..de, ha még jobb lesz, az ellen sincs kifogásom...:-))
/Nagyon kellett ez már, hogy a csapat visszakapja az önbizalmát - szerintem./
Forum >> Forma-1
Tom1213-09-2010 13:10:03 // 89381
Tom1213-09-2010 13:08:20 // 89380
Nagyon úgy néz ki, hogy jobb lesz. Ma reggel átfutottam a híreket és sok helyen írták, hogy a többi csapat szerint is most nagyon erős a Ferrari...;-)
Ferke13-09-2010 13:00:40 // 89379
Így van, sose legyen rosszabb:)
Grando13-09-2010 13:00:31 // 89378
Kicsit átírtam.
...az lenne az ideális, ha a duó mindig az 1-2. helyet hozná hibátlan rajttal, boxtaktikával és sebességgel. Mindenen, ami ez alatt van, javítani kell.
Így stimmt, Maestro? ;)))
...az lenne az ideális, ha a duó mindig az 1-2. helyet hozná hibátlan rajttal, boxtaktikával és sebességgel. Mindenen, ami ez alatt van, javítani kell.
Így stimmt, Maestro? ;)))
Ferke13-09-2010 13:00:22 // 89377
Ne idegesítsd magad. Soprano is elég rég óta Ferrari-mezben alszik, és csak arra próbáltunk rávilágítani, hogy minden rohadt pontot meg kell szerezni a hátralévő időben.
Egyébként csak hogy lásd, nem a levegőbe beszélünk, épp most távozott egy ügyfél, olyan 50 körüli, olasz, és nemkicsit tifosi. Beszélgettünk a futamról, és rögtön vaffankúlózni kezdett Massa elsszalasztott 2. helye miatt, mivel meglátása szerint is nagyságrendekkel jobbak voltak a Ferrarik, mint a Mekik:) Ő személy szerint lexarja egyébként Alonsot és az egyéni kupát (ezen vitatkoztunk is kicsit), mert nálunk a csapat vb számít csak. (ezzel most őt idéztem)
Tehát pl egy tifosi már biztos, hogy szintén így látja...vagy még ígyebb:)
Nem kell egymást szerintem nevetségesnek nevezni, ez most nem az a helyzet, amikor mindenáron egymásnak kell esni, örülni kell az első helynek, és bízni abban, hogy még jobb lesz a köv. futam, ennyi.
Egyébként csak hogy lásd, nem a levegőbe beszélünk, épp most távozott egy ügyfél, olyan 50 körüli, olasz, és nemkicsit tifosi. Beszélgettünk a futamról, és rögtön vaffankúlózni kezdett Massa elsszalasztott 2. helye miatt, mivel meglátása szerint is nagyságrendekkel jobbak voltak a Ferrarik, mint a Mekik:) Ő személy szerint lexarja egyébként Alonsot és az egyéni kupát (ezen vitatkoztunk is kicsit), mert nálunk a csapat vb számít csak. (ezzel most őt idéztem)
Tehát pl egy tifosi már biztos, hogy szintén így látja...vagy még ígyebb:)
Nem kell egymást szerintem nevetségesnek nevezni, ez most nem az a helyzet, amikor mindenáron egymásnak kell esni, örülni kell az első helynek, és bízni abban, hogy még jobb lesz a köv. futam, ennyi.
Tom1213-09-2010 13:00:22 // 89376
Az lett volna, de így is "elmegy valahogy".:-))
Tom1213-09-2010 12:55:54 // 89375
Áááá, dehogy, szerintem csak túlságosan el voltak kényeztetve a szurkolók a Todt / Brawn / Schumacher éra alatt és még mindig nem szoktak hozzá, hogy a "kevésnek" is tudni kell örülni...;-)
Egyébként ezen dolgozik évek óta a F1 vezetősége, mert az már "unalmas" volt.:-))
Egyébként ezen dolgozik évek óta a F1 vezetősége, mert az már "unalmas" volt.:-))
Ferke13-09-2010 12:51:41 // 89374
Látom, próbálsz a a végletek emberének látszódni, de igazából én tudom, hogy Te tudod, miről beszélek:)))))
Tom1213-09-2010 12:47:36 // 89373
OK, ezt most én kaptam a Ferrari helyett, nem vagyok hivatalos képviselőjük, de bavállaltam...;-)
...majd valahogy üzenek Montinak, hogy csak akkor csápoljon, ha meg van a VB cím.:-))
...majd valahogy üzenek Montinak, hogy csak akkor csápoljon, ha meg van a VB cím.:-))
Tommi13-09-2010 12:17:59 // 89372
Nincs több kérdés...
