Forum >> Forma-1
Tommi29-06-2005 23:08:48 // 2181
Izé... hírverés :) Nem vertek meg egyetlen írt sem :)))
Tommi29-06-2005 23:02:54 // 2180
Igen, erre már én is gondoltam, hogy csak a cirkusz és szenzáció kedvéért csinálták. De nem tudom, hogy egy ennyire negatív írverés jót tett-e a Forma-1-nek... Majd meglássuk. Nem hiszem, hogy a Misi ekkora balek lenne, hogy xar gumikat szállít. 100 éves cég, mindenhol mindenre szereltek már gumit, aminek kereke van, egy ilyen "hiba" esélye konvergál a nullához :)))
Tom1229-06-2005 22:41:12 // 2179
Nekem csak az nem megy a fejembe, hogy egy ovál pályából egy kanyar kétvállra fekteti a Michelint? Ezek szerint Monzában sem fognak indulni a mislenesek, mert a Parabolica nagyon megterheli a gumikbal oldalát...:)))
Szerintem enyhén röhelyes, hogy ennyi tapasztalattal mögöttük egy kanyar kifog rajtuk...
Aki akar, tegyen ide egy könyvjelzőt és majd pár hét, vagy hónap múlva vegye elő ezt a hsz.-t, mikor kiderül az igazi ok/ ha kiderül egyáltalán/, hogy miért is nem indultak ezekkel a gumikkal. Bennem egyre erősebb az az érzés, hogy nem is az igazi okon "rágódunk" már hetek óta... Azt is el tudom képzelni, hogy csak a figyelmet akarták felhívni magukra. Jobb, mint milliárdokat kiszórni egy világméretű reklámkampányra.:) Először úgy nézett ki, hogy rossz reklám, aztán azért mégis csak f.sza gyerek ez a mislen, mert többet ér neki a pilóták élete, mint egy "koszos kis verseny", a végén meg jön a visszafizeti a jegyeket is, meg még újakat is kisorsol a jövő évi versenyre /tehát lesz!/, aztán az ingyen hurkakolbász, meg a sör és OK minden, mindenki jól járt, főleg a "gumifiú":))
Tommi29-06-2005 22:20:30 // 2178
Attól még be lehet perelni :)))
Ma olvastam a retek klub teletextjén, hogy a Michelin visszatéríti a jegyek árát, ezen felül a jövő évi versenyre megvesz 20.000 belépőt, amit azok között a nézők között sorsol ki, akik ott voltak most a futamon.
Abban viszont van okosság, hogy engedjen az FIA gumit tesztelni ovál pályán is, mert a BS-nek volt annyi előnye, hogy a Firestone tapasztalatait fel tudta használni.
Hááát a piacról jut eszembe ez:
"Megígérem, hogy soha életemben nem engedem a családtagjaimnak, hogy Michelin gumikat tegyenek fel autóikra. Ez a legostobább dolog, amit valaha is láttam az autóversenyzésben."
Gondolod, hogy nem tudták volna ezt az infót össze szedni innen-onnan .... na ne mááááá ....
zolee14529-06-2005 14:02:12 // 2175
egy dolog a jogi felelősségre vonhatóság, és egy dolog az erkölcsi kötelesség. Nagyon helyes hogy így viselkedik a Michelin, elvégre neki is piac az USA.
zolee14529-06-2005 14:00:55 // 2174
tudom, hogy változott, csak azt nem hogy mi, és mennyire...
ha mindent lehetne szgépen szimulálni akkor ki költene tesztekre???
az autógyárak pl miért törnek annyi kocsit össze??? azért mert mindent nem lehet szimulálni, és a valós adatok is hozzájárulnak, hogy egyre jobb legyen a szimuláció, így egyre jobbá válik a tervezés. A tesztet természetesen soha semmi nem fogja 100%-osan helyettesíteni.
Viszont a Mislen azt mondja, hogy visszatéríti a jegyek árát.
Ha tudtak a változásokról akkor felkészülhettek volna.
zolee14529-06-2005 13:14:47 // 2171
"egy esetleges polgári perben jócskán gyengült a FIA pozíciója a Michelinnel szemben."
asszem ezt már kitárgyaltuk, sőt talán pont Te mondtad, hogy az FIA nem igazán tudja perelni a Michelint, mivel semmilyen kapcsolatban nincsenek...
zolee14529-06-2005 13:12:18 // 2170
"Ezt akárhogy is nézem a mérnökök nem kicsit nyúltak mellé. :("
Ez eddig sem volt kérdés! A kérdés az volt, hogy miért? Az újraaszfaltozás, és a mesterséges hosszanti bordák miatt volt a "nem várt kopás". Erről nem volt konkrét teszt adat, maximum elképzelés lehetett.
"Aki későn kel nem aranyat lel. Miért nem módosították hamarabb?"
