Én csípem. Praktikus. :)))
Csalódni nagyon nem tudok az előzetes várakozásokhoz képest, és már kis eredménynek is lehet örülni. :))))
Bár lassan ugyan ide jutnak a Ferrari szurkolók is. :))))
Forum >> Forma-1
Whiteskull28-03-2011 11:36:44 // 94831
GT Ɨ|ѯ28-03-2011 11:34:45 // 94830
reménytelenség.....:-)))))))))))
Whiteskull28-03-2011 11:07:58 // 94829
Mindegy! :)))
Lesz még jobb is! :)))
Edzve vagyok. A magyar fociválogatottnak és Schuminak szurkolok. :DDD
Lesz még jobb is! :)))
Edzve vagyok. A magyar fociválogatottnak és Schuminak szurkolok. :DDD
GT Ɨ|ѯ28-03-2011 11:05:41 // 94828
Hát nem, de Schumid már nem is ég, hanem kormol...........:-(
Whiteskull28-03-2011 11:03:38 // 94827
Mióta az eszemet tudom, ez volt az első évadnyitó futam, amire nem keltem fel. :)))
Úgy látom sok mindenről nem maradtam le. :))))
Hajrá Schumi! :)))
Úgy látom sok mindenről nem maradtam le. :))))
Hajrá Schumi! :)))
GT Ɨ|ѯ28-03-2011 11:01:33 // 94826
Domika monnyonle!
nem a 2 sofőrrel van baj......nagyon nem..PP
nem a 2 sofőrrel van baj......nagyon nem..PP
Speed27-03-2011 21:48:10 // 94825
Éééén gúnyolódni? Ugyan dehogy. :))))))
Blade27-03-2011 21:07:34 // 94824
Géza, ne gúnyolódj:)))
Csak betettem a cikket érdekesség képen, gondoltam majd ki lesz elemezve, hátha van benne érdekes infó:)
Csak betettem a cikket érdekesség képen, gondoltam majd ki lesz elemezve, hátha van benne érdekes infó:)
pb_27-03-2011 21:03:37 // 94823
SztM sM sokat ér az a hátsó szárny ilyN formában.
Speed27-03-2011 19:53:25 // 94821
onboard
Itt szerintem a kasztnihoz képest nem mozog, Másik oldalon ezzel jöttek, mert a futóműhöz viszonyították.
Itt szerintem a kasztnihoz képest nem mozog, Másik oldalon ezzel jöttek, mert a futóműhöz viszonyították.
Speed27-03-2011 19:47:06 // 94820
Ja, meg ott az a kis szárnyacska az orron. Pont a vonal szintjében. Én úgy látom hogy a tükrözödés miatt csalóka a kép.
Speed27-03-2011 19:44:56 // 94819
Nézd meg a futóművet is. Nekem mintha az is mozogna le-fel. Gondolom az sem szabályos. :))))) Ne a gumit nézd csak., ahhoz képest tényleg mozdul az orr. de hát a rugózás csak nem tilos.
Speed27-03-2011 19:38:15 // 94818
RB orr
Volt róla szó, hogy az RB orrésze rugalmas! És ezt képekkel "bizonyították! Aha!!!! Csak éppen azt nem írták oda, hogy a kép nem egy versenyen készűlt, nem ugyan akkor. Meg kéne nézni az autó festését. Mindkettőben Webber úl, ennyi a hasonlóság. Miért nem képesek elfogadni hogy ennyivel jobb? miért kell aljas dolgokat feltéteélezni, hamis vádak alapján? És aki felületesen nézi meg a képeket, még be is dől ennek.
Volt róla szó, hogy az RB orrésze rugalmas! És ezt képekkel "bizonyították! Aha!!!! Csak éppen azt nem írták oda, hogy a kép nem egy versenyen készűlt, nem ugyan akkor. Meg kéne nézni az autó festését. Mindkettőben Webber úl, ennyi a hasonlóság. Miért nem képesek elfogadni hogy ennyivel jobb? miért kell aljas dolgokat feltéteélezni, hamis vádak alapján? És aki felületesen nézi meg a képeket, még be is dől ennek.