Akkor a Te logikád szerint az lenne a normál, ha a duó mindig az 1-2. helyet hozná hibátlan rajttal, boxtaktikával és sebességgel. Minden, ami ez alatt van, az szar és rögtön fikázni kell őket. Tipikus magyar mentalitás, semmi nem elég jó...
Akkor a Te logikád szerint az lenne a normál, ha a duó mindig az 1-2. helyet hozná hibátlan rajttal, boxtaktikával és sebességgel. Minden, ami ez alatt van, az szar és rögtön fikázni kell őket. Tipikus magyar mentalitás, semmi nem elég jó...
Tommi13-09-2010 12:16:29 // 89371
Jaja, persze, én csak kéthetente délután 2 és 4 között foglalkozok a Forma-1-el és mindent megkajálok, amit Palik meg Gyulám mond.
Nevetséges vagy, komolyan...
Nevetséges vagy, komolyan...
pb_13-09-2010 11:54:30 // 89370
NM rajta múlik, hogy ott áll, ahol. Amúgy + montezuzmó akkor is mehetne csápolni a közönségnek, mikor jól Lbaxák a vRSNYt a faxa taktiKval.)
Ferke13-09-2010 11:46:51 // 89369
Pedig ha jól jön ki a rajt Alonsonak, akkor ez mosolygós lett volna:))
Tom1213-09-2010 10:28:51 // 89368
Inkább álljon legalább így a Ferrari "béna rajtokkal", mint ahogy M.S. a "f@sza rajtjaival" - pár ponttal...
Tom1213-09-2010 09:57:08 // 89366
Sokra ment vele...:-))
pb_13-09-2010 09:53:28 // 89365
EbbN a szezonban, pl MS.
Tom1213-09-2010 09:53:26 // 89364
Ez tömör volt.:-))
Tom1213-09-2010 09:52:49 // 89363
+ minden győzelemhez kell egy kis mázli is, olyan sincs az utóbbi időben, aki mosolyogva ver mindenkit...
mesa13-09-2010 09:41:45 // 89362
Uraim!
Ennyi.
Ennyi.
Grando13-09-2010 09:37:34 // 89361
Az egyik oka az idei nehézségeknek pontosan az, hogy a lehetőségeket nem használják ki maximálisan. Erre láthattunk ismét egy apróbb példát a rajtnál. Talán nem baj, ha ezt megemlítjük, és nem verjük a seggünket a földhöz örömünkben. ;))
Főleg, hogy a csapat másik pilótája meg éppen emiatt szívott. Oké, tudjuk, hogy ez alonzónál egyike a fokozott prioritást élvező elérendő céloknak, bár ezúttal nem volt szándékos genyáskodás, hanem csak épp így jött ki. Szerencsére persze a webberi mélységektől még messze van a rajtolás terén. :DD
A versenyt viszont már szépen teljesítették. Ez valóban örömre ad okot. :))
A RedBull gyenkélkedése pedig némi kárörömre. :D
Főleg, hogy a csapat másik pilótája meg éppen emiatt szívott. Oké, tudjuk, hogy ez alonzónál egyike a fokozott prioritást élvező elérendő céloknak, bár ezúttal nem volt szándékos genyáskodás, hanem csak épp így jött ki. Szerencsére persze a webberi mélységektől még messze van a rajtolás terén. :DD
A versenyt viszont már szépen teljesítették. Ez valóban örömre ad okot. :))
A RedBull gyenkélkedése pedig némi kárörömre. :D
Erhard 242 (Pure Energy)13-09-2010 09:30:35 // 89360
azért nem jutott mert Vetel 19-re húzott és bejött neki idén láttunk pár defektet mert valaki sokáig húzta a kerékcserét....utólag könnyű okosnak lenni
Ferke13-09-2010 09:21:38 // 89359
Én csak annyit mondtam, hogy nemigen lehet már hibázni, ha vb-t akarunk:) Most túl sok múlt a szerencsén ahhoz képest, hogy mennyivel jobb autónk volt mindenkinél:)
Andy13-09-2010 09:01:52 // 89358
Néha úgy érzem, hogy néhányunknak a szar sem elég büdös! :)) Nagyon nehéz szezonunk van, illene felhőtlenül örülni a tegnapi eredménynek. Mutassatok nekem olyan F1 pilótát aki mindig minden rajtot hibátlanul teljesít.
