Forum >> Együnk-igyunk, amíg tehetjük!
Tommaso 15929-04-2007 12:01:11 // 1252
Tiramisu:
Hozzávalók:
-500 gr Mascarpone sajt
-2 tojás fehérje
-1vaniliacukor
-kb 2 evőkanál kristálycukor
-ha van amaretto szirup,ha nincs akkor mandula aroma
-(Manner) babapiskóta
-kávé
A tojások fehérjét felverjük a kristálycukival,majd mikor már kemény a hab,akkor óvatosan hozzákeverjük a Mascarponet,majd a vanilia cukrot,az Amaretto szirupot,és összedolgozzuk!A lényeg,hogy egy olyan enyhén édes ízt kapjunk amiben igazából semmi sem dominál,a sziruppal meg vigyázzunk,mert nagyon nagyon édes,karakteres íze van!
A piskótákat egy pillanatra kávéba mártjukjuk,majd a bekevert habos masszával borítjuk,és kakaóporra megszitáljuk!
Vagy azonnal,vagy hűtés után tálaljuk!
Holnap: Penne Primavera
Tommaso 15929-04-2007 11:45:26 // 1251
:-)))
A portésztákat nem nagyon szeretem,de ez kb 10 perc alatt elkészíthető,vagy 15,a tészta főzése tovább tart,míg maga a kaja elkészítése:-)))
bb1829-04-2007 07:40:14 // 1250
köszi, igy azért jobban összefut a nyál a számban...
Nekem az asszony porból csinálja, ugy is szeretem, de gondolom Neked ez felér egy Istenkáromlással.
Tommaso 15928-04-2007 22:25:54 // 1249
:-)))))
Tommaso 15928-04-2007 22:25:36 // 1248
Charlie 16628-04-2007 09:55:56 // 1247
Tökéletesnek tűnik :):)
Má' csak a jól átsütött vesepecsenye kell a tetejére, és tuti a cucc :):):)
bb1828-04-2007 09:54:21 // 1246
ha megcsinálod tolj fel képeket is.
perdix15528-04-2007 08:29:05 // 1245
il pane imburrato
Micsoda étel..próbáljátok ki!:-)))))))))könnyen elkészíthető, akár melyik napszakban. Ízlés szerint uborkával, retekkel, csípős arannyal, sóval, de akár felvágottal is fokozható.
Tommaso 15928-04-2007 07:07:05 // 1244
Carbonara spagetti:
Hozzávalók 4 adagra:
-400 gr spagetti
-2 tojás
-2 tojássárgája
-65 gr reszelt sajt
-2 evőkanál olivaolaj
-30 gr vaj
-2 gerezd fokhagyma
-200 gr szalonna (szerintem a bacon a legjobb) csíkokra vágva
A téstát al dentére főzzük,majd a toját,a tojás sárgáját,sót.borsot,parmezánt addig dolgozzuk össze. Az olajat felhevítjük,majd a fokhagymát szétnyomva a szalonnával lepirítjuk,a szétlapított fokhagmát kiszedjük,ha a szalonna már ropogós.Hozzáadjuk a tésztát,és kis lángot hozzáadjuk a tojásos elkevert masszát,majd azonnal lehúzzuk a tűzról,sajttal megszórva azonnal tálaljuk!
Holnap: Tiramisu
Tommaso 15927-04-2007 12:54:08 // 1243
olajat:-)))
Tommaso 15927-04-2007 12:53:26 // 1242
Igen!Nálunk az olaszos étteremben is van/volt,és nagyon jó kis előétel,de célszerű úgy csinálni,hogy a feltét (apróra vágott pari,bazsalikom,olivaolaj,só,bors,FOKHAGYMA) egy tálba összekeverve pihen egy éjszakát,és akkor érnek tökéletesen össze az ízek.-)
Én a pirítóst meg csak simán lesütöm,mert ha a recept szerint arra teszed az olajt,akkor a könyöködön is folyik az olaj.-(
Marty27-04-2007 10:48:07 // 1241
Én egyszer olyan bruschetta-nak hívott valamit ettem, ami olyasmi volt, mintha krumplis valamilyen tészta lenne megtöltve különböző finomságokkal, de lehet, hogy nem is krumplis volt.
