de az a k....a gyűrűt nem tudom visszatenni! Így darabokban van :((
Thomika22-09-2010 22:42:17 // 105074
Sziasztok! :)
Látom, megint van esemény bőven!
Én is molyoltam ma délután. Szétszedtem a bal első lámpát és kipucoltam, valamint beszereltem a hibátlan pollenszűrő tokot és az új szűrőt. Volt azért vele munka rendesen, mert vmiért a régi tok szilo-val volt berakva...mire lekapartam, lecsiszoltam, aztán ott fényezést javítottam...szépen elszaladt az idő. Szokásosan félig összerakva ellenőriztem, minden lámpa faszán működik. majd teljesen kész lett, erre próbálom, jobb oldalon xenon nem kapcsol...megint szétszed így műxik, össze megint nem. No összes vezeték ellenőriz, wd40 megfújkod, majd összerak. Most épp jó, holnap jövök-megyek, majd ellenőrzöm.
Amit nem értek: Xenon mellé anno vettem ledes helyzetjelzőket. kb. 3-4 hónapig ok volt, majd kiment a jobb oldal, 1 hónapra rá villogott majd kiment a bal is. Gondoltam, vmi xar széria, vettem a 6 ledes helyére sima 1 ledest. De az sem ment mikor beraktam(tisztításnál vettem észre,hogy mindkét foncsor kicsit megégett a helyzetjelző felett). Ha már ma kivettem a lámpát, megmozgattam párszor mindkét ledes cuccost, és a bal oldali elkezdett működni, jobb még mindig K.O Ez vajh mitől lehet???? Azt hittem a foglalatok égtek szét, mert nem elég nagy az ellenállás ezekhez...
Látom, megint van esemény bőven!
Én is molyoltam ma délután. Szétszedtem a bal első lámpát és kipucoltam, valamint beszereltem a hibátlan pollenszűrő tokot és az új szűrőt. Volt azért vele munka rendesen, mert vmiért a régi tok szilo-val volt berakva...mire lekapartam, lecsiszoltam, aztán ott fényezést javítottam...szépen elszaladt az idő. Szokásosan félig összerakva ellenőriztem, minden lámpa faszán működik. majd teljesen kész lett, erre próbálom, jobb oldalon xenon nem kapcsol...megint szétszed így műxik, össze megint nem. No összes vezeték ellenőriz, wd40 megfújkod, majd összerak. Most épp jó, holnap jövök-megyek, majd ellenőrzöm.
Amit nem értek: Xenon mellé anno vettem ledes helyzetjelzőket. kb. 3-4 hónapig ok volt, majd kiment a jobb oldal, 1 hónapra rá villogott majd kiment a bal is. Gondoltam, vmi xar széria, vettem a 6 ledes helyére sima 1 ledest. De az sem ment mikor beraktam(tisztításnál vettem észre,hogy mindkét foncsor kicsit megégett a helyzetjelző felett). Ha már ma kivettem a lámpát, megmozgattam párszor mindkét ledes cuccost, és a bal oldali elkezdett működni, jobb még mindig K.O Ez vajh mitől lehet???? Azt hittem a foglalatok égtek szét, mert nem elég nagy az ellenállás ezekhez...
Krisz15522-09-2010 22:34:50 // 105073
gondolom ennek is az a lényege, h több zsetont húzzanak le, hisz javul ugye a motorok literteljesítménye...
TSiga ( I am the TSIG)22-09-2010 22:28:04 // 105072
Régen anno,amikor 14 éves voltam a haverom apjának építőipari cégénél nyárimulkáztam. Akkor a dobozok helyett banánhéjat használtunk. :-D
GTPeti22-09-2010 22:24:25 // 105071
Ezt a dobozos akciót megnéztem volna. Vagyis a csaj arcát... Nagyon jól csináltad. :))
TSiga ( I am the TSIG)22-09-2010 22:21:02 // 105070
TSiga ( I am the TSIG)22-09-2010 22:19:19 // 105069
Én néha megiszok egy-egy energiaitalt a céges hiaceben. Multkor egy csaj kiszórta a hamutartóját az úttestre a piros lámpánál. Én meg a következőn mellélavíroztam, és azt a kb. 6 üdítős dobozt bebaxtam a kocsijába a nyitott ablakon keresztül, és közöltem vele, hogy ha ő is szemetelhet, akkor én is. Az egyikből még folyt s ki a kosztümjére asszem.