Ferke13-09-2010 08:46:08 // 89357
A legtöbb embert nem dicsérgetik a munkahelyén, ha jól végzi a melót, mert ezért adják a fizetést:)))
Viszont ha valami nem 100%-os, akkor azt nem árt átbeszélni.Nyilván egyébként a Ferrari vezetősége sem a saját vállát veregeti feltétlen, hanem arra koncentrálnak, hogy a következő 5 versenyen esetleg jobban rajtoljanak, ezáltal hátvédkedni tudjon Massa pont úgy, ahogy most esélye se volt.....
Viszont ha valami nem 100%-os, akkor azt nem árt átbeszélni.Nyilván egyébként a Ferrari vezetősége sem a saját vállát veregeti feltétlen, hanem arra koncentrálnak, hogy a következő 5 versenyen esetleg jobban rajtoljanak, ezáltal hátvédkedni tudjon Massa pont úgy, ahogy most esélye se volt.....
Ferke13-09-2010 08:41:30 // 89356
Nem savanyú, csak a későbbiekre vetítve zavaró azért, ha bénázunk. Most már nemigen fér bele semmilyen hiba, és azért valljuk be, ehhez kvanagy mázli is kellett.
A csapat szempontjából meg igencsak számít most minden pont, szóval igenis legyünk csak maximalisták.
Ahogy Te írtad, úgy elég lett volna a 3-4 hely is, mert matematikailag úgy is életben lenne még a vb esély, nem?:)))))))
A csapat szempontjából meg igencsak számít most minden pont, szóval igenis legyünk csak maximalisták.
Ahogy Te írtad, úgy elég lett volna a 3-4 hely is, mert matematikailag úgy is életben lenne még a vb esély, nem?:)))))))
Buksi13-09-2010 03:49:34 // 89355
Úgy nézem a nyalókás hibája volt, nem Yamamoto-é! A szerelő még ott volt az autó mellett, amikor a nyalókás már felemelte a táblát!
Xixo13-09-2010 03:07:41 // 89354
Ahhoz legalább egy olyan jó kerékcsere is kellett volna, mint Alonzóé, meg ugyi azt se felejtsük el, hogy ő legjobb esetben is két másodperccel lett volna lemaradva Bátönhöz képest, ami pont kétszer annyi, mint Aloé. Ha meg több kört marad kint, akkor sem tud már annyit hozni a bemelegedett keményebb, de új keverékű gumikon futó briten.
Xixo13-09-2010 03:02:48 // 89353
Én is örülök, csak belátom, hogy ma is kellett egy jóadag mázli a győzelemhez.
Egyrészt, hogy a mekinek nem volt olyan taktikai érzéke mint a Redbullnak, másrészt mert nem voltak olyan fürge szerelőik, mint Alonzónak. (boxidők)
De aztán az is lehet, hogy már túl komolyan veszem a dolgot azzal, hogy nem csak kéthetente nézem meg a futamokat és iszom a kommentátorok szavait, hanem picit utána is próbálok olvasgatni a dolgoknak és elgondolkozni, hogy ki-mi-mikor-hogyan-miért-mit csinált-történt... :)
Egyrészt, hogy a mekinek nem volt olyan taktikai érzéke mint a Redbullnak, másrészt mert nem voltak olyan fürge szerelőik, mint Alonzónak. (boxidők)
De aztán az is lehet, hogy már túl komolyan veszem a dolgot azzal, hogy nem csak kéthetente nézem meg a futamokat és iszom a kommentátorok szavait, hanem picit utána is próbálok olvasgatni a dolgoknak és elgondolkozni, hogy ki-mi-mikor-hogyan-miért-mit csinált-történt... :)
Kazes☻13-09-2010 00:52:35 // 89352
Másodszor meg akkor, amikor megcsúszott és jócskán lemaradt a többiektől. Képzeld el, ha az nincs, akkor megeszi Butit Ő is. :) De utána is csodásan ment, le a kalappal, ezért egyáltalán nem akarom bántani Massat, nagyon jól teljesített. :)
Tommi13-09-2010 00:42:42 // 89351
Nem fáj. Egyszerűen feltettem egy kérdést, ennyi.
Lett ma egy első és egy harmadik helyünk, erre Te arról írsz, hogy szar volt a rajt, Massa ott bukta el a második helyet, meg hogy mi lett volna, ha a Meki így meg úgy, akkor Alonso is bukja a győzelmet. De azt nem olvastam Tőled, hogy "szép volt, gratula a Ferrarinak".
