Forum >> Együnk-igyunk, amíg tehetjük!
Whiteskull26-04-2007 08:19:33 // 1166
Ahhoz tényleg értesz. :)))
Whiteskull26-04-2007 08:19:10 // 1165
Nagyon kellemesen hangzik. :))))
Mike.26-04-2007 08:18:58 // 1164
És én elmegyek irányítani benneteket, meg fő kóstolónak! :-D
Marty26-04-2007 08:17:18 // 1163
Te főzöd a bográcsban a kaját, én szolgáltatom a sütit!! hm?:))))))))
Whiteskull26-04-2007 08:13:09 // 1162
Most bólogatok ezerrel. :)))
Marty26-04-2007 08:11:56 // 1161
Na akkor csinálunk egy mini talit egyszer, ahol jó sok kóstoló lesz ezekből!!:)))))))))
Whiteskull26-04-2007 08:10:57 // 1160
Én nagyon-nagyon precízen tudok kóstolni. :))))))
És sokat! :))))
Marty26-04-2007 08:09:21 // 1159
Akkor megcsinálom mind a kettőt és majd eldöntjük közösen melyik a jobb!!:)))))))))
Tommaso 15925-04-2007 20:56:34 // 1158
Bármelyiket megenném most:-)))
Bazsa7225-04-2007 20:47:55 // 1157
Hát igen, ez sokkal szakmaibbnak tűnik:))))
Az enyém egy butított változat:)
Tommaso 15925-04-2007 20:46:36 // 1156
Jó ez is,csak én a mogyorót nem szeretem:-(
Bazsa7225-04-2007 20:45:39 // 1155
Mikor 12 éves voltam, anyám kiment külföldre dolgozni, öcsémmel maradtam kettesben, így kénytelen-kelletlen, de megtanultam egy s mást a konyhában:)
Tommaso 15925-04-2007 20:45:24 // 1154
Lehet választani a Cassaták közül:-)))
Tommaso 15925-04-2007 20:44:09 // 1153
Cassata:
Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű tortához:
-400 gr piskótalap
-4 evőkanál édes Marsala
-350 gr ricotta sajt
-110 gr kristálycukor
-fél teáskanál vaníliaesszencia
-150 gr vegyes kandírozott gyümölcs
-50 gr étcsoki darabokra vágva
-zöld ételszínezék:-)
-200 gr marcipán
-2 evőkanál sárgabaracklekvár
-310 gr porcukor
Egy 20 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk folpakkal. A piskótalapot felszeleteljük,és bebéleljük vele a tortaformát körbe,tegyünk félre néhány szeletet a torta lefedéséhez.A piskótalapokat az aljára szorosan egymás mellé fektetjük,meglocspéjuk Marsalával.
A ricottát simára keverjük,majd hozzáadjuk a cukrot és az esszenciát,a gyümölcsöket és a csokidarabokat és jól dolgozzuk el.beleöntjük a piskótaformába,majd a félretett piskótadarabokkal lefedjük,tetejét folpakkal lefedjük,megnyomkodjuk és hűtőbe tesszük kb 2 óráig,dee a legjobb ha egy éjszakán át áll,majd utána tányérra borítjuk.
A marcipánt összegyúrjuk az ételszinezővel,hogy szép kivi zöld legyen,és akkorára nyújtjuk,h befedje a Cassatát. A lekvárt egy evőkanál vízzel olvasszuk fel egy edénybe,és megkenjük vele atortát,majd ezután marcipánnal fedjük a remekművet.
Végül a porcukrot keverjük össze egy ksi forró vízzel,h cukormázat kapjunk,és rajzoljunk rá egy ALFA ROMEO feliratot.-)))
Holnap: Minestrone alla genovese
Erhard 242 (Pure Energy)25-04-2007 20:35:41 // 1152
egy beépített szakácskönyv lakik benned?
Marty25-04-2007 20:32:47 // 1151
Már lecsúsztál!:)))))))))))
Marty25-04-2007 20:15:27 // 1149
Na ezt meg megcsináltatom, mert nem szeretek palacsintát sütni!!:)
Bazsa7225-04-2007 20:13:17 // 1148
Olasz parajos palacsinta
Hozzávalók:
a palacsintatésztához: 15 dkg rétesliszt, 2 dl tej 1 dl szódavíz vagy szénsavas ásványvíz 2 tojás, só a sütéshez: olaj a töltelékhez: 25 dkg mélyhűtött paraj 25 dkg túró 10 dkg reszelt parmezán só, őrölt bors, 1 tojás 10 vékony szelet húsos szalonna (ún. sliced bacon) a tetejére: 1 dl húsleves 2 evőkanál reszelt parmezán 5 dkg Rama margarin
A palacsintatésztához valókat összekeverjük, 1 órán át állni hagyjuk, majd az olajon 8-10 vékony palacsintát sütünk belőle. A töltelékhez a felengedett parajpürét a túróval, a reszelt parmezánnal, a tojás-sal összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és a palacsintákat egyenként megkenjük vele. Mindegyiket felhengergetjük, és keresztben kettévágjuk. Az így kapott tekercsek felét szalonnaszeletekbe burkoljuk, és a "meztelen" palacsintahengerekkel felváltva kiolajozott tűzálló tálba sorakoztatjuk. A húslevest aláöntjük, a re-szelt parmezánnal megszór-juk, a margarint rámorzsoljuk, és sütőben közepes lánggal (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) kb. 30 percig sütjük.
