"utálom az utólagos feljelentgetést az rosszabb mint bármi más"
Tudod, ha egyértelmű, kiskapuk nélküli szabályokat hoznának akkor egyértelműbb lenne az értelmezés és a betartásuk is. Így kevesebb lenne talán a feljelentés is. De azért azt hinni, hogy ez teljesen eltűnik, szerintem nem valós. Mindig voltak "okoskodók" akik próbálták máshogy értelmezni a szabályokat. Lásd a volt flexibilis szárny, kisebb súly, keskenyebb padlólemez ... Ha nem lettek volna feljelentések akkor azok a csapatok akik ezt alkalmazták jogosulatlan előnyhöz jutottak volna.
Forum >> Forma-1
Mike.31-03-2009 18:57:35 // 59842
Grando31-03-2009 18:51:45 // 59841
Azért óvatosan azzal a "leleményesség" kitétellel. Bonyolódik ez rendesen, és a háttér több, mint érdekes. :((
someday31-03-2009 18:40:48 // 59840
fucsa lesz amit ide írok, de ebben a hozzászólásodban található mondatokkal egy az egyben egyetértek. utálom az utólagos feljelentgetést az rosszabb mint bármi más.
a hinni meg a szabályértelmezés között viszont van különbség. (remélem ezt belátod)
az eredetileg így nézett ki volna ha nem szünik meg a honda:
összescsapat vs honda. ("Hogy hogy egy hülye?! Mind!" :))
bár még így is azt mondom ha az FIA azt mondja hogy az szabályos elsőre akkor a francért kell sírni? az 1 másodperc miatt? tény hogy gyanús, de ez inkább emberi leleményesség mint csalás ha egyszer nem szegik meg a szabályokat. tipikusan olyan dolog aminek az ismeretében inkább ugyanolyat építeni, mint sunyin panaszkodni.
úgy van előre-előre!
az SC behívása miatti összeesküvés elméletelek is feleslegesek, értelmük nem sok, amíg egy felsőbb hatalom be nem bizonyítja, ráadásul ilyen dolgokra bármit is fogni meg utólag okfejteni... most jó az ha borzoljuk a magunk és mások idegállapotát? :)
HAJRÁ FERRARI!
A csapatvezetést kéne inkább s*ggberugni és azon szervezkedni hogy mikor megyünk monzába tüntetni! :)
a hinni meg a szabályértelmezés között viszont van különbség. (remélem ezt belátod)
az eredetileg így nézett ki volna ha nem szünik meg a honda:
összescsapat vs honda. ("Hogy hogy egy hülye?! Mind!" :))
bár még így is azt mondom ha az FIA azt mondja hogy az szabályos elsőre akkor a francért kell sírni? az 1 másodperc miatt? tény hogy gyanús, de ez inkább emberi leleményesség mint csalás ha egyszer nem szegik meg a szabályokat. tipikusan olyan dolog aminek az ismeretében inkább ugyanolyat építeni, mint sunyin panaszkodni.
úgy van előre-előre!
az SC behívása miatti összeesküvés elméletelek is feleslegesek, értelmük nem sok, amíg egy felsőbb hatalom be nem bizonyítja, ráadásul ilyen dolgokra bármit is fogni meg utólag okfejteni... most jó az ha borzoljuk a magunk és mások idegállapotát? :)
HAJRÁ FERRARI!
A csapatvezetést kéne inkább s*ggberugni és azon szervezkedni hogy mikor megyünk monzába tüntetni! :)
Mike.31-03-2009 18:32:21 // 59839
De nem szabálytalan építésű autók miatt kullogott hátul, hanem mert xar autóban ült és nem is volt elég jó ahhoz, hogy elől ment volna. Most is csak csalással tud elöl lenni. Majd ha a többi autón is lesz olyan aerodinamikai elem akkor majd a helyére kerül, hátra. :-))
szasza(SW)31-03-2009 18:28:06 // 59838
Pár évig néztem úgy Buttont,hogy sehol se volt a Hondával mert szar volt az autó,de én el tudtam viselni,hogy kullog hátul és nem köpködtem az elsőkre.Veszteni is tudni kell!Remélem idén meg fogod tanulni!:)
Mike.31-03-2009 18:25:19 // 59837
Az a baj, hogy az F1 ben túl sok az utólagosan kiszabott büntetés. Az asztalnál eldöntik az éppen a pénztárcába mi hoz több lóvét alapján a dolgokat.
