Forum >> Forma-1
pb_20-11-2010 18:08:18 // 93131
NM a MclarNre kLl fogni, az alkSZ csak szimplán széthajtotta az autóit.
Satti20-11-2010 18:07:18 // 93130
Bazz, beszopódtam nem kicsit a lakás hitelemmel, beletettem egy használt jobbfajta Brera árát a lakásba, de az most husss, mintha nem is lett volna, még szerencse, hogy legalább fizetni tudom, no de ez Off, hagyjuk is....:-)
Tom1220-11-2010 18:06:53 // 93129
Ja, az újabb sokkal jobban hasonlít a 159-hez, ami állítólag "hiba volt", mindegy, hagyjuk...:-)
GT Ɨ|ѯ20-11-2010 18:05:06 // 93128
Akkor ne késsél sokat!!!
:-)
:-)
Selmak20-11-2010 18:03:06 // 93126
Az eredetinek buta kinézetű a lököse, a nagy scudetto-s változat nekem sokkal jobban bejön.
pb_20-11-2010 18:02:39 // 93125
LinkSkedés, vagy az ivászat szinvonalat MLte? Vagy mind2t?)))
Satti20-11-2010 18:02:13 // 93124
Jelenleg nincs állandó autóm, csak olyanok, amit éppen árulok, mindig beülök az egyikbe. A mostani átlag havi 300 km-hez nem lenne éppen gazdaságos bármit is megtartanom, most nem vagyok abban a helyzetben, de ami késik, nem múlik. :-)
Vmi olasz mindig van a palettán, most pl. egy Grande Punto.:-)
Vmi olasz mindig van a palettán, most pl. egy Grande Punto.:-)
Tom1220-11-2010 18:01:24 // 93123
"Alonso persze ügyes is, ezért is lehetett VB kétszer is. :-)"
Ja, csak úgy "mellékesen"...:-))
A díjat is azért kapta.:-)
Egyébként ügyességre pl. off - road, vagy szlalomversenyen van szükség, itt ahhoz sokkal több kell...;-)
Ja, csak úgy "mellékesen"...:-))
A díjat is azért kapta.:-)
Egyébként ügyességre pl. off - road, vagy szlalomversenyen van szükség, itt ahhoz sokkal több kell...;-)
Tom1220-11-2010 17:58:09 // 93121
Akkor már ketten vannak, ill. Vettellel hárman.:-DDD
Tom1220-11-2010 17:57:17 // 93120
Még jó, hogy Kimi olyan stabilan hozta a VB címet - pont Te fejtegeted ezt? :-))
Satti20-11-2010 17:55:57 // 93119
Év elején használtam egy jtd-ét pár hónapig, főleg a városban, de nekem nagyon bejött. :-)
Tom1220-11-2010 17:55:10 // 93118
Szerintem meg a 164-es nagyon is tökéletes volt a maga idejében és nagyon tetszett, a 156-osról meg még mindig hallok olyan véleményeket, /offos/ "vadidegenektől", hogy símán elmenne a dizájnja még ma is, de talán még 10 év múlva sem lehetne biztosan megállapítani, hogy milyen "korszakból" származik /ezt is más mondta/, nem tudom, mi lehet rajta annyira "izé", de mindenki másképp látja...
GT Ɨ|ѯ20-11-2010 17:54:50 // 93117
Tényleg:
Most milyen Alfa Romeo-t birtokolsz?
Most milyen Alfa Romeo-t birtokolsz?