Tudod, ez olyan, mint a pohár: félig üres, félig teli, vagy a szükségesnél kétszer nagyobb. Nálam félig teli, örülök a mai eredménynek és nem a hibákat keresem.
Lett ma egy első és egy harmadik helyünk, erre Te arról írsz, hogy szar volt a rajt, Massa ott bukta el a második helyet, meg hogy mi lett volna, ha a Meki így meg úgy, akkor Alonso is bukja a győzelmet. De azt nem olvastam Tőled, hogy "szép volt, gratula a Ferrarinak".
Tudod, ez olyan, mint a pohár: félig üres, félig teli, vagy a szükségesnél kétszer nagyobb. Nálam félig teli, örülök a mai eredménynek és nem a hibákat keresem.
Xixo13-09-2010 00:10:00 // 89350
Megint fáj az objektivitás???
Azért nem kevés múlott a rajton. Massa ott bukta a második helyet és ha a meki húz egy olyan okosat, mint Vettel, akkor Alo is bebukja a győzelmet. Így mondjuk nem is volt kérdés, hogy megelőzi, ha Bátön kimegy előle, szal nem is értem miért nem jutott eszébe ez a megoldás. Főleg úgy, hogy állítólag Bátön az aki hűdekíméletes a gumikkal...
No meg persze azért nem ártana a konstruktőri címre is ráhajtani, nem hiszem, hogy a Ferrarinál ezt leszarnák.
A közvetítés pedig ma is hozta a megszokott "szintet". Ez az új srác se egy olyan hűdemájer. Amikor Massa már gyorsabban autózott, mint az eleje és a 3,8-as hátrányát 2,5-re faragta vissza, akkor mondták, hogy kezd lemaradni... (pl.)
Azért nem kevés múlott a rajton. Massa ott bukta a második helyet és ha a meki húz egy olyan okosat, mint Vettel, akkor Alo is bebukja a győzelmet. Így mondjuk nem is volt kérdés, hogy megelőzi, ha Bátön kimegy előle, szal nem is értem miért nem jutott eszébe ez a megoldás. Főleg úgy, hogy állítólag Bátön az aki hűdekíméletes a gumikkal...
No meg persze azért nem ártana a konstruktőri címre is ráhajtani, nem hiszem, hogy a Ferrarinál ezt leszarnák.
A közvetítés pedig ma is hozta a megszokott "szintet". Ez az új srác se egy olyan hűdemájer. Amikor Massa már gyorsabban autózott, mint az eleje és a 3,8-as hátrányát 2,5-re faragta vissza, akkor mondták, hogy kezd lemaradni... (pl.)
Kazes☻13-09-2010 00:00:02 // 89349
Akkor a sima 5-nek tessék örülni! :)))
Tom1212-09-2010 23:51:34 // 89347
Miért is sejthettem ezt? ;-)))
Tommi12-09-2010 23:50:38 // 89346
Hálás is vagyok érte neki :)))))) És természetesen az én gyerekem is így fog nevelődni :)))
Tom1212-09-2010 23:48:16 // 89345
Ez is a nevelés része...;-))
Tommi12-09-2010 23:37:40 // 89344
Jaja, ma már nagyon kényelmes dolgunk van :)
Nem emlékszem én hány éves lehettem, mikor Édesapám mellé először leültem futamot nézni. De azt nagyon gyorsan megjegyeztem, hogy a piros színű autóknak kell drukkolni, mert ezt Apa "párszor" elmondta a gyereknevelés keretében :)
Nem emlékszem én hány éves lehettem, mikor Édesapám mellé először leültem futamot nézni. De azt nagyon gyorsan megjegyeztem, hogy a piros színű autóknak kell drukkolni, mert ezt Apa "párszor" elmondta a gyereknevelés keretében :)
Tom1212-09-2010 23:31:15 // 89343
Nem azért, csak úgy belegondoltam...:-))
Maradjunk annyiban, hogy "nagycsoportos" óvodás koromtól...:-)
Az volt a feeling, fekete - fehérben, "akvárium" TV-n, se internet, se más "alap", azt sem tudtam, mikor lesz futam, csak minden vasárnap 14.00-kor "lefoglaltam" a TV-t, soha nem lehet tudni alapon, je és, ha volt is, akkor is csak az ORF2 közvetítette, ami igazából "tiltott" gyümölcs volt...:-) Azért egy két kivétellel mindig elcsíptem még a japán, meg az amerikai /Watkins Glen, később Long Beach, Mosport Park - Kanada, stb/ futamokat is /éjjel/.:-)