Szerintem azzal baxák el, hogy állandóan változtatgatják a szabályokat, így néha el-el baxnak dolgokat, mások észreveszik a kiskapukat és kezdődnek az óvások.
Szerintem azzal baxák el, hogy állandóan változtatgatják a szabályokat, így néha el-el baxnak dolgokat, mások észreveszik a kiskapukat és kezdődnek az óvások.
szasza(SW)31-03-2009 18:22:50 // 59836
Hinni a templomban szokták mondani.Szabály könyvben minden adat fixálva van ezen belül szabad a vásár.Most reklamálnak mint mindenért,közben a hátérben meg már folyik a lemásolása:)Egy hónap és senkit se érdekel.Most csak fáj,hogy nem ők jöttek rá a kiskapura.:)Egy vizsgálaton már átment,gyanítom,hogy a többin is át fog.Előre kell nézni és dolgozni az autókon ez segít a csapatokon.
Mike.31-03-2009 18:21:04 // 59835
Igazad van lehet használni diffuzort, de nem olyant mint amit most pl. a Brawn, BMW, Toyota csapat is bevetett. Hamarosan eldől.
Mi az, hogy a "Plusz gombocskát választotta"? Kicsit tévedésbe vagy, az a "gombocska" engedélyezett, míg a módosított diffuzor még nem biztos. Azt Brawn is elismeri, hogy az ő módosításuk nem tiltott, igaz, hogy nincs is szabályozva ezért nem is engedélyezett. Azért érdekes, hogy ő is ott volt a szabály módosítás megalkotásakor.
Feltételezhetjük, hogy éppen ő már akkor tudta a kiskapu lehetőségét, ezt bizonyítja, hogy 2 hónap alatt a szemétből nem lehet másként jól működő autót építeni.
Szerinted nevetséges az SC összeesküvés elmélet, mások szerint meg nem. Ilyen alapon a te véleményed is lehet nevetséges. Vagy az már gondolom sért?! :-P
Mi az, hogy a "Plusz gombocskát választotta"? Kicsit tévedésbe vagy, az a "gombocska" engedélyezett, míg a módosított diffuzor még nem biztos. Azt Brawn is elismeri, hogy az ő módosításuk nem tiltott, igaz, hogy nincs is szabályozva ezért nem is engedélyezett. Azért érdekes, hogy ő is ott volt a szabály módosítás megalkotásakor.
Feltételezhetjük, hogy éppen ő már akkor tudta a kiskapu lehetőségét, ezt bizonyítja, hogy 2 hónap alatt a szemétből nem lehet másként jól működő autót építeni.
Szerinted nevetséges az SC összeesküvés elmélet, mások szerint meg nem. Ilyen alapon a te véleményed is lehet nevetséges. Vagy az már gondolom sért?! :-P
someday31-03-2009 18:06:57 // 59834
"Lehet használni diffuzort, a Ferrari a kis Plusz gombocskát választotta.Rosszul döntött, ez kevesebbet ér mint a diffuzor."
Hogy mi? :? :)
Ferrari nem választotta a gombocskát a diffuzor helyett, hisz még 6! csapattal együtt hitte azt hogy úgy szabályos megépíteni diffuzort ahogy ők és még 6! csapat tette.
A honda forrásból kapott a williams, brawn, és toyota. (valahol olvastam hogy a honda mérnök gárda ment szét ebbe a 3 csapatba és onnan a "másként értelmezett diffuzor").
Egyáltalán nem volt opcionális a másmilyen diffuzor :)
Lehet használni mostmár valszeg de eddig (az ő értelmezésükben) nem lehetett. de mire kifejlesztik ők is maguknak így ahogy eddig szabálytalannak hitték (7 csapat!), az még 1-2-3 hét, ráadásul úgy hogy tesztelni tilos!