Elkészítési idő: 45 perc + palacsintasütés.
Egy adag: 823 kcal / 3441 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Egri chardonnay barrique '99).
Jóétvágy:)
Marty25-04-2007 20:05:15 // 1147
ÓÓÓÓÓÓ köszönöm!!!!!
Na majd, ha hazajövök meg is csinálom!!:))))))))
Bazsa7225-04-2007 20:03:57 // 1146
Parancsoljon hölgyem:
Cassata (kaszata)
Hozzávalók: 2, 5 dl tejszín, 1dkg cukor, 6dkg bármilyen cukrozott gyümölcs, 2dkg hámozott mo-gyoró, 3cl rum, 20dkg vaníliafagylalt, 15dkg csokoládéfagylalt, 1 piskótalap.
A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a finomra vágott cukrozott gyümölcsöt, a pi-rított, durvára vágott mogyorót, és a rumot. Lazán összekeverjük. Egy őzgerincformát ujjnyi vasta-gon bekenünk vaníliafagylalttal. Erre kenjük a csokoládéfagylaltot, közepét pedig megtöltjük a felvert, ízesített tejszínhabbal. Piskótalappal lezárjuk. A formát mélyhűtőben 3-4 órán keresztül fa-gyasztjuk. A hűtőből kivett formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk, így könnyen vágódeszkára bo-rítható a tartalma. Forró vízbe mártott késsel vágjuk fel. Előre lehűtött üvegtálon tejszínhabbal dí-szítve tálaljuk.
Majd kínálj meg:)))))))))))))
Marty25-04-2007 20:01:35 // 1145
mmmmmm az is jó!!:)))))))))
W.25-04-2007 19:58:49 // 1144
Én ma négysajtos pennét csináltam....:)
Marty25-04-2007 19:53:20 // 1143
Hol a Cassata receptje???:)))))))
Tommaso 15925-04-2007 19:30:16 // 1142
Jól hangzik:-))
Ezt ismerem,mint pizzafeltét,igaz ott minuszos a rizs,és a tejszín helyett tejföl van,no és persze fokhagyma!!!!!:-)
Babi14725-04-2007 05:30:11 // 1141
Kapros-tejszines csirke:
1kg. csirkemellfilé
friss kaporlevél
1db. főzőtejszin
olaj
A csirkehúst vékony csikokra vágjuk,forró olajban megpiritjuk,majd rászórjuk az apróra vágott kaporlevelet és főzőtejszinnel besűritjük.
Párolt rizzsel v. főtt tésztával tálaljuk...nálunk akár napi szinten bejönne ez a 30-perc alatt elkészithető étel,ja... nagyon finom és könnyű.
Babi14725-04-2007 05:21:56 // 1140
...nem is gondoltam volna,hogy ilyen ügyes kis séfünk van...kipróbálom a receptet:-)))))
Xixo25-04-2007 02:26:36 // 1139
Tehát nem... :)))
Tommaso 15924-04-2007 22:35:59 // 1138
Milánói borjú
Hozzávalók 4 személyre:
-8 borjúszelet
-2 tojás
-50 gr zsemlemorzsa
-3 evőkanál reszelt parmezán
-3 evőkanál vaj
-1 e.k olaj
-4 citromgerezd
A húsról vegyük le a zsírosabb részeket,majd klopfoljuk az eredeti vastagság felére. Majd a panírnál a tojásba tegyünk borsot, a zsemlemorzsába meg aparmezent és forgassuk meg a húst benne,majd 30 percig hagyjuk pihenni.
ezt követően a vajat és az olajat hevítsük,és amikor avaj már nem habzik akkor süssük a szeleteket 4-4 percig,majd a citomszeletekkel tálaljuk!
Holnap a Cassatat (desszert) írom be!
Xixo24-04-2007 01:49:56 // 1137
Csak azokra nem gondolsz, akik ezt éccaka olvassák és korog a gyomruk!! :)))
Tommaso 15923-04-2007 22:28:48 // 1136
:-))
Szívesen!