Ma pedig Székesfehérváron voltam, mert a Magyar Király Hotel antennarendszerét építettük ki. Épp a kocsinál voltunk vagy négyen. Lépek hátra egy nagy dobozt fogva és egy biciklis majdnem elütött. Parkolóban voltunk a sétálóutca szélén. Erre szóltam fennhangon a biciklisnek hogy: CSENGŐ!!!
Erre megáll a barom és még neki áll feljebb. Mondtam, hogy ha meg tudta venni az über downhill gizda biciklit, akkor egy 500 forintos csengőre nem tellik. Erre bepöccent és közli, hogy ő a nagyobb és neki van elsőbbsége. Szóltam, hogy beszállok a céges kisbuszba és akkor pattoghat a súlyával. Az a tipikus kihaénnem-faszegyerek volt. Visszafele Critical Mass felvonulás még a városban. Nem is volt velük gond, mert rendőri felvezetést kaptak. Egy viszont mindenáron velem akart szembejönni, miközben kamerázta a bringásokat. Tábla nem volt kint, hogy jöhet szemben biciklis, tehát azért óvatosan mentem el a többiek mellett. De ez a marha velem szemben a sávom közepén. Lámpa, refi, légkürt és tartottuk az irányt. Szerintem a csóka még most is emleget, hogy milyen szabályos voltam az én sávomban. :-D
Ma pedig Székesfehérváron voltam, mert a Magyar Király Hotel antennarendszerét építettük ki. Épp a kocsinál voltunk vagy négyen. Lépek hátra egy nagy dobozt fogva és egy biciklis majdnem elütött. Parkolóban voltunk a sétálóutca szélén. Erre szóltam fennhangon a biciklisnek hogy: CSENGŐ!!!
Erre megáll a barom és még neki áll feljebb. Mondtam, hogy ha meg tudta venni az über downhill gizda biciklit, akkor egy 500 forintos csengőre nem tellik. Erre bepöccent és közli, hogy ő a nagyobb és neki van elsőbbsége. Szóltam, hogy beszállok a céges kisbuszba és akkor pattoghat a súlyával. Az a tipikus kihaénnem-faszegyerek volt. Visszafele Critical Mass felvonulás még a városban. Nem is volt velük gond, mert rendőri felvezetést kaptak. Egy viszont mindenáron velem akart szembejönni, miközben kamerázta a bringásokat. Tábla nem volt kint, hogy jöhet szemben biciklis, tehát azért óvatosan mentem el a többiek mellett. De ez a marha velem szemben a sávom közepén. Lámpa, refi, légkürt és tartottuk az irányt. Szerintem a csóka még most is emleget, hogy milyen szabályos voltam az én sávomban. :-D
afri22-09-2010 20:44:54 // 105068
hééé skacok!
hallott vki olyanról már közületek, hogy jövőre a biztosítási díjat nem köbcentire kell fizetni, hanem teljesítményre??
igaz ez??
hallott vki olyanról már közületek, hogy jövőre a biztosítási díjat nem köbcentire kell fizetni, hanem teljesítményre??
igaz ez??
SD22-09-2010 16:56:16 // 105067
Meg a satufékkel lámpához érkező racsingerekkel:D
Buksi22-09-2010 16:24:53 // 105066
Jó kis sztori! :-DD
SD22-09-2010 16:20:50 // 105065
jó akkor is ami melegszik ott lehet egy nem rögzített vagy szereléskor megtépett kábel, aminek megsérült a burkolata és letestel, ilyen lekötögetéssel talán meg lehet mérni nem?
Marklar15522-09-2010 15:13:06 // 105064
Mindig az ilyen eltévedt turistákkal van a probléma...:)))
Longman22-09-2010 14:54:29 // 105063
nem mert a hátsó lámpa csokijánál forrasztva vannak a veztékek. arra gondolok hogy vmikor az év eleján azt babráltam, de nem sikerült megcsinálni és visszabasztam a kárpit mögé a vezetéket csokistól. namost mi van ha akkor megsérült a forrasztott részen a szigetelés és összeérnek a vezetékek.
más összefüggés nem lehet mert mint mondtam a hátulja már a kezdetektől ilyen volt vagyis le volt húzva a csoki hogy ne működjön, ez a melegedés meg év elejétől van.
ide kapcsolódik hogy a belső világítás amúgy simán kapcsolva a tetőn, normálisan működik.
más összefüggés nem lehet mert mint mondtam a hátulja már a kezdetektől ilyen volt vagyis le volt húzva a csoki hogy ne működjön, ez a melegedés meg év elejétől van.
ide kapcsolódik hogy a belső világítás amúgy simán kapcsolva a tetőn, normálisan működik.