Ezért kérdeztem, hogy hogy készül::)))))
Marty27-04-2007 10:46:50 // 1240
Aha.... úgy látom mi tudjuk mi a jó!!:)))))))))
ruszman27-04-2007 10:45:11 // 1239
szóval ennek a kajának ez az igazi neve? én csak paradicsomos kenyérnek hívom de tanusítom hogy isteni finom!!! nagyon szeretem!! :)
jó ez a topic.. :)
Marty27-04-2007 10:25:38 // 1238
Értem, értem:))))
Tommaso 15927-04-2007 10:21:19 // 1237
Igen,amit a pék kisüt,te meg megpirítod:-D
Lényegében minden kavarodástól mentes fohagymás,olajos pirítós a becsületes neve!:-)
Marty27-04-2007 10:14:32 // 1236
Tehát akkor kelttészta!!:))))
Tommaso 15927-04-2007 10:12:17 // 1235
Lényegében a bruschetta az bármilyen ruzstikus kenyér,ciabatta vagy akár toastkenyér lepirítva,majd fokhagymával megdörzsölve és olivaolajjal megcsöpögtetve4Ez egy ilyen átfogó név:-)
Marty27-04-2007 10:08:35 // 1234
Akkor most már csak azt mondd meg, hogy készül a bruschetta!!:)))
Marty27-04-2007 10:06:40 // 1233
na ezt nem tudtam!!:)))))))
Fater (Norbi)27-04-2007 07:09:14 // 1232
Jó csokijaik vannak az tény. Étcsoki candírozott naranccsal nyami! Egyetlen gond, hogy nálunk kissé brutális áron adják, ausztriában 20%-kal olcsóbb!
Egyébként az olasz tejcsokoládék az igaziak (mivel mindegyik 100% tejből készül), nem pedig a 40% növényi zsírt tartalmazó milka! Sajnos a német lobbi erősebb volt az olasznál és tejcsoki maradhatott alila tehén (tudtátok, hogy magyar emberke találta ki a lila tehenet szinbólumként?)
Fater (Norbi)27-04-2007 07:03:40 // 1231
A bugaci marhapörkölt is hasonlóan készül, csak a hagymát előtte egy kissé megpárolják.
A hagyma szagát el lehet venni, ha egy ideig vízben áztatod.
Tommaso 15927-04-2007 05:00:17 // 1230
Paradicsomos bazsalikomos bruschetta
Hozzávalók 4 adagra:
-4 érett paradicsom
-1 evőkanál eltépkedett bazsalikom
-4 alap bruschetta
-fokhagyma
-extra szűz olivaolaj
Vágjuk össze a paradicsomot apróra,keverjük hozzá a bazsalikomot,fokhagymát törjük bele,sőzzuk,borsozzuk,olivaolajjal nyakonöntjük,majd végül ráhalmozzuk a pirítóskenyérre,vagy a bruschettara.
Holnap: Carbonata spagetti
Tommaso 15926-04-2007 22:06:13 // 1229
Igen!De a tetején vannak gyümölcsök,az oldalán meg olyan,mint ha zsemlemorzsa lenne,de 100%,h nem gríz!
Egyszer meg lehet enni,de nekem nem jött be!
Inkább egy jó hagyományos túrós vagy meggyes rétes!!!!.-)
Marty26-04-2007 20:06:08 // 1228
Sajttorta? Mascarponéból??
Tommaso 15926-04-2007 20:01:28 // 1227
Látom felébredt a topic mély álmából:-))))
Tommaso 15926-04-2007 19:59:56 // 1226
Vagy sajttorta?.-)
A csajosék szoktam csinálni,először pislogtam,de nem is ízlett!:-)
Reaper6926-04-2007 19:55:42 // 1225
Én "vidéken" élek!Egyébként míg Hamburgban laktam volt ez a nagy csoki kóstolgatás!
csocsi26-04-2007 19:54:09 // 1224
Akkor amivel találkoztam az számomra dúrva volt :))
Marty26-04-2007 19:53:16 // 1223
Van a városban valahol, egy kézzel mártott csoki áruda, állítólag ott mindenféle csokit lehet venni...