Majd nézz be időnként,a tervem az,hogy sok tipik olasz kaját ismertessek nektek:-))
Marty23-04-2007 22:25:56 // 1135
Igen, köszönöm, nagyon kedves vagy!!!:)))))))))))
Tommaso 15923-04-2007 22:25:14 // 1134
Akkor ha eddig csak étteremben ettél Panna Cottát akkor most már otthon is megcsinálhatod:-)
Marty23-04-2007 22:19:48 // 1133
úúúúú ez a kedvencem:))))))))
Tommaso 15923-04-2007 22:16:15 // 1132
Gombás rizotto:
Hozzávalók 4 személyre:
-20 gr szárított porcini
- 1 liter zöldség v csirkehúsleves
-2 evőkanál olivaolaj
-1 evőkanál vaj
-1 kis fej hagyma
-2 gerezd fokhagyma
-357 gr:-) rizottó rizs
-250 gr gomba
-csipet őrölt szerecsendió
-50 gr reszelt parmezán
-3 evőkanál finomra vágott petrezselyem
A porcinit áztassuk be fél liter forró vízbe fél órára.szürjük le és alevét tegyük félre.A gombát felvágjuk, a levest egy lábasba öntjük,majd lassú tűzön rotyogtatjuk
Az olajat és vajat felhevítjük egy serpenyőben,a hagymát,fokhagymát dínszteljük,de ne pirítsuk,hozzáadjuk a rizst,sózzuk,borsozzuk,majd hozzáadjuk a friss gombát,szerecsendiót,ismét só,bors,majd folyamatosan kavargatva 1-2 percig főzzük. Hozzáadjuk a porcinit és alevét,majd addig főzzük nagyobb lángon amíg a levét fel nem szívja!
Öntsünk rá egy merőkanál levest,majd foly.kevergetve főzzük.Amikor a rizs felvette alevest,újabb kanállal adunk hozzá. ezt ismételgetjük addig amíg a rizs al dente (foghoz keménységű) nem lesz,lehet ,h marad leves,de az nem baj.Majd adjuk hozzá a parmezánt ha már felvette a levest,és apetrezselymet is,ismét só,bors és azonnal tálaljuk!
Porcini: A tinorú gomba olasz neve,általában szárított formában vehető meg,amit forró vizes áztatás után használunk fel
Holnap: Milánói borjú.
Tommaso 15922-04-2007 21:53:27 // 1131
Most nézem,hogy a képen is olyan gyümi van amit írtam:-)))
Én olaszos vendőglőkben mindig így kaptam!
Tommaso 15922-04-2007 21:52:14 // 1130
Panna Cotta:
4 adagra:
Hozzávalók:
-500 ml tejszín
-4 ecőkanál finom kristálycukor
-3 lap vagy 1 és egy 1/4 teáskanál zselatin
-250 gr friss vegyesgyümölcs
Elkészítés:
A tejszínt egy lábasban a cukorral addig melegítjük kis tűzön,amíg az elolvad,majd felfőzzük és kis lángon 3 percig rotyogtatjuk,ekkor néhány csepp vaníliaesszenciával ízesítsük.
Ha zselatinlapot használunk,akkor áztassuk be,majd csavarjuk ki a maradék víz miatt,majd ezeket a zselatin lapokat adjuk a meleg tejszínhez,és keverjük el.
Az így kapott masszát öntsük pudingforrmákba,folpakkal takarjuk le és hűtsük,majd ha lehült akkor a formákat forró vizes konyharuába tekerjük be,így a panna cotta könnyen ki fog csúszni az edényből,és friss vegyes gyümölcsökkel tálaljuk!
Szerintem a legjobb a szeder,málna eper párosítás!
Holnap a gombás rizottót írom le!
4 adagra:
Hozzávalók:
-500 ml tejszín
-4 ecőkanál finom kristálycukor
-3 lap vagy 1 és egy 1/4 teáskanál zselatin
-250 gr friss vegyesgyümölcs
Elkészítés:
A tejszínt egy lábasban a cukorral addig melegítjük kis tűzön,amíg az elolvad,majd felfőzzük és kis lángon 3 percig rotyogtatjuk,ekkor néhány csepp vaníliaesszenciával ízesítsük.
Ha zselatinlapot használunk,akkor áztassuk be,majd csavarjuk ki a maradék víz miatt,majd ezeket a zselatin lapokat adjuk a meleg tejszínhez,és keverjük el.
Az így kapott masszát öntsük pudingforrmákba,folpakkal takarjuk le és hűtsük,majd ha lehült akkor a formákat forró vizes konyharuába tekerjük be,így a panna cotta könnyen ki fog csúszni az edényből,és friss vegyes gyümölcsökkel tálaljuk!
Szerintem a legjobb a szeder,málna eper párosítás!
