Forum >> Forma-1
Selmak11-10-2010 09:34:17 // 90631
Alonsonak beutalót a gumiszobába. :)
Atesz198711-10-2010 09:28:29 // 90630
Na az ilyen hozzászólásokból látszik, hogy nem vagytok tárgyilagosak. 2006? Hami vert egy kétszeres világbajnokot mindjárt az első évében, teljesen újoncként (nem 2006ban). Massa miért ne tehette volna, mikor már volt is pár éve az F1-ben? Vagy ha már nem veri, akkor miért nem tartott vele lépést (schumival)? Fényévekkel volt lemaradva mögötte. Kit érdekel kit támogat a csapat? Akkor sem második lett, hanem 4-dik. Ha Én második számú pilóta vagyok egy csapatnál, akkor is jónak kell lennem a 2-3. helyre, nem? Hami megérdemli a címet, mert Ő 2-szer is felküzdötte magát odáig, hogy az utolsó futamon vezető pozícióból bukhassa a VB címet. Azért kicsit igazságtalan lett volna, ha 2-szor is így bukja el. Akkor sem, ha nekem amúgy nem szimpatikus. Hogy hogy melyik 6? A hétvégi futamig a 6 legjobb autóból 5-en voltak elérhető közelségben a VB címhez. Massa meg fényévekkel mögöttük. Ezen mit nem értesz? Ha alonso VB lesz, akkor évekig azt erőltetitek majd, hogy "mert Massa elengedte Németországban"? Ugyanmár... Massa sosem vezethetett ideális körülmények között. Ez teljesen igaz. Ki kellett volna venni a képletből Schumit, Kimit, Alonsot, Hamiltont, Vettelt, Webbert, és akkor biztosan VB lett volna. ;) Számomra a statisztikái, és a bukmékeres fogadások mindent elmondanak. Nem tudom, hogy Ti miért nem látjátok be, hogy nem egy TOP pilótáról van szó...
Kazes☻11-10-2010 08:54:48 // 90629
Nézem. Ő is csak majdnem lett VB. :)
GT Ɨ|ѯ11-10-2010 08:26:47 // 90628
'reggelt!
1-et értek:-)
De: Kobayashi az év embere!:-)
Nagyon régen nem láttam ekkora parádét, kíváncsi vagyok a ferkában miket működne:-)
Élmény volt a tegnapi show-ja
1-et értek:-)
De: Kobayashi az év embere!:-)
Nagyon régen nem láttam ekkora parádét, kíváncsi vagyok a ferkában miket működne:-)
Élmény volt a tegnapi show-ja
Satti11-10-2010 08:17:10 // 90627
Jó reggelt.
Szerény véleményem a tegnapi futamról.
A Red Bull-ok hozták a "kötelező" papírformát, Vettel egyértelműen dominált egész hétvégén, kétség sem férhetett hozzá, hogy nyerni fog. Webbernek és Alonsonak volt egy kis szerencséje is Kubica kiesésével, nagyon sajnáltam, mert odafért volna a dobogóra sztem a lengyel.
A futam embere mindenképpen Kobayashi, szenzációs volt a srác és már nem először mutatta meg, hogy miket tud, de most a hazai futamán nagyon rendben volt.
MS végre mutatott vmit a régi fényéből, egész jó kis házi versenyt nyomtak Rosbergel.
Massa szereplésére inkább nem mondok semmit.
A suzukai pálya a hírnevéhez méltón ismét szedte az "áldozatait", szerencsére nem lett baja senkinek.
Egyre izgalmasabb a VB, főleg most, hogy Alonso és Vettel azonos pontszámmal várja a köv. futamot.
Szerény véleményem a tegnapi futamról.
A Red Bull-ok hozták a "kötelező" papírformát, Vettel egyértelműen dominált egész hétvégén, kétség sem férhetett hozzá, hogy nyerni fog. Webbernek és Alonsonak volt egy kis szerencséje is Kubica kiesésével, nagyon sajnáltam, mert odafért volna a dobogóra sztem a lengyel.
A futam embere mindenképpen Kobayashi, szenzációs volt a srác és már nem először mutatta meg, hogy miket tud, de most a hazai futamán nagyon rendben volt.
