Ok-okozat.
Tehát a VASAS mikor simán kiesett, nem lett volna szabad, hogy az NBI-be visszakerüljön.
A Fradi meg 6. lett -nem kiesett- tehát nem lett volna értelme az NBII-be küldeni. MInt ahogy ezt jogerős bírósági végzés is kimondta.
Azóta kiderült már, hogy sokkal nagyobb adósságokkal klubok ott játszottak az élvonalban (Sopron -a mi már nincs is!, Fehérvár, Diósgyőr, Vác stb.)
Szóval, miután az NBII-be száműzták a csapatot, lelépett a főszponzor a pénzzel, kiesett a TV közvetítésből befolyó összeg (amit még évekre visszamenőleg sem fizetett ki az MLSZ, nem csak a Fradinak), és el kellett adni a jobb képességű játékosokat. Így sokkal rosszabb helyzetbe került a csapat, mint előtte. Ráadásul nem volt túl jó ajánló levél egy Üllőire hívott focistának, ami ott zajlott.
Szerintem ha nem zárja ki a Helmeczi-Kisteleki alkoholista páros, ma egészen más lenne a fekvés...
Igen, mindenkinek érdeke az első osztályból, hogy ott játsszon az FTC, mégpedig azért, mert hiányzik nekik az a majd' tízezer jegyeladás, amit a Fradi szurkolók után mint bevételt elkönyvelhettek.
És ezt nem én mondom, hanem a többi klub. Ugyanezzel érvelnek a tv társaságok is, hogy Fradi nélkül kevesebbet ér a bajnokság.
Nekem csak az zavaró, hogy ugyanolyan trükközéssel kerül majd vissza a csapat, mint ahogy visszakerült a Vasas, DVSC jó pár éve.
Ennyit a Rend, Fegyelem, Törvényesség szavairól...
Forum >> Futballgarázs
mesa14-04-2008 11:09:11 // 4158
zolee14514-04-2008 10:58:04 // 4157
Nem az a baj, hogy nem népszerű a foci. Az a baj, hogy szar. Hogy mennyire van szükség a Fradira arról szurkolói hovatartozástól függően megoszlanak a vélemények. Ez a Fradi (Szolnokon kikapni...) viszont szerintem még nektek sem hiányzik, nemhogy az újpestieknek.:)
A bajnoki cím értékéről már beszéltünk párszor, vakok közt a félszemű eset...
A fejlődést a profi labdarúgás megszüntetése jelentené. egyszerűen minden állami pénzt kivonni belőle és kész. Szépen meló mellett focizzanak, és amelyik tehetséges az mehet külföldre pénzt keresni. Persze ez nem érdeke azoknak akik jelenleg is szedegetik ki a maguk pénzét.
A bajnoki cím értékéről már beszéltünk párszor, vakok közt a félszemű eset...
A fejlődést a profi labdarúgás megszüntetése jelentené. egyszerűen minden állami pénzt kivonni belőle és kész. Szépen meló mellett focizzanak, és amelyik tehetséges az mehet külföldre pénzt keresni. Persze ez nem érdeke azoknak akik jelenleg is szedegetik ki a maguk pénzét.
Kau14-04-2008 10:07:11 // 4156
Mindenkinek ez az érdeke? Kinek?
Érdekes amit írsz. Szerintem olyan csapat se játszon az első osztályban, aki nem tud feljutni. Ennyi.
Érdekes amit írsz. Szerintem olyan csapat se játszon az első osztályban, aki nem tud feljutni. Ennyi.
mesa14-04-2008 09:53:56 // 4155
pedig egy jó pár csapat indult a mostani első osztályban akinek a meccseire max a játékosok rokonai látogatnak ki.
Szerintem simán pénzmosoda.
Szerintem simán pénzmosoda.
mesa14-04-2008 09:52:34 // 4154
Én sosem vagyok optimista. Csak a szerencsén múlik a jó szereplésünk!
Már a feljutásban sem bízok. Majd a 'B' terv megoldja.
Így is, úgy is NBI-es lesz az FTC, mert mindenkinek ez az érdeke.
Olyan csapat ne akarjon 'első' osztályban játszani, akinek
- nincs stadionja
- van stadionja, de nincs világítás, lelátó, öltöző
- nincs rá pénze
- nincs szurkolótábor mögötte
Talán egy DVSC-REAC nem segíti annyival a focink fejlődését, népszerűsítését, mint ha mondjuk a Fradi lenne ott helyette...