Holnap a gombás rizottót írom le!
Tommaso 15921-04-2007 14:11:08 // 1129
Holnaptól megpróbálok valami fotót is mellékelni az épp aktuális kajáról!
Tommaso 15921-04-2007 14:04:55 // 1128
Grillezett spárga:
Hozzávalók 4 adagra:
-24 db spárga
-1 evőkanál extra szűz oliva olaj
-2 evőkanál balzsamecet
parmezánsajt reszelék
A spárga mosás után vágjuk le a fás részeket!
A spárgát egy tálba téve az olivaolajjal jól keverjük össze,közben melegítsük a grillező serpenyőt vagy lapot, és kb 10 perci süssük a spárgát, amíg al dente állagú lesz.
Tálalás előtt a balzsamecettel permetezzük meg,és szórjuk rá a sajtot.
Al dente az olaszok ilyenre főzik a tésztát és a rizottó rizst,melynek lényege,hogy ne főzzük teljesen szét,hanem a fogunk alatt roppanjon egy picit.
Holnapi menü: panna cotta
Tommaso 15921-04-2007 13:59:10 // 1127
Valamelyik héten 2 tepsivel sütöttem:-)
Az egyik magyaros volt, a másik meg tejfölös,fokhagymás kapros alappal,roston sütött csirke kockákkal!
Fini volt mindekettő:-))
joe15620-04-2007 21:25:55 // 1126
Ahhh . Most fejeztünk be egy szolíd kis szalonnasütést :)))) Húúú de jól esett . Csak azt nem tudom milyen lesz az éjszakám :(
ystuc20-04-2007 20:20:48 // 1125
Igen, igen! Nagy ötlet! Szóval mikor is készül el a pizza? :-)
Xixo20-04-2007 20:18:34 // 1124
Ne csak receptel, hanem kóstolóval is kéne készülni...... :)))
Tommaso 15920-04-2007 16:05:50 // 1123
Azt nem írtam oda,hogy mi kenyérsütőben gyúrjuk össze,mert a lényege az,h alaposan össze legyen dolgozva,és ez kézzel elég hosszadalmas,fárasztó!
Tommaso 15920-04-2007 16:02:57 // 1122
Elég pusztulóban van ez a topic,ezért mától megpróbálok naponta valami jó,eredeti olasz receptel szolgálni!
Pizza:
2db d=30 cm
Hozzávalók:
-1 evőkanál finom kristálycukor
-2 teáskanál szárított élesztő vagy 15 gr friss élesztő
-215 ml langyos víz
-450 gr finomliszt
-fél teáskanál só
-3 evőkanál olivaolaj
-kukoricaliszt
Elkészítési javaslat:
Tegyük a cukrot és az élesztőt egy kis tálba, és keverjünk hozzá 90 ml langyos vizet. huzattól védett helyen hagyjuk kelni. Ha az élesztő nem kezd el habosodni 5 percen belül akkor dubjuk ki a masszát és kezdjük előröl az egészet!
Keverjük össze a lisztet és a sót egy tálba vagy konyhai robotgéppel. Adjuk hozzá az olivaolajat, és a maradék vizet és élesztős masszát.Addig keverjük, amíg a tészta lazán összeáll. Helyezzük át egy belisztezett munkalapra és 8 percig- a tészta száraz tapintásáig-gyúrjuk.
Egy nagy tál belsejét olivaolajjal kikenjük,a bucit bevágjuk,majd konyharuhával lefedve 1-1,5 órán át lelesztjük.
Ezután a tésztát átgyúrjuk,amíg vissza nem nyeri eredeti méretét,majd olivaolajjal kikent, kukoricaliszttelt meghintett tepsibe vagy kör alakúra nyújtjuk!
Figyeljünk arra,hogy a tészta minnél előbb sütőbe kerüljön,a feltétet pedig ízlés szerint válogassuk össze!
Holnapi menü grillezett spárga:-)
ystuc22-02-2007 19:30:38 // 1121
Ma van a torkos csütörtök. 50% kedvezménnyle lehet enni éjfélig... :-)
Itt a lista a résztvevő éttermekről!
bb1821-02-2007 17:18:55 // 1120
csak ovatosan mert a hideg sör erösen rákkeltö !!!!!
probáld egyszer ki hogy ráöntöd egy alvó homárra !
Kilo166 (Droid#1)08-02-2007 08:52:47 // 1119
Nem létezik olyan állapot, amit ne lehetne egy pohár jéghideg sörrel, vagy borral gyógyítani.
Whiteskull07-02-2007 22:44:45 // 1118
Nem olyan vészes. :)))))
Tommaso 15907-02-2007 22:44:17 // 1117
Húúú,akkor szép jövő vár rám:-)))
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
1
Guests1
359
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?