MS végre mutatott vmit a régi fényéből, egész jó kis házi versenyt nyomtak Rosbergel.
Massa szereplésére inkább nem mondok semmit.
A suzukai pálya a hírnevéhez méltón ismét szedte az "áldozatait", szerencsére nem lett baja senkinek.
Egyre izgalmasabb a VB, főleg most, hogy Alonso és Vettel azonos pontszámmal várja a köv. futamot.
Tommi11-10-2010 02:07:05 // 90626
Kérdezd meg attól, aki adta neki, fogalmam sincs :)))
Xixo11-10-2010 01:27:59 // 90625
Szerintem meg nem, lásd a tavalyi Brawn-os évét.
Cro16611-10-2010 01:11:37 // 90624
Köszi az infót:)
És vajon miért éppen Hemi kapta?:)
És vajon miért éppen Hemi kapta?:)
Tommi11-10-2010 01:04:30 // 90623
Egyébként meg rengeteg példát lehetne hozni a múltból... Gondoljatok csak pl Sir Stirling Mossra, akit gyakran neveznek úgy, mint „Minden idők legjobb olyan pilótája, akinek nem sikerült világbajnoki címet nyerni.” 1955 és 1958 között négyszer második helyezett, 1958-ban csupán egy ponttal maradt el a bajnok Mike Hawthorntól.
De hogy közelebbi példát hozzunk, ott volt Alesi, akit óriási tehetségnek kiáltottak ki és örök ígéret maradt. Vagy Montoya: hülyére nyerte magát Amerikában és a Forma-1-ben meg kb semmire nem jutott.
Tehetség, autó, szerencse, jó időzítés - sokmindenen múlik, hogy világbajnok legyen valaki. Pl Vettel szerintem vb lesz egyszer, benne megvan az a plusz, ami kell. De mondjuk Webberben ezt már nem látom. Idén van egy jó autója és egy jó éve, de gyaníthatóan ő is az a típus, aki idén került életében először és utoljára ennyire közel a célhoz.
Vagy nézzétek meg azokat, akik nyertek egy vb-t és utána eltűntek. A közelmúltból pl Hill vagy az ifjabbik Villeneuve. Az ő esetük egyébként érdekes, mert előbbinek ugye '62-ben és '68-ban vb volt az édesapja, míg utóbbi 6 futamgyőzelemmel a zsebében sosem tudta igazán megmutatni, hogy mire lett volna képes... Sokmindenen múlik...
De hogy közelebbi példát hozzunk, ott volt Alesi, akit óriási tehetségnek kiáltottak ki és örök ígéret maradt. Vagy Montoya: hülyére nyerte magát Amerikában és a Forma-1-ben meg kb semmire nem jutott.
Tehetség, autó, szerencse, jó időzítés - sokmindenen múlik, hogy világbajnok legyen valaki. Pl Vettel szerintem vb lesz egyszer, benne megvan az a plusz, ami kell. De mondjuk Webberben ezt már nem látom. Idén van egy jó autója és egy jó éve, de gyaníthatóan ő is az a típus, aki idén került életében először és utoljára ennyire közel a célhoz.
Vagy nézzétek meg azokat, akik nyertek egy vb-t és utána eltűntek. A közelmúltból pl Hill vagy az ifjabbik Villeneuve. Az ő esetük egyébként érdekes, mert előbbinek ugye '62-ben és '68-ban vb volt az édesapja, míg utóbbi 6 futamgyőzelemmel a zsebében sosem tudta igazán megmutatni, hogy mire lett volna képes... Sokmindenen múlik...
Kazes☻11-10-2010 00:53:43 // 90622
Nyilván, ám ez akkor elmondható Bariról is pl. :)
Tommi11-10-2010 00:50:45 // 90621
Cro!
Ez egy Ez egy Messerschmitt Kabinenroller :) Hasonló modelljei voltak az Isettának, a Zündappnak, a BMW-nek is, de ilyesmi elgondolás alapján épült például a Velorex is.
Ez egy Ez egy Messerschmitt Kabinenroller :) Hasonló modelljei voltak az Isettának, a Zündappnak, a BMW-nek is, de ilyesmi elgondolás alapján épült például a Velorex is.