Reaper6926-04-2007 19:35:19 // 1222
Egyébként leteszteltem egy pár fajta csokit a Lindt-től,ők a csokivilág Alfái:-)) Tökéletes!
Reaper6926-04-2007 19:32:28 // 1221
Igen,a chili nem túl brutál benne,és kihangsúlyozza a csoki aromáját.
Reaper6926-04-2007 19:30:48 // 1220
Látom Te is szakértő vagy csokiban,gratula!
bb1826-04-2007 19:24:05 // 1219
szerintem a legjobb csokikat ma a lindt csinálja. a narancsos és kandirozott mogyoros valami csodás, de a 90%-os feletti is finom bár azt inkább csak szopogatni jo.
:-))
csocsi26-04-2007 19:20:32 // 1218
A chili után még lehet érezni valamit??
Reaper6926-04-2007 19:19:22 // 1217
Szia!Én is ettem csokit,ami chilivel volt ízesítve(Lindt-ez itt areklám helye), szerintem kihozta az étcsoki aromáját.
ruszman26-04-2007 16:05:22 // 1216
akkor mindegy.. :)
ystuc26-04-2007 15:55:31 // 1215
Jaa... :-) De mint mondtam, nem szeretem a fokhagymát. :-D
ruszman26-04-2007 15:54:56 // 1214
hááát akkor nagyon egyezik az ízlésünk szerintemis a pörkölt kenyérrel jó!
de tudod mi veszi el a vörös/lila hagyma "kellemetlen szagát" ? ha elrágcsálsz pár gerezd fokhagymát rá! :))
csocsi26-04-2007 15:45:05 // 1213
Ezt még nem próbáltam, de nem hangzik rosszul. Legközelebb szerét ejtem, mert a hagyma nálam is menő :))
ystuc26-04-2007 15:26:18 // 1212
Ja, úgy a legjobb! :-))
Másik dolog, amiért érdekesen szoktak rám nézni:
Imádom a hagymát. A fokhagyma kivételével minden formáját. Tudom, büdi, meg minden, de ha egyszer annyira finom... :-))) Szóval van egy kis malac, vagy marha pörkölt. Azt mindenféle köret nélkül megmelegítem, és darabolok alá egy fej vörös, vagy lila hagymát. Csak úgy nyersen. Majd a meleg pörkölttel összekeverem, és kenyérrel a világ egyik legfinibb kajája. Imádom... :-)))
ruszman26-04-2007 15:20:22 // 1211
na ugye hogy így a legjobb.. engem a családba mindenki hülyének néz! :))
Fater (Norbi)26-04-2007 15:14:45 // 1210
Üdv,
én rámentem a keleti ízekre (orosz/ukrán) és kellemes étkeik is vannak.
Mielőtt leszólna valaki elmondom, hogy orosz hölgy lett a feleségem febr. 17-én kint Elektrostalban (Moszkva+50 km keletre)
Volt lehetőségem megkóstolni néhány salátát - addig nem is tudtam, hogy annyiféle előételük van legalább, mint a csigazabáló franciáknak!
Isteni a túrós-céklás-tonhal/szardínia saláta persze nem mixelve, hanem egymáson részletezve.
Jó zamata van a szoljankának is -érdemes megkóstolni!!!
További jó étvágyat mindenkinek!
ystuc26-04-2007 14:43:52 // 1209
Én is így eszem. Néha érdekesen néznek rám az emberek. :-) Szalonna, tejföl, túró, porcukor... :-)
GEORGE26-04-2007 14:24:02 // 1208
Pont most tűntettem el egy komoly adagot , és kizárólag csak így eszem meg, Porcukorral és tejfölel! :-)
Marty26-04-2007 13:45:59 // 1207
nem a kristálycukor, inkább a szalonna:)))))))
Mike.26-04-2007 13:36:31 // 1206
Pedig az a jó amikor a kristálycukor ropog a fog alatt! :-)))
ruszman26-04-2007 12:28:14 // 1205
végre valaki! :))
bizony csak porcukorral!
csocsi26-04-2007 12:14:03 // 1204
Furcsa elképzelése van a gasztronómiáról :))
csocsi26-04-2007 12:12:30 // 1203
A botránkozás részemről túlzás, de meghökkent :))))))))
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
1
Guests1
496
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?