Taxi33™27-03-2011 17:02:24 // 94817
Bocsi pedig vissza olvastam! :o(
Taxi33™27-03-2011 16:59:14 // 94816
Xixo27-03-2011 16:45:36 // 94815
Ez igaz. Csak szerintem nem Briós a megoldás.
De azt ne kérdezd, hogy akkor ki!?! :)
Talán a Rönyótól kéne Petrov stratégáját leigazolni. :)))
De azt ne kérdezd, hogy akkor ki!?! :)
Talán a Rönyótól kéne Petrov stratégáját leigazolni. :)))
Mike.27-03-2011 16:41:56 // 94814
De tökös , keménykezű vezetőből sincs sok. :-)))
Xixo27-03-2011 16:37:54 // 94813
Ezt a többiek is megtehették volna, meg Alo nem csak a végefelé volt a leggyorsabb. De összességében ez az egy két gyors kör édeskevés...
Briós meg nagyon kéne, kevés a csaló még a csapatnál... :(
Briós meg nagyon kéne, kevés a csaló még a csapatnál... :(
Mike.27-03-2011 16:32:48 // 94812
Ezt akár én is írhattam volna! :-))
Domenicalit már régen elküldtem volna. .... de sajnos az illetékesek nem olvassák ezt a tpoicot! :-)))
Domenicalit már régen elküldtem volna. .... de sajnos az illetékesek nem olvassák ezt a tpoicot! :-)))
mesa27-03-2011 16:26:35 // 94811
Talán úgy, hogy a végén a legkönnyebb az autó. Végén feltéve egy friss lágy gumi szettel lehet mennia Fastest lapért.
Összegzem az első futamot:
A Ferrari erős, de a taktika gyenge, mint Jean Todt óta minden évben.
Stefano aranyos fiatalember, de nem való csapatfőnöknek.
Briattore!!!
Összegzem az első futamot:
A Ferrari erős, de a taktika gyenge, mint Jean Todt óta minden évben.
Stefano aranyos fiatalember, de nem való csapatfőnöknek.
Briattore!!!
EngineCoffeeTables27-03-2011 16:25:53 // 94810
Szerintem az hogy a verseny végén a Alonso és Massa is a legjobb köröket futotta azt mutattja hogy a Ferrarik nagyon gyorsak, csak a nagyobb fogyasztás miatt többet kell nekik tankolni és emiatt a verseny elején nem versenyképesek.
Xixo27-03-2011 16:15:49 // 94809
Ez az, amit végképp nem értek. Massa hogyan futotta meg a leggyorsabb kört?
Most akkor tényleg ennyivel jobb a lágy keveréken? A keményebbel meg ennyire béna? Vagy a melegedési duma most kivételesen nem csak duma?
Mert az tény, hogy az elején és a végén jól ment a lágyakkal, de a futam közepén meg sehol se volt...
Hogyezvanez???
Most akkor tényleg ennyivel jobb a lágy keveréken? A keményebbel meg ennyire béna? Vagy a melegedési duma most kivételesen nem csak duma?
Mert az tény, hogy az elején és a végén jól ment a lágyakkal, de a futam közepén meg sehol se volt...
Hogyezvanez???
Cro16627-03-2011 16:15:05 // 94808
rinya 1 : "Button: Lehet, hogy a Ferrari kényszerítette ki a büntetésem"
rinya 2: "Kiküldött a pálya szélére. Már nem tudtam bevenni a kanyart"
Persze, akkor már vissza se tudta volna adni a helyet...de bevallotta, hogy nem is akarta..vagyis a csapat mondta, maradjon.
Nyugodtan elvehette volna a gázt még ott, akkor amikor nem a pályán volt,hanem a levágott részen, akkor nem kerül annyival Massa elé..esetleg mellé..még meg se büntették volna.
Ja és Wéber is mondta a végén...megkérdezik a versenyzőt: Ha fal van ott akkor is ezt csinálod? na ugye hogy nem:))
rinya 2: "Kiküldött a pálya szélére. Már nem tudtam bevenni a kanyart"
Persze, akkor már vissza se tudta volna adni a helyet...de bevallotta, hogy nem is akarta..vagyis a csapat mondta, maradjon.