Aztán, mikor már megjelent év elején valamelyik sport újságban a versenynaptár, akkor már "nyert ügyem volt"...:-))
Maradjunk annyiban, hogy "nagycsoportos" óvodás koromtól...:-)
Az volt a feeling, fekete - fehérben, "akvárium" TV-n, se internet, se más "alap", azt sem tudtam, mikor lesz futam, csak minden vasárnap 14.00-kor "lefoglaltam" a TV-t, soha nem lehet tudni alapon, je és, ha volt is, akkor is csak az ORF2 közvetítette, ami igazából "tiltott" gyümölcs volt...:-) Azért egy két kivétellel mindig elcsíptem még a japán, meg az amerikai /Watkins Glen, később Long Beach, Mosport Park - Kanada, stb/ futamokat is /éjjel/.:-)
Aztán, mikor már megjelent év elején valamelyik sport újságban a versenynaptár, akkor már "nyert ügyem volt"...:-))
Tommi12-09-2010 23:18:06 // 89342
Jóvanna, van pár év előnyöd hozzám képest :)
Tom1212-09-2010 23:15:52 // 89341
Én sem, de le sem merem írni, hogy mióta nézek F1-et...;-D
Tommi12-09-2010 23:11:34 // 89340
Persze, világos, de eddig nem láttam ilyet :)
Tom1212-09-2010 23:10:31 // 89339
Jól sejtettem, hogy nem csak "heccből" engedték be...
Tommi12-09-2010 23:06:22 // 89338
Szerencsére nem történt baj...
Amúgy pont azon gondolkodtam, hogy lassan 20 éve nézek Forma-1-et, de ilyet még sosem láttam, hogy a mentőautó verseny közben így bemenjen a boxutcába.
Amúgy pont azon gondolkodtam, hogy lassan 20 éve nézek Forma-1-et, de ilyet még sosem láttam, hogy a mentőautó verseny közben így bemenjen a boxutcába.
Tom1212-09-2010 23:00:40 // 89337
Huhh, nem is volt ez olyan "kis" baleset... :-/
Tom1212-09-2010 21:51:25 // 89335
A "szép" az lett volna, ha az elején Massa kiüti Alo-t, benne volt a pakliban és majdnem azt a lapot húzták ki, de az kinek lett volna jó...? :-I
Jó ez így, ahogy van.:-)
Jó ez így, ahogy van.:-)
Tom1212-09-2010 21:47:39 // 89334
Így van, de láttam már hátsó felfüggesztést is kiugrani olyan ütéstől, mint amilyet a múltkor kapott Alonso, Barrichellotól. + az egész versenyt végig bírta, igaz, most nem volt akkora ütés de most sem lett belőle semmi probléma.
Tommi12-09-2010 21:43:23 // 89333
Savanyú a szőlő...? A Ferrari ma egy első és egy harmadik helyet "szállított", Alonsonak pedig életben maradtak a reményei a vb-címre. Massának nem oszot, nem szoroz, hogy második vagy harmadik lett, mert neki már nincs esélye. A konstruktőrök között pedig még mindig elég sokkal le vagyunk maradva, ott sincs túl nagy jelentősége.
Grando12-09-2010 21:22:11 // 89332
Én is ezt mondtam Andyéknek, de sztem nem hittek nekem. :DDD
Mindenesetre utána szépen nyomták a srácok. :)))
Na jó, Massa kiállása, amit az optimális 22 mp helyett 22,7 alatt sikerült összehozni, enyhe szépséghiba volt. Bár ezen nem múlott már semmi. Button-nak viszont igen. Nála a csapata ott dobta el az 1 mp-es előnyt.
De azért jó kis futam volt. Az első három keményen nyomta.
Vettel taktikája pedig külön érdekes volt. Nem semmi, hogy egy szett gumival gyakorlatilag végig lehetett menni az egész versenytávon.
Mindenesetre utána szépen nyomták a srácok. :)))
Na jó, Massa kiállása, amit az optimális 22 mp helyett 22,7 alatt sikerült összehozni, enyhe szépséghiba volt. Bár ezen nem múlott már semmi. Button-nak viszont igen. Nála a csapata ott dobta el az 1 mp-es előnyt.
De azért jó kis futam volt. Az első három keményen nyomta.
Vettel taktikája pedig külön érdekes volt. Nem semmi, hogy egy szett gumival gyakorlatilag végig lehetett menni az egész versenytávon.
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
1
Guests1
533
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?