Tommi11-10-2010 00:44:28 // 90620
Egyetlen szóval sem mondtam, amire céloztál a "de ha szerinted..." kezdetű bekezdésben. Mindössze annyi a lényeg, hogy Massa harcban volt a világbajnoki címért, szó szerint az utolsó kanyarig és ha Glock gumijai picit többet kibírnak, akkor Hamilton nem előzi meg az utolsó kanyarban és nem bilágbajnok. Persze, tudom, hogy a mi lett volna ha... mondatoknak nincs értelme, mindössze azt kívántam jelezni (remélem átment mindenkinek), hogy Massa minden tőle telhetőt megtett és az utolsó kanyarban nem rajta múlt, hogy nem ért oda.
Ennyi. Nem kell belemagyarázni, kiforgatni, stb... Bár tudom itt ez a divat egyesektől.
Ennyi. Nem kell belemagyarázni, kiforgatni, stb... Bár tudom itt ez a divat egyesektől.
Cro16611-10-2010 00:31:31 // 90619
Reggel már röhögtem amikor láttam német rtl en:))
Ha jól értettem, akkor ez valami Meschersmit.( bár nem értek germánul, de ez kijött a szövegből:)) )
Alonsot persze Ferrarival vitték:)
Ha jól értettem, akkor ez valami Meschersmit.( bár nem értek germánul, de ez kijött a szövegből:)) )
Alonsot persze Ferrarival vitték:)
Xixo11-10-2010 00:31:20 // 90618
Persze. És pont az tetszik benne, hogy ennek ellenére is fel tudott nőni a nagyokhoz. Lehet, hogy nem egy őstehetség, de szorgalmas és mindent megtanult az évek alatt. Szerintem ha őt kezelték volna favoritként, akkor már rég VB lenne...
Xixo11-10-2010 00:25:16 // 90617
2006- Sumit kellett volna elvernie az első évében? Ezt komolyan gondolod?
2007- Szerinted ha Rajt támogatja a csapat, akkor nem leszarják, hogy a másik hanyadik lesz?
2008- Akkor Hemi mennyire érdemli meg a címet? Neki hány olyan hibája volt, amin hetekig röhögtünk?
2010- 6 közel azonos autó? Melyik 6? A RBull autói féltávig majd olyan előnybe voltak, mint tavaly a BGP. A Ferrari feltámadásától kezdve meg már csak Alonzóra koncentráltak (Németo., emlékszel?).
2007- Szerinted ha Rajt támogatja a csapat, akkor nem leszarják, hogy a másik hanyadik lesz?
2008- Akkor Hemi mennyire érdemli meg a címet? Neki hány olyan hibája volt, amin hetekig röhögtünk?
2010- 6 közel azonos autó? Melyik 6? A RBull autói féltávig majd olyan előnybe voltak, mint tavaly a BGP. A Ferrari feltámadásától kezdve meg már csak Alonzóra koncentráltak (Németo., emlékszel?).
Kazes☻11-10-2010 00:21:08 // 90616
Tehát akkor ebből világosan látszik, hogy eleve Bari 2-nek kellett. :)
Xixo11-10-2010 00:18:12 // 90615
Nézd már meg kinek-kik voltak a csapattársai. Mind MS, mind Alo, mind Hemi akkor nyertek címet, amikor a csapatuk csak rájuk koncentrált. Massa sose kapta meg ezt az esélyt a Ferraritól...
Xixo11-10-2010 00:04:39 // 90614
Muhahhaa!! :))
Gerion10-10-2010 23:31:08 // 90613
"6x megpördült egy esős futamon, és? Ne haragudj, de ez elég nevetséges érvelés..."
Teljesen igazad van. Ha ennyin múlna.... Melyik élmenőnek, régi nagy bajnoknak nem volt elrontott futama? Schumacher büszke lehet 97 Jerezre? Senna büszke lehetne a 90-es Szuzukára? Vagy közelebbi példa, Hamilton az idei Monzára...? :) Vettel és Webber az isztambuli ütközésükre?