SD22-09-2010 14:49:58 // 105062
mi lenne ha a hátsó világítás drótját lekötnéd még az elején ahol kezdődik? akkor utána melegszik-e?
Longman22-09-2010 14:49:28 // 105061
köszönöm!
Riasztót én már rég kivágtam belőle, az nem kavarhat.. :)
Riasztót én már rég kivágtam belőle, az nem kavarhat.. :)
Takizse22-09-2010 14:46:31 // 105060
A hátsó lámpa:
negativ kapcsolású a belsővilágítás valószínűleg letestelödik valahol a kapcsolt vezeték ,
vagy a lámpában van valami gigszer . vagy rosszúl bekötött risztó ajtónyitás érzékelője .
én ezeket nézném elösször.
szerinem.
negativ kapcsolású a belsővilágítás valószínűleg letestelödik valahol a kapcsolt vezeték ,
vagy a lámpában van valami gigszer . vagy rosszúl bekötött risztó ajtónyitás érzékelője .
én ezeket nézném elösször.
szerinem.
SD22-09-2010 14:46:20 // 105059
jé működik:D:D:D ez nagyon jó:D
SD22-09-2010 14:44:30 // 105058
én most vettem egy erőszakos vezető napszemüveget, és azzal nézek csúnyán, még a bmw-k is beengednek, ha nincs ott a plüss virág a középső szellőzőn:D
Longman22-09-2010 14:37:28 // 105057
Nem, mert... Báár. Tényleg, gondolkodtam is azon hogy mihez lehetne kötni ezt az elfüstölést, mit csinálhattam babrálhattam. De csak most jut eszembe hogy anno babráltam a hátsó lámpát, hogy jó legyen, aztán lehet hogy tényleg ott érnek össze a vezetékek.
De egyébként a hátsó lámpa mindig (tehát 2008.12.27-től) le volt húzva mert azóta fenn áll ez a probléma. Ez az elfüstölés meg vmikor ez év elején kezdődött.
De vmi dereng hogy próbáltam rájönni a hátsó lámpának mi baja, csak arra nem emlékszem hogy mikor. De lehet hogy pont akkor év elején..
De egyébként a hátsó lámpa mindig (tehát 2008.12.27-től) le volt húzva mert azóta fenn áll ez a probléma. Ez az elfüstölés meg vmikor ez év elején kezdődött.
De vmi dereng hogy próbáltam rájönni a hátsó lámpának mi baja, csak arra nem emlékszem hogy mikor. De lehet hogy pont akkor év elején..
süsnye22-09-2010 14:30:12 // 105056
nem emlékszem a kapolási rajzra, de ez az időzítő kábel elfüstölés a folyamatosan világítás nem lehet, h összefügg?
Kazes☻22-09-2010 14:26:15 // 105055
Jó kis sztori! :))) Én is sokat mérgelődök az ilyenek miatt, de tényleg úgy látszik, hogy kb. 15-20 milla felett feláras az irányjelző. :)
Longman22-09-2010 14:21:39 // 105054
No én meg holnap nekilátok szétszedni a hátsó nyergeket, hátha sikerülne normálisra felújítani. (készletet vettem hozzá). Csicsázás most nem lesz, nem fogok fújkálni meg ilyenek.. :)
Ha belefér az időbe (egész nap szabin leszek) akkor megpróbálom kideríteni hogy mért füstöl el a belső világítás időzítőre menő tápkábele. A múltkor linkeltem is be kapcs.rajzot erről ha emlikszik még valaki. :)
Erről jut eszembe a hátsó utastér világítás meg a kezdetektől le van húzva, mer az meg folyamatosan világít ha rajta a csoki. Ez mitől lehet szerintetek? mit mérjek?