Már a feljutásban sem bízok. Majd a 'B' terv megoldja.
Így is, úgy is NBI-es lesz az FTC, mert mindenkinek ez az érdeke.
Olyan csapat ne akarjon 'első' osztályban játszani, akinek
- nincs stadionja
- van stadionja, de nincs világítás, lelátó, öltöző
- nincs rá pénze
- nincs szurkolótábor mögötte
Talán egy DVSC-REAC nem segíti annyival a focink fejlődését, népszerűsítését, mint ha mondjuk a Fradi lenne ott helyette...
zolee14514-04-2008 09:45:58 // 4153
A mi focinkra írtam.:)
Hétvégén néztem a Vasas - Loki meccset, aztán meg a Juve - Milan-t...elég nagy volt a kontraszt.:DDD Nem is értem miért vagyunk olyan optimisták minden évben amikor kezdődnek a nemzetközi kupameccsek. Csodák márpedig nincsenek...
Hétvégén néztem a Vasas - Loki meccset, aztán meg a Juve - Milan-t...elég nagy volt a kontraszt.:DDD Nem is értem miért vagyunk olyan optimisták minden évben amikor kezdődnek a nemzetközi kupameccsek. Csodák márpedig nincsenek...
mesa14-04-2008 09:42:01 // 4152
a gyulai pálinka? :))
zolee14511-04-2008 17:11:06 // 4151
Kicsit kisebb, kicsit savanyúbb...:)
mesa11-04-2008 09:14:14 // 4150
Azt kell szeretni, ami van. Kicsi foci, kicsi izgalom
De legalább a miénk! :)
ui: Pálinka fesztivál Gyulán van.
De legalább a miénk! :)
ui: Pálinka fesztivál Gyulán van.
zolee14510-04-2008 10:24:04 // 4149
Adott a pálinka. A közelmúltig mindenféle szarra ráírták amitől be lehetett baszni. Aztán hoztak egy rendeletet, hogy csak az lehet pálinka ami eleget tesz bizonyos feltételeknek. Ezzel gyakorlatilag az elnevezésből tudhatjuk, hogy minőségi italra számíthatunk, vagy valami pancsolt szarra.
Ugyanez a helyzet a rum vs tengerész szeszesital ügyben, de még sorolhatnám a hasonlóan védett neveket.
Na most az a kérdés, hogy megoldható-e hasonló szabályozás a futball és a foci nevekre? Abban gondolom egyetértünk, hogy ami kis hazánkban folyik az minden, csak nem futball.
Bár Hofi tett erre egy kísérletet (futballista vs labdarúgó - gondolom érezzük a különbséget), de az ugye csak vicc volt.:)
Ugyanez a helyzet a rum vs tengerész szeszesital ügyben, de még sorolhatnám a hasonlóan védett neveket.
Na most az a kérdés, hogy megoldható-e hasonló szabályozás a futball és a foci nevekre? Abban gondolom egyetértünk, hogy ami kis hazánkban folyik az minden, csak nem futball.
Bár Hofi tett erre egy kísérletet (futballista vs labdarúgó - gondolom érezzük a különbséget), de az ugye csak vicc volt.:)
mesa26-03-2008 10:29:32 // 4148
Szívből gratulálok a Fekete párducnak, hogy mégis megélte, hogy a Ferencváros játékosa lehetett, legyen akármilyen Rendszer!
mesa15-03-2008 21:07:53 // 4147
Hmm. Érdekes. Kíváncsi vagyok lesz-e belőle valami
zolee14514-03-2008 20:44:36 // 4146
mesa14-03-2008 15:10:08 // 4145
Gerzsonnak kislánya született !
A pepsifoci.hu információi szerint ma korán reggel a birminghami klinikán megszületetett Gera Zoltán kislánya. Gera Hanna 2,7 kilogrammal jött világra. A magyar válogatott csapatkapitánya már a tegnapi nap folyamán sem edzett, mivel már este a feleségével együtt bevonultak a helyi klinikára.
Akkor a leendő női foci vonalunk fejlődésben...
A pepsifoci.hu információi szerint ma korán reggel a birminghami klinikán megszületetett Gera Zoltán kislánya. Gera Hanna 2,7 kilogrammal jött világra. A magyar válogatott csapatkapitánya már a tegnapi nap folyamán sem edzett, mivel már este a feleségével együtt bevonultak a helyi klinikára.