Teljesen igazad van. Ha ennyin múlna.... Melyik élmenőnek, régi nagy bajnoknak nem volt elrontott futama? Schumacher büszke lehet 97 Jerezre? Senna büszke lehetne a 90-es Szuzukára? Vagy közelebbi példa, Hamilton az idei Monzára...? :) Vettel és Webber az isztambuli ütközésükre?
zolee14510-10-2010 23:23:35 // 90612
Tudjuk, az esőn, de nem kéne őt kicsodaként emlegetni, hiszen az eső nem egy személy.:)
Jó tudom, te Glockra céloztál, viszont az meg hülyeség.:D Persze jobb ráfogni, és szegény Massát valami összeesküvés áldozataként kezelni, de a tények mint tudjuk makacs dolgok. Ha a két Toyota is kijön esőgumikért eleve nem kerül Glock Hamilton elé, vagyis a feka a bajnok. Így, hogy a két Toyota bevállalta a szárazat esőben elé kerültek, ami ha nem szakad le az ég a végére jó is lett volna.
Amúgy a nagy eső előtti körökben is jobb időket ment Glock mint a csapattársa, majd ahogy jött az eső együtt kezdtek lassulni (szintén 1-2 tizeden belüli időkkel), de itt is végig Glock volt a gyorsabb.
Szóval mindössze annyi történt, hogy jobban kezdett esni az eső mint ahogyan azt a Toyota várta, és így nem jött be a trükk.
De ha szerinted azt meg lehet csinálni, hogy Glock veri 1-2 tizeddel a csapattársat, majd az egyre erősödő esőben belassít, hogy elengedje Hamiltont, és a pálya másik részén, bőven látótávolságon kívül a csapattársa továbbra is 1-2 tizeddel mögötte marad (mármint a köridőket tekintve) akkor tényleg csaltak.:D
Jó tudom, te Glockra céloztál, viszont az meg hülyeség.:D Persze jobb ráfogni, és szegény Massát valami összeesküvés áldozataként kezelni, de a tények mint tudjuk makacs dolgok. Ha a két Toyota is kijön esőgumikért eleve nem kerül Glock Hamilton elé, vagyis a feka a bajnok. Így, hogy a két Toyota bevállalta a szárazat esőben elé kerültek, ami ha nem szakad le az ég a végére jó is lett volna.
Amúgy a nagy eső előtti körökben is jobb időket ment Glock mint a csapattársa, majd ahogy jött az eső együtt kezdtek lassulni (szintén 1-2 tizeden belüli időkkel), de itt is végig Glock volt a gyorsabb.
Szóval mindössze annyi történt, hogy jobban kezdett esni az eső mint ahogyan azt a Toyota várta, és így nem jött be a trükk.
De ha szerinted azt meg lehet csinálni, hogy Glock veri 1-2 tizeddel a csapattársat, majd az egyre erősödő esőben belassít, hogy elengedje Hamiltont, és a pálya másik részén, bőven látótávolságon kívül a csapattársa továbbra is 1-2 tizeddel mögötte marad (mármint a köridőket tekintve) akkor tényleg csaltak.:D
Tommi10-10-2010 23:04:15 // 90611
- Schumi és Kimi nem voltak sosem egy csapatban
- Hamilton elverte Alonsot, oké... De neki akkor már 2 vb-cím volt a zsebében úgy, hogy éppen Schumit verte meg 2005-ben és 2006-ban is
- 2008-ban az utolsó kanyarban dőlt el a vb cím sorsa úgy, hogy nem Massán múlott, hanem ugye tudjuk kicsodán... 6x megpördült egy esős futamon, és? Ne haragudj, de ez elég nevetséges érvelés...
De nem folytatom, mert felesleges...
- Hamilton elverte Alonsot, oké... De neki akkor már 2 vb-cím volt a zsebében úgy, hogy éppen Schumit verte meg 2005-ben és 2006-ban is
- 2008-ban az utolsó kanyarban dőlt el a vb cím sorsa úgy, hogy nem Massán múlott, hanem ugye tudjuk kicsodán... 6x megpördült egy esős futamon, és? Ne haragudj, de ez elég nevetséges érvelés...
De nem folytatom, mert felesleges...