Satti20-11-2010 17:54:43 // 93116
Neforgássálmánkivazzeg!! :-))
Nem azzal, hanem a tudásával, mint bárki, akinek sikerűlt eddig VB címet nyerni, de a szerencse is mellé szegődött, hisz akkoriban a Renault nemcsak gyors volt, hanem megbízható mis, míg a Mclaren pl. éppen a folyamatos műszaki hibákkal küszködött akkoriban, a Ferrari meg 2005-ben a gumikkal, 2006-ban szintén motor problémákkal és ez is közrejátszott. Alonso persze ügyes is, ezért is lehetett VB kétszer is. :-)
Nem azzal, hanem a tudásával, mint bárki, akinek sikerűlt eddig VB címet nyerni, de a szerencse is mellé szegődött, hisz akkoriban a Renault nemcsak gyors volt, hanem megbízható mis, míg a Mclaren pl. éppen a folyamatos műszaki hibákkal küszködött akkoriban, a Ferrari meg 2005-ben a gumikkal, 2006-ban szintén motor problémákkal és ez is közrejátszott. Alonso persze ügyes is, ezért is lehetett VB kétszer is. :-)
Selmak20-11-2010 17:51:43 // 93115
És hogy bírod ki a beszállást Dedalon nélkül?
Tommi20-11-2010 17:50:04 // 93114
Jó, akkor Kimivel, tökmindegy :) Őt is legyőzte :)))
Értem, tehát Alonso kétszer is szerencsével nyert vb-címet, ez a lényeg :)))
Értem, tehát Alonso kétszer is szerencsével nyert vb-címet, ez a lényeg :)))
Selmak20-11-2010 17:48:18 // 93112
2005 az egygumis hétvége miatt a Bridgestone-s autók nem rúgtak labdába és MSC kiesett eleve a küzdelemből.
Tom1220-11-2010 17:45:10 // 93111
Lehet, hogy egyszerű a képlet. Nálam először jött a F1-es Ferrari, utána "kiegészítőnek" az utcai autói, talán azért alakult másképp...:-) /én sem "hivatalból" bírom a lovas csapatot.:-)/
Nem pont rád gondoltam, hanem úgy általában azokra, akik mindennek elmondják Alonsot, csak azért, mert mondjuk, nem tetszik a képe. Nem lett mintagyerek azért, mert "átszegődött", én már az elején láttam, hogy nem mindennapi tehetség /mikor a F1-ben kezdett/, csak az volt a kérdés, hogy mikor ültetik a Ferrariba.:-)
Akkor hajrá Vettel, irány a Ferrari, hogy a kecske is jóllakjon, meg a káposzta is megmaradjon.:-)
Nem pont rád gondoltam, hanem úgy általában azokra, akik mindennek elmondják Alonsot, csak azért, mert mondjuk, nem tetszik a képe. Nem lett mintagyerek azért, mert "átszegődött", én már az elején láttam, hogy nem mindennapi tehetség /mikor a F1-ben kezdett/, csak az volt a kérdés, hogy mikor ültetik a Ferrariba.:-)
Akkor hajrá Vettel, irány a Ferrari, hogy a kecske is jóllakjon, meg a káposzta is megmaradjon.:-)
Satti20-11-2010 17:24:29 // 93110
2005-ben Kimivel volt harcban a VB címért Alonso. :-)
Nem akarom kisebbíteni Alonso érdemeit, meg persze mindig kell a szerencse is, de pl. 2005-ben a szokásős Mclaren hibák miatt nem győzhetett Kimi a végén, míg 2006-ban az utolsó előtti futamon, Suzukában MSC motorja elfüstölt és ezzel elszállt a VB esélye, ami egészen addig meg volt. Az élethez, a sikerekhez szerencse is kell, ez mindenkire igaz, de két egymás utáni évben ez tényleg nagyon jól jött akkor.
Nem akarom kisebbíteni Alonso érdemeit, meg persze mindig kell a szerencse is, de pl. 2005-ben a szokásős Mclaren hibák miatt nem győzhetett Kimi a végén, míg 2006-ban az utolsó előtti futamon, Suzukában MSC motorja elfüstölt és ezzel elszállt a VB esélye, ami egészen addig meg volt. Az élethez, a sikerekhez szerencse is kell, ez mindenkire igaz, de két egymás utáni évben ez tényleg nagyon jól jött akkor.