Akkor a leendő női foci vonalunk fejlődésben...
mesa07-03-2008 13:48:33 // 4144
"... kedves nézőink, a reklám után visszakapcsolunk az Üllői útra, ahol a Ferencváros-Vecsés NB II-es mérkőzés szünetében fellép a méltán népszerű U2 eggyüttes"
:))
:))
mesa07-03-2008 13:44:13 // 4143
A U2 frontembere, Bono lehet a Fradi új elnöke ?
Összehangolná egyre bővülő nemzetközi hálózatát Kevin McCabe. A Ferencváros új tulajdonosa futball igazgatót keres, aki a Sheffield gondjai mellett a partnercsapatokban zajló munkát is felügyelné. Az elsőszámú jelölt a korábbi angol szövetségi kapitány, Graham Taylor. Szerepet kaphat a U2 frontembere, Bono is, amennyiben sportmédia cége szerződést köt a Sheffield tulajdonosával. A tárgyalások zajlanak.
Forrás
Összehangolná egyre bővülő nemzetközi hálózatát Kevin McCabe. A Ferencváros új tulajdonosa futball igazgatót keres, aki a Sheffield gondjai mellett a partnercsapatokban zajló munkát is felügyelné. Az elsőszámú jelölt a korábbi angol szövetségi kapitány, Graham Taylor. Szerepet kaphat a U2 frontembere, Bono is, amennyiben sportmédia cége szerződést köt a Sheffield tulajdonosával. A tárgyalások zajlanak.
Forrás
zolee14516-02-2008 17:55:30 // 4142
Kicsit túlnéztem magam mostanában külföldi focival. Hiba volt. Délután véletlenül odatévedtem a Honvéd - Loki ligakupa meccsre...azt hittem folyamatosan a visszajátszást mutatják. Komolyan féltem, hogy amilyen lassan futnak elborulnak a játékosok a pályán.
tipoatti16-02-2008 17:51:06 // 4141
Szerintem rotty... kár a géniuszértb, bár az utóbbi években inkább csak a súlyáról meg a visszatérő sérüléseiről lehetett hallani. Meg aztán Ronaldinho is elhomályosította a fényét.
tipoatti16-02-2008 17:48:44 // 4140
Senki nem nézte ezek szerint az Africa Nations Cup-ot? Qrva jó meccsek voltak, az afrikai foci semmivel nem gyengébb már a többi kontinenséhez képest. Egy-két feka srác nagyon komolyat tud, nem csak a sztárcsapatok játékosaira gondolok.
zolee14516-02-2008 17:24:02 // 4139
Szerintem ennyi volt.:(
mesa15-02-2008 10:51:31 // 4138
Szegény. Nekem a baleset után soha nem lett ugyanolyan a térdem. Azt mondták, kekerkezzek, amit előtte csináltam sokat, de öt perc után bevízesedik és feldúzzad. Akkor pedig már nem szívesen terhelem, mert nem jó érzés. Ezzel vége is lett a kerkékpározásomnak. Gyorsan el is híztam ...
Grando15-02-2008 10:27:17 // 4137
Honosítani kellene, itt még elrugdalózhatna egy darabig béne lábbal is. :DDD ;))
mesa15-02-2008 10:16:26 // 4136
Ronaldo: szerintetek érdemes még próbálkoznia, vagy GAME OVER ?
mesa15-02-2008 10:15:53 // 4135
Végre elkelt. Lesz egy 25 ezres majdnem teljesen fedett stadion, 3m-rel az utca szintje felett. Alatta shopok, pubok, fitness balhék. Remélem lesz családi szektor is az új Albert Stadionban, és békesség, szeretet fog áradni a nagy mérkőzések alatt :)
mesa28-01-2008 14:41:28 // 4134
"Hogy kerül ide a Ferencváros meze?
Néhány hete tetettem ki. Jól megnézte? Ugyanis ez nemcsak egy szimpla zöld-fehér dressz, ezt maga a futballisten, Pelé is dedikálta. A brazil zseni néhány hete járt nálunk, és amikor megmutattam neki a mezt, és mondtam, hogy a Fradié, azonnal szignálta. Ő is pontosan tudja, milyen legendás egyesület az FTC."
Kevin McCabe - Sheffield United
Néhány hete tetettem ki. Jól megnézte? Ugyanis ez nemcsak egy szimpla zöld-fehér dressz, ezt maga a futballisten, Pelé is dedikálta. A brazil zseni néhány hete járt nálunk, és amikor megmutattam neki a mezt, és mondtam, hogy a Fradié, azonnal szignálta. Ő is pontosan tudja, milyen legendás egyesület az FTC."