Ha vannak tesztadataid az előző évről akkor azok alapján dolgozol. Olyan nincs, hogy módosítok, hátha nem jól gondolom, hogy az előző év adatai helyesek. Persze ha lett volna valamelyik amerikai sorozatban Michelin akkor rendelkeztek volna új adatokkal, és akkor tudtak volna módosítani.
Tudom, hogy nem tartod szinvonalasnak de az F1hirek.hu-n van egy két érdekes nyilatkozat. Úgy tűnik a Mislen több szempontból is beszo ...... pta.
"mindössze" a valós terhelés sokkal nagyobb volt.
Ezt akárhogy is nézem a mérnökök nem kicsit nyúltak mellé. :(
A teszteken használt szimulációs programjukat pedig módosították.
Aki későn kel nem aranyat lel. Miért nem módosították hamarabb?
Inner Circle28-06-2005 15:31:43 // 2168
Közben a Michelin befejezte a gumik vizsgálatát. Az eredmény, ahogy sejthető volt, hogy a gumik kifogástalanul hozták a tervezési paramétereiket, "mindössze" a valós terhelés sokkal nagyobb volt. A Michelin a közleményben leszögezi, hogy Indianapolisban nem lehetett tesztelni, és kéri hogy a jövőben ezt a lehetőséget biztosítsa a FIA. A teszteken használt szimulációs programjukat pedig módosították.
Mielőtt valaki azzal jönne hogy akkor a Bridgestone miért nem panaszkodik erre: a BS alá tartozó Firestone abroncsokkal szerelt amerikai versenyszériák viszont tesztelhettek itt, és két esetben is fel kellett függeszteni a tesztet a túlzott gumikopás miatt...
Mindez a Michelin jóhiszeműségét bizonyítja (tesztelni nem lehetett, ezért a mindeddig jól bevált szimulációs modelljüket használták), és egy esetleges polgári perben jócskán gyengült a FIA pozíciója a Michelinnel szemben.
Tommi28-06-2005 15:14:47 // 2167
Ha július végén van a futam, akkor nekem nem sok esélyem van, nagy valószínűséggel nem leszek itthon. Ami jó is meg nem is :)))
Nulla után meg balra el. :)
zolee14528-06-2005 14:25:18 // 2165
jó volt az irány, az óramutató járásával egyező, csak a sebesség volt kevés, tulajdonképpen nulla :)))
persze ez csak akkor igaz, ha az állás irányának az állás előtti haladás irányát vesszük.
Sikerült elmozdulnotok az 50%-ról?
Kimi az elmúlt alkalommal biztosan rossz irányba haladt. :)))
zolee14528-06-2005 13:52:36 // 2162
mindenki jó irányba halad, csak a sebesség nem mindegy:)))
ugye a Minardi is arra megy amerre a Mclaren, de Kimi mégis előbb odaér :DD
Szerintem Williams.nek teljesen mindegy milyen gumikon gurul. :)))
Ami az autót illeti, most tutira összefogaj kapni magát a Mislen. Később akár fordulhat is a kocka. Egyenlőre nekem úgy tűnik a BG határozottan halad előre egy irányba ami nem rossz.
zolee14528-06-2005 13:34:59 // 2160
azt hallottam, hogy ez volt a Williams-nek az utolsó csepp a pohárban, és jövőre lehet hogy már japán gumikon fognak gurulni. Persze ahogy "ismerem" Frank Williams urat csak akkor lehetséges ez, ha a Bridgestone garantálja hogy azonos kiszolgálást kap a Ferrarival.
Ki gondolta volna a pilótákról ... Nem hiszem, hogy a csapatok kedvence mostanában a Mislen. :(
Willy28-06-2005 13:21:00 // 2158
Ezt most olvastam az origo-n:
Kimi Räikkönen a Michelin tiltása ellenére mindenképpen indulni akart a múlt vasárnapi Amerikai Nagydíjon.
Noha a Michelin egyhangú döntésről, és vitamentes légkörről beszélt azok után, hogy Forma-1-es csapatait arra kérte, lépjenek vissza az Amerikai Nagydíjtól, folyamatosan érkeznek a hírek a pilóták bosszús reakcióiról. A red bullos David Coulthard már korábban világgá kürtölte, hogy mindenképpen indulni szeretett volna, a csapatrádión emelt hangon közölték vele, hogy muszáj lesz visszaállnia a boxba a felvezető kört követően.
Sir Frank Williams is úgy foglalt állást, hogy inkább startoltak volna Indianapolisban, legutóbb pedig az derült ki, hogy Kimi Räikkönen sem akart engedelmeskedni a francia gumigyárnak. A McLaren finn pilótája az első számú esélyes volt az autósportok fellegvárában, nagyon szeretett volna pontokat gyűjteni.