Tommi20-11-2010 17:19:02 // 93109
Persze, ez igaz. Nálam is van olyan olasz autó, amit nem szeretek, ez normális. És azt sem mondtam, hogy szeretni KELL. De úgy gondolom, hogy azok az emberek, akik itt vannak, az átlagnál fogékonyabbak (és érzékenyebbek) sokmindenre, ami az olasz autókkal kapcsolatos, így érthető, hogy a Ferrarinak szurkolnak és hogy ők vannak többségben.
Alonso nem egy Schumi... Oké, lehet, bár nem fogalmaznék ennyire nyomdakészen :) Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy kétszer verte meg (ugye 2005 és 2006) és így lett világbajnok. Má kérdés, hogy akkor nagyon nem örültem neki, mert a Ferrari kikapott. De miután most Alonso vezeti a Ferrarit, neki drukkolok. Amióta meg Schumi beleült a Mercibe, kb huszadrangú, hogy mit csinál.
Schumi 1996-ban ült Ferrariba, két vb-címmel a zsebében (amit ugye szintén tudunk, hogy némileg vitatható módon szerezte, de ez már a feledés homályába veszett). Vagyis 27 éves volt, nagyjából Alonsóval egyidős. Az első években csak szenvedett, majd 1999-ben jött a konstruktőri cím, utána pedig 2000-től zsinórban az 5 vb-cím. Alonso mikor érkezett a Ferrarihoz? :)
Már megint ez az elengedés... Hihetetlen... Egyszer megtörtént, oké. De nem kéne Massa egész éves teljesítményét ezzel "védeni". Nézzük meg az utolsó pár futamot, ahol már úgymond tét nélkül versenyezhetett. Hol végzett, hányadik helyeken? :) Vagy akár az év elejét.
Alonso nem egy Schumi... Oké, lehet, bár nem fogalmaznék ennyire nyomdakészen :) Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy kétszer verte meg (ugye 2005 és 2006) és így lett világbajnok. Má kérdés, hogy akkor nagyon nem örültem neki, mert a Ferrari kikapott. De miután most Alonso vezeti a Ferrarit, neki drukkolok. Amióta meg Schumi beleült a Mercibe, kb huszadrangú, hogy mit csinál.
Schumi 1996-ban ült Ferrariba, két vb-címmel a zsebében (amit ugye szintén tudunk, hogy némileg vitatható módon szerezte, de ez már a feledés homályába veszett). Vagyis 27 éves volt, nagyjából Alonsóval egyidős. Az első években csak szenvedett, majd 1999-ben jött a konstruktőri cím, utána pedig 2000-től zsinórban az 5 vb-cím. Alonso mikor érkezett a Ferrarihoz? :)
Már megint ez az elengedés... Hihetetlen... Egyszer megtörtént, oké. De nem kéne Massa egész éves teljesítményét ezzel "védeni". Nézzük meg az utolsó pár futamot, ahol már úgymond tét nélkül versenyezhetett. Hol végzett, hányadik helyeken? :) Vagy akár az év elejét.
Satti20-11-2010 17:16:24 // 93108
Nocsak, finomabban, az első generációs Multipla az abszolút király, egyedi és összetéveszthetetlen, ráadásul jó vele autózni, főleg a diesel-el. :-)
Satti20-11-2010 17:14:03 // 93107
Semmi bajom Alonsoval, sosem mondtam, hogy nem lehet jó fej, sőt amennyire tudom, olvastam itt-ott, Vettel-el és Kimi-vel is jóban van, nekem egyszerűen nagyon nem jön be, mint versenyző. Amennyiben egy komolyabb lottó nyeremény az ölembe hullna, az első lenne, hogy vennék magamnak egy Ferrari Californiát, mert attól gyönyörűbbet egyszerűen most elképzelni sem tudok, de attól még , "hivatalból" nem fogok a Ferrari f1 csapatnak drukkolni, ha nincsen ott szimpatikus, kedvelt versenyző. Emléxem, még pár éve itt a Ferrari fanok, elmondták mindennek Alonsot, most meg egyszerre csak ő lett a mintagyerek, mert felvette a rosso overallt. Persze mindenki változhat, az élet már csak ilyen, de én akkor is kitartok amellet, hogy egy versenyzőnek tudok igazán drukkolni, akármilyen gépben is ülhet. Amennyiben az épp a Ferrari, akkor hajrá! :-)
Selmak20-11-2010 17:00:10 // 93106
Attól hogy valaki általában szereti az olasz autókat és alfája van még az se biztos hogy márkán beleül minden modell tetszik, (szerintem a 164 csúnya és esetlen és biza a 156nak is határozottan jót tett a facelift), akkor miért kellene minden olasz autót szeretnie (pl a bűnronda első generációs multipla-t vagy pl az új Lanciakat). Ferrari mint márka mint F1 csapat is jobb külön választani, mert ha valaki berágott pilótaalázós módszerük miatt akkor utálnia kellene a ferka összes gyári munkását? Pilótaalázós manőverei után tifossi is fújoltak rendesen (mert nekik is van önérzetük), csak itt vannak olyanok, hogy ha ferka a fejük szarik akkor még szájukat is kinyitják hogy beleessen.