Kevin McCabe - Sheffield United
Tommi15-01-2008 20:26:45 // 4132
És az összetett szavazáson, valami év játékosa vagy év legjobb akármije, szóval a nagy összesítésben pedig benne volt az első 5-ben, ha jól emlékszem talán 4. lett :) Ugye senki sem lehet próféta a saját hazájában :)))
Tommi15-01-2008 20:25:33 // 4131
Erre finoman annyit reagálnék, hogy inkább akkor Forza Squadra Azzurra :)
Tommi15-01-2008 20:24:56 // 4130
Magyarokról nem tudok nyilatkozni, mert egyiket se ismerem, még a válogatottból sem tudnék senkit mondani, leszámítva persze Gerát :) De szerintem nem agysebész egyik sem :)))
mesa15-01-2008 09:47:01 // 4129
Még valami: Gianluigi Buffon lett -immár negyedszer- az év kapusa !
Forza Juve !!!! :)
Forza Juve !!!! :)
mesa15-01-2008 08:46:07 // 4128
örömhír :
Hajnal Tamás érdemelte ki az idény felfedezettje címet a német Bundesliga labdarúgói szerint. A Karlsruhe magyar válogatott középpályása a szavazatok 25,1 százalékát kapta.
Ismét egy nemzetközi szinten sikeres ex Fradista! Gratulálok! :)
Hajnal Tamás érdemelte ki az idény felfedezettje címet a német Bundesliga labdarúgói szerint. A Karlsruhe magyar válogatott középpályása a szavazatok 25,1 százalékát kapta.
Ismét egy nemzetközi szinten sikeres ex Fradista! Gratulálok! :)
mesa11-01-2008 22:01:52 // 4127
vagy Tököli, Sebők Vili ... lehet kiegészíteni a listát! :)
Régebbről: Pintér Attila. Még régebbről beválogatva minden bizonnyal csapatkapitányi tisztségben : Mészöly Kálmán
Régebbről: Pintér Attila. Még régebbről beválogatva minden bizonnyal csapatkapitányi tisztségben : Mészöly Kálmán
beeep14611-01-2008 13:59:21 // 4126
Gondolkodtam, hogy magyarok közül ki kerülhetett volna be..
Pl. Kriston A...
Pl. Kriston A...
mesa11-01-2008 13:53:36 // 4125
hehehe. Magyarok nem kerültek be ? Ja, persze, hiszen egy komplett válogatottat egyedül kitesznek. Kell ellenfél is :))
Tommi10-01-2008 20:54:21 // 4124
Vili08-01-2008 09:32:13 // 4123
A második jóhír tegnap KUWAIT-VASAS 2:0
Komolyan mondom megkellene szüntetni a" profi "labdarugást magyarországon!
Komolyan mondom megkellene szüntetni a" profi "labdarugást magyarországon!
mesa08-01-2008 08:43:01 // 4122
Az új év első jó híre a magyar fociról:
Hajnal Tamás a Bundesliga ötödik legjobbja
A német újságírók után a Bundesliga játékosai is elismerték Hajnal Tamás őszi teljesítményét. A magyar válogatott középpályása a 275 profi labdarúgó szavazása alapján az előkelő ötödik helyet szerezte meg a játékosok rangsorában.
Hajnal Tamás, a Karlsruhe magyar kiválósága a Bundesliga ötödik legjobb játékosa a német labdarúgó-bajnokság első ligájában játszó profik szavazata alapján.
275 játékosból választottak
A tekintélyes német sportmagazin, a Kicker 1999 óta immár 19-i alkalommal végzett felmérést a futballisták körében arról, hogy a legutóbbi idényben nyújtott teljesítmény alapján kiket tartanak a legjobb mezőnyjátékosnak, kit a legjobb kapusnak, továbbá, hogy ki volt a legsikeresebb edző, s melyik csapat okozta a legtöbb meglepetést. A hétfőn nyilvánosságra hozott felmérésből kitűnt, hogy Hajnal Tamás és csapata valósággal "tarolt" az elismerések között.
A szavazásban a Bundesliga 275 játékosa vett részt, együttesenként több mint 15 labdarúgó. A megkérdezett profik maguk közül a Bréma brazil csatárát, Diegót tartották a legjobbnak, aki a szavazatok 44,9 százalékával került az első helyre. Diego fölényesen előzte meg a második helyen végzett, a Bayern Münchenben játszó francia válogatott középpályást, Franck Ribéryt, míg a harmadik helyre a Hamburg holland irányítója, Rafael van der Vaart "futott be".