Nyugodtan elvehette volna a gázt még ott, akkor amikor nem a pályán volt,hanem a levágott részen, akkor nem kerül annyival Massa elé..esetleg mellé..még meg se büntették volna.
Ja és Wéber is mondta a végén...megkérdezik a versenyzőt: Ha fal van ott akkor is ezt csinálod? na ugye hogy nem:))
Mike.27-03-2011 16:14:27 // 94807
Ha mondták neki, ha önállóan cselekedett akkor is egy a lényeg, hogy elbaxta. Nem kell ezt túl ragozni. Esély lett volna visszaengedni.
Szerintem pedig begőzölt, hogy Massát nem tudta megelőzni és az ideg miatt nem gondolta végig a tetteit. Ezt meg nem kell nagyon megmagyarázni. Itt is áll a mondás, ha hallgatott volna ...
Szerintem pedig begőzölt, hogy Massát nem tudta megelőzni és az ideg miatt nem gondolta végig a tetteit. Ezt meg nem kell nagyon megmagyarázni. Itt is áll a mondás, ha hallgatott volna ...
Mike.27-03-2011 16:09:23 // 94806
Nem kell a negatív kisugárzás! :-)))
Amúgy Alonsó sorozatosan a leggyorsabb köröket produkálta és Massa sem volt ettől nagyon lemaradva. Sajnos a rajt nem sikerült a legfényesebben és ez nagyban befolyásolta a végeredményt is.
Amúgy Alonsó sorozatosan a leggyorsabb köröket produkálta és Massa sem volt ettől nagyon lemaradva. Sajnos a rajt nem sikerült a legfényesebben és ez nagyban befolyásolta a végeredményt is.
Xixo27-03-2011 16:08:24 // 94805
Mit kérdezősködött? Nem volt elég egyértelmű, hogy szabálytalanul előzött?
Alo nem egyből ment el, ha akarta volna, akkor visszaengedhette volna azonnal. Nem akarta, bexopta és utána még magyarázkodik, hogy nem tudta visszaengedni, mert behívták Massát a boxba... blablabla...
Alo nem egyből ment el, ha akarta volna, akkor visszaengedhette volna azonnal. Nem akarta, bexopta és utána még magyarázkodik, hogy nem tudta visszaengedni, mert behívták Massát a boxba... blablabla...
Xixo27-03-2011 16:04:16 // 94804
A fél perc ledolgozásához több kell, mint kis szerencse. :(
És még a meki is bőven előttünk jár szerintem.
Ha meg VBt akarunk nyerni, akkor idén se lesz elég csak a féltávtól jól versenyezni...
És még a meki is bőven előttünk jár szerintem.
Ha meg VBt akarunk nyerni, akkor idén se lesz elég csak a féltávtól jól versenyezni...
Mendieta27-03-2011 16:00:00 // 94803
Nem értem mért érzed hogy rinyál Button
Elismerte hogy levágta a kanyart mert nem volt választása .
És nem tudta hogy mit tegyen rámondták a fülére hogy tartsa a pozicióját.
Massa elengedte a gyorsabb Lófejűt és már nem volt kit visszaengedni.
NEM rinya Szerintem .
Elismerte hogy levágta a kanyart mert nem volt választása .
És nem tudta hogy mit tegyen rámondták a fülére hogy tartsa a pozicióját.
Massa elengedte a gyorsabb Lófejűt és már nem volt kit visszaengedni.
NEM rinya Szerintem .
Cro16627-03-2011 15:52:50 // 94802
jaajjjjjjjj ne legyél már ilyen pesszimista!Nem vagy te ilyen! Tavaly se volt a legjobb autónk, mégis elérhető közelségben volt a VB( ne vitassuk meg, hogy miért nem lett meg, ha meglett volna mennyire az autó érdeme stb...mind1 elmúlt, csak ne temessük már most az elején!)