Tommi10-10-2010 23:01:03 // 90610
Button hányadik szezonban lett vb? Vagy Hakkinen, aki csak nem sokkal a 100. rajtja előtt tudott egyáltalán futamot nyerni és mégis 2x vb lett? Hülyeséget beszélsz... :)
Atesz198710-10-2010 22:53:51 // 90609
Ez jó, hogy gyenge csapattársakkal többre ment volna. :) Ő maga volt a gyenge csapattárs, nem? Ha akkora májer lenne, akkor Rajt lepöckölte volna az útról mindkét idényben, pont úgy, ahogy MS tette vele korábban. Schumi közelében nem volt a pontversenyben, pedig ugyanannyiszor estek ki, 40 ponttal gyűjtött kevesebbet. Miért nem tudta megakasztani a Sithet? Hami újoncként oda tudott verni Alonsonak.
2007-ben Kimi lett a bajnok, Massa a 4.lett. Hamiltont, meg Alonsót is a Ferrari nyomta?
2008-ban volt a legközelebb a címhez, de nem sikerült. De aki egy esős futamon 6-szor piruettezik, az ne is legyen VB szerintem...
2009 aláírva, az nem az Ő bűne.
2010 egy az egyben az övé. 6 közel azonos autóból Ő messze a leggyengébben teljesít.
Szal szerintem 4 évadot rontott, nem 1-et....
2007-ben Kimi lett a bajnok, Massa a 4.lett. Hamiltont, meg Alonsót is a Ferrari nyomta?
2008-ban volt a legközelebb a címhez, de nem sikerült. De aki egy esős futamon 6-szor piruettezik, az ne is legyen VB szerintem...
2009 aláírva, az nem az Ő bűne.
2010 egy az egyben az övé. 6 közel azonos autóból Ő messze a leggyengébben teljesít.
Szal szerintem 4 évadot rontott, nem 1-et....
Atesz198710-10-2010 22:43:18 // 90608
Aki 5 év Ferrarival a háta mögött nem tud világbajnok lenni, az egy középszerű versenyző. Már ne is haragudj, de nem tudok rá jobb szót. ;)
szasza(SW)10-10-2010 22:02:12 // 90607
Kár megint ilyen hülyeségen vitatkozni.
Tények:A VB-hez kell tudás,jó autó és szerencse!Ha valamelyik nincs esély se sok.És még ezekkel is,még,ha egyforma az autó is, csak évente egy lehet VB!:)
Tények:A VB-hez kell tudás,jó autó és szerencse!Ha valamelyik nincs esély se sok.És még ezekkel is,még,ha egyforma az autó is, csak évente egy lehet VB!:)
Tommi10-10-2010 21:59:47 // 90606
Urak!
Felkerült az új adag FTP-re, 1976/77/78 évadokkal. Szerdáig lesznek fent, akkor törlöm és megy a következő. Jó töltögetést :)
Felkerült az új adag FTP-re, 1976/77/78 évadokkal. Szerdáig lesznek fent, akkor törlöm és megy a következő. Jó töltögetést :)
Erhard 242 (Pure Energy)10-10-2010 21:56:46 // 90604
kb 5 olyan versenyzőt tudok aki Vettel helyén idén VB lenne :P
Xixo10-10-2010 21:54:33 // 90603
Szerintem Vettel helyén már VB lenne idén. Szerintem az a közeg jobban feküdne neki...
Xixo10-10-2010 21:51:21 // 90602
1. Sumi mellett nem hiszem, hogy lehetett volna esélye. Igaz így is elverte néhányszor.
2. Monzáig Raj előtt volt, ahol műszaki hiba miatt kiesett, onnantól a finnt nyomták.
3. Elverte Rajt, majnem VB.
4. Szar autó, baleset, majnem meghal, fél év kihagyás.
5. Idén tényleg nem találja a tempót.
Tényleg nem érdemli meg mert 5 év alatt volt egy rossz szezonja...
Mutass még egy pilótát a jelenlegi mezőnyből, akinek ilyen csapattársai voltak. Ha mellette is egy Barikelló, Kovalájnen vagy Fizikella versenyezne 5 éve, akkor még talán igaz is lenne amit mondasz...
2. Monzáig Raj előtt volt, ahol műszaki hiba miatt kiesett, onnantól a finnt nyomták.
3. Elverte Rajt, majnem VB.
4. Szar autó, baleset, majnem meghal, fél év kihagyás.
5. Idén tényleg nem találja a tempót.
Tényleg nem érdemli meg mert 5 év alatt volt egy rossz szezonja...