Alonso meg nem egy MSC és soha nem is lesz az, ahhoz fejben sokkal összeszedettebbnek kellene lennie, de arra képtelen. Év elején mikor a sok Massa fannak próbáltam bizonyítani, hogy nem lesz jobb Alonsonál, nem gondoltam hogy megint előveszik a A1 ringi lemezt és egyre jobban sajnálom Felippe-t. MSC utolsó évében leszálló ágban hagyták had előzze meg az öreget, a nyugdíjas szerződését töltő Kimi mellett is hagyták versenyezni. Amikor meg menne neki a rinyagép első fingjára félreállították.
Alonso meg nem egy MSC és soha nem is lesz az, ahhoz fejben sokkal összeszedettebbnek kellene lennie, de arra képtelen. Év elején mikor a sok Massa fannak próbáltam bizonyítani, hogy nem lesz jobb Alonsonál, nem gondoltam hogy megint előveszik a A1 ringi lemezt és egyre jobban sajnálom Felippe-t. MSC utolsó évében leszálló ágban hagyták had előzze meg az öreget, a nyugdíjas szerződését töltő Kimi mellett is hagyták versenyezni. Amikor meg menne neki a rinyagép első fingjára félreállították.
Tom1220-11-2010 16:58:27 // 93105
Kell mellé egy "keresztapa" /Briatore/ és majd belejön...;-D
Tom1220-11-2010 16:56:39 // 93103
Tovább is tartott neki.;-)
Tom1220-11-2010 16:55:47 // 93102
Talán kevés szürkeállomány szorult belém, de ezt soha nem tudtam megérteni, hogy hogy lehet, hogy valami itt szuper, űber, etalon, ott meg ugyanannaz már nem jó és másnak szurkolok...
Ilyen hozzáállással nem is lehetnél igazi Ferrari /F1/ fan...;-DD
Tőlem Quasimodo is vezethetné, ha sikerre vinné...:-))
A másik ez az Alonso /vagy más/ "kiközösítés". Szerintem bármikor van olyan "jó fej", mint Vettel, vagy Kimi, /hogy csak az "etalonokat" említsem :-)/.
Nézz meg pár videót, ne csak a "mutogatósakat" és látni fogod, hogy nem rossz gyerek ez az Alonso úgy "civilben", sőt, elég jó haver lehet:
video 1
video 2
video 3
video 4
...és sorolhatnám...:-)
...persze, nem felejtettem el az a pár "hülye húzását", sem, de biztos van mindenkinek pár olyan története az életben, amit a legszívesebben kitörölne...:-)
Ilyen hozzáállással nem is lehetnél igazi Ferrari /F1/ fan...;-DD
Tőlem Quasimodo is vezethetné, ha sikerre vinné...:-))
A másik ez az Alonso /vagy más/ "kiközösítés". Szerintem bármikor van olyan "jó fej", mint Vettel, vagy Kimi, /hogy csak az "etalonokat" említsem :-)/.