Temészetesen ezzel nem adok helyet az alábbi spekulációknak, mert én a megtörtént-hátmegtörtént elvén élek, legalábbis ilyen a viszonyom a múlthoz, hogy nem szeretem az utolagos szankciókat nagyon, csak ha muszáj.
Hogy mi? :? :)
Ferrari nem választotta a gombocskát a diffuzor helyett, hisz még 6! csapattal együtt hitte azt hogy úgy szabályos megépíteni diffuzort ahogy ők és még 6! csapat tette.
A honda forrásból kapott a williams, brawn, és toyota. (valahol olvastam hogy a honda mérnök gárda ment szét ebbe a 3 csapatba és onnan a "másként értelmezett diffuzor").
Egyáltalán nem volt opcionális a másmilyen diffuzor :)
Lehet használni mostmár valszeg de eddig (az ő értelmezésükben) nem lehetett. de mire kifejlesztik ők is maguknak így ahogy eddig szabálytalannak hitték (7 csapat!), az még 1-2-3 hét, ráadásul úgy hogy tesztelni tilos!
Temészetesen ezzel nem adok helyet az alábbi spekulációknak, mert én a megtörtént-hátmegtörtént elvén élek, legalábbis ilyen a viszonyom a múlthoz, hogy nem szeretem az utolagos szankciókat nagyon, csak ha muszáj.
szasza(SW)31-03-2009 17:49:14 // 59833
Mike komolyan nem értelek!
Lehet használni diffuzort, a Ferrari a kis Plusz gombocskát választotta.Rosszul döntött, ez kevesebbet ér mint a diffuzor.Úgy néz ki jelenleg.Ezt el kéne fogadni.Fordítva lenne az egész, biztos nem reklamálnál ez miatt.A sefticár meg,már nevetséges,hogy megvárta Buttont.A végén meg nem is nyomta már,mert akkor még nagyobb siíás lett volna.Ami most s kicsi:)
Lehet használni diffuzort, a Ferrari a kis Plusz gombocskát választotta.Rosszul döntött, ez kevesebbet ér mint a diffuzor.Úgy néz ki jelenleg.Ezt el kéne fogadni.Fordítva lenne az egész, biztos nem reklamálnál ez miatt.A sefticár meg,már nevetséges,hogy megvárta Buttont.A végén meg nem is nyomta már,mert akkor még nagyobb siíás lett volna.Ami most s kicsi:)
Ferke31-03-2009 16:53:31 // 59832
Ez tök jó, mert addig is, amíg xar az autójuk, van bazinagy mázlijuk. Azán ha majd összeáll az autó, akkor már mázli sem kell, menni fog a dobogó nélküle is..:(((
Satti31-03-2009 16:44:15 // 59831
Majd hozzászokik a Lali srác! :-)
Satti31-03-2009 16:42:35 // 59830
Okés, csak móka volt, sztem ez nyílvánvaló......
Ferke31-03-2009 16:10:21 // 59829
Hehe!:)))) Biztos az!:)))
tipoatti31-03-2009 16:00:29 // 59828
Én is kiszúrtam... legközelebb kérdezd már meg tőle, hogy mi az.... sajtócsobogás? Vagy mi? :)))
HátvédRomeo31-03-2009 15:42:43 // 59827
Nem mondom 2x se, hogy erre ment ki a "játék."
Mai világban le vannak osztva a lapok jó sok évre előre, mindenben. Még az F-1ben is.
Mai világban le vannak osztva a lapok jó sok évre előre, mindenben. Még az F-1ben is.
Alfa Amore31-03-2009 13:49:26 // 59825
Attól függetlenül, hogy szerinted ez sértő vagy sem, ne csináld, légyszíves.
Tom1231-03-2009 13:42:01 // 59824
Whitmarsh: Lewis nincs ehhez hozzászokva
Ja, kérem, a jót sokkal könnyebb megszokni...:-)
Ja, kérem, a jót sokkal könnyebb megszokni...:-)
Tom1231-03-2009 08:40:21 // 59823
Ez van - sajnos...