Mutass még egy pilótát a jelenlegi mezőnyből, akinek ilyen csapattársai voltak. Ha mellette is egy Barikelló, Kovalájnen vagy Fizikella versenyezne 5 éve, akkor még talán igaz is lenne amit mondasz...
Erhard 242 (Pure Energy)10-10-2010 21:45:11 // 90601
nem egy szerencsés ember ezért sajnálom is...kevesen mondhatják el hogy pár mp-ig VB volt :( Ott van a tudása csak valahogy nem bírja előszedni....
Andy10-10-2010 21:41:51 // 90600
Sokszor írsz, sok félét. De ez a legutóbbi leginkább hülyeség. Már ne is haragudj, de nem tudok rá jobb szót. :))
Xixo10-10-2010 21:39:53 // 90599
Mondjuk az esélytelenek nyugalmával versenyezhetne már ő is... akkor meg lehet nyomni ész nélkül! :)
Atesz198710-10-2010 21:39:05 // 90598
"míg a középszerű Massának ez nem állt rendelkezésére és mégis majnem odaért..."
Massa 2006 óta van a Ferrarinál. Ez az 5. éve náluk, akkor hogy érted, hogy nem állt rendelkezésére a megfelelő autó a cím elnyeréséhez? Schumi távozása után ez a 3. éve, amikor nem tud eredményt elérni. Kimi az első Ferraris évében világbajnok lett. Alonsonak is jó esélye van rá. Nem tudom mit kell még csinálnia, hogy belássátok, nem való a Ferrarihoz. Mondtam, le lehet szólni Buttont, de Ő győzelemre váltotta a szerencséjét, amire Massa nem képes. Talán nem annyira tehetséges Button, viszont kiegyensúlyozottan tud teljesíteni. Schumacher sem egy Rossi szerű géniusz, aki bármilyen helyzetből szarrá alázza a mezőnyt. Ő is stabilan teljesített, és nagyon jó volt a csapatmunkában. Persze sokat villantott, de nem az tette világbajnokká. Nem az utolsó versenyen kell könnyes szemmel verni a mellünket, hanem év közben kell stabilan teljesíteni. Villantani sok pilóta villantott már, Massa többször tudott, mert jobb autóban ült, de ettől még nem emelkedik ki sosem a középszerű versenyzők közül. Ha megnézed a statisztikákat Hamilton pl 3 év alatt több pontot szerzett, mint Massa 8 év alatt. Massa nem érdemli meg a Ferrari volánját.
Massa 2006 óta van a Ferrarinál. Ez az 5. éve náluk, akkor hogy érted, hogy nem állt rendelkezésére a megfelelő autó a cím elnyeréséhez? Schumi távozása után ez a 3. éve, amikor nem tud eredményt elérni. Kimi az első Ferraris évében világbajnok lett. Alonsonak is jó esélye van rá. Nem tudom mit kell még csinálnia, hogy belássátok, nem való a Ferrarihoz. Mondtam, le lehet szólni Buttont, de Ő győzelemre váltotta a szerencséjét, amire Massa nem képes. Talán nem annyira tehetséges Button, viszont kiegyensúlyozottan tud teljesíteni. Schumacher sem egy Rossi szerű géniusz, aki bármilyen helyzetből szarrá alázza a mezőnyt. Ő is stabilan teljesített, és nagyon jó volt a csapatmunkában. Persze sokat villantott, de nem az tette világbajnokká. Nem az utolsó versenyen kell könnyes szemmel verni a mellünket, hanem év közben kell stabilan teljesíteni. Villantani sok pilóta villantott már, Massa többször tudott, mert jobb autóban ült, de ettől még nem emelkedik ki sosem a középszerű versenyzők közül. Ha megnézed a statisztikákat Hamilton pl 3 év alatt több pontot szerzett, mint Massa 8 év alatt. Massa nem érdemli meg a Ferrari volánját.
Erhard 242 (Pure Energy)10-10-2010 21:37:32 // 90597
a hozzá állása nem tetszik ...ha meg durci van élet az F1 kívül is :P
Xixo10-10-2010 21:32:31 // 90596
Jövőre kiderül majd ez is! :)
Idén meg szerintem már egy ideje csak tesztel a jövő évre. És ha azt nézzük, a csapatnak ez a legjobb...