Nézz meg pár videót, ne csak a "mutogatósakat" és látni fogod, hogy nem rossz gyerek ez az Alonso úgy "civilben", sőt, elég jó haver lehet:
video 1
video 2
video 3
video 4
...és sorolhatnám...:-)
...persze, nem felejtettem el az a pár "hülye húzását", sem, de biztos van mindenkinek pár olyan története az életben, amit a legszívesebben kitörölne...:-)
Satti20-11-2010 16:53:41 // 93101
Jaja. :-)) Ő emelt a színvonalon, meg csak lett egy VB cím is. :-)) A lényeg a lényeg. :-))
Viccet félretéve, az elmúlt 2 év távlatában vmi mégsem stimmel ezzel a Domenicali komával.
Viccet félretéve, az elmúlt 2 év távlatában vmi mégsem stimmel ezzel a Domenicali komával.
Satti20-11-2010 16:43:02 // 93099
Az teljesen más volt. :-))
Tommi20-11-2010 16:40:25 // 93098
Persze, amit csak úgy kapott :)
De amikor Kimi kapta, jobban örültél neki :)))
De amikor Kimi kapta, jobban örültél neki :)))
Satti20-11-2010 16:36:57 // 93097
Domenicali egy jó csapatot kapott, míg Todtnak szinte a semmiből kellett újra felépítenie a VB gárdát.
Satti20-11-2010 16:34:35 // 93096
Ez amolyan neszesemmifogdmegjóllegyenjobbkedved díj csak! :-))
Tom1220-11-2010 16:32:03 // 93095
"A Ferrari azt tanácsolja, hogy hasonlítsák össze a Domenicali és a Todt által vezetett első három évet. Todt első három évében 5 győzelmet, 12 második helyezést, és 14 harmadik helyezést ért el a Ferrari, emellett hét pole pozíció és öt leggyorsabb kör fűződik a csapat nevéhez ebből az időszakból. A Domenicali írányítása alatt eltelt első három évben 14 győzelem, 9 második hely és 17 harmadik hely, 10 pole pozíció és 19 leggyorsabb kör született."
A gond csak az, hogy azokból az időkből már mindenki csak a szépre emlékszik, arról nem is beszélve, hogy a futam alatt széteső autók után az egyre jobbat könnyű volt megszokni, de azt a színvonalat nehéz lett volna folyamatosan tartani /és unalmas a F1 szempontjából/. Lehetett volna rosszabb is az átállás, csak már túl igényesek vagyunk.:-)
Azért Briatore tapasztalata nem ártana a csapatvezetésnek - még ezek után sem...:-)
A gond csak az, hogy azokból az időkből már mindenki csak a szépre emlékszik, arról nem is beszélve, hogy a futam alatt széteső autók után az egyre jobbat könnyű volt megszokni, de azt a színvonalat nehéz lett volna folyamatosan tartani /és unalmas a F1 szempontjából/. Lehetett volna rosszabb is az átállás, csak már túl igényesek vagyunk.:-)
Azért Briatore tapasztalata nem ártana a csapatvezetésnek - még ezek után sem...:-)
Satti20-11-2010 16:29:11 // 93094
Ez a szakmám vazzeg! :-))
Egyébként mindenkinek maxima respect! :-))
Egyébként mindenkinek maxima respect! :-))
Buksi20-11-2010 16:22:01 // 93093
Annak tökéletes! :-)
Tom1220-11-2010 16:20:37 // 93092
Egy kis lelki támasz a jövőre nézve.;-)
Tom1220-11-2010 16:20:05 // 93091
Bejött a megérzésem? :-)
Nem is tudom, mit mondjak, talán annyit, hogy remélem jövőre tényleg a leggyorsabb lesz a bajnok, ha pl. Massa belehúz, semmi kifogásom ellene /sem/...:-))
Nem is tudom, mit mondjak, talán annyit, hogy remélem jövőre tényleg a leggyorsabb lesz a bajnok, ha pl. Massa belehúz, semmi kifogásom ellene /sem/...:-))
Tom1220-11-2010 16:03:11 // 93090
Nekem is, de ez várható volt... :-))
Buksi20-11-2010 15:29:58 // 93089
Sovány vígasz! :-)
Tommi20-11-2010 15:05:41 // 93088
Alonso nyerte a leggyorsabbnak járó trófeát
Klikk
Hogy is volt ez? A leggyorsabb pilóta lett a világbajnok? :)))
Klikk
Hogy is volt ez? A leggyorsabb pilóta lett a világbajnok? :)))
Tommi20-11-2010 15:04:03 // 93087
Nem tudom volt-e már, a cikk szerdai. Érdekes, kissé más szemszögből közelíti meg a csapatvezetés és a siker/kudarc témát.