Kell még szerencse, a többieknek +balszerencse és meglesz!:)
Egyszer fent, egyszer lent.
Ma is..Alo nem volt versenyképtelen..rajt után megszívta. szerintem dobogóra jó lehetett.
Kell még szerencse, a többieknek +balszerencse és meglesz!:)
Egyszer fent, egyszer lent.
Ma is..Alo nem volt versenyképtelen..rajt után megszívta. szerintem dobogóra jó lehetett.
zolee14527-03-2011 15:50:25 // 94801
És ez mi? Csináltak egy képet féktávon meg egyet kigyorsításon, és a féktávon lentebb van a kocsi orra? Ezt én is meg tudom csinálni, sőt bárki akinek nem gokartja van, hanem egy olyan autója aminek van felfüggesztése ami rugalmas elemmel (hívjuk őt rugónak) kapcsolódik a kasztnihoz.:D
De tegyük fel csináltak egy flexibilis orrkúpot. Minél nagyobb a terhelés az eső szárnyon annál lentebb hajlik, vagyis annál meredekebb szögben akad bele a levegőbe. Nagy terhelést nagy sebességnél kap, kis terhelést kis sebességnél.
Következtetés: minél nagyobb a tempó annál meredekebben áll a szárny, vagyis annál nagyobb légellenállást produkál.
Kérdés: ugyan mi a búbánatnak egy olyan szárny egy versenyautóra ami a tempó növekedésekor egyre nagyobb légellenállást generál?:D Hacsak az nem, hogy annyira jól sikerült az RBR, hogy így próbálják visszafogni, különben totálisan megalázó lenne atöbbieknek a vereség.:D
Mondjuk a képek melletti szöveget nyelvismeret hiányában nem tudtam elolvasni, de mostmár nagyon érdekel.:)
De tegyük fel csináltak egy flexibilis orrkúpot. Minél nagyobb a terhelés az eső szárnyon annál lentebb hajlik, vagyis annál meredekebb szögben akad bele a levegőbe. Nagy terhelést nagy sebességnél kap, kis terhelést kis sebességnél.
Következtetés: minél nagyobb a tempó annál meredekebben áll a szárny, vagyis annál nagyobb légellenállást produkál.
Kérdés: ugyan mi a búbánatnak egy olyan szárny egy versenyautóra ami a tempó növekedésekor egyre nagyobb légellenállást generál?:D Hacsak az nem, hogy annyira jól sikerült az RBR, hogy így próbálják visszafogni, különben totálisan megalázó lenne atöbbieknek a vereség.:D
Mondjuk a képek melletti szöveget nyelvismeret hiányában nem tudtam elolvasni, de mostmár nagyon érdekel.:)
Xixo27-03-2011 15:39:14 // 94800
Bátön kezdi a rinyát...
Egyre unszimpatikusabb kezd lenni...
Egyre unszimpatikusabb kezd lenni...
Xixo27-03-2011 15:30:50 // 94799
És akkor már csak a Mekkláren meg a Rönyó lesz előttünk... ha más addig nem lép elénk... :(
Xixo27-03-2011 15:28:30 // 94798
Csodálom az optimizmusotokat...
Elég elkeserítő futam volt ez, ha azt nézzük, hogy még a dobogóra se volt esélyünk. :(
Szegény Dyert meg kár volt lefokozni, mert Fry taktikája egy cseppet se volt jobb. Amit Massával műveltek...
Mondjuk a brazilt se értem... amilyen jól tolta az elején Bátön ellen, úgy eltűnt a végére. :(
Alo szépet ment, de sajnos ezzel az autóval ez se volt elég. Ha Webber egy picit lelkesebb, akkor őt se tudjuk megelőzni.
Nagy gratula persze Vettelnek (és Nyújinak), de még nagyobb Pertovnak!
Ez a mozgathatós hátsó szárny meg nem tűnik olyan nagy ötletnek. Nem tudom, miért kellenek az ilyen mesterséges eszközök. Hol vannak az egyenlő esélyek? Aki elől megy, az spórolhat egész körön a KERSel, hogy maradjon neki a szárnyas részre. Ha szerencséje van, akkor ezzel nem előzik meg ez idő alatt, de az előtte lévőtől így is lemarad...