Mike.31-03-2009 06:16:26 // 59822
Igen Vettel volt fél percen belül, de ő már volt is kint kerékcserén. Na meg az utána következők is. És ha a balesetkor rögtön kiküldik az SCt és nem várnak két kört amíg Button is tankol akkor minimum annyi, hogy többen is beérték volna, de lehet sokan el is mentek volna.
Na mindegy is, ezen kár siránkozni, lehetett ez szándékos segítség és lehetett véletlen egybeesés is.
Na mindegy is, ezen kár siránkozni, lehetett ez szándékos segítség és lehetett véletlen egybeesés is.
Xixo31-03-2009 04:03:51 // 59821
Xixo31-03-2009 02:25:04 // 59820
Halkan megjegyzem, hogy már kétszer szabályosnak minősítették ezeket a difiket. Innentől kezdve kibaxás lenne elvenni a pontokat...
Xixo31-03-2009 02:20:59 // 59819
A honda volt az, aki elsőként kezdte el fejleszteni az idei autóját!! Közel egy évük volt rá, nem egy hónap!!!
Brawn pedig van olyan jó szakember, mint amennyi pénzt tavaly beleölt az idei évre szánt kocsiba a honda. Igy együtt pedig nem olyan meglepő ez!!!
Brawn pedig van olyan jó szakember, mint amennyi pénzt tavaly beleölt az idei évre szánt kocsiba a honda. Igy együtt pedig nem olyan meglepő ez!!!
Xixo31-03-2009 02:16:09 // 59818
Ha pont elé jön ki az SC, akkor sincs semmi, mert Vettel kb egy célegyenesnyivel volt lemaradva...
Xixo31-03-2009 02:12:30 // 59817
Egyedül Vettel volt fél percen belül, max ő érhetett volna elé. Button a balesetkor már majdnem a boxnál lehetett, abban a körben már nem lehetett volna kihívni, utána meg már jött egyből. Ha közben bejön az SC, akkor is ő már előrébb lett volna a pályán, így nem vesztett volna semmit, mert ugyan úgy beért volna és megoldották volna a kerékcserét. Szerintem.
A barikás esetekkel kapcsolatban már könnyebben meggyőzhető lennék!! :))
De talán vele egy cseppet elfogult vagyok, a nyilatkozatai miatt....
A barikás esetekkel kapcsolatban már könnyebben meggyőzhető lennék!! :))
De talán vele egy cseppet elfogult vagyok, a nyilatkozatai miatt....
GT Ɨ|ѯ30-03-2009 20:29:07 // 59816
korrekt cikk!:-)
Zsolt15530-03-2009 10:54:01 // 59815
Sajnos az idei módosítások nagyon nem kedveznek a Ferrarinak. Pont azokat a légterelő elemeket - kopoltyú, kis szárny oldalt - tüntették el amiket speciálisan ők fejlesztettek ki.
Brawn pedig ügyesen használta ki a direkt, vagy véletlenül nyitva hagyott kiskaput.
Brawn pedig ügyesen használta ki a direkt, vagy véletlenül nyitva hagyott kiskaput.
Mike.30-03-2009 10:53:44 // 59814
Sok igazság van az írásban. Tetszik, hogy viszonylag pártatlanul mond véleményt.
Ferko30-03-2009 10:46:48 // 59813
Ebben nem vagyok olyan biztos.
Satti30-03-2009 10:13:06 // 59810
Semmi sértő nincs abban sztem , hogy kis csoki....:-))
Nem mondtasm azt, hogy dzsungellakó, banánzabáló, kormosképű, suvixospofa, fekafejű ésatöbbi.....:-)))
Nem mondtasm azt, hogy dzsungellakó, banánzabáló, kormosképű, suvixospofa, fekafejű ésatöbbi.....:-)))
Grando30-03-2009 10:11:39 // 59809
Na igen. A 2005-ös, hangyányit a mislenyre szabott gumiszabályt pedig már ne is említsük. Az be is mattolta a Ferrarit, és egy szavuk sem lehetett. :(((
Ferke30-03-2009 10:10:35 // 59808
Vigyázz, mert lesújtanak a jelződ miatt!:)))
Hááát basszus, ez a futam is olyan volt, mint pont 1 éve. Végül is le van ejtve, csak kicsit korábban szedjék össze magukat ott a pirosoknál. Addig kéne kihasználni a helyzetet, míg vergődik a meki.