Idén meg szerintem már egy ideje csak tesztel a jövő évre. És ha azt nézzük, a csapatnak ez a legjobb...
Xixo10-10-2010 21:30:14 // 90595
Massának szerintem Németországban eléggé elvették a kedvét az idei évtől. Addig meg az autó se volt nagy szám... (Persze ettől még engem se tesz boldoggá idén... :(( )
Na meg ha Alo se tudja verni a Bullokat, akkor mindegy, hogy Massa merre jár, mert abból nem lesz sajna VB cím.
Na meg ha Alo se tudja verni a Bullokat, akkor mindegy, hogy Massa merre jár, mert abból nem lesz sajna VB cím.
Xixo10-10-2010 21:27:16 // 90594
Massának meg semeddig se volt kiemelkedően jó autója, mégis majdnem megcsinálta. Nálam ez többet ér, mint egy verhetetlen autós VB cím...
Gerion10-10-2010 21:25:08 // 90593
Soprano, szerintem Massa simán otthagyott pár tizedet a hungaroringi balesetben és sose lesz a régi. Csak komoly agysérülése volt.... Látszólag felépült, de mégis... Sajnos ott ugyanaz történt vele gyorsan, amit raikkonen a folyamatos, kitartó vodkázással ért el, lecsúszott a csúcsról.
Gerion10-10-2010 21:22:25 // 90592
Igen, egyenlő esélyekkel indultak, és tény, Button nyert a végén. És az is sovány vigasz Barrichellonak, hogy a szezon második felére feljött. Ő nem bajnok típus... :)
Xixo10-10-2010 21:21:42 // 90591
Massa így indult. Igaz őt sose mondták szupertehetsének. Ő valahogy megtanulta ezt az egészet. Jó volt az Alfánál, jó volt a Saubernél, jó volt tesztpilótának, jó volt Sumi segítőjének, jó volt Raj segítőjének, jó volt Raj helyett elsőszámúnak, aztán jött a szar autó, a baleset meg az idei gyenge éve. De én simán kinézem belőle, hogy jövőre egy kicsit jobban neki fekvő autóval megint felveszi a kesztyűt. Mert szabálymódosítás lesz megint gazdagon...
Persze a Te verziód se kizárt, ha már elindították azt a versenyzőakadémiát.
Persze a Te verziód se kizárt, ha már elindították azt a versenyzőakadémiát.
Gerion10-10-2010 21:17:14 // 90590
Én 89 óta nézem az F1-et, a Ferrari "az én időmben" nem nagyon kockáztatott sose újonccal. Talán még Alesi volt leginkább az, akit 1.5 év Tyrell után igazoltak.
Erhard 242 (Pure Energy)10-10-2010 21:16:17 // 90589
Szerintem meg kísértetiesen hasonlít Massa idei szereplése a Vodkaivó utolsó évére kivéve azzal a kis különbséggel hogy idén ütős a Ferka akkor meg egy kalap szr volt...
Atesz198710-10-2010 21:16:00 // 90588
Bari alatt ugyanaz a technika volt, mégsem ment vele semmire. Button Vb-re tudta váltani az autója fölényét, pedig neki csak fél évig volt igazán jó autó a segge alatt. Jó példa volt az előtted szóló Red Bullos példája, ez is engem igazol. Alattuk hiába van a mezőny legjobb autója egész évben, vért izzadva tudnak csak VB-k lenni, ha egyáltalán sikerül. Akkor csak nem a vak szerencsén múlt Button tavalyi címe, nem?
Gerion10-10-2010 21:10:35 // 90587
Egyetértek Veled... Tavaly Button kocsija abszolút kiemelkedett a mezőnyből, legalábbis a szezon első felében. Ekkora fölényben max 92-ben volt Mansell Williamse, vagy 2002-ben Shcumacher Ferrarija volt.
Barrichello a szezon második felére feljött Button mellé, sőt néha elé is, de akkor már a kocsi nem volt annyira penge.
A Renault szerintem sem olyan rossz.
Barrichello a szezon második felére feljött Button mellé, sőt néha elé is, de akkor már a kocsi nem volt annyira penge.
A Renault szerintem sem olyan rossz.