Ha belefér az időbe (egész nap szabin leszek) akkor megpróbálom kideríteni hogy mért füstöl el a belső világítás időzítőre menő tápkábele. A múltkor linkeltem is be kapcs.rajzot erről ha emlikszik még valaki. :)
Erről jut eszembe a hátsó utastér világítás meg a kezdetektől le van húzva, mer az meg folyamatosan világít ha rajta a csoki. Ez mitől lehet szerintetek? mit mérjek?
süsnye22-09-2010 13:49:17 // 105053
:DD jól csináltad! :))
Abarth22-09-2010 13:20:13 // 105052
Engem kb 3hete a hungárián majdnem felborított egy nő a robogómmal mert index nélkül 3 sávot ment balra a bmwjével, dudáltam csápolt erre mellégurultam és megkérdeztem tőle, hogy az index feláras extra-e a bmwkben, ezen full kiakadt üvöltözött, mire benyúltam az ablakon és lekattintottam az indexet a megfelelő irányba, majd közöltem vele, hogy jéé működik. Megkérdeztem, hogy szárad-e a körmén a lakk, vagy fáj-e a keze, de zöld lett diszkréten elküldtem az anyjába mert ott ült mellette a kislánya és elgurultam, nagyon feldúlhattam, mert hirtelen dudaszóra lettem figyelmes (pillanatra azt hittem, hogy utánamjön és elüt :S ) de idegességében vagy hatszor lefulladt. :D
Okoztam neki egy jó reggelt :D:D
Okoztam neki egy jó reggelt :D:D
süsnye22-09-2010 12:55:33 // 105051
egyébként hétfőn bennem is majdnem megált az ütő...
hauszmanon mentem a garázs felé, egyik keresztutcánál, látom jobbról érkezik egy peros vw röviujjú, lassítva, de nem megállva. Aztán mikor odaértem, rájöttem, h ez nem akar megállni, hanem be fog jönni.. satufék abs kerregés, és sikerült megállni... nem szóltam semmit, de nemtom hogy nézhettem a gyerekre, de nagyon megszeppenten mutatta, h menjek... természetesen nem jobbkezes kereszteződés volt, neki volt táblája...
f@szér nem iszik az ilyen egy kávét indulás előtt? :))
hauszmanon mentem a garázs felé, egyik keresztutcánál, látom jobbról érkezik egy peros vw röviujjú, lassítva, de nem megállva. Aztán mikor odaértem, rájöttem, h ez nem akar megállni, hanem be fog jönni.. satufék abs kerregés, és sikerült megállni... nem szóltam semmit, de nemtom hogy nézhettem a gyerekre, de nagyon megszeppenten mutatta, h menjek... természetesen nem jobbkezes kereszteződés volt, neki volt táblája...
f@szér nem iszik az ilyen egy kávét indulás előtt? :))
süsnye22-09-2010 12:49:30 // 105050
"Ilyen közel még autó nem volt hozzám..."
bezzeg szalagkorlát :p :))
bezzeg szalagkorlát :p :))
SD22-09-2010 12:33:50 // 105049
Szóval már meg voltam fordulva és mentem volna vissza az útra.
SD22-09-2010 12:32:32 // 105048
Tegnap majdnem lezúztam a puttonyt...
Kerepes, kistarcsa mellett az Auchan-hoz igyekeztem, és nem tudtam a ráfordulót így tovább mentem a 3-ason kifele, majd egy kis mellék utcába lekanyarodtam jobra, hogy ne a nagy-forgalmú úton forgolódjak. Meg is fordultam, ez egy kanyarodó, de lámpás mellék út volt, lámpa piros, előttem kb 20m-re, mögöttem 30-m-el látom hogy élrkezik egy autó jó akkor sorolok.. de az a barom nem tudom mennyivel jöhetett? Mert csak azt hallom nyikorgás mögöttem aztán kvva közel megjelenik egy orr mellettem, kis szögben közeledve... Hát rántottam egyet a kormányon, sokat mondok ha 5cm volt a két autó között... Simán végigszánthatta volna az oldalát ha nem ilyen szerencsésen alakul... Kérdeztem is tőle hova siet ennyire, ott a lámpa piros előttünk, erre még neki áll pampogni... de szerintem mindketten örültünk hogy sikerült elkerülni a csattot.. Ilyen közel még autó nem volt hozzám...