Elég elkeserítő futam volt ez, ha azt nézzük, hogy még a dobogóra se volt esélyünk. :(
Szegény Dyert meg kár volt lefokozni, mert Fry taktikája egy cseppet se volt jobb. Amit Massával műveltek...
Mondjuk a brazilt se értem... amilyen jól tolta az elején Bátön ellen, úgy eltűnt a végére. :(
Alo szépet ment, de sajnos ezzel az autóval ez se volt elég. Ha Webber egy picit lelkesebb, akkor őt se tudjuk megelőzni.
Nagy gratula persze Vettelnek (és Nyújinak), de még nagyobb Pertovnak!
Ez a mozgathatós hátsó szárny meg nem tűnik olyan nagy ötletnek. Nem tudom, miért kellenek az ilyen mesterséges eszközök. Hol vannak az egyenlő esélyek? Aki elől megy, az spórolhat egész körön a KERSel, hogy maradjon neki a szárnyas részre. Ha szerencséje van, akkor ezzel nem előzik meg ez idő alatt, de az előtte lévőtől így is lemarad...
Cro16627-03-2011 15:19:33 // 94797
nem működik a linked.
De itt van ez: "Horner elárulta Vettel győzelme után, hogy sem az időmérőn, sem a versenyen nem használták a kinetikus energia-visszanyerő rendszert."
KERS nélkül ment a Red Bull
"Ez egy bonyolult rendszer. Érdekes technológia, de Adrian nem köt kompromisszumokat miatta az autó aerodinamikájában. A KERS-nek illeszkednie kell a formába, és ez elég nagy kihívásokat hozott magával."
Talán ebben bízhatunk :)
De itt van ez: "Horner elárulta Vettel győzelme után, hogy sem az időmérőn, sem a versenyen nem használták a kinetikus energia-visszanyerő rendszert."
KERS nélkül ment a Red Bull
"Ez egy bonyolult rendszer. Érdekes technológia, de Adrian nem köt kompromisszumokat miatta az autó aerodinamikájában. A KERS-nek illeszkednie kell a formába, és ez elég nagy kihívásokat hozott magával."
Talán ebben bízhatunk :)
Blade27-03-2011 15:17:28 // 94796
Ez vajon szabályos?:)
A legalsó kép Vettel onboard, kettő kattintással nagyban mutatja lassitva
A legalsó kép Vettel onboard, kettő kattintással nagyban mutatja lassitva
Erhard 242 (Pure Energy)27-03-2011 14:38:02 // 94795
jah meg ki is volt szerelve a Kers nekik ami nem tudom hány kg...szóval ha tud fejlődni a Ferrari márpedig fog a Redbull meg küszköd a kers-szel akkor lesznek még itt érdekes dolgok ezen a téren :P
megbízhatatlan kers...
megbízhatatlan kers...
Grando27-03-2011 13:10:20 // 94792
A Saubereket kizárták, az eredményüket törölték...
Ferko27-03-2011 13:07:01 // 94791
Én sem értem, hogy miért pont rá esett a választás.
Satti27-03-2011 11:53:33 // 94790
Nagy gratula Vettelnek, hibátlan volt egész hétvégén, külön respect Petrovnak, szépen ment, megérdemelte!
Erhard 242 (Pure Energy)27-03-2011 11:50:54 // 94789
egy versenyből nem vonnék le ilyen következtetéseket valahogy nem jött ki a körönkénti 1mp előny a redbullnak de így is erős volt ezen a pályán aztán a gyors pályákon a 3 körönkénti kers-ük mire lesz elég majd kiderül ....
Cro16627-03-2011 11:33:28 // 94788
Ez is egy vélemény.Én spec. nem értek veled egyet.
Voltak már izgalmasabb versenyek is, unalmasabbak is.