Köv. futamon sztem nem lesz ilyen szerencséje a mekinek, de ezt nyilatkozták is....
Hááát basszus, ez a futam is olyan volt, mint pont 1 éve. Végül is le van ejtve, csak kicsit korábban szedjék össze magukat ott a pirosoknál. Addig kéne kihasználni a helyzetet, míg vergődik a meki.
Köv. futamon sztem nem lesz ilyen szerencséje a mekinek, de ezt nyilatkozták is....
Satti30-03-2009 10:07:46 // 59807
Trulli kimondhatatlanul csalódott a büntetés miatt klikk
Ezt meg is értem, mert nevetséges ez a büntetés, már megint nyomják a kis csoki srácot.
Ezt meg is értem, mert nevetséges ez a büntetés, már megint nyomják a kis csoki srácot.
Mike.30-03-2009 10:06:10 // 59806
Vagy csak a szabályok tisztázása, kiskapuk megszüntetése kell.
Satti30-03-2009 10:05:27 // 59805
Mikor pár éve a Renault ellensúlyos lengéscsillapítóját tiltották be év közben, akkor sem vettek el tőlük utólag semmit, csak nem használhatták tovább és onnantól kezdve nem is ment úgy a Renault, mint előtte.
Selmak30-03-2009 10:03:18 // 59804
Diffúzort témához: RB nem hülye, nagyon is tisztában van a szabályok adta keretekkel, főleg hogy részt is vett a kidolgozásukban. SZVSZ nagyon sok kenőpénz kellene hogy megbukjon a diffuzor.
Grando30-03-2009 09:59:50 // 59803
2007-ben sem vették el a pontokat a meki pilótáktól. :((
Igaz, hogy ott talán nehézkesebb volt a bizonyítása annak, hogy mit is használtak fel, ami előnyükre vált.
Itt viszont egyértelmű, hogy mi a bibi, és az is egyértelmű, hogy óriási előnyt jelent. Mégis attól tartok, hogy ha még el is meszelik őket, és letiltják a trükkös diffúzort, akkor is az lesz, amit Satti mondott: a pilóták pontjai maradnak. De ha már 2x elutasították az észrevételt, akkor harmadjára is el fogják. Hacsak nem merül fel időközben vmi egyéb nyomós érv.
Igaz, hogy ott talán nehézkesebb volt a bizonyítása annak, hogy mit is használtak fel, ami előnyükre vált.
Itt viszont egyértelmű, hogy mi a bibi, és az is egyértelmű, hogy óriási előnyt jelent. Mégis attól tartok, hogy ha még el is meszelik őket, és letiltják a trükkös diffúzort, akkor is az lesz, amit Satti mondott: a pilóták pontjai maradnak. De ha már 2x elutasították az észrevételt, akkor harmadjára is el fogják. Hacsak nem merül fel időközben vmi egyéb nyomós érv.
Mike.30-03-2009 09:21:24 // 59802
És az korrekt azokkal szemben akik eddig nem használták ezt a fajta diffuzort? Ráadásul a jövő héten is használják még.
Ha el is marasztalják őket, akkor leegyszerűsítve egy szabálytalan autóval nyertek a mostani győztesek.
Ha el is marasztalják őket, akkor leegyszerűsítve egy szabálytalan autóval nyertek a mostani győztesek.
Satti30-03-2009 09:05:19 // 59801
Nem fogják a versenyzőktől elvenni a pontokat, helyezéseket, max. csak a csapattól, de abban sem vagyok biztos. Legfeljebb majd hoznak egy olyan döntést, miszerint az azt követő futamtól kezdve nem lehet azt a fajta diffúzort használni és kész.
pb_30-03-2009 08:19:17 // 59800
Igen, és Nnek fényében még Lszomorítóbb, hogy Rai Ldobta a vasat.