A Ferrari válasza a kritikusoknak
Klikk
A Ferrari válasza a kritikusoknak
Klikk
Tommi20-11-2010 14:35:35 // 93085
Szolgálati közlemény :)
A múltkori FTP-mizéria és az Amore vezetésének hozzáállása miatt máshová tettem fel az F1 szezonösszefoglalókat. Az 1982/83/84 évadokat töltöttem fel, ez volt az utolsó adag, mielőtt "illegális tartalom terjesztésével" lettem megvádolva :)))
Néhányan megkerestek már e-mailben ezügyben, nekik küldöm a szerver elérhetőségét, akiknek kell még, azok írjanak!
Most végigmegyek az összefoglalókon 2009-ig, utána lesz lehetőség pótolni mindenkinek a hiányzó évadokat, ha lemaradt volna róla, ezt jelezzétek majd e-mailben.
A múltkori FTP-mizéria és az Amore vezetésének hozzáállása miatt máshová tettem fel az F1 szezonösszefoglalókat. Az 1982/83/84 évadokat töltöttem fel, ez volt az utolsó adag, mielőtt "illegális tartalom terjesztésével" lettem megvádolva :)))
Néhányan megkerestek már e-mailben ezügyben, nekik küldöm a szerver elérhetőségét, akiknek kell még, azok írjanak!
Most végigmegyek az összefoglalókon 2009-ig, utána lesz lehetőség pótolni mindenkinek a hiányzó évadokat, ha lemaradt volna róla, ezt jelezzétek majd e-mailben.
Tommi20-11-2010 14:16:48 // 93084
Ezt mondom én is :)
Willy20-11-2010 14:14:08 // 93082
Sok mindenben egyetértünk, de sok mindenben nem. És ezzel nincs is probléma, egyszerűen másképpen látunk dolgokat.
Igen, ez egy Alfa rajongói oldal és nem Ferrari. És én is szeretem a Ferrarit mint autót, és ha lenne rá lehetőségem akkor biztos állna egy a garázsomban. Én az F1-es csapatot nem kedvelem annyira főleg a Schumacheres idők miatt.
De mi néztünk már közösen F1-et úgy, hogy nem egy csapatnak drukkoltunk mégse lett belőle verekedés vagy anyázás. Persze az megint más dolog, hogy ismerjük egymást és úgy cukkoljuk a másikat.
Az a baj, hogy pont az a pár ember nem fogja megérteni aki kötekedni jár ide és ugyanúgy megy az egész tovább.
Igen, ez egy Alfa rajongói oldal és nem Ferrari. És én is szeretem a Ferrarit mint autót, és ha lenne rá lehetőségem akkor biztos állna egy a garázsomban. Én az F1-es csapatot nem kedvelem annyira főleg a Schumacheres idők miatt.
De mi néztünk már közösen F1-et úgy, hogy nem egy csapatnak drukkoltunk mégse lett belőle verekedés vagy anyázás. Persze az megint más dolog, hogy ismerjük egymást és úgy cukkoljuk a másikat.
Az a baj, hogy pont az a pár ember nem fogja megérteni aki kötekedni jár ide és ugyanúgy megy az egész tovább.
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
0
Guests0
493
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?