Hajnal Tamás a Bundesliga ötödik legjobbja
A német újságírók után a Bundesliga játékosai is elismerték Hajnal Tamás őszi teljesítményét. A magyar válogatott középpályása a 275 profi labdarúgó szavazása alapján az előkelő ötödik helyet szerezte meg a játékosok rangsorában.
Hajnal Tamás, a Karlsruhe magyar kiválósága a Bundesliga ötödik legjobb játékosa a német labdarúgó-bajnokság első ligájában játszó profik szavazata alapján.
275 játékosból választottak
A tekintélyes német sportmagazin, a Kicker 1999 óta immár 19-i alkalommal végzett felmérést a futballisták körében arról, hogy a legutóbbi idényben nyújtott teljesítmény alapján kiket tartanak a legjobb mezőnyjátékosnak, kit a legjobb kapusnak, továbbá, hogy ki volt a legsikeresebb edző, s melyik csapat okozta a legtöbb meglepetést. A hétfőn nyilvánosságra hozott felmérésből kitűnt, hogy Hajnal Tamás és csapata valósággal "tarolt" az elismerések között.
A szavazásban a Bundesliga 275 játékosa vett részt, együttesenként több mint 15 labdarúgó. A megkérdezett profik maguk közül a Bréma brazil csatárát, Diegót tartották a legjobbnak, aki a szavazatok 44,9 százalékával került az első helyre. Diego fölényesen előzte meg a második helyen végzett, a Bayern Münchenben játszó francia válogatott középpályást, Franck Ribéryt, míg a harmadik helyre a Hamburg holland irányítója, Rafael van der Vaart "futott be".
mesa05-12-2007 08:47:50 // 4120
Tudom. Gratulálok neki, de szerintem nem érdemelte meg. :))
Forza Juve !!!
Forza Juve !!!
Tommi03-12-2007 23:38:13 // 4119
Kaká nyerte az Aranylabdát, ha még esetleg valaki nem tudná :)))
mesa19-11-2007 10:01:48 // 4118
Ebből sem lesz kiemelés... Szar magyar foci.
MInden véletlen pozitív eredmény után elkezdenek hurrázni, hogy "Végre elkezdődött valami a magyar labdarúgásban" Ja.
MInden véletlen pozitív eredmény után elkezdenek hurrázni, hogy "Végre elkezdődött valami a magyar labdarúgásban" Ja.
Kau17-11-2007 20:15:47 // 4117
Moldávia - Magyarország 3:0
A moldáv kapus lehúzta a rolót. A magyarok húzóemberei gyengék voltak...
A moldáv kapus lehúzta a rolót. A magyarok húzóemberei gyengék voltak...
mesa13-11-2007 19:46:17 // 4116
Na azért tudok én vitába szállni magammal, ha arról van szó... :DDD
zolee14513-11-2007 15:05:16 // 4115
Értem én, de egyedül kénytelen leszel magát a meccset nézni, mert nincs kivel összeverekedni...azért ez egy Fradistának nagy érvágás.:DDD
mesa13-11-2007 12:06:41 // 4114
Legalább kinyújthatom a lábam, és nem köpködik tele a nyakam szotyival :)))
zolee14512-11-2007 17:33:35 // 4113
Előre sajnállak. Marhára fogsz unatkozni egyedül az üres lelátón.:DDD
mesa12-11-2007 15:45:19 // 4112
Valamihez hűnek kell maradni. Nálam ez ELV :)
zolee14512-11-2007 01:29:19 // 4111
Nem semmi. Ez az igazi elhivatott szurkoló, aki feltétel nélkül hisz a csapatában. Azt hiszem, hogy rövidesen kisebb túrista csoportok fognak meglátogatni téged otthon, azt hiszem te vagy az utolsó futballdrukker Magyarországon, akiből ilyen szintű lelkesedést tud kiváltani a hazai futball...:DDD
Tommi11-11-2007 21:59:34 // 4110
mesa08-11-2007 08:44:00 // 4109
Azt nem fogom leírni, hogy hülyeséget írtam, mert képtelenség. :P :))
De lásd, barátságunk jeléül legyen most IGAZAD ! ;-)
De lásd, barátságunk jeléül legyen most IGAZAD ! ;-)
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
0
Guests0
369
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?