Kerepes, kistarcsa mellett az Auchan-hoz igyekeztem, és nem tudtam a ráfordulót így tovább mentem a 3-ason kifele, majd egy kis mellék utcába lekanyarodtam jobra, hogy ne a nagy-forgalmú úton forgolódjak. Meg is fordultam, ez egy kanyarodó, de lámpás mellék út volt, lámpa piros, előttem kb 20m-re, mögöttem 30-m-el látom hogy élrkezik egy autó jó akkor sorolok.. de az a barom nem tudom mennyivel jöhetett? Mert csak azt hallom nyikorgás mögöttem aztán kvva közel megjelenik egy orr mellettem, kis szögben közeledve... Hát rántottam egyet a kormányon, sokat mondok ha 5cm volt a két autó között... Simán végigszánthatta volna az oldalát ha nem ilyen szerencsésen alakul... Kérdeztem is tőle hova siet ennyire, ott a lámpa piros előttünk, erre még neki áll pampogni... de szerintem mindketten örültünk hogy sikerült elkerülni a csattot.. Ilyen közel még autó nem volt hozzám...
Robiik21-09-2010 21:32:46 // 105046
ajóéletbe, pont ez kéne nekem, miért épp most vagyok leégveeee???? :D ne vigye el senki már elkezdtem rá gyűjteni.
SD21-09-2010 20:49:18 // 105045
Abarth21-09-2010 16:41:58 // 105042
1000pénzért vettem Marklar-bától csomiból, és los kisflex és reszelő band segített az átalakításban :)
Longman21-09-2010 16:24:51 // 105041
így is van. ne légy túl gyanakvó!! beszámolót ide is ha lehet
Longman21-09-2010 16:24:19 // 105040
anno én is szerettem volna ilyet, de vagy 30 pezó volt akkor az ára..
én vmilyen külhoni oldalon láttam hogyan kell átalakítani ilyenre, ott is elég bonyi volt a megoldás
én vmilyen külhoni oldalon láttam hogyan kell átalakítani ilyenre, ott is elég bonyi volt a megoldás
Abarth21-09-2010 16:14:24 // 105039
Hát műanyagbú' :) azt hiszem, 3 órát faragtam itt-ott amire passzolt, de ilyet még csak 1 et láttam 55ben és az sem pásszolt teljesen :)
SD21-09-2010 16:12:11 // 105038
Na akkor irány Kistarcsa aztán meglátom mi vár ott. A szívem jajj...:D
Longman21-09-2010 16:10:33 // 105037
műanygbú' ? :) ehhez kellett alakítani hogy felmenjen, nem?
Abarth21-09-2010 16:06:20 // 105036
Longman21-09-2010 15:56:28 // 105035
mutass egy autót ami még nem volt törve. Illetve nem is ez a jó szó rá, hanem hogy sérülve.. remélem érted a lényeget :)
SD21-09-2010 15:48:45 // 105034
Hát ez nem az, mert volt törve is... de állítólag meg lett csinálva, adok neki egy esélyt de mivel Magyarországon élünk ezért nem hiszek a mesékben.. ki fog derülni ma megnézem
Longman21-09-2010 15:44:09 // 105033
mondjuk lehetnek csodák. anno én is így voltam a 147 Ti- vel, és tökéletes volt.
SD21-09-2010 15:40:05 // 105032
Hát annyi hogy qvva jól néznek ki ezek a gépek, amúgy azok is estek keltek mint én:) Piroska teljesen jól vizsgázott szerintem:) De azok a formák... még asszony is szerelmes lett ez meg még nagyobb baj:D És pont ezen agyalok hogy ilyen legolcsóbb ügy sosem jó indítás, de azért megnézem.
Beegee is árulja, na az kéne!!!
Beegee is árulja, na az kéne!!!
Longman21-09-2010 15:34:52 // 105031
Csak nem a tanpályán történt valami? Pedig az oldalbordád is ott volt, nem szégyelled magad?
És pont a legolcsóbbat kinézni.. :) :P
Amúgy szerintem ebben az 1.8 az nem JTS hanem sima 16VTS.
És pont a legolcsóbbat kinézni.. :) :P
Amúgy szerintem ebben az 1.8 az nem JTS hanem sima 16VTS.
SD21-09-2010 15:26:27 // 105030
Háp kicsit szerelmes lettem:S
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
2
Guests2
750
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?
Members
New members
- Kaccsa
- ramirez001
- “ Kevin “
- Rókus
- benebp
- Gyuszkó 159
- Olxander
- UTPcableman
- rajkailaszlo