"Noha Kimi tisztában volt az abroncsok jelentette veszéllyel, majdhogynem erőszakkal kellett visszatartanunk a versenyzéstől" - mondta Ron Dennis az Autosportnak. A csapatfőnök az ötletről, hogy a michelines pilóták egyszerűen lassítsanak le az oválkanyar előtt, lesújtóan nyilatkozott. "Hogy javasolhat valaki komolyan olyat, hogy egy versenyhelyzetben lévő pilóta, akár kritikus előzési manőver közben, nyomja meg a sebességkorlátozó gombját? Ez agyrém."
zolee14528-06-2005 07:44:59 // 2157
ááá, az ilyen dolgokhoz hülye vagyok....:)
Azt gondolom továbbra is amit mondtam ....
feszti27-06-2005 17:35:15 // 2155
Megnézem!! Sele-t már felhívtam :)))
BF15627-06-2005 17:31:22 // 2154
Kaptál egy mélt!!!:D
feszti27-06-2005 17:05:52 // 2153
Hááát én vasárnap mennék.... :))))
BF15627-06-2005 16:08:17 // 2152
Ok. Ha van vmi konkrét akkor dobj egy mélt! Köszi
Részemről OK. A többit privátba. Még vasárnapra kellene valaki ....
Inner Circle27-06-2005 15:56:53 // 2150
Állítólag kis ügyességgel ki lehet bányászni a műanyag csomagolásból vásárlás nélkül is :DDD De tényleg nem akarok rémhíreket terjeszteni.
BF15627-06-2005 15:45:27 // 2149
Állóra az a legolcsobb, és legalább körbe lehet járni a pályát!!! Én a boxutca látogatásra vagyok ráizgulva de nagyon:)
Nekem forgalom és tömeg iszonyom van. :) Két bérlet OK. Milyenre gondoltál?
BF15627-06-2005 15:37:06 // 2147
Ha ez komoly akkor addig bontogatom a redbullokat bótban amíg nem találok egy jegyet:D
BF15627-06-2005 15:34:53 // 2146
Tömeg iszonyom van nekem csak a péntek ami szóba jöhet! Gondolom te sem egyedül akarsz menni, mert legalább 2 bérlet kellene!
Inner Circle27-06-2005 15:33:17 // 2145
A közértben :D Nem tudok bővebbet, próbálok utánanézni.
Inner Circle27-06-2005 15:31:12 // 2144
Nem hiszem hogy akkor a McLaren fújta volna be a Ferrarikat, mert Hakkinen utána összevissza nyilatkozott, azt se tudta hogy miről van szó. Gondolom ha ők lettek volna mögötte, akkor a pilótát is felkészítették volna :-) És az teljesen egyértelmű eltérés volt, egy centivel lógott túl a lemez, ami azért mégse néhány eldugott milliméter... olyan nagyon nem kellett keresni.
Ettől függetlenül szerintem folyamatosan nézi minden csapat a vetélytársak autóit és nem is mindig mondja be ha talál valami szabálytalanságot, hanem "talonban tartja" rosszabb időkre...
- Például ha már nagyon rosszul áll a bajnokságban, jól jöhet egy ilyen aduász. A Ferrari 2003-ban talán már Monacóban észrevette hogy szélesednek a Michelin abroncsok, de hülye lett volna szólni, hiszen akkor kicserélhetik őket. De ha a Hungaroring után veri ki a balhét, akkor a közben lefutott futamokkal is lehet fenyegetőzni és sokszorosára nő az ütőkárty értéke!
- Vagy ha éppen az egyik csapatot kapnák el valamiért, akkor is jól jöhet ha egy másik, éppen általa észrevett szabálytalansággal zsarolni tudja a feljelentőt. Egymás nyakán tartják a kést :-)
BF15627-06-2005 15:30:56 // 2143
Hogy van ez az akciós redbullos dolog?
Na már találtál is egyet. :) Szombatra enyém a papír, oksi? :)))
BF15627-06-2005 15:28:09 // 2141
Én csak péntekre akarok kimenni, de sajnálom rá a 35 jurót!!!
Bérletes ügyeskedéshez keresek partnert! :D
Péntekkel csak az a bajom, hogy oda kellene érnem .... időben. :)
Inner Circle27-06-2005 15:25:17 // 2139
Én akkor már pénteken mennék ki, állítólag az akciós RedBullokon van valami ingyenjegy péntekre... a feeling akkor is megvan de nem maradsz le semmi fontosról, azt megnézheted a TV-ben vasárnap :-) Az időmérő edzés SZVSZ dögunalom a szabadedzéshez képest, és biztos kisebb a tömeg is. És ha még szinte ingyen is van... :-)
feszti27-06-2005 15:19:18 // 2137
Úgy tudom, hogy nem és ha jól hallottam meg lehet játszani az egy jeggyel többen való bemenést ,de utána nem lehet kijönni amíg végen me lesz...
Apacs27-06-2005 15:05:24 // 2133
Ha jól emléxem 99-ben maláj naydíjon meg a Mclaren fujta be a Ferrarit....arra is kiváncsi lennék hogyan szúrták ki. Éjjel titokban lemérték, vagy videofelvételeket nézegetnek, hátha valami nem szabályos?
feszti27-06-2005 15:05:22 // 2132
Még nem igazán néztem meg a jegyárakat....
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
3
Guests3
491
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?