Ha azt vártad, hogy az első helyen folyamatosan cserélődnek a pilóták a sok előzés,gumi csere miatt, akkor tényleg unalmas volt:)Bár, ilyen verseny nem is tudom mikor volt(talán csak a "régi szép időkben")...vagy lesz-e valaha.Max. ha a technika ördöge beleszól..esetleg:)
Alonsonak meghatározta a versenyét az,,hogy belső ívet nem tudott használni az első kanyarban,füvön meg elég nehéz gyorsulni...így alakult, ebből kellett már visszajönni amennyire tud.Ha erőszakosabb, akkor meg lehet ott marad az első kanyarban, egy balesetben.
A verseny elején pl. Massa -Button izgalmas volt, ez neked is tetszett sztem.
Meg kell találni egy futamon belül az apróbb szépségeket:)
Én pl. azon drukkoltam, hogy Hemi padlólemeze törjön már le, vagy valami:))))) ááá nem kell komolyan venni...(mondjuk sírva nem fakadtam volna, ha leparkol Rosberg autója mellé,és dobogón végez Alo:) )
Voltak már izgalmasabb versenyek is, unalmasabbak is.
Ha azt vártad, hogy az első helyen folyamatosan cserélődnek a pilóták a sok előzés,gumi csere miatt, akkor tényleg unalmas volt:)Bár, ilyen verseny nem is tudom mikor volt(talán csak a "régi szép időkben")...vagy lesz-e valaha.Max. ha a technika ördöge beleszól..esetleg:)
Alonsonak meghatározta a versenyét az,,hogy belső ívet nem tudott használni az első kanyarban,füvön meg elég nehéz gyorsulni...így alakult, ebből kellett már visszajönni amennyire tud.Ha erőszakosabb, akkor meg lehet ott marad az első kanyarban, egy balesetben.
A verseny elején pl. Massa -Button izgalmas volt, ez neked is tetszett sztem.
Meg kell találni egy futamon belül az apróbb szépségeket:)
Én pl. azon drukkoltam, hogy Hemi padlólemeze törjön már le, vagy valami:))))) ááá nem kell komolyan venni...(mondjuk sírva nem fakadtam volna, ha leparkol Rosberg autója mellé,és dobogón végez Alo:) )
Cro16627-03-2011 11:16:35 // 94787
Nagy valószínűséggel már nem lesz világbajnok:)) De egyenlőre a tisztes helytállás is kérdéses.
Petrovval partiba kellene azért lennie.
Ha annyira jó ez a Renault, akkor egy motiváltabb, ifjú titánnal nagy csodát tehetne..(pl. Koba:))) ) aztán ki tudja..még lehet végül a Petrov is elég lesz a csodához:)
Petrovval partiba kellene azért lennie.
Ha annyira jó ez a Renault, akkor egy motiváltabb, ifjú titánnal nagy csodát tehetne..(pl. Koba:))) ) aztán ki tudja..még lehet végül a Petrov is elég lesz a csodához:)
padocska27-03-2011 11:02:27 // 94786
kiba unalmas verseny volt.
button kint tartotta alot a külsőn, így a rajtnál elment a dobogó, csak az nem ment el mellette aki nem akart.
Massa szépen védte Buttont. ennyi.
Vettel, ha nem bénázik annyit mint tavaly, akkor hamar világbajnok lesz.
button kint tartotta alot a külsőn, így a rajtnál elment a dobogó, csak az nem ment el mellette aki nem akart.
Massa szépen védte Buttont. ennyi.
Vettel, ha nem bénázik annyit mint tavaly, akkor hamar világbajnok lesz.
Cro16627-03-2011 10:48:12 // 94785
akkor jó..csak jobban bele lát, átlátja a dolgokat mint mi, innen:)
Mike.27-03-2011 10:42:37 // 94784
Sokan leírták már most, de én bízom benne mert most is szórta a leggyorsabb köröket.
Mike.27-03-2011 10:41:20 // 94783
Nem sok fantáziát láttam eddig sem benne. Szerintem csak jobbakat választhattak volna tőle.
Tom1227-03-2011 10:39:58 // 94782
Vele is beszéltek, o elég szukszavú volt, milyen is lenne...? :-/
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
3
Guests3
505
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?