Ferko30-03-2009 08:05:51 // 59799
Tudjátok mi lesz az érdekes és ugyanakkor elszomorító?
Ha a nemsokára lezajló tárgyaláson - amikor is a diffúzrt tárgyalják -, hoznak egy ítéletet; miszerint szabálytalan a cuccos. No akkor ki lesz az első a tegnapi futamon? Szerintem Ti is tudjátok. :-(
Ha a nemsokára lezajló tárgyaláson - amikor is a diffúzrt tárgyalják -, hoznak egy ítéletet; miszerint szabálytalan a cuccos. No akkor ki lesz az első a tegnapi futamon? Szerintem Ti is tudjátok. :-(
Speed30-03-2009 07:46:57 // 59798
Hát jobb lenne ha azt mondanák: xxköbcenti, xxkiló, és csinálj belőle amit tudsz. És ne csak egy gumifajta legyen. Mármint gyártó. Akinek meg nincs rá pénze az szálljon ki. Akár menyibe is kerűl, azért még mindig megéri mindenkinek részt venni. Persze ha börniék nem nyúlják le.
Mike.30-03-2009 07:30:45 // 59797
Hoznak egy szabálymódosítást aminek a megalkotásában érdekes módon Brawn is részt vett. Az is érdekes, hogy ő rögtön tudja alkalmazni a kiskapus lehetőséget is.
Azért arra is kíváncsi leszek mi van akkor ha elmarasztalják ezt a diffuzor újjítást? Elveszik a pontokat? Kitől? A csapattól vagy a versenyzőktől is?
És akkor meg is érkeztünk oda, hogy újra csak az asztalnál döntik el a versenyzők sorsát.
Azért arra is kíváncsi leszek mi van akkor ha elmarasztalják ezt a diffuzor újjítást? Elveszik a pontokat? Kitől? A csapattól vagy a versenyzőktől is?
És akkor meg is érkeztünk oda, hogy újra csak az asztalnál döntik el a versenyzők sorsát.
Speed30-03-2009 07:21:03 // 59796
Én arra lennék kiváncsi, hogy ha minden gépet nagyon szigorúan átnéznének,és minden szabályt betartanának, hány csapat bukna meg. De ezt már csak azért sem teszik, mert akkor nem lenne meg a létszám. Még mindig az a véleményem, hogy senkiből nem lesz egy tél, és ennyi teszt után zsenimérnök. Főleg nem az eddigi sereghajtóknál.
Mike.30-03-2009 06:52:25 // 59795
Még annyit, hogy igen, fél perces előnye volt, de csak azért mert a többieknek már volt kerékcseréje. Ha pl. azonnal beküldik az SCt akkor a már boxkiálláson túlesett Vettel került volna az élre. És még az sem biztos, hogy így Button a második helyre befért volna.
Mike.30-03-2009 06:26:32 // 59794
Nem az SC jogosságát vitattuk itt páran hanem azt tartottuk "érdekesnek", hogy vártak vele 2 kört, na meg azon belül is Button kerékcseréjét . Egy laikus is látta, hogy SC lesz, miért nem küldték be azonnal? Na meg látványosan beengedte maga elé a boxutca kijáratánál is.
Meg, hogy nem bóüntetik Barit, nehogy az aztal mellett dőljön el?? Érdekes, módon a toyotát hátrasorolták, vagy Trulit megbüntették, vagy Vettelt megbüntették .... szóval van akit megbüntetnek az asztalnál van akit nem.
Neked ez vicces, nekem meg elszomorító.
Meg, hogy nem bóüntetik Barit, nehogy az aztal mellett dőljön el?? Érdekes, módon a toyotát hátrasorolták, vagy Trulit megbüntették, vagy Vettelt megbüntették .... szóval van akit megbüntetnek az asztalnál van akit nem.
Neked ez vicces, nekem meg elszomorító.
Xixo30-03-2009 03:22:15 // 59793
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
1
Guests1
566
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?