Cro16610-10-2010 21:05:04 // 90586
Nem tudom..egy új, fiatal, szuper tehetséget kellene találni,(akár alsóbb kategóriában) aki 1-2 -3évig "tanul",feltétel nélkül segít, illetve annak fejében, hogy majd elő tud lépni első számúvá.Mondjuk a Ferrari lehet nem kockáztat ekkorát soha, hogy egy újoncot ültessen be.
Xixo10-10-2010 21:02:58 // 90585
A szupertehetség Bátön egy kimagaslóan jó autóval tudott VB lenni, míg a középszerű Massának ez nem állt rendelkezésére és mégis majnem odaért...
Idén is rég VB-nek kellene már lennie valamelyik Bullnak, oszt mégse tudnak élni a lehetőséggel. Perig Vettel még szupertehetségnek is ki van kiálltva...
Kubica sztárolását sem annyira értem. Ha annyira szar lenne az a Rönyó, akkor esélye nem lenne beférni az első 10-be. (Meg volt már ő viliemszes is...) Mint ahogy azt se hiszem el, hogy a Redbullokba annyira szar a Rönyómotor.
És még egyszer leírom, hogy Alonzó mellé nem fognak versenyképes pilótát hozni! Sírva is fakadna, mint 2007ben...
Idén is rég VB-nek kellene már lennie valamelyik Bullnak, oszt mégse tudnak élni a lehetőséggel. Perig Vettel még szupertehetségnek is ki van kiálltva...
Kubica sztárolását sem annyira értem. Ha annyira szar lenne az a Rönyó, akkor esélye nem lenne beférni az első 10-be. (Meg volt már ő viliemszes is...) Mint ahogy azt se hiszem el, hogy a Redbullokba annyira szar a Rönyómotor.
És még egyszer leírom, hogy Alonzó mellé nem fognak versenyképes pilótát hozni! Sírva is fakadna, mint 2007ben...
Atesz198710-10-2010 20:39:39 // 90584
Nekem nincs bajom Massával, de sok tehetséges pilóta jobban megérdemelné azt a széket. Azért a Ferrari még sem egy Renault, hogy az sem gond ha éppen egy középszerű pilóta vezeti, nem szúr senkinek szemet. Azért ne szürküljenek bele tehetségek a mezőnybe, mert a top csapatok kitartanak az ilyen középszerű pilóták mellett. Lehet, hogy Massa nagyon jó abban, amit csinál, de a Forma 1-nek és a nézőknek nem ez az érdeke. Lehet Buttont nem szeretni, de Én még újonc korában megtippeltem, hogy egyszer még VB lesz, és az is lett. Barinak ez sosem sikerült, pedig számtalan lehetősége volt rá. Ez valakiben vagy benne van, vagy nincs. Szerintem Massában nincs benne. Még ha egyszer véletlenül majdnem meg is lett, akkor sem volt benne igazán. Van pár pilóta a mezőnyben, aki élni tudna a Ferrari adta lehetőséggel. Az például a Forma 1 szégyene lenne, ha Kubicanak VB cím nélkül kellene visszavonulnia, csak azért, mert a top csapatok ilyen középszerű sportolókra pazarolják az üléseiket. De még pár ilyen év, és ugyanezt elmondhatjuk Kobayashiról is.
Gerion10-10-2010 20:14:59 // 90583
Ha Massa megy, és top pilótát nem akarnak Alonso mellé, akkor.... Lehet, meredek ötlet, de esetleg Heidfeld? Hangsúlyozottan kettesszámúnak.
Kazes☻10-10-2010 19:19:35 // 90582
Most még jó lesz Bari 2, de jövőre ki tudja. Minden esetre Monti titokzatos vagy már kettyós. :)
Úgy tűnik, a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo tud valamit, amit mi még nem tudhatunk, ugyanis kijelentette, hogy a hétvégi versenyen már az első körben kieső Felipe Massa vissza fog vágni, és ő lesz az utolsó három futam „meglepetése”.
Úgy tűnik, a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo tud valamit, amit mi még nem tudhatunk, ugyanis kijelentette, hogy a hétvégi versenyen már az első körben kieső Felipe Massa vissza fog vágni, és ő lesz az utolsó három futam „meglepetése”.
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
0
